łaaaa, dzis pograłem trochę więcej, na liczniku 3 godziny z hakiem i jestem pod wrażeniem! Ta gra wciąga i to jak! YETI dobrze prawi, "jeszcze tylko jeden checkpoint" i kolejna godzinka przed TV peka! Krotos to prawdziwy rzeźnik, rozwalił mnie patent, jak po chwycie ( kółkiem ) rozrywa ofiary! Rozrywa na trzy części, ale moooooooc! Naprawdę śwetny tytuł, polecam!
O ile w DMC3 grałem może z godzine bez większych emocji i odłożyłem płytke na półkę z myślą "kiedyś wróce, może na wakacje", tak GoW nie opuszcza czarnulki ;)
Pytanie : Co dają Muse Keys

Zebrałem już obydwa klucze , co sie z nimi robi ? Co sie za nie dostaje
QUOTE(erix @ 22 06 2005, 19:29)
Pytanie : Co dają Muse Keys :?:
Zebrałem już obydwa klucze , co sie z nimi robi ? Co sie za nie dostaje :?:
Musisz pójść do tego pomieszczenia, gdzie obracałes dźwignię, a wszystkie pomieszczenia dookoła wirowały i w przejściu obok pojawiały się różne pokoje. Po korytarzu jeździł tam wcześniej taki walec, po którym się biegło, aby dostac się do drabiny, a w środku sali jest sporych rozmiarów basen. No więc jeżeli tam wrócisz ( tak prowadzi historia, że jeszcze raz trzeba przebiec przez ten pokój ) to chwyc dźwignię i obracaj, aż "przyjedzie" pokój z takimi czerwonymi drzwiami. Właśnie tam wtyka się te dwa klucze. Uzyskujesz wtedy dostęp do komnaty, gdzie możesz za frajer powiększyć sobie pasek życia, experience i magii. Coś, jak zbieranie tych piór etc, tylko, że tutaj wystarczą dwa klucze i znalezienie tej komnaty.
MaYor_86
22 06 2005, 21:05
Ja zaczołem wczoraj grać. Gra jest wypasiona i posiada niesamowity klimat.
Którą broń najlepiej upgrejdować, te podstawowe miecze czy ten tasak od bogini łowów?? Chaos Blades mam juz na 3 levelu, czy opłaca się dalej w to ładować czy lepiej w to drógie??
QUOTE(palo @ 22 06 2005, 19:44)
Musisz pójść do tego pomieszczenia, gdzie obracałes dźwignię, a wszystkie pomieszczenia dookoła wirowały i w przejściu obok pojawiały się różne pokoje. Po korytarzu jeździł tam wcześniej taki walec, po którym się biegło, aby dostac się do drabiny, a w środku sali jest sporych rozmiarów basen. No więc jeżeli tam wrócisz ( tak prowadzi historia, że jeszcze raz trzeba przebiec przez ten pokój ) to chwyc dźwignię i obracaj, aż "przyjedzie" pokój z takimi czerwonymi drzwiami. Właśnie tam wtyka się te dwa klucze. Uzyskujesz wtedy dostęp do komnaty, gdzie możesz za frajer powiększyć sobie pasek życia, experience i magii. Coś, jak zbieranie tych piór etc, tylko, że tutaj wystarczą dwa klucze i znalezienie tej komnaty.
Aha a czy jest jakiś sposób żeby tam wrocić

Bo już jestem dalej
QUOTE(MaYor_86 @ 22 06 2005, 22:05)
Ja zaczołem wczoraj grać. Gra jest wypasiona i posiada niesamowity klimat.
Którą broń najlepiej upgrejdować, te podstawowe miecze czy ten tasak od bogini łowów?? Chaos Blades mam juz na 3 levelu, czy opłaca się dalej w to ładować czy lepiej w to drógie??
Najpierw ładuj w chaos bladesy i w rage of poseidon
jest to najlepszy wybór a ten "tasak" ładuj pózniej bo ma on IMO gorsze ataki niz te dwa miecze
zamienianie w kamien jest wogle nie potrzebne tak jak rzucanie piorunami wiec wnie wogle nie ładuj
Właśnie skończyłem .
Ta gra to było naprawde coś wielkiego , niezapomniana przygoda przeżycie .
Już dawno żaden tytuł tak mnie nie wciągnął jak
God of War .
Naprawde warto
No ja jestem w trakcie, wydaje mi się, że już tez ostatnia prosta, bo jestem na szczycie tej całej świątyni i już sporo rzeczy tam zrobiłem.
erix: Znalazłeś ta komnatę bogów, w której dzięki dwom klucza można zdobyc życie itp? Bo własnie chcialem napisac, że przechodzi sie tamtedy np. po walce z Minotaurem...
Wiem , ale myślałem że to pokonaniu Aresa można swobodnie chodzić po levelach ... Niestety nie
A to pytanie o Muse Keys pisałem już kiedy byłem przy Aresie .
QUOTE(palo @ 23 06 2005, 14:21)
No ja jestem w trakcie, wydaje mi się, że już tez ostatnia prosta, bo jestem na szczycie tej całej świątyni i już sporo rzeczy tam zrobiłem.
Chodzi ci o Olimp

A co tam można zrobić

Zasiąść na tronie i tyle nie
na szczycie świątyni Pandory, zawiesiłem dwa naszyjniki na dwóch posągach, zaraz po zagadce z przesuwaniem bloków
Koło tych naszyjników , po prawej stronie ( czerwony naszyjnik ) , a dokładnie za nim zobaczysz skrzynia z orbami . Od skrzyni w prawo , tam jest korytarz w skale a potem wodny tunel . polecam tam iść
Dzisiaj kupilem gre GoW. Ja powiem, ze po prostu rewelacja gra!
Musicie miec gre GoW.

Ide graaac.
P.S. Jutro lub pojutrze jeszcze kupie TK5.
QUOTE(erix @ 23 06 2005, 17:04)
Koło tych naszyjników , po prawej stronie ( czerwony naszyjnik ) , a dokładnie za nim zobaczysz skrzynia z orbami . Od skrzyni w prawo , tam jest korytarz w skale a potem wodny tunel . polecam tam iść :)
zdradź, co tam jest, bo ja sam raczej już nie zobacze... teoretycznie mógłbym się cofnąć, bo mam teraz save troszke dalej tylko, ale moja PS2 zaczęła wydawać dziwne dźwięki i loadingi trwają czasem nawet 4 - 5 minut, oczywiście cały czas przy tym rzępoleniu z wnętrza czarnuli, wolę nie nadużywać jej sił ;)
Włączyłem MGS3, działa, potem znów GOW i znowu meksyk... fajnie, że dopiero teraz coś sie rąbie, a nie na początku gry ;)
Mam pytanko. Czy jest jakaś różnica pomiędzy wersją promo, a rynkową? Zastanawiam się nad zakupem tej pierwszej bo mam okazję bardzo tanio nabyć God of War, a zachwycacie się tą grą wznosząc ją pod niebiosa. Z góry dziękuję za reply.
Nie mam pojęcia czy są różnice, ale tez mam pytanie. Skąd się bierze te wresje promo? One są jakos ogólnie dostępne, czy trzeba mieć 'ftyki' ?
QUOTE(palo @ 23 06 2005, 21:19)
QUOTE(erix @ 23 06 2005, 17:04)
Koło tych naszyjników , po prawej stronie ( czerwony naszyjnik ) , a dokładnie za nim zobaczysz skrzynia z orbami . Od skrzyni w prawo , tam jest korytarz w skale a potem wodny tunel . polecam tam iść

zdradź, co tam jest, bo ja sam raczej już nie zobacze... teoretycznie mógłbym się cofnąć, bo mam teraz save troszke dalej tylko, ale moja PS2 zaczęła wydawać dziwne dźwięki i loadingi trwają czasem nawet 4 - 5 minut, oczywiście cały czas przy tym rzępoleniu z wnętrza czarnuli, wolę nie nadużywać jej sił
Tam był wodny tunel , a jak sie z niego wypłynie to tam jest taki fajny basen z popękanymi ścianami i tam w sumie jest chyba pięć albo sześć dużych skrzyń z orbami czerwonymi . A to już jest na skilla
PS. Ja też miałem długie loadingi ale konsola nie dawała żadnych dźwięków ...
QUOTE(Yap @ 23 06 2005, 22:56)
Mam pytanko. Czy jest jakaś różnica pomiędzy wersją promo, a rynkową? Zastanawiam się nad zakupem tej pierwszej bo mam okazję bardzo tanio nabyć God of War, a zachwycacie się tą grą wznosząc ją pod niebiosa. Z góry dziękuję za reply.
Róznica jest taka, że w rynkowej masz instrukcje i oryginalne pudełko, gra się w niczym nie różni.
QUOTE(bartiz @ 24 06 2005, 10:51)
QUOTE(Yap @ 23 06 2005, 22:56)
Róznica jest taka, że w rynkowej masz instrukcje i oryginalne pudełko, gra się w niczym nie różni.
O dzięki chłopie. Zdjąłeś mi kamień z serca. Najważniejsze teraz już wiem. Pozdro
Planuje zakup tej gry i mam pytania:
1. Ile czasu potrzeba na jej ukonczenie

2. Czy po jednokrotnym jej ukonczeniu jest cos co motywuje do kolejnego przejscia - jakies sekrety, cos do odkrycia
Mam problem:
Gram kilak minut np. dochodze dio Hydry, i gra mi sie wieszzyka ciągle gra o oc chodzi ? i nie ma czegoś takiego ze w danym momencie, tylko po określonym czasie, błagam, pomocy
QUOTE(Roki @ 24 06 2005, 16:27)
Planuje zakup tej gry i mam pytania:
1. Ile czasu potrzeba na jej ukonczenie

2. Czy po jednokrotnym jej ukonczeniu jest cos co motywuje do kolejnego przejscia - jakies sekrety, cos do odkrycia

Ad 1.
Bo ja wiem... z 10-12 godzin.
Ad 2.
Raczej nie ma motywacji, chyba, że ktoś lubi przechodzic pare razy gre to luz bo gra jest świetna ale jeżeli nie to ...
Co mam zrobić w tym labiryncie ?? po tym jak zabije tych 2-ch gości z 'kulami'
shady: ale o so chosi? byś opisał jakoś dokładniej problem, bo trochę nie czaje...
Spoko, już jest OK.
DZisiaj pojechałem wymienic Plyte do MM bo cena (pipi)i.sta, 149zł, no i niestety, jak mi powiedział palo ( pozdro

) ja i on mamy zajechane lasery.. muzyka nam tnie, gra mu, mi nie... o właśnie, dłuuugie loadingi
Mam problem.
Gdy widze aresa, ide w lewo, dochodze do 'hgroty' i tam ares strzela ogniem i nie omge wyjśc, jest przycisk, gdy na niego stane to otwierają sie wrota, gdy zejde, zamykają, ciągle pojawiają sie nowe minotaury, mam pod dostatkim manny, ponieważ jest skrzynia która sie 'odnawia', ale niemam mocy żeby ' zamienic w kamien', plasem co zrobic ?
Inaczej tego nie zrobisz musisz jednego minotaura zamienic w kamien gdy ten stoi na przycisku
Da sie to zrobic nawet na pierwszym levelu poprostu musisz długo walic tym promieniem
Nie miałem magii, więc zacząlem przechodzić gre ponownie, cholera, ta 'głowa' która daje magie mi sie nie pojawiła

... laser.
No a teraz jest wszytsko OK już, powiedzicie gdzie będize nastepna magia, żeby jej nie przegapić ??
[InSaNe]
26 06 2005, 20:20
Ludzie pomocy ! Kupilem w Ultimie oryginalke God Of War - wszystko bylo zafoliowane, paczuszka cala, odpalilem gre i... NIE MOZNA ZASEJWOWAC GRY !
Memorke mam oryginalna 8mb Sony, jest tam 2.5 mb wolnego miejsca.Kazda gra sejwuje sie bez problemu tylko GoW nie chce sie zasejwowac. Czyzbym mial trefny egzemplarz!? Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarza ! "Zeus nie sprzyja zasejwowaniu gry" - probuje zasejwowac - error in memory card sratata .
O CO CHODZI KUR.... !? Zadac wymiany na inny egzemplarz?!
QUOTE(shady @ 26 06 2005, 09:33)
Nie miałem magii, więc zacząlem przechodzić gre ponownie, cholera, ta 'głowa' która daje magie mi sie nie pojawiła

... laser.
No a teraz jest wszytsko OK już, powiedzicie gdzie będize nastepna magia, żeby jej nie przegapić ??

Hehe Ps2 wysiada przy tej gierce (szczególnie laser)
Następna umiejętnosc bedzie pod koniec lokacji ROOFTOPS OF ATHENS
(tam dzie sie obraca kusze)
Heh, no wysiada wysiada, ok przed chwilą dostałem tą moc.. ta fajne te pirouny

...
ale ja sie 3 godziny głowiłem co tam zrobić, aż wkońcu zabuza mi powidział zebym przesunął kusze xD
Mam problem : jestem w Challenge of athlas ( chyba, tam gdzie sie dostaje nowy mieczyk ) no i zdobyłem jedną 'wkąłdke', włożyłem w drzwi, i co mam dalje robić ?
Dziś dostałem dysk promo God of War. I zgadnijcie co?Hehe. NIE DZIAŁA!!! Chodzą wszystkie gry oprócz tej. Szlag mnie trafia i czuję rządzę krwi!! Aaaaaaa.
Chce ktoś kupić God of War za stówkę?
QUOTE(Yap @ 27 06 2005, 20:57)
Dziś dostałem dysk promo God of War. I zgadnijcie co?Hehe. NIE DZIAŁA!!! Chodzą wszystkie gry oprócz tej. Szlag mnie trafia i czuję rządzę krwi!! Aaaaaaa.
Chce ktoś kupić God of War za stówkę?

moze zaistniał problem taki sam jaki miał miejsce przy GT4? (płyta DVD9) przytrzymaj na parę sekund reset przy starcie! moze ruszy?
Jestem już przy walce z Aresem i kurde nie moge typa rozwalić tutaj mały
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «
rozwalam go w pierwszej walce, pozniej osłaniam rodzinke, i na końcu jak wyciągam ten miecz, nie daje już rady.Raz udało mi się, że 3 razy pod rząd się z nim siłowałem, zostało mu bardzo mało energi i zaraz odrobił
Jetsem przy składaniu ofiary, co mam zrobic ? o_O
Shady musisz przesunąć dzwignie gdzie spadnie ofiara
potem muszisz tą klatke przesunąc na góre do pomieszczenia gdzie jest kolejna dzwignia
Ofiare przesuwasz na przycisk aby przysuneły takie dwie sciany
Ciagniesz za dzwignie i voila
ok, zrobiełm.. około 11

teraz mam walke z tym minotaurem, macie jakies sposoby ?
Walka jest bardzo prosta
Wystarczy wejsc tam gdzie sie strzela tymi belkami i atakowac ile wlezie oczywiscie czasami sie trzeba bronic albo podskakiwac przed jego atakami
gdy straci pancerz Rage of god i Rage of poseidon i minotaur lezy

Btw:
Miał ktos tak ze przy walce z aresem w trzeciej czesci walki gdy sie z nim siłuje to gra mi sie zacina (zawsze gdy wygrywam) trzy razy tak miałem a wygranie z nim bez siłowania jest nie mozliwe przynajmiej w moim przypadku przypadku
QUOTE(Mikey @ 28 06 2005, 18:54)
Walka jest bardzo prosta
Wystarczy wejsc tam gdzie sie strzela tymi belkami i atakowac ile wlezie oczywiscie czasami sie trzeba bronic albo podskakiwac przed jego atakami
gdy straci pancerz Rage of god i Rage of poseidon i minotaur lezy

Btw:
Miał ktos tak ze przy walce z aresem w trzeciej czesci walki gdy sie z nim siłuje to gra mi sie zacina (zawsze gdy wygrywam) trzy razy tak miałem a wygranie z nim bez siłowania jest nie mozliwe przynajmiej w moim przypadku przypadku

Raz mi się zawiesiła to się ostro wkurzyłem.
MichAelis
28 06 2005, 21:12
LOL a czemu sie wiesza?? na oryginale ? :|
Ja mam pirata, ale wogle gra bardzo męczy laser...
Mikey, Bartiz, Michaelis - mam odpowiedź na wasze pytanie : miałem to samo tyle że na pcoczątku gry - jak dochodze do pierwszej walki z hydrą, miałem tak 4 razy, potem było OK. Gram na oryginale, to nie jest wada gry, to wada lasera

niestety.. ta gra mi troche zjechała laser
Może specjalnie zrobili krótką gre a baaardzo dopracowaną z doczytywaniem w locie (coś ala GTA) aby laseru nie zajechać:>
Nieno, jak narazie to gry na DVD 9 zajezdżają konsole : GTA SA, GoW, wie ktos może czy tekken 5 jest na dvd5 ,czy 9 ? bo mam zamiar kupić :>
U mnie nie ma żadnych objawów zarzynania lasera! Zarówno przy GoW jak i GT4 konsola pracuje cicho i nie rzęzi! oczywiście nie obejdzie się bez przytrzymania na 5 sekund klawisza power! Taka uroda, inaczej nie chce ruszyć heheh
Co do GTA S.A. jest na jedno warstwowej ( z tego co wiem są trzy tytuły na dwuwarstwowej Xenosaga, GT4, GoW)
QUOTE(SM1 @ 29 06 2005, 08:03)
U mnie nie ma żadnych objawów zarzynania lasera! Zarówno przy GoW jak i GT4 konsola pracuje cicho i nie rzęzi! oczywiście nie obejdzie się bez przytrzymania na 5 sekund klawisza power! Taka uroda, inaczej nie chce ruszyć heheh
Co do GTA S.A. jest na jedno warstwowej ( z tego co wiem są trzy tytuły na dwuwarstwowej Xenosaga, GT4, GoW)
Szczęsciarz
U mnie laser płyty zdziera
Ukochany

FFX

Poszedł sie kochać
(pipi) są te konsole SONY, ludzie się boją grac, żeby sprzęt nie padł ,paranoja! Ja np. serio chyba nie skończe gry, bo PS2 robi cuda. W moim przypadku jest proste wytłumaczenie, ale jak czytam, ze ktos wybulił ponad stówke i mu cos się wiesza, to az drobne sie w kieszeni rozmieniają...
QUOTE(palo @ 29 06 2005, 22:13)
(pipi) są te konsole SONY, ludzie się boją grac, żeby sprzęt nie padł ,paranoja! Ja np. serio chyba nie skończe gry, bo PS2 robi cuda. W moim przypadku jest proste wytłumaczenie, ale jak czytam, ze ktos wybulił ponad stówke i mu cos się wiesza, to az drobne sie w kieszeni rozmieniają...
Ja też nie skończe tej gry bo się boje o laser
Mam nadzieje że PS3 będzie trwalsze a jak nie to pójde do konkurencji
QUOTE(shady @ 28 06 2005, 22:57)
wie ktos może czy tekken 5 jest na dvd5 ,czy 9 ? bo mam zamiar kupić :>
Tekken 5 jest na płycie DVD5...
A co do tych historii z laserem, to naprawdę mnie to zaczyna niepokoić i jednocześnie irytować. Doszło do tego, że boję się w ogóle kupować grę, skoro ma mi ona tak zajeździć laser

. W ogóle to fucki dla Sony za tą "trwałość" sprzętu - co by nie mówić między innymi przez to zajeżdżanie lasera nie gram już w GTA: SA, a muszę przyznać, że czasem chętnie bym pograł. Ktoś może powiedzieć, że paranoja i owszem, zgodzę się z nim, ale ostatnio miałem już jeden problem z PS2 (uszkodzony wiatrak), nie chcę, żeby sytuacja się powtórzyła

...
alienator
1 07 2005, 12:48
Gierka mocarna

Jakiś czas temu już pierwszy raz skończyłem, teraz zabieram się za poziom God

Przeszedł ktoś "Wyzwania Bogów" ? Bo za chooya nie mogę przejść ostatniego challange'u :[ Macie jakieś patanety ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.