Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Yap
God of War sprawia, że nie chcę jeść, pić i...no dobra, tego ostatniego oszczędzę. Zagadki są fajne - NAPRAWDĘ PRZEMYŚLANE. Dziwi mnie tylko wtrącenie uniku pod prawy analog. Bo niby jak mam robić zwód i od razu ciąć. Może to kwestia wprawy? I ciężko jest zrobić "fatality" meduzom (lewo?prawo?ciężko wyczuć).
Jestem wniebowzięty...a zaraz dam nauczkę Minotaurowi, hehe. biggrin.gif
Marcin$
QUOTE(Odin91 @ 9 08 2005, 17:55)
elo ludzie mam mały problem :
Otóż przeszedłem GoW na poziomie Hero - poodblokowywały mi sie różne rzeczy w treasures. Ale ... jak włączam którąkolwiek opcje to wyskakuje mi animka z początku gry (jak 3 potwory na statku wyłażą z 'klapy' od 'podłogi'. Działa tylko Challenge of Gods (czy jakoś tak smile.gif ), Character Graveyard i pokazywanie wszystkich filmików z gry - reszta nie działa. Nie wiecie dlaczego ? Czy moze to wina pirackiej wersji ? confused.gif moża Swap magic tego nie czyta... ?
*

U mnie też na piracie dodatki nie działaja. Ale wazne że gra chodzi biggrin.gif
kiseki
QUOTE(Marcin$ @ 12 08 2005, 19:33)
QUOTE(Odin91 @ 9 08 2005, 17:55)
elo ludzie mam mały problem :
Otóż przeszedłem GoW na poziomie Hero - poodblokowywały mi sie różne rzeczy w treasures. Ale ... jak włączam którąkolwiek opcje to wyskakuje mi animka z początku gry (jak 3 potwory na statku wyłażą z 'klapy' od 'podłogi'. Działa tylko Challenge of Gods (czy jakoś tak smile.gif ), Character Graveyard i pokazywanie wszystkich filmików z gry - reszta nie działa. Nie wiecie dlaczego ? Czy moze to wina pirackiej wersji ? confused.gif moża Swap magic tego nie czyta... ?
*

U mnie też na piracie dodatki nie działaja. Ale wazne że gra chodzi biggrin.gif
*

Gierka na orginale była na DVD9 więc żeby miała się zmieścić na DVD5 to musieli przecież coś poucinać.
Odin91
QUOTE(Yap @ 12 08 2005, 19:00)
God of War sprawia, że nie chcę jeść, pić i...no dobra, tego ostatniego oszczędzę. Zagadki są fajne - NAPRAWDĘ PRZEMYŚLANE. Dziwi mnie tylko wtrącenie uniku pod prawy analog. Bo niby jak mam robić zwód i od razu ciąć. Może to kwestia wprawy? I ciężko jest zrobić "fatality" meduzom (lewo?prawo?ciężko wyczuć).
*

No nie rób siary - przecież graszw PESa a ci prawy analog przeszkadza ninja.gif icon_wink.gif
BTW: w recenzji w PSXie też na to narzekali a jak dla mnie jest to bardzo wygodne i co rusz używałem tego huh.gif nie wiem czemu komuś to nieodpowiada... może rzeczywiście kwestia wprawy smile.gif
MichAelis
Mi tez to przeszkadzalo, bo musialem odrywac palce od przyciskow akcji, powinno to byc gdzies po r2 l2.
Yap
QUOTE(Odin91 @ 12 08 2005, 21:30)
QUOTE(Yap @ 12 08 2005, 19:00)
*

No nie rób siary - przecież graszw PESa a ci prawy analog przeszkadza ninja.gif icon_wink.gif
BTW: w recenzji w PSXie też na to narzekali a jak dla mnie jest to bardzo wygodne i co rusz używałem tego huh.gif nie wiem czemu komuś to nieodpowiada... może rzeczywiście kwestia wprawy smile.gif
*

Odin chłopie!! PES poszedł w odstawkę po pierwszej planszy GoW (zwodów w PES4 pod prawą gałą nie używam). A joypad działa bo jest zupełnie nowy (oryginalny) i kolorystycznie pasuje do mojej nowej srebrnej konsoli.
Jest 4.20, a ja dopiero skończyłem. Nie grę - granie. Nic już prawie nie widzę bo Kratos zamazał mi gały krwią swoich ofiar. Gra mnie non stop zaskakuje coraz to nowymi zagadkami i rozwiązaniami. Walka z Minotaurem jest klasą sama dla siebie. Uuuu, niezapomniane przeżycie. Jestem teraz w piekle i jest całkiem młodzieżowo. Scena z kolesiem, którego Kratos wcześniej zrzucił w gardziel Hydry wymiata, hehe.

Skończyłem! I muszę powiedzieć, że po Bogu Wojny spodziewałem się bardziej zaciekłej walki. Uciukałem go za pierwszym razem i jakoś nie było trudno.
Całość oceniam na 9+/10-. BTW, znalazłem oba klucze muz i niebardzo wiem co z nimi zrobić. I co trzeba zrobić przy córkach Posejdona? Dać im przyjemność? biggrin.gif

Ok, gram na poziomie God. Jak na razie jest umownie ciężko. Poodkrywałem kilka ciekawych, nowych miejsc z upgrade'ami life'u i magii. Poza tym trzeba stosować nowe patenty na coniektórych przeciwników.
Przeznaczenie Muse Keys odkryłem. Zresztą brakuje mi jeszcze tylko jednego pióra Fenixa do maxa paska magii (life mam na całe ostrze). Za niedługo walka z Minotaurem (znowu wacko.gif ). Tam dopiero się nawpieniam. Challanges of the Gods są w pipidu za trudne. Idzie się zaszlachtować!
Bartezoo
gra jest super mega wypas:zagadki nie sa może mega wymagające ale moga zabić klina i to całkiem solidnego no i walka bardzo intuicyjna polecam tę grę
Yap
Przeszedłem poziom God...prawie. Stoję na walce z Aresem i nie mam pojęcia jak rozprawić się z klonami Kratosa. Wyłażą zewsząd i nie mam pojęcia jak sobie z nimi poradzić. Mam wszystko na maxa prócz czarów Meduzy i Piorunów Zeusa. Paski life'u i magic na maxa podobnie jak broń. Może jest jakiś atak, który jest wskazany bo to tąpnięcie z góry przy użyciu Blades of Chaos nie skutkuje. Jakieś sugestie proszę.
Zdzisiek
moze ktos z Was bedzie w stanie mi pomoc.
ide po Puszkę Pandory, przywołałem Tytana i dostałem się na jego grzbiet.
w momencie save gra "zawiesza się", próbowałem nie robić save tylko przejść dalej do "Pandora's Temple" ale gra również zawiesza się

spotkał się ktoś z Was z tym ?
jak to rozwiązać ?
Solidny (pan)
QUOTE(Zdzisiek @ 5 09 2005, 06:57)
moze ktos z Was bedzie w stanie mi pomoc.
ide po Puszkę Pandory, przywołałem Tytana i dostałem się na jego grzbiet.
w momencie save gra "zawiesza się", próbowałem nie robić save tylko przejść dalej do "Pandora's Temple" ale gra również zawiesza się

spotkał się ktoś z Was z tym ?
jak to rozwiązać ?
*

Może kupić oryginał?
[InSaNe]
Popieram przedmowce .

A ja o dziwo nie moge sobie dac rady z 2ga forma Aresa na poziomie God ... Z klonami nie mialem problemow dry.gif
Yap
QUOTE([InSaNe] @ 7 09 2005, 23:04)
Popieram przedmowce .

A ja o dziwo nie moge sobie dac rady z 2ga forma Aresa na poziomie God ... Z klonami nie mialem problemow  dry.gif
*

No to gadaj jak żeś to zrobił. Zazwyczaj sam rozpracowuję każdą gierkę, ale walka z klonami to jakiś chwyt chyba, a próbowałem wiele sposobów włącznie z zamienianiem ich wszystkich w kamień laugh.gif .Nie mogę ich uciukać za cholerę.
[InSaNe]
Ok - GOD MODE rozkminione biggrin.gif Warto to zrobic - bonusy sa dobre i satysfakcja rowniez jest .

Co do tych klonow - szczerze Ci powiem ze skorzystalem ze schematu jednego goscia, ktory opisywal te walke na gamefaqs.com . Inaczej jest to NIE DO ZROBIENIA - wiem co mowie smile.gif W skrocie moge Ci poradzic tak : po walce z pierwsza forma Aresa MUSISZ miec naladowany Rage of Gods i przynajmniej 3/4 paska magii .

Zaczyna sie walka z klonami : napierdzielasz ich kombosem kwadrat, trzymasz-kwadrat . Krecisz tym kombosem dookola zeby odrzucac klony od rodziny . Gdy energia zony spadnie do 25% odpalasz Rage Of The Gods, szybko rzucasz dusze Hadesa, szybko zmieniasz czar na Podeidon's Rage i ile sil w paluchach napierdzielasz ten czar.
Gdy konczy sie moc ROTG, rzucasz znowu Dusze Hadesa dla zyskania czasu.Teraz uleczasz rodzine - CALY CZAS, dopoki nie odrzuca Cie od niej klony !
Znowu napierdzielasz je metoda kwadrat, trzymaj-kwadrat.Gdy energia rodziny dojdzie do 50%, leczysz ja i wtedy POWINIEN SIE ZALADOWAC PASEK Rage of the Gods ! I znowu to samo - Dusze Hadesa i nawalanie ile sil Poseidon's Rage !

Powinno byc ich mniej teraz, takze spokojnie dasz rade kombosami, jak nie to po prostu wykorzystaj magie do oporu, ale TYLKO POSEIDON'S Rage albo jak masz jeszcze magie to dusze Hadesa .

Mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglem. Musisz wycwiczyc ten schemat zeby plynnie wchodzil, pare razy na pewno zginiesz ale GWARANTUJE, ze dziala !

Pozdrawiam smile.gif
AIDS
God of War to dla mnie najlepsza giera jaka się ukazała w tym roku na ps2!! Grafa, klimat, muza...wszystko w tej szpili rulez!!! A ostatni pojedynek z Aresem zerwał mi beret z głowy na kilka godzin:) Zwłaszcza motyw gdy Kratos(gdy zrobił się już duży) wziął do ręki mieczyk, po którym wcześniej sobie biegał...czekam na sequel:)))
Yap
QUOTE([InSaNe)
,8 09 2005, 11:09]Ok - GOD MODE rozkminione biggrin.gif Warto to zrobic - bonusy sa dobre i satysfakcja rowniez jest .

Co do tych klonow - szczerze Ci powiem ze skorzystalem ze schematu jednego goscia, ktory opisywal te walke na gamefaqs.com . Inaczej jest to NIE DO ZROBIENIA - wiem co mowie smile.gif W skrocie moge Ci poradzic tak : po walce z pierwsza forma Aresa MUSISZ miec naladowany Rage of Gods i przynajmniej 3/4 paska magii .

Zaczyna sie walka z klonami : napierdzielasz ich kombosem kwadrat, trzymasz-kwadrat . Krecisz tym kombosem dookola zeby odrzucac klony od rodziny . Gdy energia zony spadnie do 25% odpalasz Rage Of The Gods, szybko rzucasz dusze Hadesa, szybko zmieniasz czar na Podeidon's Rage i ile sil w paluchach napierdzielasz ten czar.
Gdy konczy sie moc ROTG, rzucasz znowu Dusze Hadesa dla zyskania czasu.Teraz uleczasz rodzine - CALY CZAS, dopoki nie odrzuca Cie od niej klony !
Znowu napierdzielasz je metoda kwadrat, trzymaj-kwadrat.Gdy energia rodziny dojdzie do 50%, leczysz ja i wtedy POWINIEN SIE ZALADOWAC PASEK Rage of the Gods ! I znowu to samo - Dusze Hadesa i nawalanie ile sil Poseidon's Rage !

Powinno byc ich mniej teraz, takze spokojnie dasz rade kombosami, jak nie to po prostu wykorzystaj magie do oporu, ale TYLKO POSEIDON'S Rage albo jak masz jeszcze magie to dusze Hadesa .

Mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglem. Musisz wycwiczyc ten schemat zeby plynnie wchodzil, pare razy na pewno zginiesz ale GWARANTUJE, ze dziala !

Pozdrawiam  smile.gif
*

Pomogłeś, pomogłeś. Jeśli uda mi sie wdrożyć Toją metodę w życie to masz u mnie piwo. Jutro z samego rańca próbuję. Pozdro.
Tomita
Ta gra jest rewelacyhjna, pozostawia daleko w tyle dmc3
zimzvm
dorzucę się jednym postem do tematu tongue.gif

wczoraj miałem w EMPiK-u przyjemność pograć nieco w tą grę ...i muszę przyznać, że niesamowicie zachęciła mnie do ponownego zakupu PS2. właśnie dla takich tytułów > God of War, PoP Warrior Within, DMC3, Shadow of Rome no i niedługo Spartan mam nadzieję dojdzie do tej czwórki megamiodnych pozycji!!

ale GoW to gra KILLER!! dla takich kupuje się konsole...

no to tyle ode mnie biggrin.gif
Bartezoo
QUOTE(Yap @ 4 09 2005, 21:20)
Przeszedłem poziom God...prawie. Stoję na walce z Aresem i nie mam pojęcia jak rozprawić się z klonami Kratosa. Wyłażą zewsząd i nie mam pojęcia jak sobie z nimi poradzić. Mam wszystko na maxa prócz czarów Meduzy i Piorunów Zeusa. Paski life'u i magic na maxa podobnie jak broń. Może jest jakiś atak, który jest wskazany bo to tąpnięcie z góry przy użyciu Blades of Chaos nie skutkuje. Jakieś sugestie proszę.
*

używaj Rage of the Gods i Poseidon Rage powinno działac
[InSaNe]
To zes mu poradzil biggrin.gif W razie problemow odsylam do mojego posta .
Yap
QUOTE(Bartezoo @ 11 09 2005, 13:45)
QUOTE(Yap @ 4 09 2005, 21:20)
*

używaj Rage of the Gods i Poseidon Rage powinno działac
*

Ekhem, właśnie tego używam. Problem jednak w tym, że kiedy kończy się Rage of the Gods jestem skazany na pozostałości magii, a tymczasem wyskoczy pincet klonów i pojawia się (nawiasem mówiąc zarąbisty) filmik jak zaszlachtowują prawdziwego Kratosa. Postaram się jeszcze wykorzystać kombinację Rage of the Gods -> Army of Hades równocześnie z Rage of Poseidon, o której pisał wyżej Insane. Niech no tylko odzyskam gierkę. Kolesie się jakoś nie kwapią by mi ją cofnąć mad.gif .
Crazy Wolf
Może mi ktoś poradzić gdzie moge sie tanio zaopatrzyć w orginalne God of war. Dorwałem demk i nie moge sie oderwać od niego. Musze mieć tą gre twisted.gif
Arox
QUOTE(Crazy Wolf @ 22 09 2005, 20:43)
Może mi ktoś poradzić gdzie moge sie tanio zaopatrzyć w orginalne God of war. Dorwałem demk i nie moge sie oderwać od niego. Musze mieć tą gre twisted.gif
*

www.allegro.pl
Kapi123
QUOTE(Crazy Wolf @ 22 09 2005, 20:43)
*

http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2773 sam tu kupowałem
mikam69
Chcialbym zeby mi ktos pomogl....Otoz jestem we Flooded Passage.Doszlem do posagu poseidona i na dole sa jakies ,,mury"ktore leca ciagle.Co tam trzeba zrobic?
Yap
QUOTE(mikam69 @ 30 09 2005, 07:51)
Chcialbym zeby mi ktos pomogl....Otoz jestem we Flooded Passage.Doszlem do posagu poseidona i na dole sa jakies ,,mury"ktore leca ciagle.Co tam trzeba zrobic?
*

Timing. W momencie kiedy przeleci ci przed oczami pierwszy głaz. Wpływasz i ciśniesz bodajże R2 (przytrzymać, turbo) i kierujesz się do wnęki i tak jeszcze raz.
mikam69
Jak juz to R1.Ale to nic nie daje.Przeciez ,,TO" i tak mnie dogania
mikam69
Jeeeeeeeeee.Udalo sie dzieki YAP.Dopiero teraz zkapowalem o co ci chodzi z tymi wnekami tongue.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Kapi123
znacie jakąś stronte o tej grze bo ja nie moge żadnej znaleść.
erix
OFICJALNA STRONA smile.gif
Yap
QUOTE(mikam69 @ 30 09 2005, 11:25)
Jeeeeeeeeee.Udalo sie dzieki YAP.Dopiero teraz zkapowalem o co ci chodzi z tymi wnekami tongue.gif  smile.gif  smile.gif  smile.gif
*

No widzisz. Z tym R2 to sorki, ale dawno nie ciorałem w GoW i nie chciało mi sie sprawdzać. Później będziesz miał jeszcze inne niespodzianki. Aha, i nie zapominaj o przyjemnościach i całuj córki Posejdona. A nóż coś dostaniesz biggrin.gif .
Kapi123
a może jest jakas polska strona
Kapi123
QUOTE(mikam69 @ 30 09 2005, 08:51)
*

Też tu jestem tylko za tymi murami o których była mowa trzeba tam pociągnąć dzwignie i podniosą się na chwile takie platformy skacze po tych platformach i dostaje się na drugi koniec komnaty obok posągu Posejdona (chyba) a przed nim jest taka księga do przeczytania co tam trzeba zrobić?
Yap
QUOTE(Kapi123 @ 1 10 2005, 16:48)
QUOTE(mikam69 @ 30 09 2005, 08:51)
*

Też tu jestem tylko za tymi murami o których była mowa trzeba tam pociągnąć dzwignie i podniosą się na chwile takie platformy skacze po tych platformach i dostaje się na drugi koniec komnaty obok posągu Posejdona (chyba) a przed nim jest taka księga do przeczytania co tam trzeba zrobić?
*

Wytężyć mózg laugh.gif . Zapewne jesteś w świątyni żony Posejdona czy jakiejś innej bogini (nie pamiętam). Rozwal kolesi u góry, zejdź na dół pociągnij wajchę jeszcze raz i wskocz do wody. W ostatniej kolumnie zaraz pod posągiem jest...
vorio
Gre mam od wczoraj, i musze stwierdzic, ze jest (pipi)ista... Jednak dosc szybko sie w niej zaciolem, chodzi mi mianowicie o glowna hydre.(to ta ktora jest po tych dwoch, na ktore trzeba zrzucic te ostrza) Atakuje ja, ona na chwila sie przewala, i jest pokazane zeby wcisnac O no to wciskam, moj hero lapie ja na topory no i znowu pojawia sie O tylko ze pulsujace co ma chyba oznaczac zeby caly czas naciskac no to naciskam naciskam, az w koncu ona sie wyrywa i wszystko od nowa sie zaczyna... Probowalem roznych kombinacji, lecz nic nie pomogly.
Pomocy!!!
Sizzzu
no to widocznie zbyt wolno naciskasz hyh.gif
Yap
Sizzzu ma rację. Napierdzielaj w kółko z prędkością światła a wszystko będzie dobrze.
vorio
Wielkie dzieki, pomoglo!
keyzee
W tej świątyni co tyle tyego badziewia lata mam górą przejść jakoś czy mam coś innego wykombinowac..bo jak na razie cały czas mnie zrzucaja:(
vorio
Hydra pokonana lecz pojawil sie kolejny problem... Nie wiem, byc moze mam za malo cieprliwosci zeby probowac to przejsc na rozne sposoby, jednak zaciolem sie w moemncie gdy Kratos przewraca ten wielki posag, jest cutscenka i nie wiem gdzie dalej isc. Probowalem sie cofac, na rozne sposoby isc jednak nic to nie pomoglo.
Pomocy!
Yap
QUOTE(keyzee @ 9 10 2005, 11:55)
W tej świątyni co tyle tyego badziewia lata mam górą przejść jakoś czy mam coś innego wykombinowac..bo jak na razie cały czas mnie zrzucaja:(
*

Posągi naprzeciw Ciebie trzeba ustawić tak by blokowały wyjście maszkar.

vorio: a po co ten posąg przewróciłeś? Idź do głowy (posągu rzecz jasna) i wszystko będzie jasne.
Crazy Wolf
Mam pytanko. Przeszedł ktoś Chelenge of gods ????
PiotrB
QUOTE(Crazy Wolf @ 16 10 2005, 19:58)
Mam pytanko. Przeszedł ktoś Chelenge of gods ????
*

Mój brat tego dokonał.
Hela
I dostal cos za to?
[InSaNe]
Buzi i lizaka .
PiotrB
QUOTE(Hela @ 16 10 2005, 21:27)
I dostal cos za to?
*

Przejdź to dostaniesz bonusowe stroje do użycia w grze właściwej. Niektóre wyglądają komicznie biggrin.gif .
Snejk
mam pytanie. jak przejde pierwszy raz gre i bede chcial rozpoczac drugi raz to czy bede mial moce,bronie,enrgie etc z poprzedniego przejscia? czy zaczne od zera ?
btw - Gra jest BOSKA !!!!!!!
alienator
Zaczniesz od zera biggrin.gif
nie ma tak dobrze wink.gif
erix
a szkoda ...
Yap
Wolę przechodzić bez zyskanego i dopakowanego wcześniej sprzętu. Wi eksze wyzwanie.
Pytanie: czy skiny po przejściu Challange of the Gods mają jakieś specjalne właściwości? Gdzieś wyczytałem, że mają ileś tam procent więcej paska życia, magii itd. Prawda to?
PiotrB
QUOTE(Yap @ 18 10 2005, 20:11) *

Wolę przechodzić bez zyskanego i dopakowanego wcześniej sprzętu. Wi eksze wyzwanie.
Pytanie: czy skiny po przejściu Challange of the Gods mają jakieś specjalne właściwości? Gdzieś wyczytałem, że mają ileś tam procent więcej paska życia, magii itd. Prawda to?

Gdy masz zbroję Aresa dostajesz wiecej orbów za przeciwników i bossów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.