tesh sie troche fkoorviłem, bo kupiłem przed gwiazdką za 120... ehh...
Marcin (Chester)
20 01 2006, 16:46
Help. Jest pierwszy problem. Jestem w miejscu, gdzie przed chwilą dostałem miecz od Artemis. Brama się zatrzasnęła, rozwaliłem wszystkich wziąłem tą (zapomniałem jak się nazywa) niebieską kulkę, wsadziłem w drzwi, ten wózek? przestawiłem na podstawkę gdzie była i nic. Latam po tych pomieszczeniach i nie wiem co robić dalej.
O ile dobrze pamętam i to to miejsce ^^ to faza jest taka, jak kładziesz ten klocek na przycisk obraca sie ściana musisz ustawić klocek przy shcodach tak zeby stać tyłem do "ściany" ładujesz kopa ---> kopiesz w tym momencie techrolujesz

po ziemi i przechodzisz na drugą strone ściany kapisz? jak to nie to to srora innego miejsca nie kmienie gdzie mógłbyś się zaciąć
Marcin (Chester)
20 01 2006, 18:09
Thx dopi. Podziałało.
Agent_Man
21 01 2006, 12:27
HEhe dorwałęm niedawno GODa. Mooocna giera, ale czasem wqrwia niemiłosiernie. Podoba mi sie motyw z urywaniem łba meduzie i przewracaniem minotaura "z bańki":D Zaluje tylko, ze przegapilem motyw, gdzie mozna sobie elegancko nabijać ORBy

A to przeciez sam początek prawie....
A ja mam taki problem. Mianowicie doszedłem do miejsca (świątyni jakiejś w atenach) i z obydwóch stron wylatują z wnęk w ścianach te skrzydlate potwory. Wchodzi sie do góry po schodach i tam potem trzeba przejść na drugą strone po belkach a te potwory cały czas mnie atakują. Czy można te wnęki jakoś zasypać albo coś?
Crazy Wolf
8 02 2006, 15:14
W głębi sali stoją dwa posągi wojowników z tarczami. Musisz je przesunąć tak ,żeby zasłoniły tarczami dziury z gtórych wylatują charpie ,potem wystarczy wybić pozostałe Charpie i wejść na góre.
QUOTE(jimmi @ 8 02 2006, 15:45)

A ja mam taki problem. Mianowicie doszedłem do miejsca (świątyni jakiejś w atenach) i z obydwóch stron wylatują z wnęk w ścianach te skrzydlate potwory. Wchodzi sie do góry po schodach i tam potem trzeba przejść na drugą strone po belkach a te potwory cały czas mnie atakują. Czy można te wnęki jakoś zasypać albo coś?
Wałkowane było z tysiąc razy. Rozejrzyj się trochę. Zaraz naprzeciwko Ciebie są posągi, a za nimi skrzynie. Te właśnie posągi musisz przeciągnąć do wnęk z których wylatują te paskudztwa. Koniec instruktażu

.
alienator
8 02 2006, 15:52
Jaaa, kurvicy dostaję normalnie ;D
Życia mam po chooyu mało, a jestem w miejscu, w którym od puszki pandory dzieli mnie jedno pomieszczenie

Magii ZERO, także poseidon's rage odpada.
Jakieś sugestie? Wiem, że trzeba tu wszystkich wybić, ale łucznicy doprowadzają mnie do furii.
na god mode sobie przechodze.
Yap, help ;P
Marcin (Chester)
8 02 2006, 21:15
Ja też mam problem. Jestem w pomieszczeniu gdzie chyba trzeba ułożyć jakieś bloki kamienne i nie wychodzi mi to za bardzo. Nie wiem dokladnie co mam zrobić.
Agent_Man gdzie można sobie nabijać orby? Też o tym słyszałem, ale nie wiem gdzie jest to miejsce.
Agent_Man
9 02 2006, 01:40
Alienator - wqrwiający moment to jest. Kasuj najpierw łucznikow, bo mniej sie ich respuje. Jesli masz jakiegos savea z maną wczesniej, to lepiej zloaduj. Najprościej jest biec odrazu do miejsca, gdzie jest puszka (tzn do tegej "ściany" przed nią) i odpalic tam armie hadesa. potem juz tylko dobijanie leszczyqów;)
Edit - BTW respect man, ja se odpaliłem poziom god i mnie w pierwszej walce nastukali:] Swoją drogą straszna różnica jest miedzy spartan a god...
Marcin (Chester) - Orby mozna nabijać w miejscu , gdzie pierwszy raz z meduzą walczysz. Po walce żeby przejść dalej trzeba spetryfikować i rozwalić minotaury. W tym miejscu mana dochodzi ci samoczynnie caly czas. Zamiast łebka meduzy kasujesz minotaury z Poseidon's Rage i nabijasz kombosa (nowi klienci sie ciągle pojawiają). Izzy. Aha, tylko kombosem mozna coś zdziałać, bo orby z czasem przestaja dochodzić po typach.
A jak można pokonać potwory z tą żółtą tarczą bo za pierwszym razem im uciekłem a teraz mam zadanie co trzeba ich pozabijać aby czerwone ściany poznikały i nie wiem jak mam ich zabić. Za pierwszym razem pisało, ze mam zrobić kombinacje kwadrat, kwadrat i trójkąt ale nic mi to nie daje. Nie wiecie jak ich pokonać?
Combo dwa razy kwadrat + trójkąt powinno dać radę

.
alienator
9 02 2006, 14:45
Kratos musipo protsu pizgnąć dwoma mieczykami o ziemię ;D
2xkwadrat, trójkąt jak już wspomnieli Szanowni koledzy powyżej.
Juz ok. Za długo przyduszałem zawsze ten trójkącik i mi nie wychodziło.
Marcin (Chester)
9 02 2006, 18:01
Agent_Man ja znalazłem też coś takiego. Ktoś napisał na ultimie: "Na krajowych stronkach nigdzie tego nie wyczytałem, ale można bardzo fajnie i "efektownie" zawiesić grę;-), tuż przed wejściem na drabinę w wyzwaniu Atlasa jest, koło wierzy, pojedyncza harpia. Jeśli się ją odpowidnio zabije (nad drabiną, mając harpie między sobą a ścianą) to gra się zawiesza i nie może skończyć animacji śmierci harpii.
Wyrzuca wówczas ona z siebie bez przerwy red orbsy... wystarczy tylko poczekać z 10-15 min nie ruszając się z miejsca a potem dobić biedaczkę. 199 "barów", czyli 60 tys. red orbsów wystarczy, żeby każdą broń i magię wyczesać na full i jeszcze zostanie na dusze hadesa. Trudne dość do zrobienia, ale mnie się udało..."
Czyli są już dwa "cheaty". Może jest jeszcze inny?
Aha nikt mi nie odpowiedział na pytanie co trzeba zrobić z tymi kamiennymi blokami. Wyszedłem na górę po tym jak promień trafił chyba w posąg Zeusa. Potem przez most itd. aż w końcu jestem w pomieszczeniu gdzie są jakieś kamienne bloki. Jest w nim jakaś książka, w której jest chyba napisane żeby ułożyć dusze. Ale jak? Próbowałem robić różne kombinacje z tymi blokami, ale nie wychodzi mi coś. HELP.
Agent_Man
9 02 2006, 19:59
QUOTE(Marcin (Chester) @ 9 02 2006, 18:01)

Agent_Man ja znalazłem też coś takiego. Ktoś napisał na ultimie: "Na krajowych stronkach nigdzie tego nie wyczytałem, ale można bardzo fajnie i "efektownie" zawiesić grę;-), tuż przed wejściem na drabinę w wyzwaniu Atlasa jest, koło wierzy, pojedyncza harpia. Jeśli się ją odpowidnio zabije (nad drabiną, mając harpie między sobą a ścianą) to gra się zawiesza i nie może skończyć animacji śmierci harpii.
Wyrzuca wówczas ona z siebie bez przerwy red orbsy... wystarczy tylko poczekać z 10-15 min nie ruszając się z miejsca a potem dobić biedaczkę. 199 "barów", czyli 60 tys. red orbsów wystarczy, żeby każdą broń i magię wyczesać na full i jeszcze zostanie na dusze hadesa. Trudne dość do zrobienia, ale mnie się udało..."
Czyli są już dwa "cheaty". Może jest jeszcze inny?
Aha nikt mi nie odpowiedział na pytanie co trzeba zrobić z tymi kamiennymi blokami. Wyszedłem na górę po tym jak promień trafił chyba w posąg Zeusa. Potem przez most itd. aż w końcu jestem w pomieszczeniu gdzie są jakieś kamienne bloki. Jest w nim jakaś książka, w której jest chyba napisane żeby ułożyć dusze. Ale jak? Próbowałem robić różne kombinacje z tymi blokami, ale nie wychodzi mi coś. HELP.
No są 2 motywy na orby, ten z harpią tez znałem (ale nie praktykowalem go;p)
A jesli idzie o pytanie, to w tym miejscu musisz poustawiać te bloki tak, aby zrobiła się szczelna ściana zakrywająca kraty, za którymi jest naszyjnik Hery. Uwierz mi, to zadziała. Bloki niektóre trzeba obracać tym patentem na podłodze, zeby pasowaly.
EDIT - warto wspomnieć o pułce skalnej w tym pokoju (na ścianie "za książką"). Mozna do niej doskoczyć po wspięciu sie na kamień, który mozesz przesunąć. Do zgarnięcia ORBy i chyba zdrowie/mana.
...no i pamiętaj o tym, żeby nie ruszać "jedynki". Do niczego się nie przydaje.
boros_24
10 02 2006, 19:31
uwazam ze god of war to najlepsza z przygodowek na ps2 gra jest wykonana genialnie patrzac na szczegoly i na grafkie mialem wrazenie jak bym gral na nextgenie w porownaniu do devil may cray3 bije ja na glowe zarowno akcja jak i wykonaniem gdyby na ps2 ukazywaly sie takie gry w kyore wlozono tyle mistrzostwa i poswiecenia to przez nastepne 5 lat nie musial by wychodzic zaden nextgen jak dla mnie to nie musi wychodzic oby takich gier robili jak najwiecej siemka wszystkim
QUOTE(boros_24 @ 10 02 2006, 19:31)

uwazam ze god of war to najlepsza z przygodowek na ps2
Gdzie tam God Of War jest przygodówką...
Jakąś taktykę na bitkę z Aresem na God Mode poproszę. Do każdej z trzech faz.
kolunio
13 02 2006, 12:40
a w jaki sposob sciagnac ta laske z liny???

skacze skacze i nie moge doskoczyc do roslin co sa na scianie-za daleko...
Agent_Man
13 02 2006, 12:53
QUOTE(golab @ 11 02 2006, 17:26)

Jakąś taktykę na bitkę z Aresem na God Mode poproszę. Do każdej z trzech faz.
QUOTE(kolunio @ 13 02 2006, 12:40)

a w jaki sposob sciagnac ta laske z liny???

skacze skacze i nie moge doskoczyc do roslin co sa na scianie-za daleko...

Golab - kasuj typa z Armii hadesa i unikaj/blokuj jego ciosy. Jak bedzie walił meteorami to biegaj w koło (bedzie strzelał nie w ciebie, ale w miejsce do którego biegniesz). Faza 2 - kasuj typow tak, zeby walnąć jak najwiecej (3x [] najlepiej robi). Jak sie dom rozwali, to odpal Rage Of The gods i wal najpierw z armii hadesa a potem z Poseidons rage. Pod koniec powinno byc mniej typa, wiec z 3x [] albo jeszcze Rage (o ile masz mane)
3 faza - kiedy ares bedzie sie wqrwiał walnij mu szybkie kombo jakies (zeus gift jest chyba najszybszy)
Kolunio - Musisz podstawic kolumne co jest na poczatku lokacji tak, zeby wskoczyc na rosliny. a potem troche kombinoiania i bedzie cacy:]
Marcin (Chester)
16 02 2006, 17:28
Albo ja mam jakąś wybrakowaną wersję, albo gra jest krótka. Przeszedłem ją pierwszy raz parę dni temu. Całość to 11h 28m 40s. I powtarzałem niektóre rzeczy kilka razy! Zupełnie nie spodziewałem się walki z Aresem kilka chwil po wyjściu z Hadesu.
PS. Fajne bonusy się odblokowały.
kolunio
16 02 2006, 22:51
Witam
Teraz mam problem bo nie wiem co zrobic, jak pchnac gre dalej-jestem w pokoju gdzie lataja takie pily w zdluz i w szez i jest tam taka dzwignia jak sie ja uzyje to z kraty w dzwiach robi sie linia pozioma

Ale zamieszalem
Agent_Man
16 02 2006, 23:08
QUOTE(kolunio @ 16 02 2006, 22:51)

Witam
Teraz mam problem bo nie wiem co zrobic, jak pchnac gre dalej-jestem w pokoju gdzie lataja takie pily w zdluz i w szez i jest tam taka dzwignia jak sie ja uzyje to z kraty w dzwiach robi sie linia pozioma

Ale zamieszalem

Narazie olej tą dźwignie. Na prawo od owej kraty masz drugą krate, którą trzeba podnieść (R2) i wejść. Potem dasz rade chyba.
kolunio
16 02 2006, 23:48
hehe to juz przeszedlem:p Chodzi o ten pokoj gdzie sie walczy z paroma trolami

laskami na czas a jak sie nie zdazy to w dol

Wziolem to co bylo do wziecia i nie wiem co dalej...
Agent_Man
17 02 2006, 14:37
QUOTE(kolunio @ 16 02 2006, 23:48)

EEEE moze troche jasniej? Bo ni choya nie kumam o które miejsce chodzi jakby
dr_hakenbusz
17 02 2006, 15:58
O ile pamiętam w głębi ekranu jest coś-tam (już nie pamiętam co, posąg może

) i tam się można schronić. O ile mnie pamięć nie zawodzi.
QUOTE(kolunio @ 16 02 2006, 23:48)

bierzesz korbe, wracasz się i idziesz do pomieszczenia z atlasem., tam używasz korby
bling.pl
18 02 2006, 20:40
Jestem w epizodzie "Challenge of Atlas" jedna tarcze zdobylem i nie wiem gdzie jest druga...
Jedna jest w lokacji, gdzie trzeba zejść po linie (walka ze zwykłymi bolkami i meduzami), a potem zrobić sieczkę na czas. A druga na rusztowaniu w lokacji, gdzie jest obrotowa ściana i trzeba użyć wózka.
Do ku.rwicy mnie doprowadzają te klony na god mode, a jestem spokojnym człekiem.
QUOTE(golab @ 19 02 2006, 00:16)

Do ku.rwicy mnie doprowadzają te klony na god mode, a jestem spokojnym człekiem.
Troszke niesprawiedliwa jest ta walka. Napieprzasz az wszystko huczy i buczy majac z tego tylko scenke z zarzynanym Kratosem

. Hmm, jest pewne ryzyko - zamiast wciskac kolko pod koniec pierwszej fazy walki z Aresem cialem go dalej i 'wyciskalem' magie na maxa. Pozniej jest cenniejsza niz zloto przy walce z klonami.
Pierwszą fazę walki z Aresem mam obczajoną, co najwyżej dwa razy uderzam typa Army of Hades w kluczowych momentach walki, a tak to po ryju kombem 3 x kółko. Zawsze mam na końcu pełne paski.
Druga faza to random.
bling.pl
19 02 2006, 12:00
QUOTE(golab @ 18 02 2006, 23:16)

A druga na rusztowaniu w lokacji, gdzie jest obrotowa ściana i trzeba użyć wózka.
Pierwsza zdobylem bez problemu...
Jezeli chodzi o druga stawiam wozek na przycisku obraca sie sciana ale tam nic nie ma.
THX
bling.pl
19 02 2006, 12:15
Szukalem z 10 min i nic...
Wytlumacz moze jak downowi =]
Drabina jest na rogu, pomieszenie ma kształt patrząc z góry jak L do góry nogami. Rozejrzyj się.
bling.pl
19 02 2006, 12:41
Moze jestem uposledzony albo cos

ale wciaz nie moge znalezc wiec zrobilem fotki
http://members.lycos.co.uk/bling01/1.jpghttp://members.lycos.co.uk/bling01/2.jpgPomoz bo narzeczona mnie zaraz zabije.
Thx za cierpliwosc.
Sry za jakosc ale aparat wykorzystuje tylko w trybie macro, wiec zapomnialem przestawic.
Agent_Man
19 02 2006, 12:50
hehe lol troche. Jestes przed tym pokojem, o którym golab mowi.Ta "skrzynia" co na fotce jest po lewej, musisz ją ustawic tak, zeby kiedy ją kopniesz poleciała na przycisk. Kiedy go wciśnie robisz szybko przewrót przez obracającą sie sciane. I tam jest drabina, o ktora tyle krzyku;)
bling.pl
19 02 2006, 12:56
=O
God Of War 2 - Feb 2007 for PS2, not PS3 (leaked info)
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=63011Wolę GoW2 na PS2 niż PS3. Czekam.
Podobno GoW2 pisany jest na PS2 i PS3
Agent_Man
22 02 2006, 23:27
GoW 2 na ps2 -
Czyli dal mniej kumatych, bede heppi:D Swoją drogą, ciekawe czy druga część będzie miała fabułe sugerowaną przez twórców w jednym z dodatkowych filmików, czy tez nie. Tak czy siak, A_M czeka
Prawdopodobnie fabuła będzie bazowała na tym filmiku - będzie rzeź

.
Crazy Wolf
24 02 2006, 13:40
Ma ktoś jakiś filmik albo obrazki z GOW 2 ???? Jak tak to niech da linka.
Mam jeden problem; utknąłem tam gdzie wisi ta kobitka na linie, mam 2 filary i nie wiem gdzie je ustawić by się dostać do niej. PLIS POMÓŻcie!! THX
edit:
dzięki
Agent_Man
25 02 2006, 12:03
QUOTE(B@nny @ 25 02 2006, 11:36)

Mam jeden problem; utknąłem tam gdzie wisi ta kobitka na linie, mam 2 filary i nie wiem gdzie je ustawić by się dostać do niej. PLIS POMÓŻcie!! THX
Musisz zrzucic te filary tak, zeby jeden stał na drugim. Potem przesuwasz je i ustawiasz przy czymś na wzór dachu, który tam jest. Musisz ustawic je tak, zeby przeskoczyc z owego dachu na pobliskie pnącza. Dalej troche biegania i babke uratujesz.
Ehh, ale za mnie lamer- powiedzice co trzeba zrobić w labiryncie Hadesa- pisze, że bym mógł przejść dalej musze wszystkich zabić-ale ja to już (chyba) wykonałem:| moze są tma jakieś stowry poukrywane czy cos??
dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.