Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
domel44
QUOTE(B@nny @ 26 02 2006, 20:09) *

Ehh, ale za mnie lamer- powiedzice co trzeba zrobić w labiryncie Hadesa- pisze, że bym mógł przejść dalej musze wszystkich zabić-ale ja to już (chyba) wykonałem:| moze są tma jakieś stowry poukrywane czy cos??
dzieki

A sprawdzałeś tam gdzie ten kamień się wysuwa, co 3 wysunięcie odsłania sie mały pokoik a tam 2 do obalenia dziadów jeszcze jest. BTW ja miałem tak, że wszystkich wykroiłem i dalej mi sie właz nie otwarł, dopiero odsave'owałem i drugi raz to samo przeszedłem i się otwarło blink.gif
banny
No własnie w GoW czasem są głupie błedy- Gdy otrzymujemy moc od Hadesa, trzeba wszytskich wykroić... zabiłem WSZYSTKICH bez wyjątku, muzyczka dalej była "bitewna", lecz oczywiscie dopiero po odsejwowaniu mogłem dalej naparzać hyh.gif
Dzieki all, juz przeszedlem dalej;]
R_88
O ile dobrze pamiętam nie daleko jest zejście cool.gif . Musisz poszukać. Mam nadzieje, że jakoś pomogłem dry.gif .
golab
Ten tego, God Mode accomplished cool.gif .

Taktyka na klony mniej więcej podobna do schematu Insane'a.

Może komuś pomóc, więc tak:

- w chałupie bez przerwy kombinacja kwadrat, kwadrat, [kwadrat], potem też, aż energia rodzinki spada do ok. 25%.
- teraz aktywacja ROTG i Army of Hades, zmiana na Poseidon's Rage i ze dwa razy użyć tegoż czaru,
- pasek ROTG powinien się kończyć i teraz Army of Hades i od razu leczyć rodzinkę, aż klony przerwą proceder - pasek ROTG się zapełnia.
- bić kombosem, aż energia niewiast spadnie do ok. 50%, w związku z tym, iż pasek magii jest cały, załączyć Army of Hades i dalej leczyć kobiety - teraz pasek ROTG powinien być pełny,
- aktywacja ROTG i sadzenie tylko i wyłącznie Poseidon's Rage,
- pasek magii powinien być spory z bonusów po trupach, więc dalej Poseidon Rage lub jak da radę Army of Hades,
- niedobitki skosić kombosem,

A potem formalny trzeci etap walki.

Aha, jak zdobyć Secret Message No.2?
Agent_Man
SPOILERY!

QUOTE(golab @ 7 03 2006, 19:17) *

[...]

Aha, jak zdobyć Secret Message No.2?

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Memory
Wywiad - David Jaffe
http://www.1up.com/do/feature?cId=3148619
jurget
QUOTE(Jakuza @ 13 01 2006, 21:18) *

Ba...nawet za 79zł można ją łyknąć na allegro - tak ja to zrobiłem biggrin.gif

a w empiku God of War kosztuje 79.90 w tej chwili, takze jak ktos ma blisko empik to zaoszczedzi na kosztach wysylki i czasie.

pozdrawiam
ShtaS
zaoszczędzi na kosztach przesyłki ale odstanie używaną płytę biggrin.gif trzeba uważąć z tymi empikami ; )
Marcin (Chester)
A jak zdobyć secret message nr 1?
dżar
ja ja mialem po zwyklym przejsciu gry na hero smile.gif
Mikes
mam pytanko, czy jak przejdę gry na normalu a potem na god(jaaasne) to od razu odblokują się rzeczy z poziomu trudności spartan? czy trzeba przejść na sprtanie?
golab
Wystarczy zmęczyć God Mode.
Mikes
i jeszcze jedno. czy jest dostępna lista combosów i wykonywania ataków? czy trzeba wymęczyć samodzielneie?
golab
Lista jest, ale są też kombinacje w niej nieuwzględnione.
S_600
powiedzcie mi jak przejsc ostatniego bossa (koncoweczka) na poziomie hard. Na normalu nie mialem wiekszego problremu z nim ale na hardzie jest wkurzajacy na maxa. Zrobi trzy, cztery ciosy (ten z tymi naparzającymi mackami jest najgorzy) i leze. Niem mam pojecia, podlepcie jakas taktyke bo mecze sie z nim juz godzine.Thx
golab
Potrzeba trochę obserwacji. Przypatrz się, co robi, zanim wyprowadzi atak. Zacznij blokować i karać, najlepiej działa Blade of Artemis i kombinacja 3xkółko.
eliwis1
Ja niedawno tą grę skończyłem (moja pierwsza gra na PS2) i muszę powiedzieć że ma ogromnego pałera. Dawno nie bawiłem się tak dobrze a niektóre widoki w grze przyprawiły mnie o opda szczeny (olimp, hades). A teraz zabiorę się za jakiś inny poziom trudności.
Mikes
no, wkocu dostałem. i jest lepiej niz dobrze ;] Grafika bardzo ładna, kombosy fajne i intuicyjne. walki sa bardzo wymagające, co zaliczam na plus(chyba wink.gif )
jestem zaraz poz dobyciu głowy meduzy. znacie jakiś dobry sposób ana tych leszczy ze świecącymi mieczami, wkurzajacy są tongue.gif

edit. bie no juz mnie szlag trafia censored2.gif mam niby po jakichś murach przejsc. 3 przeciwników wyskakuje, a balkon jest krótki więc często spadam. gdy wchodzę na ten żywopłot wychodzi ich z 8 i albo oni mnie zrzucają albo kratos nie daje rady. czasami wogóle cios i łapanie nie działa. co to ma k*** być? censored2.gif censored2.gif
lubie gry ciezkie a to jest nie tyle ciezkie co po*ebane. censored2.gif ogółem jestem lekko zawiedziony na całości wacko.gif
Yap
A na jakim poziomie grasz? Przecież możesz ciąć kolesi wzwyż i wszeż. Nie powinno być problemu...to jest jeden z prostrzych elementów gry.
Mikes
wiem ze mogę ciąć ale jeśli wychodzi ich 8 a ja jestem sam na tej scianie to ta lama wogóle nie reaguje na to jak wciskam. a jak mnie złapią to strącanie z karku jest chore(dziwny ruch gałką)
próbowałem zeby było łatwiej załatwiac ich na ziemi ale ten balkon jest tak mały ze zawsze w walce z nimi spadam.
S_600
radzę tobie chłopcze nie graj poprostu w tę grę. Nie wiem, może partyjka z bratem w warcaby ewentualnie w szachy ale tam też jest wysoki poziom trudności...
ShtaS
w warcabach i szachcapoziom trudności zależy od współgrającego, niestety singla nie ma biggrin.gif. Japroponuje ci po prostu trenować. Za ntym razem ci wyjdzie i wtedy zakrzykniesz "jakie to proste". Ewentualnie, popróbuj na typach jakichśkombosów, tak aby nie mogli się do ciebie zbytnio zbliżyć biggrin.gif
Mikes
ok, przeszedłem, jest tem już w rooftops of aten. mam przeskoczyć przez most jakiś zawalony, nie chce mi cham doskoczyc ale da rade icon_twisted.gif

radzę tobie chłopcze nie graj poprostu w tę grę. Nie wiem, może partyjka z bratem w warcaby ewentualnie w szachy ale tam też jest wysoki poziom trudności...

masz jakieś kompleksy czy co? blink.gif
C1REX
QUOTE(S_600 @ 25 03 2006, 20:27) *

powiedzcie mi jak przejsc ostatniego bossa (koncoweczka) na poziomie hard. Na normalu nie mialem wiekszego problremu z nim ale na hardzie jest wkurzajacy na maxa. Zrobi trzy, cztery ciosy (ten z tymi naparzającymi mackami jest najgorzy) i leze. Niem mam pojecia, podlepcie jakas taktyke bo mecze sie z nim juz godzine.Thx

Tzn. chodzi o pierwszą formę, kiedy mamy jeszcze magię, czy jak mamy tylko szklany miecz?

Dopiero co skończyłem god mode. W sumie trochę na siłę, bo gra mi AŻ TAK się nie podobała.

Uwielbiam ten gatunek, ale ta gra wydaje mi się jedynie udana. Jednak to za mało, by znaleść się na poziomie DMC1 i 3, czy tym bardziej Ninja Gaiden IMO.
Grafika dla mnie zbyt kolorowa i znacznie mniej klimatyczna niż w DMC1.
Muzyka bardzo dobra. Szkoda, że dopiero co wymęczyłem SotC gdzie ścieżka miażdży.

Nie wiem, może w złym momencie na GoW trafiłem.
Yano
mi siw wydawlo ze po 2 godzinach mi sie gra znudzi bo juz ciut monotonne sie robilo to nawalanie, ale jednak okazuje sie ze wciaga i jak siedze to "jeszcze tylko do kolejnego sejva" i tak wychodzi do 3 w nocy granie tongue.gif

jestem w hali hadesa (na gornych belkach teraz chodze) ile mi jeszcze zostalo do konca? ile to % gry?

i czy zbierajac raczej wiekszosc (prawie wszystkie) czerwone kulki da sie wymaksowac przed koncem gry wszystkie zdolnosci? bo narazie mam tylko mieczyki, a reszta na 2,3,1 lvl
Partyzant
Gra jest fantastyczna, naprawdę. Trudno się do czegokolwiek przyczepić.

Ale łatwa nie jest - gram od początku na "Spartan" i mam pewien problem.
W poziomie "The Architect's Tomb" jest sala z ruchomymi podłogami, i zgniataczami po każdej ze stron. Wylatuje mnóstwo harpii i jest jeszcze paru łuczników. Energii nie mam za dużo, many również
I jest trudno jak diabli.

Jak to przejść ? wacko.gif
C1REX
Samo zbieranie skrzynek może nie wystarczyć, ale za robienie combosów dostajemy trochę doświadczenia. Jednak nie ma to aż takiego znaczenia, bo nie musimy wszystkiego maksować.

Jedyne co ważne, to nasza głowna broń i armia hadesa zdobywana już bliżej końca gry. Dodatkowo można jeszcze piorunki wyszkolić. Cała reszta jest bardzo mało uzyteczna na wyższym poziomie. Ja przynajmniej nie czułem potrzeby na inne bronie i czary. Dodatkowy miecz na god przydał mi sie tylko raz i to na lvl1.

Przez cała grę używałem jednego kombosa (3x trójkąt) jedynie na samym początku i na ostatniego bossa grałem inaczej. Zbyt monnotonne takie granie. Jednak jak chciałem kombinować, to nie wychodziło do Kratosowi na zdrowie.
Agent_Man
Co do maxowania sprzętu - mozna na Aresie w pierwszej fazie walki nastukać baaardzo dużo orbów. Wystarczy schrzanić sekwencje dobijania go (kombo wykonywane kiedy ma "kółko" nad głową). Wypadnie z niego dużo czerwonego tałątajstwa. Po mniejwięcej dwóch,może trzech takich akcjach mamy gdzieś 45 pasków orbów.
nightmare212
http://video.google.com/videoplay?docid=94...+of+war&pl=true - hehe dobre biggrin.gif
Gasei
Mocne smile.gif Dzisiaj zaczełem swoją przygodę z grą (wiem,że pozno)i musze powiedziec jedno - AWESOME biggrin.gif
Mikes
po co są Klucze Muz?
golab
QUOTE(Mikes @ 18 04 2006, 19:45) *

po co są Klucze Muz?

ako
Huh, a ja dotarlem do Hills of Madness (clifs of madness.... jakos tak wink.gif) i... sheeeet, laser zajechany (chlip, po 6 latach cudownego dzialania). I 200zl idzie sie kochac. Ale dla tej gry warto.
blader
mam pytanie jak przejśc moment w atenah jak ta babka wisi na linie nie wiem jak tam wejśc na te liany przystawiałem pomniki i nic?????
konstant
mam pytanie jak przejśc moment w atenah jak ta babka wisi na linie nie wiem jak tam wejśc na te liany przystawiałem pomniki i nic?????

Nie wiem czy u kogos sie to pojawilo, ale u mnie w niektorych momentach gry przechodza przez ekran, takie jakby poziome pasy (przez caly ekran). O co tu cho..? Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem.
golab
QUOTE(konstant @ 21 04 2006, 14:21) *

Nie wiem czy u kogos sie to pojawilo, ale u mnie w niektorych momentach gry przechodza przez ekran, takie jakby poziome pasy (przez caly ekran). O co tu cho..? Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem.

Ta...
Problemy z synchronizacją obrazu or sth. Taki mały zonk.
blader
Marcin (Chester)
konstant
No prze gosc z niego. Dwa posty wyzej dalem mu odpowiedz o_O
Mikes

nom, u mnie też to jest czasami, wkurzające lekko
ako
QUOTE(konstant @ 21 04 2006, 15:21) *

Hmm, u mnie nic takiego nie wystapilo ;]
A1S1
Jeśli na ekranie przelatują, co jakiś czas paski,to bardzo prawdopodobne, że umiera laser.Miałem ten sam problem i konsola lezy właśnie w naprawie.
konstant
No dziwne, bo tylko w tym tytule sa te paski.
A pozatym na oryginalach jade, wiec laser odpada
Mikes

oj, żebyś się nie zdziwił wink.gif
A1S1
QUOTE(konstant @ 24 04 2006, 15:23) *

No dziwne, bo tylko w tym tytule sa te paski.

W tym problem, że ja też grałem na orginale !
YETI
Czytnik przy GoW strasznie sie meczy, dane sa cały czas doczytywane w locie (zupełnie jak w GTA:SA)
konstant
Hmm no dziwne, dziwne przechodze gre drugi raz i pasy wystepuja w tych samych miejsach co za pierwszym, wiec moze jednak to nie laser..
Gasei
hm...głowie sie juz drugi dzien.Co zrobić kiedy ta babka zwisa ze sznura - tę co porwały te skrzydlate potwory.Wiem ze są te dwa posągi ale nie wiem jak je ustawić.Kombinowałem juz sporo razy - help tongue.gif
A1S1
smile.gif
QUOTE(Gasei @ 27 04 2006, 19:03) *

hm...głowie sie juz drugi dzien.Co zrobić kiedy ta babka zwisa ze sznura - tę co porwały te skrzydlate potwory.Wiem ze są te dwa posągi ale nie wiem jak je ustawić.Kombinowałem juz sporo razy - help tongue.gif

Przesuń najpierw jedną kolumnę na koniec platformy i ją zepchnij.Następnie idź po drugą i też ją zepchnij . Ułożą się jedna na drugiej. Przestaw podwójną już kolumnę w odpowiednie miejsce. Kamera cię nakieruje. To chyba wszystko. smile.gif

QUOTE(konstant @ 27 04 2006, 13:31) *

Hmm no dziwne, dziwne przechodze gre drugi raz i pasy wystepuja w tych samych miejsach co za pierwszym, wiec moze jednak to nie laser..

To rzeczywiście dziwne. wacko.gif
kiender
Mam następujący problem:
Jestem w trakcie Challenge of hades ; walcze z centaurami-demonami w dużej sali. Zabijam wszystkich i otwiera sie nowe przejscie w bramie. Ide dalej i za chwile dochodze do labiryntu z lawą i "uciekająca" podłogą. Pierwsza przeszkoda to dwie rozjeżdzające sie podłogi koło siebie , to łatwo przechodze i zaczyna sie kopot. Jest długi basen z lawa i za nim rozjeżdżająca się platforma na którą trzeba wskoczyć w odpowiednim momencie....próbowałem ze 100 razy i zawsze ląduje w lawie. Nie mam już siły sad.gif może ktoś pomóc smile.gif Czytałem różne opisy ale nigdzie nie pisze żeby ten skok był jakimś kłopotem.
Normalnie wygląda jakby był błąd w grze ( płytka oryginalna )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.