Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
konstant
QUOTE(Gasei @ 27 04 2006, 19:03) *

hm...głowie sie juz drugi dzien.Co zrobić kiedy ta babka zwisa ze sznura - tę co porwały te skrzydlate potwory.Wiem ze są te dwa posągi ale nie wiem jak je ustawić.Kombinowałem juz sporo razy - help tongue.gif

Kurrrwa mac kilka postow wyzej masz dwa razy odpowiedz na ten problem (!!!)
A1S1
QUOTE(kiender @ 27 04 2006, 20:34) *

Mam następujący problem:
Jestem w trakcie Challenge of hades ; walcze z centaurami-demonami w dużej sali. Zabijam wszystkich i otwiera sie nowe przejscie w bramie. Ide dalej i za chwile dochodze do labiryntu z lawą i "uciekająca" podłogą. Pierwsza przeszkoda to dwie rozjeżdzające sie podłogi koło siebie , to łatwo przechodze i zaczyna sie kopot. Jest długi basen z lawa i za nim rozjeżdżająca się platforma na którą trzeba wskoczyć w odpowiednim momencie....próbowałem ze 100 razy i zawsze ląduje w lawie. Nie mam już siły sad.gif może ktoś pomóc smile.gif Czytałem różne opisy ale nigdzie nie pisze żeby ten skok był jakimś kłopotem.
Normalnie wygląda jakby był błąd w grze ( płytka oryginalna )

Po dokładnej obserwacji można zauważyć pewien schemat otwierania się i zamykania podłogi.W pewnym momencie zamyka się na trochę dłuższą chwilę. Musisz poprostu wstrzelić się w tą chwilę. mellow.gif
kiender
QUOTE(A1S1 @ 27 04 2006, 20:58) *

Po dokładnej obserwacji można zauważyć pewien schemat otwierania się i zamykania podłogi.W pewnym momencie zamyka się na trochę dłuższą chwilę. Musisz poprostu wstrzelić się w tą chwilę. mellow.gif

już próbowałem , postać jakby odbija sie albo przenika przez ta platforme...normalnie paranoja jakaś
Gasei
Kurrrwa mac kilka postow wyzej masz dwa razy odpowiedz na ten problem (!!!)

Czego sie plujesz nie czytałęm całego tego tematu.Robi Ci to jakąs róznicę.ENd OT
Dark Serge
Niedawno zakupiłem sobie God of War (oryginał, folia - 58 zł hyh.gif) i od razu śmignęłęm na poziom Spartan. Nasuwa mi się taka myśl - czy ta gra do pewnego momentu jest łatwa i dopiero potem poziom trudności "skacze" ? chodzi mi o to, że grając na Spartanie doszedłem do Świątyni Pandory i praktycznie żadnych problemów oO... podejrzewam, że poziom GOD jest trudny, a Spartan to taki "oszukany" Hard ^^.
Gra jest wypasiona - na łopatki rozwalił nie klimat - Kratos jest wyje**ny - Dante przy nim to metrose.ksualna ciota tongue.gif. Świetna muzyka i te widoki ! ahh ide grac :>

EDIT - jak ktos miał problem z tymi posągami co babka na linie wisi ? oO ? jak ktos dalej przy tym się męczy to mały hint - zamiast ustawiać te posągi po lewej, ustawcie je po prawej - są tam dodatkowe skrzynie biggrin.gif
suli
ogólnie gierka niejest trudna ale są momenty które mogą doprowadzić do frustracjinp walka z minotaurem
Dark Serge
Ciekawe - nie czytalem w tym temacie wszystkich postow i chcialem zapytac - Jakie maksymalne kombo wyrypaliscie ? Dzisiaj w nocy wyjechalem poza 1000 Hitow i mialem cos ponad 1200(tysiac dwiescie) i wiecej nie mialem sily tongue.gif podaje wam NIEZAWODNY sposob na uzyskanie wlasciwie NIESKONCZONEGO kombosa biggrin.gif
Sposob wymyslony TYLKO przeze mnie - jezeli juz go gdzies widziales to :
a) po prostu zbieg okolicznosci
b)ktos mi go podpi.erdolil tongue.gif

Sposob :
Wszystko to robimy podczas "sprawdzianu" kiedy mamy zamieniać minotaury w kamień smile.gif
Musisz grać w trybie GOD (wtedy przeciwnicy nie zginą od jedenj magii biggrin.gif) mieć chaos blade na 2 lv(może byc wyższy), i magie posejdona na 2 lv(NIE może być wyższa).
MUSISZ się skupić bo chwila nieuwagii i kombo pójdzie się (pipi).ać.
Zaczynamy :
najpierw słownie - robimy podjazd do minotaura(R1),szybciutko klikamy [] i jak najszybciej L2(a potem Poseidons Wrath - czyli jak najszybciej walimy O). i od razu zaczynamy calos raz jeszcze i tak w kolko. Całość wygląda tak(wszystko robimy ekstremalnie szybko!),
R1,[],L2+tapujemy O i to samo raz jeszcze biggrin.gif
Trzeba też wyczyć czy po podjeździe opłaca się robić [] - to zależy do tego czy podjazd jest długi czy krótki(czyli czy przeciwnik jest blisko czy daleko). W okolicach 300 hitów zacznie brakować nam many(co objawia się tym, że po podjeździe i uderzeniu musimy odczekać ułamek sekundu zanim walniemy magią), wtedy walimy magią i NIE walimy O, najprawdopodobniej jeden z minotaurów będzie miał nad głową kółeczko(O), wtedy robimy na niego podjazd(R1) i walimy O, dzięki czemu Kratos robi Fatality i przez ten czas odnawia sie cała mana biggrin.gif(UWAGA po fatality nie nawalajcie w R1 po Kratos zrobi cios jakbys wcisnal R1 podczas skoku i tracisz przez to czas i najprawdopodobniej konbo;/)
I to tyle(chyba nie musze mowic ze zdobywa sie tym sposobem niewiarygodne ilosci czerwonych orbow ?np. po przesloczeniu 1000 hitow dostajemy 400 orbow i podpis pod licznikiem mowi ' Imossible ')
Napiszcie co o tym myslicie biggrin.gif
Scope0
Nie wiem czy juz tu ktos to pisal(bo nie chce mi sie szukac:P) ale oprocz gamefaqs znacie jakies zrodlo"zassania"solucji do God of Wara?Wiem wiem , ze da sie przejsc bez niej ale jednak czasem sa momenty w ktorych mozna sie wciac i wtedy (no dla mnie to strata czasu)trzeba szukac tego miejsca gdzie dalej isc , a tak to kraze w okolo az znajdzie sie ten zakamarek ;p Z gory dzieki . Pozdrawiam
Wiśnia San
Poradnik Extreme chyba numer 6 lub 8 z kobitą z DMC na okładce, strona chyba 86.
HC_Snake
QUOTE(kiender @ 27 04 2006, 20:34) *

Mam następujący problem:
Jestem w trakcie Challenge of hades ; walcze z centaurami-demonami w dużej sali. Zabijam wszystkich i otwiera sie nowe przejscie w bramie. Ide dalej i za chwile dochodze do labiryntu z lawą i "uciekająca" podłogą. Pierwsza przeszkoda to dwie rozjeżdzające sie podłogi koło siebie , to łatwo przechodze i zaczyna sie kopot. Jest długi basen z lawa i za nim rozjeżdżająca się platforma na którą trzeba wskoczyć w odpowiednim momencie....próbowałem ze 100 razy i zawsze ląduje w lawie. Nie mam już siły sad.gif może ktoś pomóc smile.gif Czytałem różne opisy ale nigdzie nie pisze żeby ten skok był jakimś kłopotem.
Normalnie wygląda jakby był błąd w grze ( płytka oryginalna )

Mi to się jakoś szczęśliwie udało przeskoczyć normalnym podwójnym skokiem, ale mój kumpel siedział nad tym chyba z pół godziny więc zabrałem mu pada i chciałem przeskoczyć... i sam próbowałem chyba z 15 razy biggrin.gif
pewnie już sobie sam poradziłeś ale jest na to jeden praktycznie niezawodny sposób, a mianowicie, kiedy wyskoczycz nad lawą w stronę tej kładki, musisz w odpowiednim momencie walnąć [] czyli zwykły cios. To zatrzyma Kratosa dłużej w powietrzu i pozwoli mu dalej polecieć smile.gif
apatia77
male pytanie,
czy ktos wie jakie sa roznice pomiedzy PAL a NTSC wersja gry ?
kiedys gralem sobie w NTSC u znajomego i w miejscu gdzie aby przejsc dalej nalezalo spalic kolesia w klatce biggrin.gif ktory prosil mnie abym go wypuscil itp,

teraz gram w PAL wersje i zamiast spartanina mialem potwora (zamieniony spartan w potwora cos ala takiego),

normalnie taka zmiana jest ogromna, pamietam ze ta scenka z NTSC gry byla super, niezla do pokazania komus jaka super gierka to jest tongue.gif, a scenka z PAL wersji idzie w zapomnienie od razu po jej zobaczeniu,

sa jeszcze jakies zmiany ?
KOMODO
Noz w morde <zly>. To w NTSC zamiast zombiaka byl czlowiek?????sad.gif No, to teraz czuje sie oszukany. Tez wolalbym spalic czlowieka, a nie zombiaka. Motyw z paleniem zombiaka byl przedni, dosc humorystyczny (gdy skapnal sie co chce zrobic), ale zdecydowanie wolalbym w srodku czlowieka.
Mikes
no faktyznie, na GT jest filmik z gameplayu i tam człowiek się fajczy(aach te krzyki) a w PALu jest zombie.. liipa
Marlon
NIedawno grę ukończyłem. Co tu dużo mówić - o grze napisano już chyba wszystko co można było, więc ja się powtarzał nie będę. Powiem tylko, że cieszę się z faktu, że ktoś w końcu nie bał się stworzyć tak dorosłej gry - zero kompromisów, zamieszczono chyba wszystko to, co wstępnie miało się w grze znaleźć nie zważając na kontrowersje i kategorie wiekowe. Jedna z najlepszych gier w jakie w życiu grałem, wspaniała przygoda - tematyka urywa łeb przy samoch kostkach...

PS. Rozwalił mnie motyw w path of hades (you again!?) - coś pięknego icon_twisted.gif
A1S1
Witam.
Czy może ktoś mi powie jak odblokować secret mesage 2 ? huh.gif
golab
QUOTE(A1S1 @ 22 05 2006, 20:42) *

Witam.

Rozbij oba posągi na Olimpie - około stu szlagów na jeden.
A1S1
QUOTE(golab @ 22 05 2006, 21:10) *

QUOTE(A1S1 @ 22 05 2006, 20:42) *

Witam.

Rozbij oba posągi na Olimpie - około stu szlagów na jeden.

Serdeczne dzięki! laugh.gif
Lipa
Jestem w świątyni Pandory. Wszystko lajtowo, tylko nie wiem co zrobić ... Kratos nie potrafi pływać, a musi zanurkować do jakiejś dźwigni ( tak mi się wydaje ). To jest ta plansza, gdzie taki walec w kółko lata tongue.gif
Poza tym. Od tego momentu dużo jeszcze pozostało gry ? Ile mniej więcej % ?
Olafelum delfin Um
Chlopie przezywaj przygode zycia i modl sie zeby trwala jak najdluzej smile.gif
golab
QUOTE(LIPA @ 2 06 2006, 22:45) *

Jestem w świątyni Pandory. Wszystko lajtowo, tylko nie wiem co zrobić ... Kratos nie potrafi pływać, a musi zanurkować do jakiejś dźwigni ( tak mi się wydaje ). To jest ta plansza, gdzie taki walec w kółko lata tongue.gif

Wskocz na walec, utrzymaj się na nim i złap się drabiny na górę.
Lipa
Teraz jestem przy jakimś pomniku " żony Posejdona <lol> " ? I tylko ona wie gdzie jest inne wyjście. Co zrobić ?
Scope0
Wyście jest tam na dole jak już przesuniesz te cudo co wszystkie kolumny podnoszą siędo góry, to wskakujesz do wody i tam będzie takie przejśćie(Też miałem już się tu pytać,ale jakoś doszedłem tongue.gif )powodzenia
Lipa
Zabiłem minotaura, poszedłem na górę, wziąłem jakąś głowę, wróciłem na dół, dostałem moc Hadesa, pozabijałem wszystkich co byli i nie wiem co dalej zrobić :| Przejścia pozamykane, nic nie mogę zrobić, żadnych ziomków ... confused.gif

PS. Ile jeszcze zostało do końca gry ?
Scope0
Do końca gry jeszcze jest kawałek, ale się nie dołuj smile.gif ja dokładnie tak jak ty grałem, często już miałem się skusić,żeby skorzystać z solucji(raz nawet napisałem z jakich źródeł mam korzystać)ale udało się przejść bez niczego i ci powiem,że to wystarczy tylko trochę pogłówkować tongue.gif powodzenia w dalszej grze i nie łam się(aż nie czuje jak rymuje biggrin.gif )
Lipa
Teraz mam poważnego klina. Znów jestem w tym pomieszczeniu gdzie ten walec latał. Wchodzę do tego basenu, daję tą czaszkę do drzwi, woda się wylewa, wchodzę tam i nie wiem co zrobić. Kręcę i kręcę i nic confused.gif
golab
QUOTE(LIPA @ 3 06 2006, 19:25) *

Teraz mam poważnego klina. Znów jestem w tym pomieszczeniu gdzie ten walec latał. Wchodzę do tego basenu, daję tą czaszkę do drzwi, woda się wylewa, wchodzę tam i nie wiem co zrobić. Kręcę i kręcę i nic confused.gif

To jest najlepszy IMO motyw łamigówkowy w grze. Jeśli nie możesz wymyśleć sam, to:

SPOJLER

Musisz pokręcić wszystkimi pokrętłami, żeby utworzyć korytarz w linii prostej między czaszką a okiem w pokoju z basenem, a potem załączyć oko i surprise.
Dark Serge
Właśnie mi się wydawało to prostackie, bo w od pierwszego uruchomienia tego promienia można było wyczaić że w "coś" to ma trafić, a potem kręcisz i widzisz, że droga "długa jest i prosta" więc cos w tym jest :>
KOMODO
Doznalem szoku, gdy przeczytalem ze ktos mogl miec problem z "zagacdka" z ustawieniem korytarza. Ja chyba gralem w inna gre bo wiedzialem ze musze to zrobic od chqwili gdy wlazlem do swiatyni pandory, a dokladnie do tej okraglej przesuwanej sali z promieniem i czaszka. Na Thora, ludzie nic inwencji nie maja:P.
Yap
QUOTE(KOMODO @ 9 06 2006, 02:09) *

Doznalem szoku, gdy przeczytalem ze ktos mogl miec problem z "zagacdka" z ustawieniem korytarza. Ja chyba gralem w inna gre bo wiedzialem ze musze to zrobic od chqwili gdy wlazlem do swiatyni pandory, a dokladnie do tej okraglej przesuwanej sali z promieniem i czaszka. Na Thora, ludzie nic inwencji nie maja:P.

W zasadzie wszystko w God of War idzie przejść na 100% bez jakichś tam hintów czy porad. To jest wyżynka, a nie gra gdzie trzeba wytężać szare komórki do granic możliwości. Owszem, czasem można się zaklinować na jakiejś tam walce, ale wystarczy poeksperymentować i już się ma taktykę (vide walka z Aresem na God Mode).
ArkejD
Kurde, zaciąłem się w miejscu gdzie ten cymbał nie chce mi mostu puścić, co mam tam zrobić ?
golab
QUOTE(FreZ @ 9 06 2006, 23:31) *

Kurde, zaciąłem się w miejscu gdzie ten cymbał nie chce mi mostu puścić, co mam tam zrobić ?

Cofnąć się, pójść tam, gdzie jeszcze nie byłeś;p i zdobyć dar Zeusa - pioruny. Potraktować typa piorunem.
Suboshi
Zaczołem własnie grać w tą gre. Całkiem niezła, ale żeby na samym początku gry dawać tyle chodzenia po cienkich belkach? Dla kogoś kto nie jest przyzwyczajony do analogów coś takiego jest strasznie trudne sad.gif Ale jakoś sobie poradziłem i doszedłem do pierwszego sejva. Czeka mnie dzisiaj całonocne granie bo już polubiłem ta gre icon_twisted.gif
Dark Serge
Powodzenia smile.gif
Polecam pomasterować te grę i może pokonasz mój rekord kombosa - 1258 Hitów hyh.gif
Memory
Sprzedaż gier USA (Maj 2006):

01. (NDS, Nintendo) New Super Mario Bros. - 275 692 [NEW]
02. (PS2, Square-Enix) Kingdom Hearts 2 - 168 944 [1,318,967]
03. (NDS, Nintendo) Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day - 109 432 [199,749]
04. (PS2, Sony) God of War - 106 707 [1,144,513]
05. (360, UbiSoft) Ghost Recon: Advanced Warfighter - 84 431 [702,484]
06. (360, Take Two) Elder Scrolls IV: Oblivion - 83 507 [611,246]
07. (PS2, Sony) MLB 06: The Show - 81 895 [409,745]
08. (PS2, RedOctane) Guitar Hero - 67 871 [???]
09. (PS2, Take Two) GTA San Andreas - 64 520 [6,402,804]
10. (PS2, Square-Enix) Kingdom Hearts - 60 236 [2,742,017]

http://pspupdates.qj.net/Monthly-US-Sales-...pg/49/aid/53673
Suboshi
QUOTE(Shmatan @ 11 06 2006, 15:47) *

Powodzenia smile.gif
Polecam pomasterować te grę i może pokonasz mój rekord kombosa - 1258 Hitów hyh.gif

Narazie najlepszy to 16 biggrin.gif Mam pytanie . Niedawno dostałem chyba od Artemidy nowy miecz. na którym skupić się przy upgrade'owaniu, na tym pierwszym czy nowym?
Yap
QUOTE(Suboshi @ 11 06 2006, 22:10) *

Niedawno dostałem chyba od Artemidy nowy miecz. na którym skupić się przy upgrade'owaniu, na tym pierwszym czy nowym?

Ten pierwszy rzecz jasna wink.gif . Blades of Chaos to podstawa starwars.gif
Solidny (pan)
QUOTE(Suboshi @ 10 06 2006, 17:19) *

Zaczołem własnie grać w tą gre. Całkiem niezła, ale żeby na samym początku gry dawać tyle chodzenia po cienkich belkach? Dla kogoś kto nie jest przyzwyczajony do analogów coś takiego jest strasznie trudne sad.gif Ale jakoś sobie poradziłem i doszedłem do pierwszego sejva. Czeka mnie dzisiaj całonocne granie bo już polubiłem ta gre icon_twisted.gif

Belki Cię denerwowały? W takim razie Hades będzie dla Ciebie prawdziwym piekłem, coś w tym jest icon_twisted.gif
Suboshi
QUOTE(Solidny (pan) @ 13 06 2006, 23:51) *

Belki Cię denerwowały? W takim razie Hades będzie dla Ciebie prawdziwym piekłem, coś w tym jest icon_twisted.gif

już opanowałem chodzenie po belkach. Wydaje się całkiem proste odkąd zorientowałem sie ze jak strace równowage i złape sie ręką belki to mozna sie na nią wspiąć jeszcze cool.gif
Agent_Man

Powodzenia smile.gif

Nie żebym się chwalił (ta jasne;)) ale mi się udało klepnąć 1477. "Atak klonów" daje rade;)

Kurde, chyba zaraz znów se w GOWa zagram...
Hubi.
Mam problem z Aresem- drugie starcie, gdy mamy tylko jeden miecz. Jak go pokonac? Za nic mi to nie wychodzi.
Dark Serge
QUOTE(Agent_Man @ 14 06 2006, 17:48) *

Powodzenia smile.gif

Nie żebym się chwalił (ta jasne;)) ale mi się udało klepnąć 1477. "Atak klonów" daje rade;)

Kurde, chyba zaraz znów se w GOWa zagram...

Tylko, ze moj rekord stanął na takiej ilości bo nie miałem siły klepac dalej - mogłem klepac ten rekord w NIESKOŃCZONOŚĆ :> Tylko nie miałem siły bo dochodziła piąta rano ;P
Agent_Man
QUOTE(Hubi. @ 14 06 2006, 19:34) *

Mam problem z Aresem- drugie starcie, gdy mamy tylko jeden miecz. Jak go pokonac? Za nic mi to nie wychodzi.

Było wcześniej..... -_- Opcja "Szukaj" sie popsuła?
Suboshi

Jestem własnie w Hadesie i pisze ze musze zaijac przciwników w tym kole co jest na środku. Ale walczyłem przez prawie 30 minut i nic? musze ich jakoś specjalnie zabijać, bo nie łape o co w tym chodzi sad.gif
PS: 5 lvl ( albo 4 nie pamiętam) sword of chaos to faktycznie max??
sizacz
O ile pamiętam były tam dwa świetliste kregi na ziemi i w każdym z nich trzeba zabić po 4 przeciwników. Gdy to zrobisz przestaną się pojawiać i odblokuje się przejście dalej.
Solidny (pan)
QUOTE(Suboshi @ 15 06 2006, 12:27) *

Jestem własnie w Hadesie i pisze ze musze zaijac przciwników w tym kole co jest na środku. Ale walczyłem przez prawie 30 minut i nic? musze ich jakoś specjalnie zabijać, bo nie łape o co w tym chodzi sad.gif
PS: 5 lvl ( albo 4 nie pamiętam) sword of chaos to faktycznie max??

To świątynia Pandory, lokacja "Challange of Hades", ale prawdziwy Hades dopiero przed Tobą icon_twisted.gif
Suboshi
QUOTE(Solidny (pan) @ 15 06 2006, 13:53) *

To świątynia Pandory, lokacja "Challange of Hades", ale prawdziwy Hades dopiero przed Tobą icon_twisted.gif

Wszedłęm do środka ( kule były niezłe, pod koniec nawet nie chciało mi się ich unikać) ale jak wszedłem na góre to mnie zatkało. Jak można coś tkaiego przejść ( belki + obrotowe ostrza ninja.gif ) Ostanio jakoś więcej akcji w stylu prince of persia niż walki. Zastanawiam się co teraz upgrade'ować skoro miecze chaosu mam na full.
Yap
QUOTE(Suboshi @ 15 06 2006, 14:09) *

Zastanawiam się co teraz upgrade'ować skoro miecze chaosu mam na full.

Przede wszystkim Rage of Poseidon i Army of Hades. Podstawowe czary przy walce z "mentorem" Kratos.
Suboshi
doszedłem do momentu gdzie wchodze do pomieszczenia pełnego kolców w podłodze. jak otwieram dźwignią pomieszczenie z blokiem sklanym do przesuniecia to kolce niedługo potem sie wysówają. Jest jakiś sposób zeby zdążyć przesunąć ten blok skalny, i czy tam jest przejście dalej czy tylko jakaś skrzynia z powerupem?
Yap
QUOTE(Suboshi @ 15 06 2006, 20:55) *

doszedłem do momentu gdzie wchodze do pomieszczenia pełnego kolców w podłodze. jak otwieram dźwignią pomieszczenie z blokiem sklanym do przesuniecia to kolce niedługo potem sie wysówają. Jest jakiś sposób zeby zdążyć przesunąć ten blok skalny, i czy tam jest przejście dalej czy tylko jakaś skrzynia z powerupem?

No musisz się tam dostać dla dalszego progresu. Chwyć blok i trzymaj X. Musisz puścić go z wyczuciem a blok przestawić tak by móc po nim wskoczyć na półkę po drugiej stronie lokacji. Timing jest tu najważniejszy wink.gif .
Suboshi
QUOTE(Yap @ 15 06 2006, 21:15) *

No musisz się tam dostać dla dalszego progresu. Chwyć blok i trzymaj X. Musisz puścić go z wyczuciem a blok przestawić tak by móc po nim wskoczyć na półkę po drugiej stronie lokacji. Timing jest tu najważniejszy wink.gif .

No to jestem na przedmieściach Hadesu. Im trudniejsza ta gra się robi tym bardziej mi się podoba. BTW jestem już w połowie?
EDIT: Hades był fajny ale mógłby być dłuższy closedeyes.gif
EDIT 2: Koniec gry sad.gif Myślałem ze będzie dłuższa. Dokładnie tydzień zajeło mi przejście. CHyba sprubuje przejść na God Mode
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.