Wczesniej jak czytalem opinie na temat dodatkowych 10zadan (chalenge of gods) myslalem, ze naprawde hardkorowe wyzwanie. Odblokowalem, zagralem i.. okazalo sie ze wcale nie jest trudne, a najwiekszy problem sprawilo mi strzelanie z "luku albo czegos" do przeciwnikow na dalszej platformie. - reszta to pikus.
Hehe, IMO właśnie strzelanie z łuku było banalne- wystarczyło pomyśleć i wyczuć moment strzału (kiedy potwór był gdzieś na godzinie pierwszej, drugiej, zaczynałem "ciągnąć"- 100% trafiało)
Pikuś? Ostatni challenge to też był dla Ciebie pikuś? Spróbuj zatem bez Rage of the Gods.
God Mode wcale nie jest taki trudny, więc nie ma się czym podniecać- oczywiście poza walką z klonami. Też ich podbijam do góry

. (3x trójkąt- w tym combo są dwie szanse na wybicie, ale wolno wchodzi, natomiast kwadrat, kwadrat, trójkąt jest o wiele słabszy, ale szybszy. Do oczyszczania miejsca przydaje się kwadrat, kwadrat, kwadrat (hold)). Pominąłem ten czyjś post, w którym opisana była taktyka, ponieważ chcę sam znaleźć odpowiedni sposób- to dopiero będzie satysfakcja

.
PS. Wie ktoś jak dostać się na półkę, która znajduje się w lokacji, gdzie Kratos zauważa, babkę z kluczem, gdy się do niej zbliża ona się cofa, spada z balkonu i umiera... po lewej stronie tej lokacji znjaduje się półka, a tam 4 skrzynie do otwarcia, ale za "Chiny" nie wiem jak się tam dostać...
Spoko-graj dalej według scenariusza, a po jakimś czasie wrócisz w to miejsce. Będziesz szedł mostem nad tą platformą ze skrzynkami- stamtąd dopiero będzie można się tam dostać. Za pierwszym razem też spędziłem na City Square kupę czasu, kombinując jak koń pod górkę przez tą półkę

Ten cheat z orbami, który przetłumaczyło kilka osób (sic!) jest z gamefaqs, ale szanujący się gracz nie powinien go używać. To jest jeden z najbardziej bezczelnych cheatów o jakich słyszałem.