Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Zwyrodnialec
QUOTE(Tytek @ 2 12 2006, 16:29) *

Przechodze drugi raz GoW i znowu zatrzymalem sie w tym samym momencie. I po raz kolejny musze zadac pytanie na forum smile.gif Jak uratowac Wyrocznie (Oracle) wiszaca na linie?

Ustawiasz jedną kolumnę na drugą. Dalej dasz sobie radę. hyh.gif
Tytek
QUOTE(Zwyrodnialec @ 2 12 2006, 17:32) *

QUOTE(Tytek @ 2 12 2006, 16:29) *

Przechodze drugi raz GoW i znowu zatrzymalem sie w tym samym momencie. I po raz kolejny musze zadac pytanie na forum smile.gif Jak uratowac Wyrocznie (Oracle) wiszaca na linie?

Ustawiasz jedną kolumnę na drugą. Dalej dasz sobie radę. hyh.gif

Dzieki. Proste rozwiazanie, a znowu o nim zapomniałem.
helveg
w koncu zdecydowalem sie na GoW z tydzien temu, a jako ze wczesniej kumplowi pozyczylem konsole i przeszedl na Normalu to mialem sejwa z zaliczonym GoWem i mogem rozpoczac NewGame na poziomie God (sie naczytalem ze na Normalu za latwo i za szybko gra sie konczy), troche sie obawialem sytuacji z DMC3 (NTSC), ktorego na normalu nie moglem przejsc i musialem go odposcic (co innego ze mi sie znudzila i bzdetna fabula i filmiki jakos nei zachecaly mnie do dalszego grania)

cierpliwosc to moje drugie imie wink.gif takze dodajac do tego troche szczescia i porady i strategie z poradnika z gamefaqs.com (God Mode Guide http://www.gamefaqs.com/console/ps2/game/919864.html) gra zaliczona smile.gif, porady okazaly sie nieodzowne przy kilku starciach (Rooftops of Athens - walka z kosciotrupami co maja miecze zamiast rak i cykopem; The Challenge of Hades - walka z centaurami; Final Battle - ostatni boss), do tego kilka razy nie moglem sobie poradzic z jakimis bzdetami i krew mnie zalewala ale cierpliwie ginalem x razy zeby w koncu przejsc (walki na linach, chodzenie i skakanie na belkach pod sufitem w Hadesie z jezdzacymi dookola nozami, w kilku walkach kamera nie pomagala lagodnie mowiac), na liczniku cos kolo 11 godzin ale na pewno bylo tego wiecej (o co chodzi z tym licznikiem?!), jak dla mnie nie z krotko i nie za dlugo, tyle co przezylem i zwiedzilem Kratosem wystarczy mi aby dac God of War 10/10, dawno nie gralem juz w giere, przy ktorej ciagle powtarzalem "jescze tylko do nastepnego checkpointu, jeszcze troche, jeszcze troche..." i tak do rana smile.gif (a poznie chore sny hłehłe), ta gra jest BRUTALNA, OKRUTNA, KRWAWA, BEZLITOSNA, NIELUDZKA, NIESMIERTELNA I PIĘKNA!

juz podczas grania pomarzylem sobie, ze z checia zobaczylbym akcje i miejsca z gry w filmie, rzeczywiscie pod konie fabula momentami ssie, ale z lekkimi modyfikacjami Hollywood ma gotowy scenariusz i bohatera kasowego hitu, dawac jakiegos VanDisla czy TheRocka, super efekty specjalne, hektolitry krwi, walki z potworami z gry, pulapki z pilami, kosami, kolcami itd. MOC!... pomarzyc mozna heh

wracajac do gry, co do poziomu trudnosci to jak ktos tu wczesniej napisal, jest w tym duzo przypadku i pecha/szzescia, wg wspomnianego poradnika walka z klonami miala byc hardkorowa a mi po zaledwie paru nieudanych probach poszlo latwo, zastosowalem porady (kwadrat kwadrat trojkat, RotG+ArmyofHades+3xPoseidoRage, ArnmyofHades, kwadrat kwadrat RotG+... itd) szczesliwie wszystko ladnie wyszlo i momentalnie przeszedlem niby najtrudniejszy moment, podobnie z niektorymi hardkorowymi momentami, meczy sie czlowiek pol dnia, a jak juz przjdzie dany etap to jakos latwo sie wydawalo, konczac - poziom GOD nie jest az taki hardkorowy skoro ja go przeszedlem (nie umialem przejsc DMC3 na normalu), polecam kazdemu God of War na poziomie GOD

jak zdobylem Artemis Blade i pociachalem kilku nieumarlych to od razu skojarzylo mi sie to z Mark of Kri, do ktorego mam sentyment, a dopiero po przejsci GoW zobaczylem na forum ze to ta sama ekipa, niezly postep, dodam ze tego mieczyka nie uzywalem w ogole, tylko sprawdzilem go i tyle, zero lewelowania, ale mam co sprawdzic przy ewentualnej nastepnej sesji w Kratosa

"Let the Rage of the Gods guide your blades"
--------

ukryte filmiki na gametrailers:
1. The Fate Of The Titan - http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=14580
2. Birth Of The Beast - http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=14582
3. A Secret Revealed - http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=14583
Wiatrak
a ja mecze ostatnia walke i juz prawie bylo i musialem cos zepsuc !!! ale proboje hardo. Helveg przeszedles Wyzwania bogow ?? druga sprawa twoje zdjecie to jest z family guy ??
White
Heh, przechodzić grę pierwszy raz od razu na God Mode... hardkor, rispekt ;]
helveg
QUOTE(Wiatrak @ 14 12 2006, 21:51) *

a ja mecze ostatnia walke i juz prawie bylo i musialem cos zepsuc !!! ale proboje hardo. Helveg przeszedles Wyzwania bogow ?? druga sprawa twoje zdjecie to jest z family guy ??

po pierwsze polecam poradnik do ktorego podalem linka, ja z jego pomoca ostatnio walke przeszedlem bez frustracji cool.gif (jak nie za bardzo pasi Ci po angielsku to moge w skrocie napisac jak przejsc Aresa i klony), po drugie tak, avatar jest z FG, a wyzwanie bogow nawet nie ruszalem, jak bedzie czas to sprobuje

co do przechodzenia na GOD, podstawa to wg mnie to CIERPLIWOSC, trza sie nastawic na czeste "you are dead", powtarzac starcia az do skutku, a ze w tej grze czekpointy sa zrobiony przyjaznei dla gracza (nie trzeba przechodzic sporych fragmentow w kolko) to co za problem, ja nawet jak napotalem ciezszy moment to i tak z checia powtarzalem dane starcie bo masakra w God of War to czysta przyjemnosc, druga podstawowa rzecz na najwyzszym poziomie trudnosci to DEFENSYWA, trzeba duzo blokowac i unikac co swoja droga jest kolejnym argumentem za tym zeby zagrac w GoW na GOD, ktory wyciska z gry wszystkie soki, czy cos

jedyne gry jakie uruchamiam od razu na najwyzszym poziomie trudnosci to pes-y i fps-y (killzone, call of duty, black), zaryzykowalem przy God of War i sie oplacilo, gierka laduje u mnie wsrod najlepszch gier w jakie kiedykolwiek gralem, fajnie ze bedzie sequel ale z tego co widze to bedzie GoW 1,5 i nie bedzie juz takiego efektu jak przy jedynce, moze trzecia czesc na PS3 pozamiata znow...
Quain
Ja się tam osobiście cieszę, że nie ma zapowiedzi rewolucyjnych zmian.
Z chęcią pograłbym tym samym Kratosem, tyle że z nieco zmodyfikowanym arsenałem i chociażby równie świetną fabułą, ale osobiście liczę na lepszą, to w ogóle możliwe?
God of War to gra genialna, a po tym co zobaczyłem w przypadku drugiej części DMC, której poprzedniczka też była grą genialną.
Naprawdę wolałbym sobie oszczędzić takich rzeczy. dry.gif
Wiatrak
oj lepiej zeby nie bylo jak z DMC quain ja tez bym se pogral jeszcze kratosem wiec z niecierpliwoscia czekam na czesc druga czy tam sequela obojetnie co byle znow pograc kratosem biggrin.gif biggrin.gif jeszcze cos ten poradnik nie dziala biggrin.gif znaczy sie linka
helveg
sorry, juz poprawilem, nie da sie linkowac bezposrednio do poradnika, komercja kur*a, gamefaqs sie sprzedali jak wszystko ale niech im sie wiedzie...

czy tylko mi podczas sluchania muzyki w God of War w krolestwie Posejdona (pod woda smile.gif ) skojarzylo sie to z Blade Runnerem ?
Wiatrak
dzieki ale i tak nie skorzystam biggrin.gif biggrin.gif sam sie pomecze i pokonam tego aresa w dupe lepszego biggrin.gif
R_88
Ja przechodze gre po raz trzeci, tym razem na God Mode. Zatrzymałem się na walce z "klonami" Kratosa(zaraz po pierwszej walce z Aresem). Mam prawie wszystki moce na maxa, do tego pasek życia i energii też na maxa. I nie moge tego przejść. Ma ktoś może swój sposób jak to przejść?
golab
QUOTE(golab @ 7 03 2006, 19:17) *

Taktyka na klony mniej więcej podobna do schematu Insane'a.

Może komuś pomóc, więc tak:

- w chałupie bez przerwy kombinacja kwadrat, kwadrat, [kwadrat], potem też, aż energia rodzinki spada do ok. 25%.
- teraz aktywacja ROTG i Army of Hades, zmiana na Poseidon's Rage i ze dwa razy użyć tegoż czaru,
- pasek ROTG powinien się kończyć i teraz Army of Hades i od razu leczyć rodzinkę, aż klony przerwą proceder - pasek ROTG się zapełnia.
- bić kombosem, aż energia niewiast spadnie do ok. 50%, w związku z tym, iż pasek magii jest cały, załączyć Army of Hades i dalej leczyć kobiety - teraz pasek ROTG powinien być pełny,
- aktywacja ROTG i sadzenie tylko i wyłącznie Poseidon's Rage,
- pasek magii powinien być spory z bonusów po trupach, więc dalej Poseidon Rage lub jak da radę Army of Hades,
- niedobitki skosić kombosem,

A potem formalny trzeci etap walki.

Zwyrodnialec
QUOTE(golab @ 17 12 2006, 23:50) *

QUOTE(golab @ 7 03 2006, 19:17) *

Taktyka na klony mniej więcej podobna do schematu Insane'a.

Może komuś pomóc, więc tak:

- w chałupie bez przerwy kombinacja kwadrat, kwadrat, [kwadrat], potem też, aż energia rodzinki spada do ok. 25%.
- teraz aktywacja ROTG i Army of Hades, zmiana na Poseidon's Rage i ze dwa razy użyć tegoż czaru,
- pasek ROTG powinien się kończyć i teraz Army of Hades i od razu leczyć rodzinkę, aż klony przerwą proceder - pasek ROTG się zapełnia.
- bić kombosem, aż energia niewiast spadnie do ok. 50%, w związku z tym, iż pasek magii jest cały, załączyć Army of Hades i dalej leczyć kobiety - teraz pasek ROTG powinien być pełny,
- aktywacja ROTG i sadzenie tylko i wyłącznie Poseidon's Rage,
- pasek magii powinien być spory z bonusów po trupach, więc dalej Poseidon Rage lub jak da radę Army of Hades,
- niedobitki skosić kombosem,

A potem formalny trzeci etap walki.

combo 3 x kwadrat się nie do końca sprawdza, klony często powstrzymują trzeci atak. Już lepiej stosować 2 x kwadrat i trójkąt hyh.gif.
golab
powodzenia;p
trzeba po prostu umieć kierować Kratosem tak, żeby mu nie przerywały
R_88
Golab dzięki. Taktyka którą mi podałeś okazała się skuteczna cool.gif . Gra już dawno przeszłem, ale dopiero teraz miałem czas, żeby ci podziękować. Taktyka naprawde dobra smile.gif .
raven_raven
Właśnie kupiłem, w tajemnicy przed rodzicami(mam zakaz kupowania gier, ale co tam, sam w domu to i się do empiku wybrałem... rolleyes.gif ) i mam mieszne uczucia. W pierwszej minucie omal się nie porzygałem. Tekkstury mydlane w... kij, jedynie postacie i smugi za mieczem ładne. A walka to jak z Tekken Devil Within. Ale to była chwila. Potem zachwyt(pierwsze kombosy, chodzenie bo belce i pierwszy boss(jakiś giga-wąż)). Ale niestety się zaciąłem na takich kijowych łucznikach i nie mogę ich pokonać(w skrzynie ciągle trafiają). Zapewne będzie jak z FFX. Nigdy nie widziałem i kupiłem po Waszych opiniach(w ciemno). Pierwsza godzina = omal zwrócenie gry. Potem wielka miłość...

PS. Jak ja to ukryję przed staruszkami? Przecież zobaczą że szpilam w coś nowego...
helveg
to pojechales smile.gif powiedz rodzicom, ze sie mitologii uczysz... serio cool.gif
AsghaN
Ja proponuje powiedzieć, że piszesz prace na WOS czy inny dupaśny przedmiot o przemocy w grach ;D
GOW przeszedłem, niestety w pewnym momencie załączyłem przez przypadek easy (jak zginąłem parę razy i sie zapytało czy chcę....a później przeczytałem co ja chciałem) biggrin.gif i nie jest to czas zmarnowany...graj i sie nie przejmuj biggrin.gif
raven_raven
Gram znowu, tym razem jesyne co mi się nasuwa to: SZOK:!: Ta gra kopie zad mocno że hej! Grafika nie jest wspaniała(znakomita), ale rekompensuje ją z nadwyżką rozmiar poziomów i ilość efektów na ekranie(smugi, krew, miecze(szczególnie Kratosa...)) a woda mnie dzisiaj rozwaliła(wspaniała, ale tylko ta w fontannach, bo morze nie ciekawe). Zbliżam się do walki z Aresem i czuję, że może być ciekawie. Taka mała mrówka walcząca z takim wielkim potworem...

EDIT: Z aresem to nie tak prędko jak myślałem, teraz jestem na pustynii.
Dr.Czekolada
Mam podobny start z tą grą jak raven raven, najpierw było OMFG (co oni widzą w tym GOW ??) po walce z bossem, morskim potworem (cokolwiek by to nie było, BTW po pojedynku z nim i po wejściu do jego paszczy myślałem naprawde że bedziemy tam łazić, niczym Dante w Leviathanie z DMC 3 !! biggrin.gif) odkryłem e gra rzeczywiście z czasem jest niezła, narazie jestem przy ratowaniu ,,babki" Kratosa. A więc ide czurać w gre dalej by by koledzy legioniści tongue.gif.
AiszA
Giera, co niesamowite wrażenie wywiera, posiada smaczki z DMC, PRINCE OF PERSIA, design z ICO, a muzę iście antyczną i baśniową... Jest wprost szałowa, mało która powaliła mnie tak wspaniałym gromem graficznym jak i dźwiękiem idealnie dobranym do zmieniających się co rusz lokacji... Mówiąc szczerze to mam styczność z konsolką od wielu wielu lat i mało kiedy oczy błyszczały mi tak, jak właśnie przy tej pozycji... Tylko dla koneserów widowiskowych starć z meduzami, olbrzymami, cyklopami, minotaurami itp... Różnorodność ataków jest porywajaca... Imponujące bronie i czary, nie ma dla mnie minusów... Nie wspominajac o niepowtarzalnych plenerach... Do tej pory, chyba nie widziałam lepiej stworzonej gry... Jednak to moje trzy grosze, moge się mylić, nie chcę wystawiać się na żadne waśnie wink.gif

MARGINES:
Zaznaczam nie jestem gotką tongue.gif
Dr.Czekolada
MARGINES:Zaznaczam nie jestem gotką

Ja też nie, właściwie to nie moge patrzeć na gry które dzieją sie w starożytności, ale i to nie przeszkadza by podziwiać piękno wojny i Aresa tongue.gif (nie miałem na mysli że Ares jest piękny, tylko rzeczy jakie wyczynia, nie jestem bóstwogejem czy coś w tym stylu tongue.gif).
White
Design Aresa w tej grze jest do pupy.

po walce z bossem, morskim potworem (cokolwiek by to nie było

Hydra to była, Herkules z nią walczył ;]. Coś kiepsko się chyba tej mitologii uczycie ;P
golab
QUOTE(White @ 16 01 2007, 17:47) *

Design Aresa w tej grze jest do pupy.

po walce z bossem, morskim potworem (cokolwiek by to nie było

Hydra to była, Herkules z nią walczył ;]. Coś kiepsko się chyba tej mitologii uczycie ;P

Herakles, c'nie?
Herkulesa to sobie Rzymianie wymyślili;p

Design Aresa rzeczywiście z leksza kieprawy.

Najbardziej ch.ujowe jest to, że w PALu w klatce zamiast rycerzyka jest brzydki stwór;/.
raven_raven
Właśnie skoczyłem czytać cały temat, i w sumie powinien nazywac się tak God of War(SPOILERY). Za dużo się dowiedziałem, ale połowę juz zapomniałem a jak tylko jakiś spoiler się zaczynał to go omijałem, ale szkoda że już po Hadesie koniec gry.

Już ominąłem ten trik z nabijamien 60k orbów, szkoda. I jeszcze jedno: jaki jest ten trik z platformą z Minotaurem(chyba mam do nie go niedaleko a chce za wczasu wiedzieć.).

Ta gra rządzi. Te wielkie poziomy z których nic sie nie doczytuje, są rozległe, horyzont gdzieś tam, hen. Rozwaliła mnie ta scena gdzie wspinamy się po skałach świątynii Pandory i widzimy Kronosa i łańcuchy majtające się tak reailistycznie że szok. Tak samo fajnie wyglądają bąbelki w wodzie i sama woda.

BTW Wszystkie kobiety w grze mają wielkie balony(i dobrze). Czy twórcy mieli jakiś kompleksy? I fajnie to wygląda, wszystkie kobiety chętnie je eksponują(te duszki w wodzie, te laski(z którymi się ruszamy) też pokazują swoje krągłości, ta kobitka porwana przez harpie(która wisi na linie i musimy ją ratować i chyba jeszcze Artemida). Nawet dobrze!
Er_WolvEr
A co, wolałbyś by Kratos miał Kragłości tongue.gif ??
God of War: Miriam Retribution

Grałem w GOWa PAL i NTSC i jedną róznice zauwązyłem ( to i tak cienko, tyle golizy, krwi i mordowania na ekranie że nie zdziwił bym sie czarnych pasków cenzury smile.gif ).

JEst tak, że jest miejscówa z ogniami, gdzie potrzebne jest POŚWIĘCENIE ISTOTY (po angielku fajnie to brzmiało, było dwuznanczne) W tym momęcie jest filmik jak zamknięty jest za kratami, w metalotym pudle jakaś postać.

W wersji NTSC jest że gościu dziękuje że go znalazł, i prosi o wypuszczenie. A Kratos patrzy sie na miejsce przepowiedni, i pokazuje szkarłatnie uśmiecha w strone gościa - ten widząc jak sie sprwy mająwrzeszczy i prubuje sie wyrwać z krat.

W PALu za to jest tam zwykły wróg, jeden z wywłoków wojowników, też ma troche podobne ruchy i gesty, ale nie ma gatki - i nei ma i POŚWIĘCENIA... a przynajmniej nie człowieka smile.gif
h1m3r4
QUOTE(Er_WolvEr @ 17 01 2007, 00:45) *

A co, wolałbyś by Kratos miał Kragłości tongue.gif ??
God of War: Miriam Retribution

Grałem w GOWa PAL i NTSC i jedną róznice zauwązyłem ( to i tak cienko, tyle golizy, krwi i mordowania na ekranie że nie zdziwił bym sie czarnych pasków cenzury smile.gif ).

JEst tak, że jest miejscówa z ogniami, gdzie potrzebne jest POŚWIĘCENIE ISTOTY (po angielku fajnie to brzmiało, było dwuznanczne) W tym momęcie jest filmik jak zamknięty jest za kratami, w metalotym pudle jakaś postać.

W wersji NTSC jest że gościu dziękuje że go znalazł, i prosi o wypuszczenie. A Kratos patrzy sie na miejsce przepowiedni, i pokazuje szkarłatnie uśmiecha w strone gościa - ten widząc jak sie sprwy mająwrzeszczy i prubuje sie wyrwać z krat.

W PALu za to jest tam zwykły wróg, jeden z wywłoków wojowników, też ma troche podobne ruchy i gesty, ale nie ma gatki - i nei ma i POŚWIĘCENIA... a przynajmniej nie człowieka smile.gif

Ja tez gralam i w NTSC i w PAL i tez zauwazylam "tylko" ta roznice z ofiara. Szkoda, ze w PALu tego nie ma, bo to tez oddaje caly urok Kratosa i pokazuje jaki to byl ciekawy gosc smile.gif
raven_raven
Ja tam bym chciał kolesia wypuścić, a nie złożyć w ofierze... Takie mam dobre serduszko... blush.gif
White
Herkules, Herakles, jeden pies wink.gif

Już ominąłem ten trik z nabijamien 60k orbów, szkoda. I jeszcze jedno: jaki jest ten trik z platformą z Minotaurem(chyba mam do nie go niedaleko a chce za wczasu wiedzieć.).

A może by tak grać uczciwie? I samodzielnie najpierw spróbować? Hm?
raven_raven
No właśnie odszedłem od kompa i akurat z nim walczyłem po tych labiryntach. I go rozwaliłem bez problemu. Wbiegałem na ten balkon jakby(z tą wyrzutnią pali) i podskakiwałem kiedy lawa tryskała i rąbałem w kolesia. I tak w kółko, czasami podbiegałem do niego i kółeczko(kiedy leżał) i kręciłem gałką. Pod sam koniec strzał z pala i tak długo aż się do ściany przykuł. Proste to było, za poerwszym razem zrobione! hyh.gif
raven_raven
HADES... grrr. Wkurzające, zupełnie nie wiem gdzie iść a checkpointy są oddalone od siebie za bardzo...
AiszA
QUOTE(raven_raven @ 17 01 2007, 14:56) *

HADES... grrr. Wkurzające, zupełnie nie wiem gdzie iść a checkpointy są oddalone od siebie za bardzo...

He he biggrin.gif Też nadszarpnęło mi to sporo nerwów, a ile razy spadałam, o ho ho rolleyes.gif Nie łam się, pocieszam Cię, że później będzie jeszcze gorzej tongue.gif
raven_raven
Ty to umiesz pocieszyć!
Yap
Hmmm, tam nie ma wielkiej filozofii. Idziesz...przed siebie i juz. Byc moze masz na mysli te belki z ostrzami. Da sie trafic. One prowadza w tylko jedno miejsce. Sa oczywiscie poboczne, tam znajdziesz...no nie bede tu zdradzal smile.gif. Dasz rade wink.gif
raven_raven
Racja. Na początku jest widok na tą budowle do której musimy trafić, więc dałem radę. Wystarczy iść prosto. No właśnie, masz rację Aisza... było masakrycznie... te kolumny z ostrzami...!!! MASAKRA. Omal pada nie rozwaliłem, a wyjście z Hadesu było dla mnie co najmniej zaskoczeniem. Potem oczywiście walka z Aresem. 1-etap gładziutko, potem klony troszkę(ale chwilę) się pomęczyłem, a teraz 3 etap i... kurde podajecie jakieś schematy bo po Hadesie jestem wkurzony a chce skończyć grę i nie mogę Aresa rozwalić! Proszę pomóżcie bo mam teraz konsolkę włączoną i nie moge się doczekać zakończenia i filmików bonusowych!
golab
blokujesz, jedziesz maszując kwadrat, żeby załapać klincz, wygrywasz siłowanie, sadzisz kombo
2-3 razy i po zawodach
Dark Serge
Z tego co piszesz raven wniskuje ze walczysz na normalu (skąd wiem ? bo męczysz się z ostatnim bossem, a walke z klonami przeszedłeś i nie narzekasz - zobacz co sie tam dzieje na GOD mode oO masakra ).
Na normalu gra nie wymaga zadnego zaangażowania prawie ;/ Jak zaczynasz grac to od razy SPartan :>
raven_raven
Dzięki zagram jeszcze trochę może go rozwalę.

YUHUUUUU! Udało się, własnie GoW pękł... Niecałe 9 godzin i 3 dni zabawy. Ale było warto. Gra jest BOSKA. BOSKA wielka i warta każdych pieniędzy. A te zakończenie i secret message 2... Zatkało mnie jak Jeff powiedział że jak odkryłem to dzięki internetowi to jestem leń... biggrin.gif Wogle ta rozmowa mnie zabiła. Wyłem ze śmiechu!

BTW Gry uczą. Serio. W tym przypadku angielskiego. Zawsze wszystkiego dowiadywałem się z napisów(w angielskiej grze, z głosu nie mogłem sie nic dowiedzieć). A teraz... Na początku nic, lecz potem się wsłuchałem i wszystko zrozumiałem. Fabuła jest świetna. Wiadomo czemu Kratos jest biały, czemu się zabił itd. A góra Olimp jest świetna. A te blades of Athena to potem mogę nimi walczyć czy są tylko na końcu?

Dzięki za pomoc, L1 + [] kiedy Ares coś robił(np. wzywał duchy) dało radę.

SPOILERY(jakby co)

Ale te filmiki bonusowe rządzą. Piraci mają czego żałować icon_twisted.gif . Szkoda że tyle fajnych leveli wyleciało... ten z lataniem rządzi, a i gdyby mieli więcej czasu mieli byśmy następnego bossa, mega-harpie która broni dostępu do puszki pandory... Jeszcze ten level z windą, szkoda że go niewykorzystali, szczególnie że był gotowy. Kiepawo w grze wykorzystano motyw ze wspinaniem się na Kronosa, powiedziano tylko że 3 dni Kratos się wspinał. A mogli jakiś level dodać. Niestety Jeff(spoko koleś) sam podkreślał że levele są świetne i żal mu ich, ale "We didn't have time...". Fuck. Gdyby gra wyszła z pół roku później była by ze spokojem lepiej dopasiona. BTW Te levele mogliby dodać w bonusach, tak bez powiązania, nawet te testowe... fajnie było by pograć. (swoją droą człowiek może się wiele nauczyć o procesie tworzenia gry).

Ta 3d arena z postaciami.. Hm, szkielety mogły zostać. Te zwykłe, bo jak sam Jeff mówi te ulepszone przy 5-8 sztukach na ekranie gra chrupała. Cyklopy są dobre, te okrwiony rządzi(Miały mieć penisy blink.gif biggrin.gif )
A meduzy "nipless". Szkoda że nie wiem co to znaczy. Ten mały grubasek był the best. Sama koncepcja Kratosa z dredami jest fajna, a IMO ten niebieski jest ciekawszy.

IMO tak powinna wyglądać każda gra. Kończysz ją i dostajesz bonusowe materiały o procesie tworzenia gry i jej powstawaniu. Możesz się pośmiać i dowiedzieć co straciłeś, dlaczego tego nie ma itd. Super!

KONIEC SPOJLERÓW
link.mk
QUOTE(raven_raven @ 17 01 2007, 14:56) *

Hmm nie wiem jak dla was ale dla mnie akurat Hades był najfajniejszą lokacjątongue.gif chociaż już dawno zaliczyłem GoW'a to ta lokacja najbardziej utkwiła mi w pamięci:P najfajniejsi są Ci ludzie lecący w dół tongue.gif hehe.

pzdr
AiszA
No i widzisz, brawo! smile.gif Mnie też kilka porażek zniechęca do tego stopnia, że rzucam padem w kąt i fukam się na czarnulę tongue.gif Ale wiadomo, to jak z kochankiem, wracam i znów rozpalam ją czule wink.gif

QUOTE(Shmatan @ 17 01 2007, 19:56) *

Z tego co piszesz raven wniskuje ze walczysz na normalu

Ja też pierwsze podejście robię na normalu smile.gif Żaden wstyd rolleyes.gif
Yap
QUOTE(raven_raven @ 17 01 2007, 21:46) *

A te blades of Athena to potem mogę nimi walczyć czy są tylko na końcu?
Troszke cierpliwosci...GoW2 juz sie zbliza cool.gif .

BTW, o ile dobrze pamietam najwazniejszy przycisk w walce z druga forma Aresa to R1. Ale tak czy owak gratulacje Kruku smile.gif .
Mindek
QUOTE(raven_raven @ 17 01 2007, 21:43) *

SPOILERY(jakby co)

A meduzy "nipless". Szkoda że nie wiem co to znaczy.

KONIEC SPOJLERÓW

Nipple - sutek

Dobrze że zbliża mi się przerwa na uniwerku - trzba będzie odświeżyć gierę tym razem na jakimś wyższym poziomie trudności cool.gif
raven_raven
Ej, a gdzie równo uprawnienie! Kobiety i potwory płci żeńskiej mają suty, a cyklopy i minotaury itd. nie mają genitali??? I że Kratos nie ma penisa(joke)? BTW Dzisiaj jak grałem w GTA SA to dosłownie prawą gałką chciałem rolla zrobić żeby przed strzałem ucieć. Nie zrobiłem tego specjalnie, po prostu tak GoW mnie przez 3 dni przyzwyczaił... tongue.gif
AiszA
QUOTE(raven_raven @ 18 01 2007, 20:10) *

a cyklopy i minotaury itd. nie mają genitali??? I że Kratos nie ma penisa(joke)?

Hm... Raczej nikt nie zna powodu "takich" defektów rolleyes.gif Wtedy pewnie gra zmieniłaby swój gatunek i przeznaczenie tongue.gif Skoro tak to Cię gryzie & potrzebne "na gwatł", to uderz do SCE, gdzie trzeba wink.gif
raven_raven
Nie no żartuję! A w 3d arence z wyciętymi postaciami producent mówi że cyklopy gdzieś po drodze(w trakcie tworzenia gry) zgubiły męskość...
AiszA
QUOTE(raven_raven @ 18 01 2007, 20:31) *

Nie no żartuję! A w 3d arence z wyciętymi postaciami producent mówi że cyklopy gdzieś po drodze(w trakcie tworzenia gry) zgubiły męskość...

Wiem wink.gif Ale co się dziwić, mamy takie czasy, iż coraz częściej mówi się, że kobiety mają "jaja", a mężczyźni... he he biggrin.gif Gdzieś je gubią? To szczegół dnia wczorajszego rolleyes.gif
White

Dokładnie to leci mniej więcej tak:
"W końcu postanowiliśmy zostawić sutki meduzom, a cyklopom zabraliśmy penisy.
Biedne cyklopy"

Rozbawiło mnie to do łez biggrin.gif
h1m3r4
QUOTE(White @ 19 01 2007, 00:50) *

Dokładnie to leci mniej więcej tak:
"W końcu postanowiliśmy zostawić sutki meduzom, a cyklopom zabraliśmy penisy.
Biedne cyklopy"

Rozbawiło mnie to do łez biggrin.gif

Zawsze moga sobie pomrugac okiem tongue.gif Zreszta... czy my tak naprawde mamy pewnosc ze cyklopy to faceci? biggrin.gif A co wtedy z Paniami cyklopami? Przeciez oni tez musieli sie jakos rozmnarzac... biggrin.gif
White
Może przez pączkowanie? smile.gif
BTW, ciekawy punkt widzenia, jakoś nie pamiętam żeby gdziekolwiek pojawiły się cyklopy, orkowie, krasnoludy czy trole w wersji female...
h1m3r4
QUOTE(White @ 20 01 2007, 13:29) *

Może przez pączkowanie? smile.gif
BTW, ciekawy punkt widzenia, jakoś nie pamiętam żeby gdziekolwiek pojawiły się cyklopy, orkowie, krasnoludy czy trole w wersji female...

Moze siedzialy w domu i gotowaly obiad...? happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.