Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Yap
Niezly temacik Wam sie tu rozwinal laugh.gif . Probowal juz ktos dobijac minotaury w krok zamiast w paszcze?
White
Próbowałem... niestety, jedyną rzeczą jaką odkryłem jest to że można im obciąć głowę za pomocą Blade of Artemis. Nic innego odciąć się nie da confused.gif
Dr.Czekolada
White - akurat samice Troll-a to ja widziałem, jest u mnie w klasie jak chcesz moge was poznać biggrin.gif (możesz pomyśleć że to goblin, ale niech cie to nie zmyli, to rzadki gatunek bagienny).

Krasnoludke chyba można spotkać w Fable (PC).
raven_raven
Z tego co wiem, to minotaury chętnie biorą do buzi. A jak potem tryska(krew biggrin.gif).
White
White - akurat samice Troll-a to ja widziałem, jest u mnie w klasie jak chcesz moge was poznać (możesz pomyśleć że to goblin, ale niech cie to nie zmyli, to rzadki gatunek bagienny).

Hm... nie, dzięki, mam już z kim iść na studniówkę... ;]

Krasnoludke chyba można spotkać w Fable

Sexi jest?

Z tego co wiem, to minotaury chętnie biorą do buzi. A jak potem tryska(krew ).

Umarłem biggrin.gif
delsebastian
Witam!
mam wielki problem sad.gif gralem w GofW na poziomie normal. Jakos w polowie gry( taka walka, gdzie jak sie szybko nie pokona wrogow, to sie otwiera podloga i sie wpada do srodka...) uzylem kilka razy continue i chyba za 5 razem pojawil sie napis, czy chce zmienic poziom na easy na czas walki. Wybralem yes i od tej pory mam caly czas latwy poziom. Czy da sie teraz zmienic na normal?? prosze o pomoc. pozdro
AiszA
QUOTE(delsebastian @ 25 01 2007, 18:47) *

Witam!
mam wielki problem sad.gif gralem w GofW na poziomie normal. Jakos w polowie gry( taka walka, gdzie jak sie szybko nie pokona wrogow, to sie otwiera podloga i sie wpada do srodka...) uzylem kilka razy continue i chyba za 5 razem pojawil sie napis, czy chce zmienic poziom na easy na czas walki. Wybralem yes i od tej pory mam caly czas latwy poziom. Czy da sie teraz zmienic na normal?? prosze o pomoc. pozdro

Raczej nie... choć nie mam pewności, bo do końca jechałam na normalu rolleyes.gif Jakbym miała wybierać to wolałabym zacząć od początku, niż na easy zasuwać, taki poziom to dla przedszkolaków wink.gif Zrobisz jednak jak uważasz, powodzenia! smile.gif
Lacha
Mam problem w Rings of Pandora. Mam dostęp do okręgu, w którym mogę obracać i do tego co turla się wielka beczka, a dalej jest woda. Nie wiem co dalej robić sad.gif
Kazuma-san
Lacha musisz wejść na tą beczke i doturlać się do drabinki
Mikes
hmm, po trailerkach GoW2 postanowiłem w końcu skończyć tą grę ale stałem się w niej lamą(slashe to nie mój gatunek) jestem w challenge of poseidon i niemal każda walka kończy się dla mnie strata połowy paska zycia, z wiekszymi przeciwnikami po prostu sobie nie radze. Jakie dobr combosy mozecie mi polecic i jakie taktyki?
don_walen
[] + [] + /\
mój ulubiony combo, i do tego skuteczny wink.gif
raven_raven
Przede wszystkim L1 - blok.

Dobre są [][]/\, R1 + [], później [] + [](przytrzymać).

I dużo się turlaj i dziobaj ich [].
komar737
Najlepszym atakiem wg mnie jest wrath of Hercules czy jakos tak, kwadrat , kwadrat, kwadrat, kwadrat[hold]
Trza miec chaosy na 5 lev.
Hubi.
Korzystaj duzo z wrath of Hercules o kwarat, kwadrat, trojkat. I jeszcze na wyzszym poziomie mozna robic cos takiego (nie pamietam jak): podskakujesz, przytrzymujesz przycisk (bodajze kolko) i po uderzeniu w ziemi wszyscy przeciwnicy dookola obrywaja. Skuteczne w duzej grupie.
bartekS
QUOTE(koperkuba @ 15 05 2005, 00:21) *

QUOTE(Mikey @ 14 05 2005, 17:35)
Spróbuj odpowiednio sie ustawić i wciśnij R2
Powinno działać
*

To nie takie proste było:) Jak zawsze jestem dzieckiem pecha/szczescia i udalo mi sie zaciac gre:) W jaki sposob? Polecialem tam najpierw, poruszalem troche ta dzwignia, zeby sprawdzic co robi - i nie zauwazylem - a jakims cudem (nie pytajcie jakim:P) dzwignia zostala w polozeniu tym nie do ruszenia juz. I zrobilem save:P (kiedys podobnie zasaveowalem Lare Croft wpadajaca do przepasci - efekt wiadomo jaki:P)

Wkurzylem sie w koncu, i szybko od nowa zaczalem grac, dolecialem do tego moemntu i przeszedlem normalnie dalej - dziwgni nie ruszalem dopoki nie musialem:)

Dotarlem juz do Cliif of Madness. Gra jest rewelacyjna:)

Stary post ale... bylem takim samym debilem:/ Zapisalem save na poprzednim i musze zaczac przechodzic to od nowa:( Szlag mnie trafił na miejscu, zwyczajnie nie chce mi sie:( I pomyslec,ze przez durną dzwignie!!!
h1m3r4
Ja jeszcze czesto uzywam tego jak Kratos kreci sie w koło, to chyba jest L1. dobry cios i duzo pomaga.
Turas
Efektywna jest jeszcze wybitka a następnie rzut w powietrzu. Polecam także trzy razy trójkąt, bardzo dobry combos na początek gry, a do tego silny.
Arox
Piękna i monumentalna gra ale niestety na jeden albo dwa strzały
DMC w kwestii grywalności i fristajlu pozostaje liderem
Solidny (pan)
QUOTE(Arcadio @ 9 02 2007, 08:57) *

Piękna i monumentalna gra ale niestety na jeden albo dwa strzały
DMC w kwestii grywalności i fristajlu pozostaje liderem

Ja przechodzę już piąty raz tongue.gif. Dodatkowe stroje mnie zachęciły wink.gif. Chociaż walki w DMC mniej mi wieją schematem niż GoW.
Senshi
Mam pytanie w ktora strone isc przy tym wielkoludzie? W strone miasta czy w prawo?? Ma to jakies znaczenie?? Jesli pojde w lewo to co zrobic przy tej walce z minotaurami??
wozek
QUOTE(Senshi @ 10 02 2007, 14:46) *

Mam pytanie w ktora strone isc przy tym wielkoludzie? W strone miasta czy w prawo?? Ma to jakies znaczenie?? Jesli pojde w lewo to co zrobic przy tej walce z minotaurami??

W prawo pojdziesz to beda wielkie zamkniete wrota (na pustynie, z tego co pamietam - w pozniejszym czasie przejdziesz) i skrzynia z gorgonem. Przy minotaurach musisz jednego unieruchomic na takim kamiennym, niskim piedestale. Otworza sie wtedy wrota przez ktore musisz przejsc.
Senshi
No robilem tak i nic nie daje zanim tam dobiegne to mi sie wrota zamykaja czy lepiej bedzie jak nie bede biegl tylko poruszal prawa galka analogowa w przod??
Dr.Czekolada
Ten moment z ,,skamienieniem" minotaura na przycisku jest szczegulnie trudny, bo właśnie gnoje czasem szybko sie uwolnią zanim dojdziemy do drzwi, próbuj dalej na pewno sie uda.
raven_raven
Kurczę zna ktoś jakiś bardzo skuteczny sposób na tych pedałów z ostrzami zamiast rąk, co tak w ziemi ryją? Na początku świątyni Pandory(przechodzę 2 raz wink.gif) jest ich cała masa i już po 10-15 mnie wykańczają...
AiszA
QUOTE(raven_raven @ 10 02 2007, 16:19) *

Kurczę zna ktoś jakiś bardzo skuteczny sposób na tych pedałów z ostrzami zamiast rąk, co tak w ziemi ryją? Na początku świątyni Pandory(przechodzę 2 raz wink.gif) jest ich cała masa i już po 10-15 mnie wykańczają...

Jasne wink.gif Wystarczy blokować i Cię nie tkną rolleyes.gif A zaraz po tym najlepiej pozamiatać ich tymi ognistymi ostrzami, dawno grałam i nie pamietam nazwy, ale jak będzie potrzeba to sprawdzę, bo mam jakieś save'y smile.gif
raven_raven
Jasne że blokuje, ale kurczę, jak jeden mnie od tyłu bierze, drugi od boku a trzeci od przodu, to nie da się wszystkich zablokować. I skubańce są wytrzymałe.
AiszA
QUOTE(raven_raven @ 11 02 2007, 14:32) *

Jasne że blokuje, ale kurczę, jak jeden mnie od tyłu bierze, drugi od boku a trzeci od przodu, to nie da się wszystkich zablokować. I skubańce są wytrzymałe.

Powiadasz od tyłu, he he wink.gif Ja drugie podejście robiłam na hard i nie powiem, ciężko było zgon.gif Wszystko zależy od rozwiniętych combosów no i zawsze możesz trochę ich przerzedzić używając Posejdon Rage rolleyes.gif Niżej ściąga, może komuś się przyda smile.gif

http://gofw.gamerpro.pl/readarticle.php?article_id=10
Obsolete
QUOTE(raven_raven @ 11 02 2007, 14:32) *

Upgrade'owany Poseidon albo Artemis blade powinny zalatwic sprawe. Jak typ ryje w ziemi do ciebie to nie blokuj, tylko unikaj analogiem.
golab
QUOTE(Obsolete @ 12 02 2007, 02:13) *

Jak typ ryje w ziemi do ciebie to nie blokuj, tylko unikaj analogiem.

przecież jak typ po ryciu wyskakuje i ląduje to ma się go praktycznie na talerzu, więc opcja z blokiem jest słuszna, co innego przy całej gromadce;p

a blade of artemis nie ma jeszcze wtedy do wyboru;]
Obsolete
QUOTE(golab @ 12 02 2007, 02:19) *

QUOTE(Obsolete @ 12 02 2007, 02:13) *

Jak typ ryje w ziemi do ciebie to nie blokuj, tylko unikaj analogiem.

przecież jak typ po ryciu wyskakuje i ląduje to ma się go praktycznie na talerzu, więc opcja z blokiem jest słuszna, co innego przy całej gromadce;p

a blade of artemis nie ma jeszcze wtedy do wyboru;]

Dawno gralem, nie pamietam;] W takim razie Poseidon, Blades i uniki. Przy jednym to jasne, ze blok, ale tu jak zauwazyles mowimy o gangbangu;]
Arox
Dobrze działa też Medusa's Gaze

Albo chwyt kółkiem i potem podrzucanie
AiszA
QUOTE(Arcadio @ 12 02 2007, 08:27) *

Dobrze działa też Medusa's Gaze
Albo chwyt kółkiem i potem podrzucanie

Medusa jest dobra na powolnego delikwenta i raczej skutkuje ale nie w tłoku, bo "marneszanse" rolleyes.gif
Arox
2 naraz można zamrozić
raven_raven
Dzięki za pomoc, może coś poskutkuje smile.gif.
Wiatrak
Tak sie zastanwiam w ile godzin przejde GoW'a ?? musze sprobowac na normalu biggrin.gif ale najpierw pokonam ta mende aresa zaraz usiade do tego i nie zejde puki nie rozwale goo !!
raven_raven
GoW za pierwszym razem to ok. 7-10 godz.(zależy od skilla). A za drugim to może z 5-7...
Wiatrak
a za 3 ?? biggrin.gif 3-4 biggrin.gif biggrin.gif haha jak jutro tez bede mial wolne to sproboje i powiem biggrin.gif biggrin.gif trzymajcie za mnie kciuki lol biggrin.gif
McDrive
Ogólnie to potrzebuje strategie na Aresa w walce w porcie zaraz po klonach Kratosa. No nie moge przejść tego wieprza. Moglibyście pomóc??
golab
QUOTE(McDrive @ 14 02 2007, 15:42) *

Ogólnie to potrzebuje strategie na Aresa w walce w porcie zaraz po klonach Kratosa. No nie moge przejść tego wieprza. Moglibyście pomóc??

QUOTE(golab @ 17 01 2007, 19:53) *

blokujesz, jedziesz maszując kwadrat, żeby załapać klincz, wygrywasz siłowanie, sadzisz kombo
2-3 razy i po zawodach

weź następnym razem przejrzyj minimum pięć poprzednich stron
komar737
Zastanawia mnie, czemu ci ludzie maja takie problemy z ta gra? Ja jakos przechodzac ja pierwszy raz, nie mialem zadnych (zabawa zaczyna się dopiero od Spartana). Co innego Callenge of the Gods, tam juz jest trudno . Ale zeby miec az takie problemy z bossami? Albo tym bardziej, pytac sie o strategie na poszczegolnych zwyklych pionkow w grze? blink.gif Ludzie, nie robcie scen.

Pamietam, jeden byl taki co sie co 5 minut gry odzywal na forum, bo nie umial czegos przejsc. Tlenu dajcie.... rolleyes.gif

PS. Czy tacy 'gracze' maja jakakolwiek satysfakcje z takiego "przechodzenia" gier? Ja bym nie mial.
Dr.Czekolada
OFFFTOP Gracz to osoba która chce przejść gre za wszelką cene (przy okazji czerpać z niej przyjemność tongue.gif) End offtop. GOW w sumie nie jest trudną grą (mówie generalnie, poczułem na własnej skórze poziom GOD tongue.gif). I jedyne zastrzeżenia jakie do niej mam toto że po takim tytule spodziewałem sie batalii ala w/w Spartan właśnie, a nie chodzenia po korytarzach ala Legacy Of Kain dźizyz confused.gif.
AiszA
QUOTE(komar737 @ 14 02 2007, 17:43) *

Zastanawia mnie, czemu ci ludzie maja takie problemy z ta gra? Ja jakos przechodzac ja pierwszy raz, nie mialem zadnych (zabawa zaczyna się dopiero od Spartana). Co innego Callenge of the Gods, tam juz jest trudno . Ale zeby miec az takie problemy z bossami? Albo tym bardziej, pytac sie o strategie na poszczegolnych zwyklych pionkow w grze? blink.gif Ludzie, nie robcie scen.
Pamietam, jeden byl taki co sie co 5 minut gry odzywal na forum, bo nie umial czegos przejsc. Tlenu dajcie.... rolleyes.gif
PS. Czy tacy 'gracze' maja jakakolwiek satysfakcje z takiego "przechodzenia" gier? Ja bym nie mial.

No wiesz... nie wszyscy są doskonali rolleyes.gif Ja przeważnie nie korzystam z solucji/pomocy, choć są gry kiedy wprost się nie da, są tak zagmatwane... akurat GoW zaliczam do tych, co również nie sprawiły mi wiekszych problemów, co najwyżej spowolniły w walkach wink.gif A co do satysfakcji, z tym się zgadzam... na pewno nie odczuwa się jej pełną piersią, kiedy znamy każdy krok naszego bohatera i to co zaraz ma się wydarzyć...
komar737
Tak na dobrą sprawę, nie strzeba byc doskonalym, zeby ukonczyc GoW hyh.gif

Jedyne trudnosci miałem przy Challenge of the Gods, ostatnia misja dawala w d.upe mocno. Na GOD, Minotaur i klony tez daly mi niezle po (pipi)e.
Jednak satysfakcja byla nie byle jaka.

BTW, mozecie zmienic sobie avatary na forum?Bo u mnie jakos nie daje rady...
banny
co do avatarow musisz ustawic i troche poczekac, czasem nawet pare godzin na zmiane
cierpliwosci
raven_raven
O ludzie... znalazł się "miszczu" co nigdy solucji nie potrzebował i porady nie prosił! Mowa o poście komara... No a co jak mam PS2 8 miesięcy a GoW jest pierwszą grą trgo typu dla mnie? Na PC takich gier nie ma, i zresztą tam nie ma DS2 tongue.gif. Widzisz nie mam za sobą skończonych DMC-ków, Chaos Legion, GoW itd. na najwyższych poziomach trudności, po prostu nie jestem jeszcze aż tak dobry. Nie podoba Ci się jak zadaje pytanie to nie czytaj/odpowiadaj i dobrze...
Chyba od tego jest forum aby dyskutować i pomagać, nie?

LOVE, PEACE. Pozdro
komar737
Nie nie nie, to Ty jesteś "miszczu".

God of War to gra wręcz łatwa, i nie potrzeba być w czymś dobrym, żeby ją bezproblemowo ukończyć. To tyle ode mnie w temacie GoWa.
Pozatym, trening czyni mistrza.
Jeśli jesteś takim pussy i lubisz robić z siebie pośmiewisko, twoja sprawa. Ale nie martw sie, bo niekoniecznie o tobie mi chodziło, tutaj pisał jeszcze inny, lepszy "miszczu". <lol>

BTW, gdzie ja napisałem, że nigdy nie używałem żadnej solucji? No właśnie... Z poradnikach korzystam w
ostateczności, zawsze robie co w mojej mocy, żeby samemu obejść dany problem... ale czasami trzeba.
Jednak pisząc "jestem tu i ti i tam jest taki wielki miecz i nie wiem co zrobić", człowiek robi z siebie "hardcorowca"....

PS. Radze sobie poczytać postly LIPY (jakieś 10 stron w tył), to jest dopiero mastah tongue.gif
raven_raven
WTF? Czy ja się gdzieś chwalę? Czy mówię że jestem kozak i jakie to śmieszne że gdzieś mam problem? Tylko mówię że odstaje poziomem od was - i tyle, tzn. wątpię żebym w najlbliższym czasie przeszedł GoW-a na God. A na Easy przeszedłem go w 9 godzin bez żadnych problemów. Teraz idę na Spartanie i też idę jak po maśle, tylko w jednym miejscu nie radzę sobie z wyjatkowo wrednymi typami.

Pozdro
STRETCH
wczoraj skoncylem. zamiotlo mna. to jest gra... jedyna rzecz jaka jest na minus to wyskakujace okienko "a moze sprobujesz na easy??". przelaczylem sie przez nieuwage i tak juz skonczylem. dzisiaj zaczne na god.
White
Oj, to może być troszkę szokujące, po easy grać od razu na god... ;]
h1m3r4
QUOTE(White @ 16 02 2007, 22:33) *

Oj, to może być troszkę szokujące, po easy grać od razu na god... ;]

no dokladnie. mimo, ze poziomy trudnosci przechodza dosc plynnie to z easy na god bedzie duza roznica. a na normalu na przyklad jest bardzo milo biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.