Zwyrodnialec
16 02 2007, 21:42
QUOTE(h1m3r4 @ 16 02 2007, 20:45)

QUOTE(White @ 16 02 2007, 22:33)

Oj, to może być troszkę szokujące, po easy grać od razu na god... ;]
no dokladnie. mimo, ze poziomy trudnosci przechodza dosc plynnie to z easy na god bedzie duza roznica. a na normalu na przyklad jest bardzo milo

Dlaczego szokujące? To nie Devil May Cry, gdzie mogą zaje*ać zwykłe pionki. Na God tylko klony sprawiają problem. Poza tym na Kratosa nie ma mocnych.
Wiatrak
16 02 2007, 21:47
wstyd sie przyznac ale ja przelaczylem na easy jak byly te ptaki i te tasmi

ale zaczelem na God mode i juz prawie mam taktyke na tego cwaniaka
44bronx
17 02 2007, 01:27
ja jestem w trakcie katowania tego tyltulu na ps2 i ... zamiata mna!!!!!
gram na normal i jak na razie wszystko trzaskam.jestem w zamczychu na plecach kronosa!Ten tytul jest niesamowity!!!
QUOTE(44bronx @ 17 02 2007, 01:27)

ja jestem w trakcie katowania tego tyltulu na ps2 i ... zamiata mna!!!!!
gram na normal i jak na razie wszystko trzaskam.jestem w zamczychu na plecach kronosa!Ten tytul jest niesamowity!!!
Właśnie... Kronos... Ten motyw zbliżającego się giganta najbardziej chyba wbił mi się w pamięć i był nieziemsko widowiskowy, a niesamowitość wprost wylewa się z ekranu
Szkoda jeno że to był tylko FMV ;]
Ja dopiero dzisiaj zacząłem swoją przygode z GOW (nie wiem jak mogłem ominąć ten tytuł

)..Gierka od razu mnie wciągneła

,co dawno się nie zdarzyło.I widze że dwójeczka już prawie w drodze.
pozdrawiam.
raven_raven
18 02 2007, 20:19
No, wiele zabawy przed Tobą

.
Jak dla mnie kazdy kto ma PS2 powinien zagrac w god of war.
To jest swietna gra, wciagajaca, ciekawa, do tego klimaty mitologiczne i cudne lokacje. W ogole teraz cena taka dobra
raven_raven
18 02 2007, 20:25
50 zeta
zajebisty
20 02 2007, 21:33
Przyznam sie tez nie gralem ale tyle dobrego o niej slyszalem i tylko dobrego ze nie dlugo napewno zagram ale jak ukoncze dwunastego finala.....
wortigern
22 02 2007, 13:54
skonczylem 10 min temu. Jak dla mnie gra wcale nie taka wymiatajaca jak wiekszosc tutaj twierdzi. Kilka zrecznosciowych momentow tak mnie wpipilo ze chcialem juz wyebać gierke ale na szczescie sie opanowalem. A to jest dopiero moja druga gra na ps2 ;D. Teraz chyba kupie sobie jakies wrc zeby troche sie rozluznic.
raven_raven
22 02 2007, 19:38
o_O...
Są gusta i guściki... ale może się nawrócisz... Bo jak mówisz to jest 2 gra na PS2, więc dopiero zaczynasz.
Ale elementy zręcznościowe naprawdę w(pipi)iają
QUOTE(wortigern @ 22 02 2007, 13:54)

skonczylem 10 min temu. Jak dla mnie gra wcale nie taka wymiatajaca jak wiekszosc tutaj twierdzi. Kilka zrecznosciowych momentow tak mnie wpipilo ze chcialem juz wyebać gierke ale na szczescie sie opanowalem. A to jest dopiero moja druga gra na ps2 ;D. Teraz chyba kupie sobie jakies wrc zeby troche sie rozluznic.
Bywa... że z każdej choinki coś się urwie
Moj kumpel konsolowiec z dlugim stazem, milion gier wszelakich gatunkow zaliczonych, fan arcade wyebal GoW przez okno bo wkurzyl go motyw z przepychaniem skrzynki na statku. Ying Yang. Nie ma reguly.
A zeby nie offtopic - GoW to jedna z wyebanszych gier na PS2 (hehe, to pojechalem)
Dla mnie też GOW nie jest jakąś wybitną grą. Przyjemnie się to ogląda, fajnie się w to gra, ale IMO nie umywa się chociażby do MGS2:SoL. I też wolę WRC

.
Co nie zmienia faktu że GOW2 nabędę jak tylko cena spadnie poniżej 100 PLN.
QUOTE(White @ 23 02 2007, 12:46)

Dla mnie też GOW nie jest jakąś wybitną grą. Przyjemnie się to ogląda, fajnie się w to gra, ale IMO nie umywa się chociażby do MGS2:SoL.
Ale porównanie zajewalnąłeś

. Moim zdaniem Tomb Raider Legend nie umywa się do Loco Rocco...
Gra nabiera rumieńców na wyższych poziomach trudności. A elementy zręcznościowe stanowią o umiejętnościach manualnych. Cierpliwość i łeb na karku kluczem do sukcesu. Ot co!!
QUOTE(Yap @ 23 02 2007, 14:44)

QUOTE(White @ 23 02 2007, 12:46)

Dla mnie też GOW nie jest jakąś wybitną grą. Przyjemnie się to ogląda, fajnie się w to gra, ale IMO nie umywa się chociażby do MGS2:SoL.
Ale porównanie zajewalnąłeś

. Moim zdaniem Tomb Raider Legend nie umywa się do Loco Rocco...
Gra nabiera rumieńców na wyższych poziomach trudności. A elementy zręcznościowe stanowią o umiejętnościach manualnych. Cierpliwość i łeb na karku kluczem do sukcesu. Ot co!!
Taa? Przeszedłem grę na Godzie i jakoś gra nie nabrała "rumieńców"
Dokładnie, też przeszedłem na godzie, nie pamiętam żebym miał trudności przy elementach zręcznościowych, a mimo to... nie podniecałem się zbytnio.
No dobra, porównanie z MGSem było trochę ni z gruchy ni z pietruchy

. Po prostu było dużo gier które wyzwalały we mnie większe emocje i w które grałem z większym bananem na ustach.
Chociaż np. gdybym miał wybrać pomiędzy GoW a DMC3, wybrałbym God of War, bo dał mi nieporównywalnie więcej frajdy. Nie wiem też czemu ludzie tak się podniecają systemem walki w DMC3 jakby to był co najmniej Tekken- przecież Dante ma po prostu po 3, 4 zaprogramowane kombosy dla każdej broni. Gdzie tu to bogactwo? o_O
w tym, ze to wszystko sie jakos laczy w calosc. Wyglada duzo ladniej niz w schematycznosci GoWowej.
QUOTE(White @ 23 02 2007, 18:02)

Dokładnie, też przeszedłem na godzie, nie pamiętam żebym miał trudności przy elementach zręcznościowych, a mimo to... nie podniecałem się zbytnio.
No dobra, porównanie z MGSem było trochę ni z gruchy ni z pietruchy

. Po prostu było dużo gier które wyzwalały we mnie większe emocje i w które grałem z większym bananem na ustach.
Chociaż np. gdybym miał wybrać pomiędzy GoW a DMC3, wybrałbym God of War, bo dał mi nieporównywalnie więcej frajdy. Nie wiem też czemu ludzie tak się podniecają systemem walki w DMC3 jakby to był co najmniej Tekken- przecież Dante ma po prostu po 3, 4 zaprogramowane kombosy dla każdej broni. Gdzie tu to bogactwo? o_O
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...709&st=1378Wróc jak oblookasz vidy zamieszczone tam.

Nie wiem też czemu ludzie tak się podniecają systemem walki w DMC3 jakby to był co najmniej Tekken- przecież Dante ma po prostu po 3, 4 zaprogramowane kombosy dla każdej broni. Gdzie tu to bogactwo? o_O
Ukończyłem zarówno God of War jak i wszystkie części Devil May Cry.
I stwierdzam ,że jednak wole postać Dantego wyma(pipi)ącego mieczem ,niż Kratosa z dwoma mieczykami na sznurkach

DMC ma w sobie swego rodzaju magię ,która mnie przyciągnęła. I tą serię darzę dużym sentymentem. (Co nie znaczy że GoW jest kiepski - wręcz przeciwnie, to bardzo dobra gra ).
Stary, już dawno widziałem wszystkie te filmy, łącznie z Hell=Sloth. I wciąż nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, te same kombosy, tyle że w różnych konfiguracjach.
QUOTE(Dhante @ 23 02 2007, 21:20)

Nie wiem też czemu ludzie tak się podniecają systemem walki w DMC3 jakby to był co najmniej Tekken- przecież Dante ma po prostu po 3, 4 zaprogramowane kombosy dla każdej broni. Gdzie tu to bogactwo? o_O
Ukończyłem zarówno God of War jak i wszystkie części Devil May Cry.
I stwierdzam ,że jednak wole postać Dantego wyma(pipi)ącego mieczem ,niż Kratosa z dwoma mieczykami na sznurkach

DMC ma w sobie swego rodzaju magię ,która mnie przyciągnęła. I tą serię darzę dużym sentymentem. (Co nie znaczy że GoW jest kiepski - wręcz przeciwnie, to bardzo dobra gra ).
Ja również miałam tę przyjemność skosztowania obydwu delicji/serii i trudno mi jest wyłuskać tylko jedną, gdyż każda emanuje wspaniałością swojej nieprzeciętnej aury, prócz oczywiście spitolona DMC 2, tego nie biorę w ogóle pod uwagę

Każda z nich sama się obroni
raven_raven
24 02 2007, 12:48
IMO elementy zręcznościowe w GoWie są świetne, dzięki nim nie jest to gra która jest bezmyślną wyrzynaną z piękną grafą... A skrzynia na statku sux, kumpel wiele stracił...
QUOTE(raven_raven @ 24 02 2007, 12:48)

... A skrzynia na statku sux, kumpel wiele stracił...

Dokładnie

Tylko z pozoru wydawało się piekielnie łatwe, oj nasadziłam "kwiatków" co nie miara przy tym
wortigern
24 02 2007, 12:55
Bo jak mówisz to jest 2 gra na PS2, więc dopiero zaczynasz.
druga gra na MOIM ps2, gralem w znacznie wiecej pozycji.
Nie napisalem poza tym ze gra jest zła tylko ze nie jest taka super jak tu wszyscy piszą. Przelazłem, powkurzałem się, bylo milo i tyle. 2czesci nei mam zamiaru przerabiac. Pozaliczam sobie inne stare hity.
QUOTE(wortigern @ 24 02 2007, 12:55)

Bo jak mówisz to jest 2 gra na PS2, więc dopiero zaczynasz.
druga gra na MOIM ps2, gralem w znacznie wiecej pozycji.
Nie napisalem poza tym ze gra jest zła tylko ze nie jest taka super jak tu wszyscy piszą. Przelazłem, powkurzałem się, bylo milo i tyle. 2czesci nei mam zamiaru przerabiac. Pozaliczam sobie inne stare hity.
Twoja sprawa i... zarazem strata

Przecież nic na siłę, zawsze uważałam, że takie pozycje to tylko dla pewnej, wyszukanej grupy, nie dla wszystkich
raven_raven
24 02 2007, 17:42
To tak jak coniektórzy wyśmiewają MGS 3... No nic, ja i tak nadal kocham tę grę i czekam aż GoW2 stanieje poniżej 100 zł

.
QUOTE(^i^_AiszA_^i^ @ 24 02 2007, 12:59)

Przecież nic na siłę, zawsze uważałam, że takie pozycje to tylko dla pewnej, wyszukanej grupy, nie dla wszystkich

Hehe, Aisza coz za prowokacja

Ja natomiast sadzilem ze God to gra dla wszystkich a tylko wyszukana grupa osob jest w stanie jej nie skonczyc

Albo co gorsza skonczyc i nie chciec grac w czesc druga
McDriv3r
24 02 2007, 22:27
Nie moge doczekac sie GOD2 i odpalilem jedynka na rozgrzewke..... Jara mnie tak jagbym ja widzial pierwszy raz na oczy.Po raz 3 ja przechodze a wogole mnie nie nudzi(GTA VC przeszedlem 17 razy
Dokładnie :D Dzisiaj przeszedłem sobie znowu początkową część gry na GODzie (kawałek z Hydrą). Cudo, energia. Przeszedłem tą grę dwa razy, a mimo to dalej wciąga, jakby to był dopiero pierwszy raz. Magiczny tytuł. Ślinię się na myśl o GoW II.
Aisza, absolutnie nie masz racji :p GoW, tak jak mówiono, to gra zaje.biście uniwersalna. Dla każdego, kto lubi rozluźniającą, energiczna wyrzynkę. Można nie trawić pewnych elementów, ale ogólnie jest to gra dla mas - świetnie podany growy mainstream.
wlasnie - tytul praktycznie dla kazdego odbiorcy. Gra nie stanowila dla mnie zadnego wyzwania (i nie zebym sie chwalil bo niedzielny ze mnie gracz), grafika czy otoczenie tez po mnie gladko splynelo. Przechodzac GoWa miaelm wrazenie jakbym kiedys to widzial/przechodzil/deża vi w innych tytulach. Moze jest w czolowce gier na ps2, ale na pewno nie najlepsza, bo nie wnosi nic ciekawego. Z przyjemnoscia tez jest roznie...
QUOTE(Colio @ 24 02 2007, 23:40)

Aisza, absolutnie nie masz racji

GoW, tak jak mówiono, to gra zaje.biście uniwersalna. Dla każdego, kto lubi rozluźniającą, energiczna wyrzynkę. Można nie trawić pewnych elementów, ale ogólnie jest to gra dla mas - świetnie podany growy mainstream.
Tak sobie wmawiaj

Jest dla tych co nie są ślepi, umieją to wszystko co wymieniłeś dostrzec i docenić jej kunszt

A Ty Mejm, widocznie jesteś takim krecikiem, masz króciutki wzrok i bardzo wąski wachlarz rozumowania, gdyż moich słów nie kierowałam do Ciebie
Tak sobie wmawiaj Jest dla tych co nie są ślepi, umieją to wszystko co wymieniłeś dostrzec i docenić jej kunszt
No tak, tylko wybrańcy dostrzegą w tej grze ładną grafikę i energiczną wyrzynkę... To wcale nie jest mainstream, raczej coś porównywalnego z ICO, prawda?
QUOTE(White @ 25 02 2007, 10:34)

Tak sobie wmawiaj Jest dla tych co nie są ślepi, umieją to wszystko co wymieniłeś dostrzec i docenić jej kunszt
No tak, tylko wybrańcy dostrzegą w tej grze ładną grafikę i energiczną wyrzynkę... To wcale nie jest mainstream, raczej coś porównywalnego z ICO, prawda?
Czemu nie?

Jak porównujesz do ICO, to już samo za siebie świadczy, nic dodać więcej, chociaż to całkowicie różne gry, które emanują swoją odrębną świetnością
komar737
25 02 2007, 14:01
Ja to przedstawie troche inaczej niz mowi White, jest na odwrot: To ludzie "specjalnie uzdolnieni" wlasnie nie dostrzegaja w tej grze piekna, klimatu i miodu.
Czemu nie? Jak porównujesz do ICO, to już samo za siebie świadczy, nic dodać więcej, chociaż to całkowicie różne gry, które emanują swoją odrębną świetnością
Aisza, drażnisz się chyba ze mną

komar, tak też można powiedzieć ;]
Oczywiscie ze to jest gra dla mas. Czaruje grafika, miodnoscia i w ogole wszystkimi elementami ale mimo wszystko to mainstream jak stad do Tokyo. Gra dla wybranych? A jakie trzeba spelnic niby wymagania? GoW nie wymaga od gracza zadnych specjalnych umiejetnosci (nie mowie o poziomie god). Dam wiare ze 98% ludzi z tego forum jest w stanie ta gre przejsc za pierwszym podejsciem i to na normalu (o ile przejda patent ze skrzynia hehe). A porowanie jej do ICO jako dowod na to ze God nie jest mainstreamowy -

. Jeszcze tylko brakuje wywiadu z tworcami: "inspiracje czerpalismy z greckiej mitologi i ICO"

@Aisza
Przeciez wiem ze nie do mnie kierowalas te slowa

Ale moge byc krecikiem
A porowanie jej do ICO jako dowod na to ze God nie jest mainstreamowy -
Chyba dla niektórych trzeba wprowadzić jakiś kod typu [ironia] [/ironia] ;]
QUOTE(White @ 25 02 2007, 15:18)

Aisza, drażnisz się chyba ze mną

QUOTE(White @ 25 02 2007, 17:21)

Chyba dla niektórych trzeba wprowadzić jakiś kod typu [ironia] [/ironia] ;]
Tak, zawsze drażniłam zwierzątka

Chyba wszyscy tutaj zmierzamy do ironii, ale lepszy dialog z przymrużeniem oka niż jakieś nieprzyjemne scysje
Pozdrawiam
raven_raven
26 02 2007, 19:09
No wiecie, dokładnie tak samo mam.
Uporałem się z kolesiami z ostrzami zamiast łap(jednak trzeba odpocząć chwilę, potem idzie jak po maśle

), jestem już w Pandora's Temple(IMO najlepsza częśc gry!) i teraz zdaję sobie sprawę jak ja kocham tę szpilę! Cudowna, wspaniała rozgrzewka przed 2, która jest troszkę rozdmuchana(albo i nie, chodzi mi głównie o to, jaka to ma być lepsza od I), bo I jest równie piękna(grafa) jak i świetnie się gra

.
przed 2, która jest troszkę rozdmuchana(albo i nie, chodzi mi głównie o to, jaka to ma być lepsza od I
Mi w jedynce brakowalo bossow. Trzech (troje?

) to stanowczo za malo. Wiec jesli dwojka ma byc w czyms lepsza (bardziej rozdmuchana

) od jedynki to niech bedzie w tym elemencie. Nie obraze sie rowniez jesli czas jej ukonczenia oscylowac bedzie w granicach 15h
raven_raven
26 02 2007, 19:24
No jasne, ale jesli chodzi o resztę(choćby o grafę) to aż tak bardzo się nie będzie różnić. Najbardziej mnie bawi że na więcej seksu w grze autorzy dali ohydną gruba babę-bossa ze zwisającymi cycami(ble...

). DObrze że w PE ocenzurowali
QUOTE(raven_raven @ 26 02 2007, 19:24)

No jasne, ale jesli chodzi o resztę(choćby o grafę) to aż tak bardzo się nie będzie różnić. Najbardziej mnie bawi że na więcej seksu w grze autorzy dali ohydną gruba babę-bossa ze zwisającymi cycami(ble...

). DObrze że w PE ocenzurowali

He he

Chcieliście cycki, no to nie narzekajcie

Muszą być ogromne by starczyło dla każdego
raven_raven
27 02 2007, 18:55
Nie o takie chodziło

...
vercetti
3 03 2007, 18:58
Nie da sie ukryć że jest to jedna z najlepszych gier w historii ps2, genialna grafika, zapadająca na długo w pamięci muzyka, klimat, w końcu przyjemność z rozwalania demonicznych zastępów urozmaicana nieprawdobodobnymi spotkaniami z bossami.
Na prośbe jednego z forumowiczów nie wypisuje żadnych porównań do dmc3.
Wallerot
8 03 2007, 14:40
Man problemik z tą grą. Jestem w misji, w której muszę uratować dziewczynę, która wisi na linie. W żaden sposób nie moge się do niej dostać. Może powie mi ktoś w jaki sposób to zrobić??
CYTAT(Wallerot @ 8 03 2007, 15:40)

Man problemik z tą grą. Jestem w misji, w której muszę uratować dziewczynę, która wisi na linie. W żaden sposób nie moge się do niej dostać. Może powie mi ktoś w jaki sposób to zrobić??
mozesz przesuwac/zrzucac te duze posagi

po tym murku obrosnietym winorosla (?) tez mozesz sie wspinac.
a potem juz tylko czasowka.
Wallerot
8 03 2007, 16:02
To, że po winoroślach mogę się przesuwać to wiem ale ja nie moge tam doskoczyć w żaden sposób. Może mi powiesz jak??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.