vercetti
8 03 2007, 16:23
CYTAT(Wallerot @ 8 03 2007, 16:02)

To, że po winoroślach mogę się przesuwać to wiem ale ja nie moge tam doskoczyć w żaden sposób. Może mi powiesz jak??
Dawno w to nie grałem, ale może ci pomoge - z tego co pamiętam to musisz jeden kamienny blok zrzucić na drugi, a potem ten połączony blok przepchnąć pod zarośla.Jakoś tak to leciało;)
Solidny (pan)
8 03 2007, 16:23
Podwójny skok, dwa razy X. Musisz się dostać na taki śmieszny "talerz", wtedy skaczesz w jej stronę i włącza się scenka.
A no i wcześniej trzeba zrzucieć jeden posąg na dół, a następnie drugi na ten pierwszy. Przesuwasz gdzie trzeba to wysokie coś co przed chwilą zrobiłeś i jesteś w domu.
W oczekiwaniu na druga czesc GoW (i PS3

) przechodze kolejny raz jedynke. Cudowna, piekna, genialna gra i tyle mam do powiedzenia

GOW plus jakies dobre glosniki...MOC!
U mnie GoW stoi na półce i czeka na dostawę konsoli

A tak przy okazji, jaki stopień trudności włączyć na początku ? Żeby nie było za łatwo

I ile trwa mniej więcej cała gra?
Radze najtrudniejszy możliwy, gra i tak jest bardzo łatwa. Na very hard będzie jakieś 12-15 godzin.
btw czemu wszyscy mówią że ten drugi miecz jest słabszy od pierwszych mieczy? IMO on ma większy power, 2 strzały i z kolesia zostają 2 części
Jezeli chodzi o poziom trudnosci to coz.... przeszedlem gre bez problemu na normalu ale jezeli chodzi o god to istne szalenstwo
Natomiast co do broni to pierwszy miecz( czy raczej miecze na lancuchach) sa o tyle leprze, ze pozwalaja trzymac przeciwnika na dystans oraz maja wiekrze pole razenia i przy starciu z wiekza grupa przeciwnikow sa nieodzowne, drugi natomist( ten ktory zalancza sie l1+r1) dobrze wapada w starciach z mocniejszymi przeciwnikami( np w miejscu przed wejsciem do swiatyni pandory)
Artemis Blade jest genialny, jezeli umiesz go wyczuc. Jest wolny, ale powerem ciosow nadrabia to stokroc.
@okens
Zainstaluj sobie firefoxa w wersji >2.0 . Tam ci sie podswietlaja zle napisane slowa. Polecam!
CYTAT(okens @ 18 03 2007, 17:45)

Jezeli chodzi o poziom trudnosci to coz.... przeszedlem gre bez problemu na normalu ale jezeli chodzi o god to istne szalenstwo
Niepowiedziałbym, moim zdaniem jedynie walka z ostatnim bossem może sprawić problemy na God Mode. Ale w końcu to już zależy do umiejętności grającego.
Nie kreuj sie na takiego wymiatacza ;] Ja uwazam, ze God jest trudny. Nie niemozliwy (tak jak Master Ninja w NG ;p ), tylko trudny. Mimo wszystko, polecam obczaic ;]
hmm zaciąłem się. Jestem w challenge of hades, jest tam coś w rodzaju mini labiryntu. wjezdzam "windą" na wyzszy poziom, wybijam wszystkich, jeździ tam coś w rodzaju "Kloca" za tym klocem jest mała komntata, pusta, poza 2 przeciwnikami. Zabijam wracam i dupa. Nic się nie otwiera nie ma nowej drogi, nie ma przeciwników, pustka o_O Ocb?
btw. ile mam jescze grania?
btw. 2 czy tylko mneie po GoWie tak bolą oczy? Nie mam tego z żadną inną grą, a przy gowie po nawet godzinnej sesji oczy mnie dosłownie pieką, wtf ;f
Patrz, wystarczy wejść na gamefaqs:
"There's a large crushing block here. Wait for it to go out and then follow it
and jump on top. Kill the enemies here in this area but you can't go through
the door yet, it says you must kill all the enemies in the maze. The final
two enemies are through the door being blocked by the crushinator. It goes
further every time until the third time when it resets. Wait for it to go far
enough so that you can get through the arch door that it's blocking and kill
the two remaining enemies in there. Now you can pass through the door and
find yourself back in the front hall again."
Widocznie nie wybiłeś wszystkich w labiryncie.
AD BTW 1- bo ja wiem, ok. 1/3 gry Ci zostało jeszcze
AD BTW 2- może tak Cię gra wciąga że ta godzina trwa pięć godzin? ;]
CYTAT(Wy(pipi)o @ 18 03 2007, 20:34)

Niepowiedziałbym, moim zdaniem jedynie walka z ostatnim bossem może sprawić problemy na God Mode. Ale w końcu to już zależy do umiejętności grającego.
Dołączyłes do społecznosci forum pare dni temu i chcesz koniecznie wszystkim pokazac jaki jestes zaje.bisty?? Na pewno nie osiągniesz tego w ten sposób.
Żałosne
CYTAT(cameel @ 18 03 2007, 21:26)

CYTAT(Wy(pipi @ 18 03 2007, 20:34)

Dołączyłes do społecznosci forum pare dni temu i chcesz koniecznie wszystkim pokazac jaki jestes zaje.bisty?? Na pewno nie osiągniesz tego w ten sposób.
Żałosne
Daruj sobie takie teksty, jeżeli stopień God cie przerasta to go olej, a nie jedź na tych którzy go ukończyli (w porównaniu do ciebie). Napisałem, że jest łatwy, bo taki dla mnie jest i nie chodzi o to, że się chwale. Stwierdzam po prostu fakt. Zresztą zagraj na Dante must die w Dmc:3 to może zrozumiesz co to jest Trudny stopień.
Skad wiesz, ze on go nie ukonczyl? To sie nazywa nadinterpretacja ;]
Odnosnie postow i kozakowania. Kazdy ma swoj styl, jestesmy na tym foruma, bo jednoczy nas pasja. Moj przekaz, bardzo krotki zreszta, brzmi - szanujmy sie! Zeby nie bylo, nie zarzucam ci, ze kogos nie szanujesz. Nic do ciebie nie mam, chociaz w niektorych postach mozna wyczuc lekki zapaszek narcyzmu ;]
Zgadzam się co do kwesti szacunku. Zgadzam sie też, że od niektórych moich postów zalatuje lekkim narcyzmem. Ale nie przesadzajmy, to że napisałem że, stopień God nie sprawił mi większych problemów nie znaczy, że jestem jakimś kozakiem i że się wywyższam, żałuję że niektórzy odebrali to w ten sposób.
Zresztą nie mam już ochoty ciągnąć tematu, niech sobie każdy myśli co chce, wali mnie to.
Patrzac na twoj nick, nie spodziewalem sie innej reakcji ^^
BTW: Narcyzm to wypasik ;]
BTW2: Pamietaj, ze nie przypasujesz kazdemu niewazne jak mocno bys sie staral, dlatego najlepiej po prostu zostac soba. Masz taki styl? Ok, rob tak dalej ;]
Narcyzm a przechwalanie się nie zawsze idą w parze. To drugie może być czasem próbą leczenia kompleksów

. Taka dygresja, no offence.
Geeez a to temat o GoW czy o narcyzach? Co wy pieprzycie ;f
Pokonałem minotaura, jestem na szczycie swiątyni pandory, tetrisowa zagadka mnie zabiła, lol! Wkurza mnie backtracking, Zaraz po tej zagadce była wajcha która spuściła linę, i trzeba wracać CHOLERNIE długo zeby tam dosc, bezsens ;f
Jak dla mnie backtracking w God of War jest akurat bardzo przyjemny, nie to co w niektórych koszmarkach. Ot ta łamigłówka przy której jesteś to jeden z bardziej uciążliwych etapów gry. Zresztą, nie spoilując - backtracking zajmuje sporą część GoW i odgrywa dużą rolę, zobaczysz pod koniec ;]
daredevil
19 03 2007, 19:41
Ja tylko nie mogę przejść jednego momentu: podczas pływania musze się przedostać gdzieś a za mną lata taka kolczata ściana, myślę że to poroniony pomysł, Pomoże mi ktoś ?
CYTAT(daredevil @ 19 03 2007, 19:41)

Ja tylko nie mogę przejść jednego momentu: podczas pływania musze się przedostać gdzieś a za mną lata taka kolczata ściana, myślę że to poroniony pomysł, Pomoże mi ktoś ?
Płyń cały czas w lewo po drodze chowając się we wnęki.
Obsolete
19 03 2007, 19:50
CYTAT(daredevil @ 19 03 2007, 19:41)

Afair to pod r2, czy pod ktoryms z innych gornych masz szybsze plywanie. Ladujesz buttona przez chwile i puszczasz - Kratos napina do przodu na pewna odleglosc. Potem chowasz sie za 1 wneka (do niej dojscie trudne nie jest) i powtarzasz rzecz ponownie, blyskawicznie po tym, jak sciana Cie minie, do drugiej wneki (tu juz nieco trudniej). Bodajze trzy ladowania przycisku i kawalek zwyklego doplyniecia. Zgodze sie - upierdliwy moment.
Ta wczesniejsza pulapka, a'la cube to fachowa byla;]
ważne jest te z wyczucie czasu i to żeby naładowac to super pływanie do końca bo wtedy płynie się najskuteczniej.
Mnie najbardziej wkurzal moment w Hadesie jak trzeba bylo sie wspinac po scianach i tam byly takie obracajace sie ostrza. Jestes prawie u gory i spadasz. Ehh, tracilam na to nerwy jak na nic
Kalinho
19 03 2007, 20:11
jakieś sposoby na ochranianie małżonki na hardzie? bo mnie qurvica strzela!!
komar737
19 03 2007, 20:12
Jak beda mialy malo HP, wypuszczaj duszki i lec ucalowac (jak to lakonicznie brzmi). Bedziesz mogl wtedy spokojnie dopelnic im zycie, poniewaz wszyscy wokol beda troche zajeci prze pewien czas.
CYTAT(Kalinho @ 19 03 2007, 20:11)

jakieś sposoby na ochranianie małżonki na hardzie? bo mnie qurvica strzela!!
Army of Hades a w krytycznym momencie zamiana w Super Saiyana
Kalinho
19 03 2007, 20:24
spasiba chłopaki. btw: yebnięty motyw- ot mi qurva pomysł na trudny etap- wyebac milion potwora do lokacji 2x2- pffft!
Z tego co pamiętam to obejmując swoją rodzinę Kratos nie tylko odnawiał ich energie życiową, ale też swój wskaźnik magii
(w każdym razie na God tak bylo).
Wallerot
20 03 2007, 09:40
Mam problemik z tą grą. Jestem w momencie kiedy już po obejżeniu filmiku z tym jak Kratos w spina się po tym potworze co ma na plecach przyczepione to coś (na pustyni). No i później przechodze przez długi most i nie wiem jak się dostać do tego paleniska(jeżeli wogóle tam trzeba się dostać).Proszę o pomoc.
Zejdź niżej, złap za uchwyt w ścianie i ciągniesz do końca, potem jak najszybciej wskakujesz na górę.
2 pytanka:
co najlepiej zupgradowac przed koncem gry? Mam Blades of chaos i poseidona na maxa, blade of atermis na 2 a reszta na pierwszym.
podobno sa 2 bugi na nieskonczone orby, gdzie?
1 bug byl na poczatku, jak pierwszy raz naje,bales meduzie, pomieszczenie zamyka sie, ciagle wyskakuja minotaury, a energia magiczna regeneruje sie.
Chodzi o to, by nie zabijac ich kamieniowaniem, tlyko napi,erd,alać z poseidon rage-> pojawi sie kolko nad glowa byczka, lapiesz i go ciskasz, w tym czasie odzyskujesz mane i znowu napierasz z poseiodn rage.
Pamietam ze duze przez to combo mozna wyciagnac

bug2 : unknown

Upgraduj teraz army of chaos, bardzo dobre (pipi)
Bug 2 jest w swiatyni pandory, w Challenge of Ares, niedaleko tego pomieszczenia z ostrzami. Wlasnie go sobie zrobilem

Sa filmiki na youtube jak to dokladnie zrobic. Gram na Hero Mode i mialem Blades of Chaos na 4 lvl jakby co.
A ja właśnie skończyłem, brakowało mi tylko jednego poziomu Medusy do posiadania wszystkiego na maxa, zadnych bugów nie używałem. Ostatnia walka była w miarę prosta ale ostatni etap napsul mi duzo krwi. Kompletnie nie mogłem znaleźć na niego sposobu, aż w koncu zacząłem mashowac O, raz zablokowałem, jeden QTE i Ares padł, dziwna walka.
Bonusiki swietne, sporo było oglądania

btw. czy GoW2 tez ma pełno takich upierdliwych platformówkowych elementów jak w GoWie?
Destoyer
24 03 2007, 17:40
Czy wy równierz zauwarzyliscie ze bonus za przejscie na Godzie jest jakis niedozeczny?
Solidny (pan)
24 03 2007, 20:07
CYTAT(Destoyer @ 24 03 2007, 17:40)

Czy wy równierz zauwarzyliscie ze bonus za przejscie na Godzie jest jakis niedozeczny?
Pewnie coś znaczy

Widać że planują treść sequela trochę wcześniej.
Dzisiaj wkurzył mnie Challenge of Gods

A konkretnie 8 level. Napierdala się tyle czasu i pod koniec jak się zginie to (pipi)ica strzela. Miałem tak z 5 razy. I ten piaty był ostatni, bo OSTATNIA z kurew mnie (pipi)ała

Wkuriwłem się, ale i tak nie podaruję. Jutro wybije wszystkie suki
Ja na razie CotG zostawiłem, nie mam siły na to xD
A co za bonus za przejscie na God? ocb?
Solidny (pan)
25 03 2007, 01:12
CYTAT(Mikes @ 24 03 2007, 20:44)

Ja na razie CotG zostawiłem, nie mam siły na to xD
A co za bonus za przejscie na God? ocb?
Ja zrobiłem CotG - bonusowe stroje zwiększają replayability imo.
Bonus za ukończenie God to filmik - wydaje się imo znaczący, ale nie grałem w Gow2 więc nie wiem jak się sprawdza.
Destoyer
25 03 2007, 09:39
Mimo znaczacy filmik to malo powiedziano!To cos co sie dostaje to sa kpiny z graczy!!!
CYTAT
btw. czy GoW2 tez ma pełno takich upierdliwych platformówkowych elementów jak w GoWie?
Troche ich ma, jednak wydaje mi sie ze sa przyjemniejsze i bardziej "user friendly" ;]
CYTAT(Destoyer @ 25 03 2007, 08:39)

Mimo znaczacy filmik to malo powiedziano!To cos co sie dostaje to sa kpiny z graczy!!!

eee ja na God raczej nie przejdze wiec w spoilerze napisz co w nim jest takiego oburzającego

btw. w GoWie 2 skrzydła Ikara dają swobode taka jak na tym filmiku w GoWie?
CYTAT(Mikes @ 25 03 2007, 11:39)

btw. w GoWie 2 skrzydła Ikara dają swobode taka jak na tym filmiku w GoWie?
Nie, dziala to na zasadzie glide'a. Podobnie jak w Soul Reaverach szybowales Razielem.
Sztajniec
25 03 2007, 12:38
Ja niedawno zdobyłem ten tytuł i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony! Ta gra to MOC. Olśniewa graficznie, muzyka - poezja, a gameplay (z masą QTE) to sztuka sama w sobie. Jest świetnie, póki co jestem w etapie "The Cliffs of Madness" - jest świetnie, a ja chcę więcej

Może ktoś mi powiedzieć czy dużo do końca?
Destoyer
25 03 2007, 12:59
CYTAT(Sztajniec @ 25 03 2007, 13:38)

Ja niedawno zdobyłem ten tytuł i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony! Ta gra to MOC. Olśniewa graficznie, muzyka - poezja, a gameplay (z masą QTE) to sztuka sama w sobie. Jest świetnie, póki co jestem w etapie "The Cliffs of Madness" - jest świetnie, a ja chcę więcej

Może ktoś mi powiedzieć czy dużo do końca?
niezbyt jest to prawie koncówka swiatyni pandory ale i tak bedzie jeszcze duzo ciekawego
komar737
25 03 2007, 13:53
Co do strojow, o ktorych mowil Solidny: tylko kilka z nich nadaja sie do gry, reszta jest smieszna i nie ma wiekszego zastosowania:P
IMO: Ares Armor i Tycoonious najlepsze:P.
Wiecie może czy istnieje możliwość zmiany poziomu trudności gry podczas jej ? Jakimś dziwnym sposobem z Hard zmieniło się na Easy...
Oczywiście, gdy padasz zbyt dużo razy pod rząd pojawia się komunikat, czy nie chcesz przejść na niższy poziom trudności. Widocznie przypadkiem kliknąłeś :p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.