CYTAT(Wojtq @ 25 03 2007, 19:39)

Wiecie może czy istnieje możliwość zmiany poziomu trudności gry podczas jej ? Jakimś dziwnym sposobem z Hard zmieniło się na Easy...
Jest taka możliwość jak zginiesz w jakimś miejscu dużo razy.
colio był szybszy, do kasacji...
Pewnie tak musiało być, fak. Jestem w światyni Pandory, i faktycznie, niektóre momenty napsuły mi już krwi
Sztajniec
25 03 2007, 18:59
Wojtq - ja natomiast słyszałem, że czasami poziom SAM zmienia się na Easy.. Nie wiem jak to możliwe, ale miał to i mój kumpel - mam to i ja. Ta gra jest teraz za prosta, ale to wciąż mióóóód.
Miód na easy? Zależy dla kogo
Sztajniec
25 03 2007, 20:47
Przecież gdybym sam chciał grać na easy... Ale ja ustawiłem na hard, samo się przestawiło ;( Po prostu staram się (taa, żeby to jeszcze wychodziło) nie zwracać uwagi na jakże "wspaniały" poziom trudności i cieszyć się rozmachem tej gry!
BTW - Spodobał mi się motyw z tym człekiem, kopiącym ciągle dół
Nic sie samo nie przestawia. Musiales przez pomylke zaakceptowac zmiane i tyle.
Solidny (pan)
25 03 2007, 20:57
CYTAT(Sztajniec @ 25 03 2007, 19:59)

Wojtq - ja natomiast słyszałem, że czasami poziom SAM zmienia się na Easy.. Nie wiem jak to możliwe, ale miał to i mój kumpel - mam to i ja. Ta gra jest teraz za prosta, ale to wciąż mióóóód.
Nie zmienia się sam, tylko wy odruchowo klikacie restart nie zauważając nawet komunikatu. Szajbusy jesteście i tyle.
btw, ja też nie zauważyłem, jak zmieniłem na easy.
No nic, trzeba sobie wmówić, że Kratos jest już tak naładowany, że zmiata wszystko z powierzchni za kilkoma zamachami

A tak na serio...przeszedłem trochę na tym Easy i kurde...zbyt łatwe to, ale trudno, przecież po zakończeniu można grać znów
CYTAT(Mikes @ 24 03 2007, 18:35)

A ja właśnie skończyłem, brakowało mi tylko jednego poziomu Medusy do posiadania wszystkiego na maxa, zadnych bugów nie używałem. Ostatnia walka była w miarę prosta ale ostatni etap napsul mi duzo krwi. Kompletnie nie mogłem znaleźć na niego sposobu, aż w koncu zacząłem mashowac O, raz zablokowałem, jeden QTE i Ares padł, dziwna walka.
Bonusiki swietne, sporo było oglądania

btw. czy GoW2 tez ma pełno takich upierdliwych platformówkowych elementów jak w GoWie?
Masz racje co do ostatniego etapu walki z Aresem... wszystko idzie cacy dopoki nie zacznie naparzac tymi nieblokowalnymi kulami ognia. Co gorsza czasem zaczyna to robic od poczatku i bez przerwy... 3-4 takie strzaly i dead... grrr... chyba cudem mi sie to udalo zrobic bez walniecia padem w glebe
... ale ze "upierdliwe elementy platformówkowe"? O czym rozmawiasz wogole? O_o
IMO element platwormowo-zrecznosciowy wypadl bardzo dobrze.
Jak chcesz czystej sieczki bez urozmaicen to sobie zagraj w Spartana:TW, tam nie bedziesz musial sie wspinac, skakac, cudowac i kombinowac
Miło ze nie tylko ja to odczułem w walce z aresem

Upierdliwe elementy? Wałki w Hadesie(i poziome i pionowe), ostrza przed walką z minotaurem itp. trochę tego było ale PO przejściu tego wydaje sie to całkiem miłe, w trakcie nie bardzo

A co do przełączenie na easy, tez to raz miałem(w hadesie) przy czym od razu sie skapnąłem(harpia ginąca po jednym strzale, wtf?) i zresetowałem konsolkę. Na szczescie save był blisko.
Mam nadzieję że w GOW2 nie ułatwili elementów zręcznościowych bardziej niż w GoW. No nie przesadzajcie, jedynka to i tak był mainstream.
Uscislij bardziej to chetnie odpowiem na twoje pytanie. Obecnie, nie wiem o co ci chodzi z tymi elementami platformowymi ;]
Konar$ky
26 03 2007, 12:06
Od wczoraj w końcu zacząłem GoW'a. I muszę rzyznać że gra dobra,a nawet i świetna, jak dla mnie nadaje się na miano kultowej. Wszystko jest doskonałe, grafika, muzyka, grywalnośc i moja ulubiona mitologia. GREAT!
raven_raven
26 03 2007, 17:27
Ona juz jest kultowa. Gratuluję wyboru!
CYTAT
Uscislij bardziej to chetnie odpowiem na twoje pytanie. Obecnie, nie wiem o co ci chodzi z tymi elementami platformowymi ;]
Sam nie wiem, dla mnie też w jedynce nie było jakichś kosmicznych elementów platformowych ;]. A niektórzy narzekają.
Konar$ky
26 03 2007, 21:02
CYTAT
Ona juz jest kultowa.
Bez urazy, ale unikaj przy mnie takich tekstów, bo za długo siedze w przemyśle gier żeby traktować mnie jak laika. No offence.
ProstyHeker
26 03 2007, 22:23
CYTAT(Konar$ky @ 26 03 2007, 22:02)

CYTAT
Ona juz jest kultowa.
Bez urazy, ale unikaj przy mnie takich tekstów, bo za długo siedze w przemyśle gier żeby traktować mnie jak laika. No offence.
I pewnie pamiętasz jeszcze czasy kiedy królował Atari 7800 i Master System? Bez urazy, ale wtedy Cie jeszcze na świecie nie było :F
Konar$ky
27 03 2007, 12:33
CYTAT
CYTAT(Konar$ky @ 26 03 2007, 22:02) *
CYTAT
Ona juz jest kultowa.
I pewnie pamiętasz jeszcze czasy kiedy królował Atari 7800 i Master System? Bez urazy, ale wtedy Cie jeszcze na świecie nie było :F
Może nie aż takie doświadczenie, ale erę PSX'a , N64 i Saturna się znało, ale uż dobra, koniec off-topu.
basbot11
27 03 2007, 15:44
CYTAT(Konar$ky @ 27 03 2007, 13:33)

CYTAT
CYTAT(Konar$ky @ 26 03 2007, 22:02) *
CYTAT
Ona juz jest kultowa.
Może nie aż takie doświadczenie, ale erę PSX'a , N64 i Saturna się znało, ale uż dobra, koniec off-topu.
łał, urzekła mnie twoja historia Konar$ky
Ja mam takie pytanie.
Co nalęzy zrobic, aby odkryć drugą Secret Message?
Być może już w tym temacie, ktoś to napisał, ale ja nie mam stałego dostepu do neta, więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś zechciał powtórzyć.
rozbić posągi w sali tronowej na Olimpie, 100 machnięć na jeden
Destoyer
27 03 2007, 17:12
CYTAT(R_88 @ 27 03 2007, 18:07)

Ja mam takie pytanie.
Co nalęzy zrobic, aby odkryć drugą Secret Message?
Być może już w tym temacie, ktoś to napisał, ale ja nie mam stałego dostepu do neta, więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś zechciał powtórzyć.
spoko. kiedy po zabiciu aresa bedziesz w olimpie w beda staly tam dwa posagi aresa i minotaura wystarczy je zniszczyc (zajmie to troche czau)
a btw jak wykonuje sie rzuty? Ja znam tylko L1+O, to jest wyrzut w powietrze, na filmku z God Moge koles stosował bardzo fajny rzut z trzasnieciem o ziemie, wyglądało to kompletnie inaczej niz to co ja robiłem a klon padał od tego od razu
CYTAT(Mikes @ 4 04 2007, 17:28)

na filmku z God Moge koles stosował bardzo fajny rzut z trzasnieciem o ziemie, wyglądało to kompletnie inaczej niz to co ja robiłem a klon padał od tego od razu
byle jakie wybicie w powietrze, skaczesz Kratosem i naciskasz kółko, możesz to robić tak długo aż nie opadniesz na ziemię
Zwyrodnialec
4 04 2007, 18:33
CYTAT(Mikes @ 4 04 2007, 17:28)

a btw jak wykonuje sie rzuty? Ja znam tylko L1+O, to jest wyrzut w powietrze, na filmku z God Moge koles stosował bardzo fajny rzut z trzasnieciem o ziemie, wyglądało to kompletnie inaczej niz to co ja robiłem a klon padał od tego od razu
Wystarczy podejść do klona i nacisnąć O, Kratos rzuci nim o ziemię. Ale na dłuższą metę jest to nieprzydatne, szczególnie jak namnoży się klonów, animacja tego rzutu trwa zbyt długo.
wiki1993
6 04 2007, 12:44
Rzutów jest trochę za mało

Mój ulubiony to

a potem

. No rzeźnia po prostu.
Wallerot
6 04 2007, 15:41
Mam problemik. Jestem w miejscu , w którym uciekam przed wilkim głazem z kolcami ,kiedy się tak ucieka w pewnym momencie są schodu na górę i tam jest taki jakby basen i na dnie są jakieś drzwi a na ścianie jest drabina co trzeba w tym momencie zrobić??
CYTAT(Wallerot @ 6 04 2007, 16:41)

Mam problemik. Jestem w miejscu , w którym uciekam przed wilkim głazem z kolcami ,kiedy się tak ucieka w pewnym momencie są schodu na górę i tam jest taki jakby basen i na dnie są jakieś drzwi a na ścianie jest drabina co trzeba w tym momencie zrobić??
trzeba wbiec po schodach, wskoczyć na ten walec, utrzymać się na nim, wskoczyć na tę drabinę i wejść po niej do góry
Ja mam pytanko. Jestem w 5 godzinie gry w God of War.Nie musze mówic jak świetna jest ta gra lecz zaciąłem się w pewnym momencie.
Mam Challenge of Poseidon no i przypłynąłem wszystko pod wodą i wyszedłem na powierzchnie z wielkim posągiem żony Poseidona.Gdy naciskam dźwignie włączają sie schodki i wchodzę na góre ale tam nie można nic zrobic HELP!
Jak pociągniesz za dźwignie wskakuj do wody, pod ostatnim schodkiem jest dziura, wplyn do niej i przeniesie cie nizej
Też mam problem w Challenge of Poseidon na samym początku, z tymi psami co wciąż pojawiają się nowe małe, które po chwili rosną. Na Hard jeszcze jakoś to przeszło, ale teraz na God tylko się irytuję. Zna ktoś jakąś dobrą taktykę na nie?
Thanks! Mikes jestem twoim dłużnikiem!:)
Powtarzam moje pytanie - czy zna ktoś dobrą taktykę na te odradzające się psy w Challenge of Poseidon? Już mnie zaczyna szlag trafiać z nimi
Co prawda na God Mode nie gralem, ale te psy fajnie sie kladlo kombinacja L1+O odpalana z wyskoku. Do poki sa male ofkoz, bo duze juz trzeba inaczej ciachac, ja stosowalem [ ] + [ ] + /\ albo /\ + /\ + /\ z daleka... Nie wiem jak to na God Mode poskutkuje ale na Hero i Spartanie dawalo rade milutko. Ew. sprobuj [ ] + [ ] (przytrzymac)... A i pewnie podarunek od Posejdona z pierwszego etapu gry znajdzie tu zastosowanie...
Właśnie problem w tym, że pioruny od Posejdona nie dają zbyt wiele, poza tym szybko się kończą, a czasami nie mam w ogóle możliwości złożenia całej sekwencji [ ] + [ ] + /\ albo /\ + /\ + /\, co dopiero z wybiciem przeciwnika w górę, do czego Kratos zbiera się wiekami. No nic, popróbuję znów kilka(naście?) razy i w końcu muszą pęknąć
JHa bym poseidona uzywał na koncu, kiedy jestes bliski smierci, to juz ich powinno dobic ;]
potem jest IMO gorsza walka minotaur i kilkanascie harpii
CYTAT(Wojtq @ 9 04 2007, 00:36)

Właśnie problem w tym, że pioruny od Posejdona nie dają zbyt wiele, poza tym szybko się kończą, a czasami nie mam w ogóle możliwości złożenia całej sekwencji [ ] + [ ] + /\ albo /\ + /\ + /\, co dopiero z wybiciem przeciwnika w górę, do czego Kratos zbiera się wiekami. No nic, popróbuję znów kilka(naście?) razy i w końcu muszą pęknąć

Sprobuj jeszcze jak mowilem podskok + L1 + O (przytrzymać) o ile masz Blades of Chaos na 5 lvl.
wiki1993
10 04 2007, 20:09
Damn, Challenge of the Gods dają czadu. Doszedłem do 8, ale dalej ani rusz, tych przeciwników jest za dużo

Dochodzę do momentu, w którym zostają już same Gorgony, ale jak są już tylko 2, to pojawiają się następne
CYTAT(wiki1993 @ 10 04 2007, 21:09)

Damn, Challenge of the Gods dają czadu. Doszedłem do 8, ale dalej ani rusz, tych przeciwników jest za dużo

Dochodzę do momentu, w którym zostają już same Gorgony, ale jak są już tylko 2, to pojawiają się następne

Poczekaj na 10 to sie zalamiesz, ja o malo pada przez okno nie wy... ten, wyrzucilem. Ale w koncu poszlo. Zachowaj sobie Rage of the Gods na ten 10 czelendż taka mała rada

Co do 8,
jesli dobrze pamietam to ten gdzie trzeba wytluc wszystkich... Skoro zostaly Ci juz same gorgony to sprawa jest prosta: biegasz, jak Cie ktorys bedzie probowal zamienic w kamien to ladujesz uniki jak szalony, przy okazji sprobuj zrobic tak zeby gorgony znalazly sie przy krawedzi w bardziej do wewnatrz planszy. Jak skoncza swiecic oczami do podskok + L1 + O, naladowac na maksa i gorgony ladnie szybuja za plansze. Powtorzyc kilka razy i voila
wiki1993
10 04 2007, 22:05
CYTAT(ako @ 10 04 2007, 22:45)

CYTAT(wiki1993 @ 10 04 2007, 21:09)

Poczekaj na 10 to sie zalamiesz, ja o malo pada przez okno nie wy... ten, wyrzucilem. Ale w koncu poszlo. Zachowaj sobie Rage of the Gods na ten 10 czelendż taka mała rada

Co do 8,
jesli dobrze pamietam to ten gdzie trzeba wytluc wszystkich... Skoro zostaly Ci juz same gorgony to sprawa jest prosta: biegasz, jak Cie ktorys bedzie probowal zamienic w kamien to ladujesz uniki jak szalony, przy okazji sprobuj zrobic tak zeby gorgony znalazly sie przy krawedzi w bardziej do wewnatrz planszy. Jak skoncza swiecic oczami do podskok + L1 + O, naladowac na maksa i gorgony ladnie szybuja za plansze. Powtorzyc kilka razy i voila 
Thx

Ale nie czytałem podpowiedzi, wolę sam jeszcze popróbować, jakby co to skorzystam

Ale z góry dzięki

Rage of the Gods wykorzystałem już w bodajże 6 challenge'u-
tam, gdzie nie można dostać obrażeń 
Może jeszcze uda mi się naładować

Ogólnie Challenge of the Gods to wg mnie straszna lipa- liczyłem na fajne wydłużenie gry, a tu taka kapa
CYTAT(wiki1993 @ 10 04 2007, 23:05)

Ogólnie Challenge of the Gods to wg mnie straszna lipa- liczyłem na fajne wydłużenie gry, a tu taka kapa

Powinno Ci sie udac jeszcze raz zdobyc Rage of the Gods, ja wykorzystalem podobnie i jakos dalem rade w 10 nastukac do pelna... co prawda "troche" sie podenerwowalem ale dalo rade

Moze samo Challenge of The Gods to lipa, ale IMO warto pozyskac dodatkowe stroje... przynajmniej 2 z nich daja grze kopa i zachecaja do ponownego zaliczenia fabuly na Spartan Mode, a i pozostale warto sprawdzic pod kątem oferowanych przez nie udogodnien
wiki1993
11 04 2007, 17:02
CYTAT(ako @ 11 04 2007, 17:56)

CYTAT(wiki1993 @ 10 04 2007, 23:05)

Powinno Ci sie udac jeszcze raz zdobyc Rage of the Gods, ja wykorzystalem podobnie i jakos dalem rade w 10 nastukac do pelna... co prawda "troche" sie podenerwowalem ale dalo rade

Moze samo Challenge of The Gods to lipa, ale IMO warto pozyskac dodatkowe stroje... przynajmniej 2 z nich daja grze kopa i zachecaja do ponownego zaliczenia fabuly na Spartan Mode, a i pozostale warto sprawdzic pod kątem oferowanych przez nie udogodnien

Właśnie- chciałem mieć
God Armor , żebym mógł przejść na God Mode- ale wystartowałem bez żadnego skina i jakoś daję radę
Boogieman
11 04 2007, 17:12
Ale na god mode mozna tylko miec podstawowy strój
Przypominam że dzisiaj kończy sie odliczanie na The City of Rhodes

Ciekawe co z tego wyniknie
wiki1993
11 04 2007, 18:58
CYTAT(Boogieman @ 11 04 2007, 18:12)

Ale na god mode mozna tylko miec podstawowy strój
Aha

Jak narazie całkiem nieźle mi idzie, jestem w Gates of Athens (daleko, wiem

) i nie jest tak strasznie
Boogieman
11 04 2007, 19:04
Tak naprawde God mode nie jest bardzo trudny nie liczac walki z Aresem
wiki1993
11 04 2007, 19:07
To trochę zabawne, ale jak 1 raz przechodziłem tą grę to grałem na poziomie easy

Ukończyłem ją wczoraj

Dziś wziąłem się za łby z God Mode i jak na takiego lamusa to nie jest strasznie

<--- Który raz ja to piszę ?
Boogieman
11 04 2007, 19:08
No gode mode nawet w polowie nie jest tak trudno jak Dante must die (niestety)
wiki1993
11 04 2007, 19:12
CYTAT(Boogieman @ 11 04 2007, 20:08)

No gode mode nawet w polowie nie jest tak trudno jak Dante must die (niestety)
Fakt, DMD jest hardkorowy

Doszedłem do 7 misji (DMC3) i tyle
Boogieman
11 04 2007, 19:14
Jak bys mial problem z GOW to wal na PM (na gg zadko jestem [bardzo zadko])
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.