Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tajemnice Smallville; "Smallville"
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Stron: 1, 2, 3, 4
Mazzi

Tajemnice Smallville (org. Smallville) – serial obyczajowy z elementami fantastyki, opowiadający o młodzieńczych latach Supermana – Clarka Kenta. Wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych przez Warner Bros., na antenie zadebiutował w 2001 roku. Do dziś zrealizowano sześć sezonów serialu. 26 stycznia 2006 roku został wyemitowany setny odcinek Smallville pt. Reckoning.

W Polsce Tajemnice Smallville emitują telewizje: TVN (do tej pory stacja wyświetliła trzy sezony serialu – czwarty jest emitowany od 1 lipca, w niedziele w godzinach wieczornych) oraz TVN Siedem (emisje powtórkowe po TVN).

Tajemnice Smallville” przedstawiają życie legendarnego Supermana w czasach jego młodości. Akcja serialu rozpoczyna się w 1989 roku, kiedy na małe amerykańskie miasto spada deszcz meteorytów, a wraz z nim kapsuła, w której na Ziemię przybywa kilkuletni Superman. Młodego chłopca znajdują Marta i Jonathan Kentowie i postanawiają go przygarnąć. Deszcz meteorytów wywołał jednak tragiczne skutki w żyjącym swoim spokojnym rytmem miasteczku Smallville. Jeden z meteorytów zabija rodziców Lany Lang. Państwo Langowie stali się jednymi z wielu ofiar tego wydarzenia. Mimo tych szkód po kilkunastu latach mieszkańcy starają się żyć tak jak przed zdarzeniem.

Clark dorasta – zaczyna poznawać i próbuje panować nad swoimi nadludzkimi zdolnościami. Chłopak potrafi m.in. przenikać wzrokiem przez ściany, rozpalać oczami ogień czy podnosić niesamowicie ciężkie przedmioty. Z czasem okazuje się, że Superman ma także słabości – nie może przebywać zbyt długo w towarzystwie kryptonitu, czyli materiału skalnego, który przybył razem z nim na planetę. Powoduje on nagły spadek formy i utratę nadprzyrodzonych zdolności Clarka. Na swoje nieszczęście, chłopak jest narażony na jego częstą obecność, ponieważ Kryptonit jest wszechobecny w Smallville. To właśnie dzięki temu meteorytowi wielu innych mieszkańców miasta "otrzymało" niespotykane dotąd moce. Niestety, większość z nich wykorzystuje je do złych celów, a młody Kent – czując się za to odpowiedzialny – walczy w każdym odcinku serialu z jakimś człowiekiem-mutantem, który zagraża miastu lub jego przyjaciołom.

„Tajemnice Smallville” to także perypetie miłosne. Clark podkochuje się w szkolnej koleżance Lanie Lang, której także nie jest obojętny. Tymczasem inna znajoma – Chloe Sullivan, młoda dziennikarka – jest z kolei zauroczona Clarkiem. Wynika dość nieciekawa sytuacja, a pikanterii dodaje fakt, że Lana i Chloe są bliskimi przyjaciółkami.

Ważnym bohaterem serialu jest Lex Luthor. Pojawia się on już w pierwszych odcinkach i daje się poznać jako dociekliwy i dążący do celu biznesmen. Po wypadku, z którego uratował go Clark (korzystając ze swojej niezwykłej siły), obaj stają się przyjaciółmi, jednak Clark nie ma zamiaru wyjawiać w jaki sposób ocalił Lexa. Z czasem Luthora coraz bardziej zaczynają dręczyć pytania: W jaki sposób tak naprawdę został uratowany od śmierci w zatopionym aucie? Jak udało się przeżyć Kentowi uderzenie przez jego samochód na chwilę przed wypadnięciem z mostu? Skąd miał jeszcze siły, aby mu pomóc? Ciekawość narasta i staje się obsesją Lexa.

Najlepszym szkolnym kolegą Clarka jest Pete Ross, który jako pierwszy – poza rodziną – poznaje możliwości swojego przyjaciela. Ta informacja z początku jest wielkim szokiem dla Pete’a, ale po ochłonięciu nie zmienia on stosunku do Clarka i jest pod wrażeniem jego mocy.

http://youtube.com/watch?v=UAI-OEsoz0M - Clark Kent w akcji.

http://youtube.com/watch?v=rUxHRpw00ZU - Clark i Lana aka "Clana" smile.gif
rockatansky
...w sumie fanem tego serialu nie jestem... piszę jednak dlatego, że wiem jak to jest ściągać odcinki ulubionych seriali arrow.gif osobiście preferuję metodę: naściągać ile się da (w moim wypadku kilka sezonów) a później oglądać "na masę"... inaczej nie da rady... icon_twisted.gif
szczurek
oglądałem pare odcinków w tv i były całkiem fajne ale jakimś fanem nie jestem także nie ściagam seriali z sieci.....
kubson
mi jakos nie przypadl ten serial do gustu
Kriseh
Ja jestem cholernym fanem serialu i jestem rownie cholernie wkurzony, ze TVN przerwal emisje w TAKIM momencie... Az nie wytrzymalem i sobie sciagnalem pierwszy odcinek 2 seii (modem, ponad 100 mb - masakra ;p). Ale postanowilem dalej nie sciagac (takze z powodu tego modemu) i czekac na emisje. CZEKAM!!!!

Lex w kaftanie? O_o
Alpha Trion
Doskonaly serial IMo o niebo lepszy niz kiszkowate emisje "Przygody Supermana" z Teri Hatcher . Widzialem wszystkie odcinki jakie wyemitowano do tej pory co nie wyemitowala polish TV sciaglem z imesha w jakosci 400 mg , niestety armageddon przetrwaly tylko dwa...
Calling (ktory jest wlasciwie jednym z dwoch epizodow , drugi to konczacy druga serie Exodus ) oraz Accelerate . Serial trzeba zobaczyc by ujrzec tego Aniolka co gra Lane Lang ( Kristy Kreuk ) smile.gif
lecz nie tylko...to wszystko oglada sie nietypowo gdyz wiadomo jak sie to skonczy , wiadomo kim stanie sie ten mlokos i jak potocza sie dalej jego losy . Dla tych co sie bardziej interesuja geneza Supermana troche beda razic drastyczne zmiany... , odpowiem na priv bo nie chce spojlerowac :wink:

ale sa tez rozne smaczki i zabawne nawiazania do dalszych losow czlowieka ze stali , to wszystko jest zasluga nie tylko scenariusza ale takze doboru aktorow ...spojrzcie tylko na odtworce Clarka ....( Tom Welling ) , nie wiem skad oni wytrzasli goscia ktory wyglada jak mlody
Chris Reeve ( stary dobry supa ) , rownie dobry jest lex , jego tatus , Kentowie w srednim wieku , ...doskonale oddany urok miasteczka Smallville , ogrom i przepych Metropolis...no i oczywiscie dajacy rade jak cholera motyw muzyczny Remy Zero tongue.gif
Mazzi
Ja jestem cholernym fanem serialu i jestem rownie cholernie wkurzony, ze TVN przerwal emisje w TAKIM momencie... Az nie wytrzymalem i sobie sciagnalem pierwszy odcinek 2 seii (modem, ponad 100 mb - masakra ;p). Ale postanowilem dalej nie sciagac (takze z powodu tego modemu) i czekac na emisje. CZEKAM!!!!

Lex w kaftanie? O_o

Kriseh mozesz sie nie doczekac - serial jest na topie ---> im jest lepszy tym jest drozszy i po prostu TVN nie wylozy tej kasy smile.gif Dla pocieszenia ci powiem, ze 2 sezon jakis czas temu zaczeli emitowac w .... ANGLII smile.gif) Szkoda ze nie kolekcjonuje tych odcinkow, bo naprawde to co sie dzieje pozniej ryje beret smile.gif Pal licho z geneza Supermana, kogo to obchodzi smile.gif ? Liczy sie diaboliczny Lionel i rosnaca z czasem niegodziwosc Lexa smile.gif Lubie komiksy o supermanie i w sumie zmiany jakie wprowadzili scenarzysci mnie nie raza. Caly czas sledze ze skupieniem poczynania Lionela i Lexa, ktorzy w 3 serii sa blizsi poznania tajemnicy Clarka ... Kazdy kolejny odcinek wyposazony jest w doskonale udzwiekowienie, ktore podkresla dramatyzm wydarzen.

Bo zupa byla za slona smile.gif

Clark, nie dzisiaj, boli mnie glowa wink.gif

Moja była smile.gif
Kriseh
Kriseh mozesz sie nie doczekac - serial jest na topie ---> im jest lepszy tym jest drozszy i po prostu TVN nie wylozy tej kasy smile.gif

Swego czasu taki Polsat wykupil 2 sezon Roswell, w momecie gdy ten serial byl na topie. Fakt, ze to inna telewizja, ale jakos musze sie pocieszac ;p
deph // 0Z0
co wy wiecie o stacjach dajacych (pipi) z emisja :p tv4, polshit, tvn- wyemitowaly po jednym sezonie buffy (ostatnio polshit zakonczyl emitowac drugi) i ... tyle. serial juz sie "nie kreci", wiec drogi nie jest, tym bardziej ze chocby taki trzeci sezon to bylo kilka ladnych lat temu (ogolem jest 8 sezonow) co tym bardziej powinno cene zbic. podobnie jest z angelem (w mrocznym rodzimym tlumaczeniu "aniolem ciemnosci")- z tego co wiem to tv4 ma dwa sezony, podczas gdy w stanach konca dobiega piaty. czekac nie ma na co, trzeba sciagac i to tak jak rockatansky napisal- po kilka sezonow na raz, a pozniej maraton :>
rockatansky
co wy wiecie o stacjach dajacych (pipi) z emisja tongue.gif tv4, polshit, tvn- wyemitowaly po jednym sezonie buffy (ostatnio polshit zakonczyl emitowac drugi) i ... tyle. serial juz sie \"nie kreci\", wiec drogi nie jest, tym bardziej ze chocby taki trzeci sezon to bylo kilka ladnych lat temu (ogolem jest 8 sezonow) co tym bardziej powinno cene zbic. podobnie jest z angelem (w mrocznym rodzimym tlumaczeniu \"aniolem ciemnosci\")- z tego co wiem to tv4 ma dwa sezony, podczas gdy w stanach konca dobiega piaty. czekac nie ma na co, trzeba sciagac i to tak jak rockatansky napisal- po kilka sezonow na raz, a pozniej maraton :>

...te maratony urządzałem sobie właśnie na Buffy (jest 7 sezonów) i Angelu... zabawa nieziemska arrow.gif oglądasz odcinek ze świadomością, że masz dwa sezony następnych...
...Buffy zaliczyłem cała... icon_twisted.gif ...w "Angelu" jestem na odcinku 5x09... w kolejce czekają Farscape, Stargate i Star Trek: Voyager...
Alpha Trion
lubisz Bad guy's Mazurze? smile.gif , trudno sobie wyobrazic bylo ze Clark i Lex'us byli kumplami , zgrabnie to przedstawili . Mnie pomalu nudzil ten szkolny feeling rodem z "Popular" , dlatego szczegolnie lubilem niegrzecznego Clarka jak sie zabawial w Metropolis smile.gif [Tom Welling zreszta tez sam przyznal ze lubi swintuszyc tongue.gif ), widac znow tworcy wrocili do korzeni , najbardziej daja rade odcinki w ktorych Supero zdobywa nowe Powerki , obgryzam paluchy w oczekiwaniu na 18 urodziny Clarka kiedy sie nauczy latac smile.gif
BOBAN
...ogladałem, nawet siekawy (muzyka intro->wypas)

tylko troche niedociągnięć jest np. Peter Ross jest czarnoskóry, śmiechu warte...no i Lex w Smallville laugh.gif laugh.gif
Mazzi
Rockatansky: nie daloby sie od ciebie czegos zgrac smile.gif ? Ogolnie to cholernie bym chcial zdobyc jakis dobry serial, bo nie jestem w stanie na moim laczu sciagac wszystkiego jak leci. Zawsze mi sie marzyla calosc Buffy chocby, albo jakis inny dobry serial w takich klimatach mrocznych lub sci fi wink.gif

Alpha Trion: bardzo lubie, sam jestem paskudny black guy smile.gif Lex w sumie odzwierciedla moje marzenia wink.gif Chcialbym sie ubierac jak on - strasznie mi pasuje feeling takiej elegancji, dlugich plaszczy - miec taka bryke - wlasna posiadlosc wypelniona cudami techniki i wianuszek seksownych kobiet w zasiegu reki smile.gif Clark to taki wsiur totalny, ulizany, ciotowaty (jak moze olewac ta Lane ? przeciez konik sam w spodniach bryka) i wiecznie "postepujacy slusznie", tak jak mu tatuś kazał.

deff: moze ty masz jakies seriale ?

Kriseh
Lex w sumie odzwierciedla moje marzenia wink.gif Chcialbym sie ubierac jak on - strasznie mi pasuje feeling takiej elegancji, dlugich plaszczy - miec taka bryke - wlasna posiadlosc wypelniona cudami techniki i wianuszek seksownych kobiet w zasiegu reki smile.gif ]

Mam DOKLADNIE to samo marzenie - po prostu koles z klasa i kasa. No i ta mroczna przyszlosc przed nim (pamieta ktos odcinek, w ktorym ta slepa staruszka ujrzala wizje Lex'a? rewelacja) - zdecydowanie najlepsza postac serialu. Co do Clarka... Wsiur owszem, ale dosc sympatyczny, powazny minus to olewanie Lany - tego nie mozna wybaczyc ;p Chociaz Chloe mi sie chyba bardziej podoba... Pytanie - ma ktos na plytkach ten serial (2 sezon chociaz)? Zaplace smile.gif

Ja chce te ciuchy i samochod Lexa! ;p
kotlet_schabowy
Serial jest kozacki, szkoda, że nie ma narazie następnej "serii". Pierwsza się skończyła w ciekawym momencie. Mam nadzieję, że we Wrzesniu na stacji TVN ukaże się drugi sezon ( dziwne określenie ).
rockatansky
Rockatansky: nie daloby sie od ciebie czegos zgrac  ? Ogolnie to cholernie bym chcial zdobyc jakis dobry serial, bo nie jestem w stanie na moim laczu sciagac wszystkiego jak leci. Zawsze mi sie marzyla calosc Buffy chocby, albo jakis inny dobry serial w takich klimatach mrocznych lub sci fi  

...i tak... i nie... dało by się zgrać, tyle, że nie Buffy, bo dysponuję jedynie 3 odcinkami (7x20, 21, 22)... Buffy ściągałem sobie dzięki uprzejmości ukochanej tepsy i jej promocji icon_twisted.gif na masę, w kiepskiej jakości, a takich nie nagrywam odkąd zobaczyłem jak wygląda dvdrip takiego odcinka...
...dysponuję za to serialami Farscape (1 sezon bez trzech odcinków + kilka z drugiego... i próbuję ściągać dalej) oraz Stargate SG1 (2 sezon od 12-22, cały trzeci sezon i kilka oddzielnych...), które są w bardzo dobrej jakości i zajmują ok.200-350 MB...

...słyszł ktoś, że mają kręcić nowy serial Stargate... ma podobno opowiadać o innej drużynie (SG?)... nie pamiętam podtytułu...
Diabeu
icon_twisted.gif nowy SG? poprzedni to był 01 bodajże, aby7 nie było w klimacie poprzedniego, więcej powagi plz, bo tego nie dają rady oglądać i tylko czasmai jak usłyszę komentarz "makgajwera" to mam banana, a ogólnie to mierzi mnie koleś z pieczątką na głowie
smallville? to to o kolesiu w czerwonych gaciach na niebieskich kalesonach??? czytałem opis i chamsko zdewastowali fabułę, wszyscy się znają od liceum, lex, lois itp. - jeszcze się okaże że ich wuefista to Frank Castle a pan od historii to Kingpin (Oo)
icon_twisted.gif
Kriseh
Lois w Smallville nie ma ;p Tak samo Clark nie lata jeszcze w kalesonach, ale wybaczam ci, bo nie widziales pewnie serialu ;p
Diabeu
icon_twisted.gif widziałem JEDEN, i na dodatek nie cały, nie ma lois? heh szkoda, jak miała 18 to pewno była jędrna jak brzoskwinia:] ale kurde Lex jest icon_twisted.gif
Kriseh
Bez Lexa ten serial bylby NICZYM icon_twisted.gif No i moze bez Lany, bo jest na co popatrzec ;p
Diabeu
icon_twisted.gif czyli znowu serial w kórym jedynie bad-ass madafaka jest fajną postacią? icon_twisted.gif
Mazzi
Raczej kolejny serial w ktorym bohater glowny jest loooserem, bo i tak wszyscy dopinguja temu zlemu. Cos musi byc w tym, ze tak bardzo kreci nas zlo i niegodziwosc. Lex jest doslownie w swoim czynieniu zla czarujacy - to sie nazywa robienie przekretow w wielkim stylu wink.gif
Diabeu
icon_twisted.gif ej no kurde zawsze tak jest, ten dobry to wafel i lama a zły ma jakąś głębię, to co go motywuje i nim kieruje, a ci dobrzy to rzadziarzeeeeeeeeeeeeeee - wiecznie ufni w dobroć ludzi i tego typu tam - jak oni się uchowali???? icon_twisted.gif
Kriseh
Fajne sa tez relacje miedzy Lexem a starym Clarka - az sie prosi, zeby Kent przyj.ebal lysemu ;p ( w 1 sezonie tak jest, nie wiem jak dalej).
Mazzi
Lubia sie - w sumie stary ufa bardziej Lexowi niz sam Clark, ktory powoli zaczyna rozumiec, ze jego "przyjaciel" ma wiecej tajemnic, niz on sam smile.gif

Ogolnie druga seria skupia sie na trojkacie milosnym Clark-Lana-Chloe i tajemnicy jaskin z kryptonskimi symbolami i ukrytego w statku kosmicznym dziedzictwa Kryptonu ...

Trzecia seria jest cholernie zakrecona i chyba najlepsza ze wszystkich - glownym motywem przewodnim jest pobrana od Clarka probka krwi. Seria zaczyna sie z wielkim impetem i poznajemy "mroczna strone" naszego bohatera, ktory z dobrotliwego Clarky'ego staje sie prawdziwym madafaka ;-))) Teraz powoli konczy sie 3 seria i zageszcza sie konflikt pomiedzy Lexem a jego Ojcem ... jak sie tez okazuje stary Luthor jest bardzo blisko odkrycia prawdy i jest zdesperowany, gdyz ...

Kurde ten serial rzadzi, naprawde - doskonaly klimat, swietna muzyka i gra aktorska - doslownie ZAZDROSZCZE wam ze mozecie posciagac sobie te wszystkie nieogladane odcinki i calymi tabunami ogladac przez dluuugie noce - ja teraz musze czekac z napieciem co tydzien na kolejny smile.gif

P.S

Ciekawostka moze byc dla Was fakt ze w serialu goscinnie pojawia sie sparalizowany Christopher Reeve, ktory odgrywa role Dr Swanna, naukowca zajmujacego sie badaniem kosmosu i szukania sladow zycia pozaziemskiego. Reeve jest znany z rol w kinowych adaptacjach Supermana.
Boczek
spox serialik był szkoda ze tvn przerwal emisje trzeba bedzie poszukac jakis odcinkow z nowej serii icon_twisted.gif
Kriseh
Lubia sie - w sumie stary ufa bardziej Lexowi niz sam Clark, ktory powoli zaczyna rozumiec, ze jego \"przyjaciel\" ma wiecej tajemnic, niz on sam smile.gif

Szkoda troche, juz liczylem, ze bedzie ostro.

Ogolnie druga seria skupia sie na trojkacie milosnym Clark-Lana-Chloe i tajemnicy jaskin z kryptonskimi symbolami i ukrytego w statku kosmicznym dziedzictwa Kryptonu ...

Skupienie sie na watku milosnym? Bleeee, zmienia sie w typowy serial dla mlodziezy ;p

Seria zaczyna sie z wielkim impetem i poznajemy \"mroczna strone\" naszego bohatera, ktory z dobrotliwego Clarky'ego staje sie prawdziwym madafaka ;-)))

Clark madafaka? Przeciez to cio.ta ;p

Kurde ten serial rzadzi, naprawde - doskonaly klimat, swietna muzyka i gra aktorska - doslownie ZAZDROSZCZE wam ze mozecie posciagac sobie te wszystkie nieogladane odcinki i calymi tabunami ogladac przez dluuugie noce - ja teraz musze czekac z napieciem co tydzien na kolejny smile.gif

Kto moze ten moze, ja jestem zdany na łaske i niełaske TVNu...
Mazzi

Skupienie sie na watku milosnym? Bleeee, zmienia sie w typowy serial dla mlodziezy ;p
...

Zapewniam cie ze nie, Clark w koncu sie decyduje na jedna z nich, nie zdajac sobie sprawy do czego moze byc zdolna odrzucona i zraniona kobieta .... czasem potrafi sprzymierzyc sie z samym diablem ...
tk
Ten serila daje rade tylko nasza kochana telwizja nie chce wydawać kasy na nast odc. takie zycie . Ale gości który gra Lexa ( chyba Resenbaum ) jest świetny , nigdy wcześniej nie widziałem tak wspaniałej kreacji w serialu teleziyjnym ) . Z tego co zobaczyłem na zdjeciach to musze to dalej oglądać , ludzie ja chce mieć leprzego neta ......

..... ale mój kumpel ma całe StarGate , pewnie mi sciągnie biggrin.gif Jest na suprnovej ??? Aha są do tego gdzieąś napisy bo mi sie nie widzi oglądać po "engelsku " ?
Alpha Trion
Mazurze nie tylko Reeve sie tam pojawia , w jednym z odcinkow trzeciej serii pokazal sie Perry , szefu doroslego Supcia" gra go znany aktor Michael Mckean (Mighty Wind ).

Ladnych panien tam nie brakuje polecam obejrzenie odcinka "Obsession" a wielbicielom Lany odcinek pierwszej serii "Nicodemus" , scena gdzie sciaga bluzeczke przeszla do historii tongue.gif
Diabeu
icon_twisted.gif wy te seriale to chyba tylko dla panien oglądacie:p icon_twisted.gif
Alpha Trion
icon_twisted.gif wy te seriale to chyba tylko dla panien oglądacie:p icon_twisted.gif

bo TAKIE kobiety mozna sobie poogladac nieczesto smile.gif

Diabeu
icon_twisted.gif osłabiające, wychodzicie czasami na swieże (w miarę) powietrze? polecam zwłaszcza jak jest ciepło, nawet nie wiecie jakie panny po ulicach śmigają - a ta na zdjęcie to sorry ale nic specjalnego, ot kotlecik:p icon_twisted.gif
Mq
Przyznam sie,ze udalo sie wam wzniecic we mnie zainteresowanie i wlasnie zasysam pierwszy seszon.Zobaczymy jak to bedzie ;)
aczkolwiek obejrzalem pilota i wyglada troche jak Beverly Hills na wsi ;p
Dante
Serial mi się nawet spodobał i chciałbym oblookac dalsze serie ale przy moim modemie i czasie tygodnia w którym sciągam 1 mp3 na film nie mam szans.

PS. Teraz na TVn to przynajmniej Fastlane czyli gliniarze bez odznak polecam oglądnąć
Mq
Obejrzalem wszystkie dostepne odcinki i hmmm....
Jest jasne,ze scenarzysci sa alkoholikami bez nadziei i cpunami.Najlepsze odcinki tworza bedac pod wplywem wielu roznych i,jak sadze,mocnych srodkow,natomiast przez reszte czasu,niestety wiekszosc,tworza odcinki przecietne(z duza iloscia ogranych chwytow,a ze serial traktuje sie smiertelnie powaznie czasem to nie wyglada najlepiej).Pozostaje pytanie czy warto przedzierac sie dla paru mocnych odcinkow,Chloe(jej oczy kiedy sie usmiecha)j ,Luthora juniora i seniora(jedyne postacie z kregoslupem)?Chyba tak,dlatego bede ogladac dalej...i tak nie ma zbyt wielu lepszych serialow :)

Lana do pieca
Kriseh
Dobra wiadomosc dla tych co sa zmuszeni czekac na odcinki w TV (m.in. ja ;p) - we wtorek o 22 TVN zaczyna emisje 2 sezonu serialu biggrin.gif
tk
To tak jakby ktoś z TVN'u czytał te nasze wypociny ... biggrin.gif Fajnie ale czemu trzeba bylo tak długo czekać.
Mazzi
Oglajcie i dziekujcie TVN za ten podarunek smile.gif))))))))))))))))))) Prawdziwa akcja dopiero sie rozkreca wink.gif)))
Boczek
ogladal ktos bo ja przegapilem :cry: ,co bylo :wink: question.gif
YETI
klikni na link ktory podałem
Kriseh
No sorry, ale to co tam pisza to niezbyt sie pokrywa z faktyczna trescia tego odcinka ;p
DWR
serial bardzo mi sie podoba, jest ciekawy, trwa tyle ile potrzeba, nie musze czekac tydzien zeby sie dowiedziec jak sie skonczyl jakis watek bo kazdy ktory zaczal sie na poczatku odcinka, konczy sie pod koniec.
Kriseh
No nie wiem, jest/bedzie kilka watkow, ktore beda sie przewijac w serialu jeszcze nieraz (np. czerwony kryptonit hyh.gif )
yardi
Serial jest lekko "na luzie".
Ten Klark to troche głupi, zamiast se podglądać dziewczyny w szatni to on se ratuje innych biggrin.gif .
moskwiczsan
btw niedawno wyszedl 2 sezon na dvd i 12 odcinkow (dvd rip) jest juz dostepne jako torrenty (idzie pieknie)
TVN poszlo w ostatni wtorek w pipipi, wiec juz ich olalem i ogladam na kompie,
clark mnie smieszy, ale czego sie mozna spodziewac po praworzadnym supermanie, zamiast sie brac za lane to on struga ogora w szopie smile.gif
co do scenariusza to tez uwazam ze jest pogienty, sporo odcinkow jest byle jakich, robionych na sile, ale cooz,
w "innych" krajach koncza 3 sezon a my zaczelismy 2 sad.gif
Kriseh
No niestety, TVN we wtorek dalo (pipi), ale tak to juz jest w Polsce... Co do Clarka... taki lalusiowaty kolo, ale kurna normalnie uwielbiam kolesia jak jest pod wplywem czerwonego kryptonitu biggrin.gif (tak, znow nawijam o tym, ale co ja poradze, ze kocham ten motyw ;p) Scenariusz nie jest pogiety, on jest FANTASTYCZNY!!! Ciagle cos sie dzieje, jakies machlojki Lexa/Lionela, trojkat milosny miedzy Clarkiem, Lana i Chloe i wiele, wiele innych zayebistych motywow. Owszem zdarzaja sie gorsze odcinki jak chocby nudny poczatek 1 sezonu, ale caloksztalt wszystko nadrabia. KOCHAM TEN SERIAL!!! smile.gif
moskwiczsan
lubisz czerwony kryptonit smile.gif no to poczekaj do koncowe odcinki 2 sezonu smile.gif nic wiecej nie powiem icon_twisted.gif
Kriseh
Nic nie musisz mowic, bo juz widzialem koncowke 2 sezonu i poczatek 3 biggrin.gif Odcinek "Exile" (3x01) uwazam za najlepszy odcinek calego serialu hyh.gif

Mazzi, to kiedy robimy tatuaze "Smallville"? ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.