red2000
18 11 2004, 14:38
w najnowszym opsm2 przeczytalem krotki wstep do gry i bylo tam napisane "gra bardziej rozbudowana bla bla bla (same superlatywy) i bardziej....zagmatwana" hmmm nie wiem co o tym sadzic ale i tak wole ta serie bardziej niz ratcheta ktorego razem z jakiem 3 musze sobie sprawic
Ja właśnie lubie w Jak3 ten klimat wszystko na -pozór ponure itp,ale jak Dax coś palnie............
Po tym co napisali w PE, wiem juz ze ta gra jest super.
Dzięki za długą odpowiedź ,ale napisz coś więcej.
Ile dostał ,co piszą?
Anonymous
20 11 2004, 22:18
Dostal (chyba moge juz to napisac) 8+ (Ratchet dostal 9). Jednym z minusow bylo
Zlepek Mini gierek
Podobno duzo jest tam wyzej wymienionych Mini gierek (w jednej Dax jest jako Pac Man). Hiv skonczyl ta gre w 10 godzin, ale zaraz chcial ja przechodzic jeszcze raz. Haven City po ktorym bedziemy sie poruszac bedzie teraz mniejsze
Grafika 10 muzyka 8 grywalnosc 8
Ocena ogolna 8+
(drugi minus: zbyt ciezki klimat)
Sorki za taka chaotyczna wypowiedz
hmm gralem chwile w 3 i mi sie bardzo podobala.Ale narazie przejde dwojke do konca bo zrobilem sobie przrwe bo nie wiedziec czemu nie podobala mi sie moze dlatego ze zaczolem wnią grać w ten sam dzien co skonczylem jedynke i czulem jakby znudzenie juz tą grą.Wiem jedno po przejsciu dwojki nie zaczne odrazu grac w 3 bo nie chce zmascic sobie jak mniemam po pol godzinnym obcowaniu z jakiem3 swienej gry!!
Wiecie co ja tam mam obawy jak zareaguje kiedy zobacze gierke,kiedy zaczne grac....Bo "jedynką" bylam zafascynowana,w "2" nie gralam bo mielismy "chwile" na CD i jakos olalismy sprawe zeby miec na DVD,dopiero teraz sie "za to wezmiemy".Z pewnoscia nie bedzie źle,nie pozwola sobie na to,ale czy bedzie wystarczajaco dobrze dla mnie?
mrowa607
24 11 2004, 18:33
ja juz mam 100% troche trudna i ostatni boss dosc latwy ale gra sie fajnie szkoda ze to tylko ok 10 godzin
dirtymike
24 11 2004, 19:32
troche krótka jak tylko 10 godz. ale jak jest fajan to ok. A jak tam z fabułą czy też jest taka zawrotna jak w dwójce?
_Recoba_
14 12 2004, 20:11
OJAA! Dzisiaj dostalem wczesniej zamowionego Jak'a 3 ! Wypas, gdyby nie to, ze wczoraj moja konsolka padla (wlacza sie, ale nie czyta plyt).
troche krótka jak tylko 10 godz. ale jak jest fajan to ok. A jak tam z fabułą czy też jest taka zawrotna jak w dwójce?
jeszcze bardziej..
Mi przejście JAKa III zajęło 13 godzin.
No bez jaj
To znaczy ,że jest krótszy od poprzednika?Mniej rozbudowany?
Napiszcie coś więcej do jasnej cholery.Nie jakieś tam,,przeszedłem to w 10 godzin,,
Opiszcie wrażenia.
Heh, właśnie poproszę o jakieś konkrety

. To by oznaczało, że Jak 3 jest nie tylko krótszy od poprzednika, ale i mniej więcej na tym samym poziomie żywotnościowym, co Jak 2. Napiszcie coś o trudności misji, czy zajmują dużo czasu itd.
neospiderman
15 12 2004, 17:31
A wienc ja coś napisze od siebie, a wienc gierka jest krótsza od poprzedniej części, jest tak że łatwiejsza. Ale jest dużo minigierek np. wyścigi itp. [pamientacie orby z poprzedniej części teraz jest ich 600 do zebrania

].
Obniżenie trudności to dobry pomysł.
JAK3 jako platformówka ma odsterowywać ,a ja przy poprzedniku klołem tak głośno ,że matka musiała mnie uspokajać
neospiderman
15 12 2004, 17:46
Obniżenie trudności to dobry pomysł.
JAK3 jako platformówka ma odsterowywać ,a ja przy poprzedniku klołem tak głośno ,że matka musiała mnie uspokajać
Też uwarzam że obniżenie trudności wpłyneło pozytywnie na gameplay - no i przecież zawsze jest jeszcze Hero Mode, po przejściu gry [z którego nie omieszkam skorzystać, ale najpierw "zmencze" R&C3]
A mnie poziom trudności w poprzedniku odpowiadał(choć żałuje tych wyrwanych włosów

)tera jest szybciej łatwiej i przyjemniej,jak pierwszy raz grałem to przeszedłem około 33 pro. gry a grałem lekko ponad 3 godziny więc..........jest krtótki ale jak się gra to sie po prostu oderwać ie można
Fabuła jest świetna. Poziom trudności jest zdecydowanie za niski. Przy drugiej części klnąłem jak nigdy, ale jak ją ukończyłem to cieszyłem się jak dziecko. Ostatni boss jest zdecydowanie za prosty (niektóre czasówki były o wiele trudniejsze). Minigierek jest zdecydowanie za dużo. Najlepszym atutem tej części są zdecydowanie pojazdy buggy. No i po ukończeniu jej, w przeciwieństwie do cz. II, chce się dalej grać. Moja ocena 810.
_Recoba_
16 12 2004, 16:59
Pewnie Naughty Dob chodzilo o to zeby zrobic gre prosta latwa i przyjemna!
No i o to chodziło.
Przynajmiej matka się nie będzie wk.ur,wia.ć ,że przeklinam na telewizor i ludziki ,które w nim skaczą.
Z tym ,że ten czas gry to jakiś shit.
No chyba ,że są bonusy.Może wyścigi ,albo deska?
Wiśnia San
16 12 2004, 17:21
Było by miło gdyby JAKIII miał wybór pozimów łatwy i normalny. Dlaczego?? Ten sam powód co podał SOLID, czasmi miałem ochote rozszarpać konsole
Ja tam nie żałuje, że III jest łatwiejsza... Przy drugim Jak'u tak głośno qrwy leciały, że nawet sąsiedzi się zainteresowali, czy aby mnie nie napadli
Aby zebrać te 286 jaj musiałbym chyba kielona wychylić, nikt przy zdrowych zmysłach tego nie zdobędzie... ...
Partyzant
18 12 2004, 10:56
Skończyłem własnie Jaka3 - i jestem lekko rozczarowany. Za krótko jak dla mnie (ok. 13 godzin mi to zajęło), za łatwo (JAK 2 miał jak dla mnie idealny poziom trudności) , minigierek nie ma już takich fajnych, misje i światy lekko zasysaja... Ocena - 7.5/10
W czwórce (jeśli będzie) powinni wrócić do klimatów jedynki mi tam one najlepiej odpowiadały. A od futurystyki mamy przecież R&C.
Podobno ma to byc trylogia wiec czworki nie bedzie, raczej.
Raczej npewno nie bedzie.
Jak tak jak i Crash.3 części i starczy.Tymbardziej ,że J.Rubina już nie ma w ND.
Juz go nie ma? Myslalem ze dopiero bedzie odchodzil.
No miał odejść po premierze JAKaIII.
JAK jest ,jego nie ma.
No właśnie.Czy bez niego ND to będzie to samo?
ND bez Rubina to tak jakby Konami bez Kojimy, czyli raczej firmie nie wyjdzie to na dobre. Choc mam nadzieje ze bede miali pomyls na Jak Team Racing
dirtymike
18 12 2004, 19:59
No miał odejść po premierze JAKaIII.
JAK jest ,jego nie ma.
No właśnie.Czy bez niego ND to będzie to samo?
Raczej pytanie czy Nuoghty Dog będzie istniało bez niego, ale na pewno lepiej żeby dalsze częsći Jaka nie powstawały, bo jeszcze stanie sie to samo co z Crasham, czyli straci klimat, ale wielka szkoda że odszedł
_Recoba_
18 12 2004, 20:09
Napewno bedzie jeszcze jakas gra z Jakiem i Daxterem... ale nie musi to byc platformowka.
Dla mnie najbardziej prawdopodobne jest to ze Jaka i Daxtera zobaczymy na PsP bo na Ps2 to raczej marne szanse no ale nadzieje mozna zawsze miec:]
dirtymike
18 12 2004, 20:52
A może nawet na PS3 będzie, ale niestety marne szanse że będzie jeszcze na ps2.
_Recoba_
18 12 2004, 22:15
Ja ciagle wierze!
Nie mo się łudzić.Ktoś powiedział ,że Crash powstawał dalej ,ale nie wyszło mu to na dobre.Cóż.Crasha4 robiła inna firma.Jestem pewny ,że jakby za nowego rudzielca wziął się znowu ND to gra byłaby hitem.
ND uznał ,że nie ma co się powtarzać i sprzedał lisa.Może Jaka też sprzedadzą.
Co do istnienia ND to nie mam najmniejszych wątpliwości.Konami to nie sam Kojima ,a ND to nie wyłącznie Rubin.Tymbardziej ,że opieke nad ND sprawuje Sony.
Nie ma co.Następną grą od ND będzie jakaś wyje.... platformówka.Zupełnie nowa ,świeża.Albo jakaś gra multi z Jakiem i Daxterem.
watpie zeby wszyszedl Jak4, pewnie ND szykuje jakas nowa maskotke
Ja mysle ze moze odsprzedadza komus licencje na przygody JAKa.
Też tak myśle ,ale co z tego?
JAK bez ND będzie takim samym syfem jak obecny Crash.To ja już wole ,żeby nikt nie beszcześcił tej wy.k.ur....wistej gry.
Anonymous
28 12 2004, 00:12
Pograłem troszku i musze powiedziec ze Klimat jest taki pomiedzy Jak'iem 1 a 2 takie mam pierwsze odczucie za to co mnie zadziwiło to POPRAWIONA GRAFIKA 8O,sam nie mogłem w to uwierzyc ale jednak grafika jest jeszcze ładniejsza niz w 2 czesci!!Tak pozatym coś czuje że gierka będzie świetna.
W sumie szkoda ,że to ostatnia część tej wspaniałej serii przygód dwójki bohaterów,uświadomiłem sobie to oglądając napisy końcowe.Ale wolę już nie ujrzeć żadnej gry z tej seri niż pozwolić na jej zbezczeszczenie i wypranie z klimatu.
HAHA a ja wlasnie skoczylem 2 i mam jeszcze calą 3 przed sobą!!
HAHA a ja wlasnie skoczylem 2 i mam jeszcze calą 3 przed sobą!!
I co z tego?
[...] Nie ma co. Następną grą od ND będzie jakaś wyje.... platformówka. Zupełnie nowa ,świeża. Albo jakaś gra multi z Jakiem i Daxterem.
Jeśli faktycznie tak by miało być. To ja bym chciał jeszcze JTR - tak "na pożegnanie".
Eeeee... myślę, że nie ma się co martwić. Ten świat ma jeszcze w sobie ogromny potencjał i można śmiało naprodukować więcej sequel'i (byle na poziomie).
A teraz całkowita dygresja:
Tak patrząc teraz z perpektywy czasu, uważam że NG (jeśli nie chciało dalej wałkować Crash'a) dobrze zrobiło sprzedając go (dobrze dla firmy, nie graczy). Zarobiona w ten sposób kasa posłużyła na opracowanie świetnego jak na owe czasy engine'u... ...
dirtymike
3 01 2005, 13:47
Ja tez mam trójke jeszcze przed sobą, tylko teraz sie boje czy ND wogle nas czymś zaskoczy, ale na pewno bym nie chcial by powstawaly nastepne cześć jak'a bo jeszcze podzieli los crasha. Jak bez Rubina to tak jakby MGS byl bez Kojimy, a tego napewno bym nie chcial.
Rubin wróć do ND :!:
Hmmm. Pograłem i stwierdzam, że gra już mnie tak bardzo nie zachwyciła jak 2 ... Niestety kamerka mi coś szwankuje ;/ Ale ogólnie Kocham JAKa
Jak dla mnie JakIII jest cudny.Złoty środek pomiędzy mroczną II ,a słodką i kolorową I.
Dopiero zaczynam ,ale już świetnie się bawie.I ponoś Jak III ma troche ciekwszą fabułe(jakaś pisarka fantasy pisała)
neospiderman
26 01 2005, 17:39
Jak dla mnie JakIII jest cudny.Złoty środek pomiędzy mroczną II ,a słodką i kolorową I.
Dopiero zaczynam ,ale już świetnie się bawie.I ponoś Jak III ma troche ciekwszą fabułe(jakaś pisarka fantasy pisała)
Taa fabuła jest super szczegulnie zaskakujący zwrot pod koniec śmiechawa jak nic.
więc mam rozumieć ,że licha?
No nic...i tak jest lepiej niż w I i II
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.