Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Harvest Moon: A Wonderful Life
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2
szczurek
Skoro juz ja dostalem to przydably sie temat o niej.
Powiem wam jedno : ....jest wspaniala, pełna smaczków, pochłaniacz czasu!
Niechwalac sie - posiadam wersje ktora byla rozdawana dla pracownikow NATSUME/UBI SOFT [wydawca w Europie].

Polecam z całego serca! Wracam do grania icon_twisted.gif
wężyk
No to mam pare pytań:
1.Jakie są nowe zwierzęta
2.Czy można krzyżować warzywa i czy doszły jakieś nowe
3.Jak sie zdobywa drewno(bardzo mnie to męczy).Czy tak samo jak w poprzednich wersjach podchodzi sie do pieńka i robi swoje
4.Cz da sie ulepszać nazedzia i czy są jakieś nowe
Narazie wszystko póki nie wymyśle nowych.
PS.Wiem że gre masz od niedawna ale może odpowiesz przynajmnie na jedno pytanie.

Dobra wymyśliłem nowe pytania:
5.Są jakieś nowe festiwale(jak wogóle są
6.Jaj jest z dziewczynami czy tak samo podrywa sie je jak w BTN np:dziennie dawać jej jakąś rzecz którą lubi
7.Po są byki(czy do tego co myśle--->i można se pooglądać)
jak wymyśle coś jeszcze to napisze
FiL4
arrow.gif harvestmoon_vreview_qt.mov (158.07 MB)
Videorecenzja Harvest Moon: A Wonderfull Life.

Mysle, ze powinno Was to zainteresowac. Enjoy cool.gif
Elmer
posiadam wersje ktora byla rozdawana dla pracownikow NATSUME/UBI SOFT

Dużo kosztowała? icon_twisted.gif
wężyk
260zł icon_twisted.gif icon_twisted.gif
szczurek
Fil : widzialem widzialem, szkoda ze po jakims czasie widac ze puszczaja filmik z gry od poczatku hyh.gif
Wężyk :
AD. 1 Kaczki oraz Kozy, w roli NPC wystepuja zółwie, jaszczurki, sowy, mozna miec ponadto Ciułałe [tego psa ;] oraz dodatkowego kota
AD. 2 Jeszcze nie doszedlem jak to zrobic, przykro mi.
AD. 3 Hmm w AwL...nie ma drewna biggrin.gif, tak samo jak kamieni, wyrzucono siekierke oraz mlotek. Po prostu - nie ma, mi to nie przeszkadza.
AD. 4 Da sie kupowac nowe, np. na poczatku masz motyke, pozniej mozesz zamowic sobie 'lekka' motyke ktora, jak nazwa wskazuje, jest lekka i zuzywa mniej staminy podczas uzywania hyh.gif
AD. 5 Mam juz 10 dzien lata, lecz nie spotkalem sie z festiwalami narazie wiec podejrzewam ze ich nie ma ;(
AD. 6 Tak, tak samo. Tylko jest ograniczenie. Nie mozesz dawac im ich na tony ;] Tzn. gdy w danym dniu dalej juz dla dziewoji kwiatka, i bedziesz probowal dac jej drugi, ona powie Ci ze juz jednego jej dales i niechce wiecej hyh.gif
AD. 7 Byki sa po to by krowa mogla urodzic male, nic innego nie daja, sa jak koguty bez ktorych nie bedzie jajek icon_twisted.gif
niah, wracam do gry icon_twisted.gif

PS: w przygotowaniu - faq po polsku icon_twisted.gif
wężyk
dobra mam następne:
8.Czy można dokupywać jakieś rzeczy do domu np. w TV mango
9.Oporócz rozbudowy domu da sie rozbudować stodołe, kurnik itp
10.Podobno są tam rożne rodzaje krów,czy to prawda
11.Czy są jakieś skrzaty pomagają w czymś
12.Czy można mieć szklrnie bo jak wiem to FOMT nie było
szczurek
jedziemy icon_twisted.gif

AD.8 hmm chyba nie, lecz nie jestem pewien
AD.9 Narazie sie nie spotkalem z taka opcja, zreszta zarowno obora jak i kurnik sa duze na samym poczatku
AD.10 Właśnie przed chwilą to odkryłem tongue.gif Z tego co wywnioskowalem po nazwach to roznia sie tylko kolorem, lecz moge sie mylic. Pewnie ta najlepsza [najdrozsza] daje najwiecej mleka cool.gif
AD.11 Są, to właśnie od nich dostaje sie Niebieskie Piórko potrzebne do zaślubin
AD.12 arrow.gif AD.9
szczurek
sorki, wprowadzilem was w błąd. Festiwale jednak są! Właśnie zobaczylem w kalendarzu i jeden jest zapowiedziany na 5. Wiec jednak sa! sorki
wężyk
next
13.Czy zwerzęta np.krowy dają rożnej wielkości mleka.Tak jak było w BTN zalezało od serduszek
14.Gdzie sie sprzedaje warzywa i reszta .Cz jest tradycyjna skrzyńa i tam wszystko wciepujesz
szczurek
AD.13 Krowy daja roznej jakosci i ilosci mleka, kury i kaczki daja roznej jakosci jajka hyh.gif
AD.14 Jest tak : dwa lub trzy razy na miesiac kolo pubu swoj stragan rozklada Van-kupiec. U niego mozna sprzedawac wszystko. Na farmie mamy Food Storage, tam wkladamy mleko, jajka etc a na drugi dzien gdy tam wejdziemy znajdziemy liscik i kase. Dodatkowo w centrum mozna ustawic swoj wlasny stragan-taki mini stadion X-lecia :> Wtedy ludzie podchodza do ciebie i pytaja sie ile kosztuje to i to. Masz 2 opcje : sprzedac taniej, lecz dana osoba bardziej Cie polubi, lub drozej, osoba bedzie miala normalne nastawienie wobec ciebie. Ja zawsze dla dziewczyn sprzedaje taniej a dla reszty drozej, sesese~ icon_twisted.gif
wężyk
A zaczołeś sie starzeć (chodzi o tego w grze)widać jakieś zmiany.
HunterX
Te, a może zmienić nazwę tematu na 1000 pytać do Szczurka?wink.gif Tak przy okazji chciałem powiedzieć, że ściągnąłem wideorecenzję, jednak nic specjalnego (recenzja). Tak czy siak kupię Harvesta... kiedyś tam... wink.gif
-=Burthess=-
15. Ta gra się kiedyś kończy czy można grać do uranej śmierci ?
Nie mówie że to źle smile.gif
16. Nadal jest taka wciagająca jak poprzednie wersje ?
17. Są jakieś sekrety, bonusy itp. ?
Sojer
18. A mozna robic dzieci ?
19. Jak tak to, czy cała akcja jest pokazana, czy chałupka się trzęsie tak jak to miało miejsce w GTA3, tyle ze w tym drugim trzęsawki dostawał samochód XD ?
szczurek
narazie jestem młody i sprawny wężyk ;>
AD.15 Gramy 30 growych lat, nas zbohater bedzie mial wtedy ok. 50 lat na karku wiec i tak juz nic z niego nie bedzie hyh.gif
AD.16 No ba! icon_twisted.gif
AD.17 Podejrzewam ze tak, ja narazie sie nie spotkalem
AD.18 Dzieci przynosi bocian, nie wiedziales o tym? biggrin.gif
AD.19 Pewnie robia to jak sie ekran ściemnia, wtedy pewnie jest niby-loading a tak na serio to nas zbohater robi swoje ;>
Splender

AD.15 Gramy 30 growych lat, nas zbohater bedzie mial wtedy ok. 50 lat na karku wiec i tak juz nic z niego nie bedzie hyh.gif

A po tym czasie mozna kontynuowac gre synem??
lysy1983
Skoro juz ja dostalem to przydably sie temat o niej.  
Powiem wam jedno : ....jest wspaniala, pełna smaczków, pochłaniacz czasu!  
Niechwalac sie - posiadam wersje ktora byla rozdawana dla pracownikow NATSUME/UBI SOFT [wydawca w Europie].  

Polecam z całego serca! Wracam do grania icon_twisted.gif

Hawvest moona to ja mam w realu i wcale mi się to nie podoba, żebym jeszcze tak musiał do takiej gry przysiąść po pracy w lecie to by mnie chyba szlag trafił!! Popracujcie na trochę rolnictwie to się wam harvest moonów odechce laugh.gif
szczurek
Splender : z tego co mi wiadomo - nie mozna
lysy : moze i tak, ale kilka dni przed dostaniem swojej kopii wyskoczylem na dzialke z motyka i .... spodobalo mi sie - naprawde hyh.gif
Aha, zagadka o nazwie 'dorastanie' wyjasniona. Otoz gra jest podzielona na 'chaptery'. Na czym to polega? Zaczynamy w chapterze 1, gdy sie orzenimy wyskakuje ekran 'kilka lat pozniej' i widzimy jak nasz bohater bawi sie ze swoim synalkiem. Fajna sprawa, mi sie podoba.
Mam juz zone i syna, musze powiedziec ze w tej czesci 'wiezi' sa mocniejsze. O ile w BTN i innych bralo sie slub zeby skonczyc gre na 100% lub cos w ten desen tak tutaj...mozna naprawde sie zrzyc z bohaterami, ja juz pokochalem Celie i Viviego [synek hyh.gif. Mozecie mnie nazwac idiota, ale taki juz jestem tongue.gif
OsciBosci
A moze napiszesz cos wiecej o samym graniu i grze bo ja wiem ze się jest rolnikiem i w zasadzie tyle! biggrin.gif
Matrox
Mozecie mnie nazwac idiota, ale taki juz jestem tongue.gif

Jestes idiota tongue.gif (joke)

A moze napiszesz cos wiecej o samym graniu i grze bo ja wiem ze się jest rolnikiem i w zasadzie tyle!

No to tak ogolnie o wszystkich czesciach (tak w skrocie i ogolnie) smile.gif Dostajesz farme i narzedzia (motyke itp.) musisz skopac ziemie, posadzic nasiona, podlewac jes, chodowac kury po czym zbierac ich jajka ,a takze chodowac krowy by je potem wydoic ;] Mozesz lazic po wiosce i podrywac laski ;] To takie Simsy tyle ze na wsi biggrin.gif I z bardziej rozbudowanym watkiem pracy ;] Moze brzmi to glupio ale HM to gra bagno jak juz wessie to koniec ;]

PS. TO jest baaaaaaaaaardzo ogolny opis gy i baaaaaaardzo uproszczony ;]
HunterX
Mimo iż z CPHM nie jestem wink.gif , dodam od siebie, że Harvest Moon na prawdę uzależnia! Ja przez dwa tygodnie grałem praktycznie non stop. Czasami chodziłem do szkoły, czasami nie, głodowałem, nie wysypiałem się. Tylko po tych dwóch tygodniach już nie mogłem na grę patrzeć. Może nie byłem zby dobrym rolnikiem, może wkradła się monotonia (praktycznie codziennie to samo)... [...] Jednak po dłuższej przerwie znowu mam ochotę pograć w jakiegoś Harvesta! - to musi coś znaczyć.
szczurek
Matrox : a idź mi stąd! tongue.gif
HunterX : podejrzewam ze grales w BTN, gra byla nie do wyj,ebania ale po jakis 2 latach gry zaczela sie nuuuuda. W AwL tak raczej nie jest ze wzgledu na dużą ilość cut-scenek i ogólnie więcej i lepiej wszystiego hyh.gif
killer : Masz tu moją zapowiedź AwL, powinnienes dowiedziec sie troche rzeczy o niej :

"Od dłuższego czasu wiadomo iż spece z Natsume klecą nowego Harvest Moon'a w roli exclusiva dla GameCube'a. W lecie w Kraju Kwitnącej Wiśni w dniu premiery wszyscy zamarli. Jaki będzie? Co się zmieni? Czy pobije genialnego HM z wiernego PSX'a?? Biblia konsolowców oceniła ją na 34/40, czyli jest nieźle, ale nie zapominajmy iż pracujący tam panowie są bardzo wybredni. W Europie gra wyjdzie 26/04/2004 , ja zamawiam pre-ordera i możliwe że jako pierwsi przyczytacie recenzje w internecie.
Jestem z miasta...
Grę zaczynamy jako młody chłopak który odziedziczył farmę po swoim ś.p dziadku, czyli standardzik [Update: dostajemy farme od zyjacego kolesia]. Wybieramy imię dla bohtera, nazwę farmy, dzien urodzin oraz zwierzaka który bedzie nam towarzyszył. Cała gra będzie trwała 30 lat podczas których zobaczymy dorastających sąsiadów oraz starzejącego bohatera!! Wow! Widziałem jak to wygląda i prezentuje się naprawdę znakomicie!! Chłopaki z Natsume mają u mnie browca, tfu nawet 3 ;p . Ale czy gra nie będzie się nudzić? W poprzednich częściach miesiąc, tu nazywany sezonem, trwał 30 dni, a więc rok=120dni. I co mamy grać 3600dni? Nie! W nowej części miesiąc będzie trwał ... 10 dni ;| . Dość kontrowensyjna sprawa zważywszy na to iż pobocznych bohaterów ( NPC ) jest 40 czyli tyleż samo co dób w roku. Hm...ciekawo jak rozwiążą tę sprawę. Pare linijek wcześniej wspomniałem o dorastaniu i starzeniu się. Jest co naprawdę wspaniała sprawa. Pomyślcie, zaczyniacie przygodę, córka waszych sąsiadów ma 3 latka i biega sobie wesoło po ogródku. Teraz przenosimy się kilka lat naprzód i widzimy np. 15 letnią dziewczynę grającą na fortepianie. Full wypas , a takich przykładów jest jeszcze więcej. Najciekawiej wygląda chyba starzenie się głównego bohatera. Na samym poczatku, heros jest wręcz nastolatkiem, szczęśliwym, nie doświadczonym przez życie. Lecz na końcu naszej przygody widzimy bodstarzałego mężczyznę z siwymi włosami i pekaesami ;p . Uhu hu!
Hej ho! Hej ho! Do pracy by się szło!
Teraz coś o zwierzakach. Z wiadomych mi to wystąpi: krowy, kury i koguty ( nawiązanie do HM3 na GBC ), konie, kaczki. Większość z nich będziemy hodowac i wykorzystywac w celu zarabiania kasy. Oto te ktorych na 100% nie wychodujemy na farmie: sowy, żółwie , jaszczurki, szopy. Nie zapominajmy o zwierzętach typowo domowych. Z wiadomego mi źródła wiem iż będą rasy psów ( w tym Ciułała ;p ) oraz 3[2] rasy kotów, do wyboru do koloru. Pojawią się także nasze ulubione Ely do których będziemy wpadać na herbatkę i które będą pomagać nam w pracy ( jeżeli je o to poprosimy ), ich domek nie będzie zrobiony z trzciny lub ze słomy jak w Back To Nature lecz w wielkim drzewie które będzie w lesie. Będą nowe rodzaje upraw ( narazie nie podano jakie ) + wszystkie stare oraz...możliwość krzyżowania ważyw!! Czujecie to? Ogórek połączony z cebulą ;p .
Dla rolnika też coś się od życia należy.
W wolnych chwilach nasz bohater będzie mógł gotować ( ponoć bardziej rozbudowano tę opcję ), chodzić do przyjaciół, chodzić na ryby, spotykać się z dziewczynami. Do wyboru będą 3-4 dziewczyny[3] z którymi, po jakimś czasie, będziemy mogli założyć rodzinę i mieć dzieci! Krąży plotka że dziecko, po pewnym okresie bedzie mogło nam momagać na polu lub ze zwierzętami!! Jaki ojciec taki syn... Zapowiedziano również dużą ilość questów które będa nam pomagać zjednać się ze spokojną osadą. Mapa którą będziemy mogli zwiedzić jest dość duża i różnorodna. Jest las w którym rezyduje drwal, są pagórki , pola i łąki po których możemy biegać, oraz morze w którym możemy połowić, nie można zapomnieć o jaskiniach w których kopiemy surowce itp. W formie zabawy występować będą festiwale, od konkursu gotowania aż po wyścigi koni.
I co widać??
Grafika jest wyjątkowo średnia ( przynajmniej na taką wygląda ) ale nie należy się tym sugerować, ponieważ w sylwetki postaci oraz zwierząt włożono dość dużo polygonów dzięki czemu wyglądają bardzo dobrze. Tym samym grafika odeszła od cell-shadingu znanego z Save the Homeland i skupiła się na bardziej "normalnej". Muzyka. No cóż, nadal przeważają typowo japońsko-popierdujące dźwięki, ale po jakimś czasie mozna się przyzwyczaić, ew. wyłączyć głos i puścić coś na wieży ;p . Potwierdzono możliwość łączenia AWL z Friends of Mineral Town na GBA, najprowdopodoniej w celu wymiany zwierząt. Tak jak w Zeldzie WW zapowiedziano zmianę dnia i nocy przez co niektore lokacje ( np. pub ) będą dostępne tylko w określonej porze dnia. Efekt jest bardzo dobry, sprawdza się w praniu i co ważne wygląda bardzo ładnie. W całej grze doskonale widac że developerzy pokombinowali z efektami świetlnymi i rozświetlająca mrok latarnia czy wschód słońca prezentują się genialnie i zdecydowanie potegują klimat. Również woda nie pozostaje w tyle i prezentuje się podobnie jak w Wave Race czyli nadwyraz dobrze!
Uff zapowiada się sporo giercowania w nowym roku. Słowem podsumowania: Harvest Moon : A Wonderfull Life jest moim numerem uno na marzec. A wy co myślicie? Czy podejmiecie się zadania?" szczurek

troche to dlugie, ale powinno przyblizyc niektorym sprawe wirtualnego rolnictwa tongue.gif
Admin SN
A ja chcę Was zaprosić do Krajowego Centrum Rolnictwa (KCR), które znajdziecie w serwisie www.swiatnintendo.pl KCR jest otwarte dla wszystkich rolników (i tych od HM i tych od AC) bez względu na posiadane platformy.
KCR jest dowodzone przez Pierwszego Sekretarza vel szczurek
Piaso
Czy można odblokować coś po podłączeniu gba?
szczurek
jezeli na GBA w FoMT masz duzo kasy to ludki z Forget-me-not Valley beda mowic 'ale ten farmer z Mineral Town ma duzo pieniedzy' itp. Po podlaczeniu GBA<->GC w Friends of Mineral Town pojawiaja sie nowi ludzie np. Van. Tyle wiem hyh.gif
Matrox
jezeli na GBA w FoMT masz duzo kasy to ludki z Forget-me-not Valley beda mowic 'ale ten farmer z Mineral Town ma duzo pieniedzy' itp. Po podlaczeniu GBA<->GC w Friends of Mineral Town pojawiaja sie nowi ludzie np. Van. Tyle wiem hyh.gif

Pojawia sie tez nowy domek na plazy w FoMT ;]
koso
Muzyka. No cóż, nadal przeważają typowo japońsko-popierdujące dźwięki, ale po jakimś czasie mozna się przyzwyczaić, ew. wyłączyć głos i puścić coś na wieży ;p .

Dziwne, w 3gr. napisales, ze muzyka jest bardzo dobra... Jestes pewien, ze masz juz jakas sformalizowana opinie?
szczurek
Tamten tekst kilka postów wyżej to nie recenzja TYLKO ZAPOWIEDŹ!!! Pisałem ją gdzieś w grudniu....nie wiedzac zbyt duzo o samej grze....
koso
Tamten tekst kilka postów wyżej to nie recenzja TYLKO ZAPOWIEDŹ!!! Pisałem ją gdzieś w grudniu....nie wiedzac zbyt duzo o samej grze....

To skad wiedziales cokolwiek o muzyce? Natsume wyslalo Ci betawersje?:D
szczurek
koneksje kurna tongue.gif
Nie, po prostu spodziewalem sie ze dadza jakas badziewna muze tak jak to robili zawsze w grach z tej serii smile.gif

PS: czemu nie odzywasz sie na gg? :>
piNiEk
Harvest Moon: A wonderfull life... zawiodłem się na tym tytule. Daleko mu do Back to Nature. Jestem na etapie: koniec jesieni, pierwszy rok. Wczoraj normalnie wyłączyłem konsole bo mnie tak ta gierka wRUkwia... nic nie pisze co do czego jest... zakupiłem staw, bo myślałem, że będzie można tam rybki chodować a tu nic... staw jest do kaczek. A ta maszyna do robienia nasion to jakaś pomyłka. Gierkę oceniam na 7 ;]. Może moja ocena się zmieni jak jeszcze w nia pogram, chociaz wątpie...
whitesand
piNiEk może chcesz sprzedać ?
OsciBosci
Własnie...? icon_twisted.gif
whitesand
Jakby kogoś interesowało, firma która ma reklamę na wewnętrznej stronie okładki (czyli strona 2) PSX EXTREME 82 ma na stanie HM:AWL za 239 pln. Trochę przy dużo, o jakieś 20 pln. Ale i tak nieźle biorąc pod uwagę że nawet Ultima, ani ŚN nie mają 'na stanie' HM'a. I nie wiedzą kiedy dokładnie będzie.
szczurek
taa ludzie po premierze rzucili sie na HMa jak szczerbaty na suchary laugh.gif
Ja wywalilem swojego sejwa. Niedlugo zaczynam od poczatku i zamierzam ukonczyc gre na 100%, nie ma bata icon_twisted.gif
sanset0
wszystko cacy, mają ale wersje niemiecką;d;d;d
whitesand
icon_twisted.gif Angielska , niemiecka jeden pies tongue.gif
a tak na serio to nawet ich o to nie spytałem :oops:
OsciBosci
lol szczerz to nudna troszke ta gra, monotonna i przedewszystkimnie potrafila mnie zaciekawic sad.gif
mouse
Co zozole w sobie mają że je Rolnikii zajadają laugh.gif
A tak w ogóle jest bomba. Grafa6++ Muza7+ Grywalność??? Fajny jest piesio, no i..i....i..........i.........i niewiem co,nara. :?
Czopek
Co zozole w sobie mają że je Rolnikii zajadają laugh.gif
A tak w ogóle jest bomba. Grafa6++ Muza7+ Grywalność??? Fajny jest piesio, no i..i....i..........i.........i niewiem co,nara. :?

Piep*zony zoofil! laugh.gif
Splender
Gram juz pare dni i musze przyznac ze sie mile zaskoczylem...moje pierwsze praktycznie dluzsze i powazniejsze zetkniecie z ta seria...jest 'fajnie', calkiem ladnie i przede wszystkim przyjemnie...w sumie jest to akurat to co teraz bylo mi potrzebne, czyli grywalna, odprezajaca, odstresowujaca i przede wszystkim nie frustrujaca pozycja biggrin.gif Spodziewalem sie tylko nieco wiekszego swiata, chociaz jak dluzej pomyslec to ten co jest w zupelnosci wystarcza...na chwile obecna nie chcialbym jej jeszcze oceniac, ale jeslibym musial to nie byloby to mniej niz 9 smile.gif Swietna pozycja, wszystkim polecam...
m1sza
A mi znajomy (hi GRSM) zamowil Harvest Moon na DVDcrave i cena wychodzi cos kolo 180 zl z przesylka (3xA).
Animal Crossing jest tez za tyle samo, a Hulk za 44 zl z przesylka smile.gif
blancio
jakies namiary ? tongue.gif nie jestem obeznany w sklepach internetowych ? tongue.gif
HunterX
jakies namiary ? tongue.gif nie jestem obeznany w sklepach internetowych ? tongue.gif

Adres DVDCrave jest taki: http://dvdcrave.com/, tutaj masz dokładny adres Harvesta ;].
m1sza
www.dvdcrave.com - sklep w Australii smile.gif. Akceptuja karty kredytowe Visa, Maestro, Master Card (i jeszcze tam jakies). Nie da sie kupic majac karte Visa Electron (chyba ze jest to karta Inteligo, lub eKarta z mBanku). Ceny baaardzo ciekawe, zwlaszcza przy obecnym kursie dolara australijskiego i USD (ceny na stronie 1 AUD - circa 2 zl). Wysylka do Polski - 10 zl.
Czasem maja fajne promocje (tak jak tego Hulka na przyklad).
blancio
dzieki ;] ciekaw jestem jakim cudem cena transportu moze wynosic 10 zł ? to troche daleko ;]
m1sza
Takie maja ceny - za jedna gre 4-5 AUD. To tak jakbys sie pytal jakim cudem rozmowy z USA do Polski sa 10x tansze niz odwrotnie smile.gif.
OsciBosci
Powiem tak, ogolna cena do zaplaty jest nizsza od ceny samej ceny gry o kilka złotych po odjeciu Tax Free i dodaniu kosztów przesylki hyh.gif
A i pamietaj ze to sa dolary australijskie hyh.gif
KACu
Wiecie gralem w kazda czesc ... wiec chce i ta posiadam Cuba ale nie moge nigdzie dostac tej gry sad.gif czy ktos moze wie w jakiej firmie moge ja sobie zmowic??? Ave
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.