lysy1983
20 04 2004, 00:03
Może taki topic już kiedyś był, ale co tam...
Dla mnie takimi tytułami są Hogs of war(za wormsami nie przepadam, a przy tej grze bawiłem się przednio. 3D daje radę aż miło i te świniaki!)-ta gra wciągnęła mnie na maxa!!!
Kensei:Sacred fist- bijatyka od Konami chyba niezbyt popularna(przynajmniej w Polsce;gdzie indziej nie wiem), bardzo przypadła mi do gustu głównie ze względu na postacie i niektóre ciosy, poza tym całkiem przyjemna dla oka grafa. Moja bijatyka nr.3 po Soul Blade i Tekkenach, i przed Dead or Alive.
A jakie gry wy uważacie za niedocenione???
Tales of Phantasia , Tales of Destiny , Lunar , Lunar 2 , Orge Battle Tactics i w cholere innych wspanialych gier.
Pozdrawiam VGM Fan ^^
Siara_iwj
20 04 2004, 07:42
Sentient, Vandal Hearts, Loaded, Fade to Black, Road Rash, Alundra, Alien Trylogy, Doom i Final Doom, Epidemic, Overblood...dużo innych
szczurek
20 04 2004, 08:53
Dwa słowa :
Team Buddies - najlepsza multiplajerówka a tak malo ludzi w nia gralo......
Alien Trylogy
Jeżeli ta gra nie była doceniona to też sie pod tym tytułem podpisuje gdyż gra ta ma świetny klimat , a dodatkowo polecam soundtrack z tej gry który jest zapisany na płycie z grą w zwykłym formacie , czyli wkładamy płytke z grą do wieży i zaczynamy sie delektować niezłą muzą . Może nie jest to jakieś niewiadomo jakie arcydzieło ale fajnie sie tego słucha i wracają stare wspomnienia z tą grą.
Siara_iwj widze że jesteś starym wyjadaczem i napewno sie zgodzisz zemną w tej kwestji.
Alien ressurection-ach klimat.
Wskazane grac w nocy
Siara_iwj
20 04 2004, 12:30
No zgadzam się...a spróbuj posłuchac ścieżki z Fade to black...taki soundtrack W 95 ROKU ! Masakra po prostu...niektóre kawałki biją na głowę te z dzisiejszych gier akcji. I też chodzi w wieży. Poza tym wszystkie utwory zapętlaja się, więc sa świetne np na sesję RPG, kiedy MG nie chce za często klikac pilotem od odtwarzacza...ROX !
O ile mnie pamięć nie myli to była to jedna z pierwszych gier FTP,grałem w nią jakąś chwilke ale mi nie podeszła , a muzy to juz wogóle nie pamiętam. Za to mój kolega bardzo sie nią podniecał i to wsumie on mnie zaraził na nowo grami .
A wracając do tematu to jeszcze mi sie przypomniał jeden tytuł Heart Of Darkness . Bardzo sympatyczna przygodóweczka w połączeniu z platformówką.
Również za taką grę uważam Alien Trilogy. Ukończylem ją z ponad 300 jednostkami energii plus pancerz (chyba bug). Ulubiony utworek z gry to ten z fortepianem w tle (ostatnie levele).
lysy1983
21 04 2004, 08:42
Alien ressurection-ach klimat.
Wskazane grac w nocy

Alien resurection nie była chyba grą niedocenioną. Z tego co wiem masę ludzi w to grało, z tym że u nas pewnie większość na zapasówkach.
I jeszcze jedno nie chciałbym aby ten topic to była wyliczanka, więc moglibyście uzasadniać swój wybór. I koniecznie napiszcie z jakiego gatunku gra pochodzi.
Siara_iwj
21 04 2004, 18:19
No ja mam skleroze chyba...a Skullmonkeys..? Mało kto w to grał, mało kto docenił ( bo to najzwyklejsza w świecie platformówka, bez zadnych bajerów ) ..ale ta gra to arcydzieło, pomimo swojej prostoty, a humor rozbija w pył i niszczy wszystko po drodze ( no może ustępuje Neverhoodowi...ale to ta sama pokręcona ekipa )
skullmonkeys... potęga... musze poszukać soundtracku, bo byl nieprzecietny...
zaraz sobie to odpale...
Mackal21
26 04 2004, 20:39
np. alien ressurection lub time commando
TomekOST
15 07 2005, 15:26
Countdown Vampires jest całkiem dobrym horrorem
Rogue Trip - masakryczna rozwałka, a OSTek wymiatał.
Treasure of The Deep... jedyna w swoim rodzaju.
Exhumed - jak dla mnie najlepszy FPS na szaraczka
Small Soldiers - wspaniała przygodówka z niesamowitą muzyką i mrocznym klimatem.
Team Buddies - świetny tytuł multiplayerowy wiele trybów rozwałki chciało sie w to grać a gierka jakos tak za bardzo nie została zapamiętana
Bobohawk
18 07 2005, 10:18
Do takich gier zaliczyłbym Mission Impossible gra bardzo fajna, bardzo mnie wciągła i grałem w nią bez przerwy

Jednak wielu ludzi ją nie doceniło a to pewnie z faktu iz jest dosyć krótka
wodny1988
18 07 2005, 23:20
Legend of Mana
Bloody Roar 2
GTmaster
19 07 2005, 14:55
Vanishing Point - bardzo dobry racer, bardzo też niedoceniany (zapewne za sprawą nie najlepszej grafiki).
nie lubie tej gry nie zgadzam sie z tym;/
Vanishing Point - bardzo dobry racer, bardzo też niedoceniany (zapewne za sprawą nie najlepszej grafiki).
Mi też gra się podobała. Fajne były licencje "kaskaderskie". Vanishing Point zasługuje conajmniej na 8+.
Heart Of Darkness - baardzo fajna platformóweczka 2D, mnie nawet wciągnęło, byłem jeszcze szczeniak, to i "fabuła" zrobiła swoje ;p. Nie mówi się o niej wiele, a warto, bo gierka warta powtórzenia.
Humulus XP
24 07 2005, 15:46
Exhumed - genialny FPS z nietuzinkowym klimatem (budowanym w dużej mierze przez muzykę), interesujacym uzbrojeniem i bestiariuszem oraz elementami platformowymi. Ciekawą grą był też Lifeforce Tenka ale z pewnoscią nie jako całość (znacznie lepszym FPSem był choćby poczciwy Doom). Gra jest jednak warta uwagi ze wzgledu na bardzo dobre pod wzgledem jakości i reżyserii wstawki przerywnikowe (komory kriogeniczne i ich bywalcy...nigdy nie zapomnę tej scenki - brrr...) oraz naprawdę porządną ścieżkę dźwiękową (w menu gra znany miłośnikom serii Wipeout CoLD SToRAGE a w levelach stary amigowy wyjadacz - Mike Clarke). Może nie warto tej gry kupować ale wypożyczyc - jak najbardziej.
Ojj! Grałem w to! Zajedwabista, bezapelacyjnie, to prawda

. Graficzka "pseudo 3D" na początku trochę zraża, ale jak się wczujesz to wpadasz jak w krowi odchód

.
Humulus XP
24 07 2005, 15:52
QUOTE(DSK @ 24 07 2005, 16:50)
ale jak się wczujesz to wpadasz jak w krowi odchód

.
Sam bym tego lepiej w słowa nie ubrał

.
viper1425
25 07 2005, 09:04
Heart Of Darkness 2 bardzo dluga i wciagajaca i te filmiki postacie fabula
QUOTE(viper1425 @ 25 07 2005, 09:04)
Heart Of Darkness 2 bardzo dluga i wciagajaca i te filmiki postacie fabula
To jest 2 część??
ra-v1985
5 11 2005, 09:38
Carnage Heart
Tips: wystarczy podczas walki mechów wcisnąć kilka(naście) razy SELECT a pojawi się menu z możliwością "przestawienia" sterowania mechem na manualne. To znacznie wydłuża żywotność gry.
alien resurrection - świetna, klimatyczna strzelanina, na pewno nie została doceniona tak jak powinna.
Robal_09
18 11 2005, 19:26
a pamieta ktos SOVIET STRIKE ????Wspaniala strzelanka z lotu ptaka i bardzo trudna nie slyszalem o niej w zadnej gazecie ,moze dlatego ze byla tak stara ze nie bylo jeszcze gazet o PSX ??? , szkoda ze nie powstala kotynuacja na PS2
No i jeszcze ROLLCAGE
Według mnie zawsze niedoceniana była seria TOCA. Sądzę, że ta seria to największy konkurent dla GT w kwestii grywalności.
Harvest Moon chyba nie został należycie doceniony. Wiele osób, które nie grały w tą grę śmieje się słysząc, że to symulator rolnika. Wielu osób, które grały w Harvest Moona nie widział nikt przez tydzień albo i dłużej

Hogs of War to także niedoceniona perełka, która w PE (o ile mnie pamięc nie myli) zarobiła jedyne 7/10, a przy pierwszym moim z nią kontakcie spędziłem 12 godzin non-stop (że nie wspomnę dni pozostałych).
i Final Fantasy 7
...
(no, dobra, z tym ostatnim to był mały żart

)
aras-ocb
28 12 2005, 13:15
Hogs of War to także niedoceniona perełka, która w PE
Dokładnie!!! ta gierka to prawdziwy killer! kompanie uważam za mega rajcowną... żałuje że nie będzie sequela bo gra zasługuje na uznanie (zwłaszcza przy Worms 3d wypada świetnie!)
World League Soccer 98 oddawał prawdziwego ducha piłki nożnej, nie zapomnę tych genialnych warunków atmosferycznych. To było coś co w dzisiejszych grach jest słabo wykorzystywane.
Rollcage i Motorhead- osobiście zagrywałem się w nie jak głupi
DarkSerge
6 01 2006, 22:52
Moim zdaniem NHL 2000 CHAMPIONSHIP. Świetna gra, te od EA wysiadają.
Tyle godzin się w to nagrałem że nie zlicze. Po prostu świetnie się w to gra.
Jedna z moich najlepszy gier ever GEX 2, tak genialny a jednak niedoceniony
MediEvil- cudowna gra, a trochę niedoceniona. Wszystko pewnie przez te nieprzychylne 3 grosze Ściery w recenzji

. Tim Burtonowska otoczka rulez.
Eagle One: Harrier Attack- gra pod wieloma wzglądami przewyższająca Ace Combat, a słuch o niej zaginął.
No i gdzie, ja się kuna pytam, są kontynuacje tych gier na current genach? Tylko jakiś marny Resurection na PSP. Ech.
A, no i wspomniany tu już Mission: Impossible. Misje "na zewnątrz" były cholernie klimatyczne, jak cała gra zresztą.
ja ostatnio kupiłem na allegro LOADED - to jedna z pierwszych gierek na PSX, datowana 1995, zapomniana ostatnio, a gwarantuję Wam, że dla dwóch osób ta gra jest genialna. Grałem w weekend z moją kobietą i nie chciała się oderwać od tej masakry

a to takie spokojne stworzenie.
Schemat
21 02 2006, 17:33
Seria Syphon Filther!!! - charakterystyczne postacie, fabuła, muzyka oraz filmowy klimat. Uwielbiam!!!
Zgadzam się z przedmówcą, z tym, że pierwszy syfon... to jest dzielo, a drugi (i tym bardziej trzeci) to TYLKO bardzo dobre tytuly. Pozdro.
Wszystkie cześci GeXa .Polecam
Kula world. Wlaczasz, walisz kilka leveli, wylaczasz.tak mozna wiecznie
GEX - konkret gierka 2d
Kotetsu Reiki: Steeldom - malo znana ale dla mnie znaczy duzo

Samurai Deeper Kyo - przyjemna bijatyka 2d
czaja18
24 05 2006, 15:13
Skullmonkeys!! Gra zrobiona na podstawie PeCetowego Neverhooda. Swietne animacje postaci i odjechane krajobrazy. A to wszystko z plasteliny!!
jest jeszcze jeden tytuł który się tu nie pojawił, a moim zdaniem jest genialny:
SILENT BOMBER
jest to dla mnie ścisła czołówka obok crashów i MGS.
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.