szczurek
1 05 2004, 14:48
Ranking biczys:
1. szczurek [13]
2.
-HunterX [7]
-Panek [7]
3
-Splender [6]
4.
-Link-in [4]
-Mausy [4]
-Enori [4]
-Raptor [4]
5.
-Arkady [3]
-Kimchi [3]
6.
-kubson [2]
-kilix [2]
-Greg [2]
-krilluch [2]
7.
-Berion [1]
-Miyu [1]
-SoniK [1]
-Czopek [1]
-Piaso [1]
-mrpiki [1]
-lysy1983 [1]
-Ryo-san [1]
-ogqozo [1]
-Tuczek [1]
Robimy quiz dot. Nintendo, jego konsol, gier, akcesorii [no dobra, nie przesadzajmy...] aby ozywic nieco skostniale forum
W ktorej grze z serii Mario mozna spotkac takie boxy z ktorych wyskakuje kasa?
popiel25
1 05 2004, 14:51
Superstar Saga?
Może w tych pierwszych częściach?? Tych najnormalniejszych jescze za czasów nes'a
szczurek
1 05 2004, 15:17
Popiel : w SSS mozna bylo ja spotkac tylko w jednym miejscu, ami bardziej chodzi o gre w ktorej byla bardzoo czesto i wiadomo tak jak w Marianach jak sie pod nia skoczy to wypada moneta
Podpowiedź : ta gra jest na poprzednia generacje konsol [64 i w dol]
A mi to nie łaska odpowiedzieć co??
Odpowiadam po raz kolejny:
Czy chodzi o pierwszego Mariana z Nes'a???
Bo takich marinków było sporo (praktycznie w każdej części że gdy uderzyło się w box'a to pieniążki leciały. Było to nawet w Marianach na pegazie.)
Super Mario Bros?
tak na bank to super mario

wersja nes pozniej tez byla na snesa ;p w lepszej oprawie
szczurek
1 05 2004, 15:25
Tuczek: nie
mario : nie
wiem ze boxy byly we wszystkich marianach ale ten akurat wystepowal tylko w jednym, i to dosc czesto.......
Nastepna podpowiedz : gra jest 2D ze specyficzna grafa
Super Mario Bros?
No, no w..w...właśnie chodziło mi o Super MArio Bros. Ale jeżeli jest to dobra odpowiedź to trudno mario87 będzie zadawał pytanko :cry:
super mario world konsola snes
szczurek
1 05 2004, 15:32
nieeeeeee
Teraz mega podpowiedz bo zaraz sie zdolujecie :
Sequel niedlugo wyjdzie na NGC......
szczurek
1 05 2004, 15:35
no ba ze Paper Mario
Zadawaj pytanie
No wiedziłem to od początku
Oki, ateraz pytanko (może trudne ale nic innego nie przychodzi mi do głowy :wink: ):
Gdzie w 'Golden Sun: The Lost Age' na GBA można zdobyć Djinna Geode (Venus)???
Podpowiem że ukrywa się on w trawie
OK. Daje kolejną podpowiedź :wink:
Dijnna Geode (Venus) - ukrywa się pod trawą za kaieniami w zachodniej części wioski (należy użyć Lift).
Powtarzam pytanie:
Gdzie możemy znaleźć Djinna Geode (Venus) w Golden Sun: TLA na GBA??? Chodzi tu o wioskę...
szczurek
2 05 2004, 08:27
koło Madras?
Niestety nie.
Podpowiem jescze że ta wioska jest za Izumo (czyt. trafiamy do niej po Izumo, ale nie od razu).
We wiosce Atteka?
Dobar odpowiedź Enori!!!
Brawo!!
Dokładnie to w 'Atteka Inlet', ale uznaje :wink:
Zadawaj pytanko.
szczurek
2 05 2004, 21:23
uff wreszcie prawidlowa odpowiedz
Przypominam tylko ze jezeli na zadane pytanie nie bedzie odpowiedzi przez 2 dni, pytanie moze zadac ktokolwiek.
A nie lepiej żeby zadający zmienił pytanie na łatwiejsze???
Ja miałem w zanadrzu łatwiejsze pytnko gdyby na to nikt nie odpowiedział
No więc zadaje pytanie, myślę, że nie jest za trudne, bo gra ta jest wam zapewne dobrze znana:
Jaki jest tytul najlepiej sprzedajacej sie gry na snesa, poza packami - Super Mario All stars i Super Mario World?
Ps. Pozdro. Robin
popiel25
3 05 2004, 10:14
No więc zadaje pytanie, myślę, że nie jest za trudne, bo gra ta jest wam zapewne dobrze znana:
Jaki jest tytul najlepiej sprzedajacej sie gry na snesa, poza packami - Super Mario All stars i Super Mario World?
Ps. Pozdro. Robin

Donkey Kong Country albo Mario Kart :roll:
Zdecyduj się na jedną, ale powiem Ci, że jest wśród nich prawidłowa
strzelam: Donkey Kong Country.
Znam odpowiedź na pytanie Robina, ale żeby nie zadawać pytania drugi raz, nic nie powiem (HunterX, niestety to nie donkey kong country, chyba, że odpowiadasz na moje pytanie wtedy masz rację)
chyba, że odpowiadasz na moje pytanie wtedy masz rację
No oczywiście, że odpowiadam na Twoje pytanie. Koledze chciałem tylko zwrócić uwagę, że obowiązują tu jakieś zasady (nowy jest to trzeba uświadomić;). Dobra, skoro to ustaliliśmy, to lecę z pytaniem...
Ile jest "światów" na planecie Tallon IV w Metroid Prime? Proszę je wymienić.
szczurek
4 05 2004, 08:07
6
-Space Pirate's Frigate [baza kosmiczna]
-Tallon Overworld
-Chozo Ruins
-Magmoor Caverns
-Phendrana Drifts
-Phazon Mines
PS: radze sie uspokoic bo posty beda znikac w niewyjasnionych okolicznosciach. Pytanie mozna zadac gdy nie bedzie odpowiedzi przez 2 dni, jezeli odpowiemy na pytanie.
Pierwsza część dobrze. Space Pirate's Frigate nie należy do Tallon'a, zaś brakuje Ci jednej (podpowiem: ostatniej) lokacji.
szczurek
4 05 2004, 09:06
ano, zapomnialem :>
kurna, nie mam pojecia

O____o Artifact Temple??
Artifact Temple to część Tallon Overworld. Ta lokacja jest dalej (po zabiciu Meta Ridley'a).
szczurek
4 05 2004, 09:16
o żesz ty w morde :>
Impact Crater? Phazon Infusion Chamber? :}
Impact Crater, dobrze

. Po nitce do kłębka, ale jakoś sobie poradziłeś. Twoja kolej.
szczurek
4 05 2004, 09:21
dam coś easy :>
Co zostalo skradzione dla Peach w Mario&Luigi : Super Star SaGa ?
dam coś easy :>
Co zostalo skradzione dla Peach w Mario&Luigi : Super Star SaGa ?
domyślam sie, że zamiast "dla" powinno być "od", ok odp: GŁOS
szczurek
4 05 2004, 17:53
skradziono dla niej głos :>
zadawaj
Ok no to zgodnie z ogólną tendencją zadam też proste:
O ile lat "postarzał" sie link po wyjęciu master sworda w świątyni czasu? (oczywiście chodzi o Ocarina of Time)
Postarzał się o 7 lat?
Ok, te pytanie będzie banalne:
Jak nazywają się dwie postacie które mamy do wyboru w grze Resident Evil na gcn?(Dokładne imię i nazwisko)
Splender
4 05 2004, 21:01
Jill Valentine i Chris Redfield
Oczywiście, zadawaj pytanie
szczurek
5 05 2004, 09:15
czekamy Splender :roll:
Splender
5 05 2004, 12:57
Spoko spoko po co ten pospiech

Kategoria "medium"
Jako ze jestesmy przy Residentach to ja tez w zwiazku z ta pozycja zadam swoje pytanko... Wszyscy ktorzy troszke grali w Remake'a zapewne pamietaja pokoj, w ktorym wisial sobie spokojnie pewien wisielec... Przy nim lezaly jego notatki...Prosze napisac, jaki byl "tytul", podpis czy jak to tam nazwac tej notatki

(znajdowal sie na koncu jego wiadomosci a takze caly czas w prawym dolnym rogu ekranu tejze notki...) Prosze napisac tez do kogo bylo to adresowane

lacznie jest to bodajze 6 slow...
szczurek
7 05 2004, 15:44
no coz, nikt nie odpowiedzial przez 2 dni. Ja skorzystam
Co to za gra?
Splender
7 05 2004, 16:53
Hmm gwoli scislosci...nie powinno byc tak, ze jak nie ma odpowiedzi na pytanie po dwoch dniach to zadajacy podaje ja i zadaje nowe pytanie albo wyznacza nowego ludka do zadania?? :? Aha jakby kogos interesowalo to podaje odpowiedz do mojego pytanie:
"Lisa I don't want to die"...w sumie to moglby to zgadnac kazdy, gdyby chociaz chwile pomyslal, co moze pisac koles, ktory za chwile ma sie powiesic.... :roll:
szczurek
7 05 2004, 17:14
rotfl, widzieliscie jaki tu byl armagedon? 10 postow takich samych, chyba sie serwer zwalil
Splender : wiesz, tak to by kazdy zadawal hardkorowe pytania zeby tylko ciagle zadawac bo nikt by nie znal odpowiedzi, a tak jest jakas odmiana, IMO :roll:
kubson zadawaj, swoja droga myslalem ze wam to dluzej zajmie :roll:
No ostro było z tymi postami, zaznaczyłem żeby powiadomiło mnie o odpowiedzi, sprawdzam skrzynke a tam 10 takich samych maili

Kubson, czekamy na pytanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.