Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nintendo Quiz
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
szczurek
Ranking biczys:

1. szczurek [13]
2.
-HunterX [7]
-Panek [7]
3
-Splender [6]
4.
-Link-in [4]
-Mausy [4]
-Enori [4]
-Raptor [4]
5.
-Arkady [3]
-Kimchi [3]
6.
-kubson [2]
-kilix [2]
-Greg [2]
-krilluch [2]
7.
-Berion [1]
-Miyu [1]
-SoniK [1]
-Czopek [1]
-Piaso [1]
-mrpiki [1]
-lysy1983 [1]
-Ryo-san [1]
-ogqozo [1]
-Tuczek [1]

Robimy quiz dot. Nintendo, jego konsol, gier, akcesorii [no dobra, nie przesadzajmy...] aby ozywic nieco skostniale forum hyh.gif

W ktorej grze z serii Mario mozna spotkac takie boxy z ktorych wyskakuje kasa?
popiel25
Superstar Saga?
Tuczek
Może w tych pierwszych częściach?? Tych najnormalniejszych jescze za czasów nes'a biggrin.gif
szczurek
Popiel : w SSS mozna bylo ja spotkac tylko w jednym miejscu, ami bardziej chodzi o gre w ktorej byla bardzoo czesto i wiadomo tak jak w Marianach jak sie pod nia skoczy to wypada moneta hyh.gif
Podpowiedź : ta gra jest na poprzednia generacje konsol [64 i w dol]
Tuczek
A mi to nie łaska odpowiedzieć co?? biggrin.gif

Odpowiadam po raz kolejny:

Czy chodzi o pierwszego Mariana z Nes'a???

Bo takich marinków było sporo (praktycznie w każdej części że gdy uderzyło się w box'a to pieniążki leciały. Było to nawet w Marianach na pegazie.)
mario87
Super Mario Bros? tongue.gif
kubson
tak na bank to super mario smile.gif wersja nes pozniej tez byla na snesa ;p w lepszej oprawie smile.gif
szczurek
Tuczek: nie
mario : nie
wiem ze boxy byly we wszystkich marianach ale ten akurat wystepowal tylko w jednym, i to dosc czesto.......
Nastepna podpowiedz : gra jest 2D ze specyficzna grafa
Tuczek
Super Mario Bros?

No, no w..w...właśnie chodziło mi o Super MArio Bros. Ale jeżeli jest to dobra odpowiedź to trudno mario87 będzie zadawał pytanko :cry:
kubson
super mario world konsola snes smile.gif
szczurek
nieeeeeee

Teraz mega podpowiedz bo zaraz sie zdolujecie :
Sequel niedlugo wyjdzie na NGC......
Tuczek
Paper Mario???
szczurek
no ba ze Paper Mario tongue.gif
Zadawaj pytanie
Tuczek
No wiedziłem to od początku biggrin.gif

Oki, ateraz pytanko (może trudne ale nic innego nie przychodzi mi do głowy :wink: ):

Gdzie w 'Golden Sun: The Lost Age' na GBA można zdobyć Djinna Geode (Venus)???

Podpowiem że ukrywa się on w trawie tongue.gif
Tuczek
OK. Daje kolejną podpowiedź :wink:

Dijnna Geode (Venus) - ukrywa się pod trawą za kaieniami w zachodniej części wioski (należy użyć Lift).

Powtarzam pytanie:

Gdzie możemy znaleźć Djinna Geode (Venus) w Golden Sun: TLA na GBA??? Chodzi tu o wioskę...
szczurek
koło Madras?
Tuczek
Niestety nie.

Podpowiem jescze że ta wioska jest za Izumo (czyt. trafiamy do niej po Izumo, ale nie od razu).
Enori
We wiosce Atteka? ohmy.gif
Tuczek
Dobar odpowiedź Enori!!!

Brawo!!

Dokładnie to w 'Atteka Inlet', ale uznaje :wink:
Zadawaj pytanko.
szczurek
uff wreszcie prawidlowa odpowiedz biggrin.gif
Przypominam tylko ze jezeli na zadane pytanie nie bedzie odpowiedzi przez 2 dni, pytanie moze zadac ktokolwiek.
Tuczek
A nie lepiej żeby zadający zmienił pytanie na łatwiejsze???

Ja miałem w zanadrzu łatwiejsze pytnko gdyby na to nikt nie odpowiedział biggrin.gif
Enori
No więc zadaje pytanie, myślę, że nie jest za trudne, bo gra ta jest wam zapewne dobrze znana:

Jaki jest tytul najlepiej sprzedajacej sie gry na snesa, poza packami - Super Mario All stars i Super Mario World?

Ps. Pozdro. Robin biggrin.gif
popiel25
No więc zadaje pytanie, myślę, że nie jest za trudne, bo gra ta jest wam zapewne dobrze znana:

Jaki jest tytul najlepiej sprzedajacej sie gry na snesa, poza packami - Super Mario All stars i Super Mario World?

Ps. Pozdro. Robin biggrin.gif

Donkey Kong Country albo Mario Kart :roll:
Enori
Zdecyduj się na jedną, ale powiem Ci, że jest wśród nich prawidłowa biggrin.gif
HunterX
strzelam: Donkey Kong Country.
Enori
Znam odpowiedź na pytanie Robina, ale żeby nie zadawać pytania drugi raz, nic nie powiem (HunterX, niestety to nie donkey kong country, chyba, że odpowiadasz na moje pytanie wtedy masz rację)
HunterX
chyba, że odpowiadasz na moje pytanie wtedy masz rację

No oczywiście, że odpowiadam na Twoje pytanie. Koledze chciałem tylko zwrócić uwagę, że obowiązują tu jakieś zasady (nowy jest to trzeba uświadomić;). Dobra, skoro to ustaliliśmy, to lecę z pytaniem...

Ile jest "światów" na planecie Tallon IV w Metroid Prime? Proszę je wymienić.
szczurek
6
-Space Pirate's Frigate [baza kosmiczna]
-Tallon Overworld
-Chozo Ruins
-Magmoor Caverns
-Phendrana Drifts
-Phazon Mines

PS: radze sie uspokoic bo posty beda znikac w niewyjasnionych okolicznosciach. Pytanie mozna zadac gdy nie bedzie odpowiedzi przez 2 dni, jezeli odpowiemy na pytanie.
HunterX
Pierwsza część dobrze. Space Pirate's Frigate nie należy do Tallon'a, zaś brakuje Ci jednej (podpowiem: ostatniej) lokacji. hyh.gif
szczurek
ano, zapomnialem :>
kurna, nie mam pojecia tongue.gif O____o Artifact Temple??
HunterX
Artifact Temple to część Tallon Overworld. Ta lokacja jest dalej (po zabiciu Meta Ridley'a). tongue.gif
szczurek
o żesz ty w morde :>
Impact Crater? Phazon Infusion Chamber? :}
HunterX
Impact Crater, dobrze hyh.gif. Po nitce do kłębka, ale jakoś sobie poradziłeś. Twoja kolej.
szczurek
dam coś easy :>
Co zostalo skradzione dla Peach w Mario&Luigi : Super Star SaGa ?
Mausy
dam coś easy :>
Co zostalo skradzione dla Peach w Mario&Luigi : Super Star SaGa ?

domyślam sie, że zamiast "dla" powinno być "od", ok odp: GŁOS
szczurek
skradziono dla niej głos :>
zadawaj
Mausy
Ok no to zgodnie z ogólną tendencją zadam też proste:
O ile lat "postarzał" sie link po wyjęciu master sworda w świątyni czasu? (oczywiście chodzi o Ocarina of Time)
Enori
Postarzał się o 7 lat? biggrin.gif
Mausy
Zgadza sie
Your turn
Enori
Ok, te pytanie będzie banalne:
Jak nazywają się dwie postacie które mamy do wyboru w grze Resident Evil na gcn?(Dokładne imię i nazwisko) biggrin.gif
Splender
Jill Valentine i Chris Redfield icon_twisted.gif
Enori
Oczywiście, zadawaj pytanie smile.gif
szczurek
czekamy Splender :roll:
Splender
Spoko spoko po co ten pospiech biggrin.gif Kategoria "medium" smile.gif
Jako ze jestesmy przy Residentach to ja tez w zwiazku z ta pozycja zadam swoje pytanko... Wszyscy ktorzy troszke grali w Remake'a zapewne pamietaja pokoj, w ktorym wisial sobie spokojnie pewien wisielec... Przy nim lezaly jego notatki...Prosze napisac, jaki byl "tytul", podpis czy jak to tam nazwac tej notatki icon_twisted.gif (znajdowal sie na koncu jego wiadomosci a takze caly czas w prawym dolnym rogu ekranu tejze notki...) Prosze napisac tez do kogo bylo to adresowane icon_twisted.gif lacznie jest to bodajze 6 slow...
szczurek
no coz, nikt nie odpowiedzial przez 2 dni. Ja skorzystam icon_twisted.gif
Co to za gra?
kubson
burnout 2
HunterX
Burnout 2
Splender
Hmm gwoli scislosci...nie powinno byc tak, ze jak nie ma odpowiedzi na pytanie po dwoch dniach to zadajacy podaje ja i zadaje nowe pytanie albo wyznacza nowego ludka do zadania?? :? Aha jakby kogos interesowalo to podaje odpowiedz do mojego pytanie:
"Lisa I don't want to die"...w sumie to moglby to zgadnac kazdy, gdyby chociaz chwile pomyslal, co moze pisac koles, ktory za chwile ma sie powiesic.... :roll:
szczurek
rotfl, widzieliscie jaki tu byl armagedon? 10 postow takich samych, chyba sie serwer zwalil biggrin.gif

Splender : wiesz, tak to by kazdy zadawal hardkorowe pytania zeby tylko ciagle zadawac bo nikt by nie znal odpowiedzi, a tak jest jakas odmiana, IMO :roll:

kubson zadawaj, swoja droga myslalem ze wam to dluzej zajmie :roll:
Enori
No ostro było z tymi postami, zaznaczyłem żeby powiadomiło mnie o odpowiedzi, sprawdzam skrzynke a tam 10 takich samych maili biggrin.gif Kubson, czekamy na pytanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.