a ja mam takie pytanie. Czy jezeli bede grał pare gpdz z podlaczona ladowarka to czy wywola to jakas szkode na baterie?
Nojbert
30 12 2005, 02:49
Ja kupiłem wczoraj w MM za 1149 zł z Ridge racerem..wiem przepłaciłem ale juz nie mogłem wytrzymac...kestem wnibowzięty..a tak BTW to ridge to całkiem solidna gra
gwiazdka
30 12 2005, 09:58
powiem ze ostro przeplaciles ja bym ci sprzedal Super komsole tzn w super stanie z folia hori od poczotku z 1.50 + 512 MB = RR + spierdman 2 film za 900 albo nawet za 800
konrado0905
30 12 2005, 10:52
uuuuu 250 w plecy to jest juz gra lub 512MS
Mszczuj
30 12 2005, 12:38
QUOTE(IzzY @ 30 12 2005, 04:17)

a ja mam takie pytanie. Czy jezeli bede grał pare gpdz z podlaczona ladowarka to czy wywola to jakas szkode na baterie?
No a jak masz laptopa dzialajacego na zasilaczu to psuje mu sie bateria? No, to z PSP pewnie nie jest inaczej. Gdybym byl w stu procentach pewien to bym powiedzial LOL, ROTFL - pewnie ze sie nie psuje, ale asekuracyjnie mowie ze na 95 % nie ma to wplywu na baterie.
luck1985
30 12 2005, 12:42
QUOTE(Mszczuj @ 30 12 2005, 12:38)

No a jak masz laptopa dzialajacego na zasilaczu to psuje mu sie bateria? No, to z PSP pewnie nie jest inaczej. Gdybym byl w stu procentach pewien to bym powiedzial LOL, ROTFL - pewnie ze sie nie psuje, ale asekuracyjnie mowie ze na 95 % nie ma to wplywu na baterie.
To ja zrobie LOL , skoro nie masz 100% pewnosci to po co piszesz ? LOL
Skoro w instrukcji pisza o graniu podczas ladowania , to mozna grac na zasilaczu z bateria , A NAWET bez bateri . A nawet - tzn , ze jak nie bedzie bateri mozna grac .
Mszczuj
30 12 2005, 13:36

Bo jestem ostrozny. Pozatym chce mu ulzyc jak najszybciej
QUOTE(Mszczuj @ 30 12 2005, 13:36)

Bo jestem ostrozny. Pozatym chce mu ulzyc jak najszybciej

żart

?
btw dzieki za odp. Ale no ludzie nie każdy to wie

.
Nojbert
30 12 2005, 20:25
No tak ale ja wzięłem na raty i głwonie to sie dla mnie liczyło ,nie patrzyłem na cenę

.Gwiazdka poza tym ja chciałem konsolke nową !!
Zobaczcie ranking gadget'ow starego juz roku 2005, a takze na co czekaja" modni" faceci w tym nowym...
http://men.style.com/fashion/style_notes
Mam pytanie, czy w USA mozna kupic tylko psp ntsc ? czy beda tez pal ?
konrado0905
3 01 2006, 15:02
PSP nie ma regionow na gry!!! ma tylko regiony na filmy. a ja mam inne pytanie co to jest ten 3 gadzet??
hie hie, kolejne pytanie, czy przez program PSP Video 9 konwertowanie, zawsze tak zamula czy cos nie tak, ktory program najlepszy do konwertowania ?
Shinji-kun
3 01 2006, 23:07
programow testowalem wiele =] 2 najlepsze, ktore mi do glowy przychodza to:
imTOO PSP Video Converter i
WinAvi PSP/iPod Converter, oczywiscie oba progsy dzialaja zadowalajaco po "wykupieniu licenji"
juz gdzies ktos podal program:xilisoft...(oszczedza sporo miejsca,ale imo roznie z jakoscia..choc mozna pogrzebac w opcjach..)
co to jest ten 3 gadzet??
...hmmm...fragment tabliczki czekolady:P
Nie wie ktos jake są najlepsze słuchawki na psp ale zkładane za uszy ze sie tak wyraze

??
sorr, a w tym pierwszym programie ktora opcje trzeba wybrac ?

psp dostalem niedawno i jeszcze jestem newbie w tym temacie
Patrycjusz
4 01 2006, 20:14
QUOTE(Nojbert @ 4 01 2006, 02:38)

Nie wie ktos jake są najlepsze słuchawki na psp ale zkładane za uszy ze sie tak wyraze

??
Przez ostatni miesiąc polowałem po wszystkich forach i wychodzi na to że najlepsze to są Sony MDR EX 81. Ja kupiłem dzisiaj tu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79059233, sprawozdanie zdam jak je już dostanę.
Patrycjuszu mi chodziło osłuchawki zauszne (zakładane jakby za ucho) a nie douszne
Jeżeli używasz Logitecha PlayGear Pocket, to do kompletu

możesz rozważyć słuchawki
PlayGear Mod - podobne całkiem niezłe...
Patrycjusz
6 01 2006, 20:55
QUOTE(Nojbert @ 6 01 2006, 02:11)

Patrycjuszu mi chodziło osłuchawki zauszne (zakładane jakby za ucho) a nie douszne

Hehe... Je też dajesz za ucho
Memory Stick Pro Duo 8GB!http://www.memorystick.com/en/events/ces2006/exhibit.htmlSony zamierza wydac te karty gdzies w 2006 roku, razem z nowym firmware , ktory ma oblugiwac karty powyzej 4GB (bo tyle jest na razie max ile moze obluzyc psp).
Butcher: troszke za duze
Patrycjusz:Ja tam widziałem ze były do uszne ale mozliwe...
tiaaa ciekawe ile takie karty beda kosz

jesli cena 2Gb wynosi ok 530zl to az strach pomyslec co to bedzie z wieksza pojemnoscia hehe
Shinji-kun
7 01 2006, 16:57
tylko co ludzie beda robic z taka pojemnoscia ??!!

chyba mp3 to wchodzi wystarczajaco na 1gb, filmow tez nie wiadomo po co komu kilkanascie na memce

moze do tego czasu beda bonus packi do gier, ktore bede "wazyly" po 500MB
do czego 8Gb??
hmmm gierki, filmy, mp3 i wszystko jasne
Shinji-kun
7 01 2006, 21:42
yhyhyhyyh zapomnialem, ze ludzie duzych memec uzywaja do gier

no tak jezeli 8gb przeznaczyc na szpile to hohohohohohoho masakra
Patrycjusz
11 01 2006, 18:27
Z czasem i 8 GB będzie za mało.
No i tak ma być! 8 gb to jest to! Jeszcze rozwarcie, ze jak zwykle z nowym softem idzie nowa funkcja, na rozszerzeniu do obsługi 4gb + się nie skonczy, a każdy bajt sie przyda.
Dzisiaj nowe info -
http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=14009PSP to ship 20 million units in 2006, says Samsung exec
czyli co, na poczciwym 1.5 nie uzyjemy sobie karty 4 gb i 8 gb :> ?
Czyli ludzie chcą uzywać kart 8gb do gier chociaż same karty będą działać tylko na sofcie który , nie obsługuje piratów z kart. Także bez sensu

. Ale tyle na filmy i mp3 to też może być przydatne jak są juz odtwarzacze mp-trójek z dyskami 100gb... Także napewno sie nie zmarnuje taki rozmiar.
Shinji-kun
15 01 2006, 09:33
Rozne dodatki do gier tez troche zajmuja, szczegolnie jak ma sie tych gier kilka i do kazdej cos jest. Wtedy wieksza memka potrzebna jak najbardziej ^^
konrado0905
15 01 2006, 13:19
jak poprosic admina CS aby recznie aktywowal mi konto?? moze jakis gotowiec ktos poda i na jaki adres mam go wyslac??
W Japonii PSP sprzedaje się najlepiej.
Ponieważ gry na Nintendo DS sprzedają się zdecydowanie lepiej, to niby czemu Sony nie mogłoby sprzedawać lepiej PlayStation Portable. Start w tym roku bardzo dobry z przewagą 40 tys. Poniżej wyniki dla poszczególnych konsol.
1. PSP - 132.757 - 132.757
2. Nintendo DS - 91.379 - 91.379
3. PlayStation 2 - 80.886 - 80.886
4. Game Boy Advance SP - 17.443 - 17.443
5. GameCube - 13.423 - 13.423
6. Game Boy Micro - 11.818 - 11.818
7. Xbox 360 - 7.477 - 7.477
8. Game Boy Advance - 564 - 564
9. Xbox - 156 - 156
Nojbert
15 01 2006, 15:57
Podobno to przez to ze NMintendo nie zdażyło z wypuszczeniem konsol ,no ale zobaczymy w następnych miesiącach
to dlaczego jest niewazne. wazne jest ze to nastapiło
Zaciekawiła mnie jedna sprawa. Czy PSP ma możliwość obsługu dysków UMD o większej pojemności niż 1,8gb, bo dyski które teraz kupujemu mają przecież taką właśnie pojemność. Przecież GTA:LCS zajmuje ponad 1gb a na pewno przyjdą czasy że gracze będą wymagać od R* gier pokroju SA a na to potrzeba o wiele więcej miejsca niż oferuje dzisiejszy dysk UMD.
Czy trwają jakieś pracę nad większymi dyskami i czy wogóle PSP ma możliwość coś takiego obsłużyć?
Shinji-kun
21 01 2006, 10:08
Pewnie zaczna kompresowac jakos dane na UMD, albo beda wydawac gry na kilku plytkach. Moze wymysla cos takiego jak UMD dwuwarstwowe
Czyli albo większe płytki albo kompresja, bo wydanie powiedzmy GTA na kilku UMD to chyba wywola smiech na sali... Chcesz pojechac do innego miasta zmien dysk
Konrado, skąd posiadzasz takie wiadomości

? Czyli te 1,8gb na UMD to już są 2 warstwy

?
konrado0905
21 01 2006, 23:08
tak. kiedys czytalem ze ma 2 (jak nie 3) warstwy.
Patrycjusz
22 01 2006, 21:24
A czy to ważne? Nie martwcie się, jak im braknie 1,8 GB to dołącząą do płytki jakieś DVD dzieki któremu trzeba będzie zrzucić część danych na MS. Chociaż myślę że 1.8 GB powinno starczyć, przecież Sony nie jest głupie (chyba)

.
Universal Media Disc
From Wikipedia, the free encyclopedia.
The Universal Media Disc (UMD) is an optical disc medium developed by Sony for use on the PlayStation Portable. It can hold 1.8 gigabytes of data, which can include games, movies, or music (or a combination thereof).
Contents
1 Information
1.1 Specifications
1.2 Regions
2 Cracked
3 External links
Information
Unlike the Minidisc, another proprietary format developed by Sony, blank media will not be commercially available in order to avoid piracy. However, there has been recent profit from licensing fees.
Specifications
ECMA-365: Data Interchange on 60 mm Read-Only ODC - Capacity: 1.8 GB (UMD™) (as PDF)
Dimensions: Approx. 65 mm (W) x 64 mm (D) x 4.2 mm (H)
Maximum Capacity: 1.80 GB (dual layer) 900 MB (Single-Layer)
Laser wavelength: 660 nm (Red laser)
Encryption: AES 128-bit
[edit]
Regions
DVD-style region coding has been applied to most UMD Movies, although this "feature" is not enabled for game releases.
Region 0: (IE, no region coding) Worldwide
Region 1: The Americas
Region 2: European Union, Japan, Middle East, Egypt, South Africa, Greenland
Region 3: Taiwan, Korea, the Philippines, Indonesia, Hong Kong
Region 4: Australia, New Zealand, Pacific Islands
Region 5: Russia, Eastern Europe, India, most of Africa, North Korea, Mongolia
Region 6: China
The BBC began releasing a number of its TV titles on UMD in the UK, including The Office and Little Britain.
There has been a large number of adult films released in Japan. Although Sony deny approval of the content, the enormous market in Japan for this sort of product will only help the UMD format to succeed; thus, Sony has not taken any action on this. Publishers include HMP, GLAY'z, TMA-(CAUTION-adult content)
[edit]
Cracked
The UMD format has been cracked. The content of the UMDs has been spread among home-programmers so they can reverse-engineer and make homebrew games or infringing copies of games and movies. Each disc uses a file system whose format follows the ISO 9660 standard, so the files can be burnt and read on a standard CD or DVD.
Sony has attempted to halt the cracking by patching up flaws. Version 1.51 of the PSP firmware attempts to patch the exploit. Recent games also come with a "software switch" that force gamers to update before they can play. In response, some applications for 1.50 report the firmware version as being more recent than it actually is, bypassing the need to update.
Special hacking groups such as PSP-DEV and Sony-X-Team have released NO-UMD or ISO launchers to launch games directly from the Memory Stick without the need of a UMD. One of the first games to have a launcher was Lumines; at first, the game could be loaded on a version 1.50 US PSP, but without sound. The launchers have since improved, however, and it is now possible to play virtually all games with no loss in performance. Hack websites did release the launchers, but did not release the ISOs due to copyright law.
The "homebrew" software used to dump the contents of a UMD disc to a MemoryStick PRO DUO is known as a "dumper." (another word for homebrew would be "skaldesmaekker bent")
As of August 2005, the first batch of pirated UMD ISOs have been reportedly seen in Hong Kong for a price as little as HK $20 (less than USD $3, or £2).
Recently, however, Sony has so far stopped new games from being able to be played on a ISO loader. It's said that the firmware version (2.00/2.01/2.50) each have specific PRX's that these newly released games call for, and former versions (1.00-1.52) do not have, which would give you the error "FFFFFD3". There have been attempts to emulate a specific firmware, with hopes of being able to run UMDs that need these specific files, but so far there has been very little progress.