Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: SONY PSP - temat ogólny
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82
Patrycjusz
Od zawsze kochamy Sony, right? Przecież produkują taki niezawodny sprzęt laugh.gif No, ale tak całkiem na serio... okazało się, że Sony obniżyło moc procka w PSP z 333MHz na 222MHz(software'owo.. czyli w środku jest 333MHz), po to by bateria dłużej żyła(icon_twisted.gif)... ale nie to jest największe przegięcie... być może jeszcze w tym roku zobaczymy NOWĄ wersje PSP z prockiem 333MHz i lepszą baterią icon_twisted.gif A co z posiadaczami starych PSP? No cóż, będą musieli kupić nową baterie... a jeśli taki posiadacz PSP nie ma dostępu do sieci to ma lekko mówiąc \"nie fajnie\", bo żeby odblokować te dodatkową moc w starych wersjach PSP trzeba będzie ściągnąć patcha... jak ja kocham tą firme laugh.gif

No niezły bajer! SONY ROX!
MaciejPŃ
śmieszni jak paczka dropsów i inteligentni jak posłowie w komisji śledczej :?
AkUz
CYTAT(rzepaPL @ 13 04 2005, 23:39) *
Męcze sie już 2 dni sad.gif i nic ciągle nie moge się połączyć z laptopem.

Mam laptopa z centrino i WinXP.

PC:
1) przy połączeniu z siecią (kabel od dostawcy) ustawiłem udostępnianie połaczenia internetowego
2) siec bezprzewodową ustawił mi IP na 192.168.0.1
3) stworzyłem sieć i nadałem nazwe SSID (aki sam jak na PSP)

PSP
1) ustawiłem IP na 2
2) Router na 1
3) DNSy z PC

Jak robie połączenie to pisze że sie nie może dopchać do Access pointa.

Panowie gdzie znajde jakieś tutoriale ? czy ktoś może pomuc.

PS. bazowałem na opisie
LINK

Udalo mi sie polaczyc z PSP ale nie moge jakos wejsc do zadnej gry (PSP zadnego hosta nie widzi). Mam karte DLINK DWL-122 jako klucz do USB. Byc moze musze jeszcze cos w ustawieniach samego Kaia grzebac...
Gresh
dodatkowy plus dla sony , czyli juz mamy:
bad pixele
hot pixele
zacinajace sie przyciski
bateria dzialajaca 6 godzin ( mnie wystarcza ale... )
(pipi) zlozony sposob podlaczania do internetu
odlozona premiere europa
skomplikowany system savowania

do tego
nowosc - bede musial upgradowac konsolke smile.gif
bierny
Ciekawe jak mega Za_je_by_scie 8O by bylo jechac w pociagu np i pierdyknac film (analogicznie zagrac) na takim PSP z podlaczonymi doń okularkami SONY GLASSTRON uprzednio jarajac lolka. icon_twisted.gif
Chyba bym osiwial. icon_twisted.gif a ludzie w przedziale...huehue (mozna by ich popsuć (w sensie ludzi))...
SQN
Ciekawe jak mega Za_je_by_scie   8O  by bylo jechac w pociagu np i pierdyknac film (analogicznie zagrac) na takim PSP z podlaczonymi doń okularkami SONY GLASSTRON uprzednio jarajac lolka.  :twisted:    
Chyba bym osiwial. icon_twisted.gif a ludzie w przedziale...huehue (mozna by ich popsuć (w sensie ludzi))...

eee o co chodzi jakby???
Gresh
siedzisz sobie i grasz w tych okularach - a tutaj banda kiboli do przedzialu wpada:) to sobie wyobraźsmile.gif
ja wczoraj grałem w sluchawkach w tramwaju w wawie
i w pewnym momencie poczulem sie nieswojo:)
dobre piec osob nademna gapilo sie na ekran i do siebie cos mowili,
czulem na sobie ich wzrok i w pewnym sensie zawiść,
nie moglem sie skoncentrowac na wipeoucie smile.gif
i zaczeli komentowac moje kiepskie wyniki na poziomie FLASH:)

ale w kawiarni to juz inna checa:)
ostatnio kelnerka w Mercesie ( bardzo ładna ) zaciekawiła sie i powiedziala ze musi to byc niezla naprawde zabawka, bo zawsze sie za nią ogladam a teraz gapie sie w ekranim, spytala tylko "czy Ci to przejdzie??"
Paczek
Ja bym chyba nigdy w tramwaju w krakowie nie zagral, gram w szkole ale na lekcjach, bo na przerwach nie za bardzo chce bo kazdy by chcial zagrac!! Na przerwach slucham sobie MP3 !!
Mithos

Mnie to troche dziwnie wyglada. Koles sprzedal kilka czesci do komputerow, a teraz nagle sprzedaje laptopy, psp i inne w ilosciach hurtowych. W dodatku nie posiada ich na stanie, a dopiero bedzie je sprowadzal. Ktos zaryzykowal?
gorillaz66
Pewnie kupił sobie poradnik "IMPORT!! ZACZNIJ ZARABIAĆ" laugh.gif laugh.gif
Niestety kontakt z potencjalnym sprzedawcą się urwał i pspków nie będzie xD
IMO 900zł to cena nierealna (koszty transportu,prowizja na allegro)
Ryo-San
Od zawsze kochamy Sony, right? Przecież produkują taki niezawodny sprzęt laugh.gif No, ale tak całkiem na serio... okazało się, że Sony obniżyło moc procka w PSP z 333MHz na 222MHz(software'owo.. czyli w środku jest 333MHz), po to by bateria dłużej żyła(icon_twisted.gif)... ale nie to jest największe przegięcie... być może jeszcze w tym roku zobaczymy NOWĄ wersje PSP z prockiem 333MHz i lepszą baterią icon_twisted.gif A co z posiadaczami starych PSP? No cóż, będą musieli kupić nową baterie... a jeśli taki posiadacz PSP nie ma dostępu do sieci to ma lekko mówiąc \"nie fajnie\", bo żeby odblokować te dodatkową moc w starych wersjach PSP trzeba będzie ściągnąć patcha... jak ja kocham tą firme laugh.gif
A żródło tej informacji możesz podać?

Jasne... tu masz troszke więcej...

buhahahahahaha Sony Power xD nie ma chyba większych sciemniaczy niż "czarodzieje" z Sony xD
kupuje sprzet z procesorem 333 mhz a mam 222 - magia bez jaj David Coperfield by tego lepiej nie zrobił..

chcesz miec fabryczne 333 kup se bateryjke xD wkladam pręta w tą smieszną i naciągną politykę.
żygać sie chce
fagg
Pewnie kupił sobie poradnik \"IMPORT!! ZACZNIJ ZARABIAĆ\"  laugh.gif  laugh.gif 
IMO 900zł to cena nierealna  (koszty transportu,prowizja na allegro)

gdyby kupil to wszystko w detalu to by wyszedl na zero..ale kto wie...
Mithos
Pewnie kupił sobie poradnik \"IMPORT!! ZACZNIJ ZARABIAĆ\"  laugh.gif  laugh.gif 
IMO 900zł to cena nierealna  (koszty transportu,prowizja na allegro)

Co za niespodzianka cool.gif
Sebas
Eee, nie chce nic mówić, ale czy ktoś chociaż przeczytał cały ten tekst??
At this time, this is purely speculation and no one outside Sony really knows what's planned. It could just be a case that PSP's processor was capped to avoid overheating - a common problem with miniaturised devices.
Nie skreślajcie tak odrazu Sony bo cały ten tekst o upgrade'ach i nowych bateriach to czyste spekulacje!!
szczurek
spekulacje dotycza tego co bedzie a, z tego co zrozumialem, przyblokowanie procka do 222 to pewniak
Butcher
Podniecacie sie, jakby SONY wlasnie zapowiedzialo NOWY MODEL PSP, majacy trafic na rynek za DWA MIESIACE. Ehh...
Naprawde nikt nie potrafi przyjac tego na zimno (jedyny Sebas cos weszy), przeczytac ze zrozumieniem i pomyslec ?

- "ktos" ze SCEA puscil info o 222MHz na Game Developers Conference. Impreza odbyla sie 20-24 marca - a afera wybuchla dopero teraz ? Znaleziono "tajemnicze notatki redaktora, ktory mial wywiad na exclusive z tym przedstawicielem SCEA, a ostatnio zaginal w tajemniczych okolicznosciach" ? Swiat milczal o tak waznej (jakby nie patrzec) sprawie przez miesiac i nikogo nie wzruszala ta wypowiedz wtedy gdy padla ? Dopiero po miesiacu wszyscy ja zrozumieli ? A moze slyszaly ja dziesiatki dziennikarzy na konferencji, ale dla dobra premiery USA zachowali zgodne milczenie jak jeden mąż? Taaa..... :roll:

- GDZIE jest napisane ze cokolwiek nowego pojawi sie w tym roku ? Jaeger - umiesz siac panike, trzeba Ci to przyznac.... smile.gif

- patch ? I CO Z TEGO ? Tragedia? A niby jak pojawil sie pierwszy update firmware ? Na płatnym CD? Nie od dzis wiadomo, ze dostep do netu do podstawa dla PSP i po to wlasnie mamy WiFi...

- nowy model PSP ? Druga tragedia ? To znaczy, ze PSone i PStwo to jedne z licznych pomylek Sony ?

Troche wiecej dystansu do plotek z netu, ZWLASZCZA ze strony MSN - chyba wszyscy wiemy czyja to strona ? icon_twisted.gif Ostatnie zdanie niusa wiele wyjasnia.... radze je przeczytac pare razy. I zrozumiec drugie dno calej informacji.

PS:
Tak na wszelki - nie bronie w zaden sposob Sony i nie jestem ich slepym fanem (fanboy - tak to sie nazywa? biggrin.gif). Jestem takze szczesliwym posiadaczem Xboxa, ktory od paru dobrych miesiecy zajmuje 80% mojego growego czasu. Powyzsze opinie to oczywiscie moje subiektywne odczucia - ale byc moze otworzą komus oczy na twarde prawa rynku i konkurencji...
KILu
Przede wszystkim nikt nigdy nie powiedział, że procki PSP będą przez cały czas pracować z pełną częstotliwością. Od początku mówiło się o płynnie regulowanym zegarze i to rozwiązanie wydaje się całkiem rozsądne. Częstotliwość może się zwiększać wyłącznie w krytycznych momentach - gdy konsola przelicza skomplikowane algorytmy (które w grze zajmować mogą raptem parę % łącznego czasu zabawy), depakuje wczytane dane itp.
di2mc
mo dobra a grzanki to to umie robic.... bo nie ma bata jak gram lubie sobie cos podjesc:D:D
Gresh
wszystko spox:)
tylko ze nie chodzi wszystkim tym siejacym zamet o to ze konsola dziala z czestotliwoscia 222 mhz tylko z tym ze ( oczywiscie wszystko to plotka ) sony opracuje baterie lepsza i da ja do nowszych modeli ktore beda juz mialy upgrade a starsi posiadacze beda musieli kupic new baterie by wszystko bylo tak jak dawniej:)

jesli tak zrobią to bedzie to mega świństwo po prostu:)
wyjsciem honorowym byloby wysłąnie kazdemu posiadaczowi psp nowej bateri i drobna notka " hi it's a gift for improving your gameplay" za free, plus koszta przesyłki - oczywiscie dotyczyłoby to tylko tych rynkow gdzie psp jest legalnie - to byloby honorowe
tak postapil Microsoft jak obnizyl cene konsoli - dawal gry 2 za free:)

wszystko to plotka - ale w przeciwienstwie do microsoftu ( rynek - konsole ) czy nintendo - sony ma przewrucone w glowie i zachowuje sie jak CHAM:)
Bogee
Popieram,co by nie mowic Sony wykorzystuje swoja monopolistyczna pozycje, nic nie robiac sobie z "wad" swoich konsol...co gorsza nie przeklada sie to specjalnie na wyniki sprzedazy...
A.Z.BEST
wszystko spox:)
tylko ze nie chodzi wszystkim tym siejacym zamet o to ze konsola dziala z czestotliwoscia 222 mhz tylko z tym ze ( oczywiscie wszystko to plotka ) sony opracuje baterie lepsza i da ja do nowszych modeli ktore beda juz mialy upgrade a starsi posiadacze beda musieli kupic new baterie by wszystko bylo tak jak dawniej:)

jesli tak zrobią to bedzie to mega świństwo po prostu:)
wyjsciem honorowym byloby wysłąnie kazdemu posiadaczowi psp nowej bateri i drobna notka \" hi it's a gift for improving your gameplay\" za free, plus koszta przesyłki - oczywiscie dotyczyłoby to tylko tych rynkow gdzie psp jest legalnie - to byloby honorowe 
tak postapil Microsoft jak obnizyl cene konsoli - dawal gry 2 za free:)

wszystko to plotka - ale w przeciwienstwie do microsoftu ( rynek - konsole ) czy nintendo - sony ma przewrucone w glowie i zachowuje sie jak CHAM:)

M$ refundował 180 euro, czyli 3 wybrane gry i jednego pada.

Ale o co chodziło Sony w wypuszczeniu procka 222Mhz nazwanego 333Mhz, to ja już nie wiem. Wiem na pewno, że ta firma to najwięksi oszuści tej branży. Niby robią dobry sprzęt, ale potem rzeczywistość zawsze weryfikuje te ich rewolucyjne konsole wink.gif.
Sebas
Ale o co chodziło Sony w wypuszczeniu procka 222Mhz nazwanego 333Mhz, to ja już nie wiem. Wiem na pewno, że ta firma to najwięksi oszuści tej branży. Niby robią dobry sprzęt, ale potem rzeczywistość zawsze weryfikuje te ich rewolucyjne konsole wink.gif.
Przepraszam ale wy wszyscy jesteście poje.bani. PSP NIE MA obniżonego procka do 222Mhz(przeczytajcie wypowiedź Kila). A co do nowych baterii- taak jasne jak wyjdzie nowa część gry to też będziecie żądać żeby wam ją przysłano za darmo bo wy przecież zapłaciliście za poprzednią. Prawda jest taka, że taką się płaci cenę za to, że się ma wcześniej konsolkę niż inni biggrin.gif.
Bogee
Chlopczyku nie rzucaj tu inwektywami na lewo i prawo to po pierwsze!!!Po drugie:jaki sprzet sony robi kazdy widzi!Odpowiedz sobie na proste pytanie czy kupujac Mercedesa oczekujesz bezawaryjnosci i 100% sprawnosci czy porysowanych szyb a po roku zadzwonie a do ciebie i powiedza de facto panski namochod ma 150KM zamiast 200 ale za mala oplata da se to zmieniic-LOL.

Zaznacze przy okazji,ze nie jestem anty-PSP co wiecej bardzo podoba mi sie i juz za 4 dni bede go mial, tyle ze podejscie Sony do pewnych spraw jest niestosowne delikatnie to ujmujac-jak by to powiedzial pewien osobnik:Boze TY widzisz a nie grzmisz...tongue.gif
Sebas
Tak każdy widzi ale nie każdy musi kupować jak mu się coś nie podoba. Mi nie chodzi o to, żeby być bezkrytycznym wobec Sony bo wiele można tej firmie zażucić, ale jak już ktoś stawia jakieś zażuty to niech podeprze je jakimiś faktami a nie informacjami wyssanymi z palca. Tyle, EOT.
Krzych Ayanami
Popieram,co by nie mowic Sony wykorzystuje swoja monopolistyczna pozycje, nic nie robiac sobie z \"wad\" swoich konsol...co gorsza nie przeklada sie to specjalnie na wyniki sprzedazy...

Sony uczciwie sobie tą pozycje wypracowało. Nie można mieć o to do nich żalu.

Po za tym oferuje ludziom sprzęt który chcą oni kupować. Do tego jak sądze też nie mozna się przyczepić.
Frank Jaeger
Hehe... Butch, ja nie chciałem siać paniki(laugh.gif).. sytuacja przedstawia się tak... procek jest software'owo ograniczony do 222MHz, pomimo tego, że ma 333MHz(i dalej może płynnie zmieniać częstotliwość, ale w zakresie 1-222MHz)... jak ściągniesz za przypuścmy pół roku patcha, który odblokowuje te 333MHz to wszystko jest spoko, dopóki grasz w stare gry(np. Ridge Racer).. ale kupujesz nową, która wykorzystuje te 333MHz.. i co? I już nie grasz te 3-5h... tylko powiedzmy max 2.5.. ale, ale, przecież możesz kupić bateryjke, żeby wszystko było tak, jak dawniej i żebyś mógł grać znowu te 3-5h... fajnie? Ja bym zadowolony nie był... to prawda, że prace nad nową baterią ogłosili jakiś czas temu... ale chyba wszyscy myśleli, że dzięki temu ich PSP będzie pracować powiedzmy 5-8h, czyli pełny wypas.. jak się okazuje nie do końca...

Troche wiecej dystansu do plotek z netu, ZWLASZCZA ze strony MSN - chyba wszyscy wiemy czyja to strona ?  Ostatnie zdanie niusa wiele wyjasnia.... radze je przeczytac pare razy. I zrozumiec drugie dno calej informacji.

Taa... to strone Future Network- wydawcy, choćby oficjalnego magazynu PS2 smile.gif
Bogee
Popieram,co by nie mowic Sony wykorzystuje swoja monopolistyczna pozycje, nic nie robiac sobie z \"wad\" swoich konsol...co gorsza nie przeklada sie to specjalnie na wyniki sprzedazy...

Sony uczciwie sobie tą pozycje wypracowało. Nie można mieć o to do nich żalu.

Po za tym oferuje ludziom sprzęt który chcą oni kupować. Do tego jak sądze też nie mozna się przyczepić.

wez przeczytaj jeszcze raz cala dyskusje i zastnow sie nad trescia swojego posta...
Czy ktos napisal ze Sony wypracowla swoja pozycje w sposob nie uczciwy to ze psx byl maszyna przelomowa nikt nie watpi...
To ze na rynku zaistnial popyt na zaawansowanego technologicznie handhelda i Sony go zaspokoja-wszystko ok.Tylko jakosc produktu nie jest tka jaka sobie zyczymy przynajmniej JA...
Sebas
Hehe... Butch, ja nie chciałem siać paniki(laugh.gif).. sytuacja przedstawia się tak... procek jest software'owo ograniczony do 222MHz
Skąd Ci się wzięło te 222Mhz???
Frank Jaeger
Hehe... Butch, ja nie chciałem siać paniki(laugh.gif).. sytuacja przedstawia się tak... procek jest software'owo ograniczony do 222MHz

No z tego newsa...
Sebas

No z tego newsa...
Pokaż mi news o podobnej treści na jakimś bardziej znanym i zaufanym serwisie to może uwierze icon_twisted.gif . Sorry ale wiele plotek już czytałem i nie uwierze dopuki nie zobacze tego newsa np. na IGN albo Gamespot.
Frank Jaeger
Pokaż mi news o podobnej treści na jakimś bardziej znanym i zaufanym serwisie to może uwierze  icon_twisted.gif . Sorry ale wiele plotek już czytałem i nie uwierze dopuki nie zobacze tego newsa np. na IGN albo Gamespot.

Czy ja ci karze uwierzyć? IGN, Gamespot i inne w sobote i niedziele nie pracują, więc na razie nie ma mowy o tym, żeby news się pokazał... a gamesradar nie jest wiarygodny? Strona wydawcy oficjalnego maga PS2 nie jest wiarygodna?
Bogee
No fakt IGN i GAMESPOT sa to tak niezalezne serwisy jak prokurator Kapusta za kadencji SLD
Sebas
A przypaczcie się co ta wasza "świetna" strona pisze:
While the specification of Sony's new handheld states the machine has a 333mhz capable processor sitting beneath its cool-looking exterior, the machine has been capped to just 222mhz, according to a Sony America representative speaking at the Games Developers Conference in San Francisco last month.
Według tej strony wiadomość o osłabionym procku podano na Games Developers Conference, które miało miejsce... MIESIĄC temu. Może mi ktoś wyjaśni dlaczego taka strona informuje nas o tym dopiero teraz?
Frank Jaeger
Wiesz, na GDC działy się inne ciekawe rzeczy... np. "bunt" developerów(jak ktoś nie czytał, to polecam)... więc myśle, że mało kto zwrócił na to uwagę...
Gresh
sebas nie przytaczaj non stop tego tekstu i juz argumentow podejmowanych - bo to juz bylo smile.gif
wszyscy w dyskusji wiedza ze podało ta "rewelacje" jedno zrodlo, ze new jest sprzed miesiaca i ze jakos dziewnie cicho jest o tym ( bo jest to super wazna informacja - wiec jesli jest prawdziwa to powinna byc wszedzie )

poczekamy zobaczymy:)
ja jesli jest to prawda - bede mega w(pipi)iony z prostego powodu - chcesz grać w nowe lepsze gry - kup lepsza baterie:) ciekawe jakie oznaczenie na pudelkach wprowadza ( obok wymaganych akcesorii bedzie : patch 2.0 i battery 3600 smile.gif )

i jak tutaj nie zastanowic sie nad nintendo DS
Krzych Ayanami
ja jesli jest to prawda - bede mega w(pipi)iony z prostego powodu - chcesz grać w nowe lepsze gry - kup lepsza baterie:) ciekawe jakie oznaczenie na pudelkach wprowadza ( obok wymaganych akcesorii bedzie : patch 2.0 i battery 3600 smile.gif )

i jak tutaj nie zastanowic sie nad nintendo DS

Możesz być zły tylko na siebie.
Testy baterii były publikowane (zresztą chyba najlepszy zrobił IGN), o tym , że developerzy mają ostrożnie szafować mocą była mowa. Więc wiadomość, że pokażą się pozycje pod względem poboru energii bardziej wymagjące nie jest niczym nie zwykłym. Nie jest również niczym niezwykłym, że za akcesoria do konsol trzeba płacić.

Jeżeli wybrałeś sprzęt, który ci nie odpowiada to sam ponosisz za to odpowiedizalność.

Sprzęt kupuje się dla gier a nie dla baterii.
Mermind
hehe Sony Sony nasze ku#%$# kochane Sony...czy to ze sa to sciemniacze branzy nr 1 to tylko mi sie wydaje czy Wam tez...

co do PSP - Sony jak na monopoliste przystalo ma gdzies rewoucje i jedzie swoim utartym...torem...wciska nam w łapy zminiaturyzowane PS2(w cudzyslowie oczywiscie) i oczekuje abysmy upadli przed nimi na kolana..do tego kreci ze wszystkim jak kon po gore..a to ekraniki trzeba wymienic na Samsunga..a to z produkacją kiepsko...Europa to juz wogole niewiadomo kiedy..mamy was w (pipi)e zresztą..a teraz dowalmy jeszcze cyrki z procesorem...
to kpina z graczy!
sorry ale oni sa az takimi idiotami zeby nie wiedziec co maja wyprodukowac..za rok czy dwa okaze sie ze dzisiejsze PSP niczym nie będzie przypominalo swoich "braci"..bo wszystko pozminiają...
Sony jest w tej brazny pewne siebie niczym Nintendo swego czasu...życze im z calego serca aby sie przejchali na swojej dumie i to ostro..
A ich polityka powoduje u mnie odruch wymiotny...zero zmian zero..caly czas to samo....<żygi>
Gresh
Krzych Ayanami - z twojej wypowiedzi wynika ze mnie nie zrozumialeś
w(pipi)iny nie jestem na baterie i na developerow

tylko na to ze jezeli wyjdzie psp z odblokowanym prockiem i wyjdzie patch dla starszych modeli , to trzeba bedzie dokupić coś by moc sie nadal cieszyc graniem w nowe gry wykorzystujace odblokowanie procka
czy jak mu tam bedzie sie zwalo:)

ale po co ta cala dysputa skoro nie wiadmomo co i jak itd...
Krzych Ayanami
co do PSP - Sony jak na monopoliste przystalo ma gdzies rewoucje i jedzie swoim utartym..

Nikt ci nie karze kupować konsol Sony. W przypadku urządzeń przenośnych możesz kupić któregoś GameBoya, albo DS'a, jeśli zaś chodzi o stacjonarki to możesz wybierać jeszcze Xboxa, albo GaCka. Firma działa po swojemu - i każda firma działa w taki sposób jaki uważa za słuszny, posiadając taką pozycję jaką zupełnie uczciwie wywalczyła.

wciska nam w łapy zminiaturyzowane PS2(w cudzyslowie oczywiscie) i oczekuje abysmy upadli przed nimi na kolana..

Żadne wciska. Gdyby gracze nie chcieli PSP, wtedy by go nie kupowali. Ale robią to co im odpowiada.

a to ekraniki trzeba wymienic na Samsunga..

Co jakoś pozwala się bawić.

a to z produkacją kiepsko...

Bo nalepiej sprzedawać kosnolę wcześciach, żeby każdy mógł ją sobie samodzielnie złożyć... Bo najlepiej sprzedawać cegły i udawać że są to urządzenia. Braki nie są żadnym wytłumaczeniem.

a teraz dowalmy jeszcze cyrki z procesorem...

Które jakoś nie przeszkadzają w otrzymywaniu przez gry świetnych ocen. Które jakoś nie sprawiają, że nie można się dobrze bawić. Dla graczy nic to nie znaczy, bo ta kwestia nie ma dla nich żadnego przełożenia na gry, które i bez tego świetnie sobie radzą. Ale oczywiście teraz lepiej założyć, że są one (pipi) warte i dopiero za jakiś czas będzie coś grywarnego.

sorry ale oni sa az takimi idiotami zeby nie wiedziec co maja wyprodukowac..za rok czy dwa okaze sie ze dzisiejsze PSP niczym nie będzie przypominalo swoich \"braci\".

Nie słyszałem o żadnej grze która miałaby etykietkę \"będzie działać tylko na modelu PStwo z oryginalną kartą pamięci i padem na licencji\". Jakoś w kosnolach od czasu do czasu zmienia się konfiguracja i części - i jakoś zawsze było tak, że z kompatybilnością nigdy nie było problemu. Ale rzecz jasna o niczym to nie swiadczy, ważniejsze jest żołądkowanie się i jaranie się opluwaniem firmy.

Sony jest w tej brazny pewne siebie niczym Nintendo swego czasu...życze im z calego serca aby sie przejchali na swojej dumie i to ostro..

To się nie stanie dopuki będą oferować prdukty, które ludzie będą chcieli kupować.

A ich polityka powoduje u mnie odruch wymiotny...zero zmian zero..caly czas to samo....

Właśnie widać. I nic z tego nie wynika.

tylko na to ze jezeli wyjdzie psp z odblokowanym prockiem i wyjdzie patch dla starszych modeli , to trzeba bedzie dokupić coś by moc sie nadal cieszyc graniem w nowe gry wykorzystujace odblokowanie procka
czy jak mu tam bedzie sie zwalo:)

Ja tam raczej widzę sprawę w ten sposób, że większość ludzi kupi nowy akumulator, żeby móc się dłużej bawić w stare, ale jare gry. A nowe będą przy okazji.

ale po co ta cala dysputa skoro nie wiadmomo co i jak itd...

Dla picu i żeby osoby nie lubiące Sony mogły się zebrać w jednym miejscu i firmie nawrzucać.
Sebas
Wiesz, na GDC działy się inne ciekawe rzeczy... np. \"bunt\" developerów(jak ktoś nie czytał, to polecam)... więc myśle, że mało kto zwrócił na to uwagę...
No chłopie ty już lepiej nic nie pisz. Każdy wie, że nowe konsolki są w tej chwili najbardziej gorącym tematem wśród graczy a ty mi tu wyjeżdżasz z takim tekstem? icon_twisted.gif
Frank Jaeger
Każdy wie, że nowe konsolki są w tej chwili najbardziej gorącym tematem wśród graczy a ty mi tu wyjeżdżasz z takim tekstem? icon_twisted.gif

Lol... wiesz, tak się składa, że GDC to nie impreza handlowa, jak E3, więc lepiej ty nic nie pisz, bo nie wiesz, o czym mówisz laugh.gif A najbardziej gorący temat to w tej chwili next-geny...
Sebas
Każdy wie, że nowe konsolki są w tej chwili najbardziej gorącym tematem wśród graczy a ty mi tu wyjeżdżasz z takim tekstem? icon_twisted.gif

Lol... wiesz, tak się składa, że GDC to nie impreza handlowa, jak E3, więc lepiej ty nic nie pisz, bo nie wiesz, o czym mówisz laugh.gif A najbardziej gorący temat to w tej chwili next-geny...
Tak ale newsy na serwisach są dla graczy i ich najbardziej interesują sprawy sprzętu i gier.
Frank Jaeger
Tak ale newsy na serwisach są dla graczy i ich najbardziej interesują sprawy sprzętu i gier.

Rozumiem, o co ci chodzi... ale gdy trwało GDC to właśnie na wszystkich serwisach główny news z GDC był właśnie o tym, jak developerzy krytykowali kierunek w którym zmierza branża.. mnie, jako gracza, takie rzeczy też interesują...
Sebas

Rozumiem, o co ci chodzi... ale gdy trwało GDC to właśnie na wszystkich serwisach główny news z GDC był właśnie o tym, jak developerzy krytykowali kierunek w którym zmierza branża.. mnie, jako gracza, takie rzeczy też interesują...
Ale to nie powód aby publikować newsa o PSP miesiąc póżniej, prawda? I dlatego myśle, że to nieprawdziwy news.
Butcher
Hehe, ale dyskusja rozgorzała biggrin.gif Najwieksze emocje wywołuje wizja nowego, "lepszego" modelu PSP w niedalekiej przyszłosci i konieczność zakupu większych baterii.
A skoro brak potwierdzonych konkretow, pozwolcie ze zwroce uwage na kilka faktow z przeszlosci. Przypomnijcie sobie moment gdy ukazalo sie dlugo oczekiwane PS2 i swiat rzucil sie na nowe dziecko Sony:
- po jakims czasie ukazal sie model z wbudowanym czytnikiem IR dla pilota DVD
- potem zaczęły pojawiać się nowe kolory
- potem nowe czytniki
- nowy soft
- nowe bebechy
- w końcu PStwo, z wbudowanym nawet Network Adaptorem, ktory cała reszta chętnych do gry w sieci kupiła już dawno osobno za niemałe pieniądze.
Czy wszystkie powyższe zmiany ZMUSZAŁY kogokolwiek do zmiany swej PS2 ? To dlaczego taka sytuacja ma mieć miejsce z PSP ? IMO nowy model PSP ukaże się na 100% - ale nie wniesie żadnych zmian, które wpłyną na odbiór gier czy ich jakość. Jest na tym forum wielu zaślepionych i dyszących nienawiścią do Sony ludzi, ale nawet ta firma nie jest taka głupia, żeby robić w konia miliony klientów, którzy do tej pory kupią poprzedni model PSP. Mogą dodac nowe funkcje (i tak pewnie jako soft update) czy zrobić lifting, ale ANI O JOTĘ nie zmienią "rdzenia", niczego co ma wpływ na przyjemność płynącą z zabawy sensu stricte. To byłoby rynkowe samobójstwo, podcinanie własnej gałęzi, noż we własne plecy - nazwijcie to jak chcecie.
Co do większych baterii.... Wkurza Was, ze PSP ma taki słabe aku? A może wręcz przeciwnie? Może wypada docenić, ze Sony otwarcie przyznaje się do tej słabości i robi co może (vide modulowana moc procka) aby wycisnąć z niego co się da?
Dziwne, ze nie wkurza Was, gdy kupujecie kamerę z aku dającym godzinę nagrywania (a nie cool.gif, czy wypasioną komórę (znam z tej strony np. Samsunga), która czuwa 2 dni (a nie tydzień). A ZA WSZYSTKIE NOWE, LEPSZE AKCESORIA FIRMY - BEZ CIENIA SKRĘPOWANIA - KAŻĄ SOBIE SŁONO PŁACIĆ. Dlaczego za 8h. baterię do kamery Panasonic musiałem wybulić 600 zł, skoro za samą kamerę dałem już 3000 PLN ?!?? Kolejni złodzieje i kolejna chamska polityka ? :roll:
Czy naprawdę ktoś z Was oczekiwał Value Packa za 249$ w składzie (poza standardem):
- aku 5000 mAh
- pilot do video
- aluminiowy futerał
- kabel USB
- folia ochronna
- futerał na pasek
- zapasowa obudowa
- itp. itd.????????
Przecież to wszystko akcesoria, standardowe, kolejne źródło dochodu każdej firmy w tej branży. Tak ciężko postrzegać nowe aku w tej kategorii ?
Jakoś nikt także nie myśli o fakcie, że mając do dyspozycji tak wypasione bebechy PSP, tak pojemne UMD i regulowaną moc procka, projektowanie standardowej baterii było "pogonią za białym królikiem". Kto nawet dziś wie jakie powstaną gry, w jaki sposób będą korzystać z czytnika/konsoli i jakiej energii będą potrzebować? A jeśli granie w GTA zeżre aku w 2 godziny? Wyrzucicie PSP do kosza? Chore rozumowanie....
Sony miało noż na gardle i musiało wybierać - albo wypasiony technicznie sprzęt, ale dzięki pewnym cięciom (vide aku) dostępny dla kieszeni przeciętnego 20-30-latka (a i tak znacząco droższy od konkurencji), albo... totalna komercyjna wtopa.
Nie wiem jak Wy, ale ja (i zapewne wielu innych) miałbym przez dłuuuugi czas w d.u.p.i.e. PSP gdyby kosztowało na starcie 500$ - oferując za to 3x większe aku i parę innych pierdół...
Kamuito
jak myślicie będą sprzedawać na rynku choćby w Polsce puste płytki UMD noi filmy na UMD , bo jeśłi tak to lux
Butcher
Czyste UMD ? No jasne !! To nie wiedziales ? icon_twisted.gif
A najblizszy update firmware zamieni PSP w nagrywarke UMD o mozliwosciach bezstratnej kompresji, ktora umozliwi bezproblemowe przegrywanie Twoich ulubionych gier oraz filmow z DVD na UMD...
Sony zawsze kochało tracić kasę na wszelkie możliwe sposoby i uwielbia piractwo.
Geeez..... :roll:
Kamuito
no to full wypas , będe sobie Anime nockami oglądał i jakieś tam filmy noi grał tylko żeby płytki byłyby bo w miare dobrej cenie ,bo nasi polscy sprzedawcy nieraz potrafią zdzierać by jak najwięcej na takich rzeczach zarobić . A ta nagrywarka zawnętrzna , żecz jasna ??

Teraz to tylko , trza kasiore zbierać może już w tym roku będę już miał swojego PSP . biggrin.gif
fagg
lol butcher oznaczaj moze swoje posty bo niektorzy zdolni jeszcze uwierzyc....
yyy kamuito to bylo ironia...
Butcher
no to full wypas .... A ta nagrywarka zawnętrzna , żecz jasna ??

Nie, filmy bedzie mozna nagrywac na PSP, to tylko kwestia zmiany oprogramowania :roll:
LOL icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.