Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: SONY PSP - temat ogólny
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
Anonymous
Konsolka ujrzała wreszcie światło dzienne oto jej oficjalne specyfikacje.

Wymiary - 177 mm x 70 mm x 23 mm
Waga - 260 gramów
Ekran - 4,3 cala, 16:9
Procesor - podwójny MIPS R4000 32 bit taktowany 333 Megahertz
Ilość pamięci - 32MB, VRAM - 4MB
Baterie litowe powinny umożliwić nam 10 godzin nieskrępowanej gry
PSP i 2 godziny oglądania filmów z jakością DVD.Będzie odtwarzać muzykę oraz filmy nagrane na UMD MPEG4 - czyli specjalne mini-dyski, na których rozprowadzane będą także gry.
Dzwięk - AAC i mp3 przystosowana do dzwięku 3D i 7.1-channel

A teraz Specyfikacja czysto techniczna

[PSP SPECS]

UMD(Universal Media Disc)
60mm
Laser Diode:660nm
Dual Layer :1.8GB
Transfer Rate:11Mbps
Shock Proof
Secure ROM by AES
Unique Disc ID

PSP CPU CORE
MIPS R4000 32bit Core
128bit Bus
1 - 333MHz @ 1.2V
Main Memory :8MB(eDRAM)
Bus Bandwidth :2.6GB/sec
I-Cache, D-Cache
FPU, VFPU (Vector Unit) @ 2.6GFlops
3D-CG Extended Instructions

PSP Media Engine
MIPS R4000 32bit Core
128bit Bus
1 - 333MHz @ 1.2V
Sub Memory:2MB(eDRAM) @ 2.6GB/sec
I-Cache, D-Cache
90nm CMOS

PSP Graphics Core 1
3D Curved Surface + 3D Polygon
Compressed Texture
Hardware Clipping, Morphing, Bone
Hardware Tessellator
Bezier, B-Spline(NURBS)
ex 4x4, 16x16, 64x64 sub-division

PSP Graphics Core 2
'Rendering Engine' + 'Surface Engine'
256bit Bus, 1-166 MHz @ 1.2V
VRAM :2MB(eDRAM)
Bus Bandwidth :5.3GB/sec
Pixel Fill Rate :664 M pixels/sec
max 33 M polygon /sec(T&L)
24bit Full Color:RGBA

PSP Sound Core: VME
Reconfigurable DSPs
128bit Bus
166MHz @1.2V
5 Giga Operations /sec
CODEC
3D Sound, Multi-Channel
Synthesizer, Effecter, etc

AVC Decoder
AVC(H.264) Decoder
Main Profile
Baseline Profile
@Level1,Level2,Level3
2Hours(High Quality) - DVD movie
4Hours(Standard Quality) - CS Digital

I/O
USB 2.0
Memory Stick
Extension Port(reserved)
Stereo Head phone Out

Communication
Wireless LAN (i802.11)
IrDA
USB 2.0

Zródło http://psp.ign.com/

Zdjęćia

http://bonusweb.idnes.cz/download/screensh...sonypspscr.html

Pierwsza Lista Gier:

Gran Turismo, Ridge Racer, Wipeout, Dynasty Warriors, Tony Hawk's Pro Skater, Medievil, Ape Escape, Spider-Man, Metal Gear Solid. Zapowiedziano również: NBA Street, NFL Street, Need for Speed Underground, i Tiger Woodsa.Do tego 23 wydawców amerykańskich pisze się na PSP, w tym EA, THQ, and Activision. W Japonii zdecydowało się 34 firm (Konami, Capcom, Namco), w Europie - 23 (Ubisoft, Atari, Codemasters), w Korei - 19.

Myśle że konsola się przyjmie i Nitendo będzie miało spory problem ale nie wydaje mi sie żeby ta konsolka miała lepsza grafike od PS2
sphinx
Ciekawe ile to cudeńko będzie kosztować... :roll:
A grafy od PS2 nie przeskoczy raczej... nawet nie raczej ale na 100%, to byl skok w przyszlosc chyba do następnej epoki lodowcowej. Takie małe a tyle potrafi!
Slasz
no ale bez kitu jak to mozliwe zeby to tak wygladlo na screnach to chyba jakis retusz albo ja nie wiem.
Anonymous
To co jest na screenie to nie jest prawdziwe zreszta pisze u góry po lewej "Screen Image Simulated".Ale to nie zmienia faktu że konsola ma powera
sphinx
no ale bez kitu jak to mozliwe zeby to tak wygladlo na screnach to chyba jakis retusz albo ja nie wiem.

Jak to są oficjalne screeny od SONY to troche hamskie takie fake'i tu odpierdalac. Ale jak to ktos inny to zdozylem sie przyzwyczaic. Wszak nawet w PE na Prima Aprillis Sciera trzymal w lapce cos co wygladalo baaardzo relaistycznie, a takie w rzeczywistosci nie bylo smile.gif
Anonymous
Pierwsze screeny NDS z konferencji Nitendo nie wyglada to za dobrze sad.gif

http://www.jeux-france.com/news4465.html
_Gmeru_
Pierwsze screeny NDS z konferencji Nitendo nie wyglada to za dobrze sad.gif
http://www.jeux-france.com/news4465.html

stary masz zryw juz jest masa nowych info (gry + zdjecia zaj,ebiiiiozaaaa 8O 8O ) pozatym chyba nie ten dział cool.gif
CELL7777
trzeba jeszcze poczekac do końca E3 ale w tej chwili wszystko wskazuje na to że nintendo będzie miało duże problemy z utrzymaniem rynku jak nadejdzie PSP biggrin.gif
kam86
a poza tym Nintendo nie ma tyle kasy co Sony żeby wrazie czego dokłdać do konsoli , ale może Sony coś bajeruje , bodajrze w drugim numerze PS2oficjalnym polskim magazynie jest taka papaierowa miniaturka konsoli i wymiary się nawet pokładają więc z wyglądu bedzie spox , ale mnie i tak na nią stać nie będzie , a tak poza to Nintendo nie da sie wyeliminować wkońcu na rynku kieszonkosolek jest Najlepsza , poza tym N-Gage tesz miał zagrozić GB SP a jadnak Nintendo ma swoich fanów którzy chyba pozostaną przy nim niczym kórwiki przy pewnej posłance Samoobrony laugh.gif
YETI
A teraz pytanie za 100 punktów, ile bedziemy musieli zapłacic za to cudo, pewnie około 2000zł :cry: .
Sojer
A teraz pytanie za 100 punktów, ile bedziemy musieli zapłacic za to cudo, pewnie około 2000zł :cry: .

Podobno w granicach 1000zl icon_twisted.gif
Meecik
Jesli na serio cos w granicach 1000 [ u nas 3000 na starcie ] to Ja juz ide reklamy roznosić po blokach icon_twisted.gif

PozdrawiaM VGM Fan ^^
HunterX
CYTAT(Meecik @ 12 05 2004, 08:29) *

Cholera, Metal wygląda pięknie! 8O Czekam teraz na jakieś konkretne filmiki z zaprezentowanymi grami w akcji. Jedyne co mnie dobija, to cena sprzętu... Jak myślicie, ile mi dadzą kasy za nogę... albo obie? ;]
Anonymous
No niezle ale tak jak myslalem grafika jest gorsza niz na PS2
Kapu
a czego ty chciales?!
zreszta wg mnie na takim ekraniku grafa bedzie wygladala nawet lepiej niz na ps2. narazie najwiekszy opad szczeny powodoja u mnie obrazki z GT4 i MG:A 8O

O takim przelomie nawet nie snilem ohmy.gif
Anonymous
Nie no jak na konsole przenośne to jest rewolucja ale chodzi mi o to że ktoś tam twierdził że jest lepeiej niz na PS2.

PS.Podobno ten MGS ma mieć całkowicie odrebna historie!!
Meecik
Nie no jak na konsole przenośne to jest rewolucja ale chodzi mi o to że ktoś tam twierdził że jest lepeiej niz na PS2.

PS.Podobno ten MGS ma mieć całkowicie odrebna historie!!

Konami has released new images of its first PSP title Metal Gear: Acid, Hideo Kojima's latest working in the Metal Gear series. The game is not a remake of either MGS1 or MGS2, it is an all new stealth action saga with environment and characters similar to those used in the PS2 version, with new card gameplay elements.

ps. BTW wszystkie te cyferki na screen'ach i te dwie 10 nad gosciem który aktualnie obrywa od Snake'a , normlanie Action RPG czy co ? laugh.gif

Zródło : e3 + www.the-magicbox.com

Pozdrawiam VGM Fan ^^
HunterX
a czego ty chciales?!
zreszta wg mnie na takim ekraniku grafa bedzie wygladala nawet lepiej niz na ps2. narazie najwiekszy opad szczeny powodoja u mnie obrazki z  GT4 i MG:A 8O

Gwoli ścisłości: przy obrazku z GT4 widniał napis "Screen Image Simulated", wiec ten screen się nie liczy. tongue.gif
Meecik
a czego ty chciales?!
zreszta wg mnie na takim ekraniku grafa bedzie wygladala nawet lepiej niz na ps2. narazie najwiekszy opad szczeny powodoja u mnie obrazki z  GT4 i MG:A 8O

Gwoli ścisłości: przy obrazku z GT4 widniał napis \"Screen Image Simulated\", wiec ten screen się nie liczy. tongue.gif

Ale na filmiku na ktorym Sony pokazuje wiekszosc zapowiedzianych na PSP gier widac GT4 i powiem szczerze ze wyglada to zabójczo. 8O

Pozdrawiam VGM Fan ^^
HunterX
Cholera, Meecik gdzie widziałeś ten trailer? biggrin.gif
Meecik
Cholera, Meecik gdzie widziałeś ten trailer? biggrin.gif

www.gamespot.com - i wszystko jasne.

Właz na ''all e3 videos'' a tam bedzie okienko GAMESPOT E3 LIVE , puszczaja tam filmy, wywiady i inne (pipi)y na zywo z e3 , co pare minut inny film !

ps. aaaaaaaaa tegoroczne E3 to istna masakra !! a to jeszcze nie koniec 8O

PozdrawiaM VGM Fan ^^
NCdeIgnis
Nasuwa sie teraz pytanie : Czy przecietnego polaka bedzie stac na tą zabaweczke wink.gif
MichAelis
Hmm smile.gif niby jestesmy w europie. Mysle ze na pewno nie wypala z za wysoka cena... W calej uni cena bedzie podobna czyli u nas tez. Ja stawiam na okolo 1500 zl...+gry 200zl sad.gif
NCdeIgnis
tongue.gif noto nie mało jak na przenosną konsolke ...
moze jednak Sony cos wykombinuje na obnizenie ceny do pułapu 1000zł tongue.gif lub troszke mnie smile.gif
Ryo-San
Devil May Cry i Viewtiful Joe na PSP
Mazzi
Wydaje mi sie ze nie bedzie nas stac na to jeszcze dlugo smile.gif Z tymi mozliwosciami jakie to oferuje, pozostanie gadgetem dla bogatych. Propozycja Nintendo wydaje mi sie bardziej ekonomiczna smile.gif BTW wiecie, ze na PSP ma sie ukazac FINAL FANTASY VII ?

http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id...id=vx01&no=6071
Ryo-San
Wiesz Mazzi z ceną teżie mogą przeginać. Developerów jest masa gier też wyjdzie masa więc będzie to konsolka dla mas cool.gif wiec cena tez powinna być odpowiednia dla ludu.
NCdeIgnis
ten FFVII wyglada lekko powiedziawszy kiepsko tongue.gif
PSP na poczatku pewnie nie bedzie cenowo zbyt przystepna i tego sie boje ale niemal pewnym jest ze sprzęt ten szybko stanieje a to zasprawą dobrej sprzedazy w bardziej cywilizowanych krajach smile.gif wkoncu z tego co widac PSP kopie zad smile.gif) nie zmienia to faktu ze propozycja wielkiego N bedzie bardziej przystepna cenowo tongue.gif
Kapu
BTW wiecie, ze na PSP ma sie ukazac FINAL FANTASY VII ? http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id=vx01&no=6071

heh Mazzi cos ci sie pomylilo. Po pierwsze nie bedzie to FF7, a jego prequel. po drogie wyjdzie na komrki a nie na PSP...
Mazzi
BTW wiecie, ze na PSP ma sie ukazac FINAL FANTASY VII ? http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id=vx01&no=6071

heh Mazzi cos ci sie pomylilo. Po pierwsze nie bedzie to FF7, a jego prequel. po drogie wyjdzie na komrki a nie na PSP...

Mialem na mysli gre w klimatach znanych z FF VII, nieprecyzyjnie sie wyrazilem. Nie znam koreanskiego, wiec skojarzylem ze skoro licencja finala, to pewnie Sony. Skoro mowisz ze to na komorki to okej, nie wiem bo nie sprawdzalem smile.gif
red2000
jak zobaczylem grafe nowego mgs acid na psp to mi szczena opadla 8O nie lubie za bardzo kosza ale ten nba to mnie juz naprawde rozwalil przeciez ta grafika jest jak na ps2 ! 8O 8O 8O ja juz nie wiem co robic tyle gier,tyle hitow i jeszcze psp aaaaaaaaaaaaa
ps:jeszcze chcialem sobie kupic dream'a i xboxa...pierdzielic to ,bedzie psp yeah smile.gif
True
Ej, a podano jakis termin wydania tego cacka?
YETI
Tak w ogóle to nie słuzy tylko do gier.
Wiem że jest możliwośc ogladania filmów...ale cos jeszcze? (może jakieś mp3 smile.gif )
bartiz
Nie mam pytań chyba zaczynam składać kase na to cacko cool.gif
Matrox
Ja tam zaczynam od dzisiaj zbierac zebym sie do 2005 wyrobil hehe ;]
Sojer_Junior
Co tu dużo gadać, okraść BANK kupić konsolke i oddać się w ręce policji! Przez ten czas przesiadywania za kratkami będzie się miało na czym pograć !! biggrin.gif
Marlon
PSP mnie dzisiaj zownowal - od rana sledze newsy z E3, ale to co ujrzalem na gamespot.com przeroslo moje najsmielsze oczekiwania... Ta konsola zarzadzi na rynku handheldow jesli:
- bateria bedzie trzymala w miare dlugo - w specyfikacji technicznej mowia cos o 2,5h dla filmow, a roznica pomiedzy liczeniem gry, a wyswietlaniem filmow raczej nie jest kolosalna wiec... Jesli zajdzie koniecznosc tak czestego ladowania akumulatorka to ja dziekuje...
- cena - Sony powinno sie zdecydowac na sprzedawanie sprzetu po dosc konkretnie zdumpowanych cenach aby nie odstraszyc potencjalnych odbiorcow - tylko w ten sposob moze przebojem wejsc na rynek, reszta to juz jakosc gier (to mnie raczej nie martwi) i zarabianie na nich... ja wiem jedno - juz odkladam kase.
bartiz
Co do ceny to moze zaskoczyc bo to prawie jak przenośne PS2 jest
MichAelis

hehe juz gadalismy, ja zbieram tez od jakiegos czasu... wink.gif
ale tez sie zastanawiam czy nie lepiej poczekac i wydac kase na PS3
SIKI
8O Nie mam słów 8O
Leje na Xbox'a, którego chciałem na święta łyknąć icon_twisted.gif Zbieram na PSP icon_twisted.gif
Meecik
Ej, a podano jakis termin wydania tego cacka?

Japonia - koniec tego roku
USA - poczatek 2005
Europa - gdzie w 2005 ???

Lista gier raz4em z wydawcami :

Capcom - Vampire Chronicles, Viewtiful Joe Series, Devil May Cry Series
Genki - Shutokou Battle (Tokyo Xtreme Racing)
Koei - Shin Sangoku Musou, strategy game, table game
Konami - Ys The Ark of Napishtim, Metal Gear: Acid, Winning Eleven, baseball game
Cyberfront - puzzle action game
Success - Cloud of Verruca, Sparrow Merit, Zooo
Square Enix - undecided
Sega - Puyo Puyo Fever, Project S
Sony - Gran Turismo 4 Mobile, Sarugetchu (Ape Escape), Heaven Key Earth Gate (Action RPG), Dokodemo Issyo, Everybody's Golf
Taito - Puzzle Bobble
Tomy - action game
Dorat - Doraslot (pachislot game)
Now Production - Intelligent License, Ghost Village
Namco - Tales of Eternia, New Ridge Racer, New Puzzle Game
Nippon Ichi - Makai Wars (S.RPG)
Hudson - Tengai Makyou, Bomberman series, The Tower of Purgatory (SF action RPG)
Bandai - Gagahb (RPG), Mobile Suit Gundam
Banpresto - Super Robot Taisen
From Software - Armored Core Formula Front
Yukes - Professional Wrestling
Work Jam - Detective Shinto Shrine

Screen z nowego Dynasty Warriors na PSP :

PSP WILL ROCK !!! icon_twisted.gif

PozdrawiaM VGM Fan ^^[/url]
Matrox

hehe juz gadalismy, ja zbieram tez od jakiegos czasu... wink.gif
ale tez sie zastanawiam czy nie lepiej poczekac i wydac kase na PS3

Spokojnie, PS3 z tego co pamitam moze miec premiere dopiero w 2006 r wiec zdazysz i na PS3 nazbierac smile.gif
YETI
Gdzieś czytałem ze w Japonii PSP ma ukazać sie juz w sierpniu!!!
red2000
sluchajcie ten boski psp bedzie na tych plytkach umd siakis i przeciez ta konsolka bedzie musiala miec laser.ja mam tylko nadzieje ze sony nie zrobi takich czytnikow jakie byly w ps2 :roll:
kam86
ciekawe na jakich nośnikach będą zapisane gry , i ile jedna gra będzie kosztować ????pewnie ok 200zł <hmmm><??> ale ten metal jets piękny poprostu fantastyczny
Sebas
Jeeeeeeezu widzieliście jak to wygląda? A widzieliście MGS na to cacko?
Kapu
Jeeeeeeezu widzieliście jak to wygląda? A widzieliście MGS na to cacko?

nie, stary powiedz gdzie to widziales?!?!?!

moze na poprzednich stronach ;]
Diabeu
icon_twisted.gif ciekawe kto z was to kupi? chyba nie sądzicie że to będzie kosztowało 500 zika? icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.