Trzcina
12 05 2004, 12:01
Odliczanie czas zaczac ;) Oto porcja nowych screenow.
http://www.gamespot.com/ps2/rpg/starocean3...ns.html?page=79
Gra ma wyjsc w wakacje, w wersji zrozumialej, oczywiscie USA :P, o EU nie wiem nic ;]
deph // 0Z0
12 05 2004, 12:46
http://image.com.com/gamespot/images/2004/...0_screen025.jpg
iiiiiiiiiiiiiiiiiiik O_O temu panu prawie widac ... no O_O
a tak w ogole to nic specjalnego :/ dretwy chara-design, piorka, (pipi)ki, miecze swietlne i na oko 4latek z prze(pipi)ana siekiera- no miod.
_MundeK_
17 05 2004, 08:56
No to fajnie. Muszę powiedzieć, że w TSS zdobyłem Precis i jestem w momencie turnieju w zamku z Diasem

No to muszę szybko przejść SO2 , bo dopiero co napakowałem postaci w FF7 :wink: Dzięki za info :!:
Józef Smelcerz
18 05 2004, 18:14
Panowie powiem wprost - nieźle polscy gracze dali doopy olewając Star Ocean 2. fatalny błąd, bo to jeden z najgłębszych a jednoczęsnie oferyjących szybką i ostrą rozgrywkę eRPeGów. Jeśli na horyzoncie pojawi się Star Ocean 3 to ja go wyrwę i mam nadzieję, że wy też.
W innych grach akcja na screenach wygląda dynamicznie - w Star Ocean akcja JEST dynamiczna, a nie tylko na nią wygląda, a system jest głęboki jak Rów Mariański. A z recek na gamesfaq wygląda na to iż Tri-Ace nie dało ciała (Ci goście rzadko kiedy zawodzą) i będzie gra, która skopie równo wszystkim tyłki, bez taryfy ulgowej
Nie wiem jak wy ale to jest teraz jedyny erpeg offline na który czekam. Tak, mam gdzieś FFXII bo to dopiero za 2 lata, teraz liczy się tylko SO3. Dwójeczkę i jedynkę grałem aż czasem pad latał z nerwów, dlatego nie mogę się doczekać. Przy tym wszystkim mam nadzieje, że syetem skilli będzie równie rozbudowany jak poprzednio
Panowie powiem wprost - nieźle polscy gracze dali doopy olewając Star Ocean 2. fatalny błąd, bo to jeden z najgłębszych a jednoczęsnie oferyjących szybką i ostrą rozgrywkę eRPeGów. Jeśli na horyzoncie pojawi się Star Ocean 3 to ja go wyrwę i mam nadzieję, że wy też.
W innych grach akcja na screenach wygląda dynamicznie - w Star Ocean akcja JEST dynamiczna, a nie tylko na nią wygląda, a system jest głęboki jak Rów Mariański. A z recek na gamesfaq wygląda na to iż Tri-Ace nie dało ciała (Ci goście rzadko kiedy zawodzą) i będzie gra, która skopie równo wszystkim tyłki, bez taryfy ulgowej

Nie wiem o co ci chodzi, znam wielu ludzi, ktorzy grali w SO2 podobnie jak ja i uwazaja ze to jeden z lepszych rpg:>
_MundeK_
19 05 2004, 13:12
Nie wiem do kogo Józku piejesz. Mi gra bardzo przypadła do gustu. Jest dobra graficznie, a jak jest w kwestii merytoryki to zabardzo nie wiem bo narazie męczyłem jeszcze FF7. W SO2 (TSS) jestem w drodze do jakichś ruin razem z Leonkiem.
Józef Smelcerz
19 05 2004, 23:19
Nie wiedzialem, ze jest az tyle jednostek które jednak mialy styk ze Star Ocean 2 - im zwracam honor i zamykam mą heretycką gębę
Dla mnie SO2 był jednym z najlepszych RPG w jakie grałem , spoko grafa , muza , klimat fabuła oraz system walki no i te skille normlanie było tego tak dużo ze az sie grac chcialo. Grze tej poswiecilem cholernie duzo czasu i z niecierpliwoscia czekam na czesc 3.
ps. Kto nie grał niech żałuje
ps2. klimatem gra zawsze kojarzyła mi sie z seria Tales of...

która uważam za rownie dobra .
Pozdrawiam
_MundeK_
24 05 2004, 10:28
Może SO2 jest niedocenione bo wszyscy mieli jeszcze klapki na oczach po czasach świetności FF7

Mimo wszystko ja SO2 nie dyskryminuje... hołd
Tidus_17
27 05 2004, 09:08
Mówicie prawde praktycznie niema na co czekać jeżeli chodzi o gry. Ale Xenosaga i Front Mission 4 mam nadzieje że dadzą rade...czekam z niecierpliwością
Trzcina
24 06 2004, 14:01
Hehs, wlasnie sie okazalo ze Star Ocean 3 w PAL'u pojawi sie 4 miechy pozniej (30.12.04) i dodatkowo nei bedzie to wersja Directors Cut, tylko normalna :D WSPANIALY ruch ze strony Square-Enix...
Wszyscy i ktorzy graja na oryginalach... jak to mowia, 'blame yourself or god...' Nic dodac nic ujac. Oni to chyba robia specjalnie zeby wszyscy w europie musieli przerobic konsole :)
Józef Smelcerz
25 06 2004, 21:37
Ja nie mogę, najpierw disgaea, teraz Star Ocean 3, wrrrr....
cos mnie zaczyna powoli brać....
Nie wiem kto za to odpowiada, ale to chyba jakiś poseł Samoobrony pracujący na lewo u square - enix
Kto dał, to dał:) Ja dwukrotnie przeszedłem SO, bawiąć się przy tym fantastycznie. Odnośnie #3, mam mieszane uczucia - zobaczymy. Tak bardzo chciałbym, żeby ten tytuł przełamał klątwe nieudolności w eRPGach na PS2.
Hehs, wlasnie sie okazalo ze Star Ocean 3 w PAL'u pojawi sie 4 miechy pozniej (30.12.04) i dodatkowo nei bedzie to wersja Directors Cut, tylko normalna

WSPANIALY ruch ze strony Square-Enix...
Wszyscy i ktorzy graja na oryginalach... jak to mowia, 'blame yourself or god...' Nic dodac nic ujac. Oni to chyba robia specjalnie zeby wszyscy w europie musieli przerobic konsole

Podobna sytuacja była z Dragon Quarter,capcom wydał ją prawie 7 miechów po wersji Usa

A właśnie czy SO3 jest na dwuwarstwówce czy na 2xDVD ???
Trzcina
26 06 2004, 15:50
2xDVD.
Btw, 7 miechow to normalny czas oczekiwania... SO3 czeka juz poltora roku.
Trzcina
10 07 2004, 11:41
http://www.gamespot.com/ps2/rpg/starocean3...ew_6102279.html
Preview. Z MNOSTWEM konkretnego info. Polecam przeczytac.
Btw, to kolejna gra w ktorj widac przeciwnikow, czyzby koniec random battles? ;p To chyba jakas nowa moda ;]
Premiera w USA miala juz miejsce, wiec mysle ze mozna odswiezyc ten temat

. Jezeli ktos juz w to gral, niech opowie cos o niej. Ja mam dopiero 35%, a ze to ponad 3 gb (dopiero 1 dvd sciagam), wiec pewnie dopiero za tydzien zagram
Ja gram od jakis 3 dni dośc ostro, jest to pierwsza gra która oderwała mnie od FFXI. Bardzo przyjemna, czaderskie dialogi (polecam szczególnie mięśniaka i pozera Cliffa, gość rula), znany system ze star Ocean wzbogacony o nowe elementy. Jednego czego można się czepiać to pojemność save`a. Jeśli chce się mieć 3 miejsca na save plus zagrywać battle trophies to potrzeba półtora mega. Całkiem sporo. Poza tym dobra jazda w stylu Star Ocean. Na razie jestem na dość wstepnym etapie, nie mogę też robić jeszcze żadnych rzeczy dla siebie ale po 15 godzinach gry bardzo podoba mi sie system w walce plus rozwiązanie elementu z combo cancelami. Polecam.
MaxVarEmreis
8 09 2004, 21:49
To na ilu DVD znajduje sie gierka??
To na ilu DVD znajduje sie gierka??
Giera jest na 2xDVD , kazdy po 3 giga z kawalkiem.
Pablo,powiedz jak przedstawia sie sprawa z fabula,dobra jest ?
I jak wyglada sprawa z grywalnoscia,jest to filmik interaktywny ala Xenosaga czy max liniowa jak FFX ? Z ilu czlonkow sklada sie druzyna?
Z gory thx za odp.
Józef Smelcerz
8 09 2004, 22:14
Spoko-oko, to dzieło Tri-Ace, oni nie mają w zwyczaju dawać ciała, a jeśli systemowo bazuje na Star Ocean the Second Story (a wiem, że tak jest), to wierz mi iż fabuła zapewne będzie dobra, ale walki i system będą wykopiste!
Trzech ludzi w drużynie. Mało scenek, dużo walk. Póki co liniowa ale to raptem 15 godzin. Fabuła ciekwa od niemal samego początku. Bohaterowie wporzo
a muzyka?? bo na zagranicznych forach właśnie strasznie na muzyke w grze narzekają.
Muzyka bardzo podobna do tej ze Star Ocean 2 czyli szybkie niewiadomo co ale pobudza do gry, nie daje zasnąć
Józef Smelcerz
10 09 2004, 23:42
szukanie dziury w całym zostawmy ginekologom
grunt że system ponoć daje radę że hej, a fabuła nie truje
Muzyka jest ciut dziwna ale generalnie pasuje natomiast jedyny prawdziwy mankament to, że jest za głośna podczas dialogów. Czasem łatwiej by było zrozumieć co sie mówi jakby była o dwa tony cichsza.
No i jedno trzeba postaciom zarzucić, za mała mimika na twarzach. Oni sie na okrągło usmiechają! Nie będe spoilował ale są momenty że nawet lekki usmiech nie jest za miejscu... Całe szczęście tylko NPC tak mają a postać głównego bohatera ma (jak to na bohatera przystało) zacięty wyraz twarzy
Są to jednak banały, gra prezentuje sie swietnie, walki są ekstra a drogie skille naprawdę są siebie warte. Fabuła też się podoba, na razie nie ma motywu ratowania swiata. Polecam.
MaxVarEmreis
13 09 2004, 09:48
No i jedno trzeba postaciom zarzucić, za mała mimika na twarzach. Oni sie na okrągło usmiechają! Nie będe spoilował ale są momenty że nawet lekki usmiech nie jest za miejscu... Całe szczęście tylko NPC tak mają a postać głównego bohatera ma (jak to na bohatera przystało) zacięty wyraz twarzy

Wczoraj pograłem chwile i też to własnie zauważyłem. Już podczas pierwszych 15 min gry ich miny są nie nia miejscu

. Ale jak powiedziałeś to raczej drobostka. Niestety za mało jeszcze grałem żeby cos wiecej powiedzieć. Mi sie intro podobało. Lubie jak jakiś RPG jest umiejscawiany w naszym uniwersum ( wystarczy zeby była tylko wspomiana ziemia vide Xenosaga) Małe pytanko: jak zrobić cancela techniki?? Jakoś w tutorialu mi to umkneło :wink:.
P.S Na jakim poziomie grasz?? I co to sa dokałdnie te trofea??
Gram na poziomie normal czyli chyba Galaxy się to nazywa.
Cancele robi się w odpowiednich momentach używając specjali. Zauważ, że wazne sa odległości i jak przyporządkowałeś sobie specjala X (long) a jesteś blisko to on się nie zaaktywuje. Ja uzywam przeważnie takiego comba (z cancelami):
Zaczynasz będąc dość w dystansie long, potem X (dash jak u Dantego, jak trafia w tłum to rozrzuca na boki trochę, multihit), jeszcze raz X (drugie cięcie zwykłe), X (tu następuje cancel 175% w Blade of Fury które mam pod XS (short) jak gość dojdzie z pierwszym hitem z BoF to O (short) gdzie mam Side Kick (technika z 15 poziomu, unik i multihit), jak Sidekick trafia to znów X (Blade of Fury tym razem ciągnięte do końca- 3 razy X w odpowiednim momencie 4 hity). Jest to cancel na 250% póki co oprócz bossów nikt tego nie przeżywa (jako akcesorium mam to co obniża o 30% koszt specjali w HP więc nie trace za dużo).
Skracając wygląda to tak:
Long: x,x,x,o,x,x,x
Na razie olewam Fayta i biorę sie na opanowywanie kombosów babeczki. Słabo uderza więc będzie łatwo zrobić wiele prób na jednym stworku
Trofea... sam za bardzo jeszcze nie wiem ale chyba daje to jakieś dodatkowe bomusy pewnie odblokowanie ostatniego poziomu trudności i takie tam, może stroje...
Nie wiem dokładnie, odkrywam grę sam dla siebie, gram bez pomocy z netu. Chce się nia nacieszyć jak najdłużej bo czekałem ponad rok.
MaxVarEmreis
16 09 2004, 13:42
Mam już blisko 8 h na liczniku i musze powiedziec, że z każdą godziną gra się coraz lepiej, wciaga jak cholera

. Początkowo myślałem, że nie bedzie tak dobrze, system wydawał mi sie taki jakiś...nie najwyższych lotów. Teraz zmieniam całkowicie zdanie. Łączenie technik za pomocą Canceli to świetny pomysł (narazie najwiecej udało mi sie 250% cancela zrobić, na wiecej Fury mi nie starcza heh). Fabuła także wciąga, postacie wydają sie wporzadku. Naprawde bardzo ciekawa pozycja. Ma multum małych smaczków takich jak np. słowiczek wszystkich co wazniejszych zagadnień, postaci, królestw itp. ( Ci co grali w Xenosage wiedzą o co mniej wiecej chodzi). Ja naprzykład się setnie ubawiłem gdy usłyszałem o UP3 ( chyba tak to szło), coś na wzrór "Pierwszej dyrektywy" ze Star Treka. SO3 napewno sie spodoba tym którzy lubią trudne RPG. Tutaj nawet w zwykłej walce można baty dostać.
Dostałem skilla o nazwie Shotgun. Zaczęła się RZEŹ
Podczas grania zauwazyem w sumie dwa fajne miejsca do expowania. Jedno to jak się wchodzi do kopalni i sa pająki (wioska gdzie pojawiamy się z Nel). zanujemy między dwoma lokacjami- po jednym pająku-przeciwniku na każdej mapce. Można na luzie expowac do 15 poziomu.
Drugie to drzewa w lesie gdzie spotykamy wróżkę. Wystarczy aby Fayt miał Thundra i załatwiamy je spoza zasięgu (exp x3 = 480). W dodatku pasek do bonus battle rosnie jak szalony. Pod koniec lasu jest miejsce gdzie zonujemy z jednego miejca w drugie- w obu są drzewa. do 25 poziomu na luzie.
mario87
16 09 2004, 19:51
a wiadomo coś o wersji PAL? jest/będzie?
MaxVarEmreis
17 09 2004, 15:47
Pablo próbowałeś sie już cos bawić tworzeniem przedmiotów?? Ja taką opcje dostałem dosyć niedawno i narazie staram sie to rozkminić heh. Może masz juz cos ciekawego na koncie??
Niestety niewiele moge zrobic... Kupilem warsztat w miescie, wyremontowalem go (3 linie) i dokupilem kilka slotow ale na wszystkie mnie nie bylo stac. Poki co jestem na etapie siedzenia w lesie i ladowania paska aby miec double Fol a potem bede bil wielkie dinozaury ktore bazowo wyrzucaja okolo 500. Ale to plan bo poki co laduje w lesie pasek
Zrobilem ze dwa przedmioty w cookingu i to wszystko. Na wiecej nie bylo mnie na razie stac :>
MasterOmen
18 09 2004, 18:41
ja tam wole ff,ale kazda gra squre-enixu jest dobra :wink:
MaxVarEmreis
20 09 2004, 18:53
1 października...tak w Extremie pisze :wink:
Józef Smelcerz
20 09 2004, 19:09
jeśli to prawda, to HELL YEAH!!!!!!!
Jeśli nie, to mam nadzieję iż STAR ma ochrone przeciwrakietową
evilcrusader
22 09 2004, 17:44
Na ilu płytach jest ta gry i ile zajmuje srednie zkonczenie gry ?
Dzisiaj wkoncu zagralem w ta gre i jak narazie wrazenie jest jak najbardziej pozytywne. Grafika dobra, muzyka jak narazie tez, o fabule duzo nie moge powiedziec bo lekko godzinke pogralem. Walki mi sie podobaja, speciali nie widzialem jeszcze, wiec tez nie moge za duzo powiedziec

. Intro bardzo fajne, klimat troche jak z Xenosagi.
Gra jest na 2 plytach DVD. Ile do skonczenia to nie wiem i mam nadzieje, ze przez dlugi czas nie bede wiedzial
MaxVarEmreis
22 09 2004, 17:50
Na ilu płytach jest ta gry i ile zajmuje srednie zkonczenie gry ?
Zajmuje 2 DVD, a czas przejścia nie wiem dokładnie. Pewnie koło 40-45 h. Ja sam mam w tej chwili jakieś 27 h na liczniku.
Pablo jaka jest Twoja ulubiona drużyna i dlaczego :wink: ??
Józef Smelcerz
22 09 2004, 18:44
ale należy dodać, że gry z Serii Star Ocean mają paskudnie wysoki współczynniki "replayabilyty" więc na pewno są powody by w niej długooo pakować, jak i iwle razy przechodzić
MaxVarEmreis
22 09 2004, 21:03
ale należy dodać, że gry z Serii Star Ocean mają paskudnie wysoki współczynniki \"replayabilyty\" więc na pewno są powody by w niej długooo pakować, jak i iwle razy przechodzić

To ja wiem hehe, ale człowiek pytał o średni czas przejścia. Bo jakby dodać wszystkie opcjonalne rzeczy to pewnie wyjdzie jakies 150 h

. Jednak to tylko dla zapaleńców ( najpierw trzeba podbić poziomy do 255, a to najłatwiejsza sprawa )
wojtasso
25 09 2004, 20:16
Siemka dzisiaj dostałem tę grę w moje łapy i już mi sie podoba jak gdzieś dalej zajdę to może się bardziej wkręcę w ten temacik.Pozdro
1 października...tak w Extremie pisze :wink:
Jeśli to prawda dziś premiera, ktoś przeszedł już całą gre

, ile czasu trzeba na to
No wlasnie i odbyla sie dzisiaj ta premiera w Europie?
MaxVarEmreis
1 10 2004, 12:09
Jeśli to prawda dziś premiera, ktoś przeszedł już całą gre

, ile czasu trzeba na to

Ja mam 40 h na liczniku i jeszcze jej nie skończyłem, ale zostało mi jakieś 5-7 h do ostatniego bossa. W tej chwili jednak nie ide do niego, bawie sie w tworzenie przedmiotów. Można zrobić MASAKRYCZNE rzeczy. Wracam do gry, musze zarobić troche kasy, bo tworzenie pożera olbrzymie ilości Fol'i

.
Józef Smelcerz
1 10 2004, 12:46
A kogo tam obchodzi premiera w Europie?
Najpierw Japonia, potem USA, potem Europa, potem Mozambik, Etiopia, a potem Polska
No, ale wg Ultimy stuff ma być w okolicach 12-tego, więc przyznam szczerze iż tym razem w kwestii dotarcia gry do Polski to normalny Speed - niebezpieczna prędkość
Blah! Programisci SE maja nasrane w glowie... nei mozna pograc w SO3 jesli nie ma sie analogowego joypada od ps2... Tak wiec jesli ktos gra na szarym padzie (tak jak ja) moze nie zalatwiac sobie tej gry... Albo zalatwic sobie pada od ps2.
Józef Smelcerz
2 10 2004, 11:49
wyyyypas....(bo ja pada od PS2 mam, ale sukinkot przerywa jak wściekły...normalną ekwilibrystykę muszę tu odwalać, by wszycho grało...

)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.