Ryo-San
15 05 2004, 17:08
Nie można przejśc obojętnie obok gry która dostaje TAKĄ note w NAJLEPSZYM oraz najbardziej renomowanym piśmie świata.
Mi osobiście jedynka się podobała i to nawet bardzo - dość oryginalna i ogólnie cool funky. Jednak mimo tego iż była młodzieżowa nie zbierała aż takich not. Naprawde jestem ku/rewsko ciekawy co tam w dwójce piszczy.
przejdzie bez echa tak jak jedynka ktora uwielbiam, i sequel kupie na bank
W jakimś czasopiośmie dostała 7/10
Splender
15 05 2004, 18:50
Zlikwidowali w Pikmin 2 ograniczenie czasu - jak dal mnie najwieksza porazke w czesci pierwszej

Jestem bardzo podekscytowany, ta gra to dal mnie must have
co prawda nie gralem w pierwsza czesc widziaelm tylko filmiki i jak dla mnie jest to rzyg

heh wiec drugiej czesci napewno sobie nie sprawie chyba ze jakims cudem gdzies u kogos zobacze i sie zajawie
HunterX
15 05 2004, 19:56
Ej, a ja słyszałem, że ta ocena w Famitsu była następująca: 9, 9, 9, 9, czyli razem 36. Jak to w końcu jest?...
popiel25
15 05 2004, 20:04
Ej, a ja słyszałem, że ta ocena w Famitsu była następująca: 9, 9, 9, 9, czyli razem 36. Jak to w końcu jest?...
Famitsu Gamecube dalo 39, a Famitsu Weekly 36.
Jedynka byla bardzo ciekawa, dwojke tez bedzie trzeba kupic.
HunterX
15 05 2004, 20:15
Famitsu Gamecube dalo 39, a Famitsu Weekly 36.
Jedynka byla bardzo ciekawa, dwojke tez bedzie trzeba kupic.
Oj, trza będzie kupić, nie ma ch... we wsi!

BTW: królestwo za ten mega wypasiony utwór z pierwszego trailera! Po pijaku nie ma na niego mocnych!
OsciBosci
15 05 2004, 22:10
ej skad wy bierzecie te oceny?? tez chce je sobie obejrzec!!
szczurek
16 05 2004, 09:20
tak jak mowili poprzednicy, 39 dalo Famitsu GC wiec raczej nie ma sie czym podniecac bo tam gry na GC beda mialy zawyzone oceny [tak samo jak w Famitsu PS2]. 36/40 to nie taka zla ocena, tyle samo bodajrze dostal Harvest Moon
No coz, czekaaaam
HunterX
21 08 2004, 17:06
Ocena IGN'u: 9.3. Dziękuję, dowidzenia.
Wniosek: "za niedługo" GC otrzyma kolejnego killera

.
szczurek
23 08 2004, 10:04
łojezu co sie porobilo
Jedynka w moim uznaniu zasluguje na 9+ wiec jesli 'dwojka' jest jeszcze lepsza to ....... O____O
Kiedy premiera PAL?
Jedynki nie kupiłem, choć miałem zamiar (gdyby tylko cena zeszła poniżej 199zł...). Poczekam aż będzie w Europie bundle pack Pikmin + Pikmin 2... ejj, przed chwilą powiedziałem że nie kupię jedynki... Ale trza będzie to zrobić. WE8 dostał w Famitsu (Famitsu PS2?) 34 pkt., toteż Pikmin 2 musi być naprawdę świetny. Znając PE i tą ich *** ignorancję gra dostanie "7+" najwyżej... ale MY wiemy jak jest naprawdę. (fuck Myszaq!)
łojezu co sie porobilo
Jedynka w moim uznaniu zasluguje na 9+ wiec jesli 'dwojka' jest jeszcze lepsza to ....... O____O
Kiedy premiera PAL?
Podobno miala byc w 2 polowie sierpnia.
HunterX
23 08 2004, 12:27
No niby na Ultimie jest napisane, że premiera gry ma nastąpić w drugiej połowie sierpnia, ale według ostatnich doniesień GameCube Europe, Pikmin 2 będzie mieć europejską premierę dopiero 8 października. Trzeba uzbroić się w cierpliwość (no chyba, że to jakaś pomyłka).
W jedyneczkę nie grałem ale skoro tak ją wszyscy zachwalają to muszę sobie ją sprawić a ewentualnie potem obadać dwójkę
HunterX
23 08 2004, 15:06
Ja bym proponował dwójkę od razu łyknąć. Co prawda nie grałem w część pierwszą, ale wiem, iż dwójka pozbawiona jest limitu czasu, ma multiplayer i ogólnie jest lepsza. Tak wiec zalecał kupno Pikmina 2.
i niech mi kto powie ze zycie posiadacza gejmkjuba nie jes piekne, lykam 2 od razu hunter nie mam wyjscia jedynke juz mam i jestem zadowolony, szkoda ze gra raczej wywoluje usmiech politowania u kolegow niz euforie, w takim razie multiplayer przynajmniej w moim przypadku na nic sie nie przyda, ale i tak bede sie zagrywal olimarem bez limitu, bez ogranicenia czasu
pieknie piknie pikminnie pikminowo
Mam tą grę od dawna... Niegrałem w jedynkę ale dwójka bardzo mi się podoba

Minusem jest to ze narazie tylko po japońsku ("tylko"... Są patche do zmiany języka

, ale tylko w menu) i przed grą trzeba sformatować kartę pamięci do formatu japońskiego...
Dobrze, że ten Pikmin nie będzie na czas, ponieważ gry na czas niszczą moją psychikę.
JanzKijan
23 02 2008, 12:49
Ta gra jest kapitalna. Idealne połączenie prostoty, oryginalności i dużej grywalności.
Dużo możnaby pisać, dość jednak zaznaczyć, że szkoda, iż świat gier nie poszedł taką właśnie drogą. Dzisiaj liczy się tylko dobra grafika i nic więcej - regres merytoryczny na niemalże całej linii.
Pikimin 2 to absolutnie obowiązkowa pozycja na GC.
Ja właśnie poluję na ta gierkę, ale pierw musze memorkę nową kupić bo miejsca na savy nie mam
Kroolik
26 02 2008, 09:01
Fajnie jakby pomyśleli nad 3 częścią... A dwójka jest GENIALNA
A ile zajmuje przejście jej na 100%? Jedynka była pod tym względem króciutka.
moze ktos napisac o co mniej wiecej w tej grze chodzi ? dwojka lepsza niz jedynka ?
bardzo podobna do pierwszej części, z tym że sporo dłuższa. Dla mnie po ukończeniu pierwszego Pikmina dwójka była trochę nużąca, ale zagrać warto
CYTAT(Siwy_ @ 1 04 2008, 18:22)

moze ktos napisac o co mniej wiecej w tej grze chodzi ? dwojka lepsza niz jedynka ?
jak nie grales w "jedynke" to inwestuj w dwojke.
wiecej moznliwosci i wiecej grania.
no i nieskonczona ilosc dni na exploracje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.