Jak obiecałem tak zrobiłem.
Zapraszam do kulturalnych dyskusji o kolejorzu. Wszelakie rozmowy, wymiana niusów, wymiany poglądów oraz plany mile widziane.
Bardzo prosiłbym o kulturalne zachowanie, brak rzucania mięchem oraz brak jakichkolwiek wyzwisk w stronę innych klubów czy ich kibiców.
Mimo , że jestem z Krakowa to musze przyznać ,ze jestem pod wrażeniem kibiców Lecha i przyznaje że coraz bardziej lubie ten klub. 25 tys na pierwzej lidze to musi robic wrazenie i budzic sympatie. Tymbardziej ostatnia poztawa kibiców Lecha zrobiła na mnie szczególne wrazenie. Ciepłe przyjęcie kiboli Legii. Szkoda ,ze jednak był to pewnie tylko wyjątek od reguły.
Chciałbym , żeby było wiecej takich klubów jak Lech, z takim stadionem i z takimi wiernymi kibicami a napewno poziom polskiej piłki by sie podniósł. Wiadomo, lepsze stadiony, dużo kibiców przyciągają sponsorów a co za tym idzie było by więcej kasy. Dlatego szlak mnie trafia jak widze w naszej lidze takie zespoły jak Świt, Polkowice, Łęczna itp. A stacza sie taki klub jak Widzew. Paranoja.
Ludzie bierzcie przykład z Lecha a polska piłka naprawde pójdzie w dobrym kierunku. Coś tam sie niby zmienia, ale jeszcze bardzo daleko nam do zachodu.
Byłem... widziałem... pogratulowałem
Brak mi słów ale jakoś spróbuje opowiedzieć:
Pojechałem na róg Hetmańskiej i Głogowskiej, nawet nie musiałem długo czekać aż nie pojawił się czerwony piętrowy autobus (London łelkam tu) i zaczęło się dzikie trąbienie samochodów. Przed autobusem motory oraz policja, pare bachorów na rowerach i po chwili oni. Na samym przodzie dało się zauważyć Błażeja Telichowskiego dumnie dzierżącego w dłoni puszkę Lecha Pilsa. Pierwsze wrażenie troche mnie zblokowało i nie udało mi się dojrzeć kto był w środku. Lecz po chwili ujrzałem obiekt największej radości Poznańskich kibiców Piłki Nożnej.... Puchar. Puchar który to był z niekryta radością i dumą trzymany przez Piotra Świerczewskiego który był w swoistej euforii. Chwila którą poświęciłem na dokłądne obejrzenie pucharu starczyła i już po chwili mogłem przenieść mój rozanielony wzrok na Golińskiego który stał tuż przed Świrem podobnie jak Telichowski dumnie dzierżąc w ręku puszkę Lecha. Tak się wychylał że gdybym chciał mógłbym przybić mu piątkę... a podobno ma złamany bark...
Nawet się nie spodziewałem że będę miał ich kiedykolwiek na wyciągnięcie ręki i sam wpadne w trans. Gdy autobus znikł już z mojego pola widzenia przyłapałem się an tym że dalej klaszcze i jakoś ręce same mi się do tego rwą. Spuentuje to krótko - warto żyć dla takich chwil
Uch... zrobiła się z tego całkiem długa recenzja... z góry przepraszam za styl pisania i ewentualne błędy ortograficzne
Mimo , że jestem z Krakowa to musze przyznać ,ze jestem pod wrażeniem kibiców Lecha i przyznaje że coraz bardziej lubie ten klub. 25 tys na pierwzej lidze to musi robic wrazenie i budzic sympatie. Tymbardziej ostatnia poztawa kibiców Lecha zrobiła na mnie szczególne wrazenie. Ciepłe przyjęcie kiboli Legii. Szkoda ,ze jednak był to pewnie tylko wyjątek od reguły.
Chciałbym , żeby było wiecej takich klubów jak Lech, z takim stadionem i z takimi wiernymi kibicami a napewno poziom polskiej piłki by sie podniósł. Wiadomo, lepsze stadiony, dużo kibiców przyciągają sponsorów a co za tym idzie było by więcej kasy. Dlatego szlak mnie trafia jak widze w naszej lidze takie zespoły jak Świt, Polkowice, Łęczna itp. A stacza sie taki klub jak Widzew. Paranoja.
Ludzie bierzcie przykład z Lecha a polska piłka naprawde pójdzie w dobrym kierunku. Coś tam sie niby zmienia, ale jeszcze bardzo daleko nam do zachodu.
Oj, nie zauważyłem tego wczesniej. Powiem krótko - arboos... jesteś wzorem do naśladowania polskiego kibica
Lech wiadomo czołówka jeśli chodzi o doping czy inne dziedziny ultras.
Gratulacje za zdobycie pucharu oraz powodznia w walce.Tylko na kogo trafią?
Dzieki Arik.
Przyznaje, że wam zazdroszcze kibiców i niesamowitej atmosfery.Ja jestem wielkim fanem sportu i szczególnie piłki, staram sie chodzic na wszystkie mecze mojej ulubionej drużyny, która niestety stoczyła sie do 3 ligi i nie moze sie jakos z niej wydostać. Brakuje mi atmofery meczów pierwszoligowych, ech kiedy to były czasy. Teraz chodzi po 500 osób na mecz i jak sobie pomyśle ze u was jest w stanie przyjsc prawie 30 tys. to mi sie to w głowie nie miesci.
Dlatego tez kibicuje Pogoni czy Zagłebiu, nawet Crocovii i wszystkim klubom na które przychodzą prawdziwi fani a nie tylko pseudodebile którzy niszczą swój "ulubiony" klub swoim prostackim zachowaniem. Jak chcą sie bic to niech sie ustawiają na ustawkach i nie niszczą nam i tak już wysłużonych i zniszczonych stadionów.
Danilo1972
2 06 2004, 19:17
Mimo że kibicuję Legii, gratuluję Lechowi zdobycia pucharu.
Lechici pokazali wolę walki i trzeba im życzyć, aby jak najdalej doszli w pucharach.
Dobre jest też to arboos że kolejorz trzyma z Cracovią (której kibicujesz - jak wywnioskowałem z twego postu... dobrze ?

)Jest jeszcze Arka Gdynia, która też ma kibiców jak złoto.
Ciekaw jestem co zostanie zrobione z pieniędzmi zdobytymi za puchar no i za możliwe przyszłe zwycięstwa w UEFA. Ja bym chętnie ujrzał jeszcze pare tysięcy miejsc na Bułgarskiej tak aby stadion Lecha mógł być stadionem narodowym. Chociaż że słyszy się ostatnio o planach budowy takiego stadionu w Warszawie to ja w to do końca nie wieże. A pamiętacie jak spekulowali o tym stadionie co to go chcieli w Poznaniu zbudować, te plany o gigantycznym stadionie z zadaszeniem a'la Arena auf Schalke... to by było coś.
Jeszcze podobno jakiś większy klub europejski interesuje się Kaczorowskim i jest gotów wyłozyć za niego parenaście milionów euro. Ciekaw jestem jak potoczyłyby się transakcje w kolejorzu z takimi funduszami. Może dzięki temu Madej by został ?
Anyway jutro lece do sklepiku i kupuję koszulkę z Leszka koniecznie z Madejem na tyle

Mieć to nazwisko na koszulce to zaszczyt.
Dobre jest też to arboos że kolejorz trzyma z Cracovią (której kibicujesz - jak wywnioskowałem z twego postu... dobrze ?

)Jest jeszcze Arka Gdynia, która też ma kibiców jak złoto.
.
chyba to zły wniosek

arboos raczej napewno nie kibicuję Cracovii.
Znalazłem potwierdzenie tego co mówiłem
http://www.lech.poznan.pl/index.php?action...iaolechu&id=320
Już się nie mogę doczekać efektu
Łukasz masz racje. Przeciez Cracovia nie gra w 3 lidze i nie chodzi tam po 500 osob a po 5000 tys. Ja kibicuje jednemu z najlepszych klubów z początku lat 90-tych. No moze nie najlepszy , ale jakies tam sukcesy tez były. Pamiętam jak w pucharach przyjechało do nas Monaco z Barthezem i Henry. Eeeech to były czasy. Niestety rozkradli i zniszczyli nasz klub i teraz jest tylko bida z nędzą. Hajto, Bukalski, Koźminski, Węgrzyn, Kaliszan, Wasilewski, Romózga to niektóre znane nazwiska, a gdzie kasa z ich trensferów. Złodzieje i tyle. Ale niewazne bo to inny temat.
Arik patrz na moj avatar.
Moje heroiczne boje zostały wynagrodzone, kącik Lecha - reaktywacja.
Ponownie zapraszam do wymiany niusów, informacji, domysłów itd.
_Bardock
4 06 2004, 09:54
Wie ktoś może komu złodzieje z Łazienkowskiej ukradli medale i czy jest szansa na ich odzyskanie, ewentualnie otrzymanie nowych od PZPNu?
PS:
Reiss dostał 1.000 zł kary od PZPN za śpiewanie piosenki o Legii. lol.
"Kibice" Legii na pewno ich nie oddadzą, zapewne PZPN da nowe i są dwie opcje : albo każą zapłacić, albo Listkiewicz który sam wie co się tam dział o(m.in. dostał butelką w łeb) da nowe. Na pewno nic na tej inwestycji nie stracą bo jak znam zycie to na Legie nałożą ładną kare.
Redaktor naczelny Życia Warszawy Andrzej Załucki przekazał wczoraj rzecznikowi prasowemu KP Legia SSA Jackowi Bednarzowi zdjęcia z awantur po wtorkowym meczu Legia - Lech. Są na nich utrwaleni bandyci atakujących piłkarzy i działaczy Lecha.
\"Zamierzamy złożyć doniesienie do prokuratury o przestępstwie - mówi Jacek Bednarz. - Zdjęcia z Życia Warszawy pozwolą nam zidentyfikować bandytów. Jeżeli prokuratura uzna, że mogą być dowodem w sprawie, dołączymy je do akt\" - zakończył Jacek Bednarz.
No w fakcie było zdjęcie tych gości co zaatakowali lechitów.
Mackal21
4 06 2004, 23:43
Puchar jest nasz
Ten Puchar do Lecha należy!!!
Nie damy nikomu
nie damy nikomu
Ale była jazda na starym Rynku(kto z was był?)
Puchar jest nasz
Nie damy nikomu
nie damy nikomu
Ale była jazda na starym Rynku(kto z was był?)
To już chyba było przerabiane w temacie Finał pp
Puchar jest nasz
Nie damy nikomu
nie damy nikomu
Ten Puchar do Lecha należy!!
Jak już to to było odwrotnie - "Ten puchar należy do Lecha"
Od kilku dni słychać, że zamykający sezon mecz Lecha z Wisłą (piątek, godz. 19) będzie miał podwójną stawkę. Oprócz walki o ligowe punkty piłkarze mają rywalizować o Superpuchar Polski ? pisze ?Dziennik Polski?.
Mówi dyrektor departamentu rozgrywek PZPN Marcin Stefański: - Jeszcze przed zdobyciem przez Lecha Pucharu Polski pytaliśmy poznaniaków i krakowian, czy akceptują pomysł gry o Superpuchar. I Wisła, i Lech zgodziły się. Możemy grać tylko teraz, bo kalendarz jesienny jest zbyt napięty. Część dochodu z tego spotkania przeznaczylibyśmy na cel charytatywny. Stosowny puchar? Z tym nie ma problemu, jesteśmy przygotowani.
Stefański dodał jednak, że decyzja, czy nadać spotkaniu rangę gry o Superpuchar, zapadnie najwcześniej w poniedziałek. Są bowiem wątpliwości, czy impreza ma sens, jeśli nikt jej nie pokaże.
Canal+ planuje transmisję łączoną z 7 spotkań ligowych, więc nie może skupić się wyłącznie na meczu poznańskim. Można... zmienić stację lub godzinę rozpoczęcia spotkania. Dyrektor z PZPN zasugerował, żeby przesunąć mecz na sobotę (12 czerwca), na przykład na godz. 14.
Ostatnim zdobywcą tego trofeum jest Wisła, która w 2001 roku pokonała Polonię Warszawa (4-3 w Starachowicach). W 2002 i 2003 roku meczu o Superpuchar nie było.
Hmm oby to doszło do skutku, ciekaw jestem bardzo zwycięzcy.
Mackal21
5 06 2004, 10:57
Ale byłoby fajnie pokonać Wisłę i zdobyć kolejny puchar.Jestem za!!!!
Aha, dla wszystkich którzy negowali mój cytat o zainteresowaniem osobą Bosackiego ze strony Arsenalu Londyn. Zostało to potwierdzone z Gazecie Poznańkiej:
[...]\"Przedstawiciele Mistrza Anglii oglądali mnie już w trzech meczach-dwóch finałowych w Pucharze Polski oraz w spotkaniu z reprezentacją Grecji. Mają być także w Sztokholmie\"
I jeszcze ciekawa wypowiedź Michała Golińskiego o żekomych gestach piłkazry Lecha:
[...]Nieprawdą jest jednak to, co próbują nam wmówić ludzie z firmy ochroniarskiej na Legii. Stwierdzili oni, że ja i Paweł Kaczorowski sprowokowaliśmy napad, obraźliwymi gestami. Zapewniam że nic takiego nie miało miejsca\"
A co miał powiedzieć?Tak pokazliśmy faka?To by zminimalizowało i w pewnym sensie usprawiedliwało legionistów.A tak będzie pozował na aniołka.Zresztą sam wcześniej mówił ,że Legii nienawidzi więc nie dziwię się ,że wykonuję takie gesty.
A co miał powiedzieć?Tak pokazliśmy faka?To by zminimalizowało i w pewnym sensie usprawiedliwało legionistów.A tak będzie pozował na aniołka.Zresztą sam wcześniej mówił ,że Legii nienawidzi więc nie dziwię się ,że wykonuję takie gesty.
A ty widziałeś osobiście że pokazał faka ?
Ja w ogóle tej zadymy nie widziałem na żywo bo telewizor zgasiłem bo końcowym gwizdku.Nie mam w zwyczaju oglądać ceremonii wręczania pucharu wrogim drużynom.No ale jak tak piszą w gazetach to chyba musi być w tym ziarno prawdy?
Ja w ogóle tej zadymy nie widziałem na żywo bo telewizor zgasiłem bo końcowym gwizdku.Nie mam w zwyczaju oglądać ceremonii wręczania pucharu wrogim drużynom.No ale jak tak piszą w gazetach to chyba musi być w tym ziarno prawdy?
Tak samo można powiedzieć że w tym co mówi Golina jest ziarno prawdy. No powiedz... jakby Sagan powiedział że to nie on zgwałcił Waltera a gazety pisąłyby co innego to kogo byś posłuchał ?
http://www.powidzki.neostrada.pl/filmy/wreczenie.avi tu jest nagrana 'prowokacja' Lechitow

Przeciez to jest skandal jak w takich wrunkach chcieli wreczac puchar, a ten debilny spiker jeszcze krzyczy w czasie wreczania medali "Kto dzis wygra: Legia...", debilizm a pozniej cos mu zylka pusciala jak zobaczyl co wyprawiaja najlepsi kibice w Polsce
A co do kary to sie uspokoilem bo UEFA rozpoczela dochodzenie i Legii grozi polroczne zamkniecie stadionu
No i po co zamykać stadion?Dlatego po 20 typów zrobiło burdel?Co z pozostałymi 14 000 kibiców chodzących na mecze?Lepiej UEFA np. powinna nakazać PZPN zmianę przepisów dotyczących walki z chuliganerią.
No i po co zamykać stadion?Dlatego po 20 typów zrobiło burdel?
No
Ale tak poważnie to zawaliła ochrona, i powinni nająć więcej osiłków z napisem "sekjuriti" na ramieniu.
Puchar jest nasz
Nie damy nikomu
nie damy nikomu
Ten Puchar do Lecha należy!!
Jak już to to było odwrotnie - \"Ten puchar należy do Lecha\"
Jak już to on dobrze napisał...
Ten Puchar do Lecha należy
Teraz artykuł z GW o zainteresowaniu Kanonierów \"profesorem\" ;p :
Podczas sobotniego meczu Szwecja - Polska na trybunach stadionu Rasunda będzie obecny człowiek menedżera Arsenalu, Arsena Wengera, który może podjąć decyzję o moim transferze do \"Kanonierów\" - mówi obrońca reprezentacji Polski i Lecha Poznań Bartosz Bosacki
Obecność tego pana na trybunch nie zdeprymuje mnie. Przeciwko Szwedom postaram się zagrać na swoim normalnym poziomie. Nie ekscytuję się. Oczywiście Arsenal to wielki klub i chyba każdy piłkarz marzy, żeby grać w jego barwach. Ale ja o zainteresowaniu mistrza Anglii moją osobą wiem od dawna - mówił Bosacki w hotelu Nordic Star w Sollentunie, 35 kilometrów pod Sztokholmem, gdzie rezyduje reprezentacja Polski.
- Jakiś czas temu podpisałem kontrakt z grupą menedżerską, której dałem prawo szukania mi klubu, ale tylko na Wyspach. Menedżerowie dali mi znać, że zainteresował się mną jeden z ważniejszych wyszukiwaczy talentów Arsenalu i że przyjeżdża obejrzeć mnie w meczu Lecha z Legią Warszawa. Po spotkaniu zjedliśmy wspólnie kolację. To nie był żaden agent, ale - jak to się mówi - skaut - który wyszukał już Kanonierom kilku piłkarzy. Przekazał swoje uwagi na temat mojej gry w w klubie i dowiedziałem się, że teraz na obserwacje Wenger wysyła kogoś bardziej zaufanego, z klubu, żeby potwierdził tamte informacje.
- Bardzo chciałbym grać na Wyspach, a że w Arsenalu to już chyba nie muszę dodawać, bo to marzenie chyba każdego zawodnika. Ale nie podpalam się specjalnie, nie wyobrażam już u boku Sola Campbella, Ashley'a Cole'a i reszty. Po pierwsze do transferu jeszcze długa droga. Po drugie jestem realistą, znam swoje możliwości i wiem, że Arsenal to bardzo, bardzo wysokie progi. Ale oczywiście za wcześnie cokolwiek przesądzać. Na razie jest mi bardzo miło, że tak wspaniały klub w ogóle wykazał zainteresowanie moją osobą. Mam też zresztą oferty z innych lig europesjkich - dodał Bosacki.
No i po co zamykać stadion?Dlatego po 20 typów zrobiło burdel?Co z pozostałymi 14 000 kibiców chodzących na mecze?Lepiej UEFA np. powinna nakazać PZPN zmianę przepisów dotyczących walki z chuliganerią.
Po co wyrzucac zespol z pucharow na rok bo jeden debil rzucil nozem w pilkarza

TAK, bo to zarzad klubu nauczy ze nie wolno w taki sposob zabezpieczac meczy (przeciez te wreczanie medali to jakis chory zart, powiini to zrobic na srodku boiska albo pod sektorem gosci, ale podobno nie sodziewali sie ze Lech moze wygrac)
Transfer Bosackiego do mistrza Anglii do piramidalna głupota.I jeszcze te dywagacje za kogo będzie grał.Czy za Sola Cambella czy może z Kolo Toure.
Transfer Bosackiego do mistrza Anglii do piramidalna głupota.I jeszcze te dywagacje za kogo będzie grał.Czy za Sola Cambella czy może z Kolo Toure.
Ech czyli że Bosy kłamie ?
Nikt nie mówi że się tam dostanie, ale chcieć go zawze mogą...
Nie tylko Legia Warszawa została ukarana za wtorkowe, skandaliczne wydarzenia podczas finału Pucharu Polski. Wydział Dyscypliny PZPN nałożył kary także na Lecha Poznań i kapitana ?Kolejorza? Piotra Reissa.
Reiss uszczupli swój portfel o tysiąc złotych za to, że on i jego koledzy zachowywali się niesportowo, śpiewając obraźliwą piosenkę o Legii.
?Zapłacę karę. Nie ma innego wyjścia, bo przecież jest to decyzja PZPN. A ze związkiem nie ma sensu dyskutować. Nie oznacza to w żadnym wypadku, że przyznaję się do winy. Przecież teraz jest wszystko robione tak, żeby winę zrzucić nie na tych, co tak naprawdę zawinili, tylko nas nas - piłkarzy, którzy w tym wszystkim ucierpieli najbardziej. Ja dostaję karę za to, że podobno prowokowałem kibiców. A ja pytam - kiedy?? ? powiedział Reiss w wywiadzie udzielonym ?Przeglądowi Sportowemu?.
?Trzeba rozgraniczyć dwie sprawy. Najpierw odbieraliśmy puchar i parę razy krzyknęliśmy: \"Kolejorz\". Czy to była z naszej strony prowokacja? Nie! A jednak właśnie wtedy zostaliśmy w bandycki sposób napadnięci. Później cieszyliśmy się ze zdobycia pucharu wraz z kibicami. Tyle, że było to kilkadziesiąt minut po meczu. Stadion był pusty, pozostali tylko kibice z Poznania. Wtedy - przyznaję - pojawiła się też piosenka niecenzuralna. Proszę jednak nas zrozumieć, chwilę wcześniej baliśmy się o swoje życie. Byliśmy tym wszystkim zdenerwowani. Gdy poszliśmy do kibiców, zeszło z nas ciśnienie i zaśpiewaliśmy to, co zaintonowali kibice? ? dodał kapitan Legii.
Ja uważam że w tej wypowiedzi zawarta jest cała prawda.
BTW - Świerczewski w przyszłym sezonie również w barwach Lecha
Mackal21
6 06 2004, 16:22
Ja widziałem nawet materiał wideo pokazujący śpiewających piłkarzy(Legia k.. jest)
Ja widziałem nawet materiał wideo pokazujący śpiewających piłkarzy(Legia k.. jest)
I co z tego?
Jak poinformowała \"Gazeta Wyborcza\", na meczu Szwecji z Polską w Sztokholmie (3:1) obecnych było wielu wysłanników zachodnich klubów, którzy bacznie przyglądali się grze obrońcy Lecha Bartosza Bosackiego.
Reprezentanta Polski obserwowali wysłannicy Arsenalu Londyn, Manchesteru City, Herthy Berlin, Borussii Dortmund i 1. FC Nuernberg.
Właśnie z tego ostatniego klubu napłynęła jak na razie oferta dla Bosackiego.
Więcej szczegółów w \"Gazecie Wyborczej\"
Niedowiarki...
eee Kosowski miał przejść do Interu i Lazio a trafił do jedenj z najgoryszych drużyn w lidze niemieckiej więc dopóki nie złoży podpisu na kontrakcie...
I tak się pewnie skończy że Bosacki wyląduje w jakimś średniaku w Niemczech...
W niedzielę piłkarze Lecha wzięli udział w festynie charytatywnym \"Dzieci zwierzętom\", który odbył się w hotelu Novotel Poznań Centrum. W trakcie spotkania można było zrobić sobie zdjęcie z piłkarzami oraz Pucharem Polski. Głównym celem festynu była zbiórka pieniędzy na Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami do której przyłączyli się piłkarze Kolejorza licytując piłkę oraz plakat z podpisami wszystkich zawodników. Piłkę sprzedano za 200zł, natomiast plakat licytowano aż 3-krotnie i ostatecznie trafił w ręce Dyrektora Naczelnego hotelu Novotel Poznań Cnetrum Włodzimierza Walkowiaka osiągając łączną wartość 400zł.
Wstyd ! Taka piłka za 200 zł ?! Mogli mi powiedzieć że będzie taka aukcja to bym ją kupił. Myślałem że będzie warta z 1000 zł na aukcji
Mackal21
7 06 2004, 19:34
Śmieszna cena(to droższa jest w sklepach)
Śmieszna cena(to droższa jest w sklepach)
Dokładnie tak. Naprawde... taki biedak jak ja byłby w stanie więcej wydać za taką piłkę.
CODE
Bosacki po rozmowach z zagranicznymi klubami
Poznański obrońca Bartosz Bosacki rozegrał cały mecz przeciwko Szwecji w Sztokholmie. Był obserwowany przez wysłanników zachodnich klubów. Ofertę złożył na razie jedynie niemiecki klub 1.FC Nürnberg.
Sprawa ewentualnego transferu czołowego obrońcy Lecha Poznań wyjaśni się do końca tygodnia.
- Przeprowadziłem po meczu kilka rozmów. O jednej sprawie wiem już bardzo dużo, właściwie wszystko. O drugiej - mniej - powiedział nam Bartosz Bosacki na lotnisku w Sztokholmie. - Nie zdradzę jednak nic więcej.
Bosacki potwierdził jednak, że zainteresowanie nim wszystkich wymienianych klubów nadal jest aktualne. Na Råsundzie oglądali go wysłannicy Arsenalu FC, Manchesteru City, Borussii Dortmund i Herthy BSC Berlin.
- Żaden z tematów się nie zdezaktualizował - powiedział enigmatycznie.
Lech Poznań nie uczestniczy w negocjacjach w sprawie Bosackiego z żadnym klubem.
- Bartek poinformował nas o tym, że prowadzi rozmowy z Arsenalem i Manchesterem City oraz klubami niemieckimi - usłyszeliśmy w klubie.
Na razie Lech oficjalnie otrzymał jednak tylko ofertę z 1.FC Nürnberg. Wystawił zatem wytypowanym menedżerom pełnomocnictwo do negocjacji z tym klubem. Nie oznacza to jednak, że "Kolejorz" zdecydował się sprzedać Bosackiego.
Kupując na meczu Lech Poznań Wisła Kraków paczkę gum Orbit lub Winterfresh wspierasz Kolejorza. Każda złotówka z zakupionej paczki przekazana zostanie dla Lecha Poznań.
Gumy będzie można kupić na stoiskach gastronomicznych (specjalnie przygotowane przez Wrigley stojaki)oraz u dziewczyn ubranych w koszulki Wrigley. W ofercie pojawią się następujące produkty Wrigley:
Orbit Spearmint drażetka
Winterfresh drażetka
Orbit Winterfresh listek
Orbit Peppermint drażetka
Orbit White drażetka
Poinformuj o akcji znajomego!
Wszystko wskazuje na to, że od przyszłego sezonu Piotr Świerczewski (32 l.), piłkarz Lecha Poznań, będzie występował w ekstraklasie Francji. Pozyskaniem Polaka zainteresowany jest FC Istres, który ostatnio świętował awans do pierwszej ligi.
Dla \"Świra\" byłby to powrót do Francji. Spędził tam dziesięć lat. Grał w trzech klubach: AS Saint Etienne, SC Bastia i Olympique Marsylia. Dobrze się składa, bo Istres to dwudziestotysięczne miasteczko położone właśnie niedaleko... Marsylii.
Do Istres \"Świra\" zaproponował Stanisław Karwat (38 l.), który odpowiada tam między innymi za sprawy transferowe i szkolenie bramkarzy. Klub szuka defensywnego pomocnika.
- Byliśmy zdecydowani na zakup Radka Sobolewskiego z Groclinu, ale na zgrupowaniu kadry doznał kontuzji, a później musiał przejść operację. Przekonałem prezydenta, że może w takiej sytuacji warto przyjrzeć się Świerczewskiemu. Tyle lat chłopak grał we Francji, nie miałby problemów z aklimatyzacją. Mieszkałby sobie w Marsylii, w dużym mieście, tak jak lubi. W dodatku jego atutem jest liczba gier w reprezentacji Polski i to, że ten transfer nic by nas nie kosztował. To bardzo ważne, gdyż Istres ma najniższy budżet w lidze, na wielkie zakupy po prostu nie możemy sobie pozwolić.
(pipi) prawda, było niedawno mówione że przedłuża kontrakt z Lecham na kolejny sezon.
Górnik Polkowice - Lech Poznań 0:2
Gole należą do: Wójcika który w 78-mej minucietrafił do bramki głową po rzucie rożnym, oraz Telichowskiego który w 85-minucie wykonał rajd przez prawie pół boiska i zakończył go bramką.
Mackal21
9 06 2004, 22:15
Piątkowe spotkanie Lecha z Wisłą będzie jednocześnie meczem o Superpuchar Polski.Świetnie.Będą wielkie emocje(odpowiedni czas,żeby rozwalić tą Wisłę)
Zobaczymy, jak ją będziecie rozwalać.

))))))))))
Mackal21
12 06 2004, 08:17
No i co Shiva.To Lech ma superpuchar,a nie Wisła.(W końcu jesteśmy lepsi od Wisły)
No ale co to jest superpuchar?Nic.To była raczej walka o prestiż bo korzyści nie ma żadnych.(za puchar ligi dawali przynajmniej duże pieniądze)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.