Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Legia Warszawa
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
lukasz
Jak narazie Wisła się zbroi a Legia osłabia.Mocny sponsor a dotychczas polityka podobna do Pol-motu.Mam nadzieję ,że się to szybko zmieni.

A oto komentarz do postu słoika na zimę :wink:

Argument, zwracający uwagę na to, iż drużyna pochodząca z Warszawy jest gorzej odbierana, niż klub rodem z innej aglomeracji jest błędny. Powinienes wiedzieć dlaczego.(przejrzyj listę futbolowych 'wrogów')

hehe najpopularniejsi wrogowie to dryżyne najlpesze bądź z dużej aglomeracji miejskiej.Przykłady?Real,Bayern,M.U. i kilka innych.

Wizerunek klubu, kreują nie tylko piłkarze, ale przede wszystkim kibice. W jaki sposób, można sympatyzować z drużyną, której fani zmuszają ludzi zza Warszawy, do opuszczania stadionu pod eskortą policji (...) oraz obrzucają wynajęty pociąg kamieniami? 

To działecze nie kibice odwołali fanów Widzewa.Zresztą najpopularniejsi kamienierze to właśnie widzewiacy.Zresztą kibice Legii do meczu z Lechem tworzyli bardzo dobry wizerunek.Zawsze wymieniani byli jako przykład godny naśladowania.

Wiesz, pogląd, że Legia jest najlepszym polską ekipą jest oparty na relatywnych źródłach. Ty akurat wybrałeś tabele wszechczasów - jeden punkt, z przynajmniej kilku, na podstawie których możnaby wysuwac takie wnioski. Nie zapominaj, kto w przeciągu ostatnich kilku lat zdobył mistrzostwo polski najwięcej razy, oraz jaki zespół prowadzi właśnie w tej klasyfikacji poprzez kilkadziesiąt lat naszej ligi(Górnik, Ruch). Niemcy, jeśli mnie zmysł równowagi umysłowej nie myli, zdobywały trzy razy ME - czy to znaczy, że sa obecnie najlepsi w Europie? 

Table wszechczasów to rzeczywiście tylko jedna propozycja.Inne to ilość mistrzostw czy dokonania na niwie pucharowej(zagraniczne).To ,że Wisła ostatnio zdobywa mistrzostwa to znaczy ,że jest najlepszą drużyną w historii?Wątpie.Przykład z Niemcami.Jeśli mają najwięcej tytułów mistrza europy znaczy to ,że są najlpeszą drużyną tych rozgrywek przez cały przekrój nie obecnie.

Uważam, że ważniejsze jest widowisko piłkarskie i dobra zabawa, niż zwyczajny idiotyzm oraz nienawiść do rywala.(oczywiste?) Z własnego doświadczenia wiem, iż właśnie przede wszystkim kibice z Warszawy(choć nie tylko), mają problemy z rozgraniczeniem tych dwóch rzeczy. 

Tak tylko to nie na Legii dominują przyśpiewki o innych klubach.Gdzie?Choćby na Lechu poznań.Wątek idiotyzmu mógłbyś rozwinąć.

Jednak przeczytałem w tym temacie kilka postów, oraz widziałem w telewizji wypowiedzi fanów (dodam, że Legii) - bluźniących na piłkarzy Wisły, za dobrą postawę przeciwko Schalke

To było trochę inaczej.W momencie wisłomanii wszyscy byli zmuszani do kibicowania i chwalenia tej drużyny a wcale tak nie musi być.Myślisz ,że jak Real grał z Bayernem to kibice Barcelony kibicowali królewskim?Wątpie.

Jeszcze jedna sprawa; dla wszystkich jest oczywiście jasne, iż bandytyzm stadionowy, nie jest zjawiskiem powszechnym, więc mój post nie odnosi się do tych fanów któregokolwiek z klubów, którzy spokojnie po meczu potrafią obiektywnie ocenić rozgrywkę, i porozmawiać z kibicami przeciwnej drużyny przy piwku i bigosie. Akurat, tak się składa, że w wielu polskich miastach, z wyjątkiem Warszawy (i chyba Szczecina) większość z wyżej wymienionych rzeczy, udało mi się dokonać. 

hahaa mógłbym napisać to samo.Myślisz ,że kibic Legii paradujący po Poznaniu z szalikiem Legii nie napotkał by na szykany czy nawet pobicie?Inne przykłady Kraków czy Łódź.
DMX
Wlasnie przeczytalem ze kibice GKS pobili pilkarzy Legii. Ciekawe czy teraz kibice Legii beda gadac "Trudno, zostali sprowokowani, nalezalo im sie"
lukasz
heh Ciekawe jest to czy forumowicze będą się pastwić teraz nad kibicami GKS tak jak to robili z kibicami Legii.
krag
heh Ciekawe jest to czy forumowicze będą się pastwić teraz nad kibicami GKS tak jak to robili z kibicami Legii.

taa... Zgaduje czesc ich zjedzie, czesc przyklasnie za dobrze wykonana robote laugh.gif laugh.gif
lukasz
heheh tak pewnie bedzie.Jak na Legii zaatakowali piłkarzy to było :Legia bydło Legia hamy.A jak na stadionie Gks-s zaatakowali Legionistów to nikt nic nie napiszę a pomyśli tylko heheh należało im się biggrin.gif
lysy1983
Słoik rozbawiłeś mnie z tymi betonowymi Fanbojami laugh.gif laugh.gif . A jak nazwiesz ludzi, którzy w zeszłym roku podczas meczów reprezentacji regularnie(w głosowaniu telefonicznym) na najlepszego piłkarza meczu wybierali Maćka Żurawskiego question.gif
Rysiek
Korzym w Legiuni :!: :!:
16-letni Maciej Korzym, reprezentant Polski drużyn młodzieżowych, występujący ostatnio w trzecioligowej Sandecji Nowy Sącz, w nowym sezonie będzie zawodnikiem wicemistrza Polski Legii Warszawa. Za kilka dni podpisze z warszawskim klubem profesjonalną umowę. - \"Byliśmy ostatnio z Maciejem w Warszawie na obiedzie, zorganizowanym na zakończenie sezonu dla piłkarzy Legii i dograliśmy ostatnie szczegóły kontraktu - powiedział PAP Jerzy Kopiec, menedżer Korzyma. 

- Maciek został przedstawiony legionistom jako nowy zawodnik. W najbliższych dniach podpisze z Legią profesjonalny kontrakt na dwa lata z możliwością przedłużenia go na następne dwa\". 

Maciejem Korzymem interesowały się także zagraniczne kluby, jak AS Monaco oraz Chelsea Londyn. W obydwu klubach sądecczanin był na testach i trenował z drużynami młodzieżowymi. Miał też propozycję pozostania w Monaco oraz Chelsea. Ostatecznie zdecydował się na Legię Warszawa, w której będzie miał większe szanse pokazania się na boisku w pierwszej drużynie. 

Maciej Korzym powrócił do Nowego Sącza, gdzie będzie zdawał ostatnie egzaminy z gimnazjum. Potem pojedzie na urlop do Portugalii, a następnie rozpocznie treningi z wicemistrzami Polski. 

Źródło: www.legia.net
I bardzo dobrze. Więcej młodych perspektywicznych piłkarzy. Za kilka lat mogą z nich być naprawdę nieźli piłkarze.
lukasz
no i fajno.Więcej takich młodzików.Ma przejść jeszcze podobno Rzeźniczek z Widzewa.
Cameoxbox
Bliscy podpisania kontraktów z Legią są Bartosz Karwan i Mirko Poledica.Karwan rozwiązał kontrakt z Herthą. Poledica raz już występował w lidze Polskiej (w lechu w sezonie 2002-03)

Źródło : onet
Deks
Bliscy podpisania kontraktów z Legią są Bartosz Karwan i Mirko Poledica.Karwan rozwiązał kontrakt z Herthą. Poledica raz już występował w lidze Polskiej (w lechu w sezonie 2002-03)

Źródło : onet

To ja wam powiem że 'Polędwica' będzie sporym wzmocnieniem. W lechu był na pewno bardzo przydatny...
DMX
Taki drugi Kaczorowski lubi wlaczac sie w akcje ofensywne
Słoik
Słoik rozbawiłeś mnie z tymi betonowymi Fanbojami :lol:  :lol: . A jak nazwiesz ludzi, którzy w zeszłym roku podczas meczów reprezentacji regularnie(w głosowaniu telefonicznym) na najlepszego piłkarza meczu wybierali Maćka Żurawskiego :?:

Nie powiedziałbym, że ludzie, którzy zachowują się w podobny sposób, głosują na najlepszego piłkarza w głosowaniu telefonicznym. Stary, to trochę inne sprawa. Nie mieszaj, dwóch bezsprzecznie różnych kwestii. Nieobiektywizm to jedno, a bezkresny fanatyzm to drugie.
simian raticus
Widziałem parę dni temu stare meczyki Legii...chłopaki wymiatali z Leszkiem Piszem na czele, Bigotesem, Jóźwiakiem, prawnikiem Bednarzem...ech - stare lata!!!
Karwan w Legii...czyżby kolejny powrót do polskiej ligi po Wojtali, Kryszale, Wierzchowskim, Reiisie i innych?
Sado
Zgadzam się co do zdrajcy Vukovica, ale myślę, że Korzym to świetny młody piłkarz i z czasem wywalczy miejsce w LEGII. Macie nowe PSX Extreme? Przeczytajcie co napisał koso w Hyde Parku o kibicach LEGII. Że to niby oni bez powodu zaczęli bić kibiców kolejorza. A kto śpiewał na kibiców i piłkarzy LEGII!? Oczywiście piłkarzyki z lecha...
DMX
Przeczytajcie co napisał koso w Hyde Parku o kibicach LEGII. Że to niby oni bez powodu zaczęli bić kibiców kolejorza. A kto śpiewał na kibiców i piłkarzy LEGII!? Oczywiście piłkarzyki z lecha...

Juz wiemy o brygadach lotnych jasnowidzow Legii Warszawa (jak w 'raporcie mniejszosci') Przewidzieli ze po meczu pilkarze Lecha zaczna spiewac to dali w morde im wczesniej laugh.gif Zastanow sie czlowieku jakby tobie ktos dal po mordzie i ukradl medale to z nerwow gadal gorsze rzeczy
Sado
Ale tak "profesjonalni" piłkarze nie powinni się zachowywać. I to lechici zaczęli śpiewać pierwsi... Nie zdaje mi się żeby bez powodu grupa kibiców LEGII zaczęła okłdać lechitów.
lukasz
Piłkarze Lecha podczas przyjmowania medali kierowali w stronę kibiców Legii popularny gest kozakiewicza oraz łapali się za genitalia śmiejąc się przy tym.Po wydarzeniach zdewastowali szatnię(Zniszcone drzwi) oraz śpiewali obrażliwe piosenki.Ktoś dobrze skwitował to wydarzenie.Piłkarze zachowali się jak kibice i jak kibice zostali potraktowani.
DMX
Piłkarze Lecha podczas przyjmowania medali kierowali w stronę kibiców Legii popularny gest kozakiewicza oraz łapali się za genitalia śmiejąc się przy tym.Po wydarzeniach zdewastowali szatnię(Zniszcone drzwi) oraz śpiewali obrażliwe piosenki.Ktoś dobrze skwitował to wydarzenie.Piłkarze zachowali się jak kibice i jak kibice zostali potraktowani.

No nie moge laugh.gif Wokol pelno dziennikarzy, VIPow, caly zarzad PZPN i nikt nie widzial obrazliwych gestow pilkarzy. Na filmie widac wyraznie ze na trybunie honorowej stoja kibice Legii z szalikami co krzycza do pilkarzy Lecha, rzucaja butelkami (bylo widac wyraznie goscia co rzucil w viceprezydenta Poznania co trzymal szalik Lecha butelka) a nie wytrzymuja jak puchar do rak bierze kapitan Poznaniakow i wysoko podnosi do gory.

Ja sie nie dziwie ze pilkarze przeklinali na kibicow, tak samo jak Jarzębowski, po tym jak dostal po gebie od kibicow GKS, w tunelu po meczu powiedział : \"(pipi)one Hanysy, do gazu z nimi!!\"

Ale tak \"profesjonalni\" piłkarze nie powinni się zachowywać. I to lechici zaczęli śpiewać pierwsi... Nie zdaje mi się żeby bez powodu grupa kibiców LEGII zaczęła okłdać lechitów.

Mieli powod: Jak to wielka Legia przegrala i to na Lazienkowskiej? Nie moze byc trzeba obic morde tym wiesniakom
krag
Ale czy takie ekscesy moga dziwic kogokolwiek w dobie:Anana Kofana, Renaty i siana, Andrzeja i idola mas Wisniewskiego? Jaki kraj, jacy idole, jacy politycy, jaka polityka, jaka codziennosc tacy ludzie...Polska rzeczywistosc to ciagle rzeczywistosc absurdow...Wiec co tu sie dziwic ze czlowiek zachowuje sie jak pozbawione rozumu zwierze... Ze pilkarze dostali po mordzie? Nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni... Dzisiaj wbijam w to...
Słoik
To działecze nie kibice odwołali fanów Widzewa.Zresztą najpopularniejsi kamienierze to właśnie widzewiacy.Zresztą kibice Legii do meczu z Lechem tworzyli bardzo dobry wizerunek.Zawsze wymieniani byli jako przykład godny naśladowania.

Ahahaha. Przykład do nasladowania? Nie miałem na myśli tego konkretnego przypadku - mówiłem o innych ekscesach - nie wracajmy do tego.

Table wszechczasów to rzeczywiście tylko jedna propozycja.Inne to ilość mistrzostw czy dokonania na niwie pucharowej(zagraniczne).To ,że Wisła ostatnio zdobywa mistrzostwa to znaczy ,że jest najlepszą drużyną w historii?Wątpie.Przykład z Niemcami.Jeśli mają najwięcej tytułów mistrza europy znaczy to ,że są najlpeszą drużyną tych rozgrywek przez cały przekrój nie obecnie.

Jeśli Górnik Zabrze i Ruch Chorzów (cytat) 'mają najwięcej tytułów mistrza europy(Polski) znaczy to ,że są najlpeszą drużyną tych rozgrywek przez cały przekrój nie obecnie'.

Dziękuje - dodam, że czekałem na taki komentarz.

To było trochę inaczej.W momencie wisłomanii wszyscy byli zmuszani do kibicowania i chwalenia tej drużyny a wcale tak nie musi być.Myślisz ,że jak Real grał z Bayernem to kibice Barcelony kibicowali królewskim?Wątpie.

Było dokładnie tak jak napisałem. Mam w pamięci, wypowiedź jednego z kibiców Legii, który - prawdopodobnie onieśmielony pytaniem - przyznał, że w meczu z Schalke, trzymał kciuki za Niemcami. Po części, rozumiem racje fana drużyny z łazienkowskiej, mając na uwadze fakt, iż w przypadku gdyby przyznał się do kibicowania BG, przez najbliższy czas, na swym osiedlu uznany byłby za persone non grata.
DMX
Taka mala ciekawostka:

Piłkarz Lecha Poznań Michał Goliński prawdopodobnie od nowego sezonu będzie bronił barw stołecznej Legii - informuje \"Fakt\". 

Dyrektor sportowy wicemistrza Polski, Edward Socha chciał ściągnąć na Łazienkowską dwóch zawodników \"Kolejorza\": Golińskiego i Bartosza Bosackiego. Ten drugi jednak wybiera się do niemieckiego FC Nuernberg. 

\"Interesujemy się Golińskim. Wszystko wyjaśni się w tym tygodniu\" - powiedział Socha

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Ale sie usmialem, Golinski do Legii a to dobre
lukasz
Hmmm piłkarz głoszący powszechnie nienawiśc do Legii miałby zasilić jej szeregi?No już wiele było przypadków podobnych.Dla dzisiejszych graczy liczy się przede wszystkim pieniądz a nie przywiązanie do barw.
Danilo1972
Szczególnie że wiele razy przychodzili do Legii piłkarze z np. Lecha.
Przykładem niech będą Podbrożny czy Murawski.
Praca piłkarza jest jak każda inna, więc idzie się tam gdzie płacą i dają grać.
Wzajemna nienawiść pozostaje tylko między kibicami.
simian raticus
Łapiński, Citko i inni nie powinni łazić z Widzewa do Legii i odwrotnie!

Pewien pan powiedział, że piłkarz jest jak ku.wa - pójdzie tam gdzie mu więcej zapłacą!!!

Ciekawe czy Karwan będzue wymiatał po powrocie???
DMX
Szczególnie że wiele razy przychodzili do Legii piłkarze z np. Lecha.
Przykładem niech będą Podbrożny czy Murawski.
Praca piłkarza jest jak każda inna, więc idzie się tam gdzie płacą i dają grać.
Wzajemna nienawiść pozostaje tylko między kibicami.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Sa pilkarze co przywiazanie dla klubu znaczy bardzo wiele (np Totti z Romy). Sam Reiss i Golinski nie raz nasmiewali sie z warszawskiego klubu bo sa poznaniakami. Na szczescie sa tacy pilkarze (a pokaz mi takiego w Wisle, moze Uche czy Zurawski laugh.gif W Legii jest wiochmen Jozwiak i symbol Zielinski). Choc nie twierdze ze nie poszli by do innego klubu jak Groclin ale nie do Legii

Michał Goliński natomiast swierdził: \"Mogę śmiało powiedzieć, że jako poznaniak z krwi i kości nienawidzę Legii. Obiecuję, że nigdy nie zagram w tym klubie – mogę to zagwarantować w stu procentach. Poznaniakom nie przystoi grać w Legii.\"
Sado
"W Legii jest wiochmen Jozwiak"- slowa DMXa. Ty weź lepiej zamknij mordę! Wiochmenów to sobie znajdź w swoim ch.ujowym lechu.
Topek
Lepiej żeby nikogo nie znalazł bo Legie znowu wymyśli jakieś powołanie do wojska...
Sado
Może i ta...
lukasz
Blisko przejścia jest Karwan do Legii.Osobiście wolałem Madeja.
Rysiek
Ja też wolałem Madeja, ale mam nadzieję że Bartek wróci do formy prezentowanej przy zdobywania majstra w 2002 roku i wszyscy będziemy z niego zadowoleni.

PS. Podobno Madej przechodzi do Wisły Płock. Prawda ?
lukasz
Podobno prawda.A przerwa w grze Karwana może mieć bardzo duże znaczenie.Mam nadzieję ,że się nie posypał i gra jak kiedyś. smile.gif
Rysiek
Kilka treningów pod okiem Kuby i wszystko powinno pójść w dobrą stronę. Mam nadzieję, że Bartek nawet jeżeli ma jakieś zaległości treningowe szybko je nadrobi i pokaże Sokołowi II jak się gra na prawym skrzydle, bo ten oprócz szybkości nic nadzwyczajnego nie pokazał.
lukasz
Ciekawe kto jeszcze trafi na Łazienkowską?Korzym,Karwan,Stanford.Jakiś napastnik by się przydał.
Sado
Fajnie by było gdyby do LEGII przyszedł Jeleń, ale ma ofertę z wsły k. Przydałby się taki zawodnik.
lukasz
Przyałby się ale kwota odstępnego to podobno ponad milion złotych.
Sado
Hmmm... No to niech wróci Wojtek Kowalczyk laugh.gif
Rysiek
Na pierwszym treningu Legii 28 czerwca ma się stawić sześciu nowych zawodników: Bartek Karwan, Maciek Korzym, Mirko Poledica, Antolji Dorosz, Eddie Stanford i Veselin Djoković. Osobiście mam nadzieję że ITI sprowadzi jakąś prawdziwą gwiazdę na Łazienkowską. Wierzę że będzie to napastnik który powalczy o miejsce z Saganem i Włodarem bo wszyscy wiemy co się stało, gdy wyleciał z kadry przed meczem z Wisłą z powodu kontuzji nasz najlepszy snajper.
DMX
Wlasnie przeczytalem ze Groclin rozmawia w sprawie kupna Wlodarczyka. Co najciekawsze Legia nie ma nic do gadania bo zawodnik ma klauzure w kontrakcie ze jak ktos da 150 tys $ to przechodzi bez negocjacji. (Za Slusarskiego Groclin dal 1 mln zl Lechowi)
Yasio da rial madafaka
Mój kolega twierdzi, że ta klauzula jest zupełnie inaczej liczona, i w rzeczywistości Groclin będzie musiał wyłożyć o wiele więcej.
lukasz
Ciekawe ciekawe.Legia ma i tak biedę jeśli chodzi o ofensywę(raptem dwóch napstników).Jeśli marzą o czymkolwiek działacze muszą kogoś dokupić.
Podobno Goliński jest zainteresowany jednak zmianą barw i prowadzi poufne rozmowy z Sochą!Ciekawe co na to kibice Lecha.
DMX
Nikt w to nie wierzy. Juz nie takie plotki byly w gazetach (podobno Bosackiego tez chcieli kupic, nie wspominajac o Arsenalu laugh.gif ). Teoretycznie jakby doszlo do tego transeru to chlopak mialby przerabane do konca zycia w Poznaniu ale nikt w to nie wierzy (Drzymala takze jest zainteresowany tym pilkarzem i lepiej oddac go do Grodziska).

Pozatym Lech dzieki sprzedazy Bosackiego (wyborcza dowiedziala sie ze kosztowal 300 tys $) i Madeja splaci wszystkie biezace dlugi i nie musi sprzedawc wiecej pilkarzy.
lukasz
Czas pokaże.Napewno suma odstępnego była by za niego spora.A co do transferu to już było przed nim kilku graczy co to przyrzekali wiernośc do końca życia.
Cameoxbox
No niestety ale Bosacki nie kosztował tak dużo jak piszecie... W każdym razie oto artykuł z Onetu:

FC Nuernerg kupił Bartosza Bosackiego za 150 tysięcy euro - można było przeczytać w niemieckim magazynie "Kicker". Informacja o sumie transferowej, za którą Lech oddał swojego najlepszego zawodnika wzburzyła poznańskich kibiców.

Sympatycy Lecha niemal zgodnie uważają, że 150 tysięcy euro (czyli ok 690 000 zł) to żenująco niska cena za piłkarza tej klasy co Bartosz Bosacki. Zarząd klubu powinien być bardziej stanowczy w negocjacjach ze stroną niemiecką.

- Mogę zapewnić wszystkich kibiców, że za Bosackiego uzyskaliśmy więcej niż 150 tysięcy euro. Szczegółów niestety nie mogę zdradzić. Może kiedyś to wyjawnię, ale wtedy na pewno nie będę pracował już w Lechu - stwierdził członek zarządu klubu Michał Lipczyński.

- Bardzo chcieliśmy zatrzymać Bartka w naszym klubie. Staraliśmy się znaleźć dla niego jakiegoś sponsora, który podobnie jak to jest w przypadku Piotra Reissa, opłacałby jego kontrakt. Gdyby tak się stało Bosacki nadal grałby w Lechu. Niestety to się nie powiodło i chyba Bartek czuł się trochę rozgoryczony - dodał Lipczyński.

Lech stara się by następcą Bartosza Basockiego był Paweł Wojtala. Potwierdzają się też informacje, że bardzo konkretną ofertę złożyła Michałowi Golińskiemu Legia, a Mariuszem Mowlikiem interesuje się wroniecka Amica.

Ciekawe czy Goliński również odejdzie z klubu...
lukasz
Mnie w ogóle nie interesuję za ile go sprzedali.
Cameoxbox
"Ustalono juz wstępne terminy oraz sparing partnerów legionistów w letnim okresie przygotowawczym.
10.07.2004 Pogoń Siedlce
14.07.2004 Universitatea Craiova
17.07.2004 Unterhaching
20.07.2004 Banik Ostrava"
Po powrocie ze zgrupowania legioniści wezmą udział w Deyna Cup wraz z zespołami ADO Den Haag, Admira Vacker Moelding oraz Montpelier.
Sado
Powinni ich ograć. A podobno DEYNA CUP na odbyć się w Płocku... Dziwne. I co dziwniejsze bez udziału LEGII :?
Sado
Deyna Cup na stadionie Gwardii

Międzynarodowy turniej Deyna Cup jednak się odbędzie, i to w zaplanowanym terminie (24-25 lipca). W Warszawie, ale nie na stadionie Legii, gdzie na początku miesiąca rozpocznie się remont. Imprezę przeniesiono na stadion Gwardii. Chyba, że... remont się nie rozpocznie - miasto nie znalazło jeszcze wykonawcy.
"Bardzo zależało nam na tym, by impreza jednak się odbyła. Ten turniej musi zaistnieć - tutaj i teraz. Mieliśmy oferty z klubów pozawarszawskich, ale zdajemy sobie sprawę, że to nie byłoby to. W dodatku poza stolicą udziału w Deyna Cup nie wzięłaby Legia. A tak wystartuje" - mówi Bogusław Gałązka z Olimpiad Specjalnych, które wraz z ALB Service zorganizują imprezę. Oferty rozegrania turnieju składały Wisła Płock i Korona Kielce. Mało realne, bo zagraniczne drużyny stawiały warunek - chciały grać z Legią.

Tak jak zapowiadano, w turnieju wezmą udział holenderskie ADO Den Haag, francuskie Montpellier i austriacka Admira Wacker Moedling. Zagra i Legia, która jednak już nie będzie współorganizatorem. - Byliśmy z przewodniczącym komitetu organizacyjnego Romkiem Koseckim na stadionie Gwardii. Zawarliśmy porozumienie. Zdajemy sobie sprawę, że rozmach turnieju tu będzie znacznie mniejszy, nie można spodziewać się takiego show, jak miałoby to miejsce na Legii. Na stadion przy Racławickiej nie wejdzie więcej niż 5-6 tys. widzów. Zależało nam jednak, by zorganizować go już teraz. W przyszłym roku turniej odbędzie się normalnie na Legii - mówi Gałązka. Do Warszawy w celu ustalenia szczegółów przyjechał już menedżer Holendrów, który przedstawił nawet imienną listę zawodników. W poniedziałek taką listę przyślą Francuzi. Bilety lotnicze z USA wykupiła Mariola Deyna z rodziną, żona zmarłego przed 15 laty patrona zawodów.

Kilka dni temu Legia postanowiła, że turniej nie odbędzie się na jej stadionie przy Łazienkowskiej, ponieważ zapowiadana wymiana murawy boiska, z zamontowaniem podgrzewanej płyty włącznie, nie może odbyć się w innym terminie niż właśnie w lipcu, a potrwa kilka tygodni. W związku z tym imprezy nie będzie. Organizatorzy zaczęli szukać innego miejsca, w grę wchodził m.in. stadion w Płocku. Stało się jednak jasne, że poza Warszawą impreza nie będzie już miała tego znaczenia. Poza tym nie wystartuje klub Deyny, czyli Legia. A dlaczego nie mówiono o innym stadionie w stolicy? Ze względu na transmisje telewizyjne potrzebne było sztuczne oświetlenie, a wyposażony w nie stadion Polonii z pewnych względów nie wchodził w rachubę (niesnaski między kibicami). Poza tym tam obecnie również odbywa się remont.

"Teraz już nie ma tego problemu. Postanowiliśmy, że mecze nie będą rozgrywane wieczorem. Przenieśliśmy je na godz. 15 i 18" - informuje Gałązka. W związku z tym jednak nie będzie bezpośrednich relacji telewizyjnych, lecz jedynie skróty.

Jest jeszcze nikła szansa, że turniej odbędzie się jednak na Legii. Gdyby miasto nie znalazło do lipca wykonawcy prac remontowych, to nie będzie powodu, aby imprezę przenosić z Łazienkowskiej. Ale to wariant mało prawdopodobny.

Ja (pipi)ę, ale wymyślili...
M@IDEN
mam nadzieje ze wroci mieciel ...
nie mamy trzeciego napastnika ...
ale poza tym reszta transferow jest trafna szegolnie pozyskanie djokovicia ktory jest stoperem druzyny ktora procz legii stracila najmniej bramek tongue.gif
M@IDEN
sory odkuze temat ...co do pp
czemu nic sie nie mowi o GKS icon_evil.gif :!:
nie madrz sie panie S
Sado
Kto to jest pan S?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.