Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Legia Warszawa
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
lukasz
Zakładam temat o jednym z najlepszych w Polsce klubów.Na forum również jest spora grupka fanów stołecznej drużyny.I dla nich jest ten topic.Zresztą obok Wisły i Lecha to chyba najpopularnieszy zespół w kąciku sportowym.
Zapraszam do spokojnej dyskusji. biggrin.gif
Od siebie dodam ,że Legia podobno jest bliska podpisania kontraktu z szesnastoletnim Maciejem Kożymem ,którym jeszcze niedawno interesowały się tak uznane marki jak Monaco czy Chelsea.
Danilo1972
Super że założyłeś taki topic, chociaż zaraz pewnie znowu zamkną :x
Co do Kożyma - nie wydaje mi się żeby to był jakiś super talent, ale bardzo chciałbym się mylić.
Trzeba mieć nadzieję że ITI sypnie kasą na jakies konkretne transfery.
Gorsze że Vukowić może odejść, a Ireneusz Kowalski szykowany na jego miejsce, nie jest tej klasy zawodnikiem.
lukasz
Vuko trochę podpadł mi wypowiedzią dotyczącą Wisły Kraków.I nie chodzi mi o to ,że być może przejdzie do tego klubu ale oto iż wcześniej jawnie prezentował swoją "miłość" do warszawskiego klubu.Mówił ,że w jego sercu jest Partizan i Legia.A teraz?Mówi ,że wspominał tylko o Partizanie.Widać mówił o miłości do klubu tylko po to żeby podlizać się kibicom ehh
Rysiek
Moim zdaniem Vuko z taką formą jaką prezentuje teraz może odejść. Ja napewno nie będe żałował i zdaje mi się że Zganiacz mógł by go bez problemu zastąpić. Co do Korzyma to też nie wydaje mi się żeby to był jakiś wielki talent. Chłopak ma dobrego menadżera i tyle. Ale mam nadzieje że się mylę i będzie z niego ogromne wzmocnienie:). Swoją drogą był ktoś na wczorajszym meczu z Lechem ?
SIKI
Szczerze mówiąc to ja Legi nigdy nie trawiłem i tak jest do dziś... Kibice Legii to wieśniaki, które nie umieją się zachować na meczu (vide Puchar Polski z Lechem) ... Jedynym normalnym kibicem Legii, którego znam to założyciel tematu - lukasz icon_twisted.gif
lukasz
Vuko rzeczywiście prezentuje obecnie miernotę.A chcę zarabiać najwięcej w drużynie ba podobno dużo więcej.
Oprócz Korzyma planowane wzmocnienia to bracia Burkhardtowie czyli Marcin i młodszy Filip (bodajże 16 czy 17 lat).Gdyby srb musiał odejść swobodnie zadowolił bym się talentami z Wronek.Tylko czy przeszkodą nie będzie suma odstępnego?
Jakuza
Amica raczej nie będzie chciała sprzedać Burkhardów , albo postawi cenę która odstraszy Legię ( vide sytuacja z Zieńczukiem i transferem do Wisły gdzie Amica chce za tego zawodnika 3 mln zł ) . Co do Korzyma moim zdaniem jest to słaby zawodnik , jedynie z dobrą reklamą ( vide występ w młodzierzowej reprezentacji Polski , gdzie wystąpił tragicznie )
lukasz
Właściwie plotka o przejściu braci została zdementowana.Choć może i w niej twki ziarno prawdy? :wink:
Shiva
Vuko w Wiśle? Dajcie spokój, kto by go chciał pod Wawelem. Źródło tych informacji: SE (i wszystko jasne). Pewnikiem zostanie w Legii, ewentualnie przejdzie grzać ławę w Niemczech i cieszyć się z euro na koncie.

Skoro jest juz topic o Legii, zresztą bardzo słusznie, to może kibice z Warszawy wypowiedzą się o finale pucharu Polski? Jak skomentujecie tą totalną wiochę, którą na własne oczy mogło zobaczyc prawie 40 mln. ludzi w kraju? Podobnie jak prezes uważacie, że nic sie nie stało?

shi
_Bardock
Jak skomentujecie tą totalną wiochę, którą na własne oczy mogło zobaczyc prawie 40 mln. ludzi w kraju? Podobnie jak prezes uważacie, że nic sie nie stało?

Nie, no co Ty, przecież pobicie piłkarzy to nic takiego... laugh.gif

A swoją drogą to TVN oczywiście odwróciło kota ogonem poświęcając najwięcej czasu na pokazywanie rzekomo prowokującego zachowania piłkarzy Lecha, o tym, że najlepsi przecież kibice w Polsce pobili piłkarzy innej drużyny to tylko wspomnieli. A przecież to jest największym skandalem! Żadna słowna prowokacja nie może być powodem do użycia siły! Jak w ogóle do takiego czegoś mogło dojść?!?

A kara od PZPNu w wysokość 50.000 zł wydaje się być śmieszna...
Shiva
Najlepsze były tez wiadomości na onet.pl (również holding ITI) - ani słowem o pobiciu piłkarzy czy zerwaniu medali. Żałość. Nie ma się co dziwić, że zainwestowali w Legię - trafił swój na swojego. laugh.gif

shi
arboos
No niestety władze w PZPN muszą sie zmienic. Na początku kadencji jeszcze byłem za Listkiem , ale to co sie wyprawia w ostatnich latach to skandal.

Martwi nas jedynie wysokość kary finansowej. Te pieniądze można by lepiej wykorzystać, choćby na poprawę bezpieczeństwa na stadionie
- Jecek Bednarz

Niech sie cieszy ze im stadionu nie zamkli, bo straty by miał jeszcze większe. Legia zawsze była traktowana inaczej i niestety nic sie tu nie zmieni.
lukasz
Legia znalazła następcę Zielińskiego

Większość piłkarzy Widzewa Łódź szuka już sobie nowych pracodawców. Problemu ze znalezieniem klubu na nowy sezon nie ma największy widzewski talent, Jakub Rzeźniczak.

Jak poinformował \"Przegląd Sportowy\", młody obrońca ustalił już warunki długoletniego kontraktu z warszawską Legią. W tym klubie mógłby zostać następcą kończącego powoli wielką karierę Jacka Zielińskiego.

O ewentualnych przenosinach młodego widzewiaka do Legii zadecydują rodzice, bo jeszcze nie skończył on 18 lat. Nie trzeba za niego wiele zapłacić, ponieważ ekwiwalent za wyszkolenie piłkarza w tym wieku wynosi 15 tysięcy złotych plus 3 tysiące z uwagi na grę w młodzieżowej reprezentacji Polski.

Co do powracającej sprawy finału pp.To mogę tylko napisać ,że przykro mi za zachowanie nie wiem 10-20 kibiców ,którzy złym światłem okryli cały klub.
Arik
A kara od PZPNu w wysokość 50.000 zł wydaje się być śmieszna...

Szczególnie że grupa E.T. ( tongue.gif ) na brak kapuchy nie narzeka. Jedynie Walter przeprosił i skrytykował zachowanie kibiców Legii i chwała mu za to.
dee
Właśnie ukarano Legię za ostatnie zadymy.Śmiechu wart ten werdykt.Szkoda słów. pifpaf.gif PZPN icon_chainsaw.gif
lysy1983
Kara, rzeczywiście jest śmiesznie niska, ale ja się cieszę, że taka jest(w końcu jestem kibicem Legii). Niemniej jednak obiektywnie rzecz biorąc za takie wyczyny kibiców należało się minimum kilkukrotnie więce(coś tu śmierdzi panowie... chyba ktoś dał w łapę).
Ps. tych kilkudziesięciu kibiców Legii zachowało się żałośnie, co nie znaczy, że pioseneczka wykonana przez kibiców i piłkarzy Lecha mogłaby być powodem do dumy :!:
Arik
Taaa bo wasi może tak nie śpiewali ? Poza tym naszych było 1,5 tys a waszych pare(naście?) razy więcej... więc kto mógł głośniej spiewać ? icon_twisted.gif
Rysiek
Co do zachowania kilkunastu kibiców to absolutnie się z wami zgodzę. Było to rzeczą absolutnie niepotrzebną, która na domiar złego zepsuło nam opinie stadionu w miare bezpiecznego na który zaczęło przychodzić coraz więcej osób. Z drugiej strony piłkarze Lecha nie zasługują na miano profesjonalnych piłkarzy. Jak można śpiewać obraźliwe pieśni na drużynę przeciwną? Rozumiem że Legia i Lech nie darzą się sympatią ale powinno to pozostać w rękach kibiców. Obczajcie sobie filmik zamieszczony na www.legialive.pl. Piłkarze Lecha - Wstyd !!!

PS. Błogosławiony dzień w którym zdecydowałem się na zakup karnetu laugh.gif
Shiva
Rysiu, warto dodać, że te przyśpiewki były już po tym, jak napadli ich "kibice" Legii. Najzabawniejsza jest ta "wrażliwość" legionistów, jacy to oni nie są obrażeni o idiotyczna przyśpiewkę znaną na całą Polskę. Jeszcze tacie i mamie nie zapomnijcie się poskarżyć. Spiewać nie można, ale bić i wyrywać medale tak. Żałosne.

shi
Rysiek
Najzabawniejsza jest ta \"wrażliwość\" legionistów, jacy to oni nie są obrażeni o idiotyczna przyśpiewkę znaną na całą Polskę.

Nic bym do tego nie miał gdyby śpiewali ją tylko kibice. Ale piłkarze ? 8O
A widziałeś zachowanie piłkarzy jak wchodzili na loże honorową? Jeżeli wyzywanie kibiców Legii i pokazywanie im środkego palca jest rzeczą normalną i często spotykaną na europejskich stadionach to nie było tematu. Zachowali się jak prawdziwi gwiazdorzy
dee

A widziałeś zachowanie piłkarzy jak wchodzili na loże honorową? Jeżeli wyzywanie kibiców Legii i pokazywanie im środkego palca jest rzeczą normalną i często spotykaną na europejskich stadionach to nie było tematu. Zachowali się jak prawdziwi gwiazdorzy

No nie wiem.Choćby piłkarze zademonstrowali kibicom własne dupska,boisko to boisko,trybuna honorowa to trybuna honorowa,dekoracja to dekoracja-świętość.Nie ma tam prawa znaleźć się zgraja troglodytów.A jeśli już dochodzi to tak pożałowania godnego incydentu-kary dla winnych tego powinny być surowe.Także dla chamsko zachowujących się piłkarzy.Nie można tworzyć iluzji,że są kluby,osoby,miejsca równiejsze wobec prawa.
Rysiek
Ale to nie był pierwszy zespół który odbierał trofeum na stadionie przy Łazienkowskiej. Choćby tak znienawidzona Polonia Warszawa. Gdyby piłkarze zachowali się jak przystało na porządnych kopaczy to najprawdopodobniej nie doszło by do tego incydentu.
arboos
Piłkarze nie są bez winy, ale to nikogo nie usprawiedliwia. Mogli ich tylko zwyzywac i nie odrazu bić.
Arik
Śmieszy mnie jedno - dlaczego doszukujecie się winy lub chociaż usprawiedliwienia ataku tych loli w piłkarzach Lecha ?
Ktoś kiedyś ładnie powiedział że przemocy nic nie usprawiedliwia. A oni by nawet pewno policzyć do dziesięciu nie umieli, jedynie prać potrafią.
lukasz
mnie śmieszy dlaczego przez atak grupki chuliganów(zresztą wiadomo kogo) wszyscy kibice legii są wrzucani do wora o nazwie hołota.Jak np."Misiek" o mało nie zabił Dino Baggio to raczej nikt nie pisał ,że wszyscy kibice Wisły mają zabójcze instynkty.

Vuko odchodzi z Legii.Krzyżyk na drogę.
Arik
mnie śmieszy dlaczego przez atak grupki chuliganów(zresztą wiadomo kogo) wszyscy kibice legii są wrzucani do wora o nazwie hołota.Jak np.\"Misiek\" o mało nie zabił Dino Baggio to raczej nikt nie pisał ,że wszyscy kibice Wisły mają zabójcze instynkty.

Vuko odchodzi z Legii.Krzyżyk na drogę.

Ja nie mówie że wszyscy, mnie w to nie mieszaj smile.gif
_Bardock
No nie wiem.Choćby piłkarze zademonstrowali kibicom własne dupska,boisko to boisko,trybuna honorowa to trybuna honorowa,dekoracja to dekoracja-świętość.

Dokładnie, w pełni się z Tobą zgadzam.
Nie ma tam prawa znaleźć się zgraja troglodytów.A jeśli już dochodzi to tak pożałowania godnego incydentu-kary dla winnych tego powinny być surowe.Także dla chamsko zachowujących się piłkarzy.Nie można tworzyć iluzji,że są kluby,osoby,miejsca równiejsze wobec prawa.

Kary powinny być wyjątkowo surowe za takie coś, na innych europejskich stadionach to jest nie do pomyślenia!

Ale nie, PZPN nie zrobi tego Legii, w Anglii np za wejście 1 (słownie: jednego) kibica na murawę egzekwowana jest kara w wysokości 10.000 funtów (10.000 funtów = ponad 60.000 zł !!!), a w Polsce za wtargnięcie całej hordy palantów i pobicie piłkarzy klub piłkarski dostał 50.000 zł... Śmieszne...
lukasz
No nie wiem.Choćby piłkarze zademonstrowali kibicom własne dupska,boisko to boisko,trybuna honorowa to trybuna honorowa,dekoracja to dekoracja-świętość.

Dokładnie, w pełni się z Tobą zgadzam.
Nie ma tam prawa znaleźć się zgraja troglodytów.A jeśli już dochodzi to tak pożałowania godnego incydentu-kary dla winnych tego powinny być surowe.Także dla chamsko zachowujących się piłkarzy.Nie można tworzyć iluzji,że są kluby,osoby,miejsca równiejsze wobec prawa.

Kary powinny być wyjątkowo surowe za takie coś, na innych europejskich stadionach to jest nie do pomyślenia!

Ale nie, PZPN nie zrobi tego Legii, w Anglii np za wejście 1 (słownie: jednego) kibica na murawę egzekwowana jest kara w wysokości 10.000 funtów (10.000 funtów = ponad 60.000 zł !!!), a w Polsce za wtargnięcie całej hordy palantów i pobicie piłkarzy klub piłkarski dostał 50.000 zł... Śmieszne...

heh temat pucharu Polski rozprzestrzenia się na wszystkie topici.PZPN powinnien zmienić regulamin kar oraz prawa dotyczące bezpieczeństwa.Trzeba wprowadzić surowsze kary indywidualne jak banicja stadionowa czy kara finansowa dla danegeo łebka.
Arik
Kara finansowa ? Więzienie !
lukasz
W tym wypadku też tylko ,że sami lechici musieli by zgłosić wniosek do prokuratury.
Rysiek
Pragniemy poinformować, iż w dniu dzisiejszym Zarząd KP Legia Warszawa S.S.A zakończył trwające od kilku tygodni negocjacje z Aleksandarem Vukovićem. Przez cały czas ich trwania Zarząd starał się zatrzymać Zawodnika na kolejne sezony w zespole przedstawiając mu propozycje nowego kontraktu. Zawodnik nie przyjął oferty Klubu. W uzasadnieniu swej decyzji podał, iż chciałby na tym etapie kariery zmienić otoczenie i podjąć nowe sportowe wyzwania. Zarząd KP Legia Warszawa S.S.A w pełni akceptując prawo Zawodnika do wyboru kierunku rozwoju jego kariery, pragnie w tym miejscu bardzo podziękować Zawodnikowi za jego wielki wkład w osiągnięcia klubu ostatnich lat, w tym Mistrzostwo Polski, życząc wielu kolejnych sukcesów sportowych i osobistych.

Aleksandar Vuković nie będzie w przyszłym sezonie Zawodnikiem KP Legia Warszawa S.S.A żegnając się z warszawską publicznością meczem z Widzewem Łódź.  
Arik
Na tej stronce co rychu podał jest nius w którym pisze że ajkiś poznański prawnik chce podać Legie do prokuratury. Zajrzyjcie tam, to może być ciekawe.
ironiss

Życie Warszawy/MS/07 czerwca 2004 06:59

Przypadek uchronił Vukovicia przed linczem

Lider Legii Aleksandar Vuković opuszcza klub. Serb prawdopodobnie trafi do Wisły Kraków lub Hannover 96 – informuje „Życie Warszawy”.

Szalikowcy Legii próbowali za to pobić piłkarza, którego tylko przypadek uchronił przed linczem. Wtorkowym meczem z Widzewem Vuković pożegna się ze stołeczną publicznością. Jakie to będzie pożegnanie - tego nie wie nikt.

Wszystko przez to, że działacze Wisły Kraków widzieliby go w swoim składzie.

To rozjuszyło kibiców Legii. Przed meczem z Lechem, gdy podjeżdżał samochodem, podszedł do niego jeden z szalikowców i ciosem karate rozbił i ułamał mu boczne lusterko.

Podczas sobotniego meczu IV ligi Delta Warszawa - Hutnik Warszawa Serb tylko cudem uniknął pobicia. Przywiózł na mecz swego kolegę, z którym trenował w Legii, piłkarza Delty Andy'ego Barę. Gdy na boisku przy Jeziorku Czerniakowskim zobaczono Vukovicia, wykonano telefon. Po dwudziestu minutach przybyła grupa gotowa do egzekucji. Przypadek sprawił, że Bara spóźnił się na mecz z powodu problemów z dojazdem. Trener Jacek Mazurek powiedział, aby Chorwat poszedł sobie do domu, bo i tak nie zagra. Opuścili teren Delty razem z Vukoviciem w przerwie meczu. Egzekutorzy nie zastali dopaść „Vuko”.

Kibice Legii Warszawa, podobno najlepsi w Polsce...

ciosem karate rozbił i ułamał mu boczne lusterko.

Ten tekst mnie rozwalił - ROTFL laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
lukasz
a jak Barcelone opuścił Figo to jak było?Soryy Arik ale w każdym prawie swoim poście dopier... się do kibiców Legii.
Arik
a jak Barcelone opuścił Figo to jak było?Soryy Arik ale w każdym prawie swoim poście dopier... się do kibiców Legii.

Nie dop.ierdalałem się tylko podawałem jako przykład zdarzenia z PP. Ale skoro to tak bardzo cię drazni spoko, juz nie będę.

A jak Barcelone opuścił Figo to było gorzej niż Sajgon icon_twisted.gif
Shiva

Roczny budżet średniej klasy klubu z Premiership ok. 10-15 mln. funtów , a w Polsce 3-4 mln. złotych.

shi
lukasz
Legia wygrywa już ze zdegradowanym Widzewem 6:0 icon_twisted.gif
Shiva
A jej działacze nie wpuścili na stadion (ba, do miasta) kulturalnie zachowujacych sie kibiców Widzewa. Padły pomówienia, że wyposażeni byli w noże siekiery itd., czego oczywiście nie potwierdziła policja. Jaki klub, tacy działacze.

shi
Arik
Dokładny cytat arrow.gif

Ponad 250 kibiców Widzewa, którzy wczoraj pod eskortą stu policjantów pojechali do Warszawy na mecz Widzewa z Legią, nie zostało wpuszczonych na mecz - podaje \"Dziennik Łódzki\".

\"Skandal, potraktowali nas jak śmieci, bydło\" - krzyczeli kibice, którzy wrócili do Łodzi.
\"W Warszawie mówili, że mamy siekiery, noże i kije bejsbolowe. To jakiś absurd\".
Kibice nie zostali w Warszawie nawet wypuszczeni na dworzec. Po półtorej godziny oczekiwania w pociągu, odjechali z powrotem do Łodzi - informuje dziennik.
Policjanci, którzy jechali z kibicami potwierdzali, że ci zachowywali się bez zarzutu.
\"Dostaliśmy informację, że organizatorzy meczu, klub Legia Warszawa, nie zgadzają się, żeby łódzcy kibice byli na meczu, ani nawet żeby weszli do miasta\" - poinformował Witold Kozicki, rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi.
\"Kibice nie byli pijani, nie mieli ostrych narzędzi, zachowywali się spokojnie. Informacje, jakoby mieli siekiery czy noże są nieprawdziwe. Nie wiem, dlaczego podjęto taką decyzję. Sporządzimy raport, w którym cała sytuacja będzie opisana\" - dodał - pisze gazeta.
Kibice mają zamiar domagać się zwrotu kosztów podróży za przejazd pociągiem.
\"Zapłaciłem 20 zł, niech mi teraz oddadzą pieniądze\" - domaga się Krzysiek, kibic Widzewa. Kibice zapowiadają wystąpienie na drogę cywilnoprawną o pomówienie.
\"Jak można nas tak bezpodstawnie oskarżać? Ktoś musi za to odpowiedzieć, tym bardziej że łódzcy policjanci tym razem są po naszej stronie i potwierdzają, że zachowywaliśmy się w porządku\" - zapowiedział \"Kolec\" z widzewskiego klubu kibica.
Na Dworcu Fabrycznym na kibiców czekało kilkanaście wozów policyjnych. Kibice nie wszczynali awantur, czekali na przyjazd rzecznika policji, żeby ten potwierdził ich nienaganne zachowanie w pociągu - informuje \"Dziennik Łódzki\".
lukasz
A jej działacze nie wpuścili na stadion (ba, do miasta) kulturalnie zachowujacych sie kibiców Widzewa. Padły pomówienia, że wyposażeni byli w noże siekiery itd., czego oczywiście nie potwierdziła policja. Jaki klub, tacy działacze. 

shi

lol.jaki klub?czy shi masz jakieś kompleksy?bo w każdym poście atakujesz Legię.Trochę daj na luz biggrin.gif
Shiva
lukaszku, kompleksów raczej nie mam, natomiast bawi mnie cała warszawka (z chlubnymi wyjątkami). Jak tu nie poruszać kwestii Legii, skoro co chwila jakieś brudy z nią związane. Działacze, lukaszku, działacze nie wpuścili kibiców Widzewa. Uciekając się do prymitwnych pomówień. Brawo.

shi
Słoik
Tak się składa, że jestem z Łodzi i mam kilku znajomych, którzy uzbrojeni po zęby chcieli wtargnąć do Warszawy i rozbić w puch Nowy świat i parlament na wiejskiej. Byli wyposażeni w szaleńczo niebezpieczne plastikowe widelczyki, papierki po bułkach, butelki z kolą oraz - co najgorsze - klubowe szaliki! Ciekawe czy pan Walter, zwróci im pieniądze za zmarnowany prowiant?
Shiva
Podejrzewam, że najbardziej w Warszawie bali się tych plastikowych widelczyków. Strach pomyśleć, co by było, gdyby kibice z Łodzi mieli jeszcze po łyżeczce!

shi
lukasz
heh widelczyki?w Krakowie za to nożownicy są biggrin.gif .I ta flaga misiek trzymaj się biggrin.gif
Słoik
Z pewnością dostaliby dożywotni 'zakaz stadionowy':)
Ok. W sumie, to chyba należałoby powiedzieć coś poważnego - godnego zastanowienia. Dopóki kibice w Polsce, nie będa zachowywać się na poziomie, dopóty sławni i bagaci ludzie nie zamoczą paluchów w futbolowej karuzeli. Głupio mi o tym mówić, szczególnie w tym momencie, ponieważ nie dla wszystkich stadion jest synonimem areny gladiotorów. Jednak wizerunek, trzeba dodać zdecydowanie niekorzystny, klubu z łazienkowskiej kreują właśnie pseudokibice. Nie zasatanawiało Was nigdy, dlaczego mało kto w Polsce, lubi Legię? Dlaczego kibice warszawskiej drużyny są stawiani na równi z betonowymi fanboyami? Odpowiada Wam taka gęba? Jeżeli tak jest w istocie, nie wnikam. Ale zdania, na temat klubu z łazienkowskiej nigdy nie zmienie.
Archaiczne jest stwierdzenie, iż ekipa uważana, za wybitnie dobrą, nie może uzyskać sympatii wśród fanów rywalizujących drużyn. To bzdura. Doskonałym przykładem jest Wisła Kraków. Jestem z Łodzi, czy w związku z tym powinienem nienawidzić każdego, kto podchodzi w sposób antagonistyczny do moich upodobań piłkarskich? Tak? Podobne zachowanie, odnośnie moich poglądów religijnych i politycznych, z pewnością uznane byłoby za nietolerancyjne.
Oczywiście, kieruje moje zdanie w szczególności do osób, których zżera zazdrość i skrajny egoizm. Niestety - jak wiem z doświadczenia - te postawy nie są rzadkością.
lukasz
. Nie zasatanawiało Was nigdy, dlaczego mało kto w Polsce, lubi Legię?

Dosyć proste.Po pierwsze klub ze stolicy po drugie chyba najpopularniesza drużyna w Polsce po trzecie posądzenie o to iż CWKS był promowany za komuny.Zresztą to chyba najlpeszy polski klub i nie opieram tego na jakimś fanboiźmie tylko na tabeli wszechczasów ona nie kłamię. biggrin.gif

Dlaczego kibice warszawskiej drużyny są stawiani na równi z betonowymi fanboyami?

Przykłady bo nie do końca rozumiem.Kto to betonowy fanboy??

Ale zdania, na temat klubu z łazienkowskiej nigdy nie zmienie.  

Nikt cię do tego nie zmusza.No ale widać ,że sam masz gębe betona co to zdania nie zmienia. biggrin.gif

Archaiczne jest stwierdzenie, iż ekipa uważana, za wybitnie dobrą, nie może uzyskać sympatii wśród fanów rywalizujących drużyn. To bzdura. Doskonałym przykładem jest Wisła Kraków.

Aha Wisła przykładem mocnej drużyny co to wszyscy ją lubią?Akurat w Polsce jest tak iż kibicuję się drużynom dobrze grającym w pucharach i o ile była wisłomania tak była też groclinomania więc to trochę nie trafiony przykład.Zresztą powiadasz ,że rywalizujące drużyny ją lubią?Podaj jakieś przykłady bo narazie wymieniłeś tylko sam siebie.Może chodzi ci o Cracovie,Lecha czy Legię? biggrin.gif

Oczywiście, kieruje moje zdanie w szczególności do osób, których zżera zazdrość i skrajny egoizm. Niestety - jak wiem z doświadczenia - te postawy nie są rzadkością.

Aha kierujesz do osób co je zazdrość zżera.Ale o co ja mam być zazdrosny?Może sam spójrz to przez ciebie przemawia zazdrość?Zresztą jak możesz lubić klub ,który ostatcznie przybija gwóźdź do trumny pokonując widzew 6:0?
Shiva
heh widelczyki?w Krakowie za to nożownicy są biggrin.gif .I ta flaga misiek trzymaj się biggrin.gif

Jeden, więc nie używaj liczby mnogiej. Skazany na więzienie bandyta.

shi
lukasz
hehehe to ty nie używaj określeń typu hołota mówiąc o kibicach legii tylko mów to o kilku czarnych owcach(puchar polski)
Słoik
Lubisz wyrywać zdania z szerszego kontekstu, prawda? Sugerujesz, że większość fanatycznych 'kibiców' Legii, oraz innych piłkarskich drużyn, doskonale pamięta okres komunizmu? Argument, zwracający uwagę na to, iż drużyna pochodząca z Warszawy jest gorzej odbierana, niż klub rodem z innej aglomeracji jest błędny. Powinienes wiedzieć dlaczego.(przejrzyj listę futbolowych 'wrogów') Wizerunek klubu, kreują nie tylko piłkarze, ale przede wszystkim kibice. W jaki sposób, można sympatyzować z drużyną, której fani zmuszają ludzi zza Warszawy, do opuszczania stadionu pod eskortą policji (...) oraz obrzucają wynajęty pociąg kamieniami?
Wiesz, pogląd, że Legia jest najlepszym polską ekipą jest oparty na relatywnych źródłach. Ty akurat wybrałeś tabele wszechczasów - jeden punkt, z przynajmniej kilku, na podstawie których możnaby wysuwac takie wnioski. Nie zapominaj, kto w przeciągu ostatnich kilku lat zdobył mistrzostwo polski najwięcej razy, oraz jaki zespół prowadzi właśnie w tej klasyfikacji poprzez kilkadziesiąt lat naszej ligi(Górnik, Ruch). Niemcy, jeśli mnie zmysł równowagi umysłowej nie myli, zdobywały trzy razy ME - czy to znaczy, że sa obecnie najlepsi w Europie?

Dlaczego kibice warszawskiej drużyny są stawiani na równi z betonowymi fanboyami? 

Przykłady bo nie do końca rozumiem.Kto to betonowy fanboy??

Nie zwracałem się bezpośrednio, do żadnego z kibiców. Chciałem opisać zjawisko, które wlewa się na polskie stadiody, poprzez zachowanie, wcześniej przeze mnie skrytykowane. Kto to betonowy fanboy? Użyłem lekkiej metafory, aby krótko napiętnować, pewien sposób myślenia. Uważam, że ważniejsze jest widowisko piłkarskie i dobra zabawa, niż zwyczajny idiotyzm oraz nienawiść do rywala.(oczywiste?) Z własnego doświadczenia wiem, iż właśnie przede wszystkim kibice z Warszawy(choć nie tylko), mają problemy z rozgraniczeniem tych dwóch rzeczy.

Ale zdania, na temat klubu z łazienkowskiej nigdy nie zmienie. 

Nikt cię do tego nie zmusza.No ale widać ,że sam masz gębe betona co to zdania nie zmienia. :D

Przeczytaj zdanie wcześniej. Przekonania, zmieniam wyłącznie pod wpływem pewnych czynników. Nigdy nie zrobie nic, w sprzeczności do tego, co uważam za słuszne, z pododów byle jakich. Przyznaj, co mogę powiedzieć dobrego o ludziach, którzy wyrywają zawodnikom medale, biją kibiców i palą krzesełka? (przykłady z historii). Jestem zbyt mało liberalny?

Archaiczne jest stwierdzenie, iż ekipa uważana, za wybitnie dobrą, nie może uzyskać sympatii wśród fanów rywalizujących drużyn. To bzdura. Doskonałym przykładem jest Wisła Kraków 
Aha Wisła przykładem mocnej drużyny co to wszyscy ją lubią?Akurat w Polsce jest tak iż kibicuję się drużynom dobrze grającym w pucharach i o  ile była wisłomania tak była też groclinomania więc to trochę nie trafiony przykład.Zresztą powiadasz ,że rywalizujące drużyny ją lubią?Podaj jakieś przykłady bo narazie wymieniłeś tylko sam siebie.Może chodzi ci o Cracovie,Lecha czy Legię? :D

Eh...? Widze, że cieżko Ci zrozumieć, całość znaczeniowo/symboliczną mojego postu? Na polu krajowym, jak najbardziej wskazana jest konkurencja między drużynami, ponieważ rywalizacja wpływa na progres w umiejętnościach czysto piłkarskich, taktycznych - motywuje do bardziej usilnych działań. Jednak przeczytałem w tym temacie kilka postów, oraz widziałem w telewizji wypowiedzi fanów (dodam, że Legii) - bluźniących na piłkarzy Wisły, za dobrą postawę przeciwko Schalke. Zwróć uwagę, iż skrajna wrogość przenosi się również na boiska europejskie - a to, moim zdaniem jest gruba przesada.

Aha kierujesz do osób co je zazdrość zżera.Ale o co ja mam być zazdrosny?Może sam spójrz to przez ciebie przemawia zazdrość?Zresztą jak możesz lubić klub ,który ostatcznie przybija gwóźdź do trumny pokonując widzew 6:0?

Widze, że odebrałes ten post bardzo osobiście. Niestety, musze cię zawieść - nie był on stricte kierowany do Ciebie. Poza tym, pisałem o egoistycznej i małostkowej postawie niektórych fanów, którzy wyjątkowo krótkowzrocznie, odbierają rywalizacje pomiędzy polskimi klubami na arenie międzynarodowej.
Jeśli miałbym co kolejke, pod presją wyników, zmieniać sympatię do konkretnych ekip, z pewnością prędzej czy później dałbym sobie spokój, z tak emocjonującą dyscypliną jaką jest piłka nożna - wolałbym uniknąć śmieszności i dołującego sumienia.
Odnośnie mojego stosunku do Legii - chciałbym Ci jedno powiedzieć; nawet w przypadku gdyby klub z Warszawy występował w LM, walcząc z moją ulubioną europejska ekipą, trzymałbym twardo kciuki za Polaków.
Wiesz, różnica między mną a Tobą jest taka, że ja - mimo, iz jestem kibicem ŁKSu (trenowałem w tym klubie, miszkam przystanek od stadionu) żałuje kiepskiej kondycji łódzkiego Widzewa - drużyny niewątpliwie mającej duży wkład w rozwój futbolu. Ty chyba masz nieco inne odczucia?

P.S Jeszcze jedna sprawa; dla wszystkich jest oczywiście jasne, iż bandytyzm stadionowy, nie jest zjawiskiem powszechnym, więc mój post nie odnosi się do tych fanów któregokolwiek z klubów, którzy spokojnie po meczu potrafią obiektywnie ocenić rozgrywkę, i porozmawiać z kibicami przeciwnej drużyny przy piwku i bigosie. Akurat, tak się składa, że w wielu polskich miastach, z wyjątkiem Warszawy (i chyba Szczecina) większość z wyżej wymienionych rzeczy, udało mi się dokonać.

P.S 2 Poza tym, klimat na płycie boiska jest kreowany, nie tylko poprzez bezpośrednie ataki na przyjezdnych, ale także stosunek do nich. Nie wiem czy udałoby mi się dojść na piechotę, do dworca Centralnego, prosto z meczu. Jednak, to już problem całej polskiej piłki, i kultury stadionowej - nie dotyczy wyłącznie klubu z łazienkowskiej.
Rysiek
I Legia pokazała, że zawsze gra do końca. Nie mając już nic do wywalczenia rozgromiła żegnający się już z I ligą Widzew 6:0 i GKS 4:2. Bez komentarza. Po prostu brawa, brawa i jeszcze raz brawa. A co do Vukovica to widać, że i bez niego dobrze nam idzie chociaż na rywali z wyższej półki będzie potrzebny dobry rozgrywający.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.