Mackal21
17 06 2004, 10:40
Jaki jest waszym zdaniem najlepszy horror na PSX-a.Uzasadnijcie swój wybór.
Dla mnie wybór oczywisty Silent Hill ,za klimat , za wszechobecny nastrój grozy , za latarke
Danilo1972
17 06 2004, 11:17
Stawiam na RE 2.
Pomimo że to bardziej strzelanka niż horror, to jednak najlepiej bawiłem się przy tym tytule.
Było też parę niezłych momentów - choćby Nemesis rozwalający ścianę i wyskakujący na korytarz.

Silent Hill
simian raticus
17 06 2004, 12:21
SH, a potem Residenty!
Parasite Eve.
... naprawdę?
... może i nie, ale chciałem powiedzieć coś oryginalnego.
PE jest niezły, może i nie najlepszy, ale w pierwszej trójce (po SH i RE) być powinien. Na penwo jest lepszy niż Dino Crisis.
simian raticus
17 06 2004, 13:05
Też świetny...rozwalił mnie motyw jak Eve podpaliła konia i bryczkę - dosłownie płonący dyliżans śmierci!?!
Muzyka też klimatyczna...
I te interka!!!
Silent Hill poprostu roznosi

po tej grze chodziłem 2 dni do tyłu
Siara_iwj
18 06 2004, 16:25
Nie było już czasem tematu o najstraszniejszych grach..?
...e, nieważne...
Debeściakiem wśród horrorów jest na dzień dzisiejszy Alien : ressurection. Po prostu grając w to dłużej stałem w miejscu i nasłuchiwałem odgłosów statku ( REWELACYJNIE zrobione efekty ' stękania " stalowych konstrukcji i jakiś krzyków gdzieś, z bardzo daleka ) zastanawiając się nad przejściem o krok dalej. W Silencie był moment, kiedy biegłem omijając potworki aż do jakiegos pomieszczenie i to nie ze strachu, ale żeby skrócić co nudniejsze momenty...
A najlepszym thillerem jest oczywiście Resident.
P.S. Danillo, Nemesis byl w trójce

A koleś, który rozwalał korytarz na posterunku w dwójce to był bezimienny wróg, którego większość fanów serii nazywa MR X...chociaz ja dla odmiany mówię na niego " najemnik "...
...a ja 'gosc w plaszczu' ;p
Silent Hill
RE2 ma kilka momentow przy ktorych moze szybciej zabic serce np. lezacy zombiak na ziemi udajacy martwego, ktory nagle chwta nas za noge. Jednak nie moze sie rownac z SH moim zdaniem w tej materii.
oldscoolman
18 06 2004, 19:11
Kurcze i jeszcze raz kurcze!!!,wy sie w ogole nie znacie,przecierz najbardziej niesamowita gra survival horror jest Resident evil 3 nemesis :!:
Silent Hill... za syrenę, nigdy jej nie zapomnę, czasami się budzę w nocy i wydaje mi się że słyszę syrenę która sygnalizuje niebezpieczeństwo...
2razyjot
18 06 2004, 19:14
Jaki jest waszym zdaniem najlepszy horror na PSX-a.Uzasadnijcie swój wybór.
Oczywiscie "Silent Hill" za dorosly, iscie przerazajacy koszmar, ktory trudno przebrnac w calosci ... W porownaniu z nim seria o zombie i klanie Redfieldow nie ma nic do powiedzenia!
Artemiz
18 06 2004, 20:10
Silent Hill który zapoczatkował genialną serie prawdziwego multimedialnego horroru
Silet za swoj niepowtarzalny i jedyny w swym rodzaji klimat strachu!
SH jest niezły ale do mnie nie przemówił jak Residenty . Dlatego swój głos oddaje na RE2 i nie chce mi sie tu wypisywać za co . Ogólnie za Hunka , Gatling gun , muze , klimat , po prostu całokształt.
A co do tego klijenta co sie przebijał przez ściany to też mówiłem ''gość w płaszczu''
Browares
19 06 2004, 15:35
zdecydowanie Silent Hill...mimo iż wole serie RE to jednak przy Silent Hill sraliśmy pod siebie z kumplami...
Mackal21
19 06 2004, 22:25
]A co do tego klijenta co sie przebijał przez ściany to też mówiłem ''gość w płaszczu''
Ten humanoid mnie cholernie wystraszył.Co to jest?
Podobny do Nemesisa.(z filmiku widać jak z helikoptera go spuścili-ciekawe po co?)
Saunter
20 06 2004, 08:03
Gralem w Silenta i Residenta . Werdykt? SH.... za swietny klimat,, za ogromne poczucie strachu, bo w RE az tak sie nie balem. A tu okrzyk strachu !!! Geez ta gra daje kopa !!
Humulus XP
20 06 2004, 08:21
]A co do tego klijenta co sie przebijał przez ściany to też mówiłem ''gość w płaszczu''
Ten humanoid mnie cholernie wystraszył.Co to jest?
Podobny do Nemesisa.(z filmiku widać jak z helikoptera go spuścili-ciekawe po co?)
Moja hipoteza jest taka, że gościa w płaszczu wysłała firma konkurencyjna dla Umbrelli (tej samej dla której szpiegował Wesker), by wykraść G-Virusa. Nemesis był już made in Umbrella. Tak - ten facet potrafił wystraszyc ale największe ciary wywołał u mnie Alien Ressurection.
Choć serię RE uwielbiam i szanuję, to w tej kategorii wybór jest oczywisty - Silent Hill...
chwil spędzonych z tą grą nigdy nie zapomnę...
Wolę grać Silent Hill od SH2. Naprawdę!!! Najstraszniejsza gra, shizofrenia,makabryczna, pentagram,monotonna i chory...takie powinny byc horrory/thiller...To masakra!! Załatwię go Forbidden Siren!
_MundeK_
21 06 2004, 09:32
Dla mnie Resident Evil 3: Nemesis

Mam ta część (choć także 1 i 2

) i przeszedłem ją bodajże 3x

Poprostu urzekła mnie ta gra. Srałem po gaciach kiedy już na początku horda zombie rzuciała się na Jill i pad zadrgnął 8O
banalne pytanie...Silent Hill
specnaz
21 06 2004, 10:34
Galerians...nie doceniana gierka
Humulus XP
4 07 2004, 14:54
Niezły jest Nightmare Creatures ale to raczej chodzona bijatyka z poczwarami w roli mięsa armatniego i świetnym klimatem wiktoriańskiego Londynu.
Jasne z Sh ... niesamowity klimat az mozna sie było po(pipi) przy graniu .. pierwszy dorosły horror na konsole . Potem jest seria RE ( ten koles to z tego co wiemto tyrant wersja ..... jest na kapsule na filmiku ). Podobało mi sie tez Dino Crisis 2 ... ale nie uznałbym tego za horror ;D
banalne pytanie...Silent Hill

True, true...
Mackal21
4 07 2004, 19:41
Dino crisis 2 to raczej panic horror.
humungatunga5
4 07 2004, 22:57
Jasne, że Silent hill, za strach przez duże S... w porównaniu do seri RE, która przypomina bajke dla dzieci, SH jest najstraszniejszym ze wszytkich złych snów
Anonymous
5 07 2004, 00:05

Silent Hill i koniec!!
Driver - gorszej gry w zyciu nie widzialem, zobaczylem, przerazilem sie i ucieklem... Normalnie straszy lepiej niz Silent Hill
Oczywiście Silent Hill.Serię Resi lubię ale z innych względów.
Nie ma co Silent Hill. Klimat mnie rozmiusl, Latareczka, te male skrzeczace pokurcze

brrr
Tylko przy Silencie tak nprawde się bałem. reszta to raczej paridie horrorów.
Najlepszy był SH i te klimaty kiedy szpital stawał się mroczny!! brrr
silent hill
proste to jest
chociazby za latarke i gaz-rurke
za lokacje w wesouym miasteczku...gdzie jest shiz maxymalny...
uaaaaa
sh miazdzyciel
Wiadomo że Silent Hill bo Resident Evil 3 to szczelanina
Silent Hill za strach bez potworów i Resident Evil 2
Hmm... Wiecie co... Procz Drivera, to dodam jeszcze Dooma... I nie ze jest tak strasznie odpychajacy, ale naprawde ma ten klimat. Dziwicie sie jak mozna sie bac paru pikselowych ludzikow, ale do dzis pamietam wycie tej wielkiej czerwonej kuli, i wymachiwanie jezykiem, kiedy wjechalem w jej jedyne oko pila lancuchowa... A odglos tych cyber-mozgo-pajakow straszyc moze mnie do dzis. To co zrobia z Doomem 3, nie bedzie mialo takiego klimatu... W sumie Doom nie byl taki w ciemnosciach, ale ciezki klimat, te potwory... zywe pieklo. Natomiast w Doomie 3, wyjda jakies cyborgi np. z tych czaszek. Po prostu tu czules ich zywy odor, z przyjemnoscia wachales won swiezego miesa w kawalkach z diabelskim usmiechem na twarzy, brnales naprzod jak marines, jedna noga bedac juz prawie takim jak oni, na granicy opentania zatapiales sie w nieodkryte mroki Marsa... az do piekla, gdzie czekal glowny boss i mogles wsadzic mu ta dubeltowke w ryj i powiedziec nie zadne: "Zryj diabelski pomiocie"... a "I co kur.wa? Kto tu jest teraz bardziej zly?"... tak Doom mial ten klimat. Czuje go do dzis... (gdzie moja pila lancuchowa... mamo!).
Bezapelacyjnie Silent Hill...za świetny klimat, który przestraszył mnie najbardziej ze wszystkich wymienionych gier... na drugim miejscu dam Resident Evil 2...
Jedyny horror ktory zakrecil w mojej chaos byl SILENT HILL. Trudno sie przyznac ale przeszedlem go dopiero w te wakacje z dziewczyna

bo sam nie dawalem rady... no co... balem sie... nie smiac sie
świerzbik
12 08 2004, 17:00
Tetris-te klocki były takie realne i przerażające :wink:
Jedyny horror ktory zakrecil w mojej chaos byl SILENT HILL. Trudno sie przyznac ale przeszedlem go dopiero w te wakacje z dziewczyna

bo sam nie dawalem rady... no co... balem sie... nie smiac sie

Nie bój sie nie jestes sam
gammarus
13 08 2004, 21:45
Bezapelacyjnie Silent Hill, za to, że straszył tym co sobie wyobrażałeś i działał na psychike. Jak w to grałem 4 lata temu to przez 2 dni nie mogłem spać

. Małe potworki i klimat szkoły rozkładają na łopatki 8O
_SAMAAA_
18 08 2004, 15:48
to oczywiste ze Silent Hill
SILENT HILL i nie ma mocnych....
Harry normalnie wymiata
Buzka :wink:
Silent Hill, którego klimat zabija, a grając samemu w nocy można dostać palpitacji serca

! Również za dojrzałe podejście do tematu.
Genesis
25 08 2004, 17:19
Silent Hill ma tą nutke klimatu za które daje mu złoto (zakażdym razem jak grasz masz ten sam mroczny pulsujący klimat)
Ale niemożna zapomnieć o Resident Evil zapoczątkował gatunek prawdziwego horroru
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.