Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zastanawiam sie nad GBA
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
Cegla
Zastanawialem sie nad GBA, nasluchalem sie o tej konsolce duzo dobrego jak i zlego. Bylbym wdzieczny gdyby POSIADACZE tej konsolki mogliby mi zasunac pare argumentow na "Za" czy tez "Przeciw" (lub byli posiadacze)
puszkin
za :
-zabierasz go ze sobą praktycznie wszędzie
-masz co robić w szkole
-możesz grać elegancko w nocy w łóżeczku
-duża ilośc naprawde dobrych gier (Tekken ,Golden Sun 1 i 2 ,Advance Wars 1 i 2 ,Metroidy ,Castelvanie ,Tony Hawki ,FFTA...)

przeciw :
-wysoka cena gier
-znaczna część gier to platformówki
-nie radze grać na ulicy czy w autobusie
rekin
Wiele gier z GBA to konwersje np. ze SNES'a. Oprocz drogich gier dochodza baterie. Ewentualnie mozna dokupic akumulatorek.
Piechol_Jr
A ja nie mam problemu z grami. Kupiłem na allegro nagrywarke do GBA i teraz wystarczy, że grę ściągnę z netu i wrzuce na cart'a i mogę grać jak na orginale.
puszkin
Wiele gier z GBA to konwersje np. ze SNES'a. Oprocz drogich gier dochodza baterie. Ewentualnie mozna dokupic akumulatorek.

Do GBA SP masz dołączoną ładowarke i nie musisz sie martwić o żadne baterie .Czas grania to 18 h ,z lampką 10 h .
Jakim
A ja nie mam problemu z grami. Kupiłem na allegro nagrywarke do GBA i teraz wystarczy, że grę ściągnę z netu i wrzuce na cart'a i mogę grać jak na orginale.

Drogie takie cuś jest.. bo rozważam kupno tej konsolki, a takie cudo CHoLERNIE ułatwi mi wybór!!
Piechol_Jr

Drogie takie cuś jest.. bo rozważam kupno tej konsolki, a takie cudo CHoLERNIE ułatwi mi wybór!!

Nagrywarki do GBA kosztują od 300-1200 zł Zależy od pojemności cart'a. Ale cała ta kasa szybko się zwróci. Nie bój żaby. :wink:
Puls
Dlamnie jedynym minusem jest rysujaca sie szybka ochraniajaca ekranik nienawidze rys icon_twisted.gif
kaka
ja ci radze dolozyc jeszcze troche i kupic gba sp a napewno nie bedziesz zalowal, sam mam i jestem zachwycony cool.gif

+akumulator (ladowarka w komplecie)
+podswietlany ekranik
+skladany dzieki czemu szybka sie nie porysuje
+male rozmiary (bez problemu zmiesci sie w kieszeni)

-cena (w empiku ~700zl :? )
-niektorym nieodpowiada rozmieszczenie R i L
-brak wyjscia na sluchawki (trzeba dokupic przejsciowke)
mario87
-cena (w empiku ~700zl :? )

no właśnie cena jest po prostu śmieszna :? na allegro nowego gba sp można kupić od 350zł z papierami i tym podobnymi ale bez gier
R4V3N
Gba SP rozni sie tym od GBA ze ma wbudowana lampke, inny wyglad i jest 2x drozszy confused.gif i naco to komu ?? ja mam GBA z lampka ktora sobie wpinam i jest gites. Kto mnie poprze ??
kaka
tez mialem kiedys gba i odstawialem rozne kombinacje (lampki, zaroweczki, wsadzilem nawet afterburnera) ale to nigdz nie zastapi sp tongue.gif
R4V3N
tez mialem kiedys gba i odstawialem rozne kombinacje (lampki, zaroweczki, wsadzilem nawet afterburnera) ale to nigdz nie zastapi sp tongue.gif

Zgadzam sie z toba ale GBA- 150-200zl a SP 550-600zl widzisz roznice ??
Ukyo_Tachibana
Ja tam GBA kupilem za 100 zl z Golden Sunem kiedys wiec jak dla mnie SP moze nie istniec ... pozatym niewygodnie sie ten badziew trzyma w lapkach ... GBA lepsiejszy
mario87
Ja tam GBA kupilem za 100 zl z Golden Sunem

Co? Gdzie? Kiedy? Jak? 8O
R4V3N
O ktorej ??
kaka

Zgadzam sie z toba ale GBA- 150-200zl a SP 550-600zl widzisz roznice ??

wiesz.. to wszstko zalezy ile jestes wstanie wydac na to kasy ale sp jest wart tych pieniedzy
szczynowate_czango
Ja kupiłem zwykłego GBA. Po kilku miesiącach jeszcze programator. I wiecie co po pewnym czasie zrobiłem? Tak, tak sprzedałem go. Nie mam go już około pół roku i jeszcze ani razu za nim nie zateskniłem. IMHO GameBoy'e przydają się tylko na jakieś wyjazdy, w domu leżał cały czas bezczynnie.
kapsello
ja tesz swojego gba sprzedalem... mialem 2 gry, chyba jedne z lepszych jakie wyszly (wario land i advance wars). sprzedalem chama i jakos mi nie szkoda cool.gif cool.gif cool.gif ... lepiej pozbierac na ppsp albo na nds. po co kupowac teraz jak za kilka miesiecy go sprzedasz zeby kupic cos nowszego?!? icon_twisted.gif
Cegla
Ok dzieki. Jeszcze jakbyscie mogli mi naskrobac, czy warto doplacac te kilka stowek na gba SP ?
Jędrek
Czekaj, czekaj jeszcze JA biggrin.gif

No fajnie gra sie w autobusie, czy w aucie w drodze... Ale cena gier dosyc wyskoka. Chyba, ze masz Gielde gdzie mozesz za 2 dyszki wyminic(ja mialem to szczescie). Ale GBA mi sie poprostu znudzil, wolalem cos stacjonarnego. W domu na GBA w ogole nie gralem.... Poprostu nie bawi mnie takie cos. Muszie powiedziec, ze odradzam kupno sad.gif Masz X'a. Ktory w zupelnosci Ci wystarcza. W podrozy mozna sluchac muzy. Sam mam discmana i sie ciesze, na wakacje konsole stacjonarna mozna wziac... Najlepiej poczekac na NDS czy PSP. Ale cena tez zapowiada sie wysoka. Za NDS'a gdzies 600-700zl, za PSP z 900zl. Wracajac do GBA. Jest pare fajnych gierek. Ale wole te swoje HALO etc na Xie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.