Szukam osób które mają tą grę i sa chętne powymieniac się przedmiotami i uwagami na temat gry
GG:4497214
szczurek
23 06 2004, 21:44
Z tego co wiem tę grę mają :
whitesand
slazak8 [na forum ŚN]
spróbuj sie z nimi skontaktowac......
HunterX
23 06 2004, 21:47
W Polsce trudno o to, tym bardziej, że gra do tej pory oficjalnie nie wyszła w Europie. Ech, płakać się chce.
szczurek
23 06 2004, 21:50
trudno moze nie, wystarczy zagladnac na www.dvdcrave.com czy na amerykanskiego eBaya...tam to napewno maja.....a brak premiery w Euro....bez komentarza normalnie....ale nie moge sie powstrzymac... JAK MOŻNA NIE WYDAĆ SYSTEM-SELLERA/ MUST-HAVE'A NA ,MIMO WSZYSTKO, DUZYM RYNKU ZBYTU JAKIM JEST EUROPA???????......
ku*wa ku*wa ku*wa
Z tego co wiem tę grę mają :
whitesand
slazak8 [na forum ŚN]
spróbuj sie z nimi skontaktowac......
Tak pozatym to ja jestem slazak8

a whitesand narazie się nieodzywa
Ale wiem że Sanset sprzedał komuś ztąd animala
..::XMANiAK::..
24 06 2004, 07:15
na emulatorze mozesz zagrac

gra zajmuje ze k 20mb
www.emungc.rar.pl tam masz rozne infa na temat emulacji i gier uruchamianych przez PSO
Fajnie że można zagrac ale po pierwsze ja mam swojego animala po drugie nie widze związku z tematem społęcznośc AC.
Ja mam nadal swojego animala [poszly mi inne gry ostatnoi [ntsc]] i nie mam juz musu jego sprzedazy

]. Ale musialem zaczac od nowa

Pozyczylem wczesniej animala (na pol roku :roll:) i strasznie zaroslo, ale all wyslalem do swojego nowego miasta (to co mi sie podobalo

).
ps. gierka jest niebezpieczna (jak sie spodoba) - traci sie poczucie czasu badz staje sie nalogowcem
Pozyczylem wczesniej animala (na pol roku :roll:)
Jakie pół roku

To ja tak długo w to grałem :wink: Zreszta moje obecne miasteczko tez chyba zaroslo bo zaniedbalem ostro
Jakie pół roku :D To ja tak długo w to grałem :wink: Zreszta moje obecne miasteczko tez chyba zaroslo bo zaniedbalem ostro :twisted:
Przepraszam... ponad pol roku

. Najsmieszniejsze jest to ze w koncu mi Balbis poczta odeslal gre, pomimo tego ze obaj mieszkamy w Warszawie

- tak to pewnie by i z rok ja trzymal jak nie dluzej

.
HunterX
29 06 2004, 12:11
Dobra wiadomość dla posiadaczy Kostek - Animal Crossing wyjdzie w Europie.
Więcej...
Przy okazji: może mi ktoś napisać, czy gra samemu ma sens? Czy jest na dłuuugie godziny? I na czym plega fenomen gry? To coś jak Harvest Moon tyle że bez farmy? Pytania może głupie, ale na temat AC wiem niewiele, a skoro będzie gierka w Europie, to może bym ją sobie kupił.
Dobra wiadomość dla posiadaczy Kostek - Animal Crossing wyjdzie w Europie.
Więcej...Teraz już mam to gdzieś :wink:
może mi ktoś napisać, czy gra samemu ma sens?
Nie rozumiem, zbytnio jak samemu ale okej. Napewno fajnie jest sie wymieniac z kumplami gadżetami itp wtedy wszystko nabiera troszkę kolorków
I na czym plega fenomen gry?
Nie wiem, chyba go jeszcze nie odkryłem. Ale po dłuższym zastanowieniu to chyba najwiekszy bajer w tej gierce tkwi w roznorakich swietach i festynach zwozanych z okreslonym dniem, praktycznie zawsze sie cos dzieje.
szczurek
29 06 2004, 22:36
pogralem wczoraj na zlocie troche i calkiem fajna, moze sobie zakupie ;]
Mam pare pytanek:
- czy wersja PAL wspolpracuje z wersja NTSC przy wymianie przedmiotow??
- czy w wersji PAL jest opcja do skanowania kart e-reader'a??
To tyle ;]
PS: september to jaki to miesiac?
Zawsze kurna zapominam nazw tych miesiąców... ;f
- czy wersja PAL wspolpracuje z wersja NTSC przy wymianie przedmiotow??
Mysle ze tak.
- czy w wersji PAL jest opcja do skanowania kart e-reader'a??
Na 99% nie. Bo nie ma go na terenie europy.
PS: september to jaki to miesiac?
Zawsze kurna zapominam nazw tych miesiąców... ;f Wrzesien
szczurek
29 06 2004, 22:40
damn to nie dobrze z tym e-reader'em. Z chęcią bym przeskanowal pare kart na nastepnym zlocie od Axonna. Moze jednak wezme tego NTSCka.....
damn to nie dobrze z tym e-reader'em. Z chęcią bym przeskanowal pare kart na nastepnym zlocie od Axonna. Moze jednak wezme tego NTSCka.....
Poczekaj na wypowiedz kogos kto ma PAL (z australii).
Zapraszam wszystkich zainteresowanych na oficialna europejska strone
Animal Crossing
szczurek
30 06 2004, 16:21
hmm wrzesien....?'Troche' późno....ale mam nadzieje ,że chociaż cena bedzie mniejsza [ok. 150zł MAX za 2 roczną grę] inaczej biore Freeloadera i AC NTSC i baj baj........
Hu hu hu... dzieki szczurkowi i jego wielkiemu bannerowi przypomnialem sobie, ze jak tylko kupilem AC sobie (ntsc - czyli baaaardzo dawno temu :>) to zrobilem rowniez taki micro site (e, na hdd zostal) i znalazlem go, a w nim pare plikow txt i jakies porady... wiec pomyslalem, ze wkleje tutaj cos co mialo byc w 'dzialach' lol... oczywiscie w oryginalnej wersji (czyli bedzie costam znajdziesz w jakims dziale) w jakiej to napisalem jakies ponad 1,5roku temu kiedy bawilem sie i odkrywalem sekrety AC (nie wiem czy gdzies to jest na necie czy nie - nie mialem od dawna AC i przestalem sie po prostu tym interesowac)
K.K.:
W każdą sobote od 20:00 do 00:00 twoje miasteczko odwiedza K.K. Slider (ah te scenowe imiona;) - jego prawdziwe imię brzmi Totakeke), którego spotkasz siedzącego na skrzynce po pomarańczach przed dworcem. Po rozmowie z nim zaoferuje Ci piosenkę. Bo wysłuchaniu dostaniesz kasete z nagraniem wcześniej wysłuchanej piosenki. Jeżeli masz pełne kieszenie to po opróżnieniu ich i ponownej rozmowie z K.K. zagra już inną piosenkę. Piosenki można później odsłuchiwać (w troche uboższej wersji) na naszym domowym sprzęcie grającym. Wszystkich piosenek jest łącznie 50, więc zanim je wszystkie uzbieramy to troche czasu upłynie, jednak są na to trzy sposoby, pierwszy to przenoszenie się w czasie, czyli przestawienie zegara w konsoli. Drugi to taki drobny kruczek w grze i wymaga dwuch kart pamięci, jednej z naszym miastem i drugiej z innym. Po wysłuchaniu i otrzymaniu nagrania od K.K. wsiadamy w pociąg i jedziemy do drugiego miasta, tam wchodzimy do obojetnie którego budynku i wracamy sie do dworca gdzie zastaniemy siedzącego K.K wysłuchawszy go wsiadamy w pociąg i wracamy do naszego miasteczka. Powtórnie jedziemy do miasta znajdującego sie na drugiej karcie pamięci - powtarzać do upadłego

. Trzeci do oczywiście drobne oszustwo - wystarczy zajrzeć do działu \"Podaj Hasło!\" odnaleźć piosenkę, która nas interesuje i postępować z instrukcjami

.
Listy, Listy:
Każdego z nas pewnie po czasie zaczyna już denerwować ciągłe wysyłanie i wykopywanie szczątek dinozaurów... Zawsze istnieje możliwość wysłania paru listów z załączonymi Fossilami do muzeum. Rano zrobienie save'a i odebranie listow ze skrzynki (tylko w porach kiedy Pete przylatuje z pocztą! - ew. pare minut wcześniej) po pobraniu listow robimy save&quit. Wyłączamy konsole i przestawiamy czas wstecz o pare minut (najlepiej tak np. na 8:57). Pobieramy ponownie listy i ponownie robimy save. Czynność powtarzamy do woli

.
Oryginalne kody:
Tom Nook:
Green Pipe (od Nintendo Power):
1mWYg6IfB@&q7z
8XzSNwpfij76ts
StarMan (od Nintendo Power):
4UF6T948GZ3ZW3
dw#%jtLEqj5ZBf
Cannon \"Bullet Bill\" (od Nintendo Power):
4UT6T6L89ZnOW3
dw&%jtL3qjLZBf
Chcialbym zyczyc powodzenia Szczurkowi i aby wreszcie wzial sie do roboty z ta strona

.
Co do pytania odnosnie ceny... coz... mysle, ze w EUR bedzie to nowa gra, czyli cena jak za nowa gre.
szczurek
2 07 2004, 18:27
odrazu ze wielki. Wazne ze nie rozsuwa strony ;> A strona juz dawno by miala update'a tylko ze webmaster nam wsiakł

)
Kody do wpisania mozna znalezc na amerykanskiej stronie AC, tam czesto rozdaja ciekawe rzeczy
odrazu ze wielki. Wazne ze nie rozsuwa strony ;> A strona juz dawno by miala update'a tylko ze webmaster nam wsiakł

)
A sam nie mozesz? :>
Kody do wpisania mozna znalezc na amerykanskiej stronie AC, tam czesto rozdaja ciekawe rzeczy

Dalem z notatnika (pisalem, ze nie wiem co gdzie jest etc.).
szczurek
3 07 2004, 09:42
Rapti : nie umiem, nie znam sie na kodach HTML, PHP, BHP,ZHP itp ;( ;]
Ja mam takie pytanko : gdzies czytalem ze sejw z AC zajmuje 61 bloklów. A karte ktora do niego daja ma 59. Wiec jakim cudem mozna zapisac gre? O_o
Rapti : nie umiem, nie znam sie na kodach HTML, PHP, BHP,ZHP itp ;( ;]
Pora sie nauczyc!
Ja mam takie pytanko : gdzies czytalem ze sejw z AC zajmuje 61 bloklów. A karte ktora do niego daja ma 59. Wiec jakim cudem mozna zapisac gre? O_o
I tak i nie. Sam save wazy 57blokow (ten wlasciwy) + 1 blok na dane odnosnie gier NESowych = 58blokow, ale im wiecej sciagasz stuffu przez e-readera, rysujesz, tworzysz... gdzies to musi sie pomiescic. Na opakowaniu jest 58-61*. Ja swoj save trzymam na wiekszej memorce, a mniejszej uzywam jako backup czy do eksperymentow (save AC nie da sie skopiowac) z japonskimi save'ami (o dziwo mam na niej Angielski, Japonski i Europejski save i all dziala

) czy do tworzenia tymczasowego 2go miasteczka.
Jak gra kiedyś dojdzie do Europy to może ją zakupię.
szczurek
15 07 2004, 17:15
Poczytaj wczesniejsze wypowiedzi. We wrzesniu AC trafia do Europy n_n
Czytał ktos tekst sensenata na temat gierki w nowym Neo+(Neon)
Prawde mówic wcześniej nie słyszałem nic na temat tego tytułu.
szczurek
26 07 2004, 21:59
ja nie czytuje N+ wiec zapytowywuje sie :
O co sie rozchodzi?
Kenshin
27 07 2004, 16:44
Kumpel 2 dni temu dostał przesyłke z Australii a wniej Animal Crosing
grałem w nią tylko 2 godziny ale .... no i masz ci los teraz musze kupić GaCka

no i RE4 musze miec te konsole chocby dla samego Animal Crosing
Kenshin ile dał twój kumpel za AC?
Kenshin
27 07 2004, 17:47
Kenshin ile dał twój kumpel za AC?
Za wszystko razem koszt przesyłki itp. 325 zł razem z napiwkiem dla kuriera . Ma hajs więc jemu ryba
Ja poczekam na premiere euro
Też wolę poczekać do premiery w Europie niż importować i przeplacac. Chociaz na DVD Crave niektore gry sa bardzo tanie (na NGC)
Kenshin
27 07 2004, 18:13
Ja musze kupić jeszcze GaCka to razem mi wyjdzie z 7 i pół stówki, a tak pozatym powiem szczerz troche mam dosyć mojej PS2 nie przynosi mi ona tyle radości co PSX mam nadzieje ze GCN mi przyniesie. koniec Offtopu
Na zdjęciu okładki widać, że gra będzie sprzedawana wraz z kartą pamięci!
po_ziomek
29 07 2004, 20:56
ble... beznadziejnie po co mi kolejna karta pamieci
Kenshin
30 07 2004, 01:07
ble... beznadziejnie po co mi kolejna karta pamieci

No właśnie po co ?? Hej !!!! mi sie przyda bo razem z AC będe GaCka kupował . Sprycjuchy z Nintendo już ich lubie
po_ziomek
30 07 2004, 20:41
I tak bedziesz musial kupic nową bo Animal ci całą zajmie ;P ja kupilem 251 blokow wiec nie wiem po co mi nastepna karta

kupie najwyzej na allegro bez karty ;P
pzdr
szczurek
30 07 2004, 23:56
yup. Sejwy z AC zajmuja cala 59blokowa karte......
Kenshin
31 07 2004, 23:57
A możecie mi powiedzieć jakie karty pamięci są dostępne dla NGC ???
Jeśli chodzi o orginalne Memorki Nintendo, to w Polsce dostępne są 59 i 251, zaś na świecie jest jeszcze karta z 1019 blokami.
Jeśli chodzi o orginalne Memorki Nintendo, to w Polsce dostępne są 59 i 251, zaś na świecie jest jeszcze karta z 1019 blokami.
A taka 1019 przywieziona z USA będzie działała z PALową konsolą?
A taka 1019 przywieziona z USA będzie działała z PALową konsolą?
AFAIK akcesoria nie mają żadnych blokad regionalnych.
Widziałem karte pamięci do GaCka do której wkłada sie karty flash nie wiecie ile to może kosztować ??
HunterX
15 09 2004, 15:57
Za 9 dni odbędzie się tak dłuuuugo oczekiwana premiera Animal Crossing w Europie. Jak tam nastroje? Kto kupuje?

Ja tak myśle czy by nie pozbierać na AC... ale czy warto..?
szczurek
15 09 2004, 16:04
ja mysle, ze bardziej bedzie sie oplacalo NTSCowskiej wersji, koszty powinny byc mniejsze chociaz....Dla mnie cena AC PAL to jeden wielki LOL. 2 letnia gra za 200zł? buhahaha
HunterX
15 09 2004, 17:06
No niby lecą sobie w ch.., ale co im można zrobić? Freeloader + Animal NTSC też mało kosztować nie będzie.
Link-in
15 09 2004, 19:07
Lepiej odłóż na Paper Mario(wiem, że na Metroida już odłożyłeś), albo na Donkey Kongę. A tak swoją drogą to rodzice pewnie kupią AC mojej siostrze to ja też se troche pogram. W końcu karta pamięci jest tylko jedna (moja).
HunterX
15 09 2004, 19:10
Ja akurat (chyba) wolę AC. Tak przy okazji: siostra razem z grą powinna dostać memorkę, więc być może nie da Ci pograć hehe.
Link-in
15 09 2004, 19:23
to ja zawsze odbieram paczki, a więc postaram się żeby owej memorki nie dostała.
Już 25, mam nadzieję, że gra przyjdzie w poniedziałek.
Nie mogę się już doczekać.
Z powodu pojawienia się tej gierki w PALu, chciałbym się spytać ile osób posiada już AC, obojętnie czy wersja amerykańska czy europejska. Pytam się bowiem, jestem ciekaw czy uzbierałaby się zadowalająca liczba osób aby taką społeczność „odpalić” także i u nas. Mam na myśli jakiś site na którym można byłoby sobie przesiadywać i szukać informacji tylko o AC (może jakieś opowiadanka, targ czyli wymiany przedmiotami itp.). Do tej pory przeszukałem wiele for poświęconych grom (polskich) i niestety zainteresowanie jest nikłe. Więc tym tematem może znajde osoby które mają swoją zwierzęcą mieścinę i są chętni do założenia małej społeczności. To taki mały sondaż ile osób posiada AC. Czekam na odzew.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.