Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kenshin
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Tori
W końcu do naszego ślicznego kraju trafiła oczekiwana od kilku lat manga "KENSHIN", której wydaniem zajął się EGMONT, co sądzicie o tej mandze, wydaniu itd.
TaKeShiX
http://www.egmont.pl/ksk/serie_kenshin.html
BOBAN
a teraz coś kojażę...no faktycznie wygląda na solidnątongue.gif
wampirek
Nyo Kenshin ciekawy jest niestety duża liczba tomów skutecznie mnie od tej serii odpycha tongue.gif
Guts
Co mnie cieszy to fakt że seria została wydana w Polsce. Dzięki Bogu Edmond podszedł do sprawy poważnie i nie skopał sprawy jak w przypadku Gunsmith Cats, czyli niewyrażny druk czarne plamy które uniemożliwiały czytanie(okropieństwo) confused.gif Druk jest wporządku ale jedna rzecz mnie troche drażni, czy naprawde nie mogli się szarpnąc na lepszy papier ? wydanie Francuskie jest na gładkim bieluśkim papierze a nasze na toaletowym biggrin.gif Wspominam o tym z racji tego że cena 16 zł to dla wiekszości duży wydatek więc można się do tego przyczepić.A tak wogule to wszyscy do sklepoów i kupować jeśli chcecie by seria została wydana w całości.
Lp_dream
Pierwszy tom dorwalam dopiero wczoraj i jeszcze nie miałam okazji do konca go przeczytać. Jak zwykle zdenerwowała mnie jakość papieru i ogolnie okładka. Ale nie chodzi mi o nadruk, tylko papier z którego jest wykonana. A w komiksie rażą plamy. Wyglada to jakby ktoś zamazywal tekst oryginalny, i zamiast "wyczyścić" miejśce wstawiał tekst polski w "brudne" miejsce.echhh taki fajny tytuł a TAK spartaczyć ;/ mam nadzieję, ze dalsze tomy będą lepsze, chociaż nie nastawiam sie na ich kupno z powodu zbyt duzej ilości numerów sad.gif
Tori
jakośc papieru w moim przypadku przypadła do gustu. W japonii mangi są wydawane na takim samym a jakie takie cudeńka lubię. A tak btw. to ile Kenshin ma tomów w sumie 36? Bo nie pamiętam...
TaiCat
Kenshin jakoś dziwacznie wymawia u nas te kochane oro,nie pamiętam jak
Kenshin
Hehehe załozyliście temat omnie fajnie smile.gif zarcik smile.gif a co do mangi mam wszystkie jej tomy i objerzalem wszystkie odcinki Anime poprostu wymiatacz jedna z moich ulubionych serii
_Alek_
Hemmmm.......
Kenshina kupił mój znajomy, nie spodobał mu się ale dał mi do przeczytania i odkupiłem go od niego od ręki happy.gif Niesamowicie podoba mi się postać Kenshina, zresztą wszystkie są fajne biggrin.gif
No i kreska jest sliczna happy.gif
A jeśli ktoś wie, skąd ściągnąć pierwszą serię OVA niech się nie wstydzi i mówi laugh.gif
Nimloth_1988
Kenshin jest cudowny(ORO smile.gif), to pierwsza manga jaką kupiłam(z tych wydanych w Polsce)
Gasei
Mi jakos szczegolnie nie podeszła, nie wiem moze nie te klimaty.
Belcoot
Dziwna sprawa. OVA Rurouni Kenshin jest moim ulubionym anime. Serię telewizyjną również uwielbiam, przypomina mi moje dzieciństwo hyh.gif (lekkie, młodzieżowe, ale niegłupie anime) . Natomiast do mangi w ogóle nie potrafię się przekonać..... Sam nawet nie wiem dlaczego ....
okens
CYTAT(TaiCat @ 28 08 2004, 12:35) *
Kenshin jakoś dziwacznie wymawia u nas te kochane oro,nie pamiętam jak

Bodajze( Otto)...
A co do kenshina to jest naprawde spoko, jak juz gdies zdazylem ponazekac jest troche liniowa( a moze przesadzam...) za to spewnoscia nadrabia to chumorem. Czytalem wiele mang ambitniejszych ale ta spewnoscia nie nalezy do tej serji ktora mozna by potepiac, z drugiej strony jest tyle (pipi)ch mang za ktore lepiej sie zabrac przed kenshinem...
zreszta ja juz wiecej nie zrzedze na jej temat ja tak naprawde mam ostatnio ochote zabrac sie za jakies typowe shojo mellow.gif
Belcoot
CYTAT
Czytalem wiele mang ambitniejszych ale ta spewnoscia nie nalezy do tej serji ktora mozna by potepiac, z drugiej strony jest tyle (pipi)ch mang za ktore lepiej sie zabrac przed kenshinem...

Zwłaszcza "samurajskich" wink.gif .

CYTAT
naprawde mam ostatnio ochote zabrac sie za jakies typowe shojo

Polecam "Please save my Earth". Do zakończenia trzyma w miarę wysoki poziom.
SzC
Zapoznałem się z pierwszymi dwoma tomami i nie jest źle.

Nie jest to jakaś niesamowicie interesująca historia (przynajmniej pierwsze dwa tomy) ale można sobie poczytać. Walki też są w miarę ciekawe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.