Według mnie jest shemnue 2
humungatunga5
7 07 2004, 20:30
Ehhh takich postów były już miliony, ale przyznaje racje przedmówcy - Shenmue 1 & 2... Piękna gra
Nie wiem czy wiecie ale zawalistych gier na DC jest około 200. Tak dwieście geir które są wybitne. Zapewne znacie tylko część z gier które były prenentowane na łamach PE i NEO+. Żadna inna konsola nie ma tak wielkich innowacyjnych tytułów.
Dla przykładu moge podać: Bomber Hehhe czy Tokyo Bus guide.
ale co z tego skoro konsola umarla :? bylem posiadaczem DeCeka i swietnie sie bawilem przez ten czas... niestety sprzedalem go i dzies tego bardzo zaluje :cry:
ciezko jest wyznaczy najlepsza gre sposrod tylu wspanialych tytulow ...podam moze te ktore mnie najbardziej zauroczyly:
Soul Calibur
Crazy Taxi
Virtua Tennis
...
i wiele wiele inych ktorych nie pamietam :roll:
ps.
specyficzny arcade'owy klimat konsoli nie powroci jush z zadna inna :|
nie mam pojęcia zbytnio jaką wskazać bo nie widzę wybitnego faworyta... Kiedyś kochałem PSO, potem Grandię, potem Sonic i Skies of Arcadia... Soul Calibura też... a teraz mam fazę na Space Channel 5

Gram ze znnajomymi... niezła zabawa XD polecam
Nie wiem czy wiecie ale zawalistych gier na DC jest około 200. Tak dwieście geir które są wybitne.
Na mój gust to bardzo subiektywna opinia, dla mnie tytułów które mogę uznać za naprawdę wielkie jest kilka. Shenmue, JSR naprawdę mnie zauroczyły, a reszta to tylko dłuższa lub krótsza zabawa...
humungatunga5
12 07 2004, 12:52
Nie wiem czy wiecie ale zawalistych gier na DC jest około 200. Tak dwieście geir które są wybitne.
Na mój gust to bardzo subiektywna opinia, dla mnie tytułów które mogę uznać za naprawdę wielkie jest kilka. Shenmue, JSR naprawdę mnie zauroczyły, a reszta to tylko dłuższa lub krótsza zabawa...
Zapomniałeś wspomnieć o takich grach jak Soul Calibur, REZ, MSR, Head Hunter, Sonic 1,2, RE:CV, Propeller Arena, H-L, DOA2, THPS2, Uneral Tournament, VT, NBA, NHL, NFL 2K2, Ecco The Dolphin... mam wymieniac dalej ?
Sz3wczYk
28 07 2004, 16:47
No to najlepszy był Shenmue 1 i 2 a potem (nie po kolei) REZ ,Metropolis Street Racer ,Dead Or ALive 2 ,Mars Matrix ,Sonic Adventure ,Tokyo Xtreme Racer 2,Resident Evil: Code Veronica ,Half-Life ,Crazy Taxi (szczególnie jedynka) ,Ferrari F355 Challenge no i pewnie Propeller Arena (już mam ,ale jeszcze nie grałem ,bo jestem na wakacjach ,a "MAKARON" zostawiłem w domu
Prawde powiedziawszy DC kupiłem dla Resident Evil : Code Veronica ale jak dostałwm w łapska Soul Calibur to stwierdziłem że to najlepsza gra jaka mógł dostać Drim i tylko na niego wyszła ta pozycja.
Mati_PS2
29 07 2004, 18:14
Według mnie MSR ta giera powala ilością wyścigów. Jazda kosiarą żądzi.
arkadius
6 08 2004, 19:16
virtua tennis :wink:
Obiektywnie - seria Shenmue, subiektywnie - Soul Calibur (rewelacja, jest tym dla DC, czym TK3 dla PSXa), RE: Code Veronica (a to już takie moje zboczenie ;]).
Soul Calibur, Shenmue&2, Crazy Taxi 1&2, Shadowman
Shenmue
Jet Set Radio
Soul Calibur
Dead Or Alive 2
Mech_Warrior
24 08 2004, 17:08
Jak dlamnie REZ i Ikaruga
Moją ulubioną grą na dc był i będzie Sonic Adventure.Była to moja pierwsza gra na dc (wakacje).Te letnie klimaty towarzyszące przygądą,rewolucyjna grafika jak na tamte czasy (i dla mnie to było pierwsze spotkanie z 128 bitami).Wspaniała muzyka i te przygody ehhhh.Szkoda że juz niemam Deceka
Ryudo Kisaragi
29 08 2004, 14:42
z Dreamcastem to jest tak, że w każdym gatunku gier można znaleźć "tą najlepszą"...zależy kto co lubi...(no może lekka posucha panuje w temacie RPG i piłek nożnych

)
Jak dla mnie nr 1 będzie Virtua Fighter 3tb..... a nr 2 Jet Set Radio.
Heh,najlepsza gra na DC?? Jak dla mnie podanie tej jednej jedynej jest niestety niemozliwe,stad dluuuga lista ponizej

:
1.Shenmue (seria)
2.JSR
3.DOA2
4.SC
5.SA(seria)
6.SF(seria,lacznie z crossover'ami typu MvC2)
7.Metropolis SR
8.HotD2
9.ZR
i multum innych,nie starczyloby mi doby zeby je wszystkie wypisac
moim zdaniem najlepsza gra na "makarona" jest RE:CV oraz MSR ale i THPS2 ujdzie
1.SC
2.VIRTUA TENNIS
3.RECORD OFF LODOS WAR
4.RECV
5.WSZYSTKIE BIJATYKI
deniro24
4 09 2004, 21:06
1 Shenmue2
2 Shenmue
3 Soul Calibur
1.Shenmue 1&2
2.MSR
3.SC & DOA2

Shenmue

Soul Calibur

PSO

REZ

i RE: CV
Zdecydowanie EUROPEAN SUPER LEAGUE, zdecydowanie nie ta
99% moich gier jest wybitne, ciężko się zdecydować.

Jednak chyba Shenmue 1 i 2. W tej kolejności.
Według mnie MSR ta giera powala ilością wyścigów. Jazda kosiarą żądzi.
oj tak to mnie wciagnelo ....
Soul Calibur
Sonic Adwentures 2
PSO
Masciarz
28 09 2004, 15:38
Soul Calibur
V- tennis 2k2
Shenmue 1 i 2
head hunter
Airwalk666
28 09 2004, 19:21
1.Shenmue
2.Shenmue 2
3.Soul Calibur
4.Virtua Tennis
5.Jet Set Radio
6.Street Fighter(wszystkie)
Anamoli
28 09 2004, 20:12
Shenmue. The rest is silence...
Zdecydowanie seria Shenmue (zarowno 1 i 2 sa doje'bane

), zaraz po nich Soul Calibur i F355
1.Soul Calibur
2.Shenmue 1 i 2
3.PSO
4.JSR
5.DOA 2
Zdecydowanie Shenmue 1&2 no i oczywiscie Space Channel 5 part 2 :wink:
Sam nie wiem jaka jest najlepsza gra na Dreamcasta...Jak go miałem 3 lata temu to grałem ciągle w Jet Set Radio,Dead Or Alive 2 i Shenmue a często grałem w Unreala,Crazy Taxi i Soul Calibur[...].Jednak moją naj,naj grą na Dreama jest Jet Set Radio i Shenmue.Przeżyłem z nimi najlepsze chwile mojego życia
SHENMUE1 i 2,zabawe z dreamem zacząłem dość późno(lepiej późno niż wcale:)),bo około rok temu,(psx,ps2,xbox zaliczone oczywiście)więc jako takie pojęcie w hitach miałem.SHENMUE mnie rozwaliła,to jest arcydzieło nie gra.A dream ma jeszcze więcej perełek.
Z gier w które grałem to SHENMUE
trudno wybrac naylepsza gre yednoznacznie na Dreama, ale moye to:
1.Shenmue Saga
2.Samba de Amigo
3.REZ
4.Soul Calibur
5.Sonic Adventure
i tysiac innych
yedney po prostu sie nie da.......
Eee najlepsza gra na dreama? a jest takie cos? pewnie wypadaloby napisac ze Shenmue, no ale niestety nie w moim przypadku.
Najwiecej to sie gralo w Dead or Alive 2 LE, Virtua Fighter 3tb i RE Code: Veronica
playerman
24 01 2005, 17:46
Dla mnie najlepsze gry to w kolejności:
Resident Evil:code veronica(chociaz japonski BioHazard Veronica complete był lepszy

)
Jet Grin Radio(za swój wyjątkowy klimat i niesamowitą grywalnośc)
Shenmue 1 &2(super fabuła i wogóle extra ale żałuje że nie bedzie kontynuacji na DC lub chociaz na PS2 :wink: bo X'a nie mam
Soul Calibur(za śliczną graficzke na ktOrej widok do dzisiaj sie ślinie)
HeadHunter(za szpiegowski klimat jazde na motorze oraz polaczenie kilku ciekawych patentow z innych gier)
To by było na tyla pozdro ALL
Zapomniałem o JET SET RADIO
Muza w tej gierce byłe z najwyższej półki
Playerman czym się różni Biohazard complete od europejskiej Veroniki?
fayne bordowe pudeleczko dodatkowe, w grze yako takiey byloby bardzo podobnie.
Squall_lionheart
13 02 2005, 02:18
Jasne, ze Soul Calibur. Wczoraj przegralismy z kumplami chyba z 3 godziny, rozegralismy w tym czasie grubo ponad setke walk, a i dzisiaj chetnie wrocilismy. Ni wspominajac, ze ja w domciu cioram w nia prawie bez przerwy(ostatnio Prince Of Persia 2 mnie jedynie oderwal). Nie ma co, SC rulez!
1:Street fighter 3:Third strike!(wg mnie najlepsza gra na Dc i anjlepsza bijatyka 2d ever!)
2:JGR
3:Shenmue
4:Soul Calibur
5:Garou:Mark of the Wolves
6:Last Blade 2
7:SF:Alpha 3
8.Crazy Taxi 2
9:Marvel vs Capcom 2
10:DoA 2
service-ps2-xbox
22 02 2005, 18:41
Soul Calibur, Unreal Tournament.

przez tą gre wyłączyli mi tel ;D
tyle ciorałem w ta gre w necie, Sonic .
Jabluszko
25 02 2005, 17:38
nie nie nie... najlepsza gra to GIGA WING 2 :!: ja normalnie caly czas widze te miliony kolorowych kuleczek...one mnie przesladuja

.... poklony bije tez do serii SHENMUE ale to inna bajka
sa jakies fajne rpg na dc??
Record of the loddoss war
Grandia2
Phantasy star online
Skies of arcadia
Record of the loddoss war
Grandia2
Phantasy star online
Skies of arcadia
Dodam że jest jeszcze Dragon Riders ,EGG(Elemental Gimmick Gear) ,Evolution 1 i 2(całkiem zjadliwe;) ,Hundred Swords(niestety tylko JAP ,ale gierka jest swietna) ,Magic: The Gathering(karcianka ,dla maniaków typu Star must have) ,Rune Jade(only jap;/)Rune Caster(tylko jap;/) ,Sengoku Turb ,Silver(tiaaa b.dobra gra ,w ślicznej oprawie ...polecam) Sorcerian(chyba jap only;/) ,Time Stalkers(całkiem , całkiem) ,Sunrise Eiuyytan(strategia turowa only jap)
No to chyba na tyle;)...See'you later;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.