Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Autostopem
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Kac_r
witam

temat moze okazac sie dosc dziwny ...

w przyszlym roku (2005 - maj, czerwiec, lipiec, sierpien) zamierzam wybrac sie do japoni. jednak nie mam zamiaru podrozowacac samolotami z miasta do miast, nocowac w hotelach itd ....

preferuje z gola odmienny sposob podrozowania/zwiedzania. kilka krotnie podrozowalem przez europe (no moze nie przez calo) autostopem, nocowalem na kempingach itd ... jak wiadomo w europie nie ma z tym wiekszych problemow ... wszedzie mozna znalesc jakis tan i kemping, a gdy nikt nas nie zabierze, mozna skorzystac z jakiegos taniego autobusu lub czegos podobneg.

moje ptanie kieruje do osob, ktore byly w japoni lub maja na ten temat jakies konkretne informacje.

nigdy w japoni niebylem wiec jestem calkowicie zielony.

chodzi mi o to jak w japoni miewa sie baza noclegowa w postani kempingow lub tanich moteli/hoteli. oraz czy jest jakis sens nastaiania sie na autostop (nie wiem czy jest to tam popularne)

z gory dziekuje za wszystkie informacje.

pozdrawiam
wsm
slyszalem ze sa jakies tanie hotele (ale nie wiem czy w sensie tanie dla Polakow;p) gdzie wchodzisz to takiej jakby trumienki gdzie jest miejsce tylko na lozko i tam spisz, po nocy wychodzisz i tak wyglada najtanszy hotel;p
Aem
http://www.japan.com/travel/index.php
Możesz poszukać na oficjalnej stronie Japonii,moze tam coś znajdziesz.Swoja drogą ciekawy pomysł z t ym przemierzeniem Japonii samemu.Życze powodzenia.
szczurek
autostopem? To juz lepiej koleja transyberyjska IMO
Roki
Jak on woli podrozowac, to kolej mu raczej odradzam, bo to jest bardzo dluga i baaardzo nudna podroz :x

Podroz autostopem z pewnoscia dostarczy wiecej atrakcji, choc jazda przez Azje nie jest raczej zbyt bezpieczna.
Hela
Jak on woli podrozowac, to kolej mu raczej odradzam, bo to jest bardzo dluga i baaardzo nudna podroz :x  

Podroz autostopem z pewnoscia dostarczy wiecej atrakcji, choc jazda przez Azje nie jest raczej zbyt bezpieczna.
Szczegolnie przez Rosje.
szczurek
Jeżeli jedziesz z kimś. Nie będziecie wnerwiać Rosjan i postawicie im flaszke to może być przyjemnie :mrgreen: ;>
Ryo-San
nie dojedziesz autostopem do Japonii...nie da rady stary..wiesz co to są stepy Mongolii? Wiesz co to rejon tajski w Rosji...tam nie ma nic - o jakichkolwiek drogach bądź osadach ludzkich możesz zapomnieć ..przez kraje arabskie odradzam...polecam kolej transsyberyjską...autostopem FIZYCZNIE,PRAKTYCZNIE I TEORETYCZNIE sie nie da dojechać do Japonii
Roki
Jak jestesmy przy koleji transsyberyjskiej, to ja zapytam z ciekawosci:
Z kad i dokad jedzie ta kolej oraz ile kosztuje bilet question.gif
Ryo-San
są dwa głowne pociągi koleji Transsyberyskiej
Express Transmandżurski - Moskwa-Pekin długośc trasy: 9001 km
Pociąg jedzie 7 dni. Jeździ raz w tygodniu
Express Rossija - Moskwa- Władywostok długośc trasy : 9332 km
Pociąg jedzie 8 dni. Jeździ codziennie

ceny biletów w płackarcie to jakieś 50-70 dolarów...a co do płackarta? odsyłam do moich wypowiedzi na temat Transsibirskaja Zieleznodorożnaja Magistral czyli kolei Transsyberyjskiej cool.gif
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t...t=16427&start=0
Kac_r
dzieki wszystkim z pomoc ... sory ze tak pozno odpisuje, ale nie musialem sluzbowo wyjechac.

teraz male sprostowanko :

autostopem zamierzam podrowac po japoni, a do samej japonim dostane sie droga lotnicza biggrin.gif niezamierzam ryzykowac jazda przez rosje ... nie nie biggrin.gif

moj plan tro przejechanie jak najwiekszej czesci japoni wlasnie autostopem
Roki
Heh... no to Ci jedynie zazdroszcze smile.gif Jadac stopem na pewno poznasz Japonie z troche innej strony niz wiekszosc zwyklych turystow.
Watsu
W takim razie odsyłam do nowej książki Bruczkowskiego 'Bezsenność w Tokio". Opisane wydarzenia są sprzed kilku dobrych lat ale chyba jest coś o autostopie :wink:

Tak przy okazji, chyba ta część forum obumiera, bo z tego co pamiętam posty ukazywały się tu kiedyś dużo częściej i w większej ilości sad.gif .
dragu
QUOTE(Kac_r @ 21 07 2004, 18:01)
dzieki wszystkim z pomoc ... sory ze tak pozno odpisuje, ale nie musialem sluzbowo wyjechac.

teraz male sprostowanko :

autostopem zamierzam podrowac po japoni, a do samej japonim dostane sie droga lotnicza biggrin.gif niezamierzam ryzykowac jazda przez rosje ... nie nie biggrin.gif

moj plan tro przejechanie jak najwiekszej czesci japoni wlasnie autostopem
*

Mógłbyś napisać, jak było z podróżą przez Europę? Planuję takowy pogibany wyjazd, jak tylko skończe aktualną szkołę (Japonia w dalszej perspektywie:)).
Dużo miałeś pieniędzy? I najważniejsze: próbowałeś podczas podróży dorabiać sobie, tzn. jakieś proste prace za parę ojro?
Kenshin
Co do Autostopu jesli chodzi o Japonie to masz o tym caly artykul w tym nowym pismie o Mandze i Anime "Anime+" , tam masz wszystko bardzo ladnie opisane i nawet na fotki mozesz sobie looknac biggrin.gif
dragu
QUOTE(dragu @ 8 05 2005, 12:06)
Mógłbyś napisać, jak było z podróżą przez Europę?

Pytanie do Kac_r`a, nie obchodzą mnie artykuły z podróży przez Japonię.
Jak tu się nie irytować...
Kenshin
QUOTE(dragu @ 9 05 2005, 10:33)
QUOTE(dragu @ 8 05 2005, 12:06)
Mógłbyś napisać, jak było z podróżą przez Europę?

Pytanie do Kac_r`a, nie obchodzą mnie artykuły z podróży przez Japonię.
Jak tu się nie irytować...
*

Ale ten artykuł właśnie jest o podróży przez Japonię autostopem biggrin.gif więc chyba warto go przeczytać , w zasadzie jest to instrukcja biggrin.gif bo napisał go gościu który podróżował przez Nippon autostopem dry.gif
dragu
Spoko, spoko. Mnie jednak nurtuje sprawa jazdy przez Europę, a to jak wiesz, zupełnie inna kultura. Chyba założę temat w Hyde Parku po prostu. biggrin.gif
Kenshin
Moim zdaniem nie powinieneś jeździć autostopem przez Europe excl.gif dry.gif , ale to twój wybór cool.gif
Jakuza
QUOTE(Kenshin @ 11 05 2005, 19:00)
Moim zdaniem nie powinieneś jeździć autostopem przez Europe  excl.gif  dry.gif , ale to twój wybór  cool.gif
*

Czemu ??

byleby nie łapał stopa na autostradzie tongue.gif
dragu
Tyle się już nauczyłem. Ajt. Jak to mawiają najstarsi gorole: no risk, no fun icon_twisted.gif
Kenshin
No wiesz zboczeńce , pedały , neo-nazi rolleyes.gif
dragu
Idąc Twoim tokiem rozumowania, bałbym się wychodzić z domu.
Dziś mała stopowa podróż miała miejsce. W pierwszą stronę TIRem, z jakimś znużonym swoją pracą kierowcą (bardzo gadatliwy), wracając zabrałem się terenowym Land Roverem (śliczny), z włochem, który ni w ząb nie znał polskiego ani angielskiego. Ale jakoś się zgadaliśmy, pokazał mi na mapie gdzie mieszka bla bla.
Autostopu czar... wink.gif
Kenshin
Wiesz ja stopem nigdy nie jechałem , a jedyną wiedze jaką czerpie na ten temat to filmy itp. A tam prawie zawsze ktoś kogoś zabija albo gwałci dry.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.