No to wrzucajcie tutaj opisy największych głupot które zdarzały się wam w Halo.
Grając w misji Silent Cartorapher musimy stanąć tak rzeby woda siegała Master Chefowi mniej więcej do pasy. Gdy kucniemy musimy być cali zakryci wodą. Wtedy celujemy w górę i zaczynamy strzelać z kosy. Tekstórki zaczynają się kaszanić a my tracimy energie.
Tak na marginesie to przetrząsnąłem cały dział i nie znalazłem takiego tematu. Jeśli jednak już jest coś podobnego to proszę modów o zamknięcie/skasowanie tematu.
W singlu za wiele nie grałem , ale w multi też znalazło się kilka bugów np. Przy skoku i szybkim obrocie kule nie nadążają i wystrzeliwują z boku, najbardziej odczuwalne jest to w przypadku rakiet i czasami może ostro w(pipi)ić... :? . Następna rzecz, teleporty.... czasami gdy się je blokuje można wylecieć za mape 8O . Pomijając respawn które czasami są ostro popierdo... to chyba tyle w temacie bugi w multi :wink: .
Nie no znalazlo by sie jeszcze pare takich zeczy jak np. na bc gdy stoimy przy jednej bazie pod sciana gory( juz nie pamietam po ktorej stronie) to wyrzucajac granat w strone rzeczki wcale nie spada i nie wybucha tylko znika gdzies w powietrzu.
Goldi69-PL-
23 07 2004, 13:35
Nie no znalazlo by sie jeszcze pare takich zeczy jak np. na bc gdy stoimy przy jednej bazie pod sciana gory( juz nie pamietam po ktorej stronie) to wyrzucajac granat w strone rzeczki wcale nie spada i nie wybucha tylko znika gdzies w powietrzu.
Najbardziej to denerwujace jest znikanie broni przy bułczanym podaniu
Najbardziej to denerwujace jest znikanie broni przy bułczanym podaniu :evil:
To akurat normalne :wink: , trzeba z tym sie liczyć (respawn)
-GLD-Uzny
23 07 2004, 19:05
Widziałem to :wink: Sami tez kiedys to probowalismy - jednak baaardzo zadko wychodzi :wink:
Jeden z BUGÓW:
Na BG jest pewnien głaz (niedaleko rakietnicy) w który można "wejsc". Potrzebny jest warhlak... ustawiamy go tyłem do "odstającej" czesci kamienia, wskakujemy na dziłko i pod odpowiednim katem wysiadamy. Juz... jestesmy w kamyku
Jak sie rzuci dwa granaty (ludzkie) w to samo miejsce, to jak jeden wybuchnie, podrzuca drugiego powietrze i jak w powietrzu ten drugi wybuchnie to leca kamyczki
Niewiedzialem gdzie to napisac ale ro napisze tu niewiem czy zauwazyliscie ale na naszym malym forum HALO pojawia sie coraz więcej nowej wiary :!: :!:
PS. To pozytywny post.
-GLD-Uzny
23 07 2004, 20:34
Kolejny z bugow...
Gdy bron upadnie na "krzywy/pochyly" teren to wydaje śmieszny dziek (jakby wiercili

).
Fleszu... NICE LOGO
CichyGrzmot
23 07 2004, 22:11
W singlu można sprawić że animka spadnie do ok. 5 klatek/sec.
Można to sprawić poprzez udezanie kolbą w trupa jakiegoś z obcych.Im dłużej udeżasz tym więcej krwi wylatuje, a animka spada razem z każdym udeżeniem w trupa.
-GLD-Uzny
23 07 2004, 22:20
Racja Bob
W CO-OP mozna sobie tak robic MATRIXA

Jeden z M8 patrzy w krew a drugi walczy niczym NEO (sloł-mołszyn) - tak ja powiedział Bobek... w 5 fps-ach :wink:
Nie grałem za wiele w Halo, ale zdarzyło mi się wyłapać dwa błędy - raz chciałem Warhogiem wjechać w jakieś drzwi, wypadłem z pojazdu i ten mnie zabił, a drugim razem walcząc na takiej polanie, najzwyczajniej w świecie przeniknąłem przez texturę podłoża i spadłem w odchłań. Oba bugi spotkały mnie na piątej misji (licząc z prologiem), nazwy nie pamiętam, ale to taka, co się na plaży zaczyna:).
CichyGrzmot
4 08 2004, 01:23
1.Jakiś czas temu pisałem o zwalnianiu animki w singlu.Właśnie odkryłem że ten sam trik można zrobić w multi.Wystarczy tylko mieć needlera i dużo naboi.Należy strzelać w ściane z tej broni stojąc jak najblizej ściany.Należy wystrzelić ok. 200 naboi żeby był znaczący efekt.Oczywiśice czym dłużej strzelamy tym bardziej animka zwalnia(do czasu).
2.Granaty znikające w ścianie-podchodzimy jak najbliżej ściany, żucamy granata i prawie w tym samym momencie walimy z kolby.Granat znika w ścianie.Najłatwiej ten trik robi się z Asaultem.
3.Strzelając w broń przeciwnika przeciwnikowi ubywa mu energia.
4.W Halo bronie przechodzą przez elementy otoczenia.Czym dłuższa broń tym lepiej to widać(sniperka żądzi).Elementy otoczenia nie mogą być oczywiście za grube(broń musi być od nich dłuższa).Najleprze jest to że strzelając w tą broń pod odpowiednim kątem zabieramy przeciwnikowi energie(vide któryś z mostków na Chill oucie).
3.Na Hang em high na mostkach na środku planszy(nad rowem) leżą bronie które żucaja cień przez owe mostki.
-GLD-Uzny
4 08 2004, 17:28
Pzry braniu niewidzialnosci gdy podejdziemy do sciany to bron sie w nia wtopi (najlepiej widac towtedy gdy niewidziajka juz sie skonczy)
Mi kiedyś na singlu przy ostrej zadymie zawiesił się XBOX. Obraz zwyczajnie sobie stanął. :? Była to pierwsza i ostatnia zawieszka w historii mojego XBOXa.
CichyGrzmot
5 08 2004, 14:28
Gdy naszą postac na dłużej pozostawimy bez ruchu to macha sobie bronią, ale na czyims ekranie wcale tego nie widać.
Goldi69-PL-
5 08 2004, 14:31
Gdy naszą postac na dłużej pozostawimy bez ruchu to macha sobie bronią, ale na czyims ekranie wcale tego nie widać.
To samo masz z melem, ty uderzasz z kolby a animacja jest jak bys walil z bara.
Salwador
11 08 2004, 19:24
Zdażyło mi się na BG..jak to wjechałem w kolegę który był przy ścianie w tunelu tam gdzie znajduje sie potrójny shild..Zamiast mi naliczyć fraga to dano jemu samobójstwo a tak pozatym wyleciał gdzieś poza ściane (wieczna odchłań)..
Znalazłem coś ciekawego. W planszy zimowej (numerek piaty w kampanii) można zablokować te małe stworki. Otóż po zdobyciu niewidzialności musimy szybko biec do nastepnego tunelu. Tam najpierw mijamy gostków z tarczami a nastepnie przeskakujemy te małe. W tym momencie wczytuje się dalszy kawałek mapki a tamte małe zamraża. Nie można ich zabić. Gdy cofniemy się zpowrotem to wczyta się wcześniejszy kawałek i oni znów zaczna się poruszać. Dal ułatwienia powiem ze jest to przed zdobyciem Banshee.
Ck_Sick
31 08 2004, 20:16
Ponoć jest takie miejsce na ciele MC ze idzie go zabić jednym strzałem na pc jest to na pewno i wydaje mi sie że na x'e tez bo raz po respie flash mnie zabił 1 strzalem z pistoletu
-GLD-Uzny
31 08 2004, 20:27
Ponoć jest takie miejsce na ciele MC ze idzie go zabić jednym strzałem na pc jest to na pewno i wydaje mi sie że na x'e tez bo raz po respie flash mnie zabił 1 strzalem z pistoletu
Gdzie jest to miejsce

8O
m0l ;P
w zad..ale musi sie schylić najpierw..wtedy jest luka w pancerzu...trzeba niesamowitego oka, i lata praktyki..skillz-100%
CichyGrzmot
1 09 2004, 09:19
Zgadzam sie.Takie miejsce jest na pewno.Kilka razy zabiłem stojącego gościa jednym udeżeniem kolby(wcale nie w plecy).Nie zdażyło mi sie zabić kogoś jednym strzałem z pistoletu, ale kilka razy gdy strzelałem,lub strzelano do mnie z assaulta lu plasma rifle niezwykle szybko schodziło życie.
powiedzcie gdzie to miejsce jest a nie ... sick mowisz ze na wersji pc jest powiedz gdzie... :wink:
CichyGrzmot
1 09 2004, 09:27
Na xboxie też jest tylko chyba nikt nie wie gdzie to jest.Wogule nie wiem czy to od miejsca czy od sytuacji zależy.
to powiedz gdzie to miejsce jest na kompie...
ponoc to juz wiecie :wink:
W wersji na ixa nie ma takiego miejsca na 101%

:roll:
CichyGrzmot
1 09 2004, 09:33
Ja nie wiem, bo na pc nie gram w Halo.
Ty bobek nie wiesz ale sick wie.... :wink:
CichyGrzmot
1 09 2004, 09:44
No tak, ale pisałeś żebysmy powiedzieli, ale ja nie wiem więc Ci pisze żebyś nie pomyślał że zmyślam.
Bobek... to ze Ty nie wiesz to sie latwo domyslic

:wink: to pytanie bylo skierowane glownie do sick'a :wink:
CichyGrzmot
1 09 2004, 09:50
Czemu niby łatwo sie domyślić?Pozatym pisałeś ''ponoc to juz wiecie''
Bobek ONI to ze ty nie wiesz to wiem bo bys sie juz chwalil wczesniej :wink:
Skończcie z tym nabijaniem postów bo pokasuje
EDIT: I stało się -> Bobek przeczytaj jaki to temat a później mów czy to nie jest spam :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.