Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: F-Zero VS Wipeout
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
butastita
No?
nWo
keee ???

napisal bys wieceju na ten temat od siebie, czego oczekujesz od takiego porownania.

dla mnie wipeout nie ma porownania, numero uno i basta bo oprocz star wars racera i fusion niczego innego traktujacego o wyscigach w powietrzu nie widzialem
Stachu
Ja za to widzałem je obie.

Latające rzelazka vs Wipeout .

Każdy powie co innego ,bo wiadomo ,jeśli jesteś fanboyem Nintendo i nie masz nic poza GC to nawt nie widząc F -0 powiesz ,że Fuzion to syf.

Dla mnie F zero jest zbyt kolorowy.Grafika jest oszczędna ,muzyka jak muzyka.Jeśli chodzi o grywalność to też wygrywa Wipeout .

Jeśli jesteś fanboyem i masz zamiar bluzgać mnie albo Wipeout to weź pod uwage ,że Wipeout ma na karku już kupe lat.
HunterX
Dynamika z F-Zero GX łeb urywa. tongue.gif

Dla mnie Wipeout jest głupi, bo za trudny (chociaż szczerze powiedziawszy cholera wie jak to jest z F-Zero). wink.gif

Solid: Szczurek na twój temat miał rację - fanboj jesteś i tyle. "Każdy powie co innego ,bo wiadomo ,jeśli jesteś fanboyem Nintendo i nie masz nic poza GC to nawt nie widząc F -0 powiesz ,że Fuzion to syf." - lol na maksa.
Humulus XP
Nie grałem w F-Zero, więc trudno jest mi się wypowiedzieć o wyższości tej serii nad Wipeoutem. Sądząc po screenach w F-Zero brakuje fajnego designu pojazdów - rzeczywiście mają bardzo ubogi design. Butastita niepotrzebnie wywołuje wojnę tym bardziej, że seria Wipeout umiera powolną śmiercią pozbawiona supportu DR i programistów z Psygnosis, którzy rozeszli się po świecie.
P.S. Qirex_RD - fajny nowy avek. Tyrant rula!
Stachu
Szczurek na twój temat miał rację - fanboj jesteś i tyle

Co ty nie powiesz.

\"Każdy powie co innego ,bo wiadomo ,jeśli jesteś fanboyem Nintendo i nie masz nic poza GC to nawt nie widząc F -0 powiesz ,że Fuzion to syf.\"

Bo taka jest prawda koleś.
Napiasłem to ,bo spotkałem się z taką sytuacją nie jeden raz.I vice versa ,to działa w obie strony.
NIE MIAŁEM NIC ZŁEGO NA MYŚLI i wali mnie jakiś szczur(nie ,to nie o was)

Dla mnie Wipeout jest głupi, bo za trudny (chociaż szczerze powiedziawszy cholera wie jak to jest z F-Zero).  

ekhm...-lol na maxa. biggrin.gif

Nie ma co się kłócić.

Acha..skoro szczur miał racje to kto wstrzyna ,,jakieś VS,,?Ja i moja opinia(własna)czy ty ,który ją podważasz i komentyjesz?

Napisze to jeszcze raz:
Jeśli jesteś fanboyem i masz zamiar bluzgać mnie albo Wipeout to weź pod uwage ,że Wipeout ma na karku już kupe lat.  

no i end.

Greg w następnym poście bardzo trafnie przedstawi sytuacje(zgadzam się w 100%)

Kolejny EDIT ,bo to miał być ostatni post ,a cały czas ktoś się mnie czepia.
JJJ-GRAŁEM W F-ZERO i na tej podstawie się wypowiadam.Masz coś mądrego do napisania ,czy tylko z bluzgami potrafisz wyskakiwać?
Greg
wiec tak :

grafika : w f-zero jest ostrzejsza, plansze bardziej zroznicowane i kolorowe z kolei w W:F barwy sa bardziej stonowane i generalnie jest ciemniej (moze bardziej klimatycznie?), pojazdy zdecydowanie ladniejsze w wipeout - remis 1:1

muzyka : tu nawet nie ma co porownywac, W:F ze swoimi kawalkami rozwala f-zero bezlitosnie (muza w f-zero tez zla nie jest ale przy wipeout...) - 1:0 dla wipeouta

dynamika, sterowanie : tutaj z kolei zdecydowanie wygrywa f-zero, gra jest kilka razy szybsza niz wipeout, 30 przeciwnikow "robi" a i samo sterowanie pojazdem bardziej przypadlo mi do gustu w f-zero - 0:1 dla f-zero

dodatki : w wipeout przede wszystkim bronie, bez nich ta gra bylaby o wiele ubozsza, z drugiej strony nie widze jakos broni w f-zero (po prostu nie ma czasu myslec o broniach), ale fajnie jakby byl wybor, mocna strona f-zero jest dlugosc i trudnosc gry (dluzsza i duzo trudniejsza niz wipeout) - ponownie remis 1:1

werdykt 3:3 ktory oznacza ze obie gry cenie rownie mocno, milosnik future racerow (to ja icon_twisted.gif ) powinien wyprobowac je obie (i przy obu bedzie sie swietnie bawil)
JJJ
solid....stfu nuubie,grales w f zero w ogole kiedykolwiek zeby sie o grafice wypowiadac? O_o takich plansz "ruchomych" w zyciu chyba nie widziales, przelatujace obiekty,jakies w tle ganiajace bolidy, piaskowe wieloryby....zagraj wpierw w gre zanim sie wpowiesz....
OsciBosci
Dynamika z F-Zero GX łeb urywa. tongue.gif

Dla mnie Wipeout jest głupi, bo za trudny (chociaż szczerze powiedziawszy cholera wie jak to jest z F-Zero). wink.gif

Solid: Szczurek na twój temat miał rację - fanboj jesteś i tyle. \"Każdy powie co innego ,bo wiadomo ,jeśli jesteś fanboyem Nintendo i nie masz nic poza GC to nawt nie widząc F -0 powiesz ,że Fuzion to syf.\" - lol na maksa.

Jeszcze do tego jest fanboyem cholernego MGS`a bo jak sam okreslil kiedys ta gra powinna dostac 11/10 bo ''ja kocha'' buahahaha..

A zelazkiem to on chyba w leb dostal skoro uwaza ze w F-Zero sa zelazka zamiazd pojazdow...
Swoja droga grafika i dynamika urywa łeb w F-Zero ale wieksza roadosc sprawila mi gra w Wipeout`a.
szczurek
Żeby nie bylo - grałem w Wipeout 2097 bodajrze.
Podziele vs. na akapity tak jak to zrobil Greg.

Grafika - nie bede sie spieral gdyz nie widzialem Fusion'a w akcji. Wypowiem sie na temat F-Z. Piekielnie szybka animka, 30 pojazdow, ani na sekunde nie zwalnia. Czadzik. Pojazdy "są jakie są". Wygladaje nieciekawie, ale ktorzyby na nie patrzyl bedzac 'ilestam' na godzine? hyh.gif

Muzyka - z tego co wiem ludzie 'podniecaja' sie muzyka z Wipeouta. Mi osobiscie ona sie nie tyle niespodobala, co nie pobudzila. Co innego F-Z. Jakies techno niczym z targu ,ale łatwo wpadajace w ucho i pasujace do pomykania 'zelazkami'. To nic ,ze wiekszosc z nich brzmi tak samo ;] [ale Guitar Arrange wymiata, cos dla zbieraczy OSTów;]]

Dlugosc zabawy - w tej kwestii mimo wszystko wygrywa Wipeout, scigania sie z kumplami sprawia dzika przyjemnosc, a w F-Z na multi nie ma otoczenia, kapa confused.gif Sega mogla troche dluzej popracowac i dac otoczenie ale w mniejszej rozdzielczosci i z mniejsza iloscia szczegolow/elementow ruchomych.
Wiec mimo wszystko 2:1 dla F-Zero

Aha, wyznaje zasade 'poznaj swojego wroga' wiec nie porownuje nie sprawdzajac konkurencyjnego softu.

przyuwaz Solid, gdziekolwiek sie pojawisz i bedziesz bral czynny udzial w temacie, tam wybucha jakas wasn. Masz chlopie talent. Ave......
Stachu
:!: Szczurek ,ale przecież to nie moja wina(bulwersuje wszystkich małolatów na tym forum moją opinią ,ale nie celowo)sorrka za to i za to co teraz napisze(przecież nie ja to rpzpoczełem ,kto mu kazał komentować ,kto mu kazał mnie obrażać ,kto mu kazał mieszać w to MGSa?)

Killer -LOL
,,Cholernego MGS ,którego uwielbiam nad życie,, w to nie mieszaj ,bo to nie ma nic do tematu.
.....i racja uważam ,że powinien dostać 12/10 ,chociażby z tego powodu ,że byle idiota go nie skuma.

ty już dawno udowodniłeś ,że ,,dostałeś żelaskiem w łeb,,-podczas naszej dawnej dysusji właśnie o tym pie.przo.nym MGSie.

Macie porażenie mózgowe czy poprostu nie potraficie czytać ,co do F-Zero to mam podobne zdanie co Greg(3 do 3)(jak już zresztą napisałem niedawno)

Pozatym moje zdanie na temat F-Zero powinno was choj ochodzić ,podobnie jak choj obchodzi mnie wasza opinia ,a juz w szczególności twoja.

Przepraszam inteligentne osoby ,które potrafią uszanowaś czyjąś opinie oraz szanownych moderatorów tego wyścigowego forum.Przepraszam za moje prostackie zachowanie i ten prostacki post ,ale dzieciak poruszył temat bardzo dla mnie delikatny ,a również obraził bezpodstawnie moją osobe
HunterX
Dla mnie Wipeout jest głupi, bo za trudny (chociaż szczerze powiedziawszy cholera wie jak to jest z F-Zero).  
ekhm...-lol na maxa. biggrin.gif
Tam było \";)\" na końcu. Chyba nie muszę tłumaczyć, że oznacza to ŻART, prawda?... :roll:

Macie porażenie mózgowe czy poprostu nie potraficie czytać ,co do F-Zero to mam podobne zdanie co Greg(3 do 3)(jak już zresztą napisałem niedawno)
Widać to np. po tym stwierdzeniu \"Latające rzelazka vs Wipeout\".

Pozatym moje zdanie na temat F-Zero powinno was choj ochodzić ,podobnie jak choj obchodzi mnie wasza opinia ,a juz w szczególności twoja.
Po co zaczynałeś ten temat? Po co sugerujesz, że jeżeli ktoś uważa F-Zero za lepsze, jest od razu fanbojem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.