Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: REZ - co sądzicie o tej muzyce
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Mech_Warrior
Co sądzicie o muzyce z REZa ?
Humulus XP
Ma kilka świetnych kawałków, z których podobają mi się szczególnie Buggie Running Beeps, Protocol Rain i genialny utwór lecący w creditsach (ktoś zna jego tytuł?). Utworek Adama Freelanda - Fear is the mind killer niespecjalnie mi się podoba. W ogóle to muzy jest stanowczo za mało ale taka gra...
Hela
Cudowna jest ta muzyka.
Wiśnia San
Z tego co widziałem na EP4 to muza była zawodowa :wink:
speedX
Mjuzik - nic ujac i nic ujac 0_0 --> ZAYEBISTY
szczegolnie:
Adam Freeland - Fear (cos pieknego),
EBZ - F4G5 (jw)
Mist - Protocol Rain
dragu
Dla mnie kawałek Fear po prostu wymiata, utwór z końcowych creditsów też jest mniam. Ale reszta podchodzi mi przeciętnie, za dużo basu smile.gif
escobarek
Rez.. Rez.. aaa.. hmm.. coś kojarze.. Undworld - Rez.. i 'ewry body disko densing' :wink: .. prawie dziesięcio minutowa kompozycja.. co prawda w grze Rez jej nie ma ale to chyba wielki offtop nie jest.. prawda?
p.s. utwór spotykany choćby na genialnej ścierzce dźwiękowej do filmu Vanilla Sky.. tyle ja.. cool.gif
Ahmad
GRA MA NIESAMOWITA MUZYKE, KTORA WPROWADZA W TRANCE, I NIE MOZESZ PRZESTAC FLEX'OWAC NA WSZELKIE MOZLIWE STRONY SWIATA, TLUSTY BEAT TWORZY KLIMAT, JOUJOKA Z YEGO "ROCK IS SPONGE" WYMIATA, GITAROWE RIFFY W POGONI ZA BOSSEM W 4-TYM EPISODE, SA MEGA KLIMATYCZNE.
ADAM FREELAND Z YEGO "FEAR" TO BARDZO WYSZUKANA KOMPOZYCYA LACZACA NIESAMOWITA MIESZANKE Z DOROSLYM PRZESLANIEM PRZEDSTAWIONYM W REZ'IE.
KAZDY UTWOR YEST BARDZO ORYGINALNY, POSIADAM 2 SOUNDTRACK'I REZ'A.
YEDEN TO OFFICIAL, DRUGI TO MADE FOR THE MASTERS, KTORY MOZECIE NAZWAC "TRUE OST".
REZ, UNITED GAME ARTISTS INDEED.
ping
Adam Freeland - Fear
Wypasione! I jeszcze ten utwór z Trance Mission... Ta gierka to normalnie bóstwo smile.gif Ciary mnie zawsze przechodzą jak ostatni poziom przechodzę biggrin.gif niestety jeszcze nie mam soundtracka... Muszę poszukać sad.gif
Anonymous
[color=blue][/color]ta gra miażdzy i nic po za tym audio + wideo=extaza
Humulus XP
Gdzieś zasłyszałem, że ukazał się jeszcze jeden OST z REZa - wiecie coś o tym? I nie mam na myśli starego A Gamer's Guide to...REZ. Ciekawi mnie zawartość tego nowego.
Ins
Adam Freeland - Fear
Joujouka czy jakos tak , nie pamietam dokladne jak sie nazywalo =]
ogolnie caly OST rlz
Kriseh
Rock Is Sponge i Fear po prostu zabijaja. Kocham ta muze i jeszcze bardziej kocham ta cudowna GRĘ hyh.gif Marzy mi sie sequel REZa, ale pewnie juz niczego takiego nie bedzie...
ping
Rock Is Sponge i Fear po prostu zabijaja. Kocham ta muze i jeszcze bardziej kocham ta cudowna GRĘ hyh.gif Marzy mi sie sequel REZa, ale pewnie juz niczego takiego nie bedzie...

Dokładnie sad.gif nowatorskie pomysły się nie sprzedają sad.gif ludzie wolą masówkę icon_evil.gif a jak gra się nie spredaje to po co robić drugą...
wsm
jeden z najlepszych OST'ow z gier jakie kiedykolwiek wyszly, po prostu boskie kawalki (a w samej grze do tego mistrzowsko dopasowane w rozwijajaca sie sytuacje). Nawet kawalki Oval'a, ktore z poczatku wydaja sie klebkiem pokrzywionych zgrzytow i dziwekow sa czyms:) Od tego OSTu zainteresowalem sie troshq tworczoscia Freelanda, ktory do tej pory jest na moim avie wink.gif

Humulus XP - kawalek z creditsow nie ma nazwy, to kawalek zrobiony (chyba) przez ludkow z UGA.

escobarek - nie ma Underworlda, ale jesli Ci sie podoba, to przynajmniej czesc OSTu z REZa powinna Ci wpasc w ucho:)

ping182 - w trancemission jest wlasnie kawalek Oval'a, podejrzewam ze chodzilo Ci o Lost Area (EBX - F6 G5) [ale moge sie mylic:)]
humungatunga5
REZ... uaaaaaaaaa, ''masakra'' dla uszu. Boskie brzmienia itp. icon_twisted.gif
Moge tego słuchać, ewentualnie grać w to(tej gry sie słucha, a nie w nią gra) Całymi dniami, ale nie mam OST'a sad.gif zna ktoś może nazwe kawałka z Creditsów? Ma ktoś może go (całego OST'a) na stanie i byłby chętny do jakiejś wymianki?
ping
REZ... uaaaaaaaaa, ''masakra'' dla uszu. Boskie brzmienia itp. icon_twisted.gif
Moge tego słuchać, ewentualnie grać w to(tej gry sie słucha, a nie w nią gra) Całymi dniami, ale nie mam OST'a sad.gif zna ktoś może nazwe kawałka z Creditsów? Ma ktoś może go (całego OST'a) na stanie i byłby chętny do jakiejś wymianki?

Na www.suprnova.org poszukaj - ja tam swojego znalazłem[/code]
humungatunga5

Na www.suprnova.org poszukaj - ja tam swojego znalazłem[/code]

Przeszukałem Suprnove i nie ma... moze ktoś zapodać linka? Coprawda kiedyś widziałem go tam, ale nie sciągąłem wtedy, teraz patrze i jakby kamień w wode, wcieło czy co hyh.gif
B
Niestety juz go tam nie ma, i to nie byl ost, tylko osv, wszystko bylo jest dokladnie jak w grze, wlacznie z dzwiekami przejsciowymi pomiedzy levelami.

Kto wie gdzie mozna dostac normalny ost?

Najlepsze utwory to imo:

Ken Ishii - Creation (state of art)
Oczywiscie Fear - swietnie dobrany utwor do przeslania zawartego w grze.
I utwor zawart w opcjach, poprostu moge tego bez przerwy sluchac.

Btw. Ukonczyl ktos z was ta gre na 100% tzn 100% analysis, Items i shoot down?

ja w kazdym levelu mam wszystko na 100% tylko w piatym, jakos tak dziwnie, bo przechodzilem go juz chyba ze 100 razy (serio, nie zaruje) znam go na pamiec i wiem ze rozwalam kazdego stworka, a zawsze mam 99,9% shoot down icon_evil.gif
piNiEk
Muzyka do REZa jest poprostu wspaniała, a sam kawałek Freelanda - 'Fear is the mind killer'...

Na suprnovie mozna było zassać 'Rez - Game Sonud Data'.
=PiT=
Czyli nikt nie dysponuje linkiem do Gamer's Guide...? o.O
wsm
Btw. Ukonczyl ktos z was ta gre na 100% tzn 100% analysis, Items i shoot down?

ja w kazdym levelu mam wszystko na 100% tylko w piatym, jakos tak dziwnie, bo przechodzilem go juz chyba ze 100 razy (serio, nie zaruje) znam go na pamiec i wiem ze rozwalam kazdego stworka, a zawsze mam 99,9% shoot down icon_evil.gif

no to rispekt, ja maniakalnie duzo nie gralem, ale w piatym nie zdolalem nawet do 99% sie zblizyc:P
Jehuty
heh Fear is the Mind Killer:)

caly s-track daje rade:) mieszanka minimali, trance'ow i nalecialosci z acid tekkno... przyjemna muza:> ale w REZ2:)[jesli takowy kiedys powstanie] to chcialbym troszq Hardcore Tekkno i Goa:)

s-track klasa:)
speedX

caly s-track daje rade:) mieszanka minimali, trance'ow i nalecialosci z acid tekkno... przyjemna muza:> ale w REZ2:)[jesli takowy kiedys powstanie] to chcialbym troszq Hardcore Tekkno i Goa:)

Jakas psychodela by sie przydala albo uplifting
hooki
muza z REZa rządzi! ostatnio nie gram w nic innego tylko upajam sie tymi dźwiękami... masakra! w nocy, w pełnej ciemności, najlepiej jeszcze "na słuchawkach"... pełen komfort... -rez ost- http://www.rllmuk.com/Rez/
lolo99
muza z REZa rządzi! ostatnio nie gram w nic innego tylko upajam sie tymi dźwiękami... masakra! w nocy, w pełnej ciemności, najlepiej jeszcze \"na słuchawkach\"... pełen komfort... -rez ost-http://www.rllmuk.com/Rez/

W słuchawkach? Spróbuj z wieżą na full bass i po "małym co nieco w płucach";) To dopiero schiza:P
golab
Ja powiem tak: OST to siła tej gry. A rządzi na razie Jojouka - Rock is sponge... Na razie, bo ja jako lolek nie odkryłem jeszcze Trance Mission laugh.gif. Ale wstyd... laugh.gif
Wolny
Ja non stop sobie odpalam kawałki REZa na cały regulator ,mam głośniki creativa,dzwięk przestrzenny więc efekt niesamowity hehe.
piNiEk
Cały OST rządzi, jadnak mi najlepiej się podoba Fear' Adama Freelanda.
Numer(9)
nie słucham dużo takiej muzy ale od czasu kiedy zagrałem w rez-a dużo sie zmieniło...świetne utwory,to sie nazywa ambitna muza elektroniczna.masta Ken Ishii i Joujouka...oj napociłem sie przy tych dźwiękach wink.gif
Diabeu
QUOTE(golab @ 28 03 2005, 23:04) *

Ja powiem tak: OST to siła tej gry. A rządzi na razie Jojouka - Rock is sponge... Na razie, bo ja jako lolek nie odkryłem jeszcze Trance Mission laugh.gif. Ale wstyd... laugh.gif

weź zrób maszrummaszrum i zapodaj ten kawałek wacko.gif
dragu
Może Diable szerzej opiszesz swoje doświadczenia z takim kombosem? icon_twisted.gif
Gacek44
Muza jest cudowna. Kiedy/Czy zrobią 2 część?
Diabeu
QUOTE(dragu @ 7 01 2006, 10:40) *

Może Diable szerzej opiszesz swoje doświadczenia z takim kombosem? icon_twisted.gif

ni chu chu, sam sobie obadaj
wsm
QUOTE(speedX @ 19 12 2004, 15:36) *

Jakas psychodela by sie przydala albo uplifting

eee imo zepsulo by to klimat. Tak jak jest, jest imo dobrze.
Gacek44
no prosze. I nawet ta gra doczekała się polskiej wersji. Wystarczy dobrze poszukać.
kraczek
Ja tego OST zauwazylem dopiero kilka dni temu, wczesniej jakos nie przykuł mojej uwagi. Siedzialem sobie w nocy po duzej dawce MJ w sluchawkach i klikalem na przypal w playliste foobar'a, tak sie zdarzylo ze trafilem w Joujouka - Rock Is Sponge wacko.gif
miazga, przy wejsciu tej giary w 5:40 nie wiedzialem czego mam sie zlapac, przydalo by sie tego kawałka po czyms potezniejszym posluchac.
Na drugi dzien zassalem calego OST ale zadek kawałek nie dorownywal tamtemu, ale jak na OST z gry wypada naprawde dobrze.
Przemski
Moment kiedy pierwszy raz usłyszałem gitarowe riffy w "Rock Is Sponge" pamiętam do tej pory, ciarki przeszły mnie po plecach a na "widowni" wszystko wywarło równie wielkie wrażenie. Odnośnie samej gry, uwielbiam ja i często do niej wracam...na ekranie o szerokości 2 metrów, przy pięciokanałowym dźwięku przetworzonym przez procesor DPLII to na prawdę psychodeliczne doświadczenie...
spn_sosnowiec
torrent to poskiej wersji

LINK!
deejaymario
super brzmienia mozna ich sluchać godzinami polecam!!!!!!!!!!!!!!
Krulik
Byłby ktoś tak miły i wrzuciłby "Fear" na jakiś serwer i zapodał linka? Uwielbiam ten kawałek, mam tylko xboxa i niestety nie mam szans pograć w te giere za często. Link do pliku można mi dać na PW.
szczurek
http://rapidshare.de/files/18092310/05_-_F...5_.mp3.mp3.html

tylko oczywiscie po 24 godzinach musisz koniecznie wykasowac ten plik jezeli nie posiadasz oryginalu soundtrack'a neko.gif
Krulik
Dla przyszłych wchodzących tutaj, OST z REZa jest na Galbadia hotel.
C1REX
O ile gra jest genialna, to słuchanie OST bez gry średnio mi podeszło.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.