kupa zagadaek na drodze do kolosa to moze nie byc najlepszy pomysl,
mi sie czesto zdazalo ze chialem sobie pdojechac do ktoregos i go skopac, i juz nawet przy pierwszym troche mnie wkurzalo ze trzeba za kazdym razem wspoinac sie na góre (pomijam time trial bo tam nie ma itemow) wiec gdyby to utrudnili to bylo by dziwnie.. z drugiej storny zeczywiscie poza "bossami" gra jest pusta..
chyba dobrym wyjsciem bylo by wprowadzenie wielu sekretow nieziwazanych z kolosami, szukanie roznych miejsca na mapie, zwiedzanie, jakies ukryte lokacje z czyms fajnym ale eni z kolosem itp, cos co mozna porobic ale nie ejst to wymóg ktory trzeba pokonac idąc do kolosa
cos takiego jak secret garden tylko zeby tego bylo wiecej i zeby dalo sie cos ciekawego tam porobic
ewentualnie zagadkowe i puzzlowate dojscie do kolosa ale za to po pokonaniu rozwala sie jakas sciana i mozna nastpenym razem wejsc prostszą droga bez konieczniosni powwtarzania zagadek itp
a poza tym to marzy mi sie cos na czym mozna by latac

w jedynce mozna bylo spadac na spadochronie , latac na ptakach , i na niektorych kolosach ale wszystkie 3 opcje byly strasznie goraniczone, a fajnie by bylo jak by byala jakas maszyna albo ptak ktorym mozna by sobie latac po swiecie, oczywisci epowinien byc ukryty i powinienm miec ograniczenia zeby nie bylo ze odrazu lecisz sobie do kazdego kolosa w 2 minuty , ale cos takeigo fajnego do zwiedzania i podziwania ,
albo pomysl na wykrozystanie maszyny latajacej pdoczas walki z niktorymi kolosami tak jak wykorzystanie konia w jedynce (doganianie itp)
i jeszcze linka z hakiem

tez mogla by byc ukryta albo dostepna tylko przy niektorych kolosach, albo bardzo ukryta i dostpena po rpzejsicu gry i jeszcze z iograniczonym zasiegiem, ale fajnie by bylo uczepic sie linka i polatac sobie jak kolos macha ręka zeby nas strącic

chial bym tez jakies zdolnosci albo sprzety ktory by sie dostawalo i by pomagaly w walce, niektrzy uwazaja ze to kicha ale to by urozmaicilo rozgrywke:>
jeszcze jedna opcja chociaz ryzykowna: wiele kolosow bylo by dostpene na raz, gracz by decydowal do ktorego idzie, ale bylo by tak ze nie wszystkie moze pokonac odrazu, np brakuje mu sily albo czegos ciekawszego, np wlasnie linki z hakiem, i nie ma szns pokonac bez niej ewentualnei ejst to (pipi) trudne, albo do niektorych da sie dorezec tylko robiac inne zadania i odblokowujac "lotnie" ktora pzowala doleciec w niedostpene miejsce itp, nieliniowosc gry wg mnie byla by sporym atutem , oczywiscie wlasnie z ograniczeniami a nie ze do finalowego idzie sie dorazu alb powuiedzmy gdyby bylo 25 kolosow to najpierw mozna sobie wybrac powiedzmy 10 i wiekszosc z nich jest sie w stanie pokonac, do innych trzbe apociwczyc, potem odblokowuje soe kolajna grupka itp, a na koniec dostaje sie cos co pozwala dotrzec do finalowych itp