Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Zogi
QUOTE(Tamm @ 12 02 2007, 15:41) *

Witam,
Mam pytanie:
Właśnie dotarłem do 16 kolosa... no prawie i tu się pojawia problem.
Przeszedłem przez wrota otwierająć je promieniem z miecza.
Wszedłem po schodach po lewej i dotarłem do przepaści z wąską kładką.
Co dalej?? Jak wchodzę na kładkę to ona się zapada i ginę.
Gdzie mam iść.
Będę wdzięczny za szczegółowe wskazówki.
pzdr.

Przed kładką, która się pod Tobą zapada musisz KONIECZNIE rozpędzić się na Argo. Najlepiej podjechać maksymalnie blisko ściany przed kładką, rozpędzić się na tym krótkim odcinku od ściany poprzez schodki, wjechać na most i pomodlić się by Argo w ostatnim momencie zdążył wykonać skok. rolleyes.gif

Taka mała dygresja z mej strony. Dla mnie Shadow of the Colossus to jedna z najpiękniejszych gier w jakie w życiu grałem. Piękniejsza nawet od cudownego ICO...

Strasznie boli mnie to, że takie arcydzieła tak kiepsko się sprzedają. Przyjdzie nam długo czekać na drugą równie wybitną grę. sad.gif
Tamm
QUOTE(Coati @ 28 01 2007, 20:29) *

ta ksiazka byla dodawana do limitowanej edycji w japoni:
http://b4.hive.i365.pl/Secret-Garden-PL/inne.php

do tego byla jeszcze koszulka i plyta z 2 trailerami NICO do zassania z tąd -> http://www.megaupload.com/?d=PQBQMUOW i http://www.megaupload.com/?d=I6Q3D8LN.

do tego masz paczke skanow z tej ksiazki:
http://b4.hive.i365.pl/Secret-Garden-PL/do...d/SotC-Beta.zip

~~~~

widzial ktos w sprzedazy figurki z gry??

Mam wrażenie że właśnie moja wersja posiada tą książeczkę.
Mialem jeszcze pocztówki w pudełku (digipack) i generalnie wersja miodzio
Tamm
QUOTE(Zogi @ 12 02 2007, 15:56) *

QUOTE(Tamm @ 12 02 2007, 15:41) *

Witam,
Mam pytanie:
Właśnie dotarłem do 16 kolosa... no prawie i tu się pojawia problem.
Przeszedłem przez wrota otwierająć je promieniem z miecza.
Wszedłem po schodach po lewej i dotarłem do przepaści z wąską kładką.
Co dalej?? Jak wchodzę na kładkę to ona się zapada i ginę.
Gdzie mam iść.
Będę wdzięczny za szczegółowe wskazówki.
pzdr.

Przed kładką, która się pod Tobą zapada musisz KONIECZNIE rozpędzić się na Argo. Najlepiej podjechać maksymalnie blisko ściany przed kładką, rozpędzić się na tym krótkim odcinku od ściany poprzez schodki, wjechać na most i pomodlić się by Argo w ostatnim momencie zdążył wykonać skok. rolleyes.gif

Taka mała dygresja z mej strony. Dla mnie Shadow of the Colossus to jedna z najpiękniejszych gier w jakie w życiu grałem. Piękniejsza nawet od cudownego ICO...

Strasznie boli mnie to, że takie arcydzieła tak kiepsko się sprzedają. Przyjdzie nam długo czekać na drugą równie wybitną grę. sad.gif

Dzięki. Teraz się wydaje, że to oczywista alternatywa, a wczoraj mi nie przyszło do głowy żeby spróbować skorzystać z "końskiej pomocy" icon_wink.gif A pamiętam, że chwilę wcześniej się dziwiłem, że koń za mną idzie... no bo po co?biggrin.gif
AiszA

... i pomodlić się by Argo w ostatnim momencie zdążył wykonać skok. rolleyes.gif

Może trafić się, że koń w ostatniej chwili stanie a Ty wykonasz salto mortale w przepaść, przynajmniej mój bohater był dość często spragniony takich cyrkowych wyczynów rolleyes.gif
Labik
QUOTE(^i^_AiszA_^i^ @ 12 02 2007, 20:21) *

... i pomodlić się by Argo w ostatnim momencie zdążył wykonać skok. rolleyes.gif

Może trafić się, że koń w ostatniej chwili stanie a Ty wykonasz salto mortale w przepaść, przynajmniej mój bohater był dość często spragniony takich cyrkowych wyczynów rolleyes.gif

ze co? ninja.gif
Coati
bo ona chyba naciskala skok w tym momencie... normalnie Wanda tego nie robi.
YETI
Sadze ze zainteresuje ws ta wiadomosc

Team ICO tworzy na PS3 smile.gif
http://www.ps3forums.com/showthread.php?p=...292#post1086292
Coati
QUOTE(DJ1988 @ 14 02 2007, 18:27) *

po kiego dales zdjecie w/w pani? no chyba ze ci sie linki pomylily tongue.gif
YETI
Mi sie wyswietla skan z Famitsu.
Coati
a mi cos takiego... wtf?
AiszA
QUOTE(Coati @ 14 02 2007, 18:28) *

a mi cos takiego... wtf?

He he, czy to oby nie do topicu "Pokaż swoją twarz" ? tongue.gif
DJ1988
Oki....naprawione...

Mastah27
Jak chcecie pogadać o nowej grze tego developera to załóżcie odpowiedni temat, ok?
Cr3aTiVe
Zaczołem dopiero teraz w to grać ale gierka jest całkiem w ciopke smile.gif Fajnie,że świat jest tak duży.
Only Games
Ogólnie mówiąc chodzi o to iż Team ICO szuka ludzi którzy chceli by się zająć stworzeniem "ICO" na PS3 co nie oznacza "remejku" a jedynie chęć stworzenia gry ICO podobnej =) Więcej można poczytać tutaj: IGN

Jak i na stronie samego Sony: Wanda
tobik
Można rozpocząć w trybie hard z poziomem staminy i energii z poprzedniego sejwu??
Yano
nie

ale nie martw sie, tryb hard wcale nei jest hard ;p jest ciekawszy bo kolosy maja wiecej światełek do rozwalenia wiec walki nie sa tak schematyczne,
jedyne co jest trudniejsze to hard time attack - niektore kolosy wymagaja troche fuksa
Don_Pedro
mam male pytanie. Niedawno zakupilem soundtrack z gry SotC... i widze tajemniczy, wspanialy utwor "The Farthest Land". Co ciekawe w grze go nie slyszalem! Kiedy on leci podczas rozgrywki? Czy wogole jest w grze? Wie ktos?
Coati
bo to jest utwor z ICO... ale chyba w SoTC tez gdzies lecial... tylko gdzie? niepamietam:)
Don_Pedro
lol, w ICO tez go nie slyszalem... Mowie, byl dla mnie zupelna nowoscia, a znajduje sie na soundtracku SotC...
Coati
CYTAT(Don_Pedro @ 1 04 2007, 00:36) *
lol, w ICO tez go nie slyszalem... Mowie, byl dla mnie zupelna nowoscia, a znajduje sie na soundtracku SotC...

wlacz sobie ICO i zostaw na chwile to odpali sie filmik z ta muzyczka

///EDIT

sprawdzilem... jednak to nie ta xD

ale gdzieś ja slyszalem w tych 2 grach... znaczy sie w jednaj albo w drugiej:)

//EDIT2

a nie leci ona czasem podczas freeroamingu konika po okolicy w SoTC?
Sunderland
The Farthest Land leci podczas filmiku odpalonego po przeczekaniu dłuższej chwilki w menu głównym gry.Swoją drogą jest to jeden z najlepszych utworów w grze.
Coati
a faktycznie xD w ICO jest podobna nuta i dlatego źle skojazylem:)
Don_Pedro
Czyli ta nuta, ktora chce w grze uslyszec leci po chwilowym odczekaniu w menu SotC, tak? Wtedy kiedy ten ptak sobie lata po tym siwecie?

EDIT: odczekalem w menu, ptaszek sobie lata, ale muza zdecydowanie nie ta! Kurna, gdzies ona musi przeciez byc...
Sunderland
Może dlatego, że na OST znajduje się kilka utworów, których ostatecznie w grze nie wykorzystano.Ale skoro mówisz, że gdzieś słyszałeś...hmmm.
Znajdzie ktoś odpowiedź?
Don_Pedro
Ja tez czekam na odpowiedz...
rushman
CYTAT(Sunderland @ 1 04 2007, 07:42) *
The Farthest Land leci podczas filmiku odpalonego po przeczekaniu dłuższej chwilki w menu głównym gry.Swoją drogą jest to jeden z najlepszych utworów w grze.

Jest to własnie ten utwór. Wiec nie musicie juz czekac na odpowiedz cool.gif
Wszystkie utwory w SotC są jednymi z najlepszych spośród wszystkich gier wink.gif (obok muzyki z Chrono Cross rolleyes.gif )
Burgund
CYTAT

Dodam, że ten filmik pokazuje się dopiero po stworzeniu save'a. Wtedy Agro biega w miejscu gdzie ostatni raz zapisaliśmy grę. Kiedy mamy save zerwoy pojawia się wstawka z ptakiem latająceym po okolicy.

Pytanie zawierające spoiler:

Dostałem się do Secret Garden. Czy poza owocami zmniejszającymi statystyki jest tam coś więcej? Doszedłem też do końca mostu i tam przy wejściu tylko mocno wieje. Jest tam coś poukrywane?

Koniec spoilera.

Niech ktoś odpowie.
Mikes
eee nie ważne, jednak fake, usunąc, jeśli łaska
ako
CYTAT(Burgund @ 2 04 2007, 19:23) *
Dostałem się do Secret Garden. Czy poza owocami zmniejszającymi statystyki jest tam coś więcej? Doszedłem też do końca mostu i tam przy wejściu tylko mocno wieje. Jest tam coś poukrywane?

Absolutnie nic poza tym nie znajdziesz. That's all.
Burgund
szkoda, bo i tak miałem niezłą frajdę aby się tam dostać biggrin.gif kilka razy musiałem przejśc całą grę i zbierać te złowrogie jaszczurki... sporo czasu mi to zajęło ale jestem z siebie dumny, że to osiągnąłem. Nawet nagrałem filmiki na telefonie z moim osiągnięciem. Wrzucę je na Youtube i się pochwalę biggrin.gif
Marciin
Jednak jest 17 kolos.
http://img145.imageshack.us/img145/1449/kol2rt1.jpg
http://img145.imageshack.us/img145/7063/kolkj8.jpg
Fotki piter_neo z forum gameonly i opis też:
Pamietacie, że na koniec gry jak się zamienia w kolosa to ma się nad nim kontrolę. Goście którzy uciekają przed tobą, ranią cie trochę. Jednak po przejściu gry ma sie za dużo energii i dlatego goście zbierają nam tylko ułamek z całej energii. Trzeba miec na tyle mało aby aby dać się przez nich zabić. Jak to zrobić? Proste! W ukrytym miejscu czyli w tym ogrodzie są owoce które jak się zje to zmniejszają energię. Przed walką z końcowym bossem trzeba zjeść wszystkie, które się da, a jest ich tam sporo. Dzięki temu będziemy mięli wystarczająco mało energii, żeby na końcu jak zamieniamy sie w demona udało nam sie zginąć. Jeszcze jedno, mając mało energii normalnie nie da się zejść z ogrodu. Jest za wysoko, a za mało ma się staminy aby zejść po pnączach. Potrzeba miec wcześniej zdobyc perelynkę dzięki której można szybować. Po tym jak już zginiemy po zamianie się w demona, losy sie potoczą dalej i odbedzie sie walka z 17 kolosem. Życzę miłej zabawy.

PS:Potwierdzi to ktoś??
Mikes
Nie ma.

Pogrzebałem na necie i co znalazłem? ano skany.

Podobne nie? laugh.gif
Marciin
hehe dobre:D dobrze że spytałem.
AiszA
CYTAT(Marciin @ 12 05 2007, 13:43) *
Jednak jest 17 kolos.
http://img145.imageshack.us/img145/1449/kol2rt1.jpg
http://img145.imageshack.us/img145/7063/kolkj8.jpg
Fotki piter_neo z forum gameonly i opis też:
Pamietacie, że na koniec gry jak się zamienia w kolosa to ma się nad nim kontrolę. Goście którzy uciekają przed tobą, ranią cie trochę. Jednak po przejściu gry ma sie za dużo energii i dlatego goście zbierają nam tylko ułamek z całej energii. Trzeba miec na tyle mało aby aby dać się przez nich zabić. Jak to zrobić? Proste! W ukrytym miejscu czyli w tym ogrodzie są owoce które jak się zje to zmniejszają energię. Przed walką z końcowym bossem trzeba zjeść wszystkie, które się da, a jest ich tam sporo. Dzięki temu będziemy mięli wystarczająco mało energii, żeby na końcu jak zamieniamy sie w demona udało nam sie zginąć. Jeszcze jedno, mając mało energii normalnie nie da się zejść z ogrodu. Jest za wysoko, a za mało ma się staminy aby zejść po pnączach. Potrzeba miec wcześniej zdobyc perelynkę dzięki której można szybować. Po tym jak już zginiemy po zamianie się w demona, losy sie potoczą dalej i odbedzie sie walka z 17 kolosem. Życzę miłej zabawy.

PS:Potwierdzi to ktoś??

CYTAT(Mikes @ 12 05 2007, 13:50) *
Nie ma.

Pogrzebałem na necie i co znalazłem? ano skany.

Podobne nie? laugh.gif

Dobrze wiedzieć smile.gif Ten smaczek powoduje, że na pewno szybciej wrócę do tej gry by się przekonać, dzięki wink.gif
Yano
hehe lol szkoda ze to kicha..

chociaz opis dosyc sensowny i przebiegły biggrin.gif wyjasnialo by to czemu są te owoce zabierajace zycie
Tiglatpilesar
Hmm ale próbował ktoś tak zrobić? Można zginąć na końcu? Te owoce zabierają sporo energii.
Już wcześniej o tym myślałem, ale zabrakło mi samozaparcia i chęci w piątym przechodzeniu gry.

Ech...szkoda, że nie ma więcej kolosów...
Burgund
Kurde! I znowu trzeba będzie masę czasu nad grą spędzić aby to samemu się o tym przekonać... confused.gif
Ale za to ta gra jest wspaniała... [382]bow.gif
Sztajniec
CYTAT(Piter_neo)
Przyznaję się, iż 17 kolos to tylko mój taki mały dow(pipi). tongue.gif

Z forum Gameonly wink.gif
Tiglatpilesar
Zainspirowało mnie to do przejścia SotC na hardzie (to i bug uniemożliwiający wzięcie wszystkiego w Jak & Daxter). Aktualnie zostały mi dwa kolosy do zabicia na Time Attack, 2 ostatnie.
Z trzecim, którego wielu uważa za najtrudniejszego nie miałem aż tak dużych problemów. najgorzej było załatwić tego konia (czwarty), a raczej zmieścić się w 5 minutach.
Mam zamiar sprawdzic, jak dużo te owoce mogą zabrać życia i czy da się wtedy zginąć na końcu smile.gif

PS. Zawiodłem sie na spadochronie. Myślałem, ze bedę mógł dzięki niemu pochodzić po dnach przepaści...
Labik
Jak wygląda ten spadochron? Dajcie jakies screeny. Są jeszcze jakieś gadżety? tongue.gif
Coati
CYTAT(Labik @ 14 05 2007, 16:04) *
Jak wygląda ten spadochron? Dajcie jakies screeny. Są jeszcze jakieś gadżety? tongue.gif

na youtube wpisz shadow of the colossus to powinno cos byc z spadochronem
tak pozatym to jeszcze sa:
włócznia, jakies miecze, ubranka o roznych zastosowaniach... chyba tylo tyle. musialbym odpalic gre i sprawdzic tongue.gif
Tiglatpilesar
Jedynym naprawdę dobrym przedmiotem jest Queen's Sword. Dzięki niemu można jednym silnym atakiem zniszczyc znamię kolosa. Poza tym pełno niepotrzebnych gadżetów:)
Najbardziej jestem zadowolony z białego konia:)

Na normalnym podobał mi sie płaszcz niewidzialności (kolosy głupiały-przydaje się na te mniejsze) i wybuchająca strzała, którą zabijałem jaszczurki:P
Yano
ja sie strasznie napialiłem na spadochron i meczylem sie z hard time atakiem zeby go zdobyc tongue.gif

niestey nie jest on jakis wypasiony tongue.gif czesem mozna sobie fajnie polatac (poopadac) ale zazwyczaj trzeba specjalnie pojechac w miejsce gdzie mozna skoczyc , a nie ma tak ze "przy okazji" (np podczas walki) sie przydaje tongue.gif

wyglada jak to "ponczo" ktore nosi ludzik tylko takei rozciagniete i "nadmuchane" jak to spadochron tongue.gif
Tiglatpilesar
Wczoraj odkryłem ciekawą rzecz. Harpunem można zniszczyć znamię kolosa:) Trzeba tylko kilka razy w nie trafić (co już nie jest takie łatwe). Na razie udało mi się to zrobić ze znamieniem na brzuchu trzeciego oraz spowodować, aby 15. upuścił miecz:)
Jinxters
Najpiękniejszy OST jaki słyszałem...niektóre kawałki jak np.Memories spowodowały takie dreszcze,że łooo ..wogóle spoko gierka(wiem pisze to z "lekkim"spóżnieniem tongue.gif )
helveg
kontynuacja SotC ?

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=1291

banana.gif
Tiglatpilesar
Zjadłem wszystkie owoce z ogrodu. Niestety życie i wytrzymałość zmniejsza się tylko do punktu początkowego, potem mimo jedzenia owoców nic się nie dzieje. Nie można więc zginąć na końcu. Skoczyłem potem ze spadochronem przez okrągły otwór w ogrodzie i zginąłem... Spróbuję jeszcze skoczyć normalnie, na zewnątrz świątyni...wątpię jednak, aby to coś dało.

Ok, ostatni kolos zabity po zjedzeniu owoców. Nic się nie stało, zakończenie identyczne. W SotC jedyne co mnie rozczarowało to ten sekret.
bamas
probowaliscie gdzies doleciec na ptaku?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.