Burgund
17 05 2007, 08:15
Ja nie latałem na ptakach. Jedynie nafaszerowałem jednego gołębia strzałami
Tiglatpilesar
17 05 2007, 11:07
Na ptakach nigdzie nie da się dolecieć. Próbowałem z orłami, gołębiami. Każdy po chwili opada z sił i ląduje (oczywiście na orle można dłuzej polatać). Jedyne miejsce, które pozostało mi do zbadania to to, gdzie znajduje się takie wielkie posępne drzewo. Dostał się ktoś do niego?
ja sie sporo meczylem zeby polatac na ptakach ale neistety nie da sie w zadne konkeretne miejsce doleciec (liczylem ze spadochron moze bedzie w tym pomagal ale nie ma roznicy)
w paru miejscach mozna zlapac ptaka stojac na kapliczce do sejovowania, wtedy mozna polatac troszke dluzej bo zaczynamy z wyzszego popziomu ;>
ale to i tak w sumie niewiele nistety.. a to strasznie fajny bajer
btw udalo sie komus złapac ptaka podczas walki z 1 kolosem? nad jego glowa lata cale stado i to bardzo blisko postaci (jak stoi na glowie) ale wydaje mi sie ze te ptaki sa jakby nietykalne .. chociaz probowalem tylko kilka razy , tak czy siak mi sie nie udalo zlapac zadnego , a moze bylo by cos fajnego bo bylby wysoki punkt startu
Burgund
17 05 2007, 12:53
CYTAT(Tiglatpilesar @ 17 05 2007, 12:07)

(...) Jedyne miejsce, które pozostało mi do zbadania to to, gdzie znajduje się takie wielkie posępne drzewo. Dostał się ktoś do niego?
Łatwo się tam dostac.
Drzewo to znajduje się nad południowym wejściem do jaskini z 10 kolosem.Samo drzewko robi wrażenie.
Jest ono niezbitym dowodem na to jak bardzo szczegółowo został wykonany świat SotC. Zadziwiające jest to, że takie elementy zostały wykonane tylko po to aby były. To tylko jeszcze mocniej buduje klimat w tym tytule.
A zauwazyliście jak zmienia się sam główny boharer w czasie gry?
Na samym początku czyściutki ale po walkach z kolejnymi kolosami Wanda staje się coraz bardziej brudny i posiniaczony. Po 15 kolosie kompletny flejtuch z niego:D
CYTAT(Tiglatpilesar @ 17 05 2007, 12:07)

Na ptakach nigdzie nie da się dolecieć. Próbowałem z orłami, gołębiami. Każdy po chwili opada z sił i ląduje (oczywiście na orle można dłuzej polatać). Jedyne miejsce, które pozostało mi do zbadania to to, gdzie znajduje się takie wielkie posępne drzewo. Dostał się ktoś do niego?
a na lokim? czy jak mu tam.
Tiglatpilesar
17 05 2007, 15:53
Nie wiem do końca kto to jest Loki. Widziałem kilka filmów na youtube i chyba chodzi o zwykłego ptaka, który przelatuje właśnie blisko tego drzewa. Niestety nie doleci się na nim do jakiegoś sekretu, ale można długo polatać, wysoko tam jest.
Burgund
Wiem, gdzie jest to drzewo;) Chodziło mi o to, czy da się wejść w miejsce, gdzie ono rośnie (przez chwilę zaświtała mi nawet myśl, ze może to ukryty 17. kolos i jak nacisnę kółko to odbędzie się walka:P)
Burgund
18 05 2007, 07:53
Nie szkodzi, że wiesz. Informacja może się przyda, bo ktoś inny z niej skorzysta

Co do takich lokacji, to jest ich dużo więcej. Pięknie wykonanych, stworzonych tylko po to aby się na chwilę zatrzymać i popatrzeć. Moje ulubione lokacje to skały na samym południowym krańcu, polana przed 10 i 14 kolosem i wodospad w jaskini na drodze do 8 kolosa.
Tiglatpilesar
18 05 2007, 12:36
Moje ulubione lokacje to wszystkie zniszczone i zapomniane miasta. Przede wszystkim to: kopuła od trzeciego kolosa, całe miasto od piątego kolosa, ruiny w miejscu gdzie pływa siódmy, miasto w którym jest czternasty, cały klimat i otoczenie przy ostatnim (nie wiem czemu, ale przypomina mi to wszystko jakieś azteckie bóstwo).
Ulubionym kolosem jest oczywiscie trzynasty. Wspaniała jest ta "walka". Jego mi też chyba najbardziej szkoda, on ma taki niewinny pyszczek...
Też tak mieliście, że po przejściu SOTC nie chciało wam się grać w żadną, inną grę?
Pytanko, bo nie mam czasu, zeby szukać...Gdzie jest ta miejscówka? (pole)
http://b4.hive.i365.pl/Secret-Garden-PL/do...ead-tree-02.jpgPolećcie mi jeszcze jakieś widoki : ) Pozdr
CYTAT(Kozera @ 21 05 2007, 15:56)

Też tak mieliście, że po przejściu SOTC nie chciało wam się grać w żadną, inną grę?
Pytanko, bo nie mam czasu, zeby szukać...Gdzie jest ta miejscówka? (pole)
http://b4.hive.i365.pl/Secret-Garden-PL/do...ead-tree-02.jpgPolećcie mi jeszcze jakieś widoki : ) Pozdr
kilka postow wczesniej byla opisywana ta miejscowka
Stary strzel mi w mordę, nie chce mi się szukać. Bynajmniej nie teraz.
Jeśli ktoś wie, niech napisze jeszcze raz ; )
W ogóle miał ktoś schemat z tym (w trakcie przechodzenia gry). Że gdy zabije 15 kolosa (i przyjdzie czas na 16) to na czole Agro pojawi się "punkt witalny" i trzeba będzie go zabić? Ja całą grę przekonany, że tak będzie. Jaki wy sobie scenariusz dopisywaliście?
Burgund
22 05 2007, 08:28
Człowieku!
Odpowiedź jest na tej stronie, w dodatku w moim poście dla ułatwienia.
Jeśli popatrzenie w górę strony jest dla Ciebie za trudne to jak ty dajesz radę grać?
Nie opieprzaj: pijanego, zmęczonego, zaspanego, zabieganego ; )
Myślałem, że będę musiał przeszukiwać cały topic. Bądź co bądź, dzięki ; )
Drodzy koledzy trzeba przyznac żę gra tryska klimatem i ja z NIECIERPLIWOŚCIĄ czekam na kontynuację tej gry chodź wiadomo iż zapewne niebędzie to sequel bo wiemy jak sie skonczyła przygoda wandy

No nic czekać na informacje ze stajni Sony
CYTAT(XM16E1 @ 22 05 2007, 15:53)

Drodzy koledzy trzeba przyznac żę gra tryska klimatem i ja z NIECIERPLIWOŚCIĄ czekam na kontynuację tej gry chodź wiadomo iż zapewne niebędzie to sequel bo wiemy jak sie skonczyła przygoda wandy

No nic czekać na informacje ze stajni Sony
no to zbieraj kase na ps3 i zagladnij do dzialu ps3.. sa tam juz jakies informacje/przecieki na temat 'kontynuacji'
Ciekawostka dotycząca znaczenia słowa Argo w mitologi
http://pl.wikipedia.org/wiki/Argo
rushman
25 05 2007, 02:05
CYTAT(XM16E1 @ 24 05 2007, 13:15)

O ile dobrze pamietam to dzielny rumak Wanadera zwał się Agro...

(a może źle pamiętam

)
CYTAT(rushman @ 25 05 2007, 03:05)

CYTAT(XM16E1 @ 24 05 2007, 13:15)

O ile dobrze pamietam to dzielny rumak Wanadera zwał się Agro...

(a może źle pamiętam

)
Coś ty! ...
Nie...chyba nie. Ej XM16E1 tak sobie to wpisał, żeby nie pasowało do tematu.
Koń nazywał się Kasztanek.
PESinter
29 05 2007, 21:13
Jaki system rozgrywki ma ICO? Warto po tą grę jeszcze sięgnąć?? Gram w Collosy i podoba mi się ten tytuł ale z tego co pamiętam to ICO ma elementy RPG za którymi niezbyt przepadam...poprawcie mnie jeśli się mylę.
CYTAT(PESinter @ 29 05 2007, 22:13)

Jaki system rozgrywki ma ICO? Warto po tą grę jeszcze sięgnąć?? Gram w Collosy i podoba mi się ten tytuł ale z tego co pamiętam to ICO ma elementy RPG za którymi niezbyt przepadam...poprawcie mnie jeśli się mylę.

Dopiero zaczynam swoją przygodę z ICO (na liczniku mam raptem godzinę) i nie ma tu żadnych elementów RPG (w znaczeniu statystyk/ exp/walk itp. bo w znaczeniu odgrywania roli jak najbardziej). Rozgrywka polega na rozwiązywaniu zagadek i pokonywaniu potworków, a wszystko po to, żeby przeprowadzić bezpiecznie pewną niewiastę.
rushman
30 05 2007, 00:21
CYTAT(Alfred @ 29 05 2007, 22:28)

CYTAT(PESinter @ 29 05 2007, 22:13)

Dopiero zaczynam swoją przygodę z ICO (na liczniku mam raptem godzinę) i nie ma tu żadnych elementów RPG (w znaczeniu statystyk/ exp/walk itp. bo w znaczeniu odgrywania roli jak najbardziej). Rozgrywka polega na rozwiązywaniu zagadek i pokonywaniu potworków, a wszystko po to, żeby przeprowadzić bezpiecznie pewną niewiastę.

Ico to raczej gatunek action-adventure. Wybitna "gra"

bede to powtarzac przy kadej okazji
Ale to przecie temat SotC

właśnie zacząłem ubijać kolosy po raz wtóry
Figurki
http://www.flickr.com/photos/panzerjedi/Miałem je sobie sprowadzic (komplet 300zł) ale wiedze ze troche słabo wykonane
Olafelum delfin Um
30 05 2007, 17:41
Wiadomo cos o 2 czesci,lub o jakiejs innej grze ktora tworza ci sami ludzie?
k%^&, walczylem wlasnie z 8 kolosem ktory po przygnieceniu mnie wepchnal mnie pod ziemie

(glitch jakis) i po kilku sekundach umarlem

a juz prawie go zabilem ;(
CYTAT(Siwy_ @ 17 08 2007, 21:17)

k%^&, walczylem wlasnie z 8 kolosem ktory po przygnieceniu mnie wepchnal mnie pod ziemie

(glitch jakis) i po kilku sekundach umarlem

a juz prawie go zabilem ;(
Hehe

Life is brutal
Yanckes
21 08 2007, 15:13
Panowie sa jakies bonus po przejsc gry na hardzie? bo chcialem sobie przejsc ja jeszcze raz ale widze ze nic sie nie zmnienia poza słabymi punktami colosów:P
CYTAT(Yanckes @ 21 08 2007, 16:13)

Panowie sa jakies bonus po przejsc gry na hardzie? bo chcialem sobie przejsc ja jeszcze raz ale widze ze nic sie nie zmnienia poza słabymi punktami colosów:P
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/code/924364.html

jak napisal Cotai mozna w hard time attack odblokowac pare ciekawych itemow, ale w sumie nic nadzywczajnego ;p
ale mimo to warto pograc, bo na hardzie gra jest poprostu ciekawsza, dzieki temu ze jest wiecej punktow witalnych i trzeba troche pokombinowac

jesli nie masz wielkiej chcicy to odczekaj pare tygodni i wroci ochota zeby znowu pograc, bo to dobra gierka
Yanckes
24 08 2007, 13:21
CYTAT(Yano @ 21 08 2007, 21:05)

jak napisal Cotai mozna w hard time attack odblokowac pare ciekawych itemow, ale w sumie nic nadzywczajnego ;p
ale mimo to warto pograc, bo na hardzie gra jest poprostu ciekawsza, dzieki temu ze jest wiecej punktow witalnych i trzeba troche pokombinowac

jesli nie masz wielkiej chcicy to odczekaj pare tygodni i wroci ochota zeby znowu pograc, bo to dobra gierka

Wiem wiem....ze wraca ochota na ta gre i nie trzeba nic dodawac
Poza tym chyba bardziej od gameplay'u podoba mi sie muzyka(!@#$%^&*)jest królewsko Boska:D pozdro
P.s moze ma ktos do sprzedanie ICO bo jeszcze nie grałem w niego:P piszcie na PM
CYTAT(Yanckes @ 24 08 2007, 14:21)

Poza tym chyba bardziej od gameplay'u podoba mi sie muzyka(!@#$%^&*)jest królewsko Boska:D pozdro
Shadow Of The Colossus - Eminence Orchestra
http://pl.youtube.com/watch?v=x-g1ncoKihw&...ted&search=
Yanckes
12 09 2007, 11:48
CYTAT(YETI @ 7 09 2007, 09:44)

CYTAT(Yanckes @ 24 08 2007, 14:21)

Shadow Of The Colossus - Eminence Orchestra
http://pl.youtube.com/watch?v=x-g1ncoKihw&...ted&search= 
Zabiłes mnie tym!!!!!!nawet nie potrafie sobie wyobrazic ze moglbym odmowic takie przyjemnosci jak zobaczenie takiego koncertu:)))))
CYTAT(YETI @ 7 09 2007, 11:44)

CYTAT(Yanckes @ 12 09 2007, 12:48)

Zabiłes mnie tym!!!!!!nawet nie potrafie sobie wyobrazic ze moglbym odmowic takie przyjemnosci jak zobaczenie takiego koncertu:)))))
Mi bardziej podoba się ta muzyczka
**Secrets****Requiem**No tutaj
~~Garden Climb~~... to ja nie byłam
Tiglatpilesar
12 09 2007, 19:19
Według mnie nie opłaca się tam włazić. Chyba jeden z najgorszych sekretów w grach, rozczarowanie. Nie ma tam nic poza owocami zmniejszającymi życie i wytrzymałość i mostem z początku, przez który idzie się 15 minut by odkryć, ze nic na końcu nie ma. Zjadłem raz wszystkie owoce, moje statystyki wróciły do stanu początkowego. Zabiłem ostatniego kolosa. Niestety nic nowego nie odkryłem.
Kornolio
12 09 2007, 20:02
To ja cholera gram od początku i mówisz że taka? lipa...eeech...szkoda, ale tak czy inaczej znowu mnie ta gra wciągnęła ;p
Burgund
13 09 2007, 08:55
Lipa czy nie ale satysfakcja, że się tam dostałem była ogromna. Pozatym tylko dzięki temu ogrodowi dasz radę ujrzeć trochę inne zakończenie.
dawdi17
13 09 2007, 17:13
Da ktoś sposób na 16 kolosa? Chodzi mi głównie o unikanie tych promieni... za każdym razem mnie trafia...
Burgund
13 09 2007, 17:48
Czytaj:
podbiegasz po schodach do pierwszego murka na przeciwko. potem rozejrzyj się a zobaczysz tunel. Wskakujesz do niego i wychodzisz bliżej kolosa. Potem znowu wzdłuż murków, a dalej sobie poradzisz.
Tiglatpilesar
13 09 2007, 18:37
Burgund, trochę inne zakończenie? Co masz na myśli. Przeszedłem tę grę ponad 10 razy 6 na normal, 5 na hard i nie było innego zakończenia.
Burgund
14 09 2007, 07:31
Spoiler:
kiedy dostaniesz się do Secret Garden (koniecznie po zabiciu 15 kolosa), zjedz wszystkie owoce. Statsy będziesz miał jak najmniejsze. Teraz za pomocą peleryny zdobytej w timetrial (na hardzie) zejdź na dół. Dostań się do ostatniego kolosa i zabij go. Później, gdy będziesz grał jako czarny kolos daj się zabić strażnikom. Obejrzysz troszkę inną scenkę.
nie jest to pełnoprawne nowe zakończenie, a jedynie urozmaicenie, godne uwagi.
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 12 09 2007, 19:09)

NICE
Tiglatpilesar
14 09 2007, 12:21
Burgund zrobiłem tak, strażnicy mnie nie zabili. Nie było żadnej nowej scenki. Skąd to info?
Wszystko wygląda tak. Nie wolno jeść owoców, trzeba łapać jaszczurki (żeby po zjedzeniu owoców mieć mało życia). Dostajemy się na górę, zjadamy owoce (w pewnym momencie jedząc kolejny życie i wytrzymałość już się nie zmniejsza). Idziemy do ostatniego kolosa. Zabijamy go. JEDNAK podczas ostatniej walki zołnierze zabierają mniej życia niż kiedy ma się go wiecej. Nigdy nie zejdzie ono niżej niż połowa.
Czy ja coś źle robię?
o ile wiem to wersje ntsc i pal maja kilka roznic miedzy soba np sposob wchodzenia do SG czy wskaźnik zycia/staminy.. moze zakonczenia tez sie to tyczy.
Tiglatpilesar
14 09 2007, 19:19
W każdym razie w wersji PAL nie ma tego zakończenia. Wątpię, zeby było w wersji ntsc, czytałem na różnych forach i tam też nikt nie znalazł. Sam rzekomy sposób jest opisany na kilku stronach z czitami, jednak to najczęściej piszą użytkownicy.
No ale czekam na jakieś informacje, screen, może filmik
Tiglatpilesar
14 09 2007, 21:42
Fanowskie zakończenie niezłe

Trochę szkoda, że PAL nie dostało arbuza czy tam innego banana.
Powiedzcie mi czy w każdej wersji SOTC, bywają małe błędy graficzne?
Np. jadę na moim koniku i skała znajdująca się obok, nagle zmenia nieco kształt, albo światło padające na skałę:nagle, nienaturalnie przestaje świecić itp itd na minimalnie (prawie niezauważalnie) skaczącym fremacie kończąc.
Czy to może wina tego, że mam płytę z grą "taką jaką mam"? (ekhm...)
CYTAT(Kozera @ 15 09 2007, 09:43)

Powiedzcie mi czy w każdej wersji SOTC, bywają małe błędy graficzne?
Np. jadę na moim koniku i skała znajdująca się obok, nagle zmenia nieco kształt, albo światło padające na skałę:nagle, nienaturalnie przestaje świecić itp itd na minimalnie (prawie niezauważalnie) skaczącym fremacie kończąc.
Czy to może wina tego, że mam płytę z grą "taką jaką mam"? (ekhm...)
no wiesz... ps2 to nie jest super mocny sprzet i zeby wyswietlic tak ogromne obszary w tej grze programisci musieli zrobic kilka uproszczen graficznych vide pop-up czy skalowanie rozdzielczosci obiektow w miare zblizania sie do nich... i w wiekszosci przypadkow to nie sa bledy graficzne tylko konieczne rozwiazania programistyczne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.