ja mam pytanie ktore ogonki dodaja wytrzymalosci... wszystkie czy tylko biale ??
Tylko białe (charakterystyczny dźwięk jak takowy zjesz - przy zjedzeniu czarnego nie ma żadnego dźwięku).
Szkoda ze taka krotka ta gierka

Sa jakies bonusy jak sie drugi raz gra ?
Aha, ten glowny bohater to chlopak czy dziewczyna ? Bo Wanda to tak jakos zensko brzmi...
bonusy są po przejściu gry za którymś tam razem(nie wiem dokladnie)
wiadomo że chłopak, która dziewczyna dla miłości do innej zabijała by kolosów?

:P
Yh... 15 kolosów na hardzie za mną (15-ty dość frustrujący). Gram pierwszy raz (na Normalu bracik przeszedł - ja poczekałem na harda). 10:18 na liczniku z tego gdzieś 45 min. przez to, że mi się konsoli nie chciało wyłączać, a robiłem cośna kompie

Ogólnie giera wymiata i piszę to po raz kolejny... po prostu cudo.
Na jutro zostawiam sobie ostatniego kolosa, zakończenie, którego jeszcze nie widziałem, no i hard time attack, bo zaraz na nockę w Pro Evo spadam
CheeseOfTheDay
30 10 2005, 23:02
Heh, no ja już kończę na hardzie, jestem przed 14 kolosem.
Na razie zabiła mnie walka z 13 kolosem. Tym bardziej że mamy niezłe pole akcji, jest widowiskowo, po prostu pięknie. Już sama faza walki przed wskoczeniem na niego jest piękna.
Ale męczyłem się nieźle przy 4 kolosach. Do 4 szukałem wejścia w paśmie gór przez 20 minut, na kolosie 8 zginąłem przed samym jego wykończeniem (zabiły mnie gazy). Z kolosem 9 męczyłem się prawie godzinę (same 20 minut by nakierować go na gejzer). Na dziesiątce nie wiedziałem o co biega, a jak się skumałem ginąłem seryjnie (później dowiedziałem się o działaniu L1 i poszło za pierwszym razem).
Poza tym było dość łatwo i przyjemnie

.
Może ktoś o tym nie wiedzieć, więc mówię. Z każdym kolosem można walczyć ile się chce. Wystarczy podejść do jego szczątków (są ponaznaczane na niebie świetlistymi filarami) i się pomodlić. Eh, retrospekcje
Scorpion
30 10 2005, 23:20
A ja właśnie skończyłem 13 kolosa na normalu, i musze powiedzieć, że to najlepsza walka z bossem w grze konsolowej jaką widziałem. Na początku świetny motyw z koniem (jak w westernie), a póżniej utrzymywanie się na powierzchni kolosa, który cały czas robi beczki i się przechyla z genialną muzyką w tle, po prostu 100% miodu.
wąż był genialny, sposob odkrylem przez przypadek, teraz jestm przy 11 i jakis takis maly (pipi) jest z niego

dotychczas najmniej spodobala mi sie jaszczurka, ogolnie nie podobaja mi sie te kolsoy szybkie i male, lepsze sa giganty
Muzyka w tej grze jest niesamowita!!!!Zabiła mnie.....
Gdzie można znaleźć te białe ogonki?, bo jakoś jeszcze się nie spotkałem...
Scorpion
31 10 2005, 11:57
Żeby znależć jaszczurkę z białym ogonem musisz znaleźć świątynie gdzie można się sejwować. Gdy zobaczysz jaszczurke strzel w nią z łuku a potem podejdź do niej i naciśnij R1 by zwiększyć swój pasek staminy.
BTW, Wie ktoś jak rozwalić 14 kolosa? Próbowałem wszystkiego na tego cholernego lwa.
www.gamesfaq.com tam masz rozwiazania
No i gierka pękła... w sumie prawie 12 h na liczniku. Szkoda, że tak mało pomimo, że się delektowałem (szukanie jaszczurek, owoców, zwiedzanie itd.).
Cóż mogę rzec. O tej grze można pisać i pisać, a ja ograniczę się do jednego - cudowna.
Ale mam pytanie, które się tutaj już przewijało niejednokrotnie... są inne zakończenia? (
np. można powstrzymać jeźdźców na koniach przed opuszczeniem świątyni? Albo przeciwstawić się wciągającemu wiatrowi?)
14 kolos? Dlaczego Ci on lwa przypomina?

Dla mnie to raczej jakiś dzik. Dam Ci podpowiedź: wskocz na przewróconą kolumnę, a potem na taką kamienną półkę... myślę, że dalej sobie poradzisz.
Scorpion
31 10 2005, 14:28
Dzięki udało mi się go pokonać. Z tego co słyszałem jest tylko jedno zakończenie

. Po za tym 15 kolos jest wkurzająco trudny! Wiem jak go rozwalić, ale na jego łbie nie mogę naładować ciosu

.
QUOTE(Scorpion @ 31 10 2005, 13:28)

Dzięki udało mi się go pokonać. Z tego co słyszałem jest tylko jedno zakończenie

. Po za tym 15 kolos jest wkurzająco trudny! Wiem jak go rozwalić, ale na jego łbie nie mogę naładować ciosu

.
Łeb to nic... chcąc jakimś cudem znaleźć się blisko jego trzeciego słabego punktu spadałem z niego i musiałem ponownie wspinać się na górę chyba z 5-6 razy.
QUOTE(Mathiu @ 31 10 2005, 14:31)

QUOTE(Scorpion @ 31 10 2005, 13:28)

.
Łeb to nic... chcąc jakimś cudem znaleźć się blisko jego trzeciego słabego punktu spadałem z niego i musiałem ponownie wspinać się na górę chyba z 5-6 razy.
Wystarczy poczekac az walnie reka w ziemie i wtedy spokojnie wejsc
Scorpion
31 10 2005, 15:17
Właśnie znalazłem zaje***ty filmik na gamefaqs, musicie to zobaczyć
-Filmik-
CheeseOfTheDay
31 10 2005, 15:34
Dobre, dobre. Przyda się na time attack
Ale mam pytanie, które się tutaj już przewijało niejednokrotnie... są inne zakończenia? (np. można powstrzymać jeźdźców na koniach przed opuszczeniem świątyni? Albo przeciwstawić się wciągającemu wiatrowi?)
dzięki wielkie zaznaczaj spojelry do jasnej ciasnej nie psuj innym niespodzianki

EDIT
thx
iwo_kupa
31 10 2005, 17:01
Ja nie jestem w teamcie zbytnio... i nie wie mo cochodzi z tymi jaszczurkami... (za duzo tych postow

) a i do czego sluza te male "switynie"
w ktorych swieca sie drzwi ??
Scorpion
31 10 2005, 17:13
W tych "małych świątyniach" możesz się sejwować. A ogony jaszczurek dodają ci staminy.
Gacek44
31 10 2005, 18:52
Wlazłem za świątynie!! I nic. Spodziewałem się bonusowego kolosa czy coś a tam nic. Choć widoczki są piękne, i bardzo dłuuuuuga droga przez most na końcu którego i tak nie da się przejść przez przez szczeline w skale bo za mocno wieje

W Ogrodzie jest tak jakby jeszcze jedna droga ale nie mogę tam doskoczyć (za wysoko) no ale pokonałem dopiero 1 kolosa przy drugim przechodzeniu gry. może puźniej coś tam będzie.
Ale i tak polecam próbę wejścia na świątynie choćby po to aby się sprawdzć. (staminy starcza na styk)
A co do jaszczurek to zeżarłem może z 15.
10 kolos mnie denerwuje zna ktos sposób tylko niegadajcie mi o gamefaqs nie kazdy zna dobrze angielski..........
QUOTE(Pavlis @ 31 10 2005, 18:32)

10 kolos mnie denerwuje zna ktos sposób tylko niegadajcie mi o gamefaqs nie kazdy zna dobrze angielski..........

Uciekasz na koniu, a on Cię goni. Strzelasz w oko i uciekasz dalej, aż nie walnie w ścianę
dzieki cieżko bedzie bo trudno sie strzela z konia................
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czemu? Dlaczego?
[spoiler tag]
Agro zginał [/spoiler tag]
(pipi) nie gram w to wiecej, najpier niewinne kolosy teraz to
Pokonanie tego 10-tego kolosa graniczy z cudem.......
eeee....łatwy był
gre skonczylem dzis w nocy
szok
9+/10
i kto mowił, ze to nie ma nic wspolnego z ico?
xD
Niieee....już jestem zdesperowany

jak ja mam sie do tego 10 kolossa zabrać??/.........
on jest banalny, rozpedz konia on bedzie sam przy scianie skrecal, potem chwyc za luk i odwroc sie do tylu jak waz sie podniesie strzelaj i zeskoc z konia, potem bedzie latwo
MaxVarEmreis
1 11 2005, 17:26
QUOTE(Pavlis @ 1 11 2005, 14:23)

Niieee....już jestem zdesperowany

jak ja mam sie do tego 10 kolossa zabrać??/.........
Przecierz on jest taki prosty. Jedz na koniu blisko sciany, naciskaj tylko X, zadnych kierunków to sam Ci bedzie skręcał, gdy przeciwnik będzie za Twoimi plecami, wyciagnij luk i się odwróć ( nie musisz naciskac juz X, koń sam będzie biegł), strzel mu w oko, powinien przywalić w ściane, wtedy podjedz do niego na koniu i zeskocz. Zosteje Ci tylko wdrapanie się na niego i dzgnięcie go. Rób to tylko blisko ściany a nie powino być trudno.
CheeseOfTheDay
1 11 2005, 17:29
No i trzymaj cały czas L1 co by wiedzieć gdzie dokładnie znajduje się kolos.
MaxVarEmreis
1 11 2005, 18:31
QUOTE(Liberty666 @ 1 11 2005, 15:29)

No i trzymaj cały czas L1 co by wiedzieć gdzie dokładnie znajduje się kolos.
Z napiętym łukiem nawet nie trzeba trzymać L1, po za tym przeciwnik praktycznie zawsze podaża za nami.
Potrzebuję małej pomocy, a dokładniej, sposobu na ósmego colossa...
Scorpion
1 11 2005, 21:43
wejdż na 2 piętro koloseum i naparzaj w niego strzałami. Gdy zacznie włazić na ścianę, szybko biegnij w bok tak daleko aż dostaniesz czystą pozycje na strzał w jego łapy. Strzel mu w górne łapy to spadnie i spokojnie będziesz mógł wleżć mu na rzuch i dźgnąć go pare razy. Następnie czynność powtórz.
A ja właśnie doszedłem do 16 kolosa - wygląda zaczepiście!
Ja mam problem z 9 kolosem, to ten co wyglada jak wielki zółw. Wiem ze trzeba go naprowadzic na gejzery, nie wiem co potem. Pomozcie
Scorpion
1 11 2005, 21:57
Po tym jak wlezie na gejzer strzelaj mu w nogi (ma słabe punkty w tym samym miejscu co 2 kolos) wtedy się przewali, a ty musisz mu wejść na skorupę, potem na głowe i dźgnąć go pare razy.
Kto z was był już na świątyni? Bo mam problem, po przejściu przez "secret garden" obok wodospadu istnieje jakby droga dalej (jakieś schody i takie tam) ale za nic nie mogę tam doskoczyć. Skrzynki w pobliżu są za niskie

a może właśnie tam jest (o ile jest) ukryty kolos? Tak czy siak i tak chce się tam dostać. Już 3 dni próbuje ale nie mam juz pomysłów. Help me!!!
wie ktoś jak pokonać 12 kolosa? to ten wielki zółw w wodzie

.
QUOTE(Bartekk @ 3 11 2005, 21:59)

wie ktoś jak pokonać 12 kolosa? to ten wielki zółw w wodzie

.
wskocz/wdrap sie po ogonie na niego, dojdź to głowy i mieczem uderzaj w jego "zęby" na czubku głowy, sterujesz nim jak samochodem przód, lewo prawo
"dojedź" nim do ruiny na wodzie, takiego okragłego czegoś, z jego głowy zeskocz na dach tej budowli, zwab potem kolosa strzałami, podejdzie i bedzie próbował wejśc na dach, dwie przednie łapy postawi na konstrukcji, wtedy bedziesz mógł skoczyć mu na brzuch i dalej wiesz już chyba co robić, po paru próbach zabijesz gobtw dałem koledze grę przedwczoraj, dziś sie pytam jak tam, a on, że ma 7h na liczniku i wyłączył grę po 10 kolosie... grając w taki sposób serio SOTC może wydawać się krótkie, ja gram już np. drugi tydzień

jeszcze ostatnie wielkie bydle i koniec
monotonna jest gra, 16 kolosów...no 17...bez zagadek..hhhmmmm....ico był lepszy imo
co nie zmienia faktu, ze mamy gre na 9 z najlepszym OST roku
evilcrusader
4 11 2005, 01:43
ej no wlasnie jest teb 17 collos czy nie ??
bo nie chce mis sie na daromo hard time atack przechodzic ...
il capitano
4 11 2005, 13:11
A ja Wam zazdroszczę grającym na Ps2 w Ico 2 bo jedynka była dla mnie czymś więcej niż tylko "grą". Do tej chwili jest to dla mnie naj gra na czarnulę jaką mogłem przeżyć.
CheeseOfTheDay
4 11 2005, 14:22
Ok kto przeszedł time attack na hardzie? Mam problem z trzecim kolosem. Ma ktoś na niego jakiś szybki sposób?
CheeseOfTheDay
4 11 2005, 21:43
Nie jestem pewien czy to coś ci da, ale pomaszuj przyciski żeby koleś wstał trochę szybciej. Powinno być lepiej.
Co do time attack to na hardzie to jest to jedne wielkie pokazanie fucka graczom, od autorów

, chcecie zobaczyć 17-ego kolosa? Życzę wam powodzenia :[. Pierwszych dwóch jest prostych, ale już trzeci to mnie mocno wpienił, chyba sobie odpuszczę

.
I jeszcze przedmioty które zdobywasz nie działają na time attack, co za &$%@%*#
sposob na 3: beigasz po arenie, staraj sie trzymac niedaleko betonowego kregu... jesli ebdziesz w odpowiedniej odleglosci kolo wezmie zamach i uderzy w beton.....wiecej nei podpowiadam bo mi sie nie chce
CheeseOfTheDay
4 11 2005, 23:07
To jeszcze mi napisz jak zmieścić się w czasie 5 minut, na hardzie, ze staminą cienką jak sik pająka
tak z innej beczki... Wiecie (odkryłem to przy 14 kolosie)
że można złapać ptaka za nogi... i troche podleciec trzykając go za nogi
najlepiej to opatentować z ptaszkami koło ołtarza z tą yyy... no... jego laską?

a tak wogule to jest jedna z najlepszych gier na ps2!!! bez KITU
CheeseOfTheDay
5 11 2005, 00:12
Heh o tym też się dowiedziałem nie dawno. Podczas galopu często orzeł obniża swój lot i można się go uczepić. Szkoda tylko że nie da się nim za bardzo latać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.