Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
evilcrusader
hmm 3 collos na hardzie a prubowales sposobem z filmiku ktory kots azmiescil 2-3 strony wszesniej
CheeseOfTheDay
QUOTE(evilcrusader @ 5 11 2005, 01:42) *

hmm 3 collos na hardzie a prubowales sposobem z filmiku ktory kots azmiescil 2-3 strony wszesniej

Próbowałem, ale ciężko wyczuć moment. Najgorsza to stamina przy zejściu a jego ramię. Ciągle nim wierzga i czasami da rady uderzyć więcej niż 2 razy i się spada.
Tomita
jest w tej grze ten 17 colos czy to bujda byla?
Ozzy
Własnie jestem na drugiej dłoni ostatniego Kolosa i nie wiem co zrobic, ciagle obraca ta reka i nie mam czasy zeby ja zregenerowac, pomozcie!!!
Ryhol
Chyba bujda bo na gamefaqs nic o tym nie pisza confused.gif

Sposob na ostatniego kolosa:

Wbijasz miecz w druga reke wtedy on przestaje nia wierzgac i nastepnie strzelasz mu w ramie z luku.
Gacek44
Kto był już na zamku??
Jak wdrapać się do schodów przy fontannie na górze zamku.
Ja już nie mam pomysłów. Help..
Trzcina
Takei glupie pytanie... wlaczylem na chwile te gre, tak zeby sprawdzic jak wyglada i... jeszcze chyba nigdy nie mialem tak ze chodzilem przez 10 minut i nie wydarzylo sie kompletnie nic. troche mnei to nurtuje... czy ktos moglby mi powiedziec co trzeba zrobic na samym poczatku? Czy trzeba gdzies pojechac na koniu? Czy trzeba obudzic te panne co spi, czy moze cos jeszcze innego?

To moze wydawac sie glupie, ale nie mam czasu na to zeby siadac specjalnie nad ym a nie chce mi sie na gamefaqs zagladac bo moglbym sie dowiedziec troche za duzo. tongue.gif
Mikes
z tego co wyczytałem(nawet na tym forum i w tym temacie!! biggrin.gif) musisz unieść miecz i oni ci pokaże gdzie jest koloss i tam jedziesz na komiu i wlaczysz z pierwszym faciem biggrin.gif
evilcrusader
Takei glupie pytanie... wlaczylem na chwile te gre, tak zeby sprawdzic jak wyglada i... jeszcze chyba nigdy nie mialem tak ze chodzilem przez 10 minut i nie wydarzylo sie kompletnie nic. troche mnei to nurtuje... czy ktos moglby mi powiedziec co trzeba zrobic na samym poczatku? Czy trzeba gdzies pojechac na koniu? Czy trzeba obudzic te panne co spi, czy moze cos jeszcze innego?

To moze wydawac sie glupie, ale nie mam czasu na to zeby siadac specjalnie nad ym a nie chce mi sie na gamefaqs zagladac bo moglbym sie dowiedziec troche za duzo.

eeeeee jaja sobie robisz ?
Stachu
QUOTE(Trzcina @ 6 11 2005, 01:06) *

To moze wydawac sie glupie, ale nie mam czasu na to zeby siadac specjalnie nad ym a nie chce mi sie na gamefaqs zagladac bo moglbym sie dowiedziec troche za duzo. tongue.gif

unies mecz i idz za promieniem swiatła

laska budzi sie na samym koncu
Ozzy
Gierke przeszedlem wczoraj, zajelo mi to 9 godz, troche krotko bo naprawde wciaga, ma unikatowy klimat. Polecam kazdemu posiadaczowi PS2
wilan18
czy wie ktoś czy są inne zakończenia gry ??
palo
QUOTE(Ryhol @ 5 11 2005, 18:33) *

Wbijasz miecz w druga reke wtedy on przestaje nia wierzgac i nastepnie strzelasz mu w ramie z luku.

wykorzystam twój sposób, bo katuje go tego 16 kolosa już 3 dzień i nic tylko się denerwuje coraz bardziej smile.gif
Mikes
Scorpion
^LOL

Widziałem to już wcześniej, ale i tak jest dobre.
Ryhol
QUOTE(palo @ 6 11 2005, 21:50) *

QUOTE(Ryhol @ 5 11 2005, 18:33) *

wykorzystam twój sposób, bo katuje go tego 16 kolosa już 3 dzień i nic tylko się denerwuje coraz bardziej smile.gif

Odkrylem to calkiem przypadkowo. Po godzinie zmagan z nim mialem juz dosc i sie wkurzylem, to co se przynajmniej potne dziada (: a tu taki lol (:
Takee
Hm,a ja dopiero teraz dowiedzialam sie o tych jeszczurach z bialymi ogonami....No szkoda ale w sumie jestem dopiero na 9 kolosie wiec jeszce moze "pokorzystam".Mimo wszystko (np.mimo mojej wrodzonej nerwicy tongue.gif )jeszcze nie przyprawila mnie ta gra o klasyczna frustracje(co jest dziwne bo nie pamietam co mnie nie wykanczalo psychicznie) przy SotC jestem dziwnie uspokojona.Ale widze ze to do czasu tongue.gif

No i ogolnie jestem zachwycona!!
RosTo
ICO powróci na rynek w 2006 roku!!! SCEE pod naciskiem fanów zdecydowało o ponownym wydaniu tego kultowego tytułu. Koniec z kosmicznymi cenami na aukcjach good.gif
Źródło: Gamesindustry.biz
palo
Ryhol, twój sposób jest świetny, dzięki temu szybko go pokonałem! dzięki, bo juz nie miałem nerwów do tego dziada smile.gif
Mikes
Kto ma problemy z przejściem:
http://www.us.playstation.com/games.aspx?id=SCUS-97472
tam klikamy na GAME GUIDE i mamy opis przejścia każdego kolossa i wskazówki(po ang.)
ShtaS
gra rozmontowana, zakonczenie powala, lubie takie interaktywne sceny, w ktorych mzoemy brac udzial (vide MGS3). Mam jedno pytanie. Czy ta komanata z dlugimi kreconymi schodami do gory, to nie tam sama w ktorej zaycznala sie akcja ICO (w to gralem jedyni 30 minut u kumpla, ale musze nadrobic smile.gif). ??
saxxons
Witam.
Jak zabić pierwszego kolosa? Walcze z nim walcze a zabic nie moge.
Zwracam jego uwage strzałem z łuku. on sie odwraca i co dalej? Cos z tym swiecącym mieczem? czy jak? pomocy!! PROSZE
Mikes
lol
ppczytaj temat.. nie dwano o tym bylo(właściwie cały czas jest biggrin.gif)
Scorpion
wejdż mu na nogę i dźgnij go w ścięgno. Dalej będziesz wiedział co robić.
Ozzy
jak ty nie wiesz jak rozwalic 1 kolosa to lepiej odstaw ta gre, bo przy 4 chyba wyrzucisz konsole przez okno tongue.gif
saxxons
wlasnie zabilem 3 - czas gry to 2h 10min ;D Wiec raczej kiepsko wink.gif Ale gra wymiata
Furbik
Na wstepie napisze ze gra wymaiata pod kazdym aspektekem (tylko nie grafiki sad.gif). Jeszcze calej nie przeszedlem ale zrobila na mnie ogromne wrazenie. przy okazji mam pytanko, jak sie zabrac za 9 kolosa (tego w piasku) bo nie moge nic wymyslec
Gacek44
Było już o tym na forum. Zobacz ileśtam postów wcześniej.
Zanim spytasz, sprawdz.

SMWOZŁ smile.gif
taki jest na niego sposób pisząc skrótem laugh.gif
Sizzzu
kolos skonczony sad.gif szkoda
evilcrusader
wiem jak walczyc z 17 colossem !!!

a wiec trzeba raz zkonczyc gre normalnie
raz na hard
pozniej newgame + na hardzie i zrobic wszytkie time atack i zkonczyc gre jeszcze raz new game splus i tu prze zabiciem ostatniego colossa trza udac sie do ogrodu wtedy przescie gdzie wieje wiatr jest oblokowane i collosie czeka !!!!! nie znalazlem jeszcze na niego sposobu.
Mikes
czyli ile trzeba razy przejść grę?
4?
evilcrusader
no napisalem przecie biggrin.gif 4 razy coloss wyglada przekozacko i niestety jednym uderzniewm zabija ..... wlasnie ide sie niego brac
Hela
"You do not need to beat the game 4 times to reach the secret garden."
Mikes
to jak to w końcu jest huh.gif
ile razy trzeb ato przejść żeby wlaczyć z #17?
evilcrusader
ok no i ?????? czy ja pisze jak sie dostac do ogrodu czy jak walczyz z 17 colossem ? ????
Gacek44
Jakoś nie chce mi się wierzyć w istnienie tego 17 kolosa. Ale jeśli jest to muszę to zobaczyć choć nie chce mi się przechodzić jeszcze raz tej gry. Evilcrusader - jeśli to prawda to zrób jakąś fotke tego kolosa, albo wyślij mi swojego savea z gry.
iwo_kupa
jak pokonac #15 ?
CheeseOfTheDay
Hmm evil a w ile rozwaliłeś trzeciego kolosa w hard time attack?
rock lee
oby gra okazała sie chiciorem jak pierwsza częsc
YETI
QUOTE(rock lee @ 12 11 2005, 13:14) *

oby gra okazała sie chiciorem jak pierwsza częsc

blink.gif ?
czekus
jak "znajdować kolosów" ??? bo jestem po 5 kolosie i nadal nie umiem - jade na wyczucie ;-) szukam i znajduję , ale jak/skąd wiedzeić gdzie oni są ???
Scorpion
Podnosisz do góry miecz i patrzysz gdzie światło najbardziej się kumuluje.

P.S Gdzie jest 17 kolos? Przeszedłem wszystkie 4 tryby, wszedłem na świątynie i dalej nic tam nie ma (poza owocami sad.gif )
ShtaS
a probowales pojsc tym mostem co sie na koniec gry wali ? tam na koncu jest wneka prze ktora amsz przejsc smile.gif btw podeslalbys mi save ?
evilcrusader
hmm ??? nie wiem zkoczyles caly time atack na hardzie ?i pozniej jeszcze raz gre ?
Scorpion
Nie, skończyłem Normal potem NTA, potem Hard a na końcu HTA. Nie mów mi, że muszę przejść Normal i Hard jeszcze raz z itemami icon_evil.gif .

P.S ShtaS - sorry, nie daje save'ów.
evilcrusader
hmm sory ale time atacka na hardzie(pozion trudnosci)musisz zkonczyc
Scorpion
Przecież mówie, że skończyłem tongue.gif .

P.S jak wygląda ten kolos?
evilcrusader
tak bo chyba zle cos napisalem

koczysz gre raz (opblokowujesz hard mod)

new gama +plus caly time atack normal i hard

new game (hard) konczysz

newgame+ konczys caly time atack

new game ++ konczysz gre prze zabiciem 16 collosa mozesz walczyc z 17 ....
Miłosz
Mam pytanie odnośnie 11 kolosa. Kiedy on już spadnie z tej skarpy, to czy muszę na niego skoczyć i od razu wbić mu miecz w vitality point (wiecie uderzenie z powietrza), czy najpierw muszę się go złapać i dopiero wbić miecz? Bo jeśli ta druga opcja, to nie wiem jak to zrobić, ten kolos zbyt szybko się budzi i zaczyna szarżować.

EDIT:

Pytanie już nieaktualne, pokonałem go biggrin.gif
Dervil
Gra jest cudowna,cudowna,cudowna no, ale to już wiadomo biggrin.gif
Dlatego mam coś dla was i podkreslam nie jest to nic co było by chodz w 1% nielegalne.
Mowa tu o nie oficjalnym Soundtracku, który został przeze mnie zrobiony i ładnie wydany smile.gif
Gorąco polecam !!!
UWAGA !
Jest nie pełny i nie jest w przepieknej jakości, ale dla prawdziwego fana dobre i to biggrin.gif

SOC O.S.T
Prosze o komentarze (byle nie tutaj... [sentinel]) smile.gif

PS. Wie ktoś co po za o wiele ładniejszymi kolorkami przyniesie ze sobą ver. PAL ? Jakies dodatki, poprawki.. ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.