Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Dj Moja Stara
A propos bonusów to znalazłem cos takiego na stronie playstation.com (wersja australijska) piszą:

SHADOW OF THE COLOSSUS comes packed with exclusive content, including a 'Making Of' video, a trailer for ICO and unseen ICO footage

A tu w wersji kolekcjonerskiej
Special packaging for collectors, similar to ICO - including a special artwork

Warto czekać
dr_hakenbusz
Witam. Właśnie skończyłem Shadow of Colossus. Ehh, to zakończenie..... i siedemnasty kolos......... Ale nie o tym chciałem. Jak zrobić Tima Attack? Włączyłem New Game, podeszłem do idola, naciskam O i nic. Coś robię nie tak, ale nie chce mi się chwilowo ganiać i szukać, zwłaszcza po tym zakończeniu....

Nigdy za to nie grałem w ICO. Z tego co tu czytam, chyba warto. Może ktoś mnie oświeci.

Pozdro
Yano
dr_hakenbusz: jeszcze nie gralem sam tongue.gif ale w poradniku pe napisali ze po przejsciu odpala sie gre z sejva i wtedy wlasnie O przy posągu i dziala tongue.gif (moze nie odpaliles gry z tego ostaniego sejva? ) a jesli zrobiles co trzeba to nie wiem ocb ;p

17 kolos?!
YETI
QUOTE(dr_hakenbusz @ 2 02 2006, 03:25) *

Nigdy za to nie grałem w ICO. Z tego co tu czytam, chyba warto. Może ktoś mnie oświeci.

Powiem tylko tyle ze gra jest tak samo genialna jak SOTC.
Kazdy posiadacz PS2 powinnien zagrac w te dwa tytuły.
dr_hakenbusz
A czy ICO jest tak samo... hmmm... smutne jak SotC ? Bo trochę mi się nie podobało, że fabuła (której przez całą grę nie ma) wdziera się do mojej wyprawy na sam koniec, tylko po to by mi humor zepsuć. Choć klimat to daje potężny.

Już mam Time Attack smile.gif
Marciin
Po co jest ten cały secret garden?? Wdrapałem się na niego przy 1 przechodzeniu gry jednak nic tam ciekawego niema...Powiedz ktoś poco to komu...i po jaką cholere jest ten cały długi most jak siebiegnie 20 minut tylko poto żeby sie dowiedzieć że jest za duży wiatr;/
YETI
Gra w N+ otrzymała ocene... 10/10
Partyzant
QUOTE(YETI @ 3 02 2006, 13:58) *

I słusznie.
wozek
QUOTE(Partyzant @ 3 02 2006, 19:01) *

QUOTE(YETI @ 3 02 2006, 13:58) *

I słusznie.

Oczywiscie , ze slusznie .
Gra dodala pewnego powiewu swierzosci co do gier na PS2 - wszedzie tylko sieki sieczki oraz zabili go i uciekl . Troche dziwi mnie zdanie ,ze SotC przypisuje sie tytul ICO2 ... klimat jest bliski ale to inne gry kompletnie .
A co do 17 ... ON NIE ISTNIEJE
dr_hakenbusz
Hmmm, a ja bym się dał na sucho ogolić, że go widziałem.......
wozek
QUOTE(dr_hakenbusz @ 3 02 2006, 22:26) *

Hmmm, a ja bym się dał na sucho ogolić, że go widziałem.......

... i ? Powiesz cos wiecej ? Z pewnoscia wiekszosc juz gryzie klawiature jak takie cos czyta wink.gif
Napisz co i jak
_IGI_
Oooo Fuck confused.gif właśnie przed chwilą straciłem konia (nie dosłownie). Kiedy on bidulek spadał w dół zrobiło mi się smutno sad.gif (...) Biorę się już za Evis'a i wskoczyłem na jego prawą dłoń. Pytanie: Jakim cudem mam się utrzymac na jego dłoni i zarazem strzelać w prawe ramię ?! Gdzie dokładnie mam strzelac jak nic nei widzę confused.gif
Marciin
Jak to niema bonusowego Colossa...przecież można nim nawet....grać...
dr_hakenbusz
IGI: dźgnij go mieczem w wierzchnią stronę prawej dłoni

hehe, swoją drogą rozwiązania do kilku kolosów odkryłem, gdy już w akcie rozpaczy rozbiłem dziwne akcje, byle tylko dopiec wielgusowi smile.gif

Tylko ten 17. taaaaki powolny sad.gif I jakoś tak go szkoda na końcu......
_IGI_
Ok dałem rade bez tego confused.gif biggrin.gif No właśnie wolny on troche exclaim.gif biggrin.gif
Mikes
QUOTE(Crazy Wolf @ 30 01 2006, 17:28) *
Masz na mysli jakieś bonusy w wersji Pal ?????

dokładnie. wprzypadku ico było to m.in. tłumaczenie (napisy) niezrozumiałej wcześniej mowy yordy oraz królowej. wprawdzie nie wyjaśniało to całej fabuły, ale zdecydowanie pomagało w poskładaniu wszystkiego w jedną całość (wliczając w to późniejszego colossusa).

Dobrze kombinujesz Sentinel wink.gif
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3297&S...9669c908609e069 Shadow Of The Collosus + pocztówki + płyta z wywiadami itp.

http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=335
Reedycja ICO! Ja się chyba skuszę wink.gif
ShtaS
QUOTE(Marciin @ 4 02 2006, 13:33) *

podaj szczegoly
Mikes
QUOTE(ShtaS @ 8 02 2006, 09:53) *

QUOTE(Marciin @ 4 02 2006, 13:33) *

podaj szczegoly

powoli domyślam się o co biega. Marciin nie spojleruj za bardzo albo zapisz to
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Marciin
Przejdź jeszcze raz gre i po zakończeniu jest przecież wszystko jasne;) jeśli nadal się niebędziesz domyślał to walne spojlerka sposobem który pokazał Mikes.
ShtaS
to walnij tak spojlera bo przechodzilemp o prae razy i domyslec sie nie mgoe ;p
Mikes
o walnij tak spojlera bo przechodzilemp o prae razy i domyslec sie nie mgoe ;p

ShtaS, toć ty staropolszczyzną prawisz?

btw. te dodatki do SotC będą tylko w pre-orderze? Bo ja już sam nie wiem
Marciin
Chcesz to masz:
YETI
Od kilku dni siedze przy tym arcydziele. Obecnie jestem przy 13 kolosie, ta gra wywarła na mnie ogromne (pozytywne) wrażenie.
Przy każdym nowym kolosie człowiek nie moze wyjsc z zachwytu, cudowny desing (nie tylko bossów ale i całego otoczenia).
No i ta GENIALNA muzyka (DD 5.1 happy.gif)
Chociaz to gra twórców genialnego ICO, nie spodziewałem sie tak wyśmienitej gry.
Gry jescze nie ukończyłem (a juz nie moge sie doczekac zakonczenia, podobno jest swietne) ale smiało moge stwierdzić że jest to jedna z lepszych gier w jaki mi było dane zagrać.

[382]bow.gif Team ICO [382]bow.gif
ShtaS
QUOTE(Marciin @ 8 02 2006, 14:22) *

Chcesz to masz:
A kim sterujesz na końcu gry??Przypominam że niewszystkie colosy były wielkie;).

ueee ;p ale przeciez
. IMO Sentinelowi chodzilo o kogos innego jeszcze biggrin.gif
Marciin
ShtaS:
Gasei
No niezle z tym ICO aż sie chyba też niedługo skusze bo nigdzie indziej nie idzie tego dostac happy.gif
Blok
Jezu Chryste, dlaczego muzyka na stronie SotC juz nie dziala sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif ?!?!

Wiadomo kiedy premiera PAL?
Gasei
Wiadomo kiedy premiera PAL?

Argh....15.02 - ultima.pl
Blok
No to poszly sie je,bac walentynki. SotC wazniejsze. biggrin.gif Wam tez nie dziala muzyka na stronie SotC??????
MaYor_86
Grę ukończyłem wczoraj w nocy. Zakończenie jest tak niesamowite i genialne, że nawet najtwardsi gracze będą wzruszeni i uronią kilka łez! Mam pytanie: czy istnieją jakieś alternatywne zakończenia w zależności od tego jak pokierujemy postacią podczas końcowej sceny? Tylko błagam bez spojlerów; po prosty tak, czy nie?
YETI
Takie pytanko, spotkał ktos z was żółwia ?
Nie chodzi mi o kolosa tylo o małego żółwia.
ShtaS
no przy skalach i jeziorakch sa biggrin.gif szkoda ze nie mozna nimi rzucac :twised:
MaYor_86
To są te alternatywne zakończenia w zależności od tego jak pokierujemy postacią w końcowej scenie gry, czy nie ma i jest tylko jedno możliwe?
Marciin
QUOTE(ShtaS @ 10 02 2006, 14:43) *

no przy skalach i jeziorakch sa biggrin.gif szkoda ze nie mozna nimi rzucac :twised:

Próbowałem zasiepać z miecza i łuku ale nieda sie- może ktoś ma na to sposób??Bo Agro już zabiłem:D
Artix
TADAM! Na ultima.pl można kupować SotC już od DZISIAJ! Co więcej, PALowa wersja gry jest wzbogacona o niezłe bonusy. Szczegóły tutaj.

Warto odnotować też fakt, że pojawiła się również reedycja ICO. Tak, ICO jest znowu w sprzedaży, łatwo dostępne smile.gif. Cieszy również zachęcająca cena - tylko 109zł. Muszę nadrobić zaległości. Szczegóły dot. ICO.

P.S. Kurde, a akurat jutro rano wyjeżdzam na tydzień w góry ;/.
dr_hakenbusz
Najbardziej mnie rozwalił tekst z tej stronki: 'doskonałe, intuicyjne sterowanie wierzchowcem'. Heh, ja się całą grę męczyłem z tyn stworzeniem i wydał mi się najtrudniejszym przeciwnikiem do pokonania w tej grze smile.gif

Żółwie to faktycznie jakaś zagadka, może ktoś coś wymyśli biggrin.gif Mnie się udało zestrzelić sokoła, ale to nic nie daje.

Odnośnie tych alternatywnych zakończeń, to nie sądzę żaby coś było możliwe, szkoda.
ShtaS
Artix-> my to wiemy kocie
MaYor_86->

Marciin-> wydaje mi sie ze sa one niesmiertelne smile.gif przeszkadzaja ci w czyms biggrin.gif btw. jak zabiles agro? jakiś inny sposob niz
?
dr_hakenbusz-> to ty masz chyba jakieś drewnian palce biggrin.gif konikiem steruje sie naprawde przyjemnie i intuicyjnie
Artix
QUOTE(ShtaS @ 10 02 2006, 21:25) *

Bez wycieczek osobistych, ja tu tylko informuję tych, co nie wiedzieli (a na pewno się tacy znajdą).
Marciin
QUOTE(ShtaS @ 10 02 2006, 23:25) *

MaYor_86->
jest tylko jdno zakoncznee ,niezalezne od tego co zrobimy pod koniec

Marciin-> wydaje mi sie ze sa one niesmiertelne smile.gif przeszkadzaja ci w czyms biggrin.gif btw. jak zabiles agro? jakiś inny sposob niz
to jak spada z msotu
?
dr_hakenbusz-> to ty masz chyba jakieś drewnian palce biggrin.gif konikiem steruje sie naprawde przyjemnie i intuicyjnie

Naprawde trudne do wykonania(zabicie konia);
YETI
Kilka minut temu ukończyłem ten genialny tytuł.
Walka z ostatnim kolosem zapadanie mi na zawsze w pamieci (cudna muzyka )
Co do zakonczenia, mozna je porownac z koncówka MGS3, tak samo wzruszające.
Obok ICO, MGS3, FFX i SH2 najlepsza gra w jaką gralem na obecną generacjem konsol.

PS. Zakonczenie mozna odebrac na wiele sposobów.
PS2. Przeciez 17 kolosem sterujemy ;P

Uwaga spoiler związany z Shadow of the Colossus i ICO !!!
Roki
YETi, ile czasu zajelo ci ukonczenie gry?

Slyszalem gdzies, ze grania jest na kilkadziesiat godzin. Oczywiscie nie chodzi tu o jednokrotne jej ukonczenie ale ogolnie. Czy sa jakies dodatkowe tryby po pierwszym ukonczeniu gry?
Mikes
Skoro ICO i SotC są ze sobą jako tako powiązane od którego z tych tytułów lepiej zacząć?
iaikO
od ICO zdecydowanie
Marciin
QUOTE(YETI @ 11 02 2006, 20:19) *

Uwaga spoiler związany z Shadow of the Colossus i ICO !!!
Jak dla mnie cała akcja w Shadow of the Colossus rozgrywa sie przed wydarzeniami w ICO. Jezeli ktos gral w ICO to dobrze wie ze kazdy chłopiec który urodził sie z rogami został zamykany w starym zamku. Rogi oznaczały cos niedobrego, zły omen. Jak wszyscy wiemy głównemu bohaterowi SOTC na samym koncu gry (pod koniec zycia i zaraz po narodzinach smile.gif ) wyrosły rogi.
Zgadza sie ktos z tym ?

Mysle(co do spojlera) że to jest oczywiste:]
sentinel
QUOTE(Marciin @ 12 02 2006, 20:22) *
Mysle(co do spojlera) że to jest oczywiste:]

cóż, jak można wywnioskować z toczących się tu dyskusji - nie dla każdego... ;-)
a potem dziw, że nikt siedemnastego nie może w sotc "spotkać"...
YETI
LOL biggrin.gif

Jezeli ktos jeszcze nie słyszał to informuje ze "Team ICO" pracuje juz nad jakimś tytułem na PS3 happy.gif
Miłosz
Jak pokonać ostatniego colossa?? Chodzi mi o to, że jak już wejdę na jego drugą rękę, to co mam dalej zrobić, bo jakoś nie mogę się nigdze odstać.
YETI
Miłosz...

QUOTE(Roki @ 11 02 2006, 22:50) *

YETi, ile czasu zajelo ci ukonczenie gry?

cos około 11 godzin,
Dobrze ci radze nie zastanawiaj sie tylko bierz tą gre, uwierz mi nie pożałujesz.
Mlody-San
Miłosz:
Miłosz
Młody-San: Własnie próbuję Twojego sposobu, ale za nic w śwecie nie moge tam doskoczyć, nie mówiąc już o świeceiu mieczem i strzelaniu z łuku...(poprostu kolos kręci tąręką jak głupi...) Mniej więcej w którym momencie mogę próbować skakać na tą półkę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.