Dj Moja Stara
1 02 2006, 14:29
A propos bonusów to znalazłem cos takiego na stronie playstation.com (wersja australijska) piszą:
SHADOW OF THE COLOSSUS comes packed with exclusive content, including a 'Making Of' video, a trailer for ICO and unseen ICO footage
A tu w wersji kolekcjonerskiej
Special packaging for collectors, similar to ICO - including a special artwork
Warto czekać
dr_hakenbusz
2 02 2006, 01:25
Witam. Właśnie skończyłem Shadow of Colossus. Ehh, to zakończenie..... i siedemnasty kolos......... Ale nie o tym chciałem. Jak zrobić Tima Attack? Włączyłem New Game, podeszłem do idola, naciskam O i nic. Coś robię nie tak, ale nie chce mi się chwilowo ganiać i szukać, zwłaszcza po tym zakończeniu....
Nigdy za to nie grałem w ICO. Z tego co tu czytam, chyba warto. Może ktoś mnie oświeci.
Pozdro
dr_hakenbusz: jeszcze nie gralem sam

ale w poradniku pe napisali ze po przejsciu odpala sie gre z sejva i wtedy wlasnie O przy posągu i dziala

(moze nie odpaliles gry z tego ostaniego sejva? ) a jesli zrobiles co trzeba to nie wiem ocb ;p
17 kolos?!
QUOTE(dr_hakenbusz @ 2 02 2006, 03:25)

Nigdy za to nie grałem w ICO. Z tego co tu czytam, chyba warto. Może ktoś mnie oświeci.
Powiem tylko tyle ze gra jest tak samo genialna jak SOTC.
Kazdy posiadacz PS2 powinnien zagrac w te dwa tytuły.
dr_hakenbusz
2 02 2006, 13:55
A czy ICO jest tak samo... hmmm... smutne jak SotC ? Bo trochę mi się nie podobało, że fabuła (której przez całą grę nie ma) wdziera się do mojej wyprawy na sam koniec, tylko po to by mi humor zepsuć. Choć klimat to daje potężny.
Już mam Time Attack
Po co jest ten cały secret garden?? Wdrapałem się na niego przy 1 przechodzeniu gry jednak nic tam ciekawego niema...Powiedz ktoś poco to komu...i po jaką cholere jest ten cały długi most jak siebiegnie 20 minut tylko poto żeby sie dowiedzieć że jest za duży wiatr;/
Gra w N+ otrzymała ocene... 10/10
Partyzant
3 02 2006, 17:01
QUOTE(YETI @ 3 02 2006, 13:58)

I słusznie.
QUOTE(Partyzant @ 3 02 2006, 19:01)

QUOTE(YETI @ 3 02 2006, 13:58)

I słusznie.
Oczywiscie , ze slusznie .
Gra dodala pewnego powiewu swierzosci co do gier na PS2 - wszedzie tylko sieki sieczki oraz zabili go i uciekl . Troche dziwi mnie zdanie ,ze SotC przypisuje sie tytul ICO2 ... klimat jest bliski ale to inne gry kompletnie .
A co do 17 ...
ON NIE ISTNIEJE
dr_hakenbusz
3 02 2006, 20:26
Hmmm, a ja bym się dał na sucho ogolić, że go widziałem.......
QUOTE(dr_hakenbusz @ 3 02 2006, 22:26)

Hmmm, a ja bym się dał na sucho ogolić, że go widziałem.......
... i ? Powiesz cos wiecej ? Z pewnoscia wiekszosc juz gryzie klawiature jak takie cos czyta
Napisz co i jak
Oooo Fuck

właśnie przed chwilą straciłem konia (nie dosłownie). Kiedy on bidulek spadał w dół zrobiło mi się smutno

(...) Biorę się już za Evis'a i wskoczyłem na jego prawą dłoń. Pytanie: Jakim cudem mam się utrzymac na jego dłoni i zarazem strzelać w prawe ramię ?! Gdzie dokładnie mam strzelac jak nic nei widzę
Jak to niema bonusowego Colossa...przecież można nim nawet....grać...
dr_hakenbusz
4 02 2006, 14:28
IGI:
dźgnij go mieczem w wierzchnią stronę prawej dłonihehe, swoją drogą rozwiązania do kilku kolosów odkryłem, gdy już w akcie rozpaczy rozbiłem dziwne akcje, byle tylko dopiec wielgusowi

Tylko ten 17. taaaaki powolny

I jakoś tak go szkoda na końcu......
QUOTE(Crazy Wolf @ 30 01 2006, 17:28) *
Masz na mysli jakieś bonusy w wersji Pal ?????
dokładnie. wprzypadku ico było to m.in. tłumaczenie (napisy) niezrozumiałej wcześniej mowy yordy oraz królowej. wprawdzie nie wyjaśniało to całej fabuły, ale zdecydowanie pomagało w poskładaniu wszystkiego w jedną całość (wliczając w to późniejszego colossusa).
Dobrze kombinujesz Sentinel
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3297&S...9669c908609e069 Shadow Of The Collosus + pocztówki + płyta z wywiadami itp.
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=335Reedycja ICO! Ja się chyba skuszę
QUOTE(Marciin @ 4 02 2006, 13:33)

podaj szczegoly
QUOTE(ShtaS @ 8 02 2006, 09:53)

QUOTE(Marciin @ 4 02 2006, 13:33)

podaj szczegoly
powoli domyślam się o co biega. Marciin nie spojleruj za bardzo albo zapisz to
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
tak
Przejdź jeszcze raz gre i po zakończeniu jest przecież wszystko jasne;) jeśli nadal się niebędziesz domyślał to walne spojlerka sposobem który pokazał Mikes.
to walnij tak spojlera bo przechodzilemp o prae razy i domyslec sie nie mgoe ;p
o walnij tak spojlera bo przechodzilemp o prae razy i domyslec sie nie mgoe ;p
ShtaS, toć ty staropolszczyzną prawisz?
btw. te dodatki do SotC będą tylko w pre-orderze? Bo ja już sam nie wiem
Chcesz to masz:
A kim sterujesz na końcu gry??Przypominam że niewszystkie colosy były wielkie;).
Od kilku dni siedze przy tym
arcydziele. Obecnie jestem przy 13 kolosie, ta gra wywarła na mnie ogromne (pozytywne) wrażenie.
Przy każdym nowym kolosie człowiek nie moze wyjsc z zachwytu, cudowny desing (nie tylko bossów ale i całego otoczenia).
No i ta GENIALNA muzyka (DD 5.1

)
Chociaz to gra twórców genialnego ICO, nie spodziewałem sie tak wyśmienitej gry.
Gry jescze nie ukończyłem (a juz nie moge sie doczekac zakonczenia, podobno jest swietne) ale smiało moge stwierdzić że jest to jedna z lepszych gier w jaki mi było dane zagrać.
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
Team ICO
QUOTE(Marciin @ 8 02 2006, 14:22)

Chcesz to masz:
A kim sterujesz na końcu gry??Przypominam że niewszystkie colosy były wielkie;).
ueee ;p ale przeciez
ten ktorym sterujemy to tak jakby Dormin
. IMO Sentinelowi chodzilo o kogos innego jeszcze
ShtaS:
To nie do końca był Dormin, pozatym innego Colossa już niema-chyba że chodziło mu o dziecko:D
No niezle z tym ICO aż sie chyba też niedługo skusze bo nigdzie indziej nie idzie tego dostac
Jezu Chryste, dlaczego muzyka na stronie SotC juz nie dziala

?!?!
Wiadomo kiedy premiera PAL?
Wiadomo kiedy premiera PAL?
Argh....15.02 - ultima.pl
No to poszly sie je,bac walentynki. SotC wazniejsze.

Wam tez nie dziala muzyka na stronie SotC??????
MaYor_86
10 02 2006, 09:10
Grę ukończyłem wczoraj w nocy. Zakończenie jest tak niesamowite i genialne, że nawet najtwardsi gracze będą wzruszeni i uronią kilka łez! Mam pytanie: czy istnieją jakieś alternatywne zakończenia w zależności od tego jak pokierujemy postacią podczas końcowej sceny? Tylko błagam bez spojlerów; po prosty tak, czy nie?
Takie pytanko, spotkał ktos z was żółwia ?
Nie chodzi mi o kolosa tylo o małego żółwia.
no przy skalach i jeziorakch sa

szkoda ze nie mozna nimi rzucac :twised:
MaYor_86
10 02 2006, 13:13
To są te alternatywne zakończenia w zależności od tego jak pokierujemy postacią w końcowej scenie gry, czy nie ma i jest tylko jedno możliwe?
Marciin
10 02 2006, 13:17
QUOTE(ShtaS @ 10 02 2006, 14:43)

no przy skalach i jeziorakch sa

szkoda ze nie mozna nimi rzucac :twised:
Próbowałem zasiepać z miecza i łuku ale nieda sie- może ktoś ma na to sposób??Bo Agro już zabiłem:D
TADAM! Na ultima.pl można kupować SotC już od DZISIAJ! Co więcej, PALowa wersja gry jest wzbogacona o niezłe bonusy. Szczegóły
tutaj.
Warto odnotować też fakt, że pojawiła się również reedycja ICO. Tak, ICO jest znowu w sprzedaży, łatwo dostępne

. Cieszy również zachęcająca cena - tylko 109zł. Muszę nadrobić zaległości.
Szczegóły dot. ICO.
P.S. Kurde, a akurat jutro rano wyjeżdzam na tydzień w góry ;/.
dr_hakenbusz
10 02 2006, 16:02
Najbardziej mnie rozwalił tekst z tej stronki: 'doskonałe, intuicyjne sterowanie wierzchowcem'. Heh, ja się całą grę męczyłem z tyn stworzeniem i wydał mi się najtrudniejszym przeciwnikiem do pokonania w tej grze

Żółwie to faktycznie jakaś zagadka, może ktoś coś wymyśli

Mnie się udało zestrzelić sokoła, ale to nic nie daje.
Odnośnie tych alternatywnych zakończeń, to nie sądzę żaby coś było możliwe, szkoda.
Artix-> my to wiemy kocie
MaYor_86->
jest tylko jdno zakoncznee ,niezalezne od tego co zrobimy pod koniec
Marciin-> wydaje mi sie ze sa one niesmiertelne

przeszkadzaja ci w czyms

btw. jak zabiles agro? jakiś inny sposob niz
to jak spada z msotu
?
dr_hakenbusz-> to ty masz chyba jakieś drewnian palce

konikiem steruje sie naprawde przyjemnie i intuicyjnie
QUOTE(ShtaS @ 10 02 2006, 21:25)

Bez wycieczek osobistych, ja tu tylko informuję tych, co nie wiedzieli (a na pewno się tacy znajdą).
Marciin
10 02 2006, 23:17
QUOTE(ShtaS @ 10 02 2006, 23:25)

MaYor_86->
jest tylko jdno zakoncznee ,niezalezne od tego co zrobimy pod koniec
Marciin-> wydaje mi sie ze sa one niesmiertelne

przeszkadzaja ci w czyms

btw. jak zabiles agro? jakiś inny sposob niz
to jak spada z msotu
?
dr_hakenbusz-> to ty masz chyba jakieś drewnian palce

konikiem steruje sie naprawde przyjemnie i intuicyjnie
Naprawde trudne do wykonania(zabicie konia);
Kilka minut temu ukończyłem ten genialny tytuł.
Walka z ostatnim kolosem zapadanie mi na zawsze w pamieci (cudna muzyka )
Co do zakonczenia, mozna je porownac z koncówka MGS3, tak samo wzruszające.
Obok ICO, MGS3, FFX i SH2 najlepsza gra w jaką gralem na obecną generacjem konsol.
PS. Zakonczenie mozna odebrac na wiele sposobów.
PS2. Przeciez 17 kolosem sterujemy ;P
Uwaga spoiler związany z Shadow of the Colossus i ICO !!!
Jak dla mnie cała akcja w Shadow of the Colossus rozgrywa sie przed wydarzeniami w ICO. Jezeli ktos gral w ICO to dobrze wie ze kazdy chłopiec który urodził sie z rogami został zamykany w starym zamku. Rogi oznaczały cos niedobrego, zły omen. Jak wszyscy wiemy głównemu bohaterowi SOTC na samym koncu gry (pod koniec zycia i zaraz po narodzinach

) wyrosły rogi.
Zgadza sie ktos z tym ?
YETi, ile czasu zajelo ci ukonczenie gry?
Slyszalem gdzies, ze grania jest na kilkadziesiat godzin. Oczywiscie nie chodzi tu o jednokrotne jej ukonczenie ale ogolnie. Czy sa jakies dodatkowe tryby po pierwszym ukonczeniu gry?
Skoro ICO i SotC są ze sobą jako tako powiązane od którego z tych tytułów lepiej zacząć?
Marciin
12 02 2006, 20:22
QUOTE(YETI @ 11 02 2006, 20:19)

Uwaga spoiler związany z Shadow of the Colossus i ICO !!!
Jak dla mnie cała akcja w Shadow of the Colossus rozgrywa sie przed wydarzeniami w ICO. Jezeli ktos gral w ICO to dobrze wie ze kazdy chłopiec który urodził sie z rogami został zamykany w starym zamku. Rogi oznaczały cos niedobrego, zły omen. Jak wszyscy wiemy głównemu bohaterowi SOTC na samym koncu gry (pod koniec zycia i zaraz po narodzinach

) wyrosły rogi.
Zgadza sie ktos z tym ?
Mysle(co do spojlera) że to jest oczywiste:]
sentinel
12 02 2006, 22:57
QUOTE(Marciin @ 12 02 2006, 20:22)

Mysle(co do spojlera) że to jest oczywiste:]
cóż, jak można wywnioskować z toczących się tu dyskusji - nie dla każdego... ;-)
a potem dziw, że nikt siedemnastego nie może w sotc "spotkać"...
LOL

Jezeli ktos jeszcze nie słyszał to informuje ze "Team ICO" pracuje juz nad jakimś tytułem na PS3
Jak pokonać ostatniego colossa?? Chodzi mi o to, że jak już wejdę na jego drugą rękę, to co mam dalej zrobić, bo jakoś nie mogę się nigdze odstać.
Miłosz...
Musisz skierowac promienie sloneczne(za pomoca miecza) na jego lewy bark (z twojej strony prawy), za chwile bedziesz musial strzelić z łuku w ten bark.
QUOTE(Roki @ 11 02 2006, 22:50)

YETi, ile czasu zajelo ci ukonczenie gry?
cos około 11 godzin,
Dobrze ci radze nie zastanawiaj sie tylko bierz tą gre, uwierz mi nie pożałujesz.
Mlody-San
13 02 2006, 14:45
Miłosz:
Możesz też zwyczajnie przeskoczyć na tą półeczkę poniżej jego... "twarzy", ja nie wiedziałem że można strzelić mu w bark i tak sobie własnie poradziłem.
Młody-San: Własnie próbuję Twojego sposobu, ale za nic w śwecie nie moge tam doskoczyć, nie mówiąc już o świeceiu mieczem i strzelaniu z łuku...(poprostu kolos kręci tąręką jak głupi...) Mniej więcej w którym momencie mogę próbować skakać na tą półkę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.