Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Stachu
Solid - raczej sie nie mysle. Wanda to nie jest sequel ICO!

Jak to nie sequel?Przecież dokładnie widać ,że to jest następca ICO-co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości.
Hela
To ze robi ta gre tan sam team developerski nie znaczy ze to sequel. Nigdzie nie jest podane ze to kontynuacja, albo prequel ICO, to poprostu gra ktora wyglada bardzo podobnie, bo podobny klimat.
OsciBosci
Wanda to nie jest kontynuacja ICO. To jest zupelnie nowa gra ale kilka pomyslow zapozyczonych z ICO.

A tematu dotyczacego gry "Wanda and the collusus" jako takiego nie ma, ten dotyczy tej gry NICO to mial byc poczatkowo tytul tej gry. Dlatego prosze zeby ktorys z adminow przeedytowal tematy gdyz ICO2-NICO=Wanda...
SOAD
TRailery i Screeny == http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id...id=vx01&no=8448
piroko
niewazne czy to kontynuacja ICO (oczywiscie ze nie, jest to tylko gra od tego samego developera oparta na podobnym pomysle i posiadajaca podobny klima)wazne ze to sliiczne... i jesli tego nie zepsuja - fabula, i ogolnie gameplay to bedzie cuud.

ja na wande czekam juz od listopada... kurde. szykuje sie ciekawa wiosna w przyszlym roku.
Hela
Kolos wyglada oblednie!!
Hela
Kolos wyglada oblednie!! A cala rozgrywka zapowiada sie niezwykle racowna i nowatorska w pewnym sensie. A to czego tej grze nie mozna odmowic to niesamowity klimat od niej bijacy.
Kmiot
To będzie niesamowite. Kontynuacja, ale jakże inna. Klimat wydaje się zachowany. Czekam jak na tegoroczny śnieg wink.gif Będzie grubo - to pewne, szkoda tylko, że zapewne pod względem sprzedaży Wanda podzieli los Ico :|
OsciBosci
To będzie niesamowite. Kontynuacja, ale jakże inna. Klimat wydaje się zachowany. Czekam jak na tegoroczny śnieg wink.gif Będzie grubo - to pewne, szkoda tylko, że zapewne pod względem sprzedaży Wanda podzieli los Ico :|

Oj niesadze. W samej Japonii jest w Top10 najbardziej wyczekiwanych gier, wiec pewnie platyne osiagnie tam jak nic. laugh.gif
palo
Ja tez nie sadzę, żeby Wanda podzieliła los ICO. Na rok przed premiera pokazuja się screeny i filmiki. To nie bedzie grom z jasnego nieba na niczego niespodziewających się ludzi.
Kmiot
Może macie i rację. Podobna historia była bodajże z nowym Prince Of Persia... Jedynka nie sprzedawała się dobrze, ale już dwójka o wiele lepiej (mogę się mylić - więc nie bijcie wink.gif )
Pożyjemy -zobaczymy smile.gif
YETI
Sony Europe zapowiedziało premierę sequela Ico w Europie. Gra dotychczas znana pod tytułem Wanda and the Collosus ukaże się jako Shadow of the Collosus, a na europejskich półkach sklepowych pojawi się prawdopodobnie w trzecim kwartale bieżącego roku.

GameOnly
SOAD
Nowe trailer!!!!!!!!! Ponad 22MB
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...d=5253&type=mov
Hela
Moze powiedziec tylko ze klimat wylal sie z z monitora na mnie jak ogladalem ten trailer...
Stachu
A na mnie zestąpił Duch Święty..

Jezzuu, mało to obiektywne, ale ja już kocham tą gre.
SOAD
nowe screeny - http://www.gry.imro.pl/?exec=news,1,3838&p...e-Colossus.html
dArc-Puyo
Jezeli można wtrącić mi swoje 3grosze.To zgadzam sie co do trailera totalnie wbija w ziemie.A moim skromnym zdaniem chciałbym zobaczyć Ico2 jako squel i to automatycznie po wydarzeniach z jedynki na niebiańskiej plazy która rozbroiła mnie swoim jaskrawym urokiem.Ale kto wie moze squel bedzie jednym ze stratowych tytułów na next-genową "3ujke".W kazdym razie przyjaciele zanuzcie paluszki w God of War.Przy tym DMC3 to małe piffko!!! :wink:
SOAD
Znowu nowe 14 screeny - http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id...id=vx01&no=9116
karys88
Znowu nowe 14 screeny -http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id=vx01&no=9116

...po obejrzeniu tych screenów tylko jedno przychodzi mi na myśl...
Czy to jest jeszcze gra czy może to już Sztuka przez duże S question.gif
Naprawde, tak genialnie zaprojektowanych "bossów" czy co to tam jest nie widziały jeszcze moje oczy...a ten las...a ta budowla(zamek?)
Boże...ja chce już w to zagrać...a może...ja chce już to przeżyć question.gif :wink:
pozdro
karys
palo
nieźle, nieźle, ta gra to mój numer 1 w tym roku i czekam na niego z utęsknieniem, mam nadzieję, że da radę i będzie naprawde klimatycznie...
Hubi
Nareszcie jakas odskocznia od monotomi. Zamiast malych potworkow- giganty. A czy nie ma jakiejs informacji z kim bedziemy jeszcze walczyc? Mam nadzieje ze nie wpakuja nam jakis kiepasnych stworkow, ktore rozwalimy jednym przyciskiem (podobno z rozwalaniem kolosow bedzie trzeba sie troche nameczyc).
A kiedy jest przewidziana premiera NTSC/PAL?
ds
screeny są przepiękniaste
to jest kontynuacja ICO, czy tylko gra tych samych twórców?
Sarge
Ja ICO nawet na oczy nie widziałem i nie bardzo orientuje się w specyfice tego tytułu. Wiem "ze źródeł", że gra jest bardzo oryginalna, ale na czym polegała, już komplenie nie jarzę happy.gif . W ciemno NICO raczej nie zakupię, poczekam na więcej sensownych recenzji po premierze i wtedy ocenię, czy warto closedeyes.gif ...
Jakim
QUOTE(ds @ 2 05 2005, 18:58)
screeny są przepiękniaste
to jest kontynuacja ICO, czy tylko gra tych samych twórców?
*

gra tych samych twórców, jednak wszyscy juz ochrzcili ją jako ICO 2 i wsumie dobrze bo tak sugestywnego klimatu próżno szukać w innej produkcji!
Hela
Ta gra jest poprostu przepiekna...wyglada na jedna z lepszych pozycji tego roku, a napewno bedzie ona najbardziej klimatyczna (chyba ze ukaze sie cos lepszego, co jeszcze nie zostalo oficjalnie zapowiedziane).
lolo99
Dokładnie, pomykanie na koniku, wspinanie po gigantach, świetna muza. Oby tylko czegoś nie popsuli. Producenci chyba nie mają z góry ustalonej daty?
Stachu
Producenci chyba nie mają z góry ustalonej daty?

Koniec '05

Jeśli ta gra będzie tym czego sie od niej spodziewam, to nic mi do szcześcia w tej końcówce roku potrzebne nie będzie
Yap
Nie moge się doczekać tej giery. Po świetnych trailerach i zapowiedziach mam niepochamowany ślinotok. Koniec roku zapowiada się niesamowicie.
lolo99
Idealna gierka na swięta.
Szkoda że ten tytuł zakończy najciekawszy dla PS2 okres:/

Ale nie ma co narzekać bo jeszcze dużo przed nami;)
Jakim
hohohoooooo ludzie polecam obczaic trailery na gametrailers , które pokazują juz czysty gameplay z paskami energii i wogóle. Pokazany jest patent z odbijającym się światłem od miecza i wskazującum nam droge do Kolosa.
Co idzie zauważyć to naprawdę Ogromne tereny po których poruszamy się na koniu (moim zdaniem wspaniała animacja konika) szkoda że akurat pokazano fragment jakiejśc kamiennej pustyni ale na mapce widac sporo lasów itp.

Pokazana jest także cała walka chyba z pierwszym kolosem jakiego spotykamy! Naprawdę polecam to obejrzec bo walka jest doprawdy mocna! Ja juz też chce wspinac się na wielgachne potwory;(;(;(

Gra będzie boska ja już to wiem!!
blancio
Dla mnie must have.
Szkoda tylko, że wychodzi pod koniec roku. SotC będzie musiał zaczekać na Zelde tongue.gif
Tokar
Łoooo........ o__________O Walka z kolosem jest świetnie zrealizowana. Do tego animacja trzyma cały czas stały poziom.
To nie może się nie udać ninja.gif
amar
Staly poziom... 15 klatek? Sorry, ale tak to wyglada, w dodatku filmiki streamuje w Quicktimie, wiec watpliwosci nie mam. A walka z colosami polega raczej na glowkowaniu i szukaniu slabych punktow przeciwnikow niz walce samej w sobie, no ale tym wlasnie charakteryzowal sie ICO - glowkowaniem. Fajny bloomik smile.gif
Tokar
No przy takim terenie i obiektach takiej wielkości, to chyba wypada się cieszyć, że te 15 fpsów nie zwalnia o_O
blancio
Nie ma co chwalic dnia przed zachodem slonca - poczekajmy, az zagramy. Wtedy sie okaze jak z ta animacja wink.gif
zduniacz
http://ps2.ign.com/articles/633/633095p1.html

"Gorąco oczekiwany drugi projekt genialnych mózgów, którzy w swoim czasie spłodzili ICO dostał nareszcie swoją datę premiery w Japonii. Najnowszy numer Famitsu donosi, że Wanda to Kyozou(bo tak nazywa się ta gra w KKW) ukaże się 27 września. Będzie to jeden z nielicznych tytułów, który przed wejściem na rynek japoński, zaatakuje najpierw USA (premiera 20 września, Shadow of the Colossus)"

A Europejczycy oczywiście dawno już przywykli do wykazywania się cierpliwością...;(
nWo
Ale to przecierz jest inna gra, po ICO dry.gif bo Shadow of the Collosus - wypas zdjęcia.
zduniacz
Co ty gadasz QIREX jak inna jak ta sama.
mikes
WOOOOW!! sciagnelem na razie jeden filmik jak gosc wspina sie na tego olbrzyma. jezzuuuuu jaki klimat!! MUST HAVE!!!
Zajcik
Ja chcę to, żeby było coś ciekawego do roboty, podczas docierania do ''olbrzymów'', bo z tego co widziałem, to gra polega na eksplorowaniu terenów i wyszukiwaniu wielgasów. Szkoda tylko, że na tym całym terenie nie ma niczego, co mogło by przykuć uwagę. Pożyjemy, zobaczymy. Ja w tej grze widze ogromny potencjał, ale podobnie jak ICO, zabije ją sztywny gameplay(bo co tu jest takiego prócz tych zaje#$#* walk z olbrzymami). Jestem przekonany, że ta gra będzie na krótką mete. Obym się mylił.
YETI
Grał ktos w ten tytuł na PE2?
Jak wrazenia ?
Pejas123
MAM DEMO GRALEM LUDZIE TO CZA MIEC:)
SCIAGNIJCIE JEST NA TORRENTREACTOR.NET WYPALAJCIE I JAZDA:)

Pliczek zajmuje jakies 300 mb po rozpakowaniu 1,2 gb wypalamy na dvd oczywiscie to jest zdecydowany "mast hef" MASAKRA!!!!!! szkoda ze przejscie demka zajmuje raptem 10 minut ale za to jakie to niezapomniane 10 minut:P
JAk dla mnie najbardziej klimatyczna gra na ps2 !!
POLECAM przez duze "P"
i czekam na wasze recki
az mnie dziwi ze nikt o tym nie pisal wczesniej skoro demko jest juz z 4 dni !!
iaikO
To będzie gra roku, jak nie epoki! Nie mogłem się oderwać od standów na PE, niesamowity klimat, nawet mimo ogolnego scisku i tumultu, z ekranu wyplywalo to cos. Przy 'potyczkach'(?!) z kolosami włos się jeży na czym tylko może, az lzy sie cisną do oczu na skutek odniesionych wrazen. Wersja testowana, miala jeszcze drobne niedoróbki, m.in braki graficzne, kilka malych bugów, ale to wszystko napewno poprawią do premiery. Bedzie sie dzialo!

ps: niech jakiś mod zmieni nazwe tematu na Shadow of Colossus wink.gif
YETI
Są pierwsze oceny
1UP 9.5/10
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/924364.asp
Arox
Może czas wreszcie zmienić nazwę tematu? biggrin.gif
Xymek
gra moze i ma klimat i napewno jest fajna....ale...po tym co zobaczylem na PE
nie podoba mi sie wogole animacja - biegu,plywania(co to wogole ma byc??kalectwo jakies:/) i niestety gra strasznie zwalniala - wrecz koszmarnie co prawda nie tak jak lider targow(NFS:MW)ale bylo blisko - podejrzewam ze do premiery napewno sie to zmieni...
iaikO
QUOTE(Xymek @ 17 10 2005, 13:12) *

gra moze i ma klimat i napewno jest fajna....ale...po tym co zobaczylem na PE
nie podoba mi sie wogole animacja - biegu,plywania(co to wogole ma byc??kalectwo jakies:/)

widac, ze mieles do czynienia z ICO... No nic, niewazne ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.