Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
iaikO
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Miłosz
Ok już nieważne, przed chwilą skończyłem grę oO nie mam pytań, kosmos. Teraz muszę dostać się jakoś na samą górę świątynie ;] A no i mam pytanie: Czy można mieć białego konia? Coś tam słyszałem, że tak, ale wolałem się upewnić.
Marciin
Można
YETI
QUOTE(Miłosz @ 13 02 2006, 19:52) *

Ok już nieważne, przed chwilą skończyłem grę oO nie mam pytań, kosmos.

Uwierz mi ze "kosmos" jest o wiele wiekszy jezeli masz juz za sobą ICO.
Wszystko układa sie w całość, do człowieka dochodzi ze ta gra powinna nosic tytuł ICO2 smile.gif

QUOTE(Miłosz @ 13 02 2006, 19:52) *
Teraz muszę dostać się jakoś na samą górę świątynie

Cos o tym słyszałem. Jaki jest sposob aby sie tam dostac ?
dr_hakenbusz
i po co tam wchodzić ?
Miłosz
I właśnie tu jest ten ból... Nie skończyłem ICO, ale po SOTC mam taki zamiar ;] Grałem trochę w ICO i tak mi się wydaje czy przypadkiem wydarzenia z SOTC nie toczą się przed tymi z ICO...?
YETI
Dobrze ci sie wydaje smile.gif
Miłosz
Jeszcze takie małe pytanie. Po skończeniu gry przy sejwie pokazała się cyfra 2, co to oznacza? I czym się różni to, jak zacznęgrać ponownie na tym sejvie od tego jak odpalę grę "New Game Hard"?
Mikes
Skoro ICO i SotC są ze sobą jako tako powiązane od którego z tych tytułów lepiej zacząć?

no to powie ktoś? ^^
Marciin
QUOTE(dr_hakenbusz @ 13 02 2006, 21:45) *

i po co tam wchodzić ?

Właśnie poco??

Mikes-zależy jak na to patrzeć, ja zaczynałem od ICO,ale teraz po przejściu obu gier wybrałbym Shadow...
Mikes

Mikes-zależy jak na to patrzeć, ja zaczynałem od ICO,ale teraz po przejściu obu gier wybrałbym Shadow...

mi nie chodzi o to któa lepsza tylko od któej powinno się zacząć żeby lepiej skapować fabułę

btw. http://www.playstation.pl/wiadomosci.php?id=52

dziwne O_o
Marciin
No oto mi właśnie chodzi:]
YETI
QUOTE(Mikes @ 14 02 2006, 15:10) *

Skoro ICO i SotC są ze sobą jako tako powiązane od którego z tych tytułów lepiej zacząć?

no to powie ktoś? ^^

ICO
Mlody-San
A może to ICO powinno się nazywać SotC2? wink.gif

YETI
QUOTE(Mlody-San @ 14 02 2006, 16:48) *

A może to ICO powinno się nazywać SotC2? wink.gif

A gdzie w ICO masz jakiegos kolosa ?
Marciin
QUOTE(YETI @ 14 02 2006, 16:07) *

QUOTE(Mikes @ 14 02 2006, 15:10) *

no to powie ktoś? ^^

ICO

Ja się z tym nie zgadzam-zacząłbym od Shadowa:D
Mlody-San
QUOTE(YETI @ 14 02 2006, 15:23) *

A gdzie w SotC masz Ico?
Chodziło mi o realcje sequel/prequel.
iaikO
QUOTE(Mlody-San @ 15 02 2006, 00:38) *

QUOTE(YETI @ 14 02 2006, 15:23) *

A gdzie w SotC masz Ico?

w sotc jest masa nawiązań do ico, nie wiem jak grales ze nic ci sie nie skojarzylo..
Miłosz
Słyszałem, że w SOTC można zdobywać jakieś itemy. Co to są za przedmioty i w jaki sposób można je zdobyć?
dr_hakenbusz
Po przejściu gry, można grać Time Attack (wykańczanie kolosów w określonym czasie). Za każde dwa zabite kolosy dostaje się jakiś przediot. Tyle wiem. zabiłem dwa pierwsze na normal i nie zauważyłem żebym coś dostał smile.gif Tzn pewnie dostałem tylko nie wiem jak i gdzie się aktywuje.
Amer
Hi,

czy wiedzieliście że jaszczurki można uśmiercać także poprzez wykonanie przewrotu w przód (trójkąt+R1... chyba)?

BTW, ponawiam pytanie Kaczki: JAK oraz W JAKIM CELU dostać się na wieże?! Wiecie coś na ten temat? Sekretny Ogród...??!! Proszę o jakieś głosy w tej sprawie (ponoć ktoś zarzucił tu jakiś link do filmu prezentujęcego wspinaczkę do tej właśnie lokacji).

Z góry dzięki,

Pzdr.
Marciin
Tak ktoś zarzucił a co do pytania to szkoda czasu żeby tam wchodzić(moje zdanie)
Mlody-San
QUOTE(iaikO @ 15 02 2006, 08:35) *

w sotc jest masa nawiązań do ico, nie wiem jak grales ze nic ci sie nie skojarzylo..

Nie wiem jak czytasz że nie rozumiesz o co mi chodzi.
Nie wiem jak grałeś że nie zauważyłeś że ICO to swego rodzaju sequel SotC.
oFi
może mam dauna ale nie moge za nic przejśĆ kolosa drugiego excl.gif . Pisze że mam podnosiĆ miecz tylko i tyle question.gif ale to nic nie daje?!
Yano
Ofi
Saunter
Dzisiaj oficjalna premiera w Europie, taram!!
oFi
QUOTE(Saunter @ 17 02 2006, 14:53) *

Dzisiaj oficjalna premiera w Europie, taram!!

ja dostałem przed premierowo rolleyes.gif
oFi
SPOILER

ostatni kolos - problem!!!
Wiesz wpspinam się na tego zioma. Wchodze na pierwszą rekę (prześniej uderzyłem w plery mu) noi lece na tej rece na przód jego. Przechodze troche i wale w biceps jego. Tera on chce sie tam podrapaĆ więc chops na drugą rekę. I tera właśnie jest ten problem. Wale w tą drugą ręke i nachwile się zatczymuje i tą pierwszą ręką sobie ją podpiera. Jednak nie ma gdzie skoczyĆ. Próbowałem chyba wszystkie (nawet waliłem mu w łeb łukiem a tu zonk). Nie moge przejsc po rece bo te elektryczne pierścienie mnie blokują. POMOCY!
iaikO
seban694
Gra jest po prostu przecudowna... Wciąga jak cholera. Przez prawie 5h nie odrywałem wzroku od TV, dopiero po pokonaniu 9 Kolosa zebrałem się do kupy i wpadłem opisać wrażenia. Twórcy wpadli na naprawde genialny pomysl, po prostu dzielo sztuki... Tylko BRAC I GRAC !!! smile.gif
Amer
Jedno zagadnienie:

planuje dostać się do sekretnego ogrodu wg sposobu który zaprezentował na swoim filmie niejaki Gacek (kilka stron wcześniej był link), ale... stamina confused.gif a raczej jej brak. Jestem już po uśmierceniu 15 kolosów, znalazłem około 10-12 białych ogonków, a mimo to moje 'kółeczko' (jego rozmiar) raczej nie umywa się do tego z wspomnianego wcześniej filmiku.

Biegam po mapie już od kilu ładnych dni i naprawde nie bardzo wiem gdzie mogę jeszcze dorwać jakieś jaszczórki (wszystkie zjadłem).

I teraz pytanie: czy te małe 'smrole' rodzą się na nowo? a może ich liczba jest ściśle określona? jak w takim razie zwiększyć rozmiar wskaźnika staminy?
dr_hakenbusz
Po zapisaniu gry w którejkolwiek z kapliczek, zabij jaszczurkę (zawsze jedna kręci się koło kapliczki) i zrób load z tej kapiczki. JaszczUrki się respawn'ują. Mnie się tak zdarzyło przy kapliczce przed ostatnim bosem, tam gdzie trzeba na przeskoczyć walący się most. Loadowałem tam kilka razy i za każdym razem była nowa jaszczurka. Pewne tak samo jest na każdej innej. Poza tym w Time Attack można zdobyć coś-tam co pokazuje położenie jaszcurek z białym ogonem na mapie. Jednak mi się wydaje, że powyżej pewnego poziomu stamina już nie rośnie. Kumpel (Kali) mówił że zabił ze 30 jaszczurek, a miał mniej więcej tyle samo staminy na koniec gry co ja, mimo że ja zabiłem ich może z 10.
Amer
OK, wszystko jasne. Thx.
oFi
A ja mam takie pytanie. Jak zaczne graĆ drugi raz na tym samyn sejvie (2 pisze przy sejvie) to mam coś lepszego i pozatym po co pisze to "2"?

Aha i na hardzie długo się coś zabije te potwory i upadek z dużej wysokości naprawde zabija cool.gif

dr_hakenbusz
Nie wiem jak się robi ten banner do spoilerów smile.gif więc wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że zakończenie jest jedno, a jego interaktywność ma raczej spotęgować klimat, niż wpłynąć na losy bohatera
STIVI
jak rozwalić 10 kolosa ?
Scorpion
Enemenefenehenebenek
Kto sądzi ze ta gra jast super... wiem wiem ze jast dobra przeszedlem cala ale nieraz normalnie myslalem ze wyrzuce plytke przez okno jak nie moglem znalezc kolejnych bosow... brr ostatniego nie moglem przejsc ale od czego jest poradnik extreme... hehe...
McDrive
Nie wiecie może gdzie znajde zdjęcia wszystkich kolosów dostępnych w grze. Potrzebowałbym, a nie moge znaleźć na szukajce. Będe bardzo wdzięczny jeśli podaćie link do strony ze zdjęciami tych kolosów.
Yano
QUOTE(dr_hakenbusz @ 19 02 2006, 01:29) *

Po zapisaniu gry w którejkolwiek z kapliczek, zabij jaszczurkę (zawsze jedna kręci się koło kapliczki) i zrób load z tej kapiczki. JaszczUrki się respawn'ują.

sory ale albo napisales cos bezsensownego albo zapomniales dodac jednej rzeczy i przez to wydaje sie bezsensowne ;p

jesli zabijesz jaszczurke i zrobisz load to ona sie pojawi z powrotem bo wrocisz do momentu gry gdzie jeszcze ona żyła a ty masz mniej staminy bo jej nie zjadłes wiec to bez sensu tongue.gif

chyba ze chodzi o to ze sie robi sejwa - zabija - robi rdugiego sejwa -loaduje - i wtedy sie odnawia jaszczura a ty masz juz stamine bo zjadles poprzednia?

hm jak jest?
oFi
QUOTE(Enemenefenehenebenek @ 20 02 2006, 12:41) *

normalnie myslalem ze wyrzuce plytke przez okno jak nie moglem znalezc kolejnych bosow

A wiesz, że podnoszenie miecza w góre wskazuje położenie kolosa? Ja nie używałem psx nawet, bo te słabe punkty nie były trudne do odgadnięcia zbytnio(i jak się do niech dostaĆ).

Ide sobie tera gre na hardzie (ale z umiarem tera gram bo normal przeszedlem w 2 dni). Polecam Hard, jest bardziej wymagajacy.

VHO
Dziś TO kupiłem. My God... co za gra... wiedzialem, że będzie dobra, ale takiej MASAKRY się nie spodziewalem. Klimat podchodzi mi w stu procentach, OST za 4 minuty będzie na moim hdd, porażają filtry graficzne, kolos z mieczem (ten na jeziorze) dosłownie mnie ZABIŁ wyglądem...

Sześciu już padło pod moim mieczem.

Tylko tak jakoś smutno ich zabijać... No bo za co?

PS. Gra się nawet mojej babci spodobała:)
PS2. Fajne pocztówki dodają do gry.
Mikes
OST za 4 minuty będzie na moim hdd

daj linka wink.gif

a właśnie, chwilowo nie mam aksy, a kolecjonerską bym chciał BARDZO, czy to będzie cały czas czy niedługo wejdzie zwykła edycja?
Memory
Shadow of the Colossus króluje na pierwszym miejscu rankingu obejmującego dni pomiędzy 11 a 18 lutego.

http://www.elspa.com/about/charts/charts.asp
Yano
ja tez wczroaj zassalem OSTa (po przejsciu) i jest super

ale co do linka to raczej polecam edonkeja bo chyba nie znajdziesz gdzies na www tongue.gif
dr_hakenbusz
Szybkie pytanie nie na temat (tu piszę bo nie chcę odgrzewać starych tematów). Właśnie zaczynam grac w ICO, tylko, że coponiektóre napisy są po japońsku (chaszcze), reszta normalnie (ang). Czy to jest standard, czy mam nie taką wersję językową ? Nie chciałbym przegapić jakichś wątków... Pozdro

PS. Uprzejmie proszę, o nieumieszczanie w tym temacie spoilerów odnośnie ICO smile.gif To jest temat o SotC ninja.gif
Mlody-San
Zapewne chodzi Ci o język Yordy. To nie jest japoński. Ona mówi hieroglifami smile.gif
dr_hakenbusz
A ma ktoś słownik ? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.