Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
sizacz
Wydaje mi się że po jednokrotnym ukończeniu gry krzaczki stają się czytelne.
YETI
Wywiad z Fumito Ueda i Kenji Kaido (twórcy ICO i SOTC)
http://www.gameinformer.com/News/Story/200....1853.30213.htm
Amer
Pytanko: staram się dostać do Secret Garden wg przepisu który zaprezentował nam autro zamieszczonego w temacie tym (kilka stron wcześniej) filmiku. Poziom staminy jest już OK, docieram wieć do miejsca (krawędz) gdzie - zgodnie z filmem - mozna spokojnie podreperować jej stan, ale... no właśnie - pojęcia nie mam jak się na nią dostać (chodzi dokładnie o punkt chodzie możemy się podciągnąć i odpoczywać).

Jakość filmu była niestety dość kiepska (naprawde słabo to widac), wieć... jestem w kropce confused.gif

Wiecie coś na ten temat?
qraq_pk
Ja nie miałem z tym problemu, nie wiem o co ci może chodzić. Po prostu na nią wejdź.
VHO
daj linka

Co prawda wykorzystalem osła (0_o OMFG, jak to brzmi tongue.gif ), ale każden jeden kawałek z gry znajdziesz tutaj: http://gh.ffshrine.org/soundtracks/773

NIE BĘDZIE W TYM ROKU LEPSZEJ PRZYGODÓWKI. I już smile.gif
Mikes
NIE BĘDZIE W TYM ROKU LEPSZEJ PRZYGODÓWKI.

Jedno słowo: Okami

wink.gif
VHO
NIE BĘDZIE W TYM ROKU LEPSZEJ PRZYGODÓWKI IMO. tongue.gif
Mikes
NIE BĘDZIE W TYM ROKU LEPSZEJ PRZYGODÓWKI IMO. tongue.gif

nie musisz krzyczeć wink.gif A tak czy siak moim zdaniem Okami zarządzi, SotC kupię jak cena spadnie.. :[
Gawlick
[/quote]
A tak czy siak moim zdaniem Okami zarządzi, SotC kupię jak cena spadnie..
[/quote]
Tak samo myśle i zrobie, bo za duzo tytułów mam do kupienia, a na wszystkie nie wyrobie.... smile.gif
VHO
nie musisz krzyczeć

ctrl+c, ctrl+v, pośpiech blush.gif Nie chcialem się drzeć, poprostu wkleilem tę samą wypowiedź, już tak nie będę tongue.gif
seban694
No fakt, lepszej nie będzie... Ale gra ma jeden wielki minus !!! Ona się kończy. Przy większości gier 10h na przejście to było dla mnie nawet nawet. Przy tej licznik wybił mi 9 i pół h, przy czym nad samym graniem spędziłem ok. 12h. I po prostu zryłem się, jak w piątek włożyłem płytkę do czytnika, zaliczyłem 9 Kolosów, w sobotę jednego i w niedzielę resztę... ZA SZYBKO to wszystko przeleciało, chce się więcej i więcej i dlatego zdenerwowałem się na ten tytuł. Tu jest taka sama sytuacja jak przy legendarnym, jak dla mnie God of War. W ten tytułek też się tak zagrywałem, aż nagle tu taki zonk- gra się skończyła- po prostu w czasach końca panowania current-genów wychodzą takie killery, że człowiek się wk***ia, że w ogóle się kończą. Tak więc, panowie Fumito Ueda i Kenji Kaido czekam na więcej !!!
Only Games
Jak zapewne wiesz początkowo SotC miał składać się z 48 Colosów poczym zrezygnowano z tego by nie zrobić gry monotonną. Posiadam nawet kilka zdjęć kolosów niewykożystanych w grze. Dla mnie gra jest dwa razy dłuższa ponieważ po przejściu trybu Normal oraz Hard dodatkowo przechodzę tryby Time Attack co daje mi kolejną satysfakcję i zabawę. Dodatkowo podrużowanie po mapie w poszukiwaniu Jaszczurek oraz Owoców by dostać się do Secret Garden zabiera kolejne długie godziny gry. Jednymi słowy tą grę trzeba kochać by w nią grać i ja ją właśnie kocham dlatego zrobiłem nawet dla niej stronę www.secret-garden.xt.pl. Krążą pogłoski o próbach zrobienia kontynuacji na PS3.
YETI
Naprawde fajna stronak, ale czemu tylko po angielsku ?
Blok
QUOTE(Gawlick @ 22 02 2006, 16:43) *

A tak czy siak moim zdaniem Okami zarządzi, SotC kupię jak cena spadnie..

Tak samo myśle i zrobie, bo za duzo tytułów mam do kupienia, a na wszystkie nie wyrobie.... smile.gif

Ja tez. Cholera jasna skad wziac ten hajs... Dla wszystkich ktorzy zastanawiaja sie ktory to kawalek jest "tym" kawalkiem z intra jest to utwor nr 144. Oczywiscie z podanej wczesniej stronki.
Mikes
kurde tak sobie myślę ile to trzeba kasy..
załóżmy że chcesz mieć całą sagę:
ICO 110zł
ICO OST 60zł
SotC 190zł
SotC OST 80zł

Będę zbierał 2 lata..
Yano
mnie wkurzyla jedna rzecz (o ile dobrze zauwazylem)

po przejsciu normala zaczalem grac w time attack i odblokowalem 2 itemy.. ale nie działaja w tajm atak confused.gif to bardzo przykre to znaczy ze trzba przejsc gre po 3 razy na norm i hard

1 normalnie
2 time attack
3 znowu normalny tryb ale wykorzustujący itemki..

potem do samo na hard

niby to nie tragedia ale jednak sztucznie wydluzyli , wolal bym zeby itemy dalo sie wykorzystac juz podczas time attack

druga sprawa to to ze z tego co widze to ze itemy z normala mozna uzyyc tylko na normalu a najpierw mysalem ze to bedzie jeden wspolny sejv i bedzi emozna miec oba zestawy itemów na raz...

no niestety

chociaz i tak najwieksza wada to to ze tylko 16 kolosow ;p mogli dac chociaz ze 20 albo 25 (bo 48 to zeczywiscie juz przesada , pewnie polowa by sie powtarzala)
Mikes
a co nam dają itemy?
Yano
rozne rzeczy ;p
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Mlody-San
QUOTE(Only Games @ 23 02 2006, 12:33) *

[382]bow.gif
O ile to faktycznie Twoja strona.
Mikes
B4-hunter, kiedy możemy liczyć na "polsih version" ?
dr_hakenbusz
Ktoś wie po jakiego czorta włazić na ten secret garden ?
Marciin
To jest tak dla picu moim zdaniem taksamo ten długi piep#@$)# most...
Berion
QUOTE(dr_hakenbusz @ 24 02 2006, 17:02) *

Ktoś wie po jakiego czorta włazić na ten secret garden ?

To się nazywa:

CODE
satysfakcja

smile.gif

@Mikes
zRIPuj, a zaoszczędzisz na OST.
Yano
na tej stronce co ktos podal ostanio jest napsiane ze mozna złapac ptaka (za ptaka;p) i polatac razem z nim, pomysalem ze to glupi zart ale jednak sie da!!! biggrin.gif omg ! porabay pomysl ale sie da biggrin.gif

najpiej sie uczyc na gołebiach w swiatyni ktore laduja obok babki (ich ilosc zalezy od zabitych kolosow)
ale niestety po złapaniu gołab traci siły i po chwili opada na glebe tak ze szorujemy po podlodze i postac sie odczepia, w najlepszym (jak narazie) wypadku wulecial przez okno i zrzucil mnie przed kapliczka

podejzewam ze jak by udalo sie dopaść orła to by mozna o wiele bardziej polatac , chociaz to moze graniczyc z cudem ;p

sposob na golebia:
zaczaic sie obok ołtarza z babką (stac przy krotszej krawedzi) a jak golab podleci/wyladuje na schodach oak to krok do przedu i skok na niego (trzymając R1) jesli sie na nim wyląduje kiedy siedzi to postac sie nie łapie ale jesli sie wystraszy i zacznie podrywac to wtedy najczesciej udaje sie zlapac :>
(inne podejscia (np od dolu schodow) nic nie dają (mi) bo zawsze odlatuje zanim podejde)

sposob na orła ktorego nie wyprowalem ale zamierzam: jechac na koniu w strone mostu (prowadzacego do 2 kolosa) i wtedy orzeł czasem przelatuje doscy blisko tak ze powinno dac sie złapac

zaraz bede sie bawil ;p

jesli ktos wie gdzie ląduja orły albo wymysli jakis sposob na sterowanie (chyba sie nie da) golebiem/orłem zeby nie walił w glebe tak szybko to prosze o info biggrin.gif

edit:
złapalem orła (mniejwiecej tym sposobem ktory podalem) ale niestety podlecial kilka metrow do gory a potem zatrzymal sie w miejscu i ani sie nie wznosil a ni nie lecial w zadna strone, az w koncu stamina sie ksonczyla i puscilem... czyli mala frajda ;p
wydaje mi sie ze to byl jakis maly ptak i ze lataja wieksze, bede na nie polował biggrin.gif

za drugim razem udalo mi sie go nawet złapac skaczac z ziemia nie z konia jak nisko przelatywal
ale niestety tez ledwo co polecial i zaczal sie obnizac i ciagnac mnie po glebie;p

dobra nie podniecam sie juz ;p
STIVI
jak pokonać 14 kolosa ?
Yano
Stivi:

dobra, wiem ze to malo konkretny opis i sam bym nie wiedzial co robic z takim opisem wink.gif ale nei bede calej zabawy psul;p
dodam ze strzelając do niego mozesz prowokowac do ataku ;p (jak zwykle zreszą)
erix
Dzisiaj rano skończyłem ten fantastyczny tytuł. Zakończenie mnie rozwaliło , podobnie jak cała gra z muzyką na czele ( z grafiką już gorzej , ale zato sam świat prezentuje się bardzo ładnie) . Walki z kolosami były świetne, nieraz trzeba było chwilę pogłówkować jak pokonać kolosa .
To najbardziej "magiczna gra" w jaką grałem ( nie grałem jeszcze w ICO), polecam ją serdecznie .
oFi
ma ktoś jakiś czit na max staminy? Bo ja chyba już znalazłem wszystkie jaczury ze staminą i tak wciąŻ brakuje mi dosłoownie dwóch podciągnieĆ, żeby dojśĆ do gardena dry.gif
STIVI
ludzie 14 kolos... sad.gif nie weim tylko jak mu ten punkt w łapie rozwalić pomocy sad.gif

aj sory z 15 mi sie pomyliło już wiem jak tongue.gif

Yano
co do staminy to chyba dobrym sposobem jest przechodzenie gry wiele razy, i za kazdym razem wyjadanie jaszczurek, a po przejsciu i odpaleniu poczatkowego sejwa są nowe jaszczurki ;p
ShtaS
poza tym jesli ogon zdobedziemy nie zabijajac jaszczurki (po prostu chcac go zdobyc celujemy jej w ogon nie w glowe, wtedy jaszczur gubi ogon) to w danym miejscu ta jaszczurka pojawi się po raz drugi biggrin.gif
Maiden
Własnie zaczolem jestem przy pierwszym kolosie i czuje ze ta gra mnie pochlonie cool.gif

Jestem tego IMO pewien cool.gif
STIVI
przeszedłem ją smile.gif
popłakałem sie w 2 momentach jest super
a i question:
no bo na tej stronie sacret garden jest napisane ico i pod spodem NICO czy to terz jakaś część ?
oFi
QUOTE(Yano @ 25 02 2006, 23:59) *

co do staminy to chyba dobrym sposobem jest przechodzenie gry wiele razy, i za kazdym razem wyjadanie jaszczurek, a po przejsciu i odpaleniu poczatkowego sejwa są nowe jaszczurki ;p

nie mam czasu zbytnio na to bo gram chce grac juz na hardzie

aha i dowiedziałem sie ze po kazdym kolosie stamina idzie w góre blink.gif
ShtaS
QUOTE(STIVI @ 26 02 2006, 17:54) *

przeszedłem ją smile.gif
popłakałem sie w 2 momentach jest super
a i question:
no bo na tej stronie sacret garden jest napisane ico i pod spodem NICO czy to terz jakaś część ?

NICo to byla wstepna nazwa SOTC, tak jakby nazwa projektu. W tym topicu byly nawet podawane linki do concept movies wlasnie z NICO (pokazane bylo jak 4 typa zabija kolosa) biggrin.gif
Yano
kurna ... szkoda ze nie dali wlasnie multiplejera zeby kilka osob mogla na raz walczyc z kolosem (pewnie by byly jakies inne strategie niz na jednego (np ze trzeba w kilka punktow na raz wbic ))
musili by dodac wiecej kolosow bo w wypadku multiplejera to im wiecej tym lepiej bo na single 48 kolos zeczywiscie troszke moglo by przynudzac ;p
oFi
QUOTE(Yano @ 26 02 2006, 23:42) *

kurna ... szkoda ze nie dali wlasnie multiplejera zeby kilka osob mogla na raz walczyc z kolosem (pewnie by byly jakies inne strategie niz na jednego (np ze trzeba w kilka punktow na raz wbic ))
musili by dodac wiecej kolosow bo w wypadku multiplejera to im wiecej tym lepiej bo na single 48 kolos zeczywiscie troszke moglo by przynudzac ;p

gdyby shadow był na on-line : nie wychodził bym z domu wub.gif
blazej1980
a ja w siedze obecnie w irlandii i dol na maksa,bo w polsce doszedlem do 4 kolosa i musialem leciec na wyspy a tu mam tylko televizor 15 cali wiec nie gram tylko zbieram na tv bo jakos na takim malym ekranie zupelnie inne wrazenia,te colossi jakies male heeh
YETI
http://www.gameonly.pl/newsy/8417

:)heheh
Miłosz
Pytanie o piosenkę, UWAGA spoiler!

beks
Przeszedlem juz ten szpil, fajna gierka nie ma co... Moze mi ktos wytlumaczyc po co mam zjadac (tzn. jesli chce cos odryc) wszystkie roslinki i jaszczury? Powiedzcie tylko co to jest to cos. thx
ShtaS
jasczurki z bialymi ogonkami podnosza stamine, a stamina jest potrzebna aby wejsc na secret garden (szyczt glownej swiaytni). Po co tam wchodzic ? nikt nic tam nie znlazl, ot jedynie satysfakcja biggrin.gif a owoce z drzew jesz p ot by miec wiekszy pasek zycia biggrin.gif
Memory
Dzisiaj kupiłem sobie SOTC. Wręcz rewelacja gra, po prostu BOSKO!!! ohmy.gif
beks
QUOTE(ShtaS @ 1 03 2006, 17:02) *

jasczurki z bialymi ogonkami podnosza stamine, a stamina jest potrzebna aby wejsc na secret garden (szyczt glownej swiaytni). Po co tam wchodzic ? nikt nic tam nie znlazl, ot jedynie satysfakcja biggrin.gif a owoce z drzew jesz p ot by miec wiekszy pasek zycia biggrin.gif

Thx za odp...
Yano
beks musisz
Gacek44
Dawno tu nie zaglądałem.
Mam pytanie.

Czy w samej grze są jakieś różnice pomiędy wersją NTSC USA i PAL?

Sorki za słabą jakość filmiku i błędy w tekstach ale to już stare czasy.
Przechodzę już tą gre po raz 4 na hardzie i uważam że:
Ten #17 to na pewno nie to czym kierujemy na końcu. Takie jest moje zdanie. W wersji USA na 99% nie ma tego #17. Ale zostawiam sobie 1% żeby mieć chęci jeszcze włączać ten "stary" ale znakomity tytuł.

Może zamek jest troszke inaczej skonstruowany w PALu?
Ide grać dalej. Wszystko od nowa ale przynajmiej staminy nie brakuje tongue.gif
ShtaS
staminy nie brakuje ? to save z NTSC dziala w pALu o_O ? biggrin.gif
YETI
Polecam nowe NEO+, poswiecili dwiestrony na dyskusje na temat fabuły i powiązania SOTC z ICO.
Hela
QUOTE(Gacek44 @ 2 03 2006, 10:50) *

Czy w samej grze są jakieś różnice pomiędy wersją NTSC USA i PAL?
Może zamek jest troszke inaczej skonstruowany w PALu?
Jedyna roznica jest dodatkowa plyta z jakimis tam bonusami (wywiady czy inne dziadostwa).
ShtaS
QUOTE(YETI @ 4 03 2006, 14:24) *

Polecam nowe NEO+, poswiecili dwiestrony na dyskusje na temat fabuły i powiązania SOTC z ICO.

tekst jest swietny, cieplo sie na sercu czlowiekoi obi jak wie ze sa na siweie osoby majace podobne przemyslenia smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.