Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
VHO
http://bgr44.cool.ne.jp/wanda/movie/movie.html

Tak się przechodzi poszczególne kolosy na czas... ohmy.gif
Artix
QUOTE(Hela @ 4 03 2006, 15:31) *
Jedyna roznica jest dodatkowa plyta z jakimis tam bonusami (wywiady czy inne dziadostwa).

Nie wiem jak z samą grą, (jeszcze nie grałem), ale prawdopodobnie różnić nie ma. Co do dodatków: w wersji PAL SotC jest wydany w świetnym, kartonowym pudełku, ma dorzucone 4 ładne pocztówki (oczywiście związane z Kolosami), a na samej płycie znajdują się bonusy w postaci wywiadów z twórcami, materiałami "zza kulis" oraz zbiór screenów i nieprezentowanych artów.
S_600
w końcu ostatni kolos padł, czas gry 20:56 (wszystko przez te wstrętne jaszczurki:) . Teraz do rozwałki hard i w międzyczasie time atttack.
Szakal
W Shadow of the Colossus Agro mozna nauczyc tanczyc .Wystarczy dobre operowanie lejcami...
Szakal
Ciekawa sprawa z tym HARD TIME ATTACK?!Zabijajac pierwsze dwa kolosy nie sposob zalatwic trzeciego ot tak prosto z marszu.Potrzeba nam troche wiecej staminy,do zadawania ciezszych obrazen na ciele" "niewiniatka".Dlatego zalecane jest zajecie sie pozostalymi monstrami,powracajac jako agressor na grzbiet 3 giganta w pozniejszym czasie . icon_twisted.gif
S_600
mam pytanie, po przejsciu całej gry wciąż mam w lewym górnym rogu oraz w prawym górnym nieodkryte lądy (przykryte chmurkami), jest możliwość ich spenetrowania? probowalem na wiele sposobów ale nie umiem, nie potrafie dostać się w te miejsca.

pozdro
Szakal
Niektore obszary odblokuja ci sie po zaliczeniu calego HARD TIME ATTACK ! Pod zadnym pozorem nie jedz owocow z ogrodu na szczycie swiatyni(zmniejszaja pasek zycia ) icon_twisted.gif
S_600
hard time attack mówisz hmmm... ja mam problem z normal attack już przy Brodatym a co dopiero hard time...no coż trudno sie mowi.. ale i tak thx

pozdro 500
McDrive
Mam dość trudne pytanie: czy można gdzieś w polskim sklepie zamówić koszulke na wzór tych dodawanych do specjalnych edycji SotC w KKW??
Yano
nie wiem, ale proponuje znalesc jakies fajne zdjecie (moze nawet to co jest na japosnkich koszulkach) i isc do jakiegos punktu ktory drukuje zdjeia na koszulkach i se samemu mozna zrobic fajną ;p (albo kubek biggrin.gif)
ShtaS
albo kupic specjalny papier i zrobic to "sam"
helveg
prosze o linki do wszekich grafik itp. z SOTC

btw. WIELKIE DZIĘKI DLA ŚCIERY ZA UZNANIE SOTC GRĄ ROKU 2005, DZIĘKIDZIĘKI
Szakal
Skonczylem "juz " NORMAL i HARD Time Attack.Mam w zwiazku z tym pytanie.Jak odblokowac brazowego i bialego konia.I co z tym 17 kolosem.
helveg
1. Get all items in Hard Time Attack mode. Hold down the circle button at the Title screen.
2. 17 kolosa nie ma
Szakal
A moze by tak troche wiecej szczegolow(co i jak w ktorym momencie biggrin.gif huh.gif ).Bo probuje tak i nic.Agro wciaz jest czarny.Please
Szakal
Najwiecej trudnosci w HARD TIME ATTACK sprawil mi 3 KOLOS.Jednym slowem masakra !
botaniq
QUOTE(Szakal @ 14 03 2006, 16:05) *

A moze by tak troche wiecej szczegolow(co i jak w ktorym momencie biggrin.gif huh.gif ).Bo probuje tak i nic.Agro wciaz jest czarny.Please

Podczas ladowania gry(lug zaczynania nowej) przytrzymaj ktorys przycisk(kwadrat,kolko,trojkat)
Szakal
Czyli wkladajac plytke do czytnika juz w tym samym momencie musze trzymac jakis przycisk,a ile minut?
Mikes
Czyli wkladajac plytke do czytnika juz w tym samym momencie musze trzymac jakis przycisk,a ile minut?

bozeee wszystko ci napisali przeciez!
Na tytułowym ekranie.
Szakal
No juz mam pelna stajnie ! Piekny ten bialy Agro. Teraz nieodkryte ziemie ,17 kolos i schody w ogrodzie,na szczycie Swiatyni.
Gacek44
QUOTE(Szakal @ 17 03 2006, 16:46) *

schody w ogrodzie,na szczycie Swiatyni.

Na szczycie? niemożliwe. Jak i gdzie? No chyba że chodzi ci o secret garden ale powinieneś wiedzieć że to nie jest nawet połowa wysokości zamku/świątyni.
wozek
Pewnie chodzi o secret garden. Nie ma czegos takiego jak schody na szczycie swiatyni smile.gif
Miłosz
Pytanie, UWAGA SPOILER:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Robal_09
Mam problem jestem przy 3cim kolosie , chce wejsc na to 'koloseum' ale za cholere nie moge wskoczyc na pierwsza półke jak wejde po tej ściezce do gory, skakalem sporo razy i nie moge tam doskoczyc , caly czass padam, poradzcie coś confused.gif
Szakal
Ja mialem to samo i moj kuzyn tez.Skakalem chyba z kilkanascie razy.Az w koncu sie udalo.Rozpedzilem sie nacisnalem na trojkat no a potem przytrzymalem moim roz(pipi)anym R1 tongue.gif
oFi
QUOTE(Robal_09 @ 18 03 2006, 23:08) *

Mam problem jestem przy 3cim kolosie , chce wejsc na to 'koloseum' ale za cholere nie moge wskoczyc na pierwsza półke jak wejde po tej ściezce do gory, skakalem sporo razy i nie moge tam doskoczyc , caly czass padam, poradzcie coś confused.gif

Musisz stać w tym okrągu w ziemi i on musi w to raz przydzwonić. Wtedy rozwali mu się troche pancerza i będzie spoko
Roki
Ja gram od dzisiaj i to naprawde najpiekniejsza, najbardziej klimatyczna gre smile.gif

Hehe... ja mialem smieszna sytuacje podczas szukania pierwszego kolosa. By do niego podejsc trzeba sie w spiac na gore po skalach a ja w to miejsce szybko trafilem, ale nie przeczytalem napisow ze trzeba sie wdrapac bez konia i zawrocilem i szukalem jakiegos innego przejscia do tego kolosa. Doslownie objechalem zala gore na ktorej jest ten kolos, a calosc zajelo mi chyba z 30 minut biggrin.gif

A ktory kolos jest największy question.gif
Robal_09
QUOTE(oFi @ 18 03 2006, 21:27) *

QUOTE(Robal_09 @ 18 03 2006, 23:08) *

Musisz stać w tym okrągu w ziemi i on musi w to raz przydzwonić. Wtedy rozwali mu się troche pancerza i będzie spoko

No to chyba żeśmy sie nie zrozumieli smile.gif Ja z nim jeszcze nie walcze, chce wejsc na ta arene gdzie sie z nim walczy, wchodze po tej ściezce kamiennej do gory i spadam do wody bo nie moge wskoczyc na nastepna półke, i musze plynac do poczatku i tak w kolko confused.gif
Yano
nie wiem zabrdzo co dokladnie robisz ale music sie zlapac wystajecego kawalka R1 i przejsc na rekach w bok a potem skoczyc do tyłu (trzymajac R1 naciskadz dół + triangle.gif )
erix
QUOTE(Roki @ 18 03 2006, 21:58) *

ostatni question.gif icon_wink.gif
C1REX
QUOTE(erix @ 18 03 2006, 22:18) *

QUOTE(Roki @ 18 03 2006, 21:58) *

ostatni question.gif icon_wink.gif

Jeszcze pustynne latadło jest spore. Może objętościowo nie jest tak duże, jak ostatni stwór, ale jest niesamowicie długie.
Robal_09
QUOTE(Yano @ 18 03 2006, 22:12) *

nie wiem zabrdzo co dokladnie robisz ale music sie zlapac wystajecego kawalka R1 i przejsc na rekach w bok a potem skoczyc do tyłu (trzymajac R1 naciskadz dół + triangle.gif )

wlasnie nie moge sie zlapac tego wystajacego kawalka bo tam nie moge doskoczyc! wpadam do wody
C1REX
QUOTE(Robal_09 @ 18 03 2006, 22:49) *

wlasnie nie moge sie zlapac tego wystajacego kawalka bo tam nie moge doskoczyc! wpadam do wody

To Ty w ogóle do możesz na pole walki dotrzeć?

Jeśli tak, to pewnie zwyczajnie ze złego miejsca skaczesz.

Pod koniec wspinaczki skaczemy i uczepiamy się klocka. Nie puszczając się przechodzimy na kolejną ściankę tego klocka i dopiero wtedy przeskakujemy na dalszą część drogi.
Łarhol
Tak sobie grałem w tę grę i w końcu wlazłem na świątynię. Poszedłem do tego sekretnego ogrodu i jak zobaczyłem ile jeszcze tego zamczyska jest nad nim to chciałem tam wejść, ale nie dałem rady. Chciałem się zapytać czy komuś się owa sztuka udała. Nie wierze, że tam nie da się wejść, tyle tam platform i ścianek.
Znalazłem filmik na stronie Jump glitch on the rock... ale nie udało mi się wskoczyć na wyższy poziom.
I jeszcze jedna rzecz o 17 colossie na stronie www.ps2now.com znalazłem coś takiego
SecretGarden/17th Colossus:
Beat the game on all four modes (normal/hard & game/time attack). Then climb the outside of the temple to the secret garden at the ends of the world. The 17th colossus will appear in a short cutscene like the others, busting through the rear wall. After you fight him, the path to the very top of the temple will be opened, leading to a surprise.

Wypróbowałem, ale nie działa. Nie wiem może chodzi o to coś nad scret garden, albo o jeszcze coś innego.
Szakal
Dla chcacego nic trudnego tongue.gif
Mikes
I jeszcze jedna rzecz o 17 colossie na stronie www.ps2now.com znalazłem coś takiego
SecretGarden/17th Colossus:
Beat the game on all four modes (normal/hard & game/time attack). Then climb the outside of the temple to the secret garden at the ends of the world. The 17th colossus will appear in a short cutscene like the others, busting through the rear wall. After you fight him, the path to the very top of the temple will be opened, leading to a surprise.

Wypróbowałem, ale nie działa. Nie wiem może chodzi o to coś nad scret garden, albo o jeszcze coś innego.

bullshit. 17 nie ma i nie będzie. chyba że w SotC 2 tongue.gif
C1REX
Czy da się w time attack (hard) powiększyć staminę np. do walki z 3 kolosem?

Szkoda mi nerwów na walkę z fuksem.
Roki
Lapanie jaszczurek powoduje, ze zwieksza sie stamina - czyli co: wielkosc paska zdrowia, czy wydluza sie czas w jakim np. mozemy bez odpoczynku trzymac sie kolosa question.gif
C1REX
No chodzi mi o to koło.
Tylko nie pytam o zwykły tryb, bo tam mam już wystarczająco wielkie, ale o time attack.

Niektóre kolosy na time attack hard to sprawdzian fuksa, a nie umiejętności.

Czy da się normalnie zaliczyć trzeciego kolosa, czy trzeba się jakoś wzmocnić by zmieścić się w czasie?

Nie wiem, czy warto się teraz produkować, jesli można łatwiej to zaliczyć.
Robal_09
QUOTE(C1REX @ 18 03 2006, 23:04) *

QUOTE(Robal_09 @ 18 03 2006, 22:49) *

To Ty w ogóle do możesz na pole walki dotrzeć?

Jeśli tak, to pewnie zwyczajnie ze złego miejsca skaczesz.

Pod koniec wspinaczki skaczemy i uczepiamy się klocka. Nie puszczając się przechodzimy na kolejną ściankę tego klocka i dopiero wtedy przeskakujemy na dalszą część drogi.

Nie moge uczepic sie pierwszego klocka. Porobowalem skakac z rozpedu i z miejsca jak najblzej krawedzi, po prostu nie doskakuje w ogule do klocka i spadam do wody, moze musze zjesc pare jaszczurek zeby zwiekszyc stamine i wtedy doskocze? I tu kolejne pytanie, jak upoluje jaszczurke ona zapada sie pod ziemie, czy to oznacza ze juz ja zjadlem jak podejde do niej ? czy trzeba cos zrobic zanim zniknie?
Roki
Jak zabijesz jaszczurke, to w miejscu gdzie ona padla bedzie takie cos blyszczace. Podejdz do tego, a postac sama to zabierze.

Co praktycznie ulepsza stamina? Wielkosc zycia, wytrzymalosc, skoki?

Robal_09, ja zjadlem tylko 2 jaszczurki i nie wiem czy ma to czy nie wplyw na dalekosc skoku, ale na miejsce walki z 3cim kolosem dotarlem za pierwszym razem. Z wody "wyrasta" taki pochylony most. Dojdz do samego konca i z lekkiego rozbiegu naskocz na kolumne (lekko po prawej stronie) i gdy postac oderwie sie od ziemi to od razu wcisnij i trzymaja R1, to zlapiesz sie krwedzi... dalej trzymaj R1 i przesuwaj sie w prawo tak, aby moc odbic sie na inna platforme.

Mi to udalo sie za pierwszym razem i dziwie sie ze masz z tym problem smile.gif
C1REX
Najwiażniejsze co daje stamina, to siła i wytrzymałość. Możemy się dłużej trzymać i rośnie siła ciosu. Siłe ciosu można dodatkowo zwiększyć, jęśli prztrzymamy cios, aż nam to kółko napełni się i błyśnie.

Wiem też już jak zaliczyć 3 colosa na hard time attack. Jak dobrze wymierzyć skoki, to nie trzeba mu nawet tego pancerza na ręku rozwalać. Ogromna oszczędność czasu. Mimo wszystko za dużo od fuksa zależy.

Robal - na bank coś źle robisz.

Nie wiem nawet, czy w dobrym miejscu jesteś. Dla jasności podaję, że zeskuakujemy z konia i płyniemy do wystającej z wody ślimakowej ścieżki prowadzącej na szczt. Przy samym końcu droga się urywa i trzeba rękoma uczepić się klocka, przejśc na jego kolejną ściankę i z niej przeskoczyć na arenę.

Dla pewności przytrzymaj trójkąt podczas skoku, bo może robisz mały skok (nawet nie wiem, czy się da - ja zawsze przytrzymuję). Dopiero pod koniec gry są trudne skoki, teraz nie można niedoskoczyć.
Szakal
3 KOLOS najtrudniejszy w calym HARD TIME ATTACK jak dla mnie,ja zostawilem go sobie na koniec tongue.gif
C1REX
QUOTE(Szakal @ 19 03 2006, 20:11) *

3 KOLOS najtrudniejszy w calym HARD TIME ATTACK jak dla mnie,ja zostawilem go sobie na koniec tongue.gif

Szkoda, że zostawienie na koniec wcale nie zmniejsza wymagań co do fuksa.

Najpierw trzeba mieć mega fuksa, by przeskoczyć pancerz na ręku, a potem kolejne fuksy, by odpowiednio dobrze się chwycić. Jak się ma szczęscie, to wcale nie traci się staminy i non stop można atakować. Jak nie ma się szczęscia, to tylko nami macha i się czas kończy.
Szakal
Ja najpierw poczekalem az walnie betonowa maczuga w okragly podest i mu sie rozpieprzy ten pancerz na prawej rece,no a wtedy to juz droga wolna smile.gif Rach ciach ciach
Robal_09
wkurzylem sie niezle przy 3 kolosie jak zostalo mu jakies pol cm energii a przyczepnosc zblizala sie do konca no i zebralo mu sie na otrzęsiny i spadlem smile.gif
Memory
PSX'a powstawał ICO?? ohmy.gif
Dowód?! Kliknij:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8...255434321&q=ICO
botaniq
Ciekawe czy ktoś zauważył-na kilku screenach(np. na w serwisie ign) z 1szym kolosem Wanader siedzi na grzbiecie Agro-a przecie czeba się do kolosa wspąć-koń zostaje na dole:)
ShtaS
QUOTE(Memory @ 20 03 2006, 17:11) *

PSX'a powstawał ICO?? ohmy.gif
Dowód?! Kliknij:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8...255434321&q=ICO

zna ktoś tytuł tej muzyczki co leci podczas podanego filmiku ? z góry dzięki
Roki
Nie wiem czy tak jest, ale z tego co zauwazylem, to:
- za zjadanie owocow z drzew powieksza sie tylko pasek zdrowia
- natomiast za jaszczurki powieksza sie do rozowe kolko odpowiedzialne za sile
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.