Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Amer
Arty pierwsza klasa!
ListuniO
zakłądam że to projekty kolosów które nie dostały jednak angażu...szkoda...według mnie (pipi) byłby ten pająk i smok na zdjęciu pierwszym...a może to propozycje potworów do kontynuacji...??? hmmm
pozdro
Coati
ten smok wyglada mistrzowsko... ale watpie zeby te kolosy pojawily sie w dodatku [o ile bedzie]
Mikes
Ja pie*dole memory po jakiegi ch*ja podkradasz moje posty? __-__
Mikes
sry za 2 post, ale coś temat umarł.

juz o to pytałem ale nikt nie odpowiedział
czy stronka http://www.secret-garden.xt.pl/ jeszcze zyje? Widać że jest niedokończona(kilka niekatywnych działów i bugów(w jednej z grafik Argo to Agro)

btw. wiecei gdzie można znaleźc ten symbol co mają go kolosy? widziałem fote kolesia z takim tatuazem, chcioałbym to miec na koszulce wink.gif
Labik
mam problem... otoz nie wiem jak dojsc do 12 kolosa... need help smile.gif
Mikes
hmm.. kółko staminy ma jakieś ograniczenie? bo pdoobno można je powiększać w neiskończonośc ale to bez sesnu Oo'
i jeszcze coś: Jak dojechać do 12 kolosa? Jestem w jakimś lesie nic nie widać i sie gubie confused.gif
btw. zwby wjesc na swiatynie trzeba przejsc grę pełne 3 razy i wyzbierać wszytskie jaszurki za kazdym razem czy jak?
Labik
ukonczylem nareszcie sotc
przy ostatnim kolosie stracilem chyba wszystkie nerwy wchodzac i spadajaac z niego chyba z 20 razy dry.gif

Tylko nie zabardzo zajazylem jak to sie skonczylo...

Zabijajac tych kolosow uwolnil jakies zlo czy co? Emon byl zly czy dobry? biggrin.gif
Olafelum delfin Um
Widze,ze nic nie zajazyles dry.gif To czy Emon byl zly czy dobry jest akurat najmniej wazne.Poczytaj sobie dogrywke w NEO+ ,tam jest wszystko ciekawie opisane closedeyes.gif
Labik
jakis link? smile.gif
peter.a
Właśnie zakończyłem te super giere.
Kurde, nie mogli dać happy edu?

Pozdro

ps. Może można pod koniec inaczej pokierować postacią żeby jednak był ten happy end? tongue.gif
Coati
dla mnie to byl happy end, moglo sie skonczyc gozej :>

i nie da sie nic zrobic zeby zmienic zakonczenie.. nie wazne jak bys sie staral i tak ci sie nie uda, a zostalo to tak przedsatawione tylko dlatego zeby podniesc dramatyzm sceny
Labik
wytlumaczcie mi jak to sie skonczylo ;p
peter.a
QUOTE(Coati @ 31 07 2006, 21:46) *

dla mnie to byl happy end, moglo sie skonczyc gozej :>

i nie da sie nic zrobic zeby zmienic zakonczenie.. nie wazne jak bys sie staral i tak ci sie nie uda, a zostalo to tak przedsatawione tylko dlatego zeby podniesc dramatyzm sceny

Na początku zakończenia też myślałem że będzie gorzej happy.gif
Labik

Wanderer zamienil sie w Dormina?
To dziecko w tej studzience to byl Wanderer? Cofnol sie w rozwoju?

... pogmatfane to

sorki
Coati
QUOTE(Labik @ 1 08 2006, 11:14) *

... pogmatfane to

<Spoiler>
pewnie jest tak jak piszesz smile.gif Wanda zmienil sie w dziecko bo to byla zaplata za to co zrobil... gdzies czytalem ze: koniec SoTC jest tez poczatkiem ICO tzw. jego narodzinami... nie wiem czy zauwazyliscie ale w SoTC widac zamek z ICO na choryzoncie. na http://www.secret-garden.xt.pl/ sa screeny
</Spoiler>
Tez przepraszam biggrin.gif
Labik
tia... jedni mowia ze to zamek z ICO a drudzy ze miejsce sotc2

prosze o linka do dokladnego wytlumaczenia ostatnich wydarzen
golab
QUOTE(Labik @ 1 08 2006, 11:14) *

... pogmatfane to

Weź to zaznacz spoilerem. Odpowiedź brzmi: SPOILER Dormin przejął ciało Wanderera, Emon wrzucił miecz do wody, zassało Dormina i Wanderer został niejako oczyszczony, ale cofnął się w rozwoju i zostały mu rogi.
Mikes
Labik, Coati ZAZNACZAJCIE SPOILERY (pipi) (pipi)ANA MAĆ icon_evil.gif censored2.gif censored2.gif

Ja (pipi)e, co za ludzie, dzieki za popsucie całej przyjemnosci przynmacej z gry censored2.gif
Olafelum delfin Um
Mikes wiesz przeciez,ze gra wyszla jakis czas temu ,wiec mowienie teraz o spoilerach IMHO mija sie z celem. huh.gif Po to jest ten topic,zeby wymienic miedzy soba ciekawe uwagi na temat tej fantastycznej pozycji closedeyes.gif
Pan S.
i (pipi), ze wyszla jakis czas temu, spojler to spojler, ja jeszcze w nia nie gralem a mam zamiar, i jakos zdradzanie zakonczenia srednio mnie bawi, (pipi).
golab
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 1 08 2006, 17:37) *

Mikes wiesz przeciez,ze gra wyszla jakis czas temu ,wiec mowienie teraz o spoilerach IMHO mija sie z celem. huh.gif Po to jest ten topic,zeby wymienic miedzy soba ciekawe uwagi na temat tej fantastycznej pozycji closedeyes.gif

Wyszła, nie wyszła, nie wszyscy jeszcze grali, bo nie wszyscy zaopatrują się w szpile u Zdzicha na bazarze. Wymieniać uwagi dotyczące fabuły można przy oznaczeniu spoilerem, minimum wysiłku i zero problemów.
LegionPolski

to moze zaapeluj o pkt. regulaminie "W topicach o grach, ktore maja juz rok nie trzeba umieszczać spoiler tagów. Można zaspoilować nawet końcówkę gry..." tak?

Gosh, tragedia i Ty piszesz w hyde park, ze poziom forum sie obniżył closedeyes.gif
Coati
moje kajanie nie ma granic ... jeszcze raz przepraszam. a na pocieszenie poszkodowanych: slowa ktore napisalem w moim {felernym} poscie nie oddaja scen koncowych nawet w 1/10 smile.gif
Labik
QUOTE(Coati @ 1 08 2006, 19:22) *

moje kajanie nie ma granic ... jeszcze raz przepraszam. a na pocieszenie poszkodowanych: slowa ktore napisalem w moim {felernym} poscie nie oddaja scen koncowych nawet w 1/10 smile.gif

to byl taki 'smaczek' tongue.gif
Figaro

Ale rotfl, i co z tego xp

Mysle nad zakupem tego tytułu... Warto? A moze ICO?
Yano
ostanio gram w ICO i .. taka sobie klimatyczna ale srednia gierka o łazeniu po wielkim zamku z laską tongue.gif

za to SOTC jest klimatyczne i ma wielkiego powera w postaci kolosow! mimo ze gra jest krotka to naprawde trzeba w nia zagrac! biggrin.gif (chociaz wyporzyczyc bo wydawac 200 na 8 godizn to troche lipa (w porywach okolo 20h)
YETI
QUOTE(Yano @ 18 08 2006, 18:03) *

ostanio gram w ICO i .. taka sobie klimatyczna ale srednia gierka o łazeniu po wielkim zamku z laską tongue.gif

nie grzesz

wink.gif
Batistuta
Mam pytani wiecie coś o 17th colosie. Bo ja czytałem i podobno jest on w grze biggrin.gif
Spróbuje go znaleźć biggrin.gif
Yano
mozesz probowac biggrin.gif

uwaga! spoiler co do koncowego filmiku:

(...) edit nie moge tego napsiac bop spoilery nie dzialają i potem ludzie beda sie burzyc tongue.gif
Coati
QUOTE(Batistuta @ 19 08 2006, 21:13) *

Mam pytani wiecie coś o 17th colosie. Bo ja czytałem i podobno jest on w grze biggrin.gif
Spróbuje go znaleźć biggrin.gif

SpOILER
17ty to Dormin
SpOILER
Labik
bym ci przytoczyl cytat z secret-garden.pl ale niestety strona w budowie(?)
Ale tam pisze ze 17th kolosa nie ma i ze to sa tylko plotki tongue.gif A jesli bys go znalazl to bylbys naprawde wielkim odkrywca na skale swiatowa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Yano
a moze tworcy zostawili niespodzianke w eilkiej tajemnicy i czekaja az gra troche rpzycichnie itp i wtedy wypuszcza jakies konkretne plotki zeby ludzie wrocili do gry :>

chociaz nie liczył bym na to.. jakos zazwyczaj wyjadacze gier sami znajduja wszystko co sie da tongue.gif
ogqozo
Tysiące ludzi do dzisiaj próbują wyjść na schody w tej świątyni, albo próbują jakoś sprawić, by można było przejść przez ten most na górze - nic z tego. Tak to bywa, że nie każdy potrafi się pogodzić z tym, jak zbudowany jest Colossus. Jak wyszła Ocarina of Time, to też wszyscy się zastanawiali jak zdobyć Triforce, powstały setki teorii, niektórzy myśleli, że prędzej czy później to odkryją albo jakoś się odblokuje i... co? Nico. Nie ma Triforce'a.
A tu nie ma 17-tego kolosa, i nic nie ma na szczycie schodów. Sorry, no bonus. To, że takie plotki powstają, świadczy tylko o potędze tej gry.
Coati
ehhh... ja narazie jestem na etapie zbierania jaszczurek z zółym ogonkiem w celu Spoiler wejscia na swiątynie koniec spoilera i tak, zgodze sie z ogqozo gra jest 'potęzna' smile.gif
Dj Moja Stara
QUOTE(YETI @ 19 08 2006, 12:43) *

QUOTE(Yano @ 18 08 2006, 18:03) *

nie grzesz

wink.gif

Yano - Ironia zamierzona?
Artix
Swoją drogą, zauważyliście, że ten cał ołtarz na który leży dziewczyna (skąd wiadomo, że ma na imię Mako? Pojawia się ono tu i ówdzie w necie), a dokładniej kolumna nad nią ma kształt Kolosa (taki swoisty pomnik, nieco różniący się od pozostałych stojących w sali), jest nawet twarz. Intrygujące.

Druga sprawa: jak wiadomo, podczas oglądania cut-scenek można operować kamerą. Czy ktoś "najechał" przez przypadek na coś interesującego, coś, czego normalne ujęcie nam nie pokazuje?

Trzecia sprawa: Kurde, tak sobie patrzę do sekretów na www.secret-garden.xt.pl i zobaczyłem TO i TO.

[spoiler] Wypisz-wymaluj plaża z zakończenia ICO!
Sialala
SPOILER

Z tym pomnikiem to ja do samego konca bylem swiecie przekonany, ze po pokonaniu ostatniego kolosa nasza ukochana zostanie uwieziona w ciele finalowego kolosa, z ktorym tez bedziemy musieli sie zmierzyc...
Na ta plaze (choc nie jestem pewien na 100% czy to dokladnie to samo miejsce) udalo mi sie raz natrafic podczas szukania ktoregos z Kolosow - w ogole kiedys spedzilem chyba ze 3-4 godziny po prostu jezdzac po calej mapie...
sizacz
Ja przy trzecim przechodzeniu gry w zasadzie skoncentrowałem się na jak najlepszym poznaniu krainy, wszelkich możliwych przejść, przesmyków itp.Zupełnie niedawno udało mi się znaleźć (przez przypadek) inną drogę do lasu. Ucieszyłem się jak dziecko smile.gif. Szkoda że w morzu blokuje nas niewdoczna ściana i nie można wypłynąć dalej w wodę.
Yano
niewidzialna sciana? w niektorych miejscach wyplywanie bolkują fale co jest bardziej realistyczne (chcoiaz sa na tyle male ze czlowiek łudzi "a moze jenak przeskoczy i poplyne tam" tongue.gif)
sizacz
Zgoda fale nie pozwalają oddalić się za bardzo od brzegu (swoją droga genialny patent - wiatr + fale).
Jednak na samym skraju plaży (maksymalnie na zachód) można spory kawałek popłynąć w morze trzymając się ściany brzegu. Do pewnego momentu bo dalej blokuje nas niewidzialna ściana (pewnie silny prąd tuż pod powierzchnią wody smile.gif )
bart-blank
mam pytanie, czy ta gra jest na jednowarstwowym dvd czy na podwojnym? jak na podwójnym to nie mam nawet co brać...
Sialala
QUOTE(bart-blank @ 23 08 2006, 11:37) *

jak na podwójnym to nie mam nawet co brać...

...bo gdyz poniewaz? Dlaczegoz niby?
bart-blank
bo nie odpali sie hyh.gif wystarczy ? czy jeszcze jakies pytania...
...RAFI...
Ok sytuacja przedtawia się następująco: 6 kolosów pokonanych, jaszczurek i owocow zjedzonych cale mnostwo i spokojnie wchodze do magicznego ogrodu i tam drzewa a na nich "trujace" owoce, odbierajace mi zycie i kondycje - co robic jesc czy nie?czy po zjedzeniu ich moge cos uzyskac np. alternatywne zakonczenie czy nie?jesli tak to ile mam ich zjesc?next - ile razy mam przejsc gre by moc przystapic do proby walki z 17 kolosem a raczej do sprawdzenia legendy o jego istnieniu?4?normal, hard, normal time attack i hard attack??
poradzcie... nie przeczytalem wszystkich postow bo 48 stron to sporo... 12 ston mnie zmeczylo:)no i szukalem naw sieci ale w sumie nikt konkretnie nie napisal na ten temat
Grzehoo
SotC jest oczywiście na płycie DVD5 (1-warstwowa).
Mikes
Ok sytuacja przedtawia się następująco: 6 kolosów pokonanych, jaszczurek i owocow zjedzonych cale mnostwo i spokojnie wchodze do magicznego ogrodu i tam drzewa a na nich "trujace" owoce, odbierajace mi zycie i kondycje - co robic jesc czy nie?czy po zjedzeniu ich moge cos uzyskac np. alternatywne zakonczenie czy nie?jesli tak to ile mam ich zjesc?next - ile razy mam przejsc gre by moc przystapic do proby walki z 17 kolosem a raczej do sprawdzenia legendy o jego istnieniu?4?normal, hard, normal time attack i hard attack??
poradzcie... nie przeczytalem wszystkich postow bo 48 stron to sporo... 12 ston mnie zmeczylo:)no i szukalem naw sieci ale w sumie nikt konkretnie nie napisal na ten temat

nie ma alternatywnego zakończenia, nie ma 17 kolosa wiec nie masz co szukać(jak już wszedłeś do secrety garden to nie masz co robić)

Jakim cude po 6 kolosach wszedłeś do secret garden? O_O
Coati
tjaa no wlasnie?? no chyba ze sciagnol sobie save'a z netu i przechodzi sam jeszcze raz:) a a koncie juz bylo troche jaszczurek wszamanych smile.gif
ogqozo
Owoce nic nie dają, poza tym, że być może oczyszczają twoją duszę z grzechu. Jeśli czytałeś artykuł o tajemnicach SotC w N+, to tam była opisana ta teoria, jeśli nie - to w skrócie polega na tym, że po pokonaniu każdego kolosa twoja dusza staje się coraz bardziej nieczysta i dostajesz energię, a jabłka ją odbierają, bo są czyste.
Inna teoria głosi, że te jabłka są właśnie złe, tak jak jabłka w Edenie.
Inna zaś, że zostawili je dobrzy/źli ludzie/nieludzie aby przeszkodzić temu, kto chce zabić kolosy i pomóc Dorminowi.
Jest jeszcze kilka ciekawych teorii, nawiązujących głównie do mitologii i dzieł sztuki. Wg mnie ogród to jeden z najgenialniejszych patentów w tej grze.
Aha, ale tak normalnie, do walki i chodzenia po świecie, to te owoce nic nie dają.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.