odswieze temat i wrzuce swoje 5 groszy
otorz minione swieta spedzilem grajac partyjki w PES6 (dzien) i przechodzac drugi raz SotC (noc), tym razem na hardzie (normal i normal time attacka zaliczone kiedys tam), od razu dodam, ze jestem maksymalnym fanatykiem tej gry (dzieki niej siegnalem po ICO, ktorej oczywiscie takze jestem fanatycznym wyznawca

), wiec mimo, ze nie gralem pierwszy raz znow wiele godzin spedzilem zwiedzajac te zakazana kraine, ogladajac piekne widoki itd., przy pierwszym podejsciu SotC mna pozamiatal, ale najbardziej szczena mi opadla przy 5 kolosie w momencie jak wskoczylem mu na skrzydlo - niezapomniana chwila, przy drugim podejsci o szybsze bicie serca postaral sie kolos 16., chyba dlatego, ze wyczekiwalem TEJ ostatniej walki, [spojler]
to jakie widoki sa gdy siedzi sie mu na czubku glowy z wbitym mieczem w czache - cala zakazana kraina w tle w strugach deszczu - MOC[/spojler], zakonczenie raz ze masakruje to jeszcze widzialem je dopiero drugi raz w zyciu

to jak Wander mimo wszystko chce zobaczyc czy demon spelnil jego prosbe, pozniej 17 kolos

i napisy koncowe z jednym z najlepszych podkladow muzycznych w grach, po prostu
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
Fumito Ueda
takie tam:
1. jak sobie skakalem na golebie przy oltarzu na ktorym lezy laska zeby polatac w ktoryms momencie zobaczylem ze jeden golab sobie umarl i lezy, myslalem ze jakis wazny znak bo cos te biale ptaki symbolizuja ale to pewnei Argo niechcacy nadepnal ? pozniej juz zyl

2. jak sie jedzie do kolosa co lazi po scianach (jaszczurka), przejezdza sie po waskim drozce nad przepascia i w tym miejscu Argo nie chce galopowac, jakby czegos sie bal czy cos, chyba kolejny "sekret" tworcow dla fanatykow zeby sie glowili o co chodzi (pewnie o nic

3.na samym poludniu krainy, mozna znalezca miejsca na klifach nad oceanem, w ktorych mozna nieco po zboczu zejsc nizej (sa miejsca w ktorych Wander moze sie lapac/wspinac), takie kolejne ukryte smaczki nie dajacy nic oprocz satysfakcji, jedno z tych miejsc smiesznie wyglada bo trawa ktorej lapie sie koles jest polozona na skale jakby ja ktas od linijki tam posadzil, jakby jakis dywan lezal na zboczu skaly.
mozna by tak w nieskonczonosc, polecam Plot/Theory Analysis FAQ -
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/game/924364.html, dluga lektura ale warto, jest to nie tyle wytlumaczenie fabuly Colossusa ale wiele teorii, ktore pomoga w samodzielnym poskladaniu sobie historii SotC i ICO
w koncu tez wspialem sie do sekretnego ogrodu i jak na fanatyka przystalo spedzile tam mnostwo czasu, starajac sie byc pierwszym na swiecie, ktory odkryje bonusowego kolosa czy cokolwiek

, zwiedzilem kazdy zakatek, zjadlem wszystkie owoce, biegajac po ogrodzie czasami slyszalem dziwny dzwiek, podobny do np. brzeku kluczy, myslelm ze cos sie moze jednak tam ukrywa !?

niestety, poszedlem sobie na wycieczke po moscie, dobieglem oczywiscie do konca po drodze patrzac na odlegla budowle(?ICO?), na koniec skoczylem sobie z mostu do jaskini w ktorej jest kolos-byk
SotC 11/10 tak...