Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Shadow of the Colossus
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
jin
http://media.ps2.ign.com/media/490/490849/...mg_1708722.html czy to prawda ze ma byc ICO 2? question.gif
Stachu
Móże lepiej zrób temat ,,info o ICO2,, ,bo gra jest zapowiedziana od jakiegoś roku(mimo to Sony nie podaje żadnych szczegułów).

Acha!Odpowiedź na Twoje pytanie.
Tak ,ma być ICO2.

Szkoda jedynie ,że nic nie wiemy o tej grze.Pierwszy ICO był wręcz genialny.
palo
ICO2, NICO ? We wrześniowym playstation2 magazyn były chba ze 4 ( też takie zamazane ) zdjęcia z ICO2, potem, chyba na go przeczytałem nformację, że SONY zrzekło się praw do nazwy ICO2 i NICO, czyli znaczyło to, że gry raczej nie będzie ... wydaje mi się, że niestety możemy zapomnieć o kontynuacji tej świetnej gry ... :roll:
Stachu
Palo ,mówisz question.gif ICO2 nie będzie question.gif To była by prawdziwa katastrofa.Kontynuacja jedenego z lepszych tytułów na PS2 przestała istnieć question.gif NIEMOŻLIWE :!: :!:

biggrin.gif Wrzesień był rok temu ,a ja widziałem screny z tej gry miesiąc temu.
Było pare obrazków z gry już dawno na IGN.

Na początku ICO2 było mylone z Forbiden Siren(wczesne screny)Na IGN pod nazwą NICO widniały screny z wczesnej wersii tego horroru od Sony.

Mimo to gra się tworzy ,a pierwsze obrazki zostały pokazane światu całkiem niedawno.

Pisze to co wiem ,opierając się na servisie IGN(jeden z bardziej profesionalnych)
Od siebie tylko dodam ,że jeśli Sony zaprzestało tworzenie tej gry(w co wątpie)to są głupcami.(z drugiej strony jednak trudno się im dziwić-ICO sprzedało się marnie)(ludzie są głupi i wolą grać w komercyjne tytuły ,na ICO nawet nie zwracając uwagi)

Na koniec małe pocieszenie(eh...pocieszam sam siebie biggrin.gif )
Niedawno widziałem scren prosto z gry(pokazana była twarz Ico-bardzo ładnie wykonana- i obrazek przedstawiający pustynie)
Pod screnami widniała data 2005 :!: :!:

Sam nie wiem co mam myśleć.Poszukam jakichś wiadomości i dam wam znać.
Arkady
Należy pamiętać , że SONY również milczało w temacie ICO , więc tym razem pewnie jest podobnie i prędzej czy później wyda kontynuacje.
palo
Może robią kontynuację, ale żeby po E3 nie ukazały się żadne informacje ? Zobaczymy co będzie po ECTS, chociaż bvardziej prawdopodobne jest, że na TGS cos pokażą ...
Stachu
Sony nie pokazuje gry żeby nie nastawiać graczy na ,,niewiadomo co,,
Swego czasu Konami robiło zamieszanie z MGS2 ,a to im nie wyszło na dobre.(jak wiadomo gra była ponad przeciętną ,ale ludzie spodziewali się czegoś znacznie lepszego)
Sony nie jest głupie ,ICO było dobrze przyjęte przez graczy(nielicznych)i recenzętów bo nikt nie spodziewał się ,że ta ,,cich,, gra będzie tak udana.
Teraz Sony zapewne też nie chce na siebie uwagi zwracać.
Przynajmiej tak myśle.
Sony nie powinno się zabardzo afiszować ze swoją nową grą .Oni chyba też tak myślą.
palo
Swego czasu Konami robiło zamiezanie z MGS2 ,a to im nie wyszło na dobre.(jak wiadomo gra była ponad przeciętną ,ale ludzie spodziewali się czegoś znacznie lepszego)
Sony nie jest głupie ,ICO było dobrze przyjęte przez graczy(nielicznych)i recenzętów bo nikt nie spodziewał się ,że ta ,,cich,, gra będzie tak udana.
Przynajmiej tak myśle.
Sony nie powinno się zabardzo afiszować ze swoją nową grą .Oni chyba też tak myślą.

mam nadzieję, że masz rację ...
palo
Swego czasu Konami robiło zamiezanie z MGS2 ,a to im nie wyszło na dobre.(jak wiadomo gra była ponad przeciętną ,ale ludzie spodziewali się czegoś znacznie lepszego)
Przynajmiej tak myśle.

mam nadzieję, że masz rację ...
Dzujo
Tak, wszyscy czekamy na sequel Ico, ale jakoś go nie widać:) Sytuacja nie nastraja optymistycznie, tak nie promuje się nowo powsającej gry. Dopóki nie pojawią się w pełni oficjalne informacje z obozu SONY, nie możemy być niczego pewni i pozostaje nam jedynie oglądanie garści screenów niewiadomego pochodzenia. Swego czsu pisano petycję do SONY, aby chłopaki zrobiły Ico 2. Jednak akcje tego typu, nie odnoszą sukcesów - bo tym biznesem rządzi Ka$a. Ja trzymam kciuki
Stachu
A nie mówiłem!!!!!!!!!!!!!.

Powstaje kontynuacja.Zobaczcie na IGN i ICO2(po prawej jest mały obrazek)

Nazwe tego tematu przydało by się jednak zmienić biggrin.gif tak jak zmieniono tytuł TEJ GRY.

Wanda and Colossus<--tak brzmi nowy tytuł ICO2/NICO.

Tokyo Game Show przyniesie więcej odpowiedzi.Najważniejsze jest jednak to ,że gra powstaje.Zapewne nie będzie to czysta kontynuacja z lepszą grafą(Znając Sony ,poprzednią część oraz te obrazki)<--scren przedstawia jeźdźca i bestie.
YETI
W koncu cos sie ruszylo z ICO2, teraz tylko czekac na TGS.
Juz mozna sobie zadawac pytanie czy dwojka utrzyma lub przebije poziom jedynki, gdzie bedzie dziala sie akcja gry (w koncu po GIGANTYCZNYM zamku nic nie zostalo) co z Yorda (chyba tak miala na imie?). Pytan jest bardzo duzo, czekam na jakie kolwiek nowe informacje.
Obok MGS3 i GT4 to dla mnie najbardziej wyczekiwana gra.
Anonymous
Podobno Sony ofijalnie nie chce się przyznac do tego projektu co dla mnie jest bardzo dziwne bo ICO jest naprawde rewelacyjne.Ja bardzo oczekuje na jakies optymistyczne wiadomośći!!Ciekawe czy będzie kontynułowana historia,ciekawe czy będziemy sterować dzielnym wikingiem,ciekawe czy spotkamy Yorde,duzo żeczy jest ciekawych zwiazanych z ta gra i oby one się wyjaśniły bo nie wiem jak wy ale ja sie nie moge doczekać!!

Hm szkoda że ma twarz zasłonietą ale wydaje mi się że jest to nasz Viking zobaczcie na prawy róg.
Anonymous
Jednak opłacało sie miec nadzieje (ale nie do końca) pierwsza zapowiedz i pierwsze oficjalne screeny !!!Podobno nie jest to w pełni oficjalny sequel!!

"Kaido justified his team's decision to not make a sequel to the much loved game, stating "When we finished Ico (the Japanese version), we of course had to think about our next production. Normally, there would be talk of a sequel, but here, there was some opposition to that, along the lines of Ico being more than complete both in terms of gameplay and story, thus making production of a sequel very difficult, and also questions about whether users actually wanted a sequel. After much consideration, we decided to try a new game."

Dla nierozumiejących textu.Autorzy po zakończecniu Japońskiej versji ICO myśleli o kontynuacji ale,pierwsza część ICO była kompletna w sesnie grywalności jak i w fabule (zgadzam sie z tym w 100%) więc powstanie 2 częśći było by bardzo trudne,i pytanie czy tak naprawde użytkownicy (my GRACZE cool.gif ) chcą sequel'a (JA CHCEM!!).Po długich rozmyslaniach,autorzy zdecydowali się na nowa gre mam nadzieje że zrobia z tego cos wyjątkowego Jak z ICO ale szkoda że nie zostanie kontynuowana opowieśc naszego Vikinga wielka szkoda!!

Preview

http://ps2.ign.com/articles/546/546753p1.html

Screeny

Tokar
No te screeny to massive absolutny,klimat aż się z nich wylewa.
Artemiz
Nareszcie coś się ruszyło w temacie jednej z moich ulubionych gier icon_twisted.gif Screeny zamiatają, pytanie czy zdołają utrzymać ten niesamowity klimat ICO, i w jakim kierunku pójdzie fabuła- czy bedą jakieś nawiazania do jedynki czy to coś zupełnie nowego. Gośc na screenach również ma rogi-pierogi więc jest szansa na jakieś strzępy historii z jedyneczki icon_twisted.gif
HunterX
Obrazek z tym gigantem i gościem na koniu po prostu mnie rozje..!! Piękna sprawa. Podoba mi się, że autorzy nie idą na łatwiznę i robią zupełnie nową grę.
Kenshin
Już zacieram rączki nie moge się doczekać NICO , jedyneczka była wspaniała mam nadzieje ze 2 bedzie jeszcze lepsiejsza biggrin.gif , szkoda że pierwsza cześc była niedoceniona przez duze grono graczy bo jest ona lepsza od wiekszosci krapow (Enter the Matrix) które sie sprzedaly w wiekszym nakladzie kopii.
palo
jest, jest, nareszcie jakieś oficjalne info !!! czekam na więcej screenów i jakis trailer, czad, wreszcie bedzie kontynuacja, do tego bedzie łuk ! moja ulubona broń smile.gif mam nadzieję, że kontynuacja bedzie równie klimatyczna co jedynka, niestety przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać :cry:
Anonymous
Ekhm sorry ale wy chyba nie przeczytaliscie tego co przetłumaczyłem to nie będzie kontucuacja ICO!!To będzie całkowicie nowa gra przeczytajcie mojego wczesniejeszego psota jeszcze raz!!
Stachu
No milo .To nie musi być bespośrednia kontynuacja.Może być czymś w stylu FF(nie powiązane fabularnie).Zresztą było napisane ,czarno na białym ,że Sony zdecydowało się na zmiane tytuły ,który roboczo brzmiał NICO(ICO2).Na screnach widać kolesia z rogami ,a więc ten koleś z ICO(albo jakiś jemu podobny)

Tę gre robi Sony ,ta gra na początku nazywała się Nico/Ico2 ,ta gra ma podobny klimacik co ico(przynajmniej na screnach) ,więc czemu miała by nie być kontynuacją ICO?

Wszystko wskazuje na to ,że to będzie kolejne Ico samo Sony(oraz IGN) tak ogłosiło ,więc nie wiem o co Ci chodzi.
Anonymous
To przeczytaj mojege wczesniejszego posta w którym przetłumaczyłem co mówia sami twórcy gry.A co do tego że bedzie podobne do ICO to oczywiste zreszta główną inspiracja zapewne bedzie poprzednia gra (smaczki,klimacik itp.),ale nie zmienia to faktu to będzie całkowicie odrebna historia.
Stachu
Ale zważywszy na tych samych producentów ,początkowe założenia ,wczesny tytuł ,podobieństwo do poprzedniej części można (a nawet należy)przyjąć ,że to będzie seqel ICO.Nawet jak nie będzie kontynułował fabuły ,ani do niej nawiązywał.

FF VIII ,był kontynuacją FF VII ,a nie nawiązywał do fabuły poprzednika.

Jeśli Sony chciało zrobić coś co dorównałoby ICO i byłoby równie orginalne to nie mogą dublować sami siebie.Nie mając wyjścia musieli zrobić coś nowego ,coś co również nas zaskoczy.
Anonymous
Trailer

http://dl.scej-online.jp/wanda/wanda_hi.asx
wsm
http://dl.scej-online.jp/wanda/wanda_hires.wmv
link bezposrednio do filmika.
SOAD
Obejrzałem filmik. Rewelacja! 8O
Kenshin
http://dl.scej-online.jp/wanda/wanda_hires.wmv  
link bezposrednio do filmika.

O Jezzzu już chce tą gre biggrin.gif
wsm
klimat wyplywa litrami z tego filmiku 8O Dla takich gier warto miec PS2.
Kenshin
klimat wyplywa litrami z tego filmiku  8O Dla takich gier warto miec PS2.

Zgadzam się z tobą w 100%
Kaczor
Ale zważywszy na tych samych producentów ,początkowe założenia ,wczesny tytuł ,podobieństwo do poprzedniej części można (a nawet należy)przyjąć ,że to będzie seqel ICO.Nawet jak nie będzie kontynułował fabuły ,ani do niej nawiązywał.

FF VIII ,był kontynuacją FF VII ,a nie nawiązywał do fabuły poprzednika.

Jeśli Sony chciało zrobić coś co dorównałoby ICO i byłoby równie orginalne to nie mogą dublować sami siebie.Nie mając wyjścia musieli zrobić coś nowego ,coś co również nas zaskoczy.

LOL a coz to za herezje?FFVIII nie mial nic wspolnego z FFVII, to po prostu maniera SQUARE polegajaca na numeracji kolejnych zupelnie innych gier.Jedynym sequelem w serii FF jest FFX-2."FFVIII kontynuacja FFVII" omfg O_O
Stachu
Normalny jesteś czy jaki?KACZOR

FFVIII jest koleiną częścią FF ,znaczy sqelem nie powiązanym fabularnie(bo nie licząc fabuły niczym konkretnym się nie różnią-i dobrze ,bo to co lubie mam we wstkich częsciach)

LOL to jest dla Ciebie stary.Czepiasz się nie wiadomo czego i w dodatku racji nie masz.

Co do filmiku.Dzieło sztuki.KLIMAT ,grafa i muzyka.

ICO ma godnego następce.PS2 ma kolejnego killera.My będziemy mieli piękną gre.
Stachu
ICO ma godnego następce.PS2 ma kolejnego killera.My będziemy mieli piękną gre.

Na potwierdzenie tego co napisałem daje pare screnów z IGN.

http://media.ps2.ign.com/media/490/490849/...mg_2371448.html
Naprawde piękne.Zobaczcie wszystkie ,a jest ich sporo.

Chyba nie będziemy zaimować się tym wielkim kolesiem tak jak Yordą? biggrin.gif

EDIT:
Sony zrobiło stronke ICO2 http://www.playstation.jp/scej/title/wanda/index.html
Miłej zabawy biggrin.gif
Artemiz
klimat wyplywa litrami z tego filmiku  8O Dla takich gier warto miec PS2.

W pełni sie z Tobą zgadzam- bardzo namacalny klimat części pierwszej powoduje u mnie skok ciśnienia icon_twisted.gif Gdy grałem w ICO wiedziałem że zakup PS2 był świetnym pomysłem i że takich wyjątkowych gier powinno być więcej- to już nawet nie gra tylko przeżycie którego się nie zapomina smile.gif
Hela
Klimat az wylewa sie z monitora, gra wyglada niesamowicie, oby calosc byla jeszcze lepsza niz to co widac juz teraz.
Stachu
Nowy trail http://media.ps2.ign.com/media/490/490849/....html?fromint=1 cudo.
Hela
Jeszcze lepszy niz poprzedni.
Anonymous
NIESAMOWITE 8O JUŻ SIE NIE MOGE DOCZEKAĆ!!
palo
a kim jest ten olbrzym ? to nasz wróg, przyjaciel, czy jaki pies ? pod koniec filmiku pada na kolana, wogule to znane sa jakieś szczegóły ?
Stachu
Szczegułów narazie nie ma.Tylko to co widzisz w topicu.

A ten duży ziomek to prawdopodobnie nasz wróg ,a potem przyjaciel.
Najpierw z nim walczymy ,a potem z nim wędrujemy.

Ciekawa perspektywa co nie?
Jakim
UHUUUUUUHUUUUU. Toż to jest.... śliczne. Chyba wystarczy takie okreslenie. Świetne trailery, niesamowita interaktywność w walce z giigantem!! Cudowna gra!!!
MC-Darkness
Wygrzebany z officialnej strony =]. NIE STREAM!!!!
Wanda and Colossus Official Trailer
wsm
eee, strona wczesniej?;p
MC-Darkness
eee Weps =P. Sorks. Tak czy siak wiecie zapewne że na wcześniejszych screenach z przed ponad roku czy dwóch. W roli owej Wandy był jeszcze nasz Rogaty kolega?? Niedługo dam linka do screenów.
Lobos
motyw ze wspinaczka po tym olbrzymie jest nieziemski, na prawde gra zarzadzi. posiada ona specyficzny klimat, inny niz reszta gier. rewelka
Tokar
Po ubraniu widać,że Wanda najwyraźniej pochodzi z tego samego plemienia,co rogaty bohater ICO.
MC-Darkness
Wiecie, że owa Wanda na początku czyli jak jeszcze miało być to NICO była zastąpiona Właśnia naszym Rogatym przyjacielem. A tutaj macie wszystkie istniejące screeny z NICO czyli dośc stare =].
Screen-01
Screen-02
Screen-03
Screen-04
Screen-05
Screen-06
Screen-07
Screen-08
Screen-09
Screen-10
Screen-11
Screen-12
Screen-13
Screen-14
Screen-15
Screen-16
Screen-17
Art-01
Art-02
Art-03

Postuje to tylko po to by pokazać iż "Wanda" powstaje na bazie NICO ale to już chyba każdy wie =].
Hela
Wanda nie bazuje na NICO i w zaden sposob nie jest z nim powiazane!! Podobienstwa (jesli mozna to tak nazwac...) w designie to przez to ze to ten sam developer!!
Stachu
Niebardzo Hela

ICO's Successor IGN

Nowe screny http://media.ps2.ign.com/media/490/490849/imgs_1.html
OsciBosci
Trailer to cos pieknego i juz z 10 razy go ogladalem.Wyglad potworow jest oszałamiajacy i jest to w tej chwili najbardziej wyczekiwana gra przeze mnie.

Prosze ktoregos z adminow o zmiane tytułu tematu na Wanda and the Collusus!! icon_twisted.gif
Hela
Solid - raczej sie nie mysle. Wanda to nie jest sequel ICO!
killer-san - taki topic juz jest!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.