<Oskarious>
23 08 2004, 11:45
Tak sobie ostatnio rozmyślałem, a gdyby zasypać mailami skrzynke micro-pl, nagadać im o poziomie polskich graczy HALO, o rozmiarze naszej sceny i o dosc czesto rozgrywanych turniejach to czy nie zgodzili by sie na mały sponsoring tych wiekszych turniejów wzamian za rozgłos (i zmniejszenie zniechecenia do Billa Gatesa). Jak myslicie czy taka walka ma sens. Nie chcą ixa w polsce - dobra - ale moim zdaniem jest szansa na to aby odpowiednio doinformowani zechcieli z nami współpracować.
tak ale najpierw musielibysmy na turniejach miec nieprzerobione konsole NTSC i orginalne HALO ntsc bo narazie to wszyscy na piratach jadą :wink: Potem mozna zacząc myslec o MS pl heh ale ogulnie całkiem dobry pomysł :!:
Swietny pomysl Oskar. Pamietaj Flash, ze za mniej niz 80 dni wychodzi Halo2. I to wlasnie w te gre, a nie w Halo1 moglyby byc te turnieje z prawdziwego zdazenia. Wtedy ne ma juz problemu z tym, ze gra bedzie w PALu...
super pomysł :!:
to co ??piszemy??
No to kiedy piszemy te listy ? :wink:
-GLD-Uzny
23 08 2004, 12:44
Z tym pisaniem do Microsoftu to wcale nie głupi pomysł. Ale to musi byc naprawde dużo ludzi.... sami uzytkownicy forum HALO nie wystarcza :cry: Trzeba zwołac sztab wyjatkowy (m0l). Naklonic jak nawiecej osob i zaczac dzialac. Jesli sie uda to na 101% doczekamy sie turnieju HALO2 sponsorowanego przez polki oddzial Microsoftu - wystarczy kceć

(m0l)
Z tym pisaniem do Microsoftu to wcale nie głupi pomysł. Ale to musi byc naprawde dużo ludzi.... sami uzytkownicy forum HALO nie wystarcza :cry:
Uzny wolaj Royala i kumpli niech tez pisza
mam dla was zla wiadomosc. m$s polska ma szczeze ehem w powazaniu uzytkownikow xbox na dzien dzisejszy. smutne ale prawdziwe. nie zmienia to faktu ze wykupili domene xbox.pl ale nic z nia nie robia.
pomysl jest naprawde dobry ale w naszym kraju awykonalny.
_Bobek_
23 08 2004, 13:35
Bardzo dobry pomysl
Trzeba naklonic innych,zeby tez napisali maile do microsoftu
NO wlasnie uzny wolaj kumpli
Pomysł dobry ale dopóki Microsoft Poland nie zajmie sie dystrybucją ixa to nic z tego :roll: , w końcu oni tez muszą mieć jakiejś korzyści (reklama). Sponsorów szukałbym w takich firmach ja Ultima w końcu użytkownicy xbl (czyli w Polsce niedługo 80% graczy w Halo2 :wink: ) będą musieli kupować oryginały :wink: .
Ryo-San
23 08 2004, 17:31
panowie nie znacie M$ Poland;/
Oni olewają wszystkich ciepłym moczem...
A nawet jeśli już coś by miało być, jakiś cud to Xbox musi być koniecznie oficjalnie dostępny w Polsce - w innym wypadku nie ma mowy:(
Ultima... dobre

Tak jak olali cieplym sikiem samo halo (ba chcieli jeszcze dod. zarobic).
Co do MS... coz... tez watpie w ich jakikolwiek zapal... chociaz ta biedna polske mogliby juz dodac do xb live... w koncu to ze polak to nie znaczy od razu ze zlodziej.
Co do samego xboxa... w calej UE (e... powiedzmy, ze tam gdzie ma oficialna dystrybucje - u nas ciekawe co MM zrobi) jego cena ma wynosic od 27go sierpnia (2004

) 149.99euro czyli ok. 666zl (u nas jedyne 1200zl

).
Raptor nie badz bucem. Powiniienes sie cieszyc, ze w Polsce mozesz juz LEGALNIE kupic xbxoa za 1200zl. To doprawdy niesamowite, az sie ze szczescia wzruszylem!
Slomiany zapal, wedlug mnie, nie chce byc pesymista ale z tego nic nie wyjdzie. Potrzebaby powaznych ludzi o jakims statucie aby moc cos zdzialac.
Powiniienes sie cieszyc, ze w Polsce mozesz juz LEGALNIE kupic xbxoa za 1200zl.
No ja tez sie strasznie wzruszylem... myslisz, ze tak jak wiekszosc(?) nie 'przemycaja' sobie konsolki z niemiec? Po prostu je przywoza i tyle. Nie placac podatkow etc. (teraz to juz i tak bez znaczenia). Ja bym sie cieszyl jakby byl oficialnie, a to ze pojawil sie w MM... i co z tego? I tak za jakis czas zniknie z polek (tak jak gcn).
Ultima... dobre

Tak jak olali cieplym sikiem samo halo
Nie chodziło mi konkretnie o Ultime , tylko o firmy które zajmuj sie sprzedażą oryginalnego sprzętu :wink:
Ryo-San
23 08 2004, 19:20
co do Xbox Live i Polski..to nawet panowie gdyby Xbox był oficjalnie w Polsce to wątpie aby Poland pojawiła sie na liście krajów..podobnie jak jest z NA na PS2...PS2 jest dostępne w Polsce od dnia premiery a Network Adaptor ma być oficjalnie dostępny może w maju 2005 8O
szasa na to ze będe grał przez neta xbl ruwne są 10% (zawsze moze sie zdazyc cud)
Zawsze cos
Alpha Trion
25 08 2004, 09:07
Panowie to nie Korea niestety , nie jestesmy nawet druga Japonia

. MS Polska to banda ktora nie potrafi sluzyc pomoca legalnym nabywcom wingrozy a co dopiero reklamowac taka egzotyke jak Xbox .
Ale mozna by wykorzystac to w inny sposob , nawet w Polsce przedsiebiorcy wiedza ze tam gdzie duzo ludzi to tam leza duze pieniadze i warto wywiesic firmowe logo na boardzie "oficjalny sponsor" . Tylko musialo by sie zjawic tak z 50 tys luda
<Oskarious>
1 09 2004, 08:02
http://www.microsoft.com/poland/feedback/feedback.mspx - to jak panowie? Zaczynamy batalię o własne prawa? :wink: Wybieramy pierwszy odnośnik z góry i piszemy...
http://www.petycje.pl/index.php - Moze zrobienie "profesjonalnej" petycji byloby lepszym rozwiazaniem niz spamowanie mejlami?
https://www.xbox.com/en-US/signin.htm - Koniecznie zalozcie sobie tutaj konto, wpiszcie swoj serial number xbox'a i wybierzcie jako kraj Poland. To chyba jedyny sposob zeby nas MS w koncu zauwazyl...
<Oskarious>
10 09 2004, 14:37
Bardzo dobra mysl. ja juz sie rejestruje.
Bardzo dobra mysl. ja juz sie rejestruje.

Ha! Chociaz raz bylem szybszy od Fila

i sie wczesniej juz zarejestrowalem
Ha! Chociaz raz bylem szybszy od Fila

i sie wczesniej juz zarejestrowalem

...ale zapomniales nuuubie podac serial number :oops:
...ale nuuubie zapomniales podac serial number :oops:
Nie masz dowodow! :lo: moj xb jest zarejestrowany
Jak wiecie juz Xbox od 23/24.10.04 bedzie oficialnie w Polsce. Jest to dla nas szansa nareszice na Oficialne turnieje

- juz moja w tym glowa

.
Sprawa z Xbox Live wyjasni sie dopiero w okolicach targow Warsaw Game Show (chyba, ze wczesniej sie uda wyciagnac te informacje). Wiec jest jedno dla was bardzo wazne zadanie - jak najwiecej znajomych grajacych w halo2!

.
Wiec jest jedno dla was bardzo wazne zadanie - jak najwiecej znajomych grajacych w halo2!
O to nie masz sie co martwic zaraz jak bede miał H2 planuje zorganizowac pare spotkan z kilkoma noobami zeby ich przekonac do tej gry ;D
O to nie masz sie co martwic zaraz jak bede miał H2 planuje zorganizowac pare spotkan z kilkoma noobami zeby ich przekonac do tej gry ;D
Tylko musza tez sie np. na turniejach pojawic - wbrew pozorom jest to naprawde bardzo wazne.
Kenshin
28 09 2004, 19:18
Ja jeszcze iXiego nie mam ale kupie go na WGS jesli bedzie taka mozliwość i HALO 2 jak tylko wyjdzie HALO juz kupilem mimo ze X niemam

Więć możecie liczyć na jeszcze jednego nooba
Tylko musza tez sie np. na turniejach pojawic - wbrew pozorom jest to naprawde bardzo wazne.
To zrozumiałe, odzew MS zalezy od frekwencji ... ale wszystko w swoim czasie.
Nie MS tylko APN Promise.
Nie MS tylko APN Promise.
Kto niby? 8O
ps. Wszystko wskazuje na to, ze jest ogromna szansa zeby za rok na polskim WCG oprocz pecetowych gier bylo rowniez Halo 2! Juz nie moge sie doczekac!!!
Byly by fajnie. Ale to jeszcze nic pewnego co do premiery. Ja osobiscie przezylem ta informacje lagodnie. Chce poczekac az info stanie sie faktem. Juz raz sie cieszylismy jak ktos na stronie MS POLAND znalazl info o Xie.
Juz raz sie cieszylismy jak ktos na stronie MS POLAND znalazl info o Xie.
Tak ale teraz to juz sporo konkretów .... oficjalne info na stronie imperazy a pozatym Raptor dzwonił do MS i sie dowiadywął .... mi to wygląa na prawde i nie ma co trza sie cieszyc ;D
<Oskarious>
29 09 2004, 15:12
nie ma co trza sie cieszyc ;D
jak trza to trza
-GLD-Uzny
29 09 2004, 15:54
Ja tez sie ciesze

Ale co ta firma ( APN Obietnica) robi? Moze obiecala a dystrybutorem nie bedzie ;P
Fajno je
APN Promise to firma wspolpracujaca z M$ - sprzedaja ich produkty itp.
Bez oficjalniej dystrybucji bylo mi dobrze i tak zostanie

Zalezy mi tylko na "bezstresowym" podlaczeniu Live'a. Tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.