time knight
12 09 2005, 18:42
Ludzie czy można w jakiś sposób <zmieniając ustawienia PS2>poprawić pracę lasera??
Mam problem z kilkoma grami <konsola przerobiona>
W Final fantasy X tną mi się filmiki i czasami walki.
W Nocturnie i Kingdom hearts też tną mi się walki
W Xenosadze 2 konsola omija mi prawje każdą scenkę.
Natomiast ostatnio kupiłem Radiata Stories gra wgrywa się do pewnego momentu i nagle laser przestaje pracować.Jest to o tyle dziwne że czasami <bardzo żadko>
wgrywa się dalej - więc chyba jest dobrze przegrana?
<Ogólnie mam dużo gier i wszystkie działają prawje idealnie>
POMOCY!!!
Może są źle nagrane.
Przeczyść laser może to coś da.
QUOTE(time knight @ 12 09 2005, 18:42)
Ludzie czy można w jakiś sposób <zmieniając ustawienia PS2>poprawić pracę lasera?? Mam problem z kilkoma grami <konsola przerobiona>
Natomiast ostatnio kupiłem Radiata Stories gra wgrywa się do pewnego momentu i nagle laser przestaje pracować.Jest to o tyle dziwne że czasami <bardzo żadko>
POMOCY!!!
Ni ma takiej opcji , przynajmniej tak mi sie wydaje... Sam w konsoli zmieniałem jedynie rozmycie ekranu i coś tam jeszcze ... ale chyba jeśli ustawiać laser to tylko ręcznie
2razyjot
21 09 2005, 07:18
QUOTE(time knight @ 12 09 2005, 18:42)
Ludzie czy można w jakiś sposób <zmieniając ustawienia PS2>poprawić pracę lasera??
Mam problem z kilkoma grami <konsola przerobiona>
POMOCY!!!
Probowales konsole bokiem stawiac? Wysunac tacke i energicznie dmuchnac do srodka? Otworzyc konsole i nieco ja z kurzu przeczyscic?
To tak na dobry poczatek.
piotrekkaz
23 09 2005, 18:53
maja u mnie zakladac lacze radiowe
czy przez takie lacze mozna grac w sieci na ps2
co mi jest potrzebne do grania przez radio (jakies przejsciowki czy co) oprocz network adaptera ?
ile to bedzie kosztowac?
czy trudno sie to instaluje
viper1425
25 09 2005, 14:57
raczej bedziesz mogl ale mosisz miec transfer co najmniej 128KB.A ma ktos moze spis gier ktore dzialaja na link kablu??
Plisken (FROM Nysa)
28 09 2005, 17:59
help! już kilka miesięcy cierpi moja konsola a wraz z nią cierpie i ja...
chodzi o laser mój już padł ale rozpoczeło się dzikie szukanie szukałem już na allegro nic niestety...moja konsolka to SCPH 30004 a szukam laseru o nazwie KHS- 400C czy zna ktoś może jakieś adresy gdzie można kupić ten laser ?
wogóle jakom kolwiek strone dotyczącąkupna laseru do ps2...
nie moge już wytrzymać co widze nowe gry w gazetkach a które już wychodzą i "omijają" czytnik mojej konsoli to płakać mi się chce...
2razyjot
30 09 2005, 12:45
QUOTE(Plisken (FROM Nysa) @ 28 09 2005, 17:59)
help! już kilka miesięcy cierpi moja konsola a wraz z nią cierpie i ja...
chodzi o laser mój już padł ale rozpoczeło się dzikie szukanie szukałem już na allegro nic niestety...moja konsolka to SCPH 30004 a szukam laseru o nazwie KHS- 400C czy zna ktoś może jakieś adresy gdzie można kupić ten laser ?
wogóle jakom kolwiek strone dotyczącąkupna laseru do ps2...
nie moge już wytrzymać co widze nowe gry w gazetkach a które już wychodzą i "omijają" czytnik mojej konsoli to płakać mi się chce...

tel. 602225253 - Norby z PSX-E.
viper1425
2 10 2005, 14:08
A ma ktoś liste gier wspołpracującą z link kablem???bo na googlach nie ma
Ej nie wiecie czasem o co chodzi z tymi zasilazcami do PSTwo .Przeczytałem ostanio w PE że modelXXXX i z datą xxxxxx mają niesprawne zasilacze.Kupiłem niedawno PSTwo od kumpla on na niej grał od grudnia zeszłego roku i nie wiem co z tym fantem zrobić.Jak wyśle do sony na wymiane to mi go gdzieś za pół roku odeślą.macie ktoś też taki model zasilacza?Jak tak to co zrobiliście z tym
viper1425
7 11 2005, 16:22
Sony spartaczylo zasilacze w ps two i wymienia za friko nowe cza sie tylko zarejesrtowac byl o tym temat w hardware software scena
jestem w tym zielony wiec sie pytam:P
- jak mozna spawdzic jaki ripper posiada konsola?
- czy jesli wymienił bym laser w konsoli to ripp bym muisiał od nowa kupować
-jaki ripper jest najlepszy? gdzie we wrocku zajmują się tym?
potrzebne jest mi info, gdzie wysylkowo mozna kupic oryginalnego pada do ps2 w innych kolorach niz czarny.
QUOTE(ds @ 16 11 2005, 15:53)

potrzebne jest mi info, gdzie wysylkowo mozna kupic oryginalnego pada do ps2 w innych kolorach niz czarny.
Kolego masz to pod nosem !!!
http://www.sklep.psxextreme.pl/index.php?cPath=21_41
phi, że też na to nie wpadłem, hehehe, dzieki;)
Pawel1992
19 11 2005, 11:44
Co do wyboru konsoli dodał byś ,że:
Jeśli masz zamiar grać na piratach kup wersje slim - w razie uszkodzenia lasera (co jest praktycznie nie uniknione) do slim laser kosztuje ok 70 zł w grubszych wersjach 250!
Jeśli masz zamiar grać na oryginałach najlepiej kup 50004 silver. W porównaniu do innych grubych ps2 ma wyciszoną prace wentylatora, port irda i ładnie wygląda

.
Jak zrobic updatae firmware chipa? Tzn mam rippera3 ale gdy wkladam plytke, naciskam zeby zaczac instalacje(uptade) konsola otrzymuje zwieche.
neospiderman
21 11 2005, 23:13
QUOTE(beks @ 19 11 2005, 18:36)

Jak zrobic updatae firmware chipa? Tzn mam rippera3 ale gdy wkladam plytke, naciskam zeby zaczac instalacje(uptade) konsola otrzymuje zwieche.
Może nie masz uaktywnionej funkcji "aktualizacji" w swoim egzemplarzu czipa.
Obrazek do obczajenia.
Yyyyy

a jak to cos zrobic ?
neospiderman
23 11 2005, 14:55
Prosta sprawa musisz dospawać dwa połączenia na czipie, gdzie i jak pokazane jest na fotce którą dołączyłem w poprzednim poście.
Oczywiscie to tylko opcjonalna mozliwość dlaczego nie instaluje ci sie uaktualnienie, moze masz zrobione te dwa połączenia a przeyczyna leży gdzie indziej.
witam mam pytanie, wie ktos
1. jak wgrac i skad wziac soft do Rippera3???
2. czy mozna wgrac HDL na Memorke przez Ripper Navigatora???
co ewentulanie jest mi potrzebne aby wgrac HDL na MC.
neospiderman
8 12 2005, 15:56
1. Z oficjalnej strony Ripera 3
2. Tak
Najlepiej dostep do kompa z nagrywarką, i wspomniane przez ciebie progsy.
a skad to moge skombinowac ?
viper1425
20 12 2005, 20:41
Ja mam pytanie jakie gry na ps2 sa z soniciem??j
Szybkie pytanko kupuje nowe Ps two który mod lepszy
MODBO 2.0 czyRIPPER 3.2U
neospiderman
9 01 2006, 11:59
Ripper 3.2U
elo nie macie czasem stronki z instrukcją swap magica do PS two,po polsku bo mam po angielsku ale ą tam dość skomplikowane terminy użyte i sie troszke gubie.Z góry dzięki za pomoc,pozdrawiam
gr.. PS2 przerobiłem jak żem byl młokos żeby móc grać w PAL'u(miałem konsole NTSC) i nie wiem o co t chodzi ale od początku nie działa ją mi gry z PSX'a

nie wiem, czy to wina chipa czy lasera ale z chęcią pograł bym sobie np. w GT2. Od czego to zależy? Czemu nie mogę grać w te gierki?
koniol21
28 01 2006, 19:37
chyba wszystkie chipy daja mozliwosc grania w gry z PSX, tyle ze uruchamia sie je inaczej niz gry na PS2-np. przy Ripperze II trzeba po wlozeniu plyty i wsunieciu tacki klepnac 2x reset.
problemos mam, otoz konsola mi zadnych plyt nie chce czytac, jakby w ogole ich nie 'widziala', pojawia sie tylko ekran z menu. laser slychac ze pracuje, nie wydaje zadnych niepokojacych dzwiekow. a stalo sie to nagle, gralem beztrosko, zmienilem plyte i

. probowalem rozkrecac, obadalem wnetrznosci, ale nie znam sie to wolalem zbytnio nie grzebac. ktos mial podobny problem? ocb? czyzby laser wyzional ducha? help!
QUOTE(iaikO @ 6 02 2006, 15:43)

problemos mam, otoz konsola mi zadnych plyt nie chce czytac, jakby w ogole ich nie 'widziala', pojawia sie tylko ekran z menu. laser slychac ze pracuje, nie wydaje zadnych niepokojacych dzwiekow. a stalo sie to nagle, gralem beztrosko, zmienilem plyte i

. probowalem rozkrecac, obadalem wnetrznosci, ale nie znam sie to wolalem zbytnio nie grzebac. ktos mial podobny problem? ocb? czyzby laser wyzional ducha? help!
Noo... ty teges źąą, masz przeróbkę, nie? ;p Nie dziw się, na każdego przychodzi pora. Dobrze przeczyściłeś laser? Wiem, że wygląda na to, że to nie ma tu nic do rzeczy, ale co, warto spróbować...
michu123
10 02 2006, 16:07
to ja odświerze stare pytanie na które tak naprawdę nikt nie dał odpowiedzi
mam ps2 model scph 30003 przerobioną ripperem 2 deluxe wszystkie piraty czy na cd czy na dvd dzialają mi od razu ale gdy wkładam oryginalne gt4 to nie chce mi go czytać i w broswer mi pisze disc error a gra dziala na pewno bo mój kolega sprzwdzał i mu działała naprawdę proszę o pomoc
ps. jak wyłączam chip to też niechodzi
ps2. kiedyś (gra) chodziła
EDIT: okej już dziala tylko ps2 musialem pod pewnym kątam ustawić
Mam pare pytań związanych z chipami,no więc do rzeczy
który chip lepszy Ripper (najnowszy) czy H2O ??
Który lepiej działa??
Który mniej niszczy laser(wogole to jak mocno??) ??
Czy opłaca się kupować w jakims sklepie internetowym(np. gameshop.pl) ps2 z od razu wmontowanym chipem??(chodzi oto czy jest to bezpieczne)
Czy konsola z chipem przycina się lub zawiesza czesto??
Z góry dzięki za odpowiedzi, jestem w tym temacie noobem

Nie pomoze nikt ??
Robal_09
18 02 2006, 21:50
Czy europejska konsola odczyta gry sprowadzone z USA , poniewaz tam jest region 2, wiec np filmy dvd nie dzialaja w europejskich odtwarzaczach(chyba ze obsluguja region 2), a jak jest z grami ??
semcorda
22 02 2006, 22:52
Mam problem z padem-otóż przyciski "same" sę wciskają tzn. reagują mimo że ich nie wciskam
Próbowałem czyścić mu bebechy ale nie wiem w których elementach jest problem.
Będę wdzięczny za rady.
QUOTE(semcorda @ 22 02 2006, 22:52)

Mam problem z padem-otóż przyciski "same" sę wciskają tzn. reagują mimo że ich nie wciskam
Będę wdzięczny za rady.
Rozkrec go i odczep folie ktora jest polaczona do plastikowego `kregoslupa` pada i na ktorej sa naniesione scieszki i styki.
Mam ten sam problem i powiem ci tyle ze tej usterki praktycznie sie nie da naprawic, tzn. da ale na jakis czas. Ja musze w nim grzebac co tydzien
Wg. mnie trzeba by bylo wymienic owa folie, mam pare padow na czesci wiec jak bede mial troche wiecej czasu i checi to sprobuje i dam ci znac.
semcorda
24 02 2006, 23:13
QUOTE(lolo99 @ 23 02 2006, 15:17)

QUOTE(semcorda @ 22 02 2006, 22:52)

Będę wdzięczny za rady.
Rozkrec go i odczep folie ktora jest polaczona do plastikowego `kregoslupa` pada i na ktorej sa naniesione scieszki i styki.
Mam ten sam problem i powiem ci tyle ze tej usterki praktycznie sie nie da naprawic, tzn. da ale na jakis czas. Ja musze w nim grzebac co tydzien
Wg. mnie trzeba by bylo wymienic owa folie, mam pare padow na czesci wiec jak bede mial troche wiecej czasu i checi to sprobuje i dam ci znac.
Chyba udało mi się go naprawić.Otóż zauważyłem, że problem jest w miejscu w którym taśma łączy się z płytką.Postać w grze świrowała, gdy taśma w tym miejscu się poruszyła.Wpadłem na pomysł, zeby ją unieruchomić.Zrobiłem to, umieszczając kawałek dość grubej igły krawieckiej tak, aby przechodziła przez fabryczny otworek w taśmie i klinowała się pod gniazdem z którym łączy się taśma.Igłę ułamałem "na styk" tak, aby się mieściła w obudowie po złożeniu pada.Dzięki temu taśma w tym miejscu się nie porusza, a to było, jak przypuszczam, przyczyną problemu.Jeżeli w twoim jest tak samo, to powinno pomóc.U mnie, jak na razie, działa cacy.
Mam dziwny problem z tacką na płyty. Otóż wkładam płyte z demkiem blacka i wsykakuje komunikat "please insert" Pokombinowałem troch ei po lekkim podwazeniu tacki wszytsko chodzi pięknie. Z innymi grami sie tak nie dzieje, jak mam to naprawic?
Ja przymierzam się do kupna czarnej PS2 slim model V12. I mam w związku z tym pare pytań, z góry przepraszam za poziom tych pytań, ale PS2 miałem 3 lata temu i od tego czasu jestem w temacie przeróbek itp. zupełnie nie w temacie.
1. Czy gry pod Swap Magiciem będą mi sie odpalały beż zadnego problemu ( innymi slowy czy wszystko będzie działać ? )
2. Czy bez ryzyka można wybrać chipa i sobie go zamontować zamiast Swapa ?
3. Czy do tego modelu tej konsoli lepiej wybrać Swapa czy Chipa ?
4. I wreszcie moje najważniejsze pytanie : czy poprostu opłaca się zakupić PS2 slim czarnego V12 SCPH-70003 CB, czy jest to model awaryjny, pod względem lasera, nagrzewania się itp. ?
Jak już mowiłem w temacie hardware'u nie siedze od dawna wiec jeszcze raz sorki za głupie pytania, ale i tak czekam na odpowiedź
Pawel1992
17 03 2006, 13:12
QUOTE(Am @ 12 03 2006, 21:35)

Ja przymierzam się do kupna czarnej PS2 slim model V12. I mam w związku z tym pare pytań, z góry przepraszam za poziom tych pytań, ale PS2 miałem 3 lata temu i od tego czasu jestem w temacie przeróbek itp. zupełnie nie w temacie.
1. Czy gry pod Swap Magiciem będą mi sie odpalały beż zadnego problemu ( innymi slowy czy wszystko będzie działać ? )
2. Czy bez ryzyka można wybrać chipa i sobie go zamontować zamiast Swapa ?
3. Czy do tego modelu tej konsoli lepiej wybrać Swapa czy Chipa ?
4. I wreszcie moje najważniejsze pytanie : czy poprostu opłaca się zakupić PS2 slim czarnego V12 SCPH-70003 CB, czy jest to model awaryjny, pod względem lasera, nagrzewania się itp. ?
Jak już mowiłem w temacie hardware'u nie siedze od dawna wiec jeszcze raz sorki za głupie pytania, ale i tak czekam na odpowiedź

1. Tak . Tylko pare tytułów wymaga spatchowania ale reszta ok.
2. Zawsze jest jakieś ryzyko :> Przy Ripperze lub h2o jest ono znikome
3. To już zależy od Ciebie
4. Grubych sie nie opłaca kupować. Są one już nie produkowane, lasery szybko padają (nowki 250 zł), trudno o nowe części. Dobry jest na granie z hdd do grania z czytnika tylko i wyłącznie slim (laserki po 60 zł). A wiadomo że ps2jki mają awaryjne laserki więc chyba nie chciał byś wydawać 250 zł na laser

.
koniol21
17 03 2006, 14:58
QUOTE(Pawel1992 @ 17 03 2006, 13:12)

4. Grubych sie nie opłaca kupować. Są one już nie produkowane, lasery szybko padają (nowki 250 zł), trudno o nowe części. Dobry jest na granie z hdd do grania z czytnika tylko i wyłącznie slim (laserki po 60 zł). A wiadomo że ps2jki mają awaryjne laserki więc chyba nie chciał byś wydawać 250 zł na laser

.
Kurde, czytam to w twoim poscie chyba poraz 20, a i tak to

prawda, jak grasz w gry nagrane na byle czym i w dvd ripy to jasne ze laser padnie praktycznie w kilka dni, moja ps2 chodzi juz szmat czasu i ani jej sie mysli umierac
Pawel1992
17 03 2006, 15:04
Pisze tak dla tego że niekupisz juz nowej ps2 grubej przez co laser w jakims stopniu jest juz zmeczony a tak czy tak predzej czy pozniej padnie. Zresztą sam miałą grubą i efekt był zaskakujący 2 tygodnie

.
Dzieki dzieki, a czy sam ten model konsoli jest po prostu opłaca sie kupowac ?
mam pytanie odnosnie chipa w PStwo. CZy mogłbym mi ktos powiedziec czy grając na kopiach () gry sie przycinają lub zawieszają bo podobno tak. Mowie o dobrze nagranych płytkach.I jeszcze inne pytanie lepiej kupic przerobiona konsole u Norbita (norbit.pl) czy na gameshop.pl Byłbym wdzięczny za pomoc.Z gory dziekuje i pozdrawiam.
czy jak bede używal na przerobionej konsoli orginalnych płytek to czy będzie tak samo narażona na zepsucie sie tak jak bym grał na pirackich plytkach
koniol21
25 03 2006, 12:05
Nie, bedzie narazona tak samo jak nie przerobiona.
Forebode
25 03 2006, 12:41
QUOTE(dzeny @ 25 03 2006, 09:27)

czy jak bede używal na przerobionej konsoli orginalnych płytek to czy będzie tak samo narażona na zepsucie sie tak jak bym grał na pirackich plytkach
ludzie zrozumcie wreszcie - laser a przerobka to 2 rozne rzeczy. Co ma przerobka do zywotnosci lasera? To nosniki sa za to odpowiedzialne. Sprobuj grac na porysowanych lub z odciskami palcow oryginalach to ci predzej padnie niz komus kto gra na DOBRZE nagranych DOBREJ JAKOSCI plytkach z kopiami. Minely juz czasy kiedy to chip mial jakies szalone napiecia ktore moglo cos popalic, litosci
czy jest jakaś wielka różnica między ripperem 3.4 a modBo 2.0
Mam jeszcze jedno patanie którą konsole przerobionom ripperem 3.4 bardziej oplaca mi sie kupić model SCPH-70004 czy 75004
Hey ,mam pytanie - Mam parę płytek ('kopii zapasowych' hehe

) ,które mają bardzo małe ryski (98% widać tylko pod dobrym światłem i kątem ,a i tak są małe

) ,czy warto je kopiować jeszcze raz ,czy lepiej poczekać ,aż coś będzie 'nie tak' (teraz wszystko działa bez żadnych problemów) ? Aha ,i jeszcze jedno - słyszałem ,że PS2 dość szybko się grzeje - czy to prawda i jeżeli tak - to jak szybko mniej więcej to się dzieje ? Sorki za takie beznadziejne pytania ,ale to mój pierwszy PS2 i staram się dbać o niego jak mogę

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.