wlasnie pojawilo sie pierwsze demo Colin Mcrae 2005. W demie dostepne sa 3 furki (206, Celica, Stratos) i 3 trasy (UK, Swecja i Niemcy

) Demo mozna zassac np
stad
Pierwsze wrazenie po odpaleniu (UK+ pużot) -> to CMR4 + nowe trasy. I znowu lipa

Oczekiwalem czegos wiecej. W koncu konkurencja nie spi ( WRC 03, Richard Burns, Rallysport Challenge 2 ...) a praktycznie od CMR3 nic sie naprawde nie zmienilo

Ja chce CMR2 SE z edytorem tras !!! No ale nic gram dalej. Wybralem Niemcy. 8O ?Ja nie moge jaka zaje.bista trasa!!! Oja!! Po pierwszym zakrecie "Ej kto heble zaporzyczyl?" Fura hamuje gorzej od bąka :x Hmmm a moze cos w ustawieniach? Po kilku minutach grzebania sie z oponami wybieram dobre opony (Abrasive) ale niewiele to pomoglo. W tym momencie olsnienie !! Czemu ten j.eb.any automat tak woolno redukuje? Zmiana na Semi-auto + reczne zrzucanie w dol = w koncu mam hamulce

Codemasters musi to KONIECZNIE poprawic bo lamerow grajacych na automacie takich jak ja jest pelno.
Druga rownie wazna sprawa jak prowadzenie samochodu jest wybor kamery. Doszly dwa nowe widoki -> daleki zza samochodu i z maski

Szkoda ze nie rozwiazano tego jak w CMR2 gdzie mozna bylo ustawic sobie kamere praktycznie bez ograniczen. MI pszypasowala najbardziej kamera zza samochodu -> ta nowa. Daje jako takie poczucie kontroli nad furka i costam widac
No i w koncu moglem zaczac grac

Model jazdy jest bardzo podobny do CMR4 jednak jezdzi sie inaczej i co najwazniejsze nieco trudniej. Czasem mozna stracic kontrole na furką ( no nie Quirex :roll: ) ale ogolnie jest pszyjemniej. Ale to pierwsze wraznenie. BArdzo mozliwe ze spowodowane fajnymi trasami. Zostaly wyleczone z raka drazacego Colina od trojki -> w koncu sa waskie

Szczegolnie podoba mi sie ta u sasiadow i to wlasnie ja mecze namietnie

Szwecja udostepnia nam szybki OES. UK tesz prezentuje sie niezle.
Na koniec kilka innych spostrzezen
- gra jest szybsza od CMR4
- w koncu pogoda na stageach sie zmienia !!!
- grafa jest ok jakj jedziesz po trasie. Jak zaczniesz sie przygladac nie jest jusz tak rozowo. W widoku z maski trawa i plotki/reklamy czasem migaja jak na dysko banjo

Na ATi 8500 i omedze 2.5.58
- jest tryb kariery ale w demie go niema
- zostaly poje,bane menusy

Czepiam sie nie designu ale ergonomi (brak opcji restart w pauzie podczas gry !!!)
to narazie na tyle. Jutro moze cos nowego wyjdzie albo mi sie nie spodoba

Moze ktos z was jusz gral w to demko ?

Jusz zlapalem o co chodzi i jezdzi sie naprawde fajnie