Genesis
26 08 2004, 20:50
wiem że niema ich dużo ale może w coś graliście
yezeli szukasz NAPRAWDE SWIETNYCH RPG'OW, SHOOT FOR:
1.SEGAGA(POD WARUNKIEM ZE ZNASZ PRZYNAYMNIEY YAPONSKI NA PODSTAWOWYM POZIOMIE)
2.GRANDIA II, SWIETNY SYSTEM WALKI.
3.RECORD OF LODOSS WAR, REVELACYYNA GRA NA PODSTAWIE SLUSZNIE WIELBIONEGO ANIME W SWIECIE DUNGEONS & DRAGONS.
4.SKIES OF ARCADIA, YEDNA Z OSTATNICH RPG'OW NA MEGA ULTIMATE AND MIGHTY DC.
humungatunga5
29 08 2004, 12:53
Zapomniałes jeszcze o Dragon Riders - świetny RPG z elementami przygodówki, coprawda grafika może już odstraszać... sztuczne/ sztywne zachowanie postaci, niekiedy deramne dialogi także, ale jezeli spojrzeć na piekną muzykę, klimat tak przykuwający do TV jak mało jaka gra mamy świetny RPG, ale jak Star napisał - nie dla każdego. Niestety. Tak czy siak gra jesty warta polecenia
Ryudo Kisaragi
29 08 2004, 14:27
Phantasy Star Online też jest super
humungatunga5
29 08 2004, 15:42
Zapomniałem, ups :wink: . A co sądzicie o grze Silver ? Grałem jedynie w demo jakiś czas temu i wydaje sie być całkiem, całkiem. ''Zamówiłem'' sobie pełną wersję, za kilka dni powinna być... Co sądzicie o niej ?
Polecam Record of Lodoss War.Bardzo fajny ,zręcznościowy rpg a'la Diablo,a strasznie niedoceniony.Jedynie w N+(bodajże Grabarz) skrobnął nt. tej gry sporo ciepłych słów.Mimo ładnych paru lat,giera dziś spokojnie sie broni.
1. Grandia 2
2. PSO
3. Record of Lodoss War
mangus_jap
3 10 2005, 17:50
Najlepszy jest Skies of Arkadia.Wielu na najlepszy erpeg uznaje Grandię ale moim zdaniem w SoA mamy dużo ciekawszą fabułe(statki!) system walki ciekawszy i bardziej rozbudowany i te walki powietrzne nie wspominając juz o powalające grafie(ach ta Shrine Island).Ta giera zdecydowanie nie została wystarczająco docieniona!
1)Grandia 2
2) Record of the Lodoss War
3)PSO
4)SKIES OF ARCADIA
jak dla mnie najlepszy jest PSO ta gra wymiata i wciaga na maxa

gralem w to kilka miechow non stop !!
SEGAGA to fajna gierka IMO, ostatnio dorwałem oryginała (gra + fajne dodatki) za 50zł, nówkę

Opłacało się jak cholera, a i gra zajefajna - nawet bez znajomości japońskiego można cośtam wyczaić (jeśli chodzi o opcje)... Ogółem strasznie polecam ;]
1)Grandia 2
2)PSO
3)SKIES OF ARCADIA
Najlepsze na DC, w takiej właśniej kolejności...wg. mnie
zdecydowanie PSO. gralem w to juz jakies 5 lat tylko na offline (troche online, ale na kompie ;/)
aktualnie mam lv.120 na xboxie i moj brat zgubil moja plytke >.<
mangus_jap
25 10 2005, 22:55
Nie wiem co wy widzicie w Grandii.Niby fajna,ładna i przyjemna ale jak dla mnie zdecydowanie za krótka(30 godz.!!!) i za mało rozbudowana.Skies jest dwa razy dłuższy a prócz fabuły jest tyle do roboty że hej.A do tego nie jest to gra na jeden raz!
hmm warto dorzucic tutaj jeszcze Rhapsody of Zephyr, jako uklon w strone wyznawcow oldskulowych eRPeG`ów 2d.
Phantasy Star Online to jenda z moich najlepszych gierek, ale z RPG ma mało wspólnego. Z RPG najbardziej przypadła mi do gustu Grandia 2. W Skies of Arcadia zaczęłem grać, ale jakoś zawiało mi nuda i odłożyłem.
Z RPGów to grałem w PSO, które jest naprawdę (pipi). W inne nie grałem, bo nie mam
Darksome
25 11 2005, 17:38
Niom w Millenii prawie się zakochałem
chrno-x
10 12 2006, 07:44
A może ktoś podać ogólny spis wszystkich JRPG'ów? bo po co każdy ma pisać ciągle to samo, lepiej jak każdy będzie pisał jakie JRPG'i są na DC
Zajrzyj na stronę w podpisie, znajdziesz tam sporo recek RPG'ów ( tych z japonii też )
Poza tym ostatnio grałem w Grandie 2, która wg mnie jest najlepszym eRPeGiem na DC. Można też obczaić Skies of Arcadia jednak sztuczne utrudnianie gry, losowe częste walki i kilka innym mankamentów skutecznie odpychają od gry, ale jeśli ktoś przez nie przebrnie to czeka go masa świetnych przygód.
chrno-x
11 12 2006, 07:11
Ja gdy pierwszy raz grałem w Skies of Arcadia od razu wiedziałem że to Must Have, bardzo mi się właśnie tam walki podobają, tym razem musze sobie również pyknąćw Grandie II miałem ją wcześniej a nigdy nie zagrałem O.o.
Luknąłem sobie wczoraj na JRPG'i to fajny jest Evolution

albo np. Berserker na podstawie anime
Berserk nie jest eRPeGiem
To raczej rzeźnia w stylu DMC
chrno-x
12 12 2006, 07:05
No wiem wiem ale gdzieś chciałem o niej wspomnieć

swoją drogą dużo jest na DC fajnych J-popierdółkowatych tytułów

gdzie wszystko jest na wzór anime

uwielbiam takie gry

Szkoda że w Japonii wyszło troszku więcej fajnych JRPG
MasterShake
12 12 2006, 15:18
skies mi nie podeszlo, za to grandia 2 jest jedynym jrpg ktory mnie wciagnal na dluzej
chrno-x
13 12 2006, 07:08
A grał ktoś w Tme stalkers? jak tak to niech powie jaka jest fabułka i wogóle bo widziałem jedynie screen'y bo filmików znaleźc nie moge.
Nie wiem jak z samą grą jest, ale muzyka jest dosyć przyjemna...
Kiedy uporam się z Grandią 2 to następne w kolejce stoją Evolution 1,2 i Time Stalkers.
Poza tym pewien pan imieniem JAMES HOWELL zabrał się za tłumczenie genialnej gry Segagaga. Z innej beczki: Rolly ze strony RPG Exe ukończył już w 60% tłumaczenie na język polski gry Records of Lodoss War
chrno-x
13 12 2006, 15:50
Uhhh..........jak ja nienawidze lokalizacji gier na nasz język.....dla mnie to zgroza... . A jak z Evolution I i II? podobno to bardzo dobre JRPG'i?(widziałem oceny i screen'y)
Why not? Jeśli lokalizacja jest profesjonalna i pozbawiona wpadek to jestem jak najbardziej za...no ale są gusta i o nich sie nei dyskutuje...
Evolution jest podobno dość standardowym eRPeGiem jednak na rynku DC i tak warto się w nią zaopatrzeć zwłaszcza jesli jest się fanem RPG
chrno-x
15 12 2006, 14:13
Nawet jak by była profesjonalna, to i tak nie chce mieć żadnej gry zlokalizowanej na nasz język, dla mnie to kicha i już. Co do JRPG'ów to może będe miał teraz właśnie Evolution....o ile się nie rozmyśle i kase za którą miałem ją kupić dorzuce do reszty kasy i kupie Shenmue II

ale do tego mi się aż tak nie śpieszy

i tak teraz kupiłem sobie kartę VMU
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.