Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasz najlepszy RPG na DC
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Genesis
wiem że niema ich dużo ale może w coś graliście
Ahmad
yezeli szukasz NAPRAWDE SWIETNYCH RPG'OW, SHOOT FOR:
1.SEGAGA(POD WARUNKIEM ZE ZNASZ PRZYNAYMNIEY YAPONSKI NA PODSTAWOWYM POZIOMIE)
2.GRANDIA II, SWIETNY SYSTEM WALKI.
3.RECORD OF LODOSS WAR, REVELACYYNA GRA NA PODSTAWIE SLUSZNIE WIELBIONEGO ANIME W SWIECIE DUNGEONS & DRAGONS.
4.SKIES OF ARCADIA, YEDNA Z OSTATNICH RPG'OW NA MEGA ULTIMATE AND MIGHTY DC.
humungatunga5
Zapomniałes jeszcze o Dragon Riders - świetny RPG z elementami przygodówki, coprawda grafika może już odstraszać... sztuczne/ sztywne zachowanie postaci, niekiedy deramne dialogi także, ale jezeli spojrzeć na piekną muzykę, klimat tak przykuwający do TV jak mało jaka gra mamy świetny RPG, ale jak Star napisał - nie dla każdego. Niestety. Tak czy siak gra jesty warta polecenia icon_twisted.gif
Ryudo Kisaragi
Phantasy Star Online też jest super
humungatunga5
Zapomniałem, ups :wink: . A co sądzicie o grze Silver ? Grałem jedynie w demo jakiś czas temu i wydaje sie być całkiem, całkiem. ''Zamówiłem'' sobie pełną wersję, za kilka dni powinna być... Co sądzicie o niej ?
dee
Polecam Record of Lodoss War.Bardzo fajny ,zręcznościowy rpg a'la Diablo,a strasznie niedoceniony.Jedynie w N+(bodajże Grabarz) skrobnął nt. tej gry sporo ciepłych słów.Mimo ładnych paru lat,giera dziś spokojnie sie broni.
SebaHC
1. Grandia 2
2. PSO
3. Record of Lodoss War
mangus_jap
Najlepszy jest Skies of Arkadia.Wielu na najlepszy erpeg uznaje Grandię ale moim zdaniem w SoA mamy dużo ciekawszą fabułe(statki!) system walki ciekawszy i bardziej rozbudowany i te walki powietrzne nie wspominając juz o powalające grafie(ach ta Shrine Island).Ta giera zdecydowanie nie została wystarczająco docieniona!
Soul
1)Grandia 2
2) Record of the Lodoss War
3)PSO
4)SKIES OF ARCADIA
Sizzzu
jak dla mnie najlepszy jest PSO ta gra wymiata i wciaga na maxa hyh.gif gralem w to kilka miechow non stop !!
Panek
SEGAGA to fajna gierka IMO, ostatnio dorwałem oryginała (gra + fajne dodatki) za 50zł, nówkę smile.gif Opłacało się jak cholera, a i gra zajefajna - nawet bez znajomości japońskiego można cośtam wyczaić (jeśli chodzi o opcje)... Ogółem strasznie polecam ;]
kiseki
1)Grandia 2
2)PSO
3)SKIES OF ARCADIA

Najlepsze na DC, w takiej właśniej kolejności...wg. mnie biggrin.gif
PIT
zdecydowanie PSO. gralem w to juz jakies 5 lat tylko na offline (troche online, ale na kompie ;/)

aktualnie mam lv.120 na xboxie i moj brat zgubil moja plytke >.<
mangus_jap
Nie wiem co wy widzicie w Grandii.Niby fajna,ładna i przyjemna ale jak dla mnie zdecydowanie za krótka(30 godz.!!!) i za mało rozbudowana.Skies jest dwa razy dłuższy a prócz fabuły jest tyle do roboty że hej.A do tego nie jest to gra na jeden raz!
Majk
hmm warto dorzucic tutaj jeszcze Rhapsody of Zephyr, jako uklon w strone wyznawcow oldskulowych eRPeG`ów 2d.
piNiEk
Phantasy Star Online to jenda z moich najlepszych gierek, ale z RPG ma mało wspólnego. Z RPG najbardziej przypadła mi do gustu Grandia 2. W Skies of Arcadia zaczęłem grać, ale jakoś zawiało mi nuda i odłożyłem.
Radzik
Z RPGów to grałem w PSO, które jest naprawdę (pipi). W inne nie grałem, bo nie mam tongue.gif
Darksome
Niom w Millenii prawie się zakochałem biggrin.gif wub.gif
chrno-x
A może ktoś podać ogólny spis wszystkich JRPG'ów? bo po co każdy ma pisać ciągle to samo, lepiej jak każdy będzie pisał jakie JRPG'i są na DC smile.gif
Radzik
Zajrzyj na stronę w podpisie, znajdziesz tam sporo recek RPG'ów ( tych z japonii też )
Poza tym ostatnio grałem w Grandie 2, która wg mnie jest najlepszym eRPeGiem na DC. Można też obczaić Skies of Arcadia jednak sztuczne utrudnianie gry, losowe częste walki i kilka innym mankamentów skutecznie odpychają od gry, ale jeśli ktoś przez nie przebrnie to czeka go masa świetnych przygód.
chrno-x
Ja gdy pierwszy raz grałem w Skies of Arcadia od razu wiedziałem że to Must Have, bardzo mi się właśnie tam walki podobają, tym razem musze sobie również pyknąćw Grandie II miałem ją wcześniej a nigdy nie zagrałem O.o.

Luknąłem sobie wczoraj na JRPG'i to fajny jest Evolution biggrin.gif albo np. Berserker na podstawie anime biggrin.gif
Radzik
Berserk nie jest eRPeGiem smile.gif
To raczej rzeźnia w stylu DMC tongue.gif
chrno-x
No wiem wiem ale gdzieś chciałem o niej wspomnieć tongue.gif swoją drogą dużo jest na DC fajnych J-popierdółkowatych tytułów biggrin.gif gdzie wszystko jest na wzór anime biggrin.gif uwielbiam takie gry tongue.gif Szkoda że w Japonii wyszło troszku więcej fajnych JRPG
MasterShake
skies mi nie podeszlo, za to grandia 2 jest jedynym jrpg ktory mnie wciagnal na dluzej
chrno-x
A grał ktoś w Tme stalkers? jak tak to niech powie jaka jest fabułka i wogóle bo widziałem jedynie screen'y bo filmików znaleźc nie moge.
Radzik
Nie wiem jak z samą grą jest, ale muzyka jest dosyć przyjemna...
Kiedy uporam się z Grandią 2 to następne w kolejce stoją Evolution 1,2 i Time Stalkers.
Poza tym pewien pan imieniem JAMES HOWELL zabrał się za tłumczenie genialnej gry Segagaga. Z innej beczki: Rolly ze strony RPG Exe ukończył już w 60% tłumaczenie na język polski gry Records of Lodoss War
chrno-x
Uhhh..........jak ja nienawidze lokalizacji gier na nasz język.....dla mnie to zgroza... . A jak z Evolution I i II? podobno to bardzo dobre JRPG'i?(widziałem oceny i screen'y)
Radzik
Why not? Jeśli lokalizacja jest profesjonalna i pozbawiona wpadek to jestem jak najbardziej za...no ale są gusta i o nich sie nei dyskutuje...
Evolution jest podobno dość standardowym eRPeGiem jednak na rynku DC i tak warto się w nią zaopatrzeć zwłaszcza jesli jest się fanem RPG
chrno-x
Nawet jak by była profesjonalna, to i tak nie chce mieć żadnej gry zlokalizowanej na nasz język, dla mnie to kicha i już. Co do JRPG'ów to może będe miał teraz właśnie Evolution....o ile się nie rozmyśle i kase za którą miałem ją kupić dorzuce do reszty kasy i kupie Shenmue II biggrin.gif ale do tego mi się aż tak nie śpieszy biggrin.gif i tak teraz kupiłem sobie kartę VMU laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.